עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by DakloN,

שלוםם... אני צריך מפרט למחשב שיהיה באולפן הקלטות עד 6000 ש"ח לא מיועד למשחקים.. שיהיה בעל כוח עיבוד גדול.. בלי מסך או ציוד הקפי.. 2 ג'יגה ראם.. ונפח הארד דיסק גדול במיוחד! (ללא כרטיס קול מיוחד, זה כבר שייך לציוד אולפני.. ) תודה לכל העוזר...

2. Started by lawpower,

שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודות משרדיות בעיקר, העתקות קבצים גדולים ורבים (לכן יש צורך בUSB3), 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עכבר ומקלדת אלחוטיים - כאפשרות שדרוג - לא כלול במחיר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 - מדובר במשרד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7…

• 5 תגובות
    • 835 צפיות
  3. מתלבט בין 4 מחשבים ניידים: השימושים רגילים, גם לאוניבריסטה ולגלישה באינטרנט... אלו 4 הדגמים: 2 לנובו עם 2 גיגה זכרון: http://www.jr.com/lenovo/pe/LEN_Y510_hy_4/ http://www.jr.com/lenovo/pe/LEN_Y510_hy_D2/ 2 הבאים הם עם 3 גיגה זכרון, ומעבד יותר חזק - 200GHz: hp: http://www.jr.com/hp/pe/HP_DV6920US/ toshiba: http://www.jr.com/toshiba/pe/TOS_A305S6853/ 1.הלנובו סתם יקרים ופחות חזקים, יש סיבה בכלל להעדיף אותם? 2.אם לא אז מי מהשניים הנותרים יותר כדאי? 3.יש הצעות למחשב נייד בתקציב שיותר כדאי? תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 835 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לחסוך, ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עיצוב אלבומים דיגיטליים בתוכנת DG FOTO GOLD, עריכת תמונות בסיסית בפוטושופ ולייטרום, צפייה וקיטלוג תמונות בתוכנת ACDSee אופציה ללימוד עריכת וידאו בתוכנת PREMIER, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר DG FOTO GOLD, פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) ככל הנראה מס…

• 4 תגובות
    • 835 צפיות
  5. Started by kerenliron,

היי, התייעצתי בעבר וכעת לקראת הרכישה אני חוזרת לסיבוב שני. אחי נוסע לארה"ב בשבוע הבא ויש לי הזדמנות להביא משם אולטראבוק. אני די בדילמה בין ה"אסוס" zenbook prime לבין הdell xps 13. אני נוטה ללכת לכיוון הדל כיוון שהמחשב האחרון שלי היה של דל והוא החזיק 5 שנים ואת "אסוס" אני חייבת להודות שאני לא מכירה. הדילמה נובעת מכך שה"אסוס" מציע מעבד מדור שלישי וה"דל" מציע מעבד i5 מדור שני. סה"כ השימושים שלי יסתכמו באופיס/סרטים ולכן אני תוהה אם סוג המעבד קריטי. להלו הטופס: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), , צפיה בסרטים, * גודל המסך? לא יותר מ14 * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא חובה * האם…

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  6. שלום לכולם, אני מרכיב מחשב חדש לצורך תכנות ומשחקים. חלק מהרכיבים כבר יש לי ואת השאר אקנה חדשים. המחשב יריץ מערכת הפעלה אובונטו. חומרה קיימת: ---------------- יש כרטיס מסך: radeon טוב! יש ספק כח: seasonic 750W 80 plus יש SSD חומרה חדשה: ---------------- מעבד: i7 intel זיכרון: 2X8 GB G-Skill לוח אם: asus prime z370 - A . ATX מאוורר מעבד: be quiet BK008 slim מארז: Antec P8 Tempered Glass Mid Tower מאווררי מארז: ? שאלות? --------- 1. האם המארז מתאים ללוח האם? ה Antec הוא ATX-MIDI ? 2. כמה מאווררים כדאי לתכנן במארז? אני לא מתכנן OC. חשבת…

