עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לחברי הפורום, אני מועניין לקנות מספר חלקים למחשב ולצרפת לחלקים קיימים שיש לי ולבנות מחשב טוב אשמח לכמה שיותר המלצות ותגובות תודה החלקים שאני צריך: מעבד לוח אם מארז מערכת קירור ספק כוח זיכרונות תקציב: 3.5 אלף צרכים( שימושים): 1. מחשב חזק לmulti tasking, עריכת גרפיקה כבדה(תלת מימד, עיצוב וידאו ועיבוד וידאו) תוכנות תלת מימד כגון maya, 3dmax, autocad כל תוכנות של adobe למניהים 2. מחשב חזק שגם יריץ כל משחק שקיים בשוק כולל farcry ברמה טובה 3. דבר נוסף אני מעוניין המחשב שיהיה ניתן לשדרג בעתיד ברמה טובה+ ובנוסף שיתאים לרכיבים עתדיים שעלולים לצאת כגון(מעבדים, כרטיסי מסך, זיכרנות) אשמח לקבל גם טווחי מחירים+ מקומות שבהם כדאי לקנות( מקומות עם שירות אמינות ואחריות) מסך קיים: מסך …

• 8 תגובות
    • 696 צפיות
  2. הרכבתי מפרט, אשמח לחוות דעת עליו. לא מתוכנן OC. אשמח גם להמלצה על מסך למשחקים, בתקציב של כ-800 ש"ח נוספים. גודל החל מ-20" ועד מה שבא לכם. האם יש הבדל משמעותי בין צ'יפסט G41 ל-P43? כמו כן אוסיף מאוורר או שניים למארז. תודה וחג שמח.

3. Started by termal,

אני צריך מפרט טוב... ב2000 שקל יש לי דיסק קשיח חשוב לציין תודה.

• 1 תגובה
    • 493 צפיות
  4. Started by idan_1995,

חשוב שיהיה במפרט : מעבד : Intel Core 2 Quad כרטיס מסך : GTX 285 זיכרון ראם :4 ג'יגה

• 10 תגובות
    • 827 צפיות
  5. Started by itzik_tab,

שלום. ברשותי מחשב נייד של חברת טושיבה. הכל (כמעט) היה טוב ויפה עד שהמחשב הגיע לידיו של משהו (כנראה) "שקצת נגע בו", ואח"כ לאחר שניסיתי להדליק את המחשב , המסך לא עבד , למרות שהמחשב עצמו פעל. בזווית מסויימת עם קרני השמש ניתן לראות קצת במסך, אבל במעבר לחדר רגיל בזווית נורמלית -המסך נראה כשחור לחלוטין. בחיבור למסך חיצוני- רואים הכל טוב ויפה. משהו יודע מה הבעיה ? למרות שנראה הכי הגיוני שזו בעיית חומרה, נראה לי שהבעיה היא דווקא בתוכנה. משהו יכול לעזור לי ? מה הבעיה? כיצד אפשר לפתור אותה ?

• 6 תגובות
    • 604 צפיות
  6. איזה משחקים לפטופ כזה יכול להריץ?

• 9 תגובות
    • 782 צפיות
  7. זהו הנייד - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3208&CatCode=315 יש לו מעבד Core 2 Duo P8700 2.53GHz (כך שהוא לא יהווה בעיה...) וכרטיס מסך nVIDIA GeForce 9700M GTS (אין לי מושג...) אני באמת לא מבין בכרטיסי מסך כאלו (של ניידים) וחבר שאל אותי האם הוא יוכל להריץ CRYSIS , AC, GTAIV.... תודה רבה לכולם!!!

