ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
שלום, לאבא שלי יש מחשב נייד של IBM, הדגם T43, ולאחר זמן ממושך של עבודה (גם אם הפשוטות שביותר, כגון גלישה ואימיילים) הוא נכבה. אני משער שזה נובע מהתחממות, בגלל שאחרי שהוא עושה מסך כחול (ונכבה ישר), צריך לחכות כ-15 דקות (ככל הנראה הזמן שלוקח למחשב להתקרר) בכדי שיהיה אפשר להדליק אותו שוב. אני לא יודע איזה רכיב בעייתי, בקיצור אני זקוק לעזרה.. יש למישהו רעיונות? (אל תגידו לי משהו כמו "שים מאוורר".. אני צריך פתרון, ולא עקיפת הבעיה).
-
- 4 תגובות
- 785 צפיות
-
-
זה מפרט שהורכב עבורי בחנות זיג-זג. בעיקרון, המחשב מיועד למשחקים, ניגון והזרמת HD, עבודה עם המון חלונות ותוכנות שונות ברקע - בין היתר תוכנות עריכת ווידאו ותמונות - ובעיקר שיהיה מחשב שיגיב כמו שצריך גם כשמעמיסים עליו. הייתי שמח לכל סוג של חוות דעת מומחים. תודה! להלן המפרט: Intel Core I7 920 2.67 GHz 45nm - BOX http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=8912{23}164 - קירור מצויין למעבד: Thermaltake BigTyp 120 VX כמות: 1 מחיר: 1,799 ש"ח G.Skill DDR3 6144MB Tri Channel 1600MHZ 6GBNQ CL9 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=8909 כמות: 1 מחיר: 593 ש"ח GIGABYTE GA-EX58-UD4 (X58) i7 Nehalem - ATX http://www.zigzag2000.co.il/cat…
-
- 12 תגובות
- 947 צפיות
-
-
קריטריונים: 1. מה התקציב? 3000 ש"ח 2. מטרות המחשב? משחקים בינוניים, גלישה באינטרנט, וירטואל פיסי. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא! 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כונן דיסקטים וכרטיס קול איכותי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד-INTEL 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא חשוב כלכך(סטנדרט). 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? כמו שאמרתי מצאתי מפרט מוכן ויש לי מע"ה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? סטנדרטי 10. האם מתוכנן OC? לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך. -לא כבדים וקרוב לוודאי 22" גודל מסך ורזולוציה ס…
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.netvox.co.il/products/139954 http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=LTD131018&Cat2Cat1ID=35&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE אלה שני מפרטים שמצאתי באתר,הבחור ביקש מחשב לסטודנט,אז גם אני נמצא באותו מקום. אז ככה, גם אני צריך מחשב יחסית קל ושהבטריה שלו תספיק לשעתיים+-. אההה וגם אני רוצה מחשב טוב,הבנתי שמחשב נייד מינימום עולה 3K,אז עיגלתי את זה ל4. אם למישהו יש הצעות יותר טובות בשבילי אשמח לראות אותם.[br]פורסם בתאריך: 24.06.2009 בשעה 12:48:14 UP מה קורה אנשים,אני צריך עזרה!!
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
-
-
אז ככה.... לדעתי מסך 10 סוללה 6 תאים HD מעל 120 לצורכי "סטודנט".... התקציב 2K.... חשבתי על הלנובו/אייסר/אסוס/אמאסאיי... מה אתם אומרים?...הדרישות בסדר??
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
אני צריך מעבד ולוח אם חדשים, כנראה המעבד יהיה AMD 940, לOC קל בערך 3.6-3.8. קירור שקט. להרכיב מSKYPC. לא צריך Crossfire בכלל. רזו 1680x1050 שאר המפרט בצד.
-
- 7 תגובות
- 680 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד לצורך עבודה עם תוכנות עיצוב ואדריכלות. תוכנות: autocad photoshop sketchup freehand רוב העבודה על המחשב היא עם תוכנות אדריכלות, אך מעוניין שיהיה מחשב טוב גם כדי לראות סרטים, מוזיקה והורדות. משחקים לא חייב. הייתי רוצה להשקיע עד 4000 ש"ח, אשמח לקבל חוות דעת לדעת אם העיניין ריאלי ואם לא האם מחשב נייח ניתן להשיג בסכום זה. תודה עומרי
-
- 4 תגובות
- 869 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד לצורך עבודה עם תוכנות עיצוב ואדריכלות. תוכנות: autocad photoshop sketchup freehand רוב העבודה על המחשב היא עם תוכנות אדריכלות, אך מעוניין שיהיה מחשב טוב גם כדי לראות סרטים, מוזיקה והורדות. משחקים לא חייב. הייתי רוצה להשקיע עד 4000 ש"ח, אשמח לקבל חוות דעת לדעת אם העיניין ריאלי ואם לא האם מחשב נייח ניתן להשיג בסכום זה. תודה עומרי
-
- 1 תגובה
- 860 צפיות
-
-
שלום רב אני מעוניין במחשב אשר ימוקם בסלון ושתקציבו לא יעלה על 2,500 ש"ח. שימושי המחשב: -עבודה שוטפת -גלישה אינטרנט ושימוש בישומי אופיס -צפייה בסרטים ובסדרות, גם באיכות גבוהה -האזנה למוזיקה -הקלטת וצפייה בתכנים בעזרת כרטיס טלוויזיה בעל שלט אשר מותאם לחלונות 7 (או ויסטה לצורך העניין) בקשות: -שקט עד כמה שאפשר -נפח איכסון גדול (עדיפות לטרהבייט) -מארז שוכב יש להוסיף כי כמו שציינתי קודם לכן, על מחשב זה הולכת לרוץ מערכת הפעלה חלונות 7 עם תוכנת המדיה סנטר. יישומים כגון Google Earth, תמונות ומצגות למיניהן, משחקי דפדפן קלילים ותוכנות קלות לעריכת תמונות (לא פוטושופ). במידה ואת\ה חושבים שאפשר להפיק שיפור רב והכרחי לצורת עבודה שוטפת עם הדברים הנ"ל בעזרת תוספת מסוימת לתקצ…
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.33GHz Q8200 : " SLG9S" - BOX ¤884 לוח אם: [..] DFI BLOODIRON P45-T2RS ¤576 מסך: [..] LG LCD 22" W2261V 2ms DVI HDMI FULL HD WIDE ¤1000 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4890 1GB GDDR5 - RETAIL ¤1137 דיסק קשיח: [..] WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤317 צורב: [..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤126 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL 4-4-4-15 - REAPER HPC : OCZ2RPR800C44GK - זמין במלאי ¤310 מחיר סופי: ¤4350 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il מה אתם אומרים על המפרט הזה? ואני צריך גם שתגידו לי איזה מארז וספק יתאימו למערכת הזאת תודה
-
- 8 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום! אני שוקל לקנות מחשב שיריץ SQLSERVER ואופטימיזציות על מודל כלכלי. אני אפרט על השימושים, כי זה משמעותי למפרט. המפרט הזה יצטרף למחשב שמופיע במפרט שלי בצד ימין כדי ליצור מערך של מחשוב מבוזר. המחשב יעשה שני דברים: 1. בדיקות חד פעמיות: המשתמש מכניס קלט והאפליקציה מריצה בדיקה היסטורית תוך כדי שליפה של נתונים היסטורייה מDB של כ15GB. עיקר העבודה פה היא השליפה מהDB, שלמרות שהוא מאונדקס טוב, זה עדיין הרבה קריאה מדיסק. בדיקה כזאת לוקחת היום בין דקה ל10 דקות (תלוי בטווח השנים עליהן היא מורצת) ולדעתי המעבר מRAPTOR74GB לSSD יכול להאיץ אותה לפחות פי 5. 2. אופטימיזציות של מודל כלכלי: המשתמש מכניס טווח של קלטים, המחשב מריץ את כל האפשרויות ומוצא את הטובות ביותר. הנתונים נטענים רק פעם…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, אני מעוניין בנייד בתקציב של עד 1500$, העניין הוא שיש לי אפשרות לרכוש אותו רק בניו יורק (מנהטן) כיוון שחבר שלי היה שם חודש הבא, אני אישית תכננתי לרכוש נייד בארץ רק בסוף השנה (בתחילת הלימודים) כי אין לי ממש צורך בנייד ב-4 החודשים הקרובים (חופש), האם כדאי להמתין לסוף השנה ולרכוש בארץ או שעדיף לרכוש בחול בחודש הבאה? בנוגע לנייד, השימוש העיקרי הוא בתוכנות כבדות כגון: 3DMAX, After Effects, Illustrator... כך שאני הצטרך מחשב חזק שיוכל להריץ אותם מהר. מה חשוב לי? 1)חומרה חזקה! 2)אחריות בינלאומית. 3)מסך 14". (אין לי עדפה למסך מבריק או מט). כמובן שהייתי רוצה סוללה חזקה, איכות בנייה טובה, משקל נמוך... אבל אני מודע שאי אפשר לקבל הכול לכן מה שחשוב לי באמת זה שהנייד יוכל, כפי …