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  7. Started by lofty,

אהלן חבר'ה, אני הולך לבצע Trade In על המחשב הנייח שלי תמורת מחשב נייד Dell של מישהו אחר. המחשב הנייח שלי נקנה לפני חודש אבל אני רוצה לעבור לנייד. המפרט של המחשב הנייד שאני הולך לבצע עבורו טרייד: dell inspirion i5 2.3mhz 256ssd (או 640gb רגיל) מסך 15.6" 6gb ram עם הקופסה ווינדווס 7 מקורי המפרט של המחשב הנייח שלי: בגדול המטרות שלי עבור המחשב הנייד הם תכנות, פוטושופ, קצת גיימינג כגון משחקי הסטרטגיה (WOW, Starcraft) וגם Counter Strike. השאלה היא האם המחשב הנייד הזה הוא שווה וגם כמה לדרוש ממנו שיתן לי תוספת של כסף? תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 835 צפיות
  8. * מטרות המחשב? משרדי, סרטים, קצת משחקים, קצת עריכת מוזיקה. חשוב שיהיה קל להרחיב זיכרון או כרטיסי קול/וידיאו אם ארצה לחזור להתעסק בעריכת וידאו או תיקלוט אותם זנחתי לבינתיים... * גודל המסך- עד 14", שלא ישתקף (זה מאט?) * רזולוציית המסך- לא כ"כ משנה, לא בטוח אם יש חשיבות ל-FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא חובה, מה שיותר נוח לשימוש ארוך במהלך יום- גלישה באינטרנט וכתיבת עבודות. * משקל רצוי- עד 2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? הבנתי שדור 4 של אינטל שהגיע לאחרונה ארצה מספיק ל-8-10 שעות, אחת הסיבות בגללן חיכיתי. אשמח ליותר מ-5 שעות בכל מקרה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? משהו שאוכל לחבר עמו את המחשב למסך ישן יחסית עם "הכנה ל-HD"- יציאת DVI לדעתי. אולי יציאה אלחוטית- האם זה …

• 0 תגובות
    • 835 צפיות
  9. Started by 0r,

שלום אני מתלבט בין שני מחשבים לקניה בארץ לצורכי לימודים הכוללים עבודה עם תוכנות תלת מימד כגון solid ו ansis דרישות שוות ערך למשחקים בינוניים כמו כן דרישות בסיסיות וורד, אקסל, אינטרנט וסרטים. דרישות: גודל מסך -14" כ. מסך- טוב משקל עד 2.5 ק"ג זמן סוללה של 3 שעות לפחות אין צורך ביציאות מיוחדות בלוטות -רצוי גודל מינימלי של כונן קשיח- 320 GB יספיק צורב DVD-אין הכרח האם נדרשת אחריות בינלאומית -לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי-לא סוני- http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=LTITSOVGN21&Cat2Cat1ID=60&Cat2ID=0 lenovo http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=LTITY4300&Cat2Cat1ID=34&Cat2ID=76&aff=Zap〈=he הצעות נוספות יתקבלו בברכה חג שמח

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  10. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5.5K חריגה אפשרית 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? dual boot של windows לגיימינג ו-ubuntu לפיתוח תוכנה, בדגש על deep learning. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ASUS GEFORCE RTX 2070 TURBO TEAMGROUP GX2 1TB SSD DRIVE 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רמת רעש סבירה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין צורך ב-RGB, במידה ומתא…

• 0 תגובות
    • 835 צפיות
  11. כמות. מוצרים סה"כ 1 Thermaltake 80MM Smart Case Fan II A2178 73 ש"ח 2 Kingston 512MB 400Mhz PC 3200 C3 560 ש"ח 1 ASUS P4GD1 Intel 915P PGA 478 689 ש"ח 1 Thermaltake 400Watt XP480 2 Fans 231 ש"ח 1 ArcticSilver 5 3gram 36 ש"ח 1 Thermaltake XRound Cable Floppy Uv Blue A2089 37 ש"ח 2 Thermaltake XRound Cable ATA 133 Uv Blue A2075 84 ש"ח 1 Thermaltake PerfectLight CCFL Blue Light A1716 93 ש"ח 1 Thermaltake Fanless103 Cpu Cooler CL-P0019 189 ש"ח 1 Gigabyte ATi Radeon X1600 Pro 128-bit 256MB GV-RX16P256D-RH Bulk 783 ש"ח סה"כ 2,777 ש"ח (הכרטיס מסך עדיין לא)

• 11 תגובות
    • 835 צפיות
  12. שלום בניתי מפרט על סמך ההמלצות בפורום ובאתר, ואשמח לחוות דעת וביקורות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 +- 300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב ? בעיקר גיימינג, תוכנות שונות ללימודין, א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). arcgis (תדיר), אוטוקאד (מזדמן), תכנות בפייתון (תדיר). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassin's Creed Unity' Shadow of Mordor, סקירים עם מודים וכדומה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלי…

