ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום, ברשותי מחשב נייד ACER 5730Z שנקנה עם VISTA HOME BASIC בתוכו,כשהתחילו לי בעיות "כבדות" עם ויסטה שידרגתי ל-XP וכעת ברצוני לשדרג לוינדוס 7. שאלתי היא: 1. האם המחשב הנ"ל יעבוד בוינדוס 7 באופן טוב? 2.איך ניתן לשדרג את לוינדוס 7? (מבחינת דרייברים וכ"ו) 3. אתם ממליצים לי לעשות דבר כזה-כי הבנתי שאם אני יתחרט וירצה לחזור ל-XP תהייה לי בעיה... תודה רבה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 841 צפיות
-
-
Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE Abit AV8 (s939) sata,GBL 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 6600GT 128MB DVI, TV, PCI-E Gigabyte 80GB 7200 8MB WD800JB האם כדאי? התקציב שלי הוא 3000-3200 המחשב הוא למטרת משחקים בעיקר, אבל לא הכי חדשים ואני רוצה גם לקנות קרור אז זה מה שיש למחשב, תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 841 צפיות
-
-
המלצת מבינים אני מעוניין לבנות מחשב חזק ורציתי לברר מה עדיף אינטל i7 10700 ולוח אם z490 או amd 3600xt ולוח אם b550m ds3h האם זמ מקביל או מי יותר טןב ואם יש עדיפות ל amd על אינטל האם יש מפרט יותר טןב לא מתכוון לטופ אך בהשוואה
-
- 1 תגובה
- 841 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 אבל עדיף פחות אידיאלי 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט צפיה בתמונות סרטים google earth אופיס הכל בסיסי מאוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 19" 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?מקלדת ועכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10\1לא חשוב כלל אבל אם אפשר מבורך 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס …
-
- 2 תגובות
- 841 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות ב3500 כרטיס מסך לוח אם זיכרון הארד דיסק ומעבד ותעזרו לי מאוד.....תודה רבה..
-
- 5 תגובות
- 841 צפיות
-
-
היי, יש לי כרגע מחשב בחדר ישן יחסית, ומחשב חדש יותר בסלון המשמש כ HTPC. אני משחק הרבה במשחקים כבדים יחסית ובסלון הם רצים בלי בעיה, הבעיה מגיעה כשאני רוצה לשחק משחקי RPG או משחקי יריות (הסלון רחוק יחסית מהפלזמה ואי אפשר לשחק עם מקלדת ועכבר כמו שצריך). בחדר שלי זה קצת יותר בעיה, כשאני מריץ דיאבלו 3 המחשב מתחמם אחרי שעה בערך של משחק, אבל הוא עדיין עובד חלק בהגדרות גרפיקה בינוניות, כשאני שם על מקסימום בגרפיקה הוא מתחיל להיתקע קצת. השאלה שלי היא, אם בכלל כדאי לשדרג את המחשב שנמצא בחדר או למצוא פתרון למחשב בסלון. אני כבר הרבה זמן מחפש פתרונות ל HTPC אבל אני לא מוצא שום דבר. בשלט של ה XBOX 360 ממש לא נוח לשחק במשחקים האלה. אז כל עוד אין פתרון ל HTPC שבסלון אשמח לדעת מה אני יכול …
-
- 3 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד ללימודים ואשמח לעזרה. אני מתכנת ולכן השימוש העיקרי מלבד אינטרנט \ אופיס \ כד' יהיה גם Visual Studio \ NetBeans, אשר ידועות בצריכת המשאבים היחסית רבה שלהן. בנוסף, אומנם זה מחשב ללימודים אך זה מאוד שימושי אם גם אוכל לראות בו סרטים ב-HD, אך השימוש העיקרי יהיה ללימודים. אין לי צורך שיתאים למשחקים וכד'. קראתי מספר מאמרים בנושא, ואני כן רוצה מעבד i5 אשר יחזיק מעמד וביצועים לכמה שנים טובות (ולא מעבד חלש יותר). כמו כן אם אפשר כמובן שיהיה קל כמה שניתן \ חיי סוללה ארוכים \ גודל מסך 15 או 14. גודל דיסק מינימאלי של 320GB, רצוי צורב DVD (אך לא חובה), מערכת הפעלה לא חובה ואני מעוניין לקנות בארץ (אם יש המלצה על חברה, אשמח). אני יודע שגם Lenovo וגם Dell …
-
- 4 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום לכולם, זה המפרט שלי: http://www.siz.co.il/my.php?i=qyzz2yktrz1m.bmp פתחתי את המארז וכתוב על הספק שלי 400W MAX. אני רוצה לשדרג את המחשב כדי שיריץ את המשחק battle field 2142 על ההגדרות המומלצות(אני מתכוון שיריץ על הגדרות דיי גבוהות) . אני לא משדרג כדי שהמחשב שלי יריץ את המשחקים החדשים(הבנתי שבשביל זה אני צריך מחשב חדש). התקציב שלי לשדרוג לא ידוע. אני כנראה יקנה מאיבורי כי החנות קרובה לביתי. תודה מראש לכולם !!!
