עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב, ברצוני לקנות מחשב נייד דיי פשוט, כאשר השימושים העיקריים בו יהיו חיבור לטלוויזיה לשימוש כמדיה סנטר( להלן סרטים בFHD על מסך 40"), משחקים פשוטים (לא שיא הטכנולוגיה), מוזיקה ואופיס. חשבתי לרכוש את המחשב הבא: https://www.ynetshops.co.il/Product/1125/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8_%D7%9E%D7%AA%D7%A0%D7%94_-_%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93_15_6_HP_ProBook_i3_4GB_500GB_ אשמח לחוות דעת על המחשב, בנוסף אשמח לדעת אם ישנו מחשב טוב יותר, או שמתאים לצרכיי אך בעלות זולה יותר. תודה מראש, שגיא.

• 6 תגובות
    • 895 צפיות
  2. שלום לכולם! אודדה לעזרתכם המהירה . יש לי אפשרות לרכוש נייד בארה"ב דרך אחי שחוזר ארצה ב8 ליוני. הנייד הדרוש הוא לסטודנטית, רצוי שיריץ אופיס , אך בעיקר גלישה וסרטים. חשובה הסוללה כמובן התקציב הוא כ-2500 -3000 ש"ח לניד עם מסך עד 13 אינץ' רצוי 12 אינני יודע מאיפה להזמין בארה"C אך קודם אני צריך להיסגר על דגם בבקשה תעזרו לי הנושא בהול

• 1 תגובה
    • 605 צפיות
  3. Started by roeesnir,

יש לי X130 שבא, כידוע, עם 1GB זיכרון (קמצנים...) ו-Win XP Home. שייך להתקין Win7? זה ישפר קצת את הביצועים? אם כן - איזה גירסה? אני מעדיף אולטימייט, אבל חושש שאולי היא תהיה כבדה.

• 0 תגובות
    • 630 צפיות
  4. Started by mrsph666,

שלום לכולם, ובכן, הוטלה עלי משימה: להרכיב מפרט חזק למחשב קולנוע-ביתי (HTPC), אך לא הוגדר תקציב חד-משמעי. המחשב ישמש כמעין שרת בבית גדול, אליו יוכלו להתחבר מחשבים נוספים ולהוריד ממנו/לשתף מידע, בדגש על סרטים באיכות גבוהה, מוזיקה וכיו"ב. שימושים עיקריים בו: הנ"ל, גלישה באינטרנט, ומדי פעם משחקים (לא כבדים מדי). אציג את הדרישות, ואבקש מכם, חברים יקרים, לעזור לי. - מארז שוכב, רצוי שחור. - לוח אם איכותי - כונן קריאה BluRay - נפח HDD של בין 4TB ל-8TB - מספיק RAM למערכת מהסוג הזה - כרטיס מסך חזק מספיק לסרטים בפורמט MKV באיכות BluRay - תמיכה ב-HDMI וסראונד 5.1 צר לי על חוסר בפרטים חשובים, אך אני בטוח שתוכלו לעזור לי. עוד בקשה - לא ללכת על הרכיבים היקרים ביותר, אלא מספיק איכותיים…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. * מטרות המחשב? פיתוח במספר תוכנות במקביל כולל תוכנות גרפיות בעוד מספר דפדפנים פתוחים כאשר בכל אחד עשרות טאבים בו זמנית. בנוסף צפיה בסרטי HD 1080P ועבודה רציפה עם כוננים חיצוניים (USB3) * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? פחות קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? פחות קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) USB3 חובה * בלוטות? שיהיה * גודל מינימלי של כונן קשיח? חשוב - כמה שיותר * כונן CD/DVD? צורב? צורב טוב ואמין * כונן Bluray? כן, חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אם היתה העדפה לא הייתי פה -- הערות נוספות, שיהיה אמ…

• 27 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. Started by sh_idan,

היי ! זה המפרט של הנייד החדש שאני הולך לקבל מה דעתכם עליו? Processor: Centrino Pentium Mobile 1.6 GHz Memory: 512 MB (max. 2 GB) Harddisk: 40 GB HD Display: 14.1" TFT XGA 1024X768 Drive: CDRW/DVD 16X/10X/24X/8X Video Card: Radeon 7500 Video Memory: 32MB DDR AGPx4 Communication: Intel 10/100 Ethernet / 56K V.90 Modem / Wi-Fi / Bluetooth Bat: Lithium-Ion 4.5Hrs Travel-weight: 2.25 kg Warranty: 3 years worldwide

