ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום,אני מתכנן לרכוש מחשב נייד בימים הקרובים ואני מתלבט בין שלושה דגמים.המחשב ישמש עבור עבודה משרדית ועבודה בפוטושופ, התקציב שלי הוא באיזור ה-4,000ש"ח (אך לא מעל 4,300).מה שהנחה אותי היו הדברים הבאים: שיהיה מחשב טוב ואמין. מתכנן שהוא יחזיק לי למספר שנים ומצפה לקבל סוס עבודה. שיהיה בעל כונן SSD (בנוסף, אחבר כונן חיצוני עם נפח גדול) שיהיה בעל מסך 13.3" או 14", עבור נוחות נשיאה (בבית יהיה מחובר למסך נפרד) לפחות 8GB זיכרון. יכולת לשדרג בעתיד - יתרון זמן סוללה ארוך - יתרון משמעותי סיננתי את המבחר ל-3 דגמים שאני מתלבט ביניהם, ואפשר את החסרונות והיתרונות כפי שאני רואה אותם. מאוד אשמח לקבל את דעתכם על הדגמים, בכדי שאדע שאני עושה קנייה נכונה:1…
-
- 0 תגובות
- 822 צפיות
-
-
מעבד: AMD PHENOM II X4 QUAD CORE 940 (3.0GHz) BLACK EDITION : HDZ940XCGIBOX - BOX ¤1473 לוח אם: GIGABYTE GA-MA790FX-DS5 ¤536 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 - SAPPHIRE DESIGN - RETAIL ¤769 דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤243 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤121 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPK ¤289 מארז: COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) : RC-590-KKN1-GP w/o PSU ¤330 ספק כוח: ENERMAX PRO82+ 525W ¤488 מחיר סופי: ¤4249 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il בהמשך אני רוצה לקנות עוד כרטיס HD4850 עוד איזה שנה !! *מסך 22 *לא רוצה oc *היום התקציב שלי 4300 שקל !!!
-
- 3 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום לכולם התקציב שלי 6K, אם יש אפשרות לחסוך אז אשמח אני אשתמש במחשב בעיקר לצפייה בתכני HD חשוב לי שיהיו כמה שיותר יציאות USB3 כולל מקדימה ולפחות 2 יציאות HDMI. בלוח האם אני רוצה להשקיע שיהיה עם הרבה פיצ'רים כדי שאוכל לבצע שידרוגים בעתיד. אני רוצה שהדיסק הקשיח עליו יותקן ה-WINDOWS יהיה SSD, וחוץ ממנו עוד דיסק של 2 טרה לפחות אני משתמש מדי פעם בפוטושופ ואילוסטרייטור. אין לי צורך בציוד היקפי, ואני מתכוון להישאר עם הכונן הישן שלי-COOLERMASTER CM 690 II אני מעדיף שיהיה שקט כמה שיותר. אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק. אני מעוניין לרכוש את המחשב עם מערכת הפעלה WINDOWS 7/8 תודה. עומר.
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לקנות מחשב נייד של GIGABYTE דגם W468N ובכל אתרי האינטרנט תחת קטגוריה של חיבורים מופיע על האוזניות והמיקרופון בסוגריים מיני סטריאו, " (MINI STEREO)" אני רוצה לדעת האם מישהו יודע באיזה חיבור מדובר? החיבור הסטנדרטי שקיים ברוב המחשבים הניידים ובכרטיסי קול הוא חיבור 3.5מ"מ אך אני לא בטוח באיזה חיבור מדובר פה. אם יש למישהו תשובה בשבילי אני מאוד אשמח. תודה
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-
-
היי, ההורים רוצים לקנות לאחותי מחשב חדש וחשבתי שלשימושים שלה בטח לא צריך יותר מנייד... היא צריכה מחשב פשוט למסנג'ר, אינטרנט ומוזיקה, השימוש הכי כבד שאני מאמין שיהיה למחשב הזה זה סימס. הוא צריך להיות עם מסך ומקלדת בגודל שיאפשרו עבודה נורמלית, זה יהיה המחשב העיקרי שלה. רמת הניידות שלו לא קריטית, אני מאמין שהיא לא תצא איתו הרבה. אני לא מתמצא בתחום הניידים ולא יודע מה התקציבים אז אני מקווה שיש כזו חיה ב2000 שקל, ואם יש גם בפחות עדיף. תודה מראש, גיא
-
- 4 תגובות
- 822 צפיות
-
-
