עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Marokai,

פורמט מומלץ לתוכן ההודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 5K כנראה לא במזומן. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - בעיקר למשחקים, אחר כך לסרטים\סדרות ולבסוף לעבודות על PhotoShop וסתם דברים משרדיים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. - כרגע לא, לגבי המסך אפרט בהמשך 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי - רק צריך צורב DVD אם אפשר, אם ה100-15…

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום, ביקשתי לקבל הצעת מחיר למערכת שפרטים רשומים מטה: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box לוח אם ASUS P5N-D כונן קשיח Westren Digital 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR3 4GB כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce 9800GT 512MB PCIe צורב DVD אין העדפה ליצרן עדיפות לצבע שחור. מארז Antec Three Hundred קירור למעבד Arctic-Cooling Freezer ספק ENERMAX ELT400AWT החנות החזירה לי הצעת מחיר, עם המפרט הבא: כאשר חבר שלי הרכיב את המפרט הראשון הסתמך על העקרנות הבאים: 1. מהירות 2. שקט מוחלט - לא משנה כמה אני מעמיס על המחשב 3. תמיכה מלאה בVISTA האם המחשב שהציעו לי עדיין עומד בקריטריונים האלו? תודה רבה על העזרה !

• 0 תגובות
    • 721 צפיות
  3. יש להשים דגש על משולש הזהב: מעבד, לוח וזיכרון

• 0 תגובות
    • 538 צפיות
  4. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בעל האופציות הבאות: יציאת SPDIF סוללה לפחות ל5 שעות משקל עד 2 קילו מסך מינימום 13" מעבד - שאיפה לחדשים. כרטיס מסך - שאיפה לטוב אבל לא חובה. אני מצאתי את הMACBOOK החדש אבל אני רוצה לעבוד עם WIN. יש הצעות?

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  5. ביאסתם אותי! אף אחד לא הגיב לשירשורים בהם השקעתי שעות רבותhttp://hwzone.co.il/community/index.php?topic=399756.msg3439612#msg3439612 לא נורא - יש הזדמנות לשפר- צימצמתי ל- 2 מפרטים אפשריים , אך הגדלתי את התקציב ל- 3k. לדעתי, התמורה שווה את הכסף רק אזכיר את הצורך: 1. צפיה בסרטים/קולנוע ביתי, עריכה ביתית לוידיאו ואודיו, שיתוף קבצים, מוסיקה ומדי פעם הרצות של MATLAB. ללא OC. (ככה"נ עם MCE של VISTA HOME PREMIUM 64bit) 2. תקציב- 3000 ללא ציוד היקפי +מסך ב- 1000~. כאשר לגבי המסך, אני סגור כבר על ה- CHIMEI-222h שזכה אצלכם בביקורות טובות וגם גנרי (מתאים גם לחיבור טלויזיה). 3. מעוניין להשאיר מהמחשב הקודם שני רכיבים עם חיבור IDE: א. כונן קשיח 320ג"ב (WD 3200AAJB ) בן חמ…

• 0 תגובות
    • 593 צפיות
  6. Started by Kobe_SH,

סכום - באזור ה4k אם התמורה שווה את זה ממש, אז ניתן להתרחב ל 4.5k לא כולל - דיסק קשיח + צורב + מסך/מקלדת/עכבר/רמקולים מטרה - בעיקר למשחקים (crysis, dawn of war 2, call of duty, COH) * לוח אם - מתקשה בבחירת לוח אם יציב שמתאים לדרישות, לא מתמצא - מעבד - בהנחה שבעיקר אשתמש במחשב למשחקים אז אין לי סיבה ל4 ליבות, חשבתי על Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6Mb 1333mhz BOX מחיר 910 ש"ח, האם מומלץ? - כרטיס מסך - התלבטות בין SAPPHIRE RADEON HD4870 512MB DDR5 PCI-E לSAPPHIRE RADEON HD4870 1GB DDR5 PCI-E מחירים : 980 שח ו 1180 שח (לשני) - האם ה200 ש"ח הנוספים שווים את התמורה? - זיכרון Kingston HYPERX 2048MB 900MHZ DDR2 Dual Channel CL5 X2 מחיר 480 שח * קירור למעבד *ספק כח *מארז מה שסומן ב*…

