ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני לא גיימר מטורף, אלא סטודנט שמשתמש הרבה במחשב ללימודים ופעם ב.. אוהב לשחק קצת, את המחשב הנוכחי יש לי כבר 6 שנים עם רק הוספת זכרון במשך כל הזמן הזה וכיום המשחק היחיד שאני משחק בו הוא counter strike והייתי רוצה לשחק במשחק כמו prototype, tom clancys splinter cell ועוד כאלו... השאלה היא אם קודם כל יש מחשב במחיר כזה שיכול להריץ משחקים בסגנון הזה ואם כן אני אודה לכם אם תעזרו לי להרכיב אותו... קיבלתי הצעה למפרט אבל אני לא באמת בטוח כמה היא טובה והייתי רוצה את עזרתכם בקשר אליה או שתעזרו לי לבנות מפרט חדש... זו אחת מהן: הצעה 1: מעבד AMD Athlon II X4 630 Box לוח אם Gigabyte GA-MA785GT-UD3H כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB זיכרון Kingston D…
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום! בהתאם לצרכים שלי, הגעתי לנקודה בה אני מתלבטת בין שני המחשבים הבאים: בין: Dell Inspiron 1525 15.4" 2.4Ghz 250GB http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=6133 לבין: HP Pavilion dv4-1030ej FM197EA http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=6814 גודל המסך שונה, אך עם זאת המשקל שונה בהתאם לכן זה לא שיקול בהחלטה שלי. בנוסף שמתי לב שהמעבד של ה HP הוא מסדרת ***P ולא ***T כמו ברוב המחשבים , שאלתי היא מה ההבדל בין המעבדים. ובכלל מה אתם אומרים על מה ללכת???????????? תודה רבה..
-
- 7 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום, לאח שלי יש מחשב נייד של חברת Lenovo, מזה כשנתיים אני חושב. בימים האחרונים הוא נתקל בבעיה שבהתחלה נפתרה מספר פעמים (די בעצמה כנראה), ועכשיו כבר לא נפתרת: התמונה שעל מסך המחשב זזה באיטיות מחרידה. למשל, אם מזיזים את העכבר, רואים את הסמן מגיע למקום המתאים רק כשלוש שניות לאחר ההזזה עצמה (ורואים עקבות של העכבר); עוד דוגמה היא שכשפותחים חלון חדש, רואים במשך כמה וכמה שניות בעיקר את החלון הישן, ואז, רק כעבור כ-30-60 שניות רואים בעיקר את החלון החדש. זאת אומרת, הכל עובד, רק הרבה הרבה הרבה יותר לאט. הדבר קורה לא רק בתוך הווינדוס, אלא מרגע הפעלת המחשב. ניסיתי לשנות את ההגדרה היחידה שנראתה לי קשורה ב-BIOS, וגם זה לא עזר. מה ניתן לעשות, לדעתכם? תודה מראש! עומר.
-
- 9 תגובות
- 816 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב שיריץ משחקים ברמה טובה, שיהיה כולל צורב כונן DVD וכל מה שמסביב אבל בלי מסך. אני קונה את המחשב מהאתר www.ksp.co.il תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 816 צפיות
-
-
אני צריך חוות דעת על איזה מפרט מחשב. המפרט הוא : AMD Athlon 3000 939 64Bit ALBATRON K8NF4X Twinmos 256MBX2 NEC DVDR X16 GIGABYTE 6200 256 MB 128 BIT SAMSUNG SATA 80GB 7200 8MB Buffer FRONTIER VITA SILVER Red אני משיג את כל זה ב2800 כולל מע"מ רציתי לדעת מה יש לשפר, האם המחיר טוב ?
-
- 9 תגובות
- 816 צפיות
-
-
1. התקציב-10 א' כולל מסך של דל 24" דגם 2408WFP 2. מטרות המחשב- משחקים קלים עד בינוני, צפיה בסרטים, הורדות, 3. כולל מסך(כפי שצוין) מקלדת ועכבר אלחוטיים כרטיס טלוויזיה. 4. לא צריך כרטיס קול 5.אין העדפה לחברה או לחלק כלשהו 6.קירור ועיצוב חשובים. חשוב שהמחשב יהיה שקט . 7. רוצה מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה והתקנת מערכת הפעלה במעבדה 8.אין צרכים מיוחדים כלשהם. 9. חשוב שקט ברמה סבירה. 10. לא מתוכנן OC? לסיכום צריך מחשב טוב שיחליף את העגלה וישרוד מספר שנים עד הנאגלה הבאה. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 816 צפיות
-
-
אני לא מחפש מחשב שיריץ לי משחקים מטורפים, פשוט שאת הממוצעים+ יפעיל מעולה. מחיר מקסימלי 4200. דברים שאני לא צריך: מסך, רמקולים,כרטיס קול,עכבר,מקלדת וכרטיסי רשת. רוצה שיהיה: צורב די.וי.די(גם לא משו מטורף), זיכרון ג'יגה לפחות אבל שיבוא בסלוט אחד כי אני רוצה לשים את ה-2 כרטיסי זיכרון שיש לי עכשיו, מארז עם USB קדמי והרד-דיסק לפחות 200 ג'יגה. אם יש אפשרות להתפשר על משו לטובת משו אחר אז לא אכפת לי שההארד דיסק יהיה 150 ג'יגה. אם אפשר לקבל יותר מהצעה אחת אני אשמח מאד. תודה רבה רבה לעוזרים, מעריך אנשים שתורמים מהידע שלהם. גם אם למישהו יש חנות מומלצת שישלח לי בפרטי.
-
- 6 תגובות
- 816 צפיות
-
-
אני מתלבט בקניית מחשב לתקופה ארוכה, הקנייה יתבצע בזמן הקרוב מאוד... המפרט שהבניתי בעזרת חבר הוא: מעבד: Intel Core 2 Quad Q9300 2.50Ghz 6MB Penryn BOX כמות: 1 מחיר: ¤1400 לוח אם: Asus P5E כמות: 1 מחיר: ¤1232 מארז: THERMALTAKE SOPRANO VX 120mm כמות: 1 מחיר: ¤227 ספק כוח: Thermaltake 550W TR2 RX 140mm Dual 12V Rails כמות: 1 מחיר: ¤400 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 מחיר: ¤343 כרטיס מסך: Sapphire Radeon 3870 512MB DDR4 Toxic Edition כמות: 1 מחיר: ¤1131 G.SKILL DDR2 2048MB (1GBx2) DUAL CHANNEL 1066MHZ CL5 מחיר 320 סה"כ: ¤5053 הכרטיס המסך 3870 שבחרתי בגלל שבעתיד אני יכול להוסיף עוד כרטיס בעתיד ולבצע CrossFire ושל NVIDIA אני לא יכול. או שיש המ…
-
- 10 תגובות
- 816 צפיות
-
-
מחשב נייד חדש ואני בא לשים דיסק ואין הדיסק לא מתחבר לתושבת העיגול באמצע השחור של הדיסק כאילו קטן מידי. איך אני מסדר את זה??
-
- 6 תגובות
- 816 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , תכנות , תכני HD ועבודה כבדה בכללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פשוט רצוי שה-MultiTasking יה אישו רציני פה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים איכותיים שיצאו עד 2020 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שיהיה ייעוד ל-4K/UHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/ב…
-
- 1 תגובה
- 816 צפיות
-
-
שלום לכם, אחרי המון זמן שהתלבטתי אז הכנתי לעצמי מחשב חדש שמיועד למשחקים כבדים כמו Crysis ועוד הרבה.. המפרט הוצאתי הוא כזה: http://tms.co.il/preview/spec/gnyde789 + כרטיס מסך של ג'יגהבייט 8800GT מה אתם אומרים על זה? ויש לי עוד שאלה חשובה, האם כדאי לקנות קירור למארז? או שזה מיותר? תודה רבה לעוזרים. זה נורא חשוב לי.
-
- 9 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד עד 4000 שח לבת דודה שלי בעיקר למוזיקה אינטרנט ואופיס ללא שידרוג וללא OC כמובן אני רוצה לחבר אותו לטלויזיה 32 אינץ עם HDMI ובעתיד גם למערכת קולנוע ביתית או למערכת מיני בכדי לשמוע מוזיקה שבמחשב באיכות טובה יותר ולקנות בנוסף מקלדת ועכבר אלחוטיים וחשוב שיהיה עם אופיס ומערכת הפעלה וכמה שיותר אחריות הקנייה אמורה להתקיים ביום שישי אשמח לעזרה דחופה תודה
-
- 2 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום, בניתי בינתיים את המפרט הבא: https://www.tms.co.il/65729 אשמח לחוות דעת עליו. השימוש העיקרי של המחשב מתוכנן להיות עבור משחקים ועריכה גרפית. אני בעיקר מתלבט על המעבד ועל הלוח אם. האם כדאי לבחור מעבד של AMD במקום של intel? האם מומלץ לוח אם אחר למפרט הזה? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8500 ש"ח, ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר ל…
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-
-
המחשב מיועד לאחי עבור הזמנים שבהם הוא לא בבית (הוא דייל ונמצא בחו"ל הרבה). השימוש העיקרי שלו יהיה לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. לא מריץ משחקים. בגלל הדרישה לסרטים המסך צריך להיות גדול (לפחות 15'). אני לא ממש מבין בניידים, לכן אני אשמח לקבל גם נימוקים/הסברים ביחד עם המלצות. בתודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 816 צפיות
-
-
ומה עם סרטי 1080p מורדים מהרשת בגודל עד 15GB?
-
- 4 תגובות
- 816 צפיות
-
-
מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עבודה עם מוזיקה (fl,cubase,traktor) גודל המסך- 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט- לא קריטי רזולוציית המסך- 1920x1080 דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט- אין משקל רצוי- אין בעיה עם משקל האם נדרש זמן סוללה ארוך- לא קריטי אבל עדיפות לסוללה שתחזיק יותר זמן האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) Bluetooth? גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)- לפחות 1000GB כונן אופטי-אין צורך האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית-לא האם נדרשת אחריות בינלאומית -לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה-כן האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי-לא כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם -…
-
- 0 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. מאוד אוהב את האתר הזה ונעזרתי במפרטים ממנו רבות בעבר. יש לי מספר שאלות לגבי שדרוג אפשרי שאשמח לחוות דעת. במחשב שיש לי עכשיו יש i7 3770k asrock z77 x4 asus 670 לא זוכר איזה ספק אבל בטח לא מספיק ל2 כ מסך כל ממני ssd hdd לא בraid וכו כל זה כנרא בן סביבות שלוש ארבע. חוץ ממדיה בסיסי משתמש בו מדי פעם לגרפיקה דו מימדית ומשחקים ובעקבות החיים פחות ופחות. לא עושה תלת מימד ,לא וידאו ,לא אוברקלוק ,ולא חישובים כבדים אחרים ולא מעוניין בזוג כרטיסים. עד כה מרוצה מהמערכת מאוד ולא התעכזבתי ממנה אף פעם. בזמן האחרון עם מספר משחקים שיצאו לאחרונה אני מתחיל לקבל רושם שיכול להיות שהגיע הזמן לשדרג את כרטיס מסך שלי כדי להשאר מעודכן עם דרישות המארכת של ימינו ולכן עלו לי כמה שא…
-
- 2 תגובות
- 816 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני מחפש לאמא שלי מחשב נייד. היא מנהלת משרד נסיעות, אז היא לא צריכה איזה מחשב מטורף. אני גם לא אוהב את כל המחשבים הניידים האלה עם מסך 15.4", לדעתי זה הורס את כל הניידות של המחשב. הכי חשוב לי בשבילה זה המשקל של המחשב והסוללה. אז, מישהו יכול להמליץ לי על מחשב (או כמה מחשבים) עם מסך של 14" או פחות? אה, ומסתבר שיש לה איזה 10% הנחה בבאג, אז זה יהיה יתרון אדיר אם המחשב מגיע משם! EDIT: מה דעתכם על המחשב הזה? http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5916&perur=4 משום מה באתר של באג כתוב שזה 15.4", אבל בעיתון שלהם ובאתר של LG כתוב 14.1". תודה רבה, תום
-
- 6 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום! ידוע לי שאנחנו נמצאים בתקופה של השקות גדולות (כרטיסי מסך חדשים מ- ATI, אינטל i5 ועוד). הייתי מחכה, אבל בעקרון אין לי מחשב (אני עובד על מחשב שהוא לא שלי), ואין באפשרותי לחכות כ"כ. אני מעוניין להזמין היום או לכל היותר מחר. רק רציתי לדעת: האם זה באמת קריטי כ"כ לחכות? ואם כן, אז כמה זמן אצטרך לחכות לרכיבים החדשים? במידה ואני רוכש עכשיו, מה אני אפסיד? בכל אופן, הנה הפרטים: התקציב: 5500 ש"ח. השימושים: משחקים, קלים עד כבדים מאוד, מז'אנרים שונים. אני הולך לשחק על מסך 24", כלומר על רזולוציה גבוהה יחסית של 1920x1200, ועל ההגדרות הכי גבוהות + פילטרים (עד כמה שיתאפשר, בהתאם לעומס הגראפי של המשחק). ציוד היקפי: אין צורך בציוד היקפי כלשהו! רק מארז ורכיבים פנימיים... OC: א…
-
- 5 תגובות
- 816 צפיות
-
-
מעבד: [..] INTEL 3770K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪1617 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-Z77X-D3H ₪801 זיכרון: [..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪116 כמות:2 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE GTX670 "OC" 2048MB GDDR5 - RETAIL ₪2335 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪97 מארז: [..] ANTEC ELEVEN HUNDRED w/o PSU ₪566 ספק כוח: [..] SEASONIC M12II 620W - MODULAR - זמין במלאי ₪433 קרור למעבד: [..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY ₪135 דיסק קשיח: [..] CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 128GB - זמין במלאי ₪664 דיסק קשיח 2: HITACHI 1TB SATA3 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪473 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה של 24 שעות + חיווט ברמה גבוהה - ב…
-
- 8 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום לנכבדי הפורום אשמח לעזרה בבניית HTPC שקט ומבוסס מעבד אינטל, לצורכי אחסון וצפייה בסרטי HD 1080P (פורמט MKV). ללא משחקים וללא תוכנות מיותרות. ברור לי שהמארז והדיסק הגדול שבחרתי קצת מייקרים את העסק (רוצה שיראה טוב ושיהיה הרבה מקום) אז אפשר לגרור לכיוון 1700-1800 ש"ח, אבל רק אם ממש אין ברירה. אין צורך בציוד היקפי, באופציות ל-OC או לשדרוג עתידי. מארז: Antec NSK2480 מעבד: Intel E5300 קירור: ? (משהו שקט) לוח: ? (כרטיס מסך on board) זכרון: 2GB DDR2, זכרון Value כלשהו - האם אפשר להסתפק ב-1GB? יוזיל את העלויות? דיסק: Western Digital Green 1TB WD10EADS כונן אופטי: ה-DVD הכי זול שקיים. אפילו לא חייב להיות צורב. משהו קטן נוסף - זרוק לי בקופסא בבית Leadtek WinFast PX8600 GTS TDH…
-
- 12 תגובות
- 816 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש ורציתי מיפרט אני צריך את המחשב למשחקים חזקים כמו crysis,UT3,COD4 וכאלה ואני רוצה שהוא יהיה בנוי על מעבד AMD Athlon 64 X2 6000+ Socket AM2 Box תודה רבה מראש ובלי דברים נילווים רק מחשב! שיהיה כולל צורב נ.ב ראיתי פה שאתם מביאים מפרטים אבל מאיפה קונים אין אתר משהו?
-
- 13 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שבוע טוב! אשמח לקבל הצעה למפרט מחשב ללא מסך סביב תג מחיר של 5,000 ש"ח. המחשב משמש בעיקר לגלישה באינטרנט (הורדות כבדות יחסית), עבודשה בסביבת אופיס, עריכה בפוטושופ (לא ברמה מקצועית) ועריכת וידאו. מעוניין במארז שקט עם ספק כוח איכותי (לא משנה צבע המארז) ואוורור טוב למארז ולמחשב שיאפשר OC בסיסי (המחשב לא נמצא בחדר שישנים בו ככה שלא צריך להגיע לשקט מוחלט ומארז באלפי שקלים = ברור לי שעל איכות משלמים אבל משהו טוב מעל האמצע יתקבל בברכה ) אין צורך בכרטיס גרפי מהשורה הראשונה שיפעיל משחקים "דנדשים". אבל שיתן מענה לדרישות המחשב אם זה בעריכה או בכל תחום אחר (שיהיה בעל יציאת DVI ולא ONBOARD) יש להוסיף כרטיס fireware, צורב וכרטיס שיאפשר להקליט למחשב מהתקנים חיצוניים (וידאו, DVD, ט…
-
- 12 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לשמוע המלצותיכם לשדרוג מחשב נייח ישן, ששודרג בעבר, לטובת לימודי מדמ"ח. מפרט נוכחי: א. מעבד - Intel C2D E6750 2.67 GHz. כרטיס מסך - AMD Radeon HD 7700 Series. ב. לוח אם - איני זוכר, לא דגם יוקרתי. ג. זיכרון - 4 GM RAM. ד. כונן קשיח - WD320, WD500. ספק - hec 650. אשמח לדעת האם ראוי לשדרג כלל במיקוד למשימות התכנות בתואר, בעדיפות שניה לשימוש שוטף. ממה שאני מבין, אם אכן ראוי לשדרג, עליי להתמקד בהחלפה של המעבד (וכיוצא בזאת את לוח האם), ולשדרג ל - 16GB זיכרון, כמו כן מומלץ לשים כונן SSD. תודה מראש, רון.
-
- 1 תגובה
- 816 צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט שיכלול את הדברים הבאים מעבד : E8500 לוח אם : ? (שיתמוך ב HYBRID CF 2 *16 ) זכרונות 2*2GB (אבל אין לי מושג מה נחשב טוב ואמין ל OC HARD DISK : 2 *500 RAID 0 (WD VS SEAGATE) ? ספק כוח :? (שיתמוף ב CF ו OC ) עד 4000 שח התכנון להביא מחול 4870 או 4870 X2 (לא קשור לתקציב) חוץ מזה מבקש המלצה ל מערכת קירור נוזלי שתעשה את העבודה בשביל ה OC שלא היה מטורף גם ככה (1000 בחול) [br]פורסם בתאריך: 17.08.2008 בשעה 10:06:56 שכחתי שצריך לכלול מארז בכל הסיפור הזה אז בבקשה להתייחס גם למארזאין צורך לתת התייחסות לכל מה שלא מצויין כגון מסך וציוד היקפי.
-
- 14 תגובות
- 816 צפיות
-