האם הכרטיס גרפי ATI Radeon HD4570 512MB מספיק חזק למשחקים וצפיה בסרטי HD http://www.newpan.co.il/Index.asp?ArticleID=2769&CategoryID=343&Page=4
-
- 1 תגובה
- 822 צפיות
-
-
מעוניין במפרט מחשב "רב תכליתי": - תקציב מקסימלי של 4000 ש"ח, חריגה של עד 500 ש"ח. כמובן שעדיף לנסות לחסוך, אך תלוי על חשבון מה, ואם החסכון באמת משתלם. - השימושיים העיקריים הם תכני HD, תוכנות הנדסיות (לדוג' MATLAB, ProE), תוכנות גרפיות (לדוג' Photoshop, InDesign), ומשחקים. אמנם המחשב אינו מיועד בעיקר למשחקים, אבל הייתי מאוד רוצה שהמחשב יצליח להסתדר עם משחקים כבדים יחסית, בהגדרות בינוניות ורזולוציית מסך 1920x1080. - אין צורך בציוד היקפי (מסך, מקלדת, עכבר). - אין צורך בכונן דיסקטים. יש צורך רק בצורב DVD. - בסולם של 1-10, רמת השקט 9 או 8. - אולי מתוכנן אוברקלוק קל בעתיד. - אין צורך לכלול מערכת הפעלה. הרכבת המחשב בחנות תישקל לפי מחיר ההרכבה (המחיר המקסימלי הנקוב מתייחס רק לח…
-
- 5 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום, אני קונה זאת לאמא שלי, וזקוק רק למארז, מעבד, זכרון ולוח אם. מהמפרטים באתר, אפשר לקבל מפרט ב-1,000 ש"ח לחלקים הללו, אבל זה יקר לי. לוח אם עדיף עם AGP כי יש לה כרטיס AGP. תודה
-
- 11 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום שמי ירון אני מעוניין להתחיל לעבוד עם תוכנות כבדות של תלת מימד. ברשותי מחשב שזקוק לכמה שידרוגים. המפרט של המחשב הוא: AMD Athlon XP 2600 -מעבד לוח-אם- ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard זכרונות- Kingston 512MB PC3200 CL3 X2 SATA - 120GB 7200RPM - Western Digital 8Mb Buffer Serial ATA X2-Raid]-הארד דיסקים Lite-On 52x32x52 CDRW Black -צורב מארז- Compucase CI-6A19 + Heroichi 300AR-T + One 120mm Fan המסך- VIEWSONIC VP171 LCD אני חושב לרכוש את אחד משני כרטיסי המסך הבאים: Leadtek NVIDIA Quadro4 900 XGL או PNY Quadro FX 1000. יש לי מספר שאלות: 1. האם ג'יגה זיכרון מספיק או שיש טעם להוסיף עוד שת סטיקים ולשדרג ל-2 ג'יגה זכרון ? 2. האם המעבד חלש מדי ? או שיש אפשרות לאובר…
-
- 0 תגובות
- 822 צפיות
-
-
אז אוקי המחשב שלי הישן עומד לשבות חיים לכן אני קונה מחשב חדש קונה חלקים וכך ואת המחשב השין אני הולך להחליף כמה חלקים ושהיה בסדר רק לאינטרנט היא משחקת רק בשכונה של הופ ובסימס 1 כל החבילות ולי אני עומד לקנות מחשב חדש והינה המפרט תגידו עם הוא טוב מארז: ?ATX FullTower Supertalent alum.? מבנה Workstation Tower (אלומיניום) ספק W/O כונני "5.25 4 כונני "3.5 2, 4 פנימיים לוח אם ATX, (Dual Xeon)12in x 13in USB USB 2.0 + 1394 מאוורר קדמי- 8*2 ס"מ, אחורי- 8*2 ס"מ, צדדי- 8*1 ס"מ (Ledfan כחול) חלון צד מלבני שקוף 450 ¤ מעבד : ?Athlon XP 3000+(FSB 400)? מעבד Athlon XP (Barton) 3200 מהירות 400 (200x2) Socket Socket A גודל L2 Cache 512Kb Process 0.13 מיקרון …
-
- 1 תגובה
- 822 צפיות
-
-
שלום לכולם. ברגע האחרון תפסתי את אבא שלי כמעט וקונה לאחותי הקטנה מחשב עם מעבד 3 ג'יגה של אינטל. ברור ששיכנעתי אותו שזה לא שווה וכו' וכו'. הקיצ'ר אני רוצה (בעזרתכם כמובן) מפרט מחשב בסכום של 5500 בערך למחשב עם מסך. מעבד-מה שבא ז"א גם אינטל וגם AMD (למרות שניראה לי ש-AMD עדיף-לפחות לפי הניסיון הטוב שיש לי איתם). הארד דיק-במחירים של היום חבל לקחת פחות מ-80 ג'גה. כל השאר נתון לשיפוטכם. המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט ומשחקים אבל אל תישכחו שמדובר על ילדה בת 12 (למרות שלא רק היא תשתמש במחשב) אז נראה לי שרדאון 9600 פרו לייט יהיה מצויין לא?