• 6 תגובות
    • 604 צפיות
  7. שלום לכולם, אני בעיקר עובד בפוטושופ של תמונות שאני מצלם, ואולי גם בעתיד על וקטורים וציורים. בקיצור, גרפיקה דו מיימדית. עכשיו קניתי מסך DELL 2209WA ואני רוצה להחליף את המחשבף לא צריך מקלדת עכבר ורמקולים, רק קופסא(שלא תעשה הרבה רעש אם אפשר כי זה משגע אותי). בכל מקרה, אני לא רוצה להציף פה את הפורומים אבל בעיקר שאני רואה מפרטים על גרפיקה, זה תלת מימד, ואני מניח שיש הבדל בדרישות המחשב. כמו כן, גם כל ההמלצות של המפרטים של HWZONE עוסקים בגרפיקת תלת מיימדית. כרגע יש לי SAMPRON 3000 ונראה לי שיותר נמוך מזה אי אפשר לרדתף כל פקודה פשוטה בפוטושופ 3 לוקחת לפחות 15 שניות... נראה לי ש4000 ש"ח יספיקו, אם לא 3500. תודה רבה לכל מי שמוכן לעזור לי, אני מאוד מעריך את זה.

• 29 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. היי, יש לי שתי שאלות לגבי תצוגה בנייד של ACER Aspire. א' חיברתי את המחשב הנייד לטלוויזית LCD אבל אני לא מצליח להפוך את התצוגה בטלוויזיה לתצוגה הראשית, והיא משמשת רק כמסך משני. איך אני הופך אותה לתצוגה הראשית? (בהגדרות התצוגה האופציה להפוך את המסך השני לראשי - כבויה) ב' מה יכולה להיות הבעיה אם המסך במחשב הנייד כל הזמן נכבה. נדלק ומחשיך (עדיין רואים תמונה במעומעם) וחוזר חלילה?

• 2 תגובות
    • 754 צפיות
  9. Started by HADAR4531,

שלוםם , הבנתי מחבר שאתם הכי מבינים בתחום. . . אני צריך מפרט למשחקים (אני משחק GTA , PES , COD ועוד משחקים בסגנון..) אני גם משתמש בפוטושופ( לא יודע אם זה חשוב פשוט רשמתי...) תקציב: 3,000 כולל מסך 22' (לא כולל צורב DVD) חשוב לי שהמחשב יזוז מהר ויהיה שקט (המחשב הזה כמו טרקטור..) חשוב לי שיהיה הרבה מקום ( 320 ג'יגה לפחות) ומעבד טוב כמובן.. (: הקיצר מטרות: משחקים (פירטתי כבר) / פוטושופ / צפיה בסרטים. חשיבות השקט: גבוהה חשיבות העיצוב: בינוני ( לא כל כך משנה לי ת'אמת) וכרטיס מסך חזק שיריץ משחקים כבדים( כמו שרמתי כבר..)\ תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 539 צפיות
  10. אלו שני המפרטים: 1. מחיר - 7.5K: טווח סטייה מקסימלי 1200ש"ח כולל צ. הקפי כולל מסך וצורב DVD. 2. גיימיג כבד עריכת גרפיקה/וידאו. 3. ציוד היקפי כפי שמצויין במפרט. 4. לא צריך פלופי או כ. קול נפרד. 5. העדפות לחברות / ורכיבים שאני סגור עליהם: מעבד: אינטל i7 920ו כ.מסך: צ'יפ nvidia או 260 X2 של Zeotech או 1 285 רק Asus לוח אם: ASUS / Gigabyte בלבד. (לא סגור על דגם) HD: WD מארז: CoolMaster 690CM 6. עיצוב: לא משנה. העדפה לקירור: שקט במפרט ללא SLI! 7. מע' הפעלה אתקיןלבד 64BIT 8. צרכים מיוחדים, מקלדת /עכבר PS2 המחשב מרוחק ממני כ 10 מטרים. (יש לי כ. מאריכים) 9. מתכוון לבצע OC מתון למעבד ולכ.מסך. 10. משחקים: DX10, וPX Shader אחרון (3?) Crysys / Supreme Commander וכו. מפרט מבוסס: i7 -T…