• 4 תגובות
    • 584 צפיות
  8. שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש לצרכים של עריכה מיקצועית דרוש מעבד חזק מאד שיתאים לי לתוכנות חדשות והכי מקצועיות היום בשוק כמו פרימיר וגאס וכדומה... (אני עוסק בתחום הקולנוע לכן אני צריך מעבד חזק במיוחד) וגם שיהיה מצוין למשחקים כבדים שיריץ לי משחקים על חלק ושספיק לי לפחות ל4 השנים הקרובות.. התקציב שלי הוא 8000 שקל ללא ציוד היקפי יש לי מסך 22 אינץ דרוש שהמחשב יהיה שקט מאד בגלל שהוא בחדר שינה.. לא יודע אם אני יעשה o.c אולי בעתיד הקרוב... ומעדיך מעבד של i7 ... וזה מפרט שבנתי בבקשה אם יש לכם מפרטים טובים יותר או לתקן דברים מהפרט שלי אני ישמח!.... Intel Core i7 940 2.93Ghz 8MB Cache BOX, יחידות 1 ¤3120 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=4334 Thermaltake V1 Cpu Fan, יח…

• 21 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלום לכולם\כולן אני מעוניין לקנות מחשב נייד של עד 4000 ש"ח, לאינטרנט סרטים שירים וכל זה..... משחקים אינני סבור שאני רוצה שירוצו לי על המחשב, אם כן, האם יש מחשב שיכול לספק את צרכיי ב-4000 ש"ח או שצריך להוסיף מעט יותר תודה לעוזרים אוריה

• 4 תגובות
    • 726 צפיות
  10. שלום, תוכלו בבקשה לתת לי הערכתכם לשיפור ביצועי מערכת של מחשב נייד, כתוצאה משינוי בפרמטרים המרכזיים. כלומר אילו פרמטרים יביאו לשיפורים המשמעותיים בביצועים לעומת האחרים, ובאיזה סדר גודל? לשם הדגמה, ניקח מעבד נתון- T5800: 2GHz, 800MHz FSB, 2MB L2, 65nm. נתאר מספר תסריטי שדרוג: 1a. הגברת מהירות המעבד+מטמון - ל-T7700: 2.4GHz, 800MHz FSB, 4MB L2, 65nm. 1b. מעבר ל-45nm - ל-T6400: 2GHz, 800MHz FSB, 2MB L2, 45nm. 2. +הגברת מהירות מעבד (+מטמון) - T8300: 2.4GHz, 800MHz FSB, 3MB L2, 45nm 3. +הגדלת מטמון (+הגברת מהירות מעבד) - T9300: 2.5GHz, 800MHz FSB, 6MB L2, 45nm 4. +שדרוג ה-Chipset ומעבר ל-FSB יותר מהיר - SP9400: 2.4GHz, 1066MHz FSB, 6MB L2, 45nm הערות: הצ'יפסט יהיה 965 בכל המקרי…

• 1 תגובה
    • 583 צפיות
  11. Started by Cereal Killer,

אהלן, חיברתי את ה E6400 שלי לטלויזיה (LCD LG 26 - לא זוכר דגם מדויק) באמצעות כבל DP 2 HDMI התמונה עוברת מצויין הסאונד עובר אבל בנוסף לסאונד המקורי עוברת גם סוג של צרימה נורא מעצבנת (לא ברקע, באותה העוצמה כמו הצליל) כאשר המחשב לא אמור להשמיע צליל, אין את הרעש, הוא מתלווה אך ורק לצלילים שהמחשב אמור להפיק, יש למישהו רעיון מה לעשות? ד"א אני הסרתי את הדרייברים של IDT כי הצליל איתם פשוט גרוע. אני משתמש בדרייבר המובנה של ויסטה.

• 0 תגובות
    • 647 צפיות
  12. Started by roma31,

היי חברה אני רוצה לשדרג את המחשב. כרגע יש לי: מארז CoolerMaster -CM690 כרטיס מסך- ATI 4850 אני צריך מעבד + לוח אם + זכרון +ספק+דיסק קשיח. המחשב נועד למשחקים (Call Of Duty,Fallout3, Crysis, World in Conflict, וכד') וסרטים בעיקר. כמו כן, הייתי רוצה חלקים שקטים יחסית (בעיקר ספק). אני לא מתכנן לעשות OC. העדפה לדיסק קשיח- 500-640GB, זכרון 4GB. לגבי המעבד, מה עדיף, 2 ליבות (כגון 8400) או 4 (כגון 9400)? תודה רבה ;D

• 7 תגובות
    • 555 צפיות
  13. מארז EZCOOL LED + 25 M FAN ספק EZCOOL 500 לוח אם אסוס P5QL PRO P43 מעבד אינטל E8400 3.0 6MG מאוורר למארז 8 מ"מ כרטיס מסך GF 9800GT 512 O.C MSI דיסק קשיח 320 WD GB SATA2 צורב LG זכרון 2GB GEIL 800 צלעות קירור מסך SMASUNG 2MS 2053BW רמקולים USB פשוט הכל 3800 שקל. הציעו לי את זה באייבורי.

• 9 תגובות
    • 651 צפיות
  14. שלום, ברשותי מחשב יחסית ישן (2.5 ג'יגה זיכרון פנימי, AMD 3000, כרטיס מסך 8600 ודיסק קשיח בנפח 120 ג'יגה). לצערי ובאופן די צפוי המשחקים שיוצאים היום כבר רצים בקושי על המחשב אם רצים בכלל (את GTA החדש אפילו לא ניסיתי) ואכזבה גדולה הייתה לי כש-Godfather 2 קירטע. בקיצור, אני שוקל לקנות מחשב חדש ולא ממש יודע מה טווח המחירים שאני נדרש להשקיע כיום. בגדול כשאני קונה מחשב אני כבר מעדיף להשקיע במשהו שיחזיק מעמד כמה שנים אבל מצד שני בלי להקצין, אני לא מוציא 10,000 ש"ח על מחשב. לכן אני מעוניין לדעת מה הרכיבים העיקריים המומלצים היום (כרטיס מסך, מסך, מעבד, זיכרון, ספק כוח) ומה תהיה העלות המשוערת של סך כל העניין. לצורך הדיון בוא נניח שטווח המחירים העליון הוא באזור ה-8000 ש"ח ואשמח לד…

• 12 תגובות
    • 779 צפיות
  15. Started by jimib23,

שלום רב, אני מעוניין לשדרג את המחשב הישן שלי לאחר שזה ביצע קריסה רבתי ולדעתי מיצה עצמו. למרות התקציב הדל, איני זקוק לרכיבים חדשים רבים: 1. מעבד - לדעתי אני מעדיף מרובע ליבה לא משנה לי אם זה אינטל או AMD, אלא אם יש לכם דעה לגבי מרובע או כפול ליבה 2. לוח אם מותאם, כרטיס המסך יהיה On-Bord - כרגע אני חושב לא להשקיע בתחום הזה, לכן אני רוצה לחשוב על לוח אם חזק שכולל כרטיס מסך סביר. 3. זיכרון - לפחות 4 גי'גה. כמובן, אשמח לשמוע קונפיגורציה אידיאלית ככל האפשר בסכום הזה (אם יש קצת חריגה לא משנה). אני לא מחפש OC - זה יהיה בזבוז של משאבים עלי - אני לא מוצא את הזמן להשקיע בזה. כמו כן, אני מתכוון להשתמש באותו מארז שהיה לי עד כה, אלא אם כן תחשבו שלקונפיגורציה שתמליצו כדאי לקנות מארז חדש…

• 6 תגובות
    • 621 צפיות
  16. שלום.... התקציב הוא 2500 ש"ח (ללא מארז) יש לי כבר את המארז AVC-M1 ולכן אני צריך לוח אם מסוג מיקרו ATX או שנקרא גם UATX אין לי שום עניין בOC, המחשב לשימוש HTPC עיקרי, וחשוב תמיכה (בלבד) במשחקים החדשים בעקרון יש 2 לוחות שמעניינים אותי PQ5-EM או PQ5-VM, מה ההבדל בניהם ומי מהם יותר טוב. כול אחד מהם עולה לי 700 ש"ח מעבד: שיהיה מהיר מספיק לשימוש של משחקים ושל HTPC אין לי צורך במרובע ליבות בכלל! זיכרון: מספיק לי רגיל וטוב לשימושים הנ"ל, אין דרישה מיוחדת. כרטיס מסך: אינני גיימר ואין לי דרישה לנצל את כול הפיצרים של משחק חשוב לי שהכרטיס יתמוך במשחקים החדשים אבל אין לי שום עניין ב FPS או פיצרים מעבר למשחק עצמו מספיק שיתמוך בהם בסבבה. כמו כן חשוב תמיכה מלאה בHIGH DEF !! יצאית HDMI לט…

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  17. מבקש לקבל הצעה ל- מפרט של מחשב לשימוש ביתי - מחיר 2000 עד ש"ח ועד -3000 ש"ח (יכול לשלם במזומן). אני צריך רק מחשב אחד - אני רוצה שהוא יהיה "חזק" ויעבוד בצורה חלקה ומהירה אבל מבלי להפריז במחיר. ראיתי את מחירי הרכיבים של מספר מפרטים כאן בפורום והתרשמתי שאין גבול לאפשרויות והתצורות שניתן לבנות (ואני לא מבין בזה בכלל). אני לא רוצה להוציא על מחשב 2000 ש"ח היום ושבעוד שנה הוא כבר יהיה חלשלוש או שיהיה כבר לא מספיק ואצטרך לקנות חדש. לכן ביקשתי 2 אופציות , במידה והאופציה היקרה יותר תהיה טובה משמעותית אז אעדיף אותה - בהתאם להמלצתכם. לגבי המפרטים - האם עדיף מחשב מבוסס אינטל או AMD ? השימושים העיקריים : צפיה בסרטים (גם באיכות גבוהה ), מוסיקה, אינטרנט, אופיס. צריך שהמחשב יהיה מסוג…

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  18. חשוב כמובן שלא היו בעיות בזמן העבודה, לכן האם יש חשיבות למעבד\זיכרון ואלו יציעות אני חייב לבדוק שיש. כמו כן לעיתיים אני עובד בחוץ האם זה מחייב מסך מט ? גודל המסך, סוללות, משקל, אינטרנט וכו' לא משחקים תפקיד . אחריות בכול מקרה תורחב לפחות לשלוש שנים. תודה למי שיש ניסיון או הצעות .

• 0 תגובות
    • 537 צפיות
  19. מחשב נייד TOSHIBAL300-1EF 133 ¤ לחודש X 24 תשלומים! (=3192) * מעבד מהסדרה החדשה Intel® Pentium® Dual-Core Processor T3400 2.16GH 667Mhz * זיכרון 4096MB DDR2 במהירות 800Mhz לביצועים מהירים! * דיסק קשיח בנפח גדול במיוחד 250GB! * כולל את מערכת ההפעלה החדשנית Windows VISTA Home Premium. * מצלמת אינטרנט מובנית! * כרטיס גרפי Intel® GMA 4500M מתקדם. * בעל צורב DVD Super-Multi DL בפורמטים DVD±R/RW. * חבילת תוכנות כולל אנטי ווירוס, מתנה. * שנתיים אחריות בינלאומית. * ביטוח מקיף לנייד, לשנה חינם! * גודל מסך 15.4 אינצ', משקל 2.5 ק"ג ומקבלים מתנה תיק למחשב. כדאי? לא כדאי? אני אשמח לתגובות... תודה לעוזרים =]

• 7 תגובות
    • 699 צפיות
  20. מעבד Q9550 QUAD CORE לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L הרדיסק WD 150G VelociRaptor זכרונות 4G KIT 800 A-DATA CL4 צורב LG DVD-RW X22 כרטיס מסך RADEON 4870 512 GDDR5 HDMI GIGABYTE ספק כח + מארז Thermaltake M5 + FSP 600W סה"כ : 5500 ש"ח האם יש מה לשפר ? המחיר טוב ? השימוש שלי הוא לעריכת וידאו , ומשחקים ,אינטרנט , אופיס אני לא צריך ציוד הקפי כגון מסך , מקלדת ,עכבר , רמקולים תקציב 6500 מקסימום { בהנחה שאני יקבל את מה שאני צריך } זה מזומן אני גם צריך מחשב שקט רצוי קירור מים או מאוורר שלא עושה הרבה רעש תודה רבה

• 2 תגובות
    • 611 צפיות
  21. בוקר טוב, אני סטודנט וצריך לקנות מחשב נייד. המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, כתיבת עבודות, לימודים באוניברסיטה (פתיחת/ראיית מצגות) האם המחשב הבא יתאים לצרכים? http://www.ynet-shops.co.il/shop/template/enterpricesalesproduct.aspx?came=568&auctionid=7722238&cubeid=1286 המחשב הנ"ל כולל שדרוג זיכרון ל-4g ב- 3060 ש"ח ב36 תשלומים. 1.האם משתלם או שאפשר להשיג דיל טוב יותר? 2.האם המעבד חזק מספיק גם כדי לשמש כמחשב מולטימדיה (צפייה בסרטי Hd) ועבודה עם הרבה תוכנות שפתוחות ברקע במקביל? היום לדוגמא המחשב הנייח שלי עם 2g זיכרון ומעבד 3.2 וברגע שהחלונות עולים ויש נפתחות האנטי-וירוס, אנטי-ספייוור, אווטלוק, ואקספלורר הוא כבר נחנק וה-cpu עומד על 50-60% (המחשב אחרי פירמוט אגב). האם…

• 1 תגובה
    • 639 צפיות
  22. Started by דידוש,

מצאתי את זה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3159 סה"כ המחשב יהיה ביתי למשחקי אינטרנט (פוקר וכאלה) עבודות באופיס סרטים ומוזיקה שווה את ההשקעה או שאפשר למצוא מחשב נייד יותר מעניין במחיר הזה? תודהמראש[br]פורסם בתאריך: 2.04.2009 בשעה 14:40:52 ראיתי עוד מחשבhttp://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3083 מה אתם אומרים עליו?

• 5 תגובות
    • 747 צפיות
  23. INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX - זמין במלאי אחריות: אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤908 לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤452 כרטיס מסך: INNOVISION PCI-EX 2.0 GeForce GTX260 SP192 CORE 896MB GDDR3 - RETAIL - זמין במלאי אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤893 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 1TB 32MB SATA2 NCQ - ST31000340AS אחריות: שלוש שנים יבואן רשמי. מחיר: ¤550 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 900 CL4-4-4-12 - F2-7200CL4D-4GBPI-B אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤335 כונן DVD: LG DVD ROM GDRH20N - SATA - BLACK אחריות: שנתיים. מחיר: ¤119 מארז: NZXT LEXA BLACKLINE w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ¤452 קרור למעבד: ARCTIC-COOLING …

• 1 תגובה
    • 561 צפיות
  24. מבחינת כל שאר מהפרט וגם מבחינת הביצועים הם כמעט אותו דבר נכון? וגם מבחית רמת רעש שהם עושים הם אותו דבר? מודה מראש לכל העונים. אשמח לקבל תגובות כמה שיותר מהירות מפני שכנראה מחר אני קונה את 1160EJ!

• 0 תגובות
    • 506 צפיות
  25. Started by SenDeR,

שלום אני צריך מפרט למחשב למשחקים, אין צורך בOC, אין צורך בציוד היקפי.. שיהיה מהחנות הכי זולה, וכמה יעלה לעשות אותו צת שקט ? תודה :] *שוקל לקנות איתו מסך 22 רחב אז שיתאים

• 4 תגובות
    • 615 צפיות

דיונים חדשים בפורומים