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  13. 1. התקציב המקסימלי 3000 ש"ח. (אם אפשר רצוי לנסות לחסוך) 2. השימושים הצפויים של המחשב בעיקר סרטי FHD ומדי פעם משחקים 3. המחשב יהיה מחובר למסך 47" FHD ולרסיבר עם 5 רמקולים. 4. חשיבות השקט של המפרט - 10 5. לא מתוכנן אוברקלוק 6. מערכת הפעלה מיועדת Win7 מעבר לתקציב הנ"ל (32/64?) 7. חשוב לי מינימום התעסקות בבעיות במחשב ולכן רכיבים אמינים 8. בד"כ אינני עוסק בשדרוג משמעותי של המחשב מה דעתכם על המפרט הזה: האם יריץ בקלות סרטי FHD ויאפשר לשחק משחקים? מעבד Phenom II x2 Dual Core 555 Socket AM3 3.2Ghz Box לוחות אם למעבדי ‏AMD‏ GIGABYTE MA785GMT-UD2H, AM3, 785G, DDR3 1666, VGA ATI HD4200, HDMI זכרונות‏ DDR III 1333Mhz 2GB Mushkin CL9 כרטיסי מסך‏ ASUS HD 5450 1GB GDDR3 DX11 DVI HDMI P…

• 5 תגובות
    • 835 צפיות
  14. שלום, להלן מפרט שהרכבתי למחשב גיימינג: יש לי כמה שאלות בנוגע למפרט ואשמח אם תוכלו לעזור לי- [list type=decimal] [*]האם לוח האם מתאים לשאר הרכיבים? האם הוא מנצל את הSSD במלואו מבחינת חיבורים? [*]החדר מתחמם ויש חשש שהמחשב יתחמם יתר על המידה. האם צריך להוסיף גופי קירור או שיש קירור מספיק של המארז? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  15. אני לפני קניית מחשב ראשי לבית שאמור לעשות את מרבית הדברים הקשים (אינטרנט, משחקים, סרטים, צריבות ועוד). מה דעתכם על המפרט והאם יש משהו לשנות בו: מעבד Intel COre 2 Duo E6600 2.4GHz במחיר 1360 ש"ח לוח אם: GIGABYTE GA-P35C-DS3R במחיר 1005 זכרונות: OCZ DDR2 2048MB 800MHz מתואמים במחיר 880 ש"ח כונן קשיח: WD 320GB 7200RPM 16MB SATA II במחיר 495 ש"ח כרטיס מסך: BFG GeForce 8800 GTS 640MB PCI-E OC2 version אחריות לכל החיים במחיר 2200 ש"ח שני צורבים: ASUS DRW-1814BLT DVD-RW X18 sata במחיר 210 ש"ח לאחד מארז: COMPUCASE CI-6A19 black במחיר 235 ש"ח ספק: ENERMAX LIBERTY 500W במחיר 620 ש"ח מסך: DEL 2007WFP DVI המחיר 2415 ש"ח מקררים: ZALMAN ZM-F3 120mm ולמעבד zALMAN CNPS 7700 Cu מחיר 70 ש"…

• 11 תגובות
    • 835 צפיות
  16. הנה המלצה שקיבלתי מימשהו : Frontier 007 for Pentium IV/AMD 400 Watt ATX Case 1 169 ¤ = מארז AMD Athlon 64 3700 San-Diego Socket 939 BOX 1 1399 ¤ = מעבד Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler 1 235 ¤ = קירור למעבד Western Digital 250GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAII HDD 1 550 ¤ = דיסק קשיח DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard 1 571 ¤ = לוח אם GeIL 1GB (2x512MB) DDR 400 Dual Channel Value Memory 1 640 ¤ = זיכרון 17" Infinity 172D Samsung Panel Siver/Black (8ms) LCD Monitor 1 1430 ¤ = מסך EVGA e-Geforce 7600GT CO PCX 256MB DVI Video Card 1 1292.8 ¤ = כרטיס מסך + מסך דק 17 (עדיין לא יודע איזה לבחור) ...

• 2 תגובות
    • 835 צפיות
  17. בניתי מפרט בLogicPC: PD 2.8 920 2X2 Gigabyte GA-945P-S3 RH Twinmos 512MB DDR-2 X2 Albatron 7600GT WD 250GB 16M NEC 3350A W HEC 300W + הרכבת מחשב. יצא הכל ב4400 השאלה אם אני אוכל בעתיד להחליף רק מעבד לקונרו ? כרגע אין לי מספיק תