עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מעוניין במפרט מחשב "רב תכליתי": - תקציב מקסימלי של 4000 ש"ח, חריגה של עד 500 ש"ח. כמובן שעדיף לנסות לחסוך, אך תלוי על חשבון מה, ואם החסכון באמת משתלם. - השימושיים העיקריים הם תכני HD, תוכנות הנדסיות (לדוג' MATLAB, ProE), תוכנות גרפיות (לדוג' Photoshop, InDesign), ומשחקים. אמנם המחשב אינו מיועד בעיקר למשחקים, אבל הייתי מאוד רוצה שהמחשב יצליח להסתדר עם משחקים כבדים יחסית, בהגדרות בינוניות ורזולוציית מסך 1920x1080. - אין צורך בציוד היקפי (מסך, מקלדת, עכבר). - אין צורך בכונן דיסקטים. יש צורך רק בצורב DVD. - בסולם של 1-10, רמת השקט 9 או 8. - אולי מתוכנן אוברקלוק קל בעתיד. - אין צורך לכלול מערכת הפעלה. הרכבת המחשב בחנות תישקל לפי מחיר ההרכבה (המחיר המקסימלי הנקוב מתייחס רק לח…

• 5 תגובות
    • 822 צפיות
  2. שלום, אני קונה זאת לאמא שלי, וזקוק רק למארז, מעבד, זכרון ולוח אם. מהמפרטים באתר, אפשר לקבל מפרט ב-1,000 ש"ח לחלקים הללו, אבל זה יקר לי. לוח אם עדיף עם AGP כי יש לה כרטיס AGP. תודה

• 11 תגובות
    • 822 צפיות
  3. Started by Shafan,

שלום שמי ירון אני מעוניין להתחיל לעבוד עם תוכנות כבדות של תלת מימד. ברשותי מחשב שזקוק לכמה שידרוגים. המפרט של המחשב הוא: AMD Athlon XP 2600 -מעבד לוח-אם- ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard זכרונות- Kingston 512MB PC3200 CL3 X2 SATA - 120GB 7200RPM - Western Digital 8Mb Buffer Serial ATA X2-Raid]-הארד דיסקים Lite-On 52x32x52 CDRW Black -צורב מארז- Compucase CI-6A19 + Heroichi 300AR-T + One 120mm Fan המסך- VIEWSONIC VP171 LCD אני חושב לרכוש את אחד משני כרטיסי המסך הבאים: Leadtek NVIDIA Quadro4 900 XGL או PNY Quadro FX 1000. יש לי מספר שאלות: 1. האם ג'יגה זיכרון מספיק או שיש טעם להוסיף עוד שת סטיקים ולשדרג ל-2 ג'יגה זכרון ? 2. האם המעבד חלש מדי ? או שיש אפשרות לאובר…

• 0 תגובות
    • 822 צפיות
  4. Started by gshhar,

שלום לכולם. ברגע האחרון תפסתי את אבא שלי כמעט וקונה לאחותי הקטנה מחשב עם מעבד 3 ג'יגה של אינטל. ברור ששיכנעתי אותו שזה לא שווה וכו' וכו'. הקיצ'ר אני רוצה (בעזרתכם כמובן) מפרט מחשב בסכום של 5500 בערך למחשב עם מסך. מעבד-מה שבא ז"א גם אינטל וגם AMD (למרות שניראה לי ש-AMD עדיף-לפחות לפי הניסיון הטוב שיש לי איתם). הארד דיק-במחירים של היום חבל לקחת פחות מ-80 ג'גה. כל השאר נתון לשיפוטכם. המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט ומשחקים אבל אל תישכחו שמדובר על ילדה בת 12 (למרות שלא רק היא תשתמש במחשב) אז נראה לי שרדאון 9600 פרו לייט יהיה מצויין לא?

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  5. שלום! המחשב הנוכחי שלי נדפק ואני מעוניין לקנות חדש.. בגדול אני צריך רק מארז + התוכן: לוח אם כולל LAN וכ. קול, מעבד (שמעתי שעכשיו עדיף AMD 64), מה עוד.... גיגה RAM, הארד דיסק וכרטיס מסך... כרגע יש לי כ. מסך 9700 PRO והוא מת לגמרי אז... 5200 הוא שפוט מדי ו- 9800 הוא יקר מדי.. אולי משהו באמצע.. תודה!

