ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
מחפש מחשב נייד למטרת לימודים ומחקים ברמה בינונית (לא גיימר). מסך 14" או 14.1" שיהייה core 2 due לפחות 1 גיגה זיכרון. תודה : )
-
- 2 תגובות
- 814 צפיות
-
-
האלן אנשים. מה קורה? אני חדש קיצר יש לי עכשיו מחשב פנטיום 3 שקניתי אותו קצת אחרי שנת 2000 ואני לא כבר כמה שנים לא מרוצה ממנו אבל רק עכשיו אני יוצא (לא מהארון חח) בהכרזה שאני חייב מחשב חדש!! מאוד אשמח אם תעזרו לי במפרט וגם תסבירו לי קצת מה עדיף מה כדאי למה וכמה.. הלכתי לבאג והם נתנו לי הצעת מחיר שאני עוד מעט יעלה אותה לתגובות תודה רבה! אחלה פורטל זה!! נ.ב אני צריך מחשב חזק יציב שיחזיק לאיזה 8-10 שנים. וגם אני לא מתכוון שיהיה עליו יותר מ 4 משחקים
-
- 11 תגובות
- 814 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניראלי לנצל הכל.... במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? "23 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני רוצה לשחק בהגדרות הטובות ביותר בלי תקיעות. 3. האם יש צורך…
-
- 2 תגובות
- 814 צפיות
-
-
יש לי מחשב 15.6 ואני רוצה משטח קירור שיהיה בו על הדרך כניסות USB על איזה אתם ממליצים ? יש איזשהו נתון חשוב כמו מהירות סיבוב של המאוורר ? ועוד דבר אם אני מחבר אל היחדת קירור הזאת את הכונן קשיח נייד שלי זה ישפיע על הביצועים שלו?
-
- 0 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בעזרה בהרכבת מפרט למחשב המיועד לקולנוע ביתי בלבד, כלומר ישב בסלון מעל הרסיבר ויציג סרטים/תמונות/סדרות שנמצאות על גבי מחשב אחר בבית (קיימת רשת אלחוטית בבית והמחשב הסלוני צריך להתחבר אליה). יהיה נחמד גם לשחק במחשב מול הטלוויזיה איזה פיפא, מרוץ מכוניות וכו', אם זו לא תוספת משמעותית במחיר. חשוב גם כרטיס טלוויזיה ע"מ שיהיה אפשר להקליט סדרות/סרטים. עוד חשוב שהוא יהיה מאוד שקט. ודבר אחרון, זה הפורום הכי שימושי שנתקלתי בו בחיים שלי תודה לכולם.
-
- 11 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום לכולם. קניתי בעבר מחשב לפי מפרט מהפורום ומאוד עזרתם לי. אשמח לעזרתכם בשנית. . מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר קצת אם זה משתלם, ~100-150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי במחשב יהיה תכנות ועבודה עם מכונות וירטואליות (VMWare), אבל אני רוצה שיהיה מסוגל גם להריץ משחקים חדשים בהגדרות סבירות.כמו כן צפייה בתכני HD וסטרימינג למדיה סנטר בסלון. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים ל…
-
- 5 תגובות
- 814 צפיות
-
-
נתקלתי במפרט מאוד מעניין ובמחיר אטרקטיבי: http://www.imperia-pc.com/ProductDetails.aspx?pid=2395 האם אתם מצליחים לראות פה איזשהו מלכוד? כרטיס מסך אני לא צריך משום שיש לי אחד חלופי [Geforce 9500GT 1GB+HDMI] ואני פשוט אלביש אותו בהמשך. האם מפרט שכזה יכול להריץ לדוגמה את GTA 4 בצורה טובה?