• 1 תגובה
    • 626 צפיות
  7. מעוניין במחשב ביתי אך עם יכולת טובה למשחקים, בתקציב של עד 3000 שח אם אפשרות לגלישה ל3500 מתלבט בין מפרט המבוסס על מעבד AMD X2 5200 ולוח ASUSM2A-VM HDMI לבין מחשב המבוסס על מעבד אינטל ולוח GIGABYTE GA-P35-DS. מה המלצתכם ואם מדובר באינטל איזה מעבד נותן תמורה הכי טובה לכסף. תודה ???

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  8. שלום אנא בנו נא לי מפרט למשחקים, אינטרנט וכו' בסכום שנע בין 5000 ל-6000 ללא מסך עם DVD ללא עכבר,מקלדת,רמקולים. עם הכל טוב בבקשה ובלי חרטות ברטות... ואני מתכנן לקנות תמפרט עוד קצת פחות מחודש, זה מוקדם כבר לחשוב על זה עכשיו? או שזה בסדר? :saint: פליז תעזרו לי...

• 22 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by Vortex,

יש לי כרגע P4 1.7GHz Willamette, על לוח אם ASUS P4SGX-MX (זהה לP4S533). זה לא משהו. מה החלופה הכי זולה ומשתלמת בשבילי מבחינת מעבד ולוח? *הכוונה לעלות/תועלת. ת'נקס

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום חברים אני מחפש מפרט מחשב למשחקים, תקציב עד 2K, תחת ההנחות הבאות: - ללא ציוד היקפי - כרגע אין צורך בדיסק קשיח ובכונן DVD. - לוח אם - נדרשים 2 חריצי IDE. - זכרון 2GB - לא יתבצע OC. אשמח לשמוע הצעות, תודה

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  11. מחשב AMD : מפרט בסדר?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by shugon,

קודם כל הנה מה שאני מחפש: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כבדים.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…

• 8 תגובות
    • 865 צפיות
  13. Started by Narihs,

היי, אני מחפשת מחשב נייד עד 2800 ש"ח שיהיה מעבד i5 ומעלה, סאונד טוב, (המחשב הקודם שלי היה עם אוידיו של beats) לא משנה לי חברה, גודל מסך מינימום 13, סוללה כמה שיותר טוב, לא חייב ווינדוז ,שירציץ משחקים (כמו דיאבלו וכאלה). משתשמת במחשב בעיקר לגלוש, סרטים, משחקים, ופוטושופ. תודה מאוד אשמח להמלצות!

14. Started by KoDkOd,

שלום,אפשר עזרה בהרכבת מפרט למחשב כמפורט בכותרת,המחשב בעיקר לשימוש אינטרנט ומוזיקה,אין צורך בכרטיס טלויזיה או הקלטה כלשהו,ללא דיסק קשיח, כולל מסך. תודה מראש !

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Nirurshon,

טוב אז הגעתי ל2 מועמדים סופיים בבחירת מחשב נייד. מצד אחד חשוב לי שיהיו קלים ודקים ככל האפשר וגם ללא כונן DVD. התקציב שלי די נמוך עד ה5000 גג. עכשיו השאלה איזה משניהם עדיף. חשוב לי מאוד מסך IPS, כרטיס מסך 960M גם ככה, כמובן שיתחמם כמה שפחות, שהרמקולים יחסית יהיו טובים, ומאוד חשוב שלא ירעיש בזמן עבודה. באתר http://www.notebookcheck.net/ שמתי לב שACER קיבלו ציון גבוה יותר, אך אני לא יודע אם לסמוך על החברה הזו. מה אומרים ? יש למישהו ניסיון עם אחד או שניים מהדגמים ?

