עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד ללימודים ואשמח לעזרה. אני מתכנת ולכן השימוש העיקרי מלבד אינטרנט \ אופיס \ כד' יהיה גם Visual Studio \ NetBeans, אשר ידועות בצריכת המשאבים היחסית רבה שלהן. בנוסף, אומנם זה מחשב ללימודים אך זה מאוד שימושי אם גם אוכל לראות בו סרטים ב-HD, אך השימוש העיקרי יהיה ללימודים. אין לי צורך שיתאים למשחקים וכד'. קראתי מספר מאמרים בנושא, ואני כן רוצה מעבד i5 אשר יחזיק מעמד וביצועים לכמה שנים טובות (ולא מעבד חלש יותר). כמו כן אם אפשר כמובן שיהיה קל כמה שניתן \ חיי סוללה ארוכים \ גודל מסך 15 או 14. גודל דיסק מינימאלי של 320GB, רצוי צורב DVD (אך לא חובה), מערכת הפעלה לא חובה ואני מעוניין לקנות בארץ (אם יש המלצה על חברה, אשמח). אני יודע שגם Lenovo וגם Dell …

• 4 תגובות
    • 810 צפיות
  2. חג אורים שמח לכולם! עזרתכם בבחירת כרטיס מחשב: כרטיס ASUS עם מעבד של NVIDIA דגם: כרטיס מסך Asus GTX670 2GB DirectCU II GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E קישור לאתר. לבין - כרטיס Sapphire עם מעבד של AMD דגם: כרטיס מסך Sapphire Radeon Vapor-X HD 7970 3GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E קישור לאתר. מה יותר טוב מבחינת : סוג מעבד, Boost Clock , Base Clock , זיכרון , bit , יכולות עבודה, מערכת קירור , רעש ואיכות רכיבים ? (בנקודת הנחה שהחומרה שלי מתאימה). אשמח לקבל את תשובתכם אפילו אם היא חלקית! שבת שלום דוד

• 3 תגובות
    • 810 צפיות
  3. התחלתי ללמוד באוניברסיטה ואני צריך מחשב נייד לקחת עמי, שישמש אותי רק לאופיס וחיבור לאינטרנט (בלי משחקים, סרטים וכו'). חשוב לי שלא יהיה כבד מדי, אבל בגלל שאני משתמש בו גם בבית לעיבוד תמלילים וכתיבת עבודות, הייתי רוצה שהמסך לא יהיה קטן מדי - חשבתי על משהו בסביבות ה- 14 אינץ (אבל אולי 15.4 או 13?) הייתי מעדיף משקל של 2.5 קילו או פחות, ויש לי עדיפות ללנובו או ל-ACER. אחריות לא מעניינת אותי. ההמלצה שקיבלתי היתה לנובו SL400, שהמפרט שלו אולי קצת מוגזם, או ACER 5720G (שנראה לי פחות, כי מדובר ב- 15.4 אינץ וב-3 קילו, אבל זול יותר משמעותית). האם יש דגם אחר של לנובו שטוב יותר בשבילי (יכול גם להיות פשוט יותר)? אולי דגם של חברה אחרת שהוא עדיף משמעותית? יניב

• 1 תגובה
    • 810 צפיות
  4. שלום, אני זקוק למחשב לשימושים הבאים - שימוש כבד באינטרנט - כלומר עשרות טאבים פתוחים, אופיס סטדנרטי, וקצת עיבוד נתונים של תוכנות סטטיסטיות ותוכנות GIS, ובאופן כללי אני אוהב להתקין הרבה תוכנות. ברור לי שאני צריך לפחות 8 גיגה ראם וכונן SSD קטן שעליו תרוץ המערכת. השאלה שלי היא כרגע לגבי המעבד. חשוב לי שהמחשב יהיה איתי כמה שנים טובות ולא ירגיש עייף תוך שנה שנתיים. (המחשב הישן שלי שנבנה בעזרת הפורום הוא בן 8 !) עברתי על המפרטים כאן באתר וראיתי שממליצים על kabylake g4560, אבל שחיפשתי אותו בחנויות (אני חייב לקנות או בksp או באייבורי כי אני רוצה לקנות באילת) ראיתי רק את הg4400. השאלה שלי האם לצרכים שלי זה מספיק, או שעדיף להתאמץ ולקנות את הI3. או שבכלל…

• 6 תגובות
    • 810 צפיות
  5. לא דרוש שום ציוד היקפי, למעט צורב DVD. אפשר כמובן לרדת מהתקציב, לא לעבור. השימוש במחשב הוא בעיקר משרדי. קצת סרטי HD, ואולי משחקים לא משהו רציני. חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט! לא יתבצע OC. חשוב מאוד שאופצית השדרוג תיהיה פתוחה. רצוי 4GB RAM ובנוסף יותקן עליו WINDOWS 7 בנוסף אני כבר לא מעודכן במה שהולך היום אבל ראיתי ששוב ממליצים על AMD, המעבדים החדשים שלהם באמת טובים?