-
- 2 תגובות
- 814 צפיות
-
-
GA-965P-DS4 1050 E6600 1819 DDR2 1024MB 667MHZ Kingston 626+626 אני צריך כרטיס מסך תומך dx10 מפרט למשחקים לא צריך ציוד היקפי לא יודע אם כדאי לעשות OC (לפי מה שראיתי בפורום לא צריך)
-
- 6 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום חברים, מחפש מחשב זול וטוב לפי: תקציב: 4000 שקל.(רצוי כלפי מטה) יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: לא אין מצב לחריגה!!! יד ראשונה\שניה: ראשונה. חברת המחשב הניד: HP ,LENOVO,DELL, IBM מערכת הפעלה: XP זכרון RAM : אחד (1) גיגה (רצוי אם ניתן 2 גיגה ) כונן קשיח: לא משנה משקל הניד המעונין: לא משנה לי.. גודל הצג: חייב להיות 15.4 אפשרויות נוספות במחשב: מה מטרת שימוש המחשב? המחשב למטרות רגילות - גלישה בעיקר,OFFICE . הערות נוספות: - לאישה מבוגרת לכן דרוש תצוגה ברורה והפעלה נוחה. אחריות 2-3 שנים - אני מצאתי את הדגמים הבאים: LENOVO N200 HP NX7300 IBM THINKPAD R61E DELL INSPIRION 6400 HP PAVILON G7030 תודה --------------------------------------------------------------------------------
-
- 3 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום וברכה מחפש מחשב לשימוש ביתי 1. מה התקציב המקסימאלי?1500 (אפשר לחרוג עד 1550) 2. שימוש ביתי : (וורד, אינטרנט, ...) אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן דיסקים 5. עד כמה חשוב השקט------------- 5 לא מתוכנן אוברקלוק 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס------ כרגע לא הכוונה שהמחשב ישמש ללפחות 5 שנים ולא יאבד את יעילותו. בדקתי ובקטגורייה 'מפרטים מומלצים' מופיע המפרט הזה ב1550: אחר כך סתם עברתי בTMS וראיתי את המפרט הזה גם ב1550. לי נראה שהמפרט שהובא כאן יותר חלש משל TMS, נכון? בכל מקרה, אני צריך מפרט לפי ההגדרות שלמעלה תודה לכולם.
-
- 1 תגובה
- 814 צפיות
-
-
המפרט הוא למשחקים התקציב רשום בכותרת ... אני הלכתי על זה (למרות שהכרטיס מסך לא כל כך חזק אבל מערכת מאוזנת וחזקה ביותר) : מעבדי אינטל P4 2.66 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 8I945P-G s775, DDR2, SATA2, PCI-E זכרונות DDR II 667 1GB DUAL CHANEL(2 x 512MB) דיסקים קשיחים MAXTOR 160GB (8MB) SATA II כרטיסי מסך Powercolor X800GT 256MB, DDRIII, PCI-E כרטיסי קול On Board 128Bit צורבים DVD Recorders NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים HEC Compucase CI-69U6 400W מקלדות Logitech Internet Pro Black עכברים Logitech Optical Wheel Mouse S90 Black רמקולים 400 W מסכים SAMSUNG 793DF 17'' FLAT CRT Price of Pakage 483…
-
- 10 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה במקלדת של המחשב מתי שנגיד אני בא לרשום את האות מ סופית וכל אות אחרת כמעט זה רושם לי מספרים במקום האותיות אם למישהו אולי הייתה את הבעיה הזאת והוא יודע איך פותרים אותה אני אשמח אם תגידו לי מה הפתרון בתודה מראש רזיאל
-
- 1 תגובה
- 814 צפיות
-
-
שלום, אשמח להמלצות על נטבוק עם מסך 12". תודה.
-
- 0 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט לחבר למשחקים קלים וכבדים הנה הפירוט: 1. מה התקציב? 3000 שקל 2. מטרות המחשב? משחקים קלים וכבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא
-
- 8 תגובות
- 814 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הנ"ל? המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט וישומי אופיס למינהם עם קצת משחקים וקצת פוטושופ לא רשמתי זיכרון כנראה שזה יהיה סופר טאלנט 667 2 ג'יגה במחיר 1100 שקל מה אפשר לשפר לשנות או לצמצם ? איך הכרטיס מסך הזה? אני לא בטוח שצריך אותו כי בסך הכל ישחקו במחשב הזה ילדים בני עשר פלוס מינוס ככה שגם כרטיס יותר פשוט יתאים. Gigabyte GA-965P-S3 Intel P965 LGA 775 899 ש"ח Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2Mb BOX 1,090 ש"ח Western Digital 160GB SATA II 8MB 7200RPM WD1600JS 380 ש"ח Sapphire ATI Radeon X1650Pro DDR3 PCIe 256MB 840 ש"ח Compucase 6A19 Black Midi Tower No PSU 243 ש"ח LG GSA-H10N Multi DVD-Recorder Bulk Black 210 ש"ח Mitsumi Flop…
-
- 13 תגובות
- 814 צפיות
-
-
יש לי מחשב hp האם אני יכול לקנות[ חלופית לדוגמא מהאתר הזה www.solelot.com ולדעת שהסוללה תחזיק מעמד זמן רב? סוללה למחשב נייד של hp
-
- 0 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום, סיימתי ע"פ כל ההמלצות שלכם את המפרט ויש לי מספר שאלות אחרונות לוודעות: (בסוף) מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 + AC FREEZER 7 PRO ¤1004 לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤474 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 DVI - RETAIL ¤766 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤310 צורב DVD: LG DVDRW GH-20NS10 X20 - BLACK - SATA ¤132 זיכרון: ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤290 מארז: ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ¤319 ספק כוח: SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM ¤284 קירור למארז: SCYTHE SLIP STREAM 120mm 1200rpm ¤ 56 שירותי מעבדה: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75 מחיר סופי: ¤3654 המפרט הורכב ב -…
-
- 12 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום, קודם כל אשמח אם תוכלו להעביר את הדיון לפורום "ייעוץ לפני רכישת מחשב", לא יודע מדוע אין אפשרות למחוק דיון כאן. אשמח לקבל מפרט למחשב בסכום של עד 1,200 דולר (4,200 ש"ח-לנצל את כל התקציב עם חריגה של עד 4,500 ש"ח). שימושי המחשב: תכנות, עריכת סרטים ותמונות, תכני 2.7K ותמיכה בפתיחה של עד כ-100 חלונות של youtube כתחביב. תוכנות עיקריות: Android Studio , Eclipse ,VLC וכמובן כרום. המחשב לא מיועד לgaming המסך שיחובר הוא 27 אינץ' 2.7K. המחשב מיועד להגדרות גרפיות בינוניות-גבוהות, חשוב שהמחשב לא יקרטע בעריכת סרטי 1080p ב 120FPS (אני עורך סרטונים של GO PRO) אין צורך בציוד עיקפי, ואין צורך ב-hard disk, אבל אני צריך רק SSD של 512 ג'יגה. הש…
-
- 1 תגובה
- 814 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך מחשב לתכנות. אני מתלבט בין Intel 630 3000Mhz לבין AMD Athlon64 3500/3200. קראתי בנצ'ים ב-TomsHardware ואין לי שום מושג מה עדיף. יש הבדלים של 10%+ לכאן ולכאן... אני חסיד גדול של AMD אבל במחשב שכל יעודו יהיה הרצה של אלגורתמים וקימפול אני בספק אם עדיין AMD היא הבחירה הכי נכונה מבחינת ביצועים/כסף. אני צריך המלצה על מעבד, לוח, זיכרון, דיסק קשיח, מארז. תקציב משוער: 3000-3500 ש"ח. אין צורך ב: כ.מסך חזק. עדיף on-board. כ.קול, מקלדת, עכבר, כוננים. תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 814 צפיות