-
- 4 תגובות
- 806 צפיות
-
-
היי קיבלתי 2 הצעות למפרטי מחשב לגיימים. נא לזכור בזמן שקוראים את המפרטים שאני לא קונה AMD נא לשים לב לשאלה שבסוף, היא המטרה של כל זה מפרט 1: מארז KL03S-W ATX SILVERSTONE כסוף ללא ספק ספק כוח EZCOOL כחול JSP-TECH 500W LED 12CMF לוח אם X58 PRO 7.1 1GLAN מעבד אינטל 2.66GH 8MB CORE I7 QUAD I920 מאוורר למעבד BUFFALO HEAT PIPE EVERCOOL 1366 זכרון GOLD OCZ 3X2GB (6GB) DDR3 1333MHZ צורב SATA SONY-DVDX24 DL שחור AD7240S סה"כ 4410 ש"ח את כל השאר יש לי ולכן זה לא נכלל פה (דיסק קשיח וכו') מפרט 2: מעבד Intel Core 2 Q8200 לוח אם GA-EP45T-UD3P מארז silverstone+window ספק כוח ATX II 600 WATT dual זיכרון 4G DDR3 צורב DVD SONY (אין לי מושג איזה דגם ככה כתבו לי בחנו…
-
- 5 תגובות
- 600 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לקנות מחשב נייד (ראשון שלי!), בגדול הוא יהיה מחשב שני, רוב העבודה תתבצע על השולחני החזק בבית, אבל בכל זאת אני לא רוצה נייד אימפוטנט שלא מסוגל לעשות כלום מעבר לword ואינטרנט. אני כנראה ארצה גם מידי פעם לשחק בו קצת משחקים, או אולי לעבוד קצת עם תוכנות גרפיקה, גם דו גם תלת, אבל לא בצורה כבדה. בגדול אני לא מתלהב מהמחשבים הקטנטנים האלה, אני מחפש משהו בגודל סביר 14/15'. רצוי כרטיס מסך חיצוני לא על הלוח, אם יש משהו שמאפשר לשלב בין שניהם כדי לחסוך זמן סוללה זה הכי טוב. חייב שיהיה בו מן הסתם Wifi וbluetooth, הארדיסק של 160 ג'יגה לפחות. מעדיף 4GB RAM, או לפחות שתיהיה אפשרות לשדרג ל4GB. וכמובן שיהיה בו צורב DVD. בקשר לזמן סוללה, אני לא צריך משהו מטורף, אבל גם ל…
-
- 3 תגובות
- 755 צפיות
-
-
אני עובר לחו"ל לתקופה ארוכה ואני מחפש מחשב נייד לצרכים אישיים. אני מן הסתם ארצה לגלוש באינטרנט, ארצה שהוא יפעיל משחקים באופן טוב (לא צריך כרטיס מסך מטורף) ומאוד חשוב לי שתהיה לו יציאת HDMI. אני רוצה מחשב נייד עם מסך של לפחות 15.4 אינץ'. זמן הסוללה פחות מטריד אותי כי הוא רוב הזמן יהיה בדירה שלי, אבל רצוי שאוכל להסתובב איתו שלוש-אבע שעות מחוץ לבית. מעדיף מחשב מחברה גדולה. מקווה שנתתי הרבה מידע, ואם חסר משהו אשמח לשמוע. תודה לכם! שי.
-
- 2 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בלקנות מחשב חדש. אשמח אם תוכלו לעזור לי להרכיב מפרט; כבר שנה לא התעדכנתי כך שאין לי מושג מה מומלץ יותר ומה פחות. 1. תקציב 3700 עם אפשרות לחריגה קטנה, עד 300. 2. מטרות המחשב: משחקים (לא ברמה של גיימר מקצועי, סרטים, עבודה משרדית וכד'. 3. ציוד היקפי - מסך בלבד. ( 19") 4. נושא הקירור ושקטות המחשב חשוב. (!) 5. לא צריך מערכת הפעלה. 6. האם חשוב שקט? עד כמה? לא מתכון לעשות OC תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלום רב לכל באי הפורום, ברצוני לרכוש מחשב נייד חדש, אשר ישמש אותי במשך היום לעבודות משרדיות, (אטולוק, WORD, וכו') המחשב לא התנייד הרבה במשך היום, עד כאן הבקשות צעונות למדי. הבעיה מתחילה, כשבזמן הקרוב אני יצרך לשתמש בו גם ב"שטח", איפה שאין חיבור קבוע לחשמל. ולכן הבקשה היחידה שלי היא שהמחשב יוכל לעבוד ללא חיבור לחשמל כמה שיותר זמן. אני מוכן להתפשר על ביצועים, אם עוד קיימים מעבדי סלרון פשוטים, אם אפשר להכניס מסך LED חסכוני בחשמל וכו'. ושאלה באופן כללי, מה הזמן המרבי שאני יכול לסחוט מחשב נייד בתקציב הזה? והאם יש טעם לרכוש עוד סוללה? התקציב, כאמור, 3,000 ש"ח, עם חריגה של 500 ש"ח מקסימום.
-
- 6 תגובות
- 856 צפיות
-
-
שלום לכם אני צריך המלצה למחשב נייד בטווח מחירים של 3500-3700 הכי חשוב שיהיה בו 4GB זכרון דיסק קשיח 250 GB מינימום ומסך 15.4 תודה[br]פורסם בתאריך: 24.06.2009 בשעה 11:16:41 איך המחשב הנ"לhttp://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3735&CatCode=315 ובאופן כללי איך מחשבים של ACER/lennovo?
-
- 1 תגובה
- 611 צפיות
-
-
במחשב של סוני VAIO הצלחתי להתקין את כל הדרייברים ולמרות זאת לא היה תקשורת למדפסת, ועכשיו נשרפו היציאות USB יש אחריות על המחשב אבל בסוני טוענים שכיון שהתקנתי מערכת של 32 ביט זה גרם לתקלה ואין אחריות! הייתכן דבר כזה? :s05: בנוסף אמרו בסוני שאי אפשר להתקין מערכת הפעלה ויסטה אולטימט על מחשב שנמכר עם הום פרמיום אפילו אם שניהם 64 ביט
-
- 7 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לרכוש מחשב נייד של קומפאק ואני רואה בנתוני המסך שהוא מסך led בדגמים אחרים יש מסכים של wxga יש הבדל בין שניהם? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי תוכלו בבקשה לעזור לי בבניית מפרט למשחקים למחשב בסביבות ה3K. אני צריך 2 מפרטים, אחד עם מסך (22" נגיד) ואחד בלי. תודה מראש!
-
- 8 תגובות
- 735 צפיות
-
-
בעיקרון הקובץ שאני מוריד מהאתר של אינטל אומר לי שהוא לא מתאים.. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 727 צפיות
-
-
היי כמו שאמרתי מחשב לצרכי עבודה משרדית כבדה - כלומר הרבה יישומים ביחד, מסנג'ר, אמיול, אינטרנט וכו', כמו כן חשוב לי הרבה מקום, צפייה בסרטים, שמיעת מוזיקה ולפעמים איזה משחק נחמד לא מהכבדים ביותר. אגב יש לי כרטיס מסך חדש מסוג Zotac geforce 9600 GT שאני מצרף למפרט. מעבד אינטל Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB 820 1 820 לוח אם למיהדי אינטל GIGABYTE EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E 450 1 450 זיכרונות DDR III 1333Mhz 2x2GB Corsair XMS3 DHX 590 1 590 דיסק קשיח Western Digital Price Units Total 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II 540 1 540 צורב Pioneer DVR-217DBK DVD±RW x20 Black Sata 160 1 160 מארז Antec Three Hundred ATX Mid Tower Gamer Black Case (No…
-
- 10 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום היני צריך מפרט לעריכה , אני משתמש בתוכנות כמו : פוטושופ, אוטוקאד, סקאצ'אפ, וכו.. חשוב שיהיה תואם לדרישות האלה ויעבוד כמו שצריך ומידי פעם ככה איזה משחקים. צריך גם מסך עכבר ומקלדת, השקט לא חשוב לי, זה המפרט שלי: Intel Core 2 Quad Q9450 2.66GHz 12Mb 1333MHz Tray, יחידות 1 ¤1249 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=2154 OCZ Vendetta CPU Cooler, יחידות 1 ¤140 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=752 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤449 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1731 Cooler Master RC-690 No Power Supply ATX Mid Tower Case , יחידות 1 ¤389 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1267 LG 22" FullHD W2261V, יחידות 1…
-
- 10 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום, קניתי את המחשב הנ"ל השבוע, ולאחר שהרגשתי שהוא מתחמם מאוד, בדקתי את הטמפ' בעזרת everest ו- speedfan (מספר דקות לאחר הפעלתו, בלי שום פעולה משמעותית מעבר להתחברות לרשת אלחוטית (ללא גלישה פעילה)). להלן התוצאות שקיבלתי: speedfan: GPU: 69C HD0: 37C Temp1: 48C Core0: 63C Core1: 65C everest: CPU: 48C HD: 37C האם אלו תוצאות הגיונות לאחר שהמחשב דולק 10 דקות סה"כ? (הוא לא מתחמם הרבה מעבר לזה אח"כ בשימוש נורמלי, אבל לא בדקתי אחרי צפיה בסרט של שעה וחצי למשל) האם כדאי לקנות משטח קירור? ואם כן איזה? תודה רבה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-