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  16. שלום. אני רוצה לקנות מחשב חדש, אני משתמש במחשב למשחקים, אבל לא כבדים, הכי כבד שאני מגיע זה פרו אבולושן או NBA... אני שם דגש על כרטיס מסך, מעבד וזיכרון בעיקר. בשנה האחרונה קצת "יצאתי מהעניינים" בכל הנוגע לדגמים של חומרה, ככה שאני לא יודע ממש מה טוב ומה אומר מה. הכנתי מפרט ראשוני כדי שתוכלו לתת לי בבקשה חוות דעת עליו. שאלותיי: 1. האם לוח האם הזה מספיק טוב\יותר מדי טוב לצרכים שלי? 2. אותה שאלה בנוגע למארז ולספק הכח, לא מבין בזה כלום.. 3. למה יש קטגוריה נפרדת של קירור למעבד ומארז, אלו לא מגיעים עם המארז עצמו? 4. האם יש חלקים חשובים שלא הוספתי? מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.13GHz(E6420) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1058 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤621 כרטיס מסך: ASUS PCI-EX…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אוקיי אז ככה אני צריך את עזרכתם משום שני רוצה לקחת מארז שיהיה חרישי ולכן אני כנראה אצטרך להוריד כמה דברים אז הנה המפרט, ואת הרכיבים שאני מוכן לשנות לטובת המארז אני יסמן. ועוד דבר שחשוב לי קראתי פה בפורום שכדאי לחכות שהמעבדים החדשים ירדו במחיר השאלה שלי עוד כמה בערך זמן זה כי אולי שווה לי לחכות ולקבל מעבד מעולה במחיר של הQ6600.. מעבד- Core 2 Quad Q6600 Box Intel( תלוי במחירם של המעבדים החדשים+מתי הם יגיעו) לוח אם - GIGABYTE GA-P35-DS3L- ? ספק כוח- Enermax Liberty 400W 30A @ 12V (אם צריך יותר חזק) כרטיסי זיכרון 2 יח'- G.SKIL DDR2 4096MB 1000MHZ 2GX2 DUAL CHANNEL KIT CL5(מוכן לרדת ל2 ג'יגה לטובת המארז) דיסק קשיח- Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS כרטיס מסך- Gigabyte nVi…

• 4 תגובות
    • 594 צפיות
  18. שלום לכולם, קולגה שלי בעבודה מתעניינת במחשב נייד. נכון לעכשיו האופציות שלה צומצמו לשני המחשבים הבאים: TOSHIBA L735-138 http://www.p1000.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7745467 LENOVO ThinkPad Edge E320 http://www.p1000.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7745839 איזה מהמחשבים מומלץ יותר? אשמח לתגובות מנומקות תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 705 צפיות
  19. Started by MASTER_SHLOMI,

שלום רב. אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש, ולהעביר את שלי לאבא שלי שצריך לפטופ כמו שלי (לשימושים בסיסיים ביותר). הצרכים שלי הם בעיקר אופיס, אינטרנט, סרטים, הורדות, שמיעת מוזיקה, עריכת וידאו באופן חובבני. משחקים כמעט ולא. אבל חשוב להנות מכרטיס מסך טוב. המחשב בעיקר בבית כך שגם משקל לא קריטי. ומסך כמובן 15.6. מה שחשוב לי באמת הוא שאני רץ עם המחשב הזה 4 שנים קדימה. אז אני מעוניין שיהיו בו כל התמיכות האפשריות לעתיד של הטווח הזה של 4 שנים ושלא עוד שנתיים אני אצטרך להחליף מחשב. למשל אם דיברתי על גרפיקה, אז FULL HD כדוגמה- אני רואה את זה כדבר שעוד שנה כבר יהיה סטנדרט. תקציב עד 4500 ש"ח. לי יש טושיבה וגם לאחי, ואנחנו מאוד מרוצים. אני מתלבט בין 2 חברות יפניות- טושיבה או ASUS שגם בו …

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. אשמח לדעת מה דעתכם על המפרט שקיבלתי המחשב מיועד למשחקים מעבד- intel pd 930 4m dual core כ.מסך- msi gef nx 7900gt t2s256e מארז+ספק - chenbro gaming bomb +500w real 2fan+pfc לוח אם - msi 945p neo2-f 1g-lan7.1 צורב - nec 3550a dvdx16 dlayer דיסק קשיח - 80gb 8mb sata2 hitachi זכרון- ocz ddr2 kit 1gb 667 מאורר למעבד pipe-heat775 מאורר למארז 12cm שקט ,2 חיבורים כונן 1.44 מקלדת+עכבר סה"כ 5800 ש"ח תודה על העזרה מראש :yelclap:

• 11 תגובות
    • 706 צפיות
  21. Started by hali,

שלום לכולם, אודה לכם מאוד למפרט מחשב מדיה סנטר עם הצרכים הבאים: 1. יכולת צפיה בטלוויזיה בסרטים דרך רשת ביתית וכן הרצאות באינטרנט (יש שקע תקשורת). 2. יכולת התחברות עתידית למגבר (לשם שמיעת מוזיקה ברמה טובה וכן ללא תלות בהדלקת המחשב). 3. מחשב שקט עם מארז סלוני פונקציונאלי ונוח (למרות שהוא מתוכנן להיות בתוך ארון ספריה). 4. יכולת איחסון סבירה . 5. תקציב של כ-2 א' ש"ח אפשר קצת לחרוג אך לא יזיק אם נחסוך . 6. לא מחשב לצורכי משחקים!!! . נ.ב. מה אתם אומרים על המפרט שמציעה אייבורי למחשב סלוני הכולל מעבד אינטל Core™ i3 ב-2300 ש"ח (קצת יקר לי...)? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3475&CatCode=142 אנא העירו את עיניי אם אני אצטרך פונקציות נוספות... תודה רב…

• 1 תגובה
    • 702 צפיות
  22. ****עריכה: הסתבר כלא נכון****** היי, לידיעת כל מי שמתכנן לקנות מחשב נייד בקרוב, רק רציתי שתדעו שאם אתם קונים מחשב עם windows 8.1 תוכלו לשדרג ל-windows 10 בשנה הראשונה ולהישאר איתו ללא הגבלה. מה שלא אומרים לכם, וזו האזהרה, זה שאם תפרמטו את המחשב אחרי התאריך 29 ביולי 2016 תחזרו ל-windows 8.1 ללא אפשרות לשדרג חזרה חינם ל-windows 10. אם תרצו לחזור ל-windows 10 תאלצו לקנות אותו בכ-400 ש"ח (בנוסף למחיר של windows 8 ששילמתם כשקניתם את המחשב). לחלק מאיתנו זה חשוב ואף אחד משום מה לא מציין את הנתון הזה, אני חושב שאנשים צריכים לדעת ולהבין את זה. אני הייתי ממליץ לחכות כמה חודשים עם קניית מחשב עד שמחשבים יתחילו להגיע מובנים עם windows 10 בכדי להימנע מהעניין. תודה.

23. Started by tukim,

איך מונעים קרינה ממחשב נייד ? האם משטח קירור הוא הפתרון ? אני משתדל שלא לשים אותו על הבירכיים אבל מה לעשות? זה הרבה יותר נוח.. שמעתי שמשטח קירור זה פתרון טוב.. האומנם ? יש הצעות אחרות ? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל במלואו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית ותכני HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? שיהיה רק צורב ודיסק קשיח 500 ג'יגה 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא חשוב 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) …

• 2 תגובות
    • 611 צפיות
  25. שלום רב, אני מעונין לשדרג את המחשב. המפרט כיום: Operating System MS Windows 7 Ultimate 32-bit SP1 CPU Intel Core i5 760 @ 2.80GHz 39 °C Lynnfield 45nm Technology RAM 4.0GB Dual-Channel DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24) Motherboard Gigabyte Technology Co., Ltd. P55A-UD4 (Socket 1156) Graphics DELL 2408WFP @ 1920x1200 NVIDIA GeForce GTX 460 NVIDIA GeForce GTX 460 Hard Drives 977GB SAMSUNG SAMSUNG HD103SJ ATA Device (IDE) בנוסף אני עם מארז: Cooler Master 690 2 Advance Black וספק כוח: HEC Win+ 700 700W אני חושב על השדרוג הבא: א. הוספת דיסק SSD בנפח 128GB. אשמח לקבל המלצות לקניה. ב. החלפת הזכרון הקיים ל-8GB מהיר יותר (1333MHZ או 1666M…

• 4 תגובות
    • 644 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.