-
-
אז ככה, את המחשב הקיים שלי אנחנו הופכים למחשב בית כללי, לאמא, אבא, אחות, הוא יהיה לשימושי עבודה, כתיבת מסמכים וגם משחקים לא כבדים עבור האחות הקטנה. המחשב הנוכחי הוא: Athlon XP 1800+ Gigabyte 7VRXP v3.0 Radeon 9800 Pro 128MB 2x 512MB PC2700 Samsung 80GB Maxtor DiamondMax9+ w/ 8MB buffer SB Audigy Samsung SyncMaster 753DF (17" flat) Logitech Z-640 (5.1) LiteON LTR-24102B CDRW TASK 3001 screwless case ועכבר ומקלדת בסיסיים. אז ככה, במחשב הזה (להלן - "הישן") יוחלף כרטיס המסך ב- GeForce2 Pro שיצא ממחשבי לפני מספר ימים. האודיג'י יוחלף ב- SB Vibra128, ויש עוד עכבר ומקלדת בבית לא רעים. אה, וגם הארד דיסק של 10 גיגה יוכנס אליו (בטח גם את זה נצטרך לשדרג.. טוב לא …
-
- 4 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות זכרונות לנייד שלי ומכיוון שיש לי אייבורי ליד העבודה אני חושב לקנות משם. בגדול, אני יודע שאייבורי "לא משהו", אבל כאן זה חלק שלא נראה לי שיכולים להתעסק איתו הרבה. אז השאלות שלי הן כאלה: 1. באופן כללי, נראה לכם בסדר לקנות זכרונות מאייבורי? (רשום שהאחריות במעבדות שלהם) 2. האם אתם מכירים חברה של זכרונות בשם Ceon? 3. יש להם זכרונות של קינגסטון והבנתי שיש הרבה זיופים בשוק, אז.... תודה
-
- 7 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש המלצות ללפטופ חזק למשחקים כבדים, בסביבות 5500 שח (אם קיים דבר כזה בכלל כי אני ממש לא מבין במחירים) אשמח אם מישהו יכתוב איזה מפרט עליי לחפש כדי שהמשחקים ירוצו בצורה חלקה טובה ואיכותית, והאם עליי לקנות גם משטח קירור בנוסף תודה *מטרות המחשב? גלישה ומשחקים כבדים בעיקר * גודל המסך? 15.4 * משקל רצוי? 2.7-3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? הלפטופ יהיה מחובר 99% מהזמן לחשמל אז סוללה מטורפת זה לא רלוונטי כ"כ * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI אבל לא קריטי אם לא יהיה * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 7200 RPM * כונן CD/DVD? צורב? רצוי את כולם * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאו…
-
- 8 תגובות
- 814 צפיות
-
-
היי במידה והמפרט של המחשב אותו מפרט, איזו חברה עדיף לקחת ? מבחינת אחריות, איכות וכו' ?
-
- 3 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום לאנשים ... לאחרונה קניתי את המחשב הנ"ל המחשב פצצה חזק מאוד עם כרטיס מסך נפרד ( ATI 3450 ) הבעיה היא איכות המקלדת לא משהו והפד גם לא להיט ... מה שמפריע הוא שלא ניתן לגלול מקצוות הפד, למי שמכיר רוב הלפטופים היום יש אופציה בדרייבר לאפשר scrolling בקצה התחתון והימני של הפד. במחשב הנ"ל אין דרייבר לפד. הווינדוס מזהה את משטח העקיבה כעכבר תואם מיקרוסופט .... באתר של MSI אין דרייבר למשטח העקיבה. מה שכן כאשר הרצתי לינוקס (אובונטו) על המחשב כמובן שללא דרייברים המערכת הותקנה כאשר ניתן לגלול ממשטח העקיבה ימינה שמאלה ולמטה למעלה. האם מישהו מכיר פתרון לבעיה.
-
- 0 תגובות
- 814 צפיות
-
-
שלום, אני חשבתי לקנות מחשב לסלון במקום להשתמש כל פעם בלפטופ. הוא צריך להפעיל סרטים באיכות של 1080P אני משער עם מתאים של DVI לHDMI אלא אם כן אתם מכירים לוח עם HDMI. שיתמוך 5.1,אם אפשר גם אופטי. 250GB יספיק , כי יש לי בשאר המחשבים מספיק מקום. חשוב מאוד זה כרטיס רשת תומך GBIT או אלחוטי רשת N. ואם אפשר שיהיה שקט. מישהו יכול להמליץ על משהו בתקציב עד 1500 או שזה רק במציאות מדומה ?
-
- 2 תגובות
- 814 צפיות
-