• 6 תגובות
    • 821 צפיות
  6. Started by inflictioNz,

שלום חברים יש לי מחשב נייד ASUS N75S לאחרונה נדפק לי הזיכרון קצת וכרגע במקום 8GB אני רק על 4GB. עכשיו רציתי לדעת האם יש אפשרות קצת לשדרג את המחשב מבחינת כרטיס מסך ומעבד וזיכרון SSDשיהיה יותר עדכני למשחקים של היום? והאם המחיר יהיה יותר גבוה מאשר לקנות מחשב נייח חדש לגיימרים?

• 0 תגובות
    • 821 צפיות
  7. מארז SilverStone SST-PS01B-W ספק כח EZCOOL 500W 12CM FAN מעבד C2Q Q9400 לוח אם Asus P45 P5QC דיסק קשיח 500GB SATA II 7200RPM 32MB Seagate זכרון פנימי 2048MB (2GB) DDR II 800MHz Kingston צורב LG X22 LightScribe DVD כרטיס מסך PCIe2.0 nVIDIA GeForce 9500GT 1024MB ¤3,414.00 מה ניתן לשדרג? המחשב בעיקר לעריכת וידאו\תמונות ומשחקים.. חבר אמר לי להביא ספק כח של קרוסאייר במקום זה שקיים ולהחליף את הכרטיס מסך לזה : Gigabyte ATI Radeon HD4850 דעתכם ?

• 9 תגובות
    • 821 צפיות
  8. אהלן,אני זקוק לקצת חוות דעת בנוגע למפרט גיימינג שמסוגל להחזיק את המשחקים הנוכחים ואת אלו של השנים הקרובות על רמת גראפיקה גבוה...כבר גיבשתי מפרט אבל לפני שאני רץ לקנות חשוב לי לברר שאני לא מפספס משהו חשוב המפרט הוא בעלות של 5.5 אלף שקל שאותו אני מזמין מKSP,אין לי צורך בשום ציוד נלווה למעט מערכת הפעלה windows7 home premium 64 ביט ,אני לא מתכנן לעשות למחשב OC אבל שוקל לרכוש כרטיס מסך שכבר עבר OC במפעל (ראו בהמשך). המחשב לא צריך להיות שקט כמו גופה,אבל מומלץ מאוד שלא ירעיש מעבר לזה חשוב לי שבכל תיקון שהוא של המפרט שלא יוחלף המארז כי את שאר המארזים בKSP לא אהבתי או שהם יקרים מידי עבורי הנה המפרט: מעבדי אינטל: Core i5 3550 3.3Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור…

• 9 תגובות
    • 821 צפיות
  9. Started by KrackeR,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות מפרט של עד 1600 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תוכנות קלות, אינטרנט, תכני FULL HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן,…

• 3 תגובות
    • 821 צפיות
  10. שלום אני מעוניין במפרט למחשב+ציוד היקפי. עד 4000 ש"ח. מטרות: לשימוש ביתי(אינטרנט+אופיס),משחקים קלים(פיפא),תכנות קל. דרישות: שקט מאוד,אמינות,מסך טוב,אין לי כוונה לבצע oc תודה מראש

• 5 תגובות
    • 821 צפיות
  11. אז ככה קיבלתי הצעה טובה לשני מחשבים שונים מה כדאי יותר? hp pavilion dv6636 dell Inspiron 600m תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 821 צפיות
  12. הי, אני כבר הרבה זמן לא בעסקי המחשבים (מאז שקניתי את המחשב האחרון לפני 4 שנים) ולכן אני זקוק לעזרת מומחי הפורום בהרכבת מחשב. בכלליות יש לי מקלדת,עכבר,רמקולים. את כל שאר הרכיבים אני צריך לקנות (כולל מסך). השימושים של המחשב: בעצם כמעט כל מה שמשתמש ממוצע יכול לרצות,תוכנות (כולל ויסטה),לימודים (מתחיל באוקטובר לימודים אקדמיים וזו בעצם הסיבה שאני קונה מחשב),משחקים (לא גיימר כבד אבל אני בהחלט רוצה שכל המשחקים החדשים כיום יעבדו לי חלק ובאיכות גבוהה),אינטרנט וכו'... *אני מעוניין גם בצורב (לא משהו מתוחכם צורב נחמד שלא יעשה בעיות-ושיצרוב גם DVD) בנוסף אשמח לכונן של הדיסקים המרובעים הישנים (לא יודע את השם המקצועי-סלחו לי :-)) התקציב הוא עד 5000 (כמובן שעדיף פחות) כולל מסך ורצוי שהמח…

• 6 תגובות
    • 821 צפיות
  13. מחפש מחשב נייד למטרת לימודים ומחקים ברמה בינונית (לא גיימר). מסך 14" או 14.1" שיהייה core 2 due לפחות 1 גיגה זיכרון. תודה : )

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  14. אני מחפש מחשב נייד לגלישה, MSN ו-ICQ בלבד! התקציב הוא לא גדול, רק 3500 ש"ח, אבל בשביל הצרכים שלי מהנייד אין מאמין שאפשר להשיג משהו במחיר. אז בבקשה תמליצו לי על מכשיר נייד (עם כרטיס רשת אלחוטי) עד 3500 ש"ח (ובבקשה אל תביאו לי סתם קישור לאתרים של וואלה וכו', כי אני לא מבין בניידים ואני רוצה לדעת למה כדאי לי לקנות דווקא את הנייד הנ"ל). אין צורך בצורב DVD.

