עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by avatar,

שלום רב, ברשותי מחשב נייד מסוג GIGABYTE W566N עם מערכת הפעלה WINDOWS VISTA ULTIMATE 32bit SP1. איני מצליח להפעיל את מצלמת הרשת האינטגרלית כלל. תוכנות שעושות שימוש במצלמה (כגון messenger) מודיעות שאינן מזהות כל מצלמה מותקנת במערכת, וכן תחת מנהל ההתקנים לא מופיע שום אזכור למצלמה. יצויין שכל ההתקנים האחרים שמופיעים שם מותקנים כהלכה. ניסיתי לאתר דרייבר למצלמה לדגם מחשב זה באתר של ג'יגהבייט אך ללא הצלחה. למיטב הבנתי מערכת ההפעלה אמורה לזהות אותה באופן אוטומטי. מה עליי לעשות? ??? תודה מראש לכל העוזרים.

• 6 תגובות
    • 797 צפיות
  2. Started by yoram111,

תאור הבעיה: במחשב נוטבוק ASUS Eee PC עם מערכת הפעלה Windowos 7 starter מגדרים דיסקים לוגיים CD. הגודל הפיזי של דיסק D הוא 132 GB. למרות זאת, הוא מראה גודל פיזי של 32Gb. הגודל המקורי שהראה בווינדוז היה קצת פחות מ- 132, אבל עם הזמן הגודל הזה הלך וקטן והשטח "העלום" הלך וגדל. עם "קפיצה" מדי כמה חודשים. ידוע לי שיש בדיסק גיבוי מוסתר למערכת ההפעלה לצורך שיחזור, אבל למה השטח החבוי הולך וגדל,ומה ניתן לעשות כדי להשיב את הדיסק לגודלו המקורי. איתחלתי את המחשב מ- UBUNTU Live Disk כדי לראות מה יש שם. יש שם ספריה בשם WindowsImageBack up. בתוכה 11 קבצים עם סיומת XML בגדלים של כמה MB וקובץ אחד עם סיומת VHD בגודל 92GB. חשבתי לבטל את המחיצה בדיסק ולהגדיר מחיצה חדשה ופורמט ב-…

• 1 תגובה
    • 797 צפיות
  3. Started by darkonerxd,

יש לי איזה 1000 שקל פחות או יותר בשביל לשדרג את המחשב..אני רוצה להפוך אותו ליותר מהיר,ושיתן ביצועים טובים בגיימינג משחקים כמו CS COD BF וכולי'.. וגם אם קשור שמהירות הרענון תהיה יותר גבוהה.. מסך:ACER AL1715 מעבד-CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q8300, 2500 MHz (7.5 x 333] לוח אם- Motherboard Name Intel Raisin City DG41RQ (2 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN) כרטיס מסך- NVIDIA GEFORCE 9800GT] זיכרונות- System Memory 2043 MB] DIMM1: Kingston 9905316-132.A01LF 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) דיסק קשיח- Disk Drive SAMSUNG HD502HI ATA Device (500 GB, 5400 RPM, SATA-II)] מארז-C…

• 6 תגובות
    • 797 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 750 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ואולי גיימינג קל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחקים רציניים מדי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אם מחשב סביר לעיצוב גרפי גם יריץ overwatch או pubg מעולה, אם לא אז אולי עדיף לחסוך -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו…

• 1 תגובה
    • 797 צפיות
  5. Started by Satlan,

שלום, אני מעוניין לרכוש מקבוק אייר מהדור החדש, והבנתי שהוא לוקה בחסר קצת בכל המובן של יציאות. למרות זאת, יש לו יציאת thunderbolt ולמיטב הבנתי היא אחת היציאות הכי מתקדמות שיכולה לעשות כמעט הכל.. השאלה היא האם ניתן להוציא סאונד + וידאו HD עם תמיכה ב5.1 ? תודה,

6. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?תנצלו את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח אבל תנסו שלא להגיע ל3200 ש"ח רק אם זה שווה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש לי מסך 22 אינץ' רז' 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?GTA IV * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גב…

• 6 תגובות
    • 796 צפיות
  7. Started by iho,

אבקש חוות דעת בענין זה: האם לדעתכם יש עדיפות לדל 6400 עם המפרט המוצג להלן עם 3 שנות אחריות על פני לנובו TY0FGIZ N100 עם שנת אחריות אחת (ומפרט יותר חלש)? האם באמת הלנובו יותר עמידים ויחזיקו מעמד שנים רבות יותר? (המחיר כמעט זהה) המפרט של הלנובו: מעבד סוג: Intel® Core Duo Processor מהירות המעבד: 2 GHz זכרון מטמון cache: 2 MB סדרה: T2250 BUS SPEED: 667 MHz מסך גודל המסך: 15.4 " רזולוציה: 1280x800 כרטיס מסך: Intel Graphics Media Accelerator 950 PCI-Express מסך: VibrantView מסך רחב- WIDE: כלול זכרון נפח: 1024 MB מהירות: 667 MHz סוג זכרון: DDR 2 אפשרות להרחבה עד: 2048 MB כוננים כונן: צורב DVDRW DL ד.קשיח נפח איחסון: 8…

• 3 תגובות
    • 796 צפיות
  8. תציעו לי בבקשה מפרט למשחקים ללא ציוד היקפי עם מסך 17 רגיל.

• 6 תגובות
    • 796 צפיות
  9. הבנתי שהפורם פה תותח בענייני חומרה ואשמח להתייעץ😁 אני מחפש כרגע לקנות מחשב נייח שיחזיק לי כמה שנים קדימה ושאוכל גם להריץ עליו לוקלית stable diffusion וכל מיני מודלים של llm הרעיון שתיהיה לי סביבת עבודה נוחה להתנסויות. אם ארצה משהו יותר כבד כבר אעבור לענן. בכללי יש לי גם VR והייתי רוצה שהמחשב גם יוכל להריץ מחשקים לvr באיכות גבוהה הדגם שחשבתי עליו הוא זה. יש צורך בWIFI בלוח אם כנראה שבעתיד ארצה לשדרג ל64G RAM https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Basic-I5-RTX4060Ti16-32-WIFI אשמח לחוות דעת על החומרה, בכללי אני שבוע הבא יורד לאילת אז אם אתם מכירים אופציה יותר טובה לקנות שם אשמח לשמוע (התקציב שלי הוא עד 5500 ניתן לחרוג ג…

10. אהלן אנשים... יש לחבר שלי מחשב intel pentium 3 866 mhz 256 sdram הבעיה היא שאני לא יודע איזה סוג של לוח אם יש לו בדיוק אני יודע שזה pc partner יש למישהו מושג עם אפשר להלביש עליו מעבד יותר מתקדם ועם אפשר עד איזה מהירות? והאם זה שווה הסכום לשידרוג הוא בסביבות ה2000 שקל... תודה לעוזרים שבת שלום.

• 6 תגובות
    • 796 צפיות
  11. מה אתם אומרים על זה - http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=7072

• 6 תגובות
    • 796 צפיות
  12. Started by KIM,

נתקלתי במחשבים הללו : אולי מישהו יכול להסביר את ההבדלים בין הפלטפורמות השונות? מזה ה - ATI RC410ME? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=184&CatCode=113 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=250&CatCode=132

• 5 תגובות
    • 796 צפיות
  13. המפרט הורכב בKSP. אני אשמח לשמוע הערות, רק חשוב לי לקנות הכל בKSP ושה form factor יהיה micro atx. בנוסף על הרכיבים שאני קונה, יש לי ספק כוח 400 וואט (מספיק, נכון?) של HEC ממחשב אחר. אני מתכוון לעשות אוברקלוק צנוע. Core i5 661, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 995 לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE H55M-UD2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI, DP 570 זכרונות‏ DDR III 1333Mhz 2GB Kingston CL9 2*260=520 דיסקים קשיחים‏ Intel 80GB SSD X25-M Sata II 2.5'' SSDSA2MH080G2 1130 מאווררים וגופי קירור‏ Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan 130 מארזים‏ CoolerMaster Elite 341 Black Micro ATX Case (No PSU) 170 -------- 3515

• 3 תגובות
    • 796 צפיות
  14. Started by erez999,

שלום, המחשב הנייד שלי (dell latitude) הודיע לי שה SMART גילה בעיה בדיסק הקשיח. הרצתי אבחון לדיסק מהביוס והוא נתן לי הודעת שגיאה שלי האתר של dell מצריכה החלפת דיסק קשיח. האם מישהו מכיר מעבדה אמינה בירושלים, עדיף באיזור בקעה תלפיות, שאליה אוכל לפנות? בתודה, ארז.

• 3 תגובות
    • 796 צפיות
  15. Started by _xyz,

מפרט: http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/product/Satellite-A300-1MM/1058876/

• 1 תגובה
    • 796 צפיות
  16. Started by assafy1000,

שלום, הבוקר שמתי לב למשהו במד סוללה במחשב שברשותי-asus eee 1005ha-p מערכת ההפעלה היא אותה מערת הפעלה שהייתה במחשב כשקיבלתי אותו-חלונות XP HOME באנגלית (המחשב נקנה בארה"ב) אני בזמן האחרון לא מתנייד איתו כמעט בכלל מפני שאני עובד כל השבוע, ולכן אני תמיד מחובר לחשמל ללא הסוללה (הסוללה נשמרת בשקית אטומה שרכשתי במיוחד בשביל זה) השבוע החלטתי שמדי כמה ימים, בסוף השימוש, אני אפעיל את המחשב לכמה דקות עם הסוללה, כדי לראות שהכל בסדר. ביום שני האחרון כשהדלקתי את המחשב, מד הסוללה שמובנה במערכת הפעלה הראה שיש לי עוד 31 אחוזים של חיי סוללה. היום (שישי) משום מה הוא הראה פתאום שיש 24 אחוז בלבד. ירידה של 7 אחוזים. חשבתי על 2 אפשרויות. 1. מד הסוללה מזייף מסיבה כלשהי 2. למרות שהסוללה…