• 1 תגובה
    • 617 צפיות
  11. היי, הבנתי שאתם הכי מבינים בתחום המפרטים ^^ אני זקוק למפרט הטוב ביותר שניתן להפיק מ4,000 שקל. כנראה מKSP, כולל מסך. (ללא כונני DVD וללא ציוד היקפי) בעיקר למשחק GTA. לגבי OC - אני לא ממש יודע איך עושים.. אז לא. תודה רבה...

• 7 תגובות
    • 591 צפיות
  12. שלום לכולכם! אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 5500 שקל, חזק, עמיד , קל כמה שיותר וכמובן כמה שיותר אסטאתי. אחד שיריץ לי משחקים חזקים על HIGH, משחק כמו GTA IV . אני צריך את המחשב הזה ל4-5 שנים הבאות ככה שאני צריך שהוא יהיה כמה שיותר טוב, חזק , עמיד ואיכותי. אני מחפש מהחברות LG , HP , ASUS , GIGABYTE . חשוב חשוב חשוב לי שזכרון הRAM יהיה לפחות 3 GB ושהכרטיס יהיה חיצוני וחזק (כמובן) בלפחות 512 מגה. הכונן הקשיח צריך להיות בנפח של לפחות 200 ג'יגה (רצוי 500) אני צריך אותו גם כמה שיותר קטן כי החדר שלי גם ככה קטן.. והמחשב הנייח שלי לא עוזר לנפח של החדר.. רק המסך יושב על הספרייה ולוקח לי ממנה חצי.. אז אני צריך אותו חזק, עמיד, איכותי, קל, יפה, וכמובן כמה שיותר קטן תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 575 צפיות
  13. לאחר גסיסתו בטרם עת של הנייח שלי ששירת אותי נאמנה במשך כ-6 שנים,אני רוצה לבדוק את האופ' לרכוש "מכונה משומנת" שתשמש אותי לשנים הבאות. מבחינת שימושים - אפשר להגיד יותר עבור סרטים/סדרות ופחות עבור משחקים,אבל יש רצון לפנות יותר זמן עבור משחקים בעיקר אסטרטגיה ופעולה 3D ולכן ארצה לנצל כמה שיותר את התקציב הנתון ובאפשרות לחרוג ממנו. כרגע אין לי צורך בציוד היקפי,אבל בעתיד אני מתכוון להוסיף X540+MX5500 כשיהיה פחות לחוץ מבחינת התקציב. בניתי מפרט לדוגמא מסקאי פיסי(יש לי נסיון לא רע איתם וגם מבחינת מחירים הם סבבה ולכן אעדיף מפרט משם). כמו כן הוספתי הערות ושאלות שלי לסגירת המפרט בפנים ולפי ההצעות אוכל לחפור קצת יותר לעומק. תודה לכל העוזרים. מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray ¤1377 כמות…