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  15. שלום, אני מחפש מחשב נייד לשימושים של צפייה בסרטי HD כבדים, משחקים בינוניים גלישה באינטרנט ועיבוד תמלילים. הייתי מעוניין לקבל כמה המלצות למחשבים ניידים בטווח המחירים הזה. כמה שאלות נוספות: אני מעוניין לקנות מחשב מחודש (refurbished) ורציתי להתייעץ האם מהלך כזה הוא נכון? מה המדיניות של חברות לגבי אחריות למוצרים מחודשים? איזה חברה נותנת את האחריות הבינלאומית הטובה ביותר והאם שווה להתפשר בביצועים על מנת לקבל אחריות טובה? (קראתי את זה - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=372787.0 רוצה לשמוע עוד דעות) תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  16. Started by shaithebest,

שלום חברים, מחפש המלצות ללוח אם HD רק מבית ג'יגהבייט המתאים למעבד I5 רק 2 סלוטים של זיכרון זה מספיק ורק 2 יציאות PCI זתומרת לוח מיקרו או מיני לא יודע איך קוראים לזה ברשותי כרטיס מסך מהמחשב הקודם NVIDIA GEFORCE 8800 GTS 512 RAM (נקווה שעם מעבד I5 הוא יריץ משחקים בלי לקרטע) תקציב 800 שקל אחרי שנחליט על לוח נעבור למעבד תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  17. מחשב למשרד

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  18. שלום חברים, מחפש מחשב זול וטוב לפי: תקציב: 4000 שקל.(רצוי כלפי מטה) יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: לא אין מצב לחריגה!!! יד ראשונה\שניה: ראשונה. חברת המחשב הניד: HP ,LENOVO,DELL, IBM מערכת הפעלה: XP זכרון RAM : אחד (1) גיגה (רצוי אם ניתן 2 גיגה ) כונן קשיח: לא משנה משקל הניד המעונין: לא משנה לי.. גודל הצג: חייב להיות 15.4 אפשרויות נוספות במחשב: מה מטרת שימוש המחשב? המחשב למטרות רגילות - גלישה בעיקר,OFFICE . הערות נוספות: - לאישה מבוגרת לכן דרוש תצוגה ברורה והפעלה נוחה. אחריות 2-3 שנים - אני מצאתי את הדגמים הבאים: LENOVO N200 HP NX7300 IBM THINKPAD R61E DELL INSPIRION 6400 HP PAVILON G7030 תודה --------------------------------------------------------------------------------

• 3 תגובות
    • 821 צפיות
  19. Started by 6847761,

שלום וברכה מחפש מחשב לשימוש ביתי 1. מה התקציב המקסימאלי?1500 (אפשר לחרוג עד 1550) 2. שימוש ביתי : (וורד, אינטרנט, ...) אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן דיסקים 5. עד כמה חשוב השקט------------- 5 לא מתוכנן אוברקלוק 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס------ כרגע לא הכוונה שהמחשב ישמש ללפחות 5 שנים ולא יאבד את יעילותו. בדקתי ובקטגורייה 'מפרטים מומלצים' מופיע המפרט הזה ב1550: אחר כך סתם עברתי בTMS וראיתי את המפרט הזה גם ב1550. לי נראה שהמפרט שהובא כאן יותר חלש משל TMS, נכון? בכל מקרה, אני צריך מפרט לפי ההגדרות שלמעלה תודה לכולם.

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  20. התחלתי ללמוד באוניברסיטה ואני צריך מחשב נייד לקחת עמי, שישמש אותי רק לאופיס וחיבור לאינטרנט (בלי משחקים, סרטים וכו'). חשוב לי שלא יהיה כבד מדי, אבל בגלל שאני משתמש בו גם בבית לעיבוד תמלילים וכתיבת עבודות, הייתי רוצה שהמסך לא יהיה קטן מדי - חשבתי על משהו בסביבות ה- 14 אינץ (אבל אולי 15.4 או 13?) הייתי מעדיף משקל של 2.5 קילו או פחות, ויש לי עדיפות ללנובו או ל-ACER. אחריות לא מעניינת אותי. ההמלצה שקיבלתי היתה לנובו SL400, שהמפרט שלו אולי קצת מוגזם, או ACER 5720G (שנראה לי פחות, כי מדובר ב- 15.4 אינץ וב-3 קילו, אבל זול יותר משמעותית). האם יש דגם אחר של לנובו שטוב יותר בשבילי (יכול גם להיות פשוט יותר)? אולי דגם של חברה אחרת שהוא עדיף משמעותית? יניב

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  21. Started by DAMTI-,

שלום לכולם, אני חדש בפורום, למעשה זאת תהיה הההודעה הראשונה שלי :\ שמעתי שיש פה מי שמבין ויכול לעזור אז תעזרו בבקשה !! 1. מה התקציב ? ב-סביבות ה-4500 פלוס מינוס 2. מטרות ? (לדוגמה OC, עבודות משרדיות, משחקים {קלים או כבדים ?}. ניתן לבחור יותר מאחד) מחשב מהיר וחזק למשחקים החדשים ביותר ולסרטים. 3. האם אתה צריך ציוד הקפי ? (לדוגמה מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, DVD, צורב DVD, כרטיס טלויזיה, כרטיס רשת וכו'..) לא כלום כלום כלום ! 4. האם יש דבר ספציפי שאתה לא צריך במחשב עצמו ? צורב, dvd, דיסק קשיח שלא עולה על 60 gb , כרטיס קול מתקדם 5. האם יש לך העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כרטיס מסך מהיר וחזק למשחקים חדשים, זכרון 512mb 6. האם נושא הקירור והיופי במחשב חשובים לך ? (כדי שנדע ל…

• 9 תגובות
    • 821 צפיות
  22. Started by kfirbep,

1. מה התקציב המקסימלי?1400 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לא נראה לי שתוכלו לחסוך אבל אם כן מצויין במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 1400 זה המקסימום 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים,עבודות,סרטים,מוזיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1280X960 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?world of warcraft, fifa 2011, cs * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?אין לי שמץ של מושג מה זה. 3…

• 7 תגובות
    • 821 צפיות
  23. Started by talofek23,

יש לי מחשב hp האם אני יכול לקנות[ חלופית לדוגמא מהאתר הזה www.solelot.com ולדעת שהסוללה תחזיק מעמד זמן רב? סוללה למחשב נייד של hp

• 0 תגובות
    • 821 צפיות
  24. Started by shaybenmoshe,

שלום, אני מחפש מפרט למחשב. תקציב: 1500 עד 2000 ש"ח. עדיפות להישאר בתקציב אך ניתן לחרוג במעט במידת הצורך. שימושי המחשב: גלישה באינטרנט, תכנות, משחקים כמו portal - לא גיימינג. (רזולוציית מסך 1680 על 1050) אני מעדיף בהחלט כרטיס מסך לא מובנה בלוח האם. רמת השקט לא עקרונית, שלא יהיה רועש אבל אין צורך במארז מיוחד וקירור סופר שקט... אין צורך בציוד היקפי. ללא OC. אין צורך במערכת הפעלה או תוכנות אחרות. לא מתוכנן שדרוג. תודה רבה, שי

• 6 תגובות
    • 821 צפיות
  25. שלום, קודם כל אשמח אם תוכלו להעביר את הדיון לפורום "ייעוץ לפני רכישת מחשב", לא יודע מדוע אין אפשרות למחוק דיון כאן. אשמח לקבל מפרט למחשב בסכום של עד 1,200 דולר (4,200 ש"ח-לנצל את כל התקציב עם חריגה של עד 4,500 ש"ח). שימושי המחשב: תכנות, עריכת סרטים ותמונות, תכני 2.7K ותמיכה בפתיחה של עד כ-100 חלונות של youtube כתחביב. תוכנות עיקריות: Android Studio , Eclipse ,VLC וכמובן כרום. המחשב לא מיועד לgaming המסך שיחובר הוא 27 אינץ' 2.7K. המחשב מיועד להגדרות גרפיות בינוניות-גבוהות, חשוב שהמחשב לא יקרטע בעריכת סרטי 1080p ב 120FPS (אני עורך סרטונים של GO PRO) אין צורך בציוד עיקפי, ואין צורך ב-hard disk, אבל אני צריך רק SSD של 512 ג'יגה. הש…

• 1 תגובה
    • 821 צפיות

דיונים חדשים בפורומים