-
- 4 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום! המחשב הנוכחי שלי נדפק ואני מעוניין לקנות חדש.. בגדול אני צריך רק מארז + התוכן: לוח אם כולל LAN וכ. קול, מעבד (שמעתי שעכשיו עדיף AMD 64), מה עוד.... גיגה RAM, הארד דיסק וכרטיס מסך... כרגע יש לי כ. מסך 9700 PRO והוא מת לגמרי אז... 5200 הוא שפוט מדי ו- 9800 הוא יקר מדי.. אולי משהו באמצע.. תודה!
-
- 6 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום חברים יש לי מחשב נייד ASUS N75S לאחרונה נדפק לי הזיכרון קצת וכרגע במקום 8GB אני רק על 4GB. עכשיו רציתי לדעת האם יש אפשרות קצת לשדרג את המחשב מבחינת כרטיס מסך ומעבד וזיכרון SSDשיהיה יותר עדכני למשחקים של היום? והאם המחיר יהיה יותר גבוה מאשר לקנות מחשב נייח חדש לגיימרים?
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום! ברצוני לדעת האם המסגרת השחורה מסביב למסך היא רק מסגרת או חלק מהמסך עצמו ואם ניתן לנקות טביעות אצבעות מימנה בעזרת מטלית לניקוי משקפיים כשהמסך דלוק?
-
- 1 תגובה
- 821 צפיות
-
-
מארז SilverStone SST-PS01B-W ספק כח EZCOOL 500W 12CM FAN מעבד C2Q Q9400 לוח אם Asus P45 P5QC דיסק קשיח 500GB SATA II 7200RPM 32MB Seagate זכרון פנימי 2048MB (2GB) DDR II 800MHz Kingston צורב LG X22 LightScribe DVD כרטיס מסך PCIe2.0 nVIDIA GeForce 9500GT 1024MB ¤3,414.00 מה ניתן לשדרג? המחשב בעיקר לעריכת וידאו\תמונות ומשחקים.. חבר אמר לי להביא ספק כח של קרוסאייר במקום זה שקיים ולהחליף את הכרטיס מסך לזה : Gigabyte ATI Radeon HD4850 דעתכם ?