• 11 תגובות
    • 890 צפיות
  14. Started by a1a1a1a,

איך המפרט הזה לשימושים פשוטים, סרטים וקצת משחקים אני רוצה להשאר עם המעבד הזה. הספק יחזיק את המחשב? צריך קירור חיצוני או שזה מספיק (או להחליף לגרסת BOX)? מעבד Intel Core 2 Duo E7400 Tray ₪587 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ₪477 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD5000AACS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪336 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1225 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ₪175 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-2GBPK כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4350 256MB DDR2 PCIe ₪210 כמות:1 http://www.skypc.co.il/produc…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  15. לפי הוראות הפורם הנה התשובות שלי ל11 השאלות 1. התקציב כ5500 בתקווה שאוכל להגדילו במעט 2. מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס)=כן, משחקים (קלים או כבדים?)=כבדים מינוס, צפיה בסרטים=כן, קולנוע בייתי=לא, הורדות=כמובן, מסיבות רשת=לא, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) במיוחד עריכת סרטים והרבה 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? =לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא שידוע לי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?היתי בKSP יש להם 2 מפרטים שעינינו אותי ואולי עדיין זקורים לשינוים קלים : מעבד Core 2 Quad Q9400, 1333MHz, s775, 6MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, PCI-E, HDAudio זכרונות DDR II 800Mhz 2x1GB Kings…

• 0 תגובות
    • 592 צפיות
  16. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 7000 ש"ח באשראי 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, משחקים כבדים, צפייה בסרטים-קולנוע ביתי 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.מסך -SAMSUNG 2443BW ,מקלדת ועכבר רצוי אלחוטי לא חובה, רמקולים 5.1, כרטיס טלויזיה -חיבור אנלוגי 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי יש לי צורב DVD אבל טיפה ישן עם חיבור IDE השאלה אם שווה להשתמש בו או להחליף לחיבור SATA 5…

• 9 תגובות
    • 787 צפיות
  17. הי, אבקש המלצה למחשב נייד למהנדס שעובד בסולידוורקס ומסתובב הרבה משקל בין 2-3 ק"ג מסך-מינימום 14" מחיר- עד 8000 ש"ח תודה

• 3 תגובות
    • 922 צפיות
  18. התחלתי לא מזמן את לימודי בטכניון[תאחלו לי בהצלחה, וזה P: ] וגיליתי שהחיים שלי יהיו הרבה יותר קלים אם יהיה לי מחשב נייד משלי. אני לא מתכנן להריץ עליו משחקים כבדים, הוא ישמש בעיקר לצרכי לימודים[צפיה בקבצי PDF ובמצגות] ולאינטרנט. אולי גם קצת סרטים פה ושם, אבל נראה איך יתקדם הסמסטר P: בכל מקרה, התקציב שיש לי הוא בערך 3000 שקל, אבל אם אפשר, עדיף לרדת לכיוון ה2000. אני סטודנט עני, ויש לי שימוש ל1000 השקלים שאולי אחסוך. P: חשוב לי שיהיה לו כרטיס רשת אלחוטי[אבל הבנתי שזה די הפך לסטנדרט..] ורצוי מאוד גם כרטיס רשת קווי. המשקל לא משמעותי בכלל, ואורך הסוללה גם לא קריטי, כי אני אוכל לטעון אותו לעיתים קרובות. אגב-אני גר באיזור ראשון לציון, כך שאם תוכלו להמליץ על חנות ספציפית מהאזור, א…

• 2 תגובות
    • 678 צפיות
  19. Started by gerdamen,

שלום אני צריך בבקשה מפרט ב3250 שח עם חריגות קטנות : אז ככה. מעבד 4 ליבות ,לוח אמ שיכלול HDMI ו FIREWARE 4 גיגה ראמ 500גיגה בהראד דיסק וכרטיס מסך סביר ב700-1000 שח מארז יפה של TT אם אפשר תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 688 צפיות
  20. הרכבתי מפרט למחשב ומבקש את דעתכם עליו!!! המחשב יהיה מחובר למסך 19 ו32. מעבדי אינטל Core 2 Quad Q6700, 1066MHz, s775, 8MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q-E s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, 2xPCI-E 2.0 זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB OCZ EL Platinum XTC Dual Channel דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II כרטיסי מסך GIGABYTE HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 צורבים LG GH22LS40 DVD±RW x22 Black LightScribe Sata Retail מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Freezer Xtreme CPU Fan For (s775,s939,AM2,AM2+,AM3) מארזים CoolerMaster CM 690 Black (No PSU) ספקי כוח Hec Cougar 550W 12 CM Ultra Quiet Fan Modular מחיר החבילה 4520 אם יש רכיבים י…