• 6 תגובות
    • 810 צפיות
  6. שלום, קודם כל אשמח אם תוכלו להעביר את הדיון לפורום "ייעוץ לפני רכישת מחשב", לא יודע מדוע אין אפשרות למחוק דיון כאן. אשמח לקבל מפרט למחשב בסכום של עד 1,200 דולר (4,200 ש"ח-לנצל את כל התקציב עם חריגה של עד 4,500 ש"ח). שימושי המחשב: תכנות, עריכת סרטים ותמונות, תכני 2.7K ותמיכה בפתיחה של עד כ-100 חלונות של youtube כתחביב. תוכנות עיקריות: Android Studio , Eclipse ,VLC וכמובן כרום. המחשב לא מיועד לgaming המסך שיחובר הוא 27 אינץ' 2.7K. המחשב מיועד להגדרות גרפיות בינוניות-גבוהות, חשוב שהמחשב לא יקרטע בעריכת סרטי 1080p ב 120FPS (אני עורך סרטונים של GO PRO) אין צורך בציוד עיקפי, ואין צורך ב-hard disk, אבל אני צריך רק SSD של 512 ג'יגה. הש…

• 1 תגובה
    • 810 צפיות
  7. Started by orengore2,

שלום אני רוצה לקנות זכרונות לנייד שלי ומכיוון שיש לי אייבורי ליד העבודה אני חושב לקנות משם. בגדול, אני יודע שאייבורי "לא משהו", אבל כאן זה חלק שלא נראה לי שיכולים להתעסק איתו הרבה. אז השאלות שלי הן כאלה: 1. באופן כללי, נראה לכם בסדר לקנות זכרונות מאייבורי? (רשום שהאחריות במעבדות שלהם) 2. האם אתם מכירים חברה של זכרונות בשם Ceon? 3. יש להם זכרונות של קינגסטון והבנתי שיש הרבה זיופים בשוק, אז.... תודה

• 7 תגובות
    • 810 צפיות
  8. Started by ReDragon710,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לרוב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. באטלפיד 3 ודומיו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). full hd 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוי - גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרש…

9. שלום, אני מחפש מחשב נייד שיאפשר גם לשחק במשחקים (ברמה סבירה - לא חייב בHIGH) וגם בשביל שימוש יומיומי - אופיס/ סרטים/אינטרנט עם עדיפות לדגם עם זמן סוללה טוב. אפשר לחרוג עד כ300 שח פלוס/מינוס. הינה תשובות לשאלות שלכם לפי הפורמט: * מטרות המחשב? אופיס/ סרטים/אינטרנט +משחקים ברמה סבירה * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי עדיף עד 2.5 . * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4-5 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? עדיף שכן, לא עקרוני. * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 320GB. * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת…

• 5 תגובות
    • 810 צפיות
  10. Started by ngc224,

היי במידה והמפרט של המחשב אותו מפרט, איזו חברה עדיף לקחת ? מבחינת אחריות, איכות וכו' ?

• 3 תגובות
    • 810 צפיות
  11. שלום לכם, אחרי המון זמן שהתלבטתי אז הכנתי לעצמי מחשב חדש שמיועד למשחקים כבדים כמו Crysis ועוד הרבה.. המפרט הוצאתי הוא כזה: http://tms.co.il/preview/spec/gnyde789 + כרטיס מסך של ג'יגהבייט 8800GT מה אתם אומרים על זה? ויש לי עוד שאלה חשובה, האם כדאי לקנות קירור למארז? או שזה מיותר? תודה רבה לעוזרים. זה נורא חשוב לי.

• 9 תגובות
    • 810 צפיות
  12. Started by eyalze,

שלום התקציב שלי 3000-4000 ש"ח - אלא אם כן תגידו שאני יכול להסתפק בפחות השימוש במחשב לגלישה וצפייה בסרטי FHD מדי פעם שימוש בפוטושופ ועריכת וידאו בפרמייר בנוסף אני צריך במחשב firewire המחשב ישב בסלון ויחובר למסך רגיל ולטלוויזית בHDMI לכן חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט לא צריך ציוד היקפי אני מעוניין במחשב שיחזיק הרבה שנים עד לשדרוג/החלפה תודה

• 6 תגובות
    • 810 צפיות
  13. Started by I21I21,

אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך ומעבד או ספק כוח עם צריך מפרט נוכחי: AMD Athlon X3 455 3.3Ghz 64Bit Tripple Core AM2+/AM3 BOX Biostar N68S3B DDR3 for AM3 Ippon D2 120mm x 2 + 400W Micron Rendition 4GB DDR3 -1333 Sparkle GT210 1GB GDDR3 HDMI Retail 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על…

• 1 תגובה
    • 810 צפיות
  14. צריך מפרט מחשב למשחקים עד 3,500 כולל מסך 20'. מה דעתכם על המפרט הזה: מעבד Intel Pentium Dual-Core E2220 Box ¤430 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE2220 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤440 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB ¤213 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=1600AAJS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 667Mhz CL 5-5-5-15 NT ¤192 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-5400PHU2-2GBNT כרטיס גרפי GeCube ATI Radeon HD3650 512MB PCIe ¤351 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GV360 צורב Pioneer DVR-115D Black X20 DVD ¤136 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=PDVR115DBK מארז כולל ספק …

• 9 תגובות
    • 810 צפיות
  15. Started by r.b.y,

שלום אני מחפש מחשב נייד עד 4000 שח לבת דודה שלי בעיקר למוזיקה אינטרנט ואופיס ללא שידרוג וללא OC כמובן אני רוצה לחבר אותו לטלויזיה 32 אינץ עם HDMI ובעתיד גם למערכת קולנוע ביתית או למערכת מיני בכדי לשמוע מוזיקה שבמחשב באיכות טובה יותר ולקנות בנוסף מקלדת ועכבר אלחוטיים וחשוב שיהיה עם אופיס ומערכת הפעלה וכמה שיותר אחריות הקנייה אמורה להתקיים ביום שישי אשמח לעזרה דחופה תודה

• 2 תגובות
    • 810 צפיות
  16. http://computerworld.name/alienware-area-51-m15x-and-m17x-the-most-powerful-notebooks-from-ever-existed/ Core 2 Duo Extreme processors NVIDIA GeForce 8800M GTX video card 667 MHz DDR2 writing Blu-ray-drive (in Area-51 m17x model or writing DVD-drive in m15). One of the substantial differencies is that there will be two hard disks in Area-51 m15x, and three in m17x. מעניין כמה יעלה

• 3 תגובות
    • 810 צפיות
  17. Started by ALMOG25,

מעבד: q6600 g0 לוח אם:MSI P35 Platinum Combo זכרונות:2GB CORSAIR DDR2 CL4 800 כרטיס מסך:INNO3D 8800GT OC ספק כוח:Thermaltake 550W TR2 RX TR2 RX דיסק קשיח:Western Digital 250GB 16MB Cache SATA2 RAID Edition 24/7 WD2500YS דיסק קשיח2(כרגע הוא נייד):250Gb 7200rpm 16Mb SATA2 Seagate מארז:Thermaltake דגם Soprano VB1000SWS צורב:LG DVD X20

• 8 תגובות
    • 810 צפיות
  18. Started by Pleiadian,

אהלן חבר'ה, אני מחפש לאמא שלי מחשב נייד. היא מנהלת משרד נסיעות, אז היא לא צריכה איזה מחשב מטורף. אני גם לא אוהב את כל המחשבים הניידים האלה עם מסך 15.4", לדעתי זה הורס את כל הניידות של המחשב. הכי חשוב לי בשבילה זה המשקל של המחשב והסוללה. אז, מישהו יכול להמליץ לי על מחשב (או כמה מחשבים) עם מסך של 14" או פחות? אה, ומסתבר שיש לה איזה 10% הנחה בבאג, אז זה יהיה יתרון אדיר אם המחשב מגיע משם! EDIT: מה דעתכם על המחשב הזה? http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5916&perur=4 משום מה באתר של באג כתוב שזה 15.4", אבל בעיתון שלהם ובאתר של LG כתוב 14.1". תודה רבה, תום

• 6 תגובות
    • 810 צפיות
  19. Started by Kukishin,

הייתי מעוניין לשאול, בכמה אחוזים יירדו ממחירים באמצע ינואר ביחס להיום?