-
- 9 תגובות
- 821 צפיות
-
-
אהלן,אני זקוק לקצת חוות דעת בנוגע למפרט גיימינג שמסוגל להחזיק את המשחקים הנוכחים ואת אלו של השנים הקרובות על רמת גראפיקה גבוה...כבר גיבשתי מפרט אבל לפני שאני רץ לקנות חשוב לי לברר שאני לא מפספס משהו חשוב המפרט הוא בעלות של 5.5 אלף שקל שאותו אני מזמין מKSP,אין לי צורך בשום ציוד נלווה למעט מערכת הפעלה windows7 home premium 64 ביט ,אני לא מתכנן לעשות למחשב OC אבל שוקל לרכוש כרטיס מסך שכבר עבר OC במפעל (ראו בהמשך). המחשב לא צריך להיות שקט כמו גופה,אבל מומלץ מאוד שלא ירעיש מעבר לזה חשוב לי שבכל תיקון שהוא של המפרט שלא יוחלף המארז כי את שאר המארזים בKSP לא אהבתי או שהם יקרים מידי עבורי הנה המפרט: מעבדי אינטל: Core i5 3550 3.3Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray מאווררים וגופי קירור…
-
- 9 תגובות
- 821 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות מפרט של עד 1600 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תוכנות קלות, אינטרנט, תכני FULL HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן,…
-
- 3 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין במפרט למחשב+ציוד היקפי. עד 4000 ש"ח. מטרות: לשימוש ביתי(אינטרנט+אופיס),משחקים קלים(פיפא),תכנות קל. דרישות: שקט מאוד,אמינות,מסך טוב,אין לי כוונה לבצע oc תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 821 צפיות
-
-
אז ככה קיבלתי הצעה טובה לשני מחשבים שונים מה כדאי יותר? hp pavilion dv6636 dell Inspiron 600m תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 821 צפיות
-
-
הי, אני כבר הרבה זמן לא בעסקי המחשבים (מאז שקניתי את המחשב האחרון לפני 4 שנים) ולכן אני זקוק לעזרת מומחי הפורום בהרכבת מחשב. בכלליות יש לי מקלדת,עכבר,רמקולים. את כל שאר הרכיבים אני צריך לקנות (כולל מסך). השימושים של המחשב: בעצם כמעט כל מה שמשתמש ממוצע יכול לרצות,תוכנות (כולל ויסטה),לימודים (מתחיל באוקטובר לימודים אקדמיים וזו בעצם הסיבה שאני קונה מחשב),משחקים (לא גיימר כבד אבל אני בהחלט רוצה שכל המשחקים החדשים כיום יעבדו לי חלק ובאיכות גבוהה),אינטרנט וכו'... *אני מעוניין גם בצורב (לא משהו מתוחכם צורב נחמד שלא יעשה בעיות-ושיצרוב גם DVD) בנוסף אשמח לכונן של הדיסקים המרובעים הישנים (לא יודע את השם המקצועי-סלחו לי :-)) התקציב הוא עד 5000 (כמובן שעדיף פחות) כולל מסך ורצוי שהמח…
-
- 6 תגובות
- 821 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד למטרת לימודים ומחקים ברמה בינונית (לא גיימר). מסך 14" או 14.1" שיהייה core 2 due לפחות 1 גיגה זיכרון. תודה : )
-
- 2 תגובות
- 821 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לגלישה, MSN ו-ICQ בלבד! התקציב הוא לא גדול, רק 3500 ש"ח, אבל בשביל הצרכים שלי מהנייד אין מאמין שאפשר להשיג משהו במחיר. אז בבקשה תמליצו לי על מכשיר נייד (עם כרטיס רשת אלחוטי) עד 3500 ש"ח (ובבקשה אל תביאו לי סתם קישור לאתרים של וואלה וכו', כי אני לא מבין בניידים ואני רוצה לדעת למה כדאי לי לקנות דווקא את הנייד הנ"ל). אין צורך בצורב DVD.
-
- 2 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לשימושים של צפייה בסרטי HD כבדים, משחקים בינוניים גלישה באינטרנט ועיבוד תמלילים. הייתי מעוניין לקבל כמה המלצות למחשבים ניידים בטווח המחירים הזה. כמה שאלות נוספות: אני מעוניין לקנות מחשב מחודש (refurbished) ורציתי להתייעץ האם מהלך כזה הוא נכון? מה המדיניות של חברות לגבי אחריות למוצרים מחודשים? איזה חברה נותנת את האחריות הבינלאומית הטובה ביותר והאם שווה להתפשר בביצועים על מנת לקבל אחריות טובה? (קראתי את זה - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=372787.0 רוצה לשמוע עוד דעות) תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 821 צפיות
-
-
שלום חברים, מחפש המלצות ללוח אם HD רק מבית ג'יגהבייט המתאים למעבד I5 רק 2 סלוטים של זיכרון זה מספיק ורק 2 יציאות PCI זתומרת לוח מיקרו או מיני לא יודע איך קוראים לזה ברשותי כרטיס מסך מהמחשב הקודם NVIDIA GEFORCE 8800 GTS 512 RAM (נקווה שעם מעבד I5 הוא יריץ משחקים בלי לקרטע) תקציב 800 שקל אחרי שנחליט על לוח נעבור למעבד תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 821 צפיות
-
-