ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! אני צריך לבנות מפרט להורי. עיקר השימוש במחשב: אינטרנט, סקייפ, אופיס, תמונות נכדים וזהו! לא מתוכנן OC. המחשב יריץ xp. אפשר לחרוג מהתקציב למעלה או למטה... זה לא משנה ממש תודה לכל העוזר חג שמח!
-
- 7 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שימושים: משחקים כבדים, סרטי FULL HD ושימושיים כלליים. מסך 17. תודה!
-
- 1 תגובה
- 826 צפיות
-
-
שלום ולילה טוב. מחפש מחשב טוב ואיכותי לעיצוב תמונות מקצועי (photoshop, lightroom) במחיר הכי זול שאפשר כדי שלא יתקע, יסחוב טוב, ולא יהיה איטי. הבנתי שכדאי לי מסך גודל 15" כרטיס SSD, (לא צריך יותר מדי נפח, לא מתחת 250 אבל אני חושב). רזולוציה טובה. ההבנה שלי שואפת ל0 אז אשמח אם תוכלו בבקשה לפרט כמה שאפשר. תןדה רבה מראש!!
-
- 1 תגובה
- 826 צפיות
-
-
שלום חברים אשמח לחו"ד שניה לפני רכישה של מחשב בנוסף אם מישהו חושב שהוא יוכל להתאים לי משהו יותר טוב - אשמח שימושים: משחקים, סרטים.. תקציב - עד - 5500 ש"ח.. שקט - לא חשוב OC - לא מתוכנן ניראות - לא חשובה יש לי מסך 19'' רחב של SAMSUNG - אני אשמח אם תוכלו להתאים לי כ. מסך שיהיה מותאם לו באופן מוחלט. מפרט מעבד 1004 ש"ח intel core 2 duo s775 2.66GHZ e6750 1333MHZ/fsb 4mb-box לוח-אם 614 ש"ח gigabyte ga-p35-ds3 כ. מסך 1422 ש"ח gigabyte geforce 8800gt 512mb 256bit דיסק קשיח 369 ש"ח seagate barracuda 250gb 16mb 7200 RPM sata2 - ncq- st 3250620as צורב 184 ש"ח asus dvdrw 1814blt x18 זכרון 454 ש"ח kingston 1024mb ddr2 800mhz cl 5 X 2 מארז + ספק 756 ש"ח ant…
-
- 14 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום רב, אני סטודנט הניצב לפני השנה השלישית לתואר,מעוניין לקנות מחשב נייד. לפני שהתחלתי את התואר ראיתי שהייתה המלצה גורפת למחשב של לנובו מדגם ה-thinkPad edge e330. בסוף לא קניתי את הנ"ל והסתדרתי עם מחשב נייח. עכשיו החלטתי שהגיע הזמן להרחיב את האפשרויות ולכן אני שוב מתעניין במחשב נייד, אלא שלפי מה שעיינתי באתרים השונים ראיתי שהמחשב הנ"ל כבר לא מיוצר ולכן מאוד התקשתי למצוא מחשב שיתאים לדרישותיי ולתקציבי. אז אשמח אם מישהו יוכל להיות לי לעזר ולספק מידע על מחשב שיתאים. הדרישות הם די זהות למה שנמצא במפרט של המחשב הנ"ל, אבל אם בכל זאת צריך אז אכתוב: *מטרות המחשב: שיתאים לאופי סטודנטיאלי, בעיקר אופיס ואינטרנט אבל גם שמוש בתוכנות מסוימות למשל:Arcmap gis ,mathlab ותכנות בעזרת pytho…
-
- 0 תגובות
- 826 צפיות
-
-
קיצר אז ככה אני צריך שתבנו לי מפרט טוב למשחקים דרך אגב רק מחשב ללא שום ציוד היקפי. עכשיו רציתי לדעת המחיר של HD 4870 כי אני ממש מעוניין בכרטיס, אמור לרדת בזמן הקרוב עקב השקה של כרטיסי מסך אחרים בטווח של שבועיים מהיום ידוע לכם אם המחירים ירדו. תודה
-
- 11 תגובות
- 826 צפיות
-
-
היי, אני מחפש המלצות למחשב עם מעבד i5/7, עם כרטיס גרפי, ובהשקעה של עד 4000 ש"ח. ראיתי שני מחשבים שנראו לי סבירים בהקשר הזה: Lenovo IdeaPad G510 Toshiba satellite L50-A-105 אשמח לחוות דעת לגבי המחשבים הללו ו/או המלצות לגבי מחשבים אחרים. תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט וקונה מחשב חדש שישמש אותי בלימודים. תקציב מקסימלי: הייתי רוצה שהמחיר יתכנס לכדי 2200 שח עם אפשרות חריגה מקסימלית עד 2500. שימושים עיקריים: אינטרנט, קריאת מסמכים, סרטים ואולי משחקים בסיסיים. כמו כן, התוכנות הייעודיות שאני עובד איתם בלימודים הן תוכנות בסגנון MATLAB. (עיבוד נתונים בלי צורך בגרפיקה חזקה). המחשב לא מיועד למשחקים כבדים. ציוד היקפי: אין צורך. שקט: די חשוב לי. מבחינת דירוג לדעתי זה 8 מתוך 10 למרות שאני לא באמת יודע עד כמה שקט אני אמור לצפות שהמחשב יהיה. אוברקלוק: אין צורך. מערכת הפעלה: אין צורך. העדפות רכישה: אזור חיפה והקריות. למשל: skypc, נועה מחשבים, פנדה או אייבורי מחשבים. (מכיוון שכולם לדעתי דומים באיכות העבודה החנות הזולה ביותר מנצחת). שדר…
