ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
היי, אני סטודנט למדעי המחשב שצריך מחשב חדש ומוכן להשקיע באזור ה-3000 ש"ח (ציוד היקפי יש לי מהמחשב הישן) מה דעתכם על המפרט הבא שחבר הרכיב לי: [TABLE=width: 80%] [TR] [TD=width: 20%]מעבד:[/TD] [TD=width: 80%] Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 מחיר: ₪911[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד:[/TD] [TD=width: 80%] Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 מחיר: ₪65[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לוח אם:[/TD] [TD=width: 80%] …
-
- 6 תגובות
- 854 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח אם זה ממש משנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. באטלפילד מיינקרפט קומבט -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נית…
-
- 1 תגובה
- 854 צפיות
-
-
היי אני דורון, חשבתי שאולי תוכלו לעזור לי למצוא מפרט יחסית זול למחשב סביר+ למטרות לא גדולות במיוחד... 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 500 ש"ח יותר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?עריכת וידאו (פרמייר, אפטר אפקט) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).כנראה ישמש בעיקר לשימושים ביתיים רגילים כמו אופיס, אינטרנט, מוסיקה וידאו וכו'. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה ס…
-
- 8 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום שכן שלי מעוניין לקנות מחשב עד 6K עדיף שלא יגיע ל 6K כולל מסך דק שטוח 17. (בבקשה הציאו לי מKSP כי אחרת הוא לא יוכל לקנות אותו) יעוד המחשב: מחשב ביתי למשפחה, עריכת וידאו ( לא רצינית ביותר), משחקים קלים, כל שאר הפעולות. תודה מראש לעוזרים!!!
-
- 5 תגובות
- 854 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתדל לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כול המשחקים החדשים שיצאו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. …
-
- 1 תגובה
- 854 צפיות
-
-
אהלן, מאחר ואני זקוק למחשב חדש, אני בוחן אפשרות של בניה מאפס של מכונה מתוך מטרה לבנות מחשב שיעמוד בגבורה בכל מה שאני יכול לזרוק עליו. המפרט הזה נבנה מתוך שימוש במה (שלדעתי) עונה לצרכים שלי (האמת יש לי חשש שזה אפילו קצת יותר מכך), ואני אשמח לחוות דעת והצעות לייעול. לפני הכל, השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא נריב על כמה שקלים אבל עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב? השימוש התובעני ביותר יבוא ממשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -משחקים: התובעניים כרגע יהיו Battlefield 3, Skyrim (אני צופה ומצפה שייצאו עדכוני טקסטורות וכו' ל- Skyrim שיעלו את הדרישות של…
-
- 6 תגובות
- 854 צפיות
-
-
המחשב מיועד לעבודה משרדית (מדי פעם גרפיקה תלת מימדית) בנוסף, סרטים ומשחקים בשעות הפנאי (כנראה שבתקופה הראשונה לא אעשה OC אבל אני רוצה את האפשרות הזאת פתוחה) זהו מפרט של IVORY המחיר שלו פשוט יותר זול ממחשבים שעל הנייר נראים הרבה פחות טובים שראיתי כאן, הייתי רוצה לדעת מדוע ומה הבעיות עם המפרט הזה מעבד Intel® Core2 Duo E8400 לוח אם P5KC Asus או Gigabyte EP35-DS4 דיסק קשיח 500GB 7200 RPM SATA II 32MB Seagate זיכרון פנימי OCZ - 2048MB DDR II 800MHz PLT CL4 כונן אופטי צורב LG X20 SATA DVD או צורב PIONEER\ASUS SATA X20 DVD כרטיס מסך Nvidia GeForce 9600GT 512MB OVER CLOCK EDITION, DUAL DVI מארז מארז 3 שנות אחריות לספק הכח (ניתן לרכישה עם כל מארז וכל ספק מכל יצרן שדרוג למא…
-
- 5 תגובות
- 854 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד של DELL או LENOVO. בשתי החיפושים שביצעתי באתרים של החברות, קיבלתי מספר רב של תוצאות אפילו של אותו דגם.. עם הבדל של כסף אבל אותו מפרט (לדוגמא E5420). אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת הדגם. http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:CompareByNeed?current-category-id=653343E0DE54435882FABC3CE1BC569A&menu-id=products¤t-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087#/?page-index=1&facet-4=3&facet-4=4&facet-4=5&facet-5=3&page-size=10&sort-criteria=1&facet-1=2 http://www.dell.com/us/business/p/laptops.aspx#facets=53996~0~839327,53996~0~1399771,55474~0~866168,55474~0~86…
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה לארגן חוות דעת שנייה לכמה הצעות למפרטים למחשב שמיועד לעבודה משרדית קלה, צפיה בסרטים (מהאינטרנט). כאשר משחקים (כולל FPS) בעדיפות שנייה. המחיר הוא בסביבות 2500-3000. יש כאן 4 מפרטים, כולל אפשרויות לשדרוג כרטיס המסך (כי במקור המפרטים כללו רק כרטיס גרפי על הלוח אם), ובמקום זה אוריד קצת זיכרון או אקצץ לפחות ליבות אם לא יהיה מספיק כסף. אין צורך ברכיבים נוספים שכבר קיימים ( דיסק קשיח של 300 ג'יגה SATA וכן מסך LCD 19). לא משנה לי כל כך היצרן של כרטיס המסך, ואני פשוט אבחר משהו של החברות המוכרות, כמו gigabyte וכדומה. כמו כן, אני יודע שלעומת המפרטים של האתר, באותה רמת מחיר, לרוב לא מתעסקים ב-4 ליבות ו-4 ג'יגה זיכרון, אבל הכוונה היא גם לשמור רמה סבירה של ביצועים …
-
- 1 תגובה
- 854 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות שרת שיטפל בכל נושא הדואר, אחסון קבצים, ניהול הורדות, גישה מהירה של מולטימדיה. חשבתי על שני מפרטים ואני צריך דעה של מישהו שמבין בדבר. המפרט הראשון: PIII Dual Processor board 800Mhz (133Mhz bus) X2 1.5GB 133Mhz Memory 18.2GB SCSI (X3) RAID + 40GB IDE O/b audio O/b video gigabite lan המפרט השני: Athlon XP Single processor board athlon XP 1800 - 2400 256MB 266/333Mhz Memory 40GB IDE (X2) RAID O/b audio O/b video or Geforce 2 MX. gigabite lan מה עדיף? בעקרון אני משיג את שניהם באותו המחיר...
-
- 5 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום, אחי מעוניין ברכישת מחשב חדש, אבקש את עזרתכם בנוגע למפרט. תקציב מקסימלי: 4000 שקלים. הצרכים: - עבודה עם Adobe Illustrator, Photoshop ותוכנות גרפיקה (דו מימד) קלות, גלישה, מוזיקה ואינטרנט. - מארז לא פנסי מדי, שיהיה שקט למדי (לא קריטי) ועם עיצוב נקי. - נפח של כונן - עדיפות לטרה, באם לא נכנס בתקציב - אז חצי ג'יגה. ציוד נדרש: אין צורך במקלדת ועכבר, אין צורך במסך (המסך יהיה u2312hm). אם יש תקציב מיותר, אפשר לבדוק אם ניתן להוסיף מקלדת ועכבר אלחוטיים. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לקנות לפטופ של טושיבה, דל או לנובו מארה"ב ואני מחפש אתרים טובים שאפשר לקנות שם (ולהביא לארץ כמובן). עד לפני כמה ימים היה לי את www.circuitcity.com אך האתר הפסיק לעבוד מאיזו שהיא סיבה. אשמח לתגובות
-
- 5 תגובות
- 854 צפיות
-
-
המפרט מתוכנן לגלישה באינטרנט , סרטים { קידוד סרטים } וקצת משחקים {לא ברזולוציה גבוהה } המפרט מ - SKYPC { נראה לי הכי זול שמצאתי תקנו אותי אם אני טועה } ....................................................................................... מעבד : CORE2DUO E6600 סה"כ = 1800 { לא חושב פעמיים } לוח אם : GIGABYTE GA-945P-P3 סה"כ = 594 { לא מתכנן OC } זכרונות : SUPER TALENT 2GB 667MHZ סה"כ = 1100 { לא מכיר את החברה הזאת איך היא ? } כרטיס מסך : LEADTEX PX 7300GT TDH 256MB סה"כ = 512 { מקווה שיעבוד ברמה הבסיסית } דיסק קשיח : WD 2450GB 16MB SATA II סה"כ = 445 מארז : HEC COMPUCASE CI- 6A19 סה"כ = 230 { לא מתלהב מהעיצוב אבל ניראה לי שזה הכי טוב } ספק : ENERMAX 400W סה"כ = 425 קירור…
-
- 8 תגובות
- 854 צפיות
-
-
ידידה מתכננת לקנות מחשב בארה"ב ומתלבטת בין השניים (אין דגמים ספציפיים....)- השמושים הם בעיקר אינטרנט, אופיס ושות', בתקציב של עד 1000$ הכי חשוב זה אחריות בין לאומית... אם יש המלצות למשהו אחר בתקציב- שתפו אגב, שאלה לגבי מערכת ההפעלה של הMAC- מהי, איך היא והאם זה יהיה בעייתי להתרגל אליה אחרי וינדוס... תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 854 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל 2. מה שימושי המחשב: גיימינג כבד על איכות הכי גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת עכבר ומסך 22"-24" 4 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?6-8 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות ללא מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP/TMS אזור נתניה 9 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? שיהיה אפשר לשדרג בעתיד כרטיס מסך/מעבד תודה רבה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 854 צפיות
-
-
משחקים, ללא OC, רזולוציה 1024X1280 שתגדל אולי בקרוב לרזולוצית FHD. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על קירור למעבד, לא ידעתי איזה קירור יתאים למעבד הזה.(עדיף הזול ביותר בגלל החריגה מהתקציב) מעבד AMD Phenom II X4 965 Black Edition Box ₪987 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HDZ965FBGMBOX לוח אם Gigabyte GA-770TA-UD3 ₪537 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38495 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪429 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT ₪251 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL9S-2GBNT כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 PCIe ₪14…
-
- 7 תגובות
- 854 צפיות
-
-
דגם XPS M1330 , סיימתי להתקין מחדש ויסטה עם כל הדרייברים וכל התוכנות שרציתי.. איך עכשיו אני יוצר איזה מחצית גיבוי לכל העיניין הזה? תודה..
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
הנה המפרט שיש לי עכשיו : מעבד : AMD Phenom II X4 965 (3.4GHz) Black Edition לוחם אם : Gigabyte 890GPA-UD3H מארז : Cooler Master HAF 932 Full Tower (NO PSU( צורב : PIONEER DVD RW DVR 218L Sata דיסק קשיח : SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM זיכרון : KINGSTON HYPER-X BLU 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600MHz CL9 ספק כח : SeaSonic 750Watt עם אני לא טועה. מאורר מעבד : SCYTHE MUGEN II REVB 2 כרטיסי מסך יש לי (CrossFire ) SAPHIRE HD68501G DDR5 והשני Gigabyte HD 6850 1G DDR5 אני לא יודע עם זה הפורום לשאלה שלי עם לא אז בבקשה להעביר את האשכול .. השאלה שלי היא . אני עשיתי CF וזה מפרט די טוב לדעתי עכשיו אני משחק Crysis וניסיתי על המקסימום וזה לא עובד לי חלק... ככה זה אמור להיות? כי אנשים אמ…
-
- 3 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפשת מחשב נייד בתקציב עד 4,000 ש"ח מטרה: עבודה משרדית + צפיה בסרטים (וגם הורדה, יסלח לי אלוהים...) מעבד:לא פחות מ - core i5 גודל מסך: לא נעולה על זה -שיאפשר צפיה נוחה אבל שלא יהפוך את המחשב למפלצת בגודל ובמשקל משקל רצוי: עד 2.5 ק"ג (עדיף פחות) יציאות מיוחדות: HDMI עדיף שיהיה צורב DVD מילה כללית: חשוב שיהיה מחשב חזק כי זה אמור להיות המחשב ביחיד בבית שיהיה בשימוש כבד של כל הנוכחים. הרבה תודה מראש. שרית
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
היי חברים, קודם כל, אני מודה מראש על התגובות. אני בן 23 (אוטוטו סטודנט) לפני שבוע נהרס לי המחשב (נשרף ספק) והחלטתי לקנות מחשב(ים) חדש\ים. הסוגיה היא כזאת, חשבתי לקנות מחשב נייח בינוני עכשיו (בתקציב 3500) [לצורכי - תכנות\אופיס\אינטרנט בעיקר וגיימר קל {שעות בודדות בשבוע, כנראה ל4 שנים הקרובות}] ועוד מחשב נייד (לצורכי משרד בלבד עם דגש על סוללה) בעוד כחצי שנה [על מנת שזה יהיה חזק יותר]. מספר חברים שלי כשהצעתי את הרעיון, אמרו שלא כדאי לי לעשות זאת, בגלל הכסף הרב שאני משלם על הבחירה...כיום ב7000 אפשר לקנות ניד חזק מאוד הסיבות שאני עדיין מתלבט הן בעיקר בגלל העובדה שניד הוא נוח הרבה פחות, יציב בד"כ הרבה פחות, ניתן להרחבה - הרבה פחות (והרבה יותר יקר) כמו כן, היום יש לי 2 מחש…
-
- 7 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב שעיקר שימושיו זה גלישה באינטרנט וסרטים בעיקר. המחשב יהיה בסלון אך לא משנה כל כך אם הוא יהיה במארז שוכב או לא (כנראה שלא יראו אותו בכלל) ככה שאני מחפש כמה שיותר לחסוך. המחשב יחובר באמצעות חיבור HDMI לטלויזיה 32 אינץ. הסתכלתי על המפרטיםן המומלצים וראתי מעט תגובות של אנשים אבל לא ממש ידעתי מה בדיוק אני צריך. אז החלטתי לשאול. מה ההבדל בין המעבדים האלה? (Intel i3-3220 - Tray) AMD A6-5400K (HD7540D) ? ראיתי שהם מרכיבים את שתי המערכות שנראות לי די מתאימות לצרכים שלי אבל רציתי להיות בטוח ולהבין מה יעשה בשבילי עבודה יותר טובה בניגון סרטי hd וגלישה באינטרנט. תודה לכולם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) ב…
-
- 9 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מחשב נייד שיהיה מספיק מהר לשימוש כללי (בעיקר אינטרנט ווורד אבל גם יותקן עליו IDE ועוד תוכנות). כשאני אומר מספיק מהיר, הכוונה שיהיה מספיק זיכרון ומעבד נורמלי כדי שלא ייתקע כשקצת מעמיסים עליו. צריך נייד עם 128GB ssd ו 1TB HDD או נייד עם יותר מחצי TB SSD. אני מעדיף אסוס או דל, ומוכן להתפשר גם על לנובו. בנוסף, צריך חיבור HDMI. תודה לכל העוזרים.
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
טוב זה המחשב שלי בקצרה : nvidia 7800 gt 256 mb asus p5ld2 intel 3.0 ghz ht 64 bit 1gb of ram זה מה שרלוונטי... אני צריך כרטיס מסך (רק של nvidia) מהסיבות שלי אל תציעו לי בבקשה כרטיסים אחרים תודה מעבד של אינטל (אם אפשר אז עם 4 ליבות) וזיכרון לפחות 2 גיגה או אם אפשר 4 גיגה.... הערה בקשר למעבד וללוח אם אני צריך שתגידו לי אם הלוח אם שלי תומך בcore 2 duo או בcore 2 quad כדי לדעת אם להעלות את התקציב גם ללוח אם... הנה הנתונים של הלוח אם שלי:http://asus.com/search.aspx?searchitem=1&searchkey=p5ld2 הלוח הראשון תודה רבה לכל מי שיעזר!!
-
- 6 תגובות
- 854 צפיות
-
-
היי, אני עורך וצלם וידאו ומחפש מחשב עבודה חדש. עובד עם תוכנות של אדובי בעיקר עם פרמייר לפעמיים גם אפטר. עובד בעיקר עם חומרים של 1080P מידי פעם גם 4K בפורמט רגיל אך אשמח גם אם למחשב יהיה אפשרות לעבוד עם לוג וראוו לעבודות עתידיות. אשמח עזרה בבניית מפרט, התקציב שלי כ5000 ש"ח (בלי מערכת הפעלה), אפשר חריגה קטנה במידת ויש אפשרות לשיפור הכרחי. רציתי לדעת אם מפרט כזה נגיד יכול להתאים? https://tms.co.il/index.php?route=product/configurator_pdf&configurator_id=315241
-
- 3 תגובות
- 854 צפיות
- 2 followers
-
-
תודה על ההצעה הקודמת אבל העלתי את הקקציב עד 4500 שקל ואני רוצה מחשב מושלם כולל כרטיס רשת וכונן 1.44. עם כרטיס מסך טוב שיעלה משחקים כבדים גם עוד 3 שנים ועם זכרון 1024. תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 854 צפיות
-