-
- 12 תגובות
- 841 צפיות
-
-
עבר הרבה זמן מאז שקניתי מחשב, ואני כבר לא הכי מעודכן בשוק. לכן, אני אשמח לקבל הצעות להרכבת מחשב חדש. ניסיתי להרכיב מחשב כך שכל רכיבי החומרה יתאימו זה לזה באופן אופטימלי, אבל אני לא ממש בקיא (האמת שזה בעיקר שלא קראתי מספיק את המפרט של כל רכיב ורכיב). תקציב: 1500-2500 (ואם אני ממש לא ריאלי, אשמח לדעת כמה עליי לחרוג) יישומים עיקריים: בעיקר עבודה בC וMATLAB , אבל גם למשחקים (משחקי גוף ראשון / אסטרטגיה) מסך: קיים כבר מסך 23 אינץ של LG אין צורך בציוד היקפי (לא צריך כוננים ,צורבים, מקלדת, רמקולים) צריך: מעבד, לוח, זכרונות, כרטיס מסך, מארז גדול, ספק, ומאווררים שקט: השקט של המארז לא ממש קריטי לא מתוכנן אובקלוק – (בעיקר כי אני לא יודע איך לעשות, והאם כדאי, ומה ההשלכות ) מערכות ה…
-
- 7 תגובות
- 841 צפיות
-
-
רציתי לדעת מה אני צריך לשפר כדי שאני יוכל לשחק בGTA IV בצורה חלקה . המפרט שלי בינתיים הוא 1GB RAM DUAL CORE E2140 1.6 GHZ GFORCE 8400GS יש לי תקציב של עד ה400 שקל בערך מה אני יכול לשפר כדי שהמשחק יעבוד לי בצורה חלקה אפילו על הרזולוציה הכי נמוכה . ועוד שאלה : אפשר להרכיב כרטיס מך של ATI על כל מח שב?
-
- 4 תגובות
- 841 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?1500-1600 עדיף לחסוך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך כמה שניתן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כלום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת[/ לט b], עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש ר…
-
- 6 תגובות
- 841 צפיות
-
-
מתלבט בין שני דגמים של קומפאק, פרסריו cq-61 430ej מול ה-420 הם נבדלים במעבד t6600 ל-430 לעומת t4400 ב-420 זיכרון, 4 ג'יגה ל-430 ו3 ג'יגה ל- 420 דיסק קשיח, 320 גיגה 5400 rpm ל-430 לעומת 500 ג'יגה 7200rpm ל-420 (מוזר שהדגם היקר מציע הארדיסק נחות) ההפרש הכספי בין השניים לא משמעותי מה יעשה את ההבדל בביצועים, מעבד, זיכרון או הארדיסק? אגב, יש איזו בעייתיות בקניית נייד ברשת באג? תודה (ואפילו שזה דקה 90 עדיין פתוח לשמוע המלצה על דגם אחר שעולה על השניים שהזכרתי בביצועים באותו סדר גודל של מחיר) תודה תודה
-
- 2 תגובות
- 841 צפיות
-
-
אני מחפש המלצה למחשב נייד לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט. בעל מסך 17 אינץ, 500 גיגה ומעלה (בעדיפות ל 500), אין צורך במערכת הפעלה, לפחות יציאת USB3 אחת ,מעבד i5 עם 6 גיגה ראם לפחות וסוללה בעלת שישה תאים ומעלה. עדיף שהמחשב יהיה כמה שיותר דק (אם מישהו מכיר את הדגם פיזית זה יהיה מעולה). תודה רבה על העזרה.