• 2 תגובות
    • 810 צפיות
  20. שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד לסטודנט. שימוש עיקרי זה לימודים. גודל מסך 13.3" זמן סוללה - חשוב משקל - לא חשוב, כמה כבד יכול להיות כבר מחשב 13.3? אם יריץ דיאבלו 3 - ייתרון. אלו הדברים העיקריים. לא יודע איפה זה עומד מבחינת התקציב אבל אשמח לדון גם על זה. תודה לכל העוזרים חג עצמאות שמח מוטי

• 0 תגובות
    • 810 צפיות
  21. מעבד: [..] INTEL 3770K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪1617 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-Z77X-D3H ₪801 זיכרון: [..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪116 כמות:2 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE GTX670 "OC" 2048MB GDDR5 - RETAIL ₪2335 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪97 מארז: [..] ANTEC ELEVEN HUNDRED w/o PSU ₪566 ספק כוח: [..] SEASONIC M12II 620W - MODULAR - זמין במלאי ₪433 קרור למעבד: [..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY ₪135 דיסק קשיח: [..] CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 128GB - זמין במלאי ₪664 דיסק קשיח 2: HITACHI 1TB SATA3 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪473 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה של 24 שעות + חיווט ברמה גבוהה - ב…

• 8 תגובות
    • 810 צפיות
  22. שלום, אני שוקל לקנות מחשב חדש, אחת הדרישות, או יותר נכון הרצונות שלי, להתקין MAC על הPC, כמובן שיותקן גם WINDOWS 7 או לינוקס. רציתי לדעת איזה מפרט ניתן לבנות כך שיהיה פשוט יחסית להתקין וללא סיבוכים וחלקים שאינם מתאימים. אין צורך בהארד דיסק, ובכונן דיסקים. מטרת המחשב הינה האקינטוש, משחקים (אבל אל תכניסו כרטיס ב1700 שקל+ מספיק 1000-1200 ואפילו פחות), סרטים HD 1080P, והוא יחובר בכבל אופטי לרסיבר 5.1. עדיף שיהיה אפשרות לOC... אשמח אם תרשמו איזה שינוים דרושים לOC. רצוי להכניס במסגרת התקציב FLASH הארד דיסק. חשוב לי השקט, וממש לא חשוב לי איך המחשב נראה. תודה מראש ערן.

• 1 תגובה
    • 810 צפיות
  23. שלום לנכבדי הפורום אשמח לעזרה בבניית HTPC שקט ומבוסס מעבד אינטל, לצורכי אחסון וצפייה בסרטי HD 1080P (פורמט MKV). ללא משחקים וללא תוכנות מיותרות. ברור לי שהמארז והדיסק הגדול שבחרתי קצת מייקרים את העסק (רוצה שיראה טוב ושיהיה הרבה מקום) אז אפשר לגרור לכיוון 1700-1800 ש"ח, אבל רק אם ממש אין ברירה. אין צורך בציוד היקפי, באופציות ל-OC או לשדרוג עתידי. מארז: Antec NSK2480 מעבד: Intel E5300 קירור: ? (משהו שקט) לוח: ? (כרטיס מסך on board) זכרון: 2GB DDR2, זכרון Value כלשהו - האם אפשר להסתפק ב-1GB? יוזיל את העלויות? דיסק: Western Digital Green 1TB WD10EADS כונן אופטי: ה-DVD הכי זול שקיים. אפילו לא חייב להיות צורב. משהו קטן נוסף - זרוק לי בקופסא בבית Leadtek WinFast PX8600 GTS TDH…

• 12 תגובות
    • 810 צפיות
  24. Started by sbtgn1,

אני מעוניין במפרט שיכלול את הדברים הבאים מעבד : E8500 לוח אם : ? (שיתמוך ב HYBRID CF 2 *16 ) זכרונות 2*2GB (אבל אין לי מושג מה נחשב טוב ואמין ל OC HARD DISK : 2 *500 RAID 0 (WD VS SEAGATE) ? ספק כוח :? (שיתמוף ב CF ו OC ) עד 4000 שח התכנון להביא מחול 4870 או 4870 X2 (לא קשור לתקציב) חוץ מזה מבקש המלצה ל מערכת קירור נוזלי שתעשה את העבודה בשביל ה OC שלא היה מטורף גם ככה (1000 בחול) [br]פורסם בתאריך: 17.08.2008 בשעה 10:06:56 שכחתי שצריך לכלול מארז בכל הסיפור הזה אז בבקשה להתייחס גם למארזאין צורך לתת התייחסות לכל מה שלא מצויין כגון מסך וציוד היקפי.

• 14 תגובות
    • 810 צפיות
  25. בשביל מערך SLI (זה לשים כמה כרטיסי מסך ביחד? שאני לא אצא דפוק : ) מה צריך לשנות במפרט? במה זה תלוי? תמיד כדאי שתהיה כזו אופציה אם זה לא יקר מדי לא? תודה! מעבד: AMD ATHLON 64 4600+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 - 2.4GHz 1MB CACHE - ADA4600CUBOX - BOX מחיר: ¤672 לוח אם: ASUS M2N-E מחיר: ¤520 מסך: DELL LCD 20" 2007WFP ULTRASHARP FLAT PANEL MONITOR מחיר: ¤2315 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL מחיר: ¤1782 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤391 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA מחיר: ¤217 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2)…

• 10 תגובות
    • 810 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.