• 4 תגובות
    • 796 צפיות
  17. שלום =] אני צריך מפרט ב3 אלף ש"ח כולל מסך כולל מקלדת רמקולים עכבר ואפילו מדפסת שאם אפשר שגם תהיה סורק לא צריך פקס אבל אם אפשר לדחוף לזה גם פקס זה יהיה נהדר השימושים הם הרבה OFFICE זה לסטודנטית.... מסך 17" LCD לא צריך להיות משהו מיוחד והיא לא משחקת במשחקים.. תודה =]

• 12 תגובות
    • 796 צפיות
  18. אבא שלי עכשיו באילת ויכנס לקיספי אני מתלבטת בין שני מחשבים עם גרסה טיפה שונה ולא כלכך יודעת מה לבחור ,אני תלמידה ובגלל הקורונה צריכה מחשב יותר טוב אני רוצה גם שיהיה אפשרי להוריד משחקים למחשב וכמובן שלא יקרוס מעומס .בסך הכל הבנתי שההבדל בניהם נובע מהמאיץ הגרפי אז השאלה עד כמה הוא חשוב ואם זה ישנה לי בין הדגמים הנה האפשריות שאני חושבת טובות : *מחשב נייד Lenovo IdeaPad 5-15IIL 81YK008EIV - צבע אפור פלטינום. *מחשב נייד Lenovo IdeaPad 5-15IIL 81YK007SIV - צבע אפור פלטינום אשמח לתשובות היום כי זה טיפה דחוף

19. שלום אנשים, הרבה זמן שלא בקרתי פה אני צריך הצעה למחשב למשחקים קלים יחסית ולעבודה ב 3600 ש"ח כולל מסך LCD 17" המפרט חייב להיות מנעה מחשבים, חריגה מקסימלית של 50 ש"ח. 3650 זה הגג שבגג :\ תודה לעוזרים כבר הרכבתי משהו, נראה אם אתם חושבים כמוני

• 7 תגובות
    • 796 צפיות
  20. Started by m.h,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד: עבודה משרדית, צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט. שימוש בויז'ואל סטודיו, access. כל אלה ביחד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מט: 13.3-14 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר: לא כל כך מבין בזה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם): כמה ש…

• 0 תגובות
    • 796 צפיות
  21. למשחקים בעיקר, ללא תכנון OC תודה מראש

• 7 תגובות
    • 796 צפיות
  22. Started by X-ShaY,

אני צריך בקשה חוות דעת על מפרט למחשב ב4500 שקל כולל מסך אבל בלי מקלדת ועכבר. (את זה אני יקנה בנפרד) החנות RSM, לפי מה שקראתי פה קצת בפורום (הרוב דיונים ישנים) החנות עם שירות דיי טוב ומחירים טובים. תגידו לי אם החלקים האלה שווים את המחיר, ויחסית למחיר שלהם זה הכי טוב שאפשר לקחת? החלקים "משתלבים" טוב אחד עם השני? (לדוגמא קניתי מעבד 2500 יש לו מכפלה סגורה אבל יש לי ברשימה גם לוח אם של MSI שהם ידועים בOC הטוב שלהם... אז זה לא חכם לעשות את זה? (דרך אגב בחרתי MSI בגלל ביקורת שלכם פה באתר שהוא עשוי מחומרים איכותיים והחברה לוקחת מאוד ברצינות את העניין הזה), כדי להחליף למשהו אחר או שזה בסדר? המפרט - 4500 שקל + מסך Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box, …

• 2 תגובות
    • 796 צפיות
  23. Started by ehudt,

שלום, אני מתכוון לקנות מחשב נייד בימים הקרובים, ורוצה לדעת אם מישהו יכול להמליץ על חנויות שכדאי יותר או פחות לקנות בהן. באופן ספציפי מעניין אותי - כדאיות מבחינת רמת מחירים, אמינות, שירות (תיקונים וכו'), יחס ללקוח וכד'. הכוונה היא לחנויות אינטרנט וחנויות אמיתיות גם יחד... תודה

• 0 תגובות
    • 796 צפיות
  24. אני נמצא בהתלבטות בין מספר דגמים.. לפניי ביצוע הזמנה הייתי רוצה לדעת ממישהו שהתנסה.. היכן אני מברר על אייזה דגמים יש אחריות גלובלית ? כייצד מתבצע החלפת הכפתורים במקלדת ( כיידוע המקשים לא ייכללו עברית ) ? והשאלה העקרית, מכס ! היכן אני מברר ? לעזורים, המון תודה (:

• 4 תגובות
    • 796 צפיות
  25. Started by fredi157,

ראיתי מחשב שנראה לי מחשב די טוב למחיר שלו ואפילו מצוין למרות שאני לא מבין במפרטי מחשב לכן אני לא מבין בקשר למעבד שלו לכן באתי לפה http://www.trg.co.il/pl_product~MAM2PH5501TB98004G~40~0.htm האם כדאי לי לשדרג לאחד מחמשת השדרוגים שיש לי או שככה הוא גם טוב

• 8 תגובות
    • 796 צפיות

דיונים חדשים בפורומים