• 5 תגובות
    • 582 צפיות
  21. אחד המחשבים הישנים שלי שבק חיים. מכיוון שהלוח אם הישן היה סוקט 478 עלי להחליף את כל הרכיבים בכותרת. הרכיבים החדשים ייכנסו לבינתיים למחשב אחר (קצת פחות ישן) ועוד כחצי שנה שנה כאשר מחשב זה ישודרג ברצוני להשתמש בהם על מנת לבנות HTPC. כך שהשימושים לכרגע הם אינטרנט, סרטים ( גם 1080p על LCD 40 אינטצ'), ומשחקים ודגש גדול על שקט. אני לא מחפש כרטיס מסך מטורף אבל אשמח מאוד אם ירוצו בו משחקים חדשים לא חייב על ההגדרות הגבוהות ביותר. אני זקוק למאורר על למעבד איך אין צורך לאחד נפרד, מה שמגיע באריזה מספיק כרגע אלא אם כן ניתן להשיג בדיוק באותו המחיר מעבד + מאורר נפרד. על הרכיבים להיות שקטים ככל האפשר וחסכוניים בחשמל מכיוון שכפי שאמרתי עליהם להיכנס בעתיד למארדז HTPC קטן ושקט. רצוי לא לנצל…

• 4 תגובות
    • 857 צפיות
  22. מארז: Olidata NAPOLI 450W BLACK/SILVER MIDI ATX לוח אם : Asus P5KPL-VM Core2 Duo Intel G31 מעבד: Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz 3MB 1066MHz Box קרור למעבד: Intel Fan Cooler LGA 775 Original זיכרון: 1GB DDR2 667MHz Non-ECC CL5 DIMM x2 כרטיס מסך : Intel GMA950 Graphics Controller דיסק קשיח : 250GB SATA2 16MB במהירות 7200Rpm צורב DVD : SAMSUNG X 20 SATA יציאות USB: Up to 8 USB 2.0 ports אני אוכל לשים עליו 4870?! {יחליף ספק..}

• 6 תגובות
    • 629 צפיות
  23. שלום אני הלכתי עם המפרט הזה לחנויות ומכיוון שלא היו להם חלק מהרכיבים הציעו לי חלופות ורציתי להתיעץ איתכם. מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Box ¤385 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5200 לוח אם GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤393 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39360 כונן קשיח Samsung HD321KJ 3.5" 320GB SATA2 16MB ¤228 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD321KJ זיכרון OCZ DDR2 2048MB 800MHz CL 5-6-6-15 Value ¤126 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2201 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ¤129 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SH-S223 מארז ללא ספק Raidmax Apex ¤166 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=…

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום הנייד צריך להיות עם המפרטים הבאים: Core 2 Duo 8300 3gb memory vista GeForce 8800 GTX or above, GeForce 9800GT or above האם קיים נייד כזה?? קישור למפרט http://www.nvidia.com/object/GeForce_3D_Vision_Main.html אין מגבלת תקציב

• 1 תגובה
    • 688 צפיות
  25. Started by netivi,

שלום לכולם , אשמח לקבל פיתרון לגבי בעיה שנוצרה לי לאחר התקנה של מערכת הפעלה Vista Ultimate . ישנו לחצן של Scroll בנייד שלי אשר לא עובד לאחר ההתקנה של המערכת ההפעלה ניסיתי להתקין כל מיני עדכונים של האתר בית של ACER ללא הצלחה. המחשב מדגם ACER ASPIRA 5600 תודה מראש, ברק

• 0 תגובות
    • 539 צפיות

דיונים חדשים בפורומים