-
- 2 תגובות
- 826 צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד לעבודה משרדית (ללא משחקים) קל לנשיאה. שיחזיק כמה שנים טובות (כ 3 שנים) חיי סוללה ארוכים. אשמח לקבל מפרטים מומלצים. תודה
-
- 8 תגובות
- 826 צפיות
-
-
היי. החלטתי להרים קצת את התקציב שלי (מקודם חיפשתי נייד זול יותר). אני מחפש מחשב נייד חזק ל4-5 שנים הקרובות, עדיפות למעבד חזק ואם אפשרי גם כרטיס מסך טוב. אין לי הרבה חשיבות לזמן סוללה כי יש לי איפה לחבר את הנייד לחשמל בעבודה לימודים וכמובן בבית. חשוב לי שתהיה אחריות ומספר גדול לתשלומים. תודה מראש!
-
- 8 תגובות
- 826 צפיות
-
-
* מטרות המחשב: למשחקים (בינוניים) וסרטים (hd) * גודל המסך: כמה שיותר גדול! (מינימום 15.6) * משקל רצוי: כמה שיוצא אני מרוצה * האם נדרש זמן סוללה ארוך : שלוש שעות ויאו זה הרבה? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו): לא ממש... * בלוטות: לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח: 500gb * צורב DVD: חייב... כמה שיותר מהיר יותר טוב... * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא, אבל יכו לליהיות נחמד. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: כן אבל לא חובה... (Acer ,Apple ,ASUS ,Dell,Toshiba)
-
- 3 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש כבר תקופה ארוכה מחשב נייד 11.6" חזק למטרות עבודה. דרישות מעבד לפחות I3/I5 או מקביל של AMD. אני מחפש משהו שיקביל לנתונים של ה-MacBook Air 11.6 * מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך - 11.6 * משקל רצוי - 1.3/1.4 * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - לפחות 320GB * כונן אופטי - לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא מחיר - עד 3500 ש"ח. אשמח מאוד להמלצות לקנייה בארץ. תודה, דורון
-
- 4 תגובות
- 826 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 7000 ש"ח באשראי 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, משחקים כבדים, צפייה בסרטים-קולנוע ביתי 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.מסך -SAMSUNG 2443BW ,מקלדת ועכבר רצוי אלחוטי לא חובה, רמקולים 5.1, כרטיס טלויזיה -חיבור אנלוגי 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי יש לי צורב DVD אבל טיפה ישן עם חיבור IDE השאלה אם שווה להשתמש בו או להחליף לחיבור SATA 5…
-
- 9 תגובות
- 826 צפיות
-
-
איזה מבין המפרטים הבאים טוב יותר למשחקים..עזבו אותכם מהמסך ומה שנלווה איתו אני מדבר על המחשב עצמו האחד http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=6033 והשני: מעבד Intel Core 2 Duo E7200 Tray ¤483 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7200ay לוח אם GIGABYTE GA-EP31-DS3L ¤355 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39273 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 16MB ¤259 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון Mushkin DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 ES ¤224 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=996638 כרטיס גרפי PALIT ATI Radeon HD4850 512MB PCIe ¤856 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=283…
-
- 11 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלשום הייתי בדיזנגוף סנטר והמחשב היה באותו מחיר עד סוף השבוע (לא צריך דרך האתר). אתמול הייתי באופיס דיפו וגם היה. למי שמעוניין ב-15.6 אינץ', ב-3000 זה נראה משתלם מאוד מעבד i3-350 4Gb זיכרון דיסק של 320 Gb מהירות 7200 RPM DVD עם LightScribe מעבד גרפי פשוט של Intel סוללה של 6 תאים Windows 7 Home Premium אחריות לשנה, עם איסוף והחזרה יש בצבע לבן ושחור, למרות שנראה לי שרק נשארו לבנים המחשב נראה די סביר, ושוקל רק 2.2 קג כולל סוללה (ככה אמרו לי) המקלדת גם בסדר, ובאופן מפתיע לא שוקעת כמו כל כך הרבה דגמים (אני שונא את התופעה הזאת). 2949 בבאג. 3000 באופיס דיפו. כמעט קניתי, אבל אני עדיין בהתלבטויות. אם מישהו כבר הודיע על זה, מצטער. לא מצאתי בפורום.
-
- 0 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום לכולם, פעם ראשונה שאני קונה מחשב נייד ואני צריך קצת עזרה... אני איעזר פה במבנה שראיתי באחד הדיונים: * מטרות המחשב: לימודים, צפייה בסרטים , קצת משחקים ולא כבדים מדי (כרטיס intel 4000 הוא מושלם מבחינתי) * גודל המסך? 15.6, לא משנה מאט או מבריק. *רזולוציה Full HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? 2-2.5. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? כן אבל לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500, אין צורך בSSD * כונן אופטי? CD\DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * …
-
- 1 תגובה
- 826 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד של DELL או LENOVO. בשתי החיפושים שביצעתי באתרים של החברות, קיבלתי מספר רב של תוצאות אפילו של אותו דגם.. עם הבדל של כסף אבל אותו מפרט (לדוגמא E5420). אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת הדגם. http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:CompareByNeed?current-category-id=653343E0DE54435882FABC3CE1BC569A&menu-id=products¤t-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087#/?page-index=1&facet-4=3&facet-4=4&facet-4=5&facet-5=3&page-size=10&sort-criteria=1&facet-1=2 http://www.dell.com/us/business/p/laptops.aspx#facets=53996~0~839327,53996~0~1399771,55474~0~866168,55474~0~86…
-
- 0 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום רב, מבקש לקבל את התמורה מבחינת חומרת המחשב במחיר הזה כלומר אם FUJITSU נותן לי מחשב אם מפרט יותר טוב משל DELL אז בכיףשמעתי רק דברים טובים על החברה.המחשב אמור לשמש אותי ב4-5 שנים הקרובות אז משהו מתקדם ולא ישן מבחינת המפרט והביצועים שלו. תודה מראש * מטרות המחשב? לימודים בעיקר כלומר תוכנות כגון: soildworksmicrosoft visual studio מסך 15.6 רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). עדיפות ל-HD 1366x768 * משקל רצוי? כמה שפחות במסגרת המחיר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 8 שעות עבודה לאחר טעינה מלאה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ל…
-
- 0 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום! אני צריך עזרה בבנית מפרט למחשב חדש תקציב 6K למשחקים 1. מה התקציב המקסימלי? 6K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? גמיש - לכל כיוון. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים ומולטימדיה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר, משחקים, ריבוי לשוניות בגלישה וכן ריבוי מסמכי אופיס ומצגות. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920*1080 לפחות * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? מה שחדש היום בשוק, וגם בעתי…
-
- 6 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לקנות לפטופ של טושיבה, דל או לנובו מארה"ב ואני מחפש אתרים טובים שאפשר לקנות שם (ולהביא לארץ כמובן). עד לפני כמה ימים היה לי את www.circuitcity.com אך האתר הפסיק לעבוד מאיזו שהיא סיבה. אשמח לתגובות
-
- 5 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא מומחה גדול לתחום ואשמח לעזרתכם: אני רוצה לבנות מפרט - מינוס מארז, ספק כוח, הרדיסק וציוד היקפי שכבר יש לי. המטרה היא שהמפרט יפעיל משחקים כמו The witcher 2 ו-Old Republic בהגדרות בינוניות + ברמה טובה. התקציב, נמוך למדי - 1400 ש"ח. יש עם מה לעבוד? נ.ב - יש לי אפשרות לקבל מחבר כרטיס מסך 8800GTX ואז התקציב יורד ל1000 לשאר החלקים. שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 1400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, סרטים משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כ…
-
- 11 תגובות
- 826 צפיות
-
-
המפרט הוא: AMD AthlonXP 2400+ Retail PCChips M810DLU-M Elixir 256MB 400Mhz DDRam Maxtor 80GB 7200RPM Samsung 52x CD-Rom Samsung 1.44MB Floppy Compucase 6CS3 (With HEC 300ER Power Supply) כל זה ב 1750 ש"ח. מה אומרים?
-
- 5 תגובות
- 826 צפיות
-
-
So my friend asked me to build him a computer, mostly for gaming and thats what i came up with. a few notes.. the system will be connected to 19" monitor but a 22" monitor will be bought soon. so theres the Rig CPU: Core 2 Quad Q8300, 1333MHz, s775, 4MB Tray CPU Cooler: Thermaltake Ruby Orb Silent CL-P0391 M.Board: GIGABYTE EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E Memory: DDR II 800Mhz 2x2GB G.Skill PI Black Edition Dual Channel VGA: GIGABYTE GTS 250 1GB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E HDD: Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS Power Supply: SeaSonic 520W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-520 (Retail) Case: Thermaltake SopranoRS 101 Mid…
-
- 4 תגובות
- 826 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר מוסיקה וסרטים אבל גם משחקים בינוניים (team fortress 2, BFBC2 וכו') * גודל המסך? מעל 12 אינץ' * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 500 GB ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא משנה אני אשמח לדעת אם יש הבדלים בכרטיסי קול במחשבים ניידים. באמת שווה להשקיע בזה או שהמובנים מספיק טובים ?
-
- 0 תגובות
- 826 צפיות
-
-
עד עכשיו שמתי עין על הלנובו N100 עם הT2300 שעולה 5500. עשה רושם של מחשב מצ'ופר, עם כל הפיצ'רים האפשריים. לינק: http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=TZC07684999 פתאום מצאתי מתחרה ראוי: http://www2.zap.co.il/model.asp?model_id=471973 מעבד טוב יותר, כ. מסך טוב יותר, כמות זכרון, גודל מסך - זהים. אולי אין מצלמה וזיהוי טביעת אצבע, אבל בינינו, מדובר בגאדג'טים ותו לא. והHP מגיע עם שלט, צעצוע חלופי. אז מה הקאץ'? למה הHP זול ב1000 שקלים מהמתחרים שלו? בכל מקרה, שאלה נוספת - מישהו יודע מה קורה למי שרכש רישיון OEM של XP עכשיו? מיקרוסופט דיברו על אופציית שדרוג מוזלת לויסטה, אני לא יודע למה זה תקף. כי אם אין, אני פשוט אצטרך לחכות לחדירה של ויסטה בינואר, אב…
-
- 4 תגובות
- 826 צפיות
-