-
- 0 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט לחבר למשחקים קלים וכבדים הנה הפירוט: 1. מה התקציב? 3000 שקל 2. מטרות המחשב? משחקים קלים וכבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא
-
- 8 תגובות
- 841 צפיות
-
-
היי, אני סטודנט מתחיל שנה ב של תואר במדעי המחשב והמחשב הנוכחי שלי לא מתאים לי ולכן אני מחפש לקנות מחשב חדש. חיפשתי ומצאתי מחשב שנראה לי תואם למה שאני צריך בksp: https://ksp.co.il/?uin=49435 חשוב לי הרבה ram כי אני יודע שאני אעבוד הרבה עם vm בשנת הלימודים הקרובה והמסך מגע עוזר לי מכיוון שאני גם ככה עושה את השיעורי בית על המחשב (כולל של המתמטיקה). אשמח לחוות דעת על המחשב. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה מעבד של INTEL כרטיס מסך של GEFORCE עם TV OUT וכל השאר לא אכפת לי העיקר שיהיה מחשב חזק. אני לא צריך מסך כי יש לי כבר מסך של LCD. תביאו לי מחיר גם לכל חלק. בתודה GABIG12.
-
- 1 תגובה
- 841 צפיות
-
-
אהלן! האם מחשב נייד Dell XPS15 i7יספק את אותם ביצועים כמו מחשב נייח עם מפרט זהה? http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10241&perur=2&t=1&c=441 כלומר: מה השיקולים הנוספים שיש לקחת בחשבון חוץ מעניין הניידות והמרחב שהמחשב תופס? האם שימוש אגרסיבי מסכן את הרכיבים של הנייד בשל חום גבוה (המחשב נייד וצפיפות הרכיבים גדולה)? על אילו חיבורים בנייד לא כדאי לוותר? USB3 הוא אחד מהם? ואם יש למישהו חוות דעת על הסדרה XPS של DELL אשמח לשמוע.תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 841 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, כמו שכתבתי בכותרת, חבר שלי התייעץ איתי לקראת הזמנת מפרט. התקציב שלו היה 7000 עם אפשרות חריגה. הוא ביקש מפרט למשחקים, שיהיה מהיר (לדבריו), שיפעיל BF2 כמו שפועל אצל באשרי (לדבריו, באשרי זה חבר תימני שיש לו 6600GT). שיהיה הרבה מקום בכונן הקשיח וכו... בקשר לציוד ההיקפי, אל תציעו רמקולים כמו ATP 3 כי הוא ביקש מבחינת הציוד ההיקפי הכול הכי זול. למרות שהמפרט למשחקים אל תיעו MX510 או עכבר יקר, הוא השתגע מהעובדה שעכבר עולה יותר מ100. בקשר למסך איימתי עליו במכות שחייבים DVI ושסמסונג 710T זה בחירה מצויינת. בקשר לSATA 2 אני יודע שהשיפור בביצועים קטן אבל ההפרש במחיר הוא 30 ש"ח. המארז שחור ובגלל זה השקעתי בכוננים שחורים. אנחנו גרים ליד פנדה בגלל זה קניתי מפנדה, לחסוך את המשל…
-
- 9 תגובות
- 841 צפיות
-
-
אז ככה יש לי תקציב של בערך 8,000 ש"ח למחשב נייד. אם הייתי יכול הייתי קונה מחשב רגיל אבל אין לי מקום בדירה. חשבתי על המחשב הזה Toshiba X300-130 ואני צריך את חוות דעתכם ! ותגידו לי בבקשה על איזה איכות הוא יכול להריץ את GTA IV ! תודהה =)
-
- 8 תגובות
- 841 צפיות
-
-
איך הסמסונג הזה ? (NP305-E5A) עובד שלי רוצה לקנות אותו בבאג : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=12858 יש למישהו מושג אם זאת קניה טובה או שאפשר למצוא משהו עדיף במחיר הזה (ומטה) ? הדרישות הם מאוד מינימליות וכלליות - סתם אינטרנט / סרטים / סקייפ וכו'... , חשוב שיהיה אמין ועמיד כמה שאפשר , פחות דגש על ניידות - הוא כמעט ולא יזוז מהשולחן שלו... אשמח אם יש לכם דעה כלשהי בעניין או הצעה חלופית . (הוא ממתין לתשובה ממני - וזה די דחוף לו..) תודה עריכה : איך זה ? http://ksp.co.il/?uin=17072
-
- 0 תגובות
- 841 צפיות
-
-
-
היצרנית הסינית שעסקה היום בסמארטפונים וטאבלטים ביצעה את הקפיצה הגדולה הבאה שלה עם טאבלט חלונות 10 דמוי Surface Pro במשקל נוצה במימוש מדוייק למדי של דיווח שהגיע מספר ימים לפני תחילתה של תערוכת ה-MWC 2016 – היצרנית הסינית העולה Huawei, שקטפה בשנה שעברה את המקום השלישי בשוק הסמארטפונים, הציגה את טאבלט ה-MateBook שלה שמריץ חלונות 10, ומהווה כניסה ראשונה שלה לקטגוריית המחשבים האישיים. הדגם החדש, כמו רובם המוחלט של הטאבלטים מבוססי החלונות שהושקו בשנה החולפת, מנסה להיות כמו דגמי ה-Surface Pro המצליחים מבית מיקרוסופט – אין כאן שום דבר אחרת להציג זאת. המכשיר עצמו מכיל את כל החומרה וישווק בנפרד, כאשר לצידו יוצע כיסוי שהוא גם מקלדת (והופך את המכשיר לסוג-של-מחשב נייד) ועט מ…
-
- 0 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב יחסית ישן (2.5 ג'יגה זיכרון פנימי, AMD 3000, כרטיס מסך 8600 ודיסק קשיח בנפח 120 ג'יגה). לצערי ובאופן די צפוי המשחקים שיוצאים היום כבר רצים בקושי על המחשב אם רצים בכלל (את GTA החדש אפילו לא ניסיתי) ואכזבה גדולה הייתה לי כש-Godfather 2 קירטע. בקיצור, אני שוקל לקנות מחשב חדש ולא ממש יודע מה טווח המחירים שאני נדרש להשקיע כיום. בגדול כשאני קונה מחשב אני כבר מעדיף להשקיע במשהו שיחזיק מעמד כמה שנים אבל מצד שני בלי להקצין, אני לא מוציא 10,000 ש"ח על מחשב. לכן אני מעוניין לדעת מה הרכיבים העיקריים המומלצים היום (כרטיס מסך, מסך, מעבד, זיכרון, ספק כוח) ומה תהיה העלות המשוערת של סך כל העניין. לצורך הדיון בוא נניח שטווח המחירים העליון הוא באזור ה-8000 ש"ח ואשמח לד…
-
- 12 תגובות
- 841 צפיות
-
-
Westren Digital SATA 160GB 8MB 7200 RPM WD1600JD 529 ש"ח 2 Corsair 512MB PC 3200 C2.5 Value 813 ש"ח 1 Gigabyte NVIDIA Geforce 6600GT PCI-E SLI 128MB Bulk GV-NX66T128D 1,047 ש"ח 1 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 895 ש"ח 1 AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Oem Venice סה"כ 4000 רציתי לדעת איך המחשב לוח זיכרון מעבד כרטיס מסך והארד דיסק... המחשב בסך הכל צריך להיות להכל כמו שאומרים משחקים עבודה שוטפת קצת אוברקלוק אם צריך להחליף משהו אשמח לשמוע... צריך להוסיף ספק כוח טוב לא ידעתי מה מומלץ גם זה יתקבל בברכה..
-
- 9 תגובות
- 841 צפיות
-
-
מה דעתכם המקצועית על המפרט הנ"ל לעריכת וידאו בעיקר עם תוכנת פרמייר Ez Cool B630 r מארז coolmax 600w silent ספק Asus I7 P7H Pro לוח Intel C2Q I7 860 מעבד Intel Cooper I7 קירור Kingston 8GB DDR3 1333Mhz זיכרון samsung 500gb sata2 16mb דיסק Geforce 250 GTS 1GB arcatic cooling כ.מסך Samsung Dvdrw Sata2 x24 צורב
-
- 2 תגובות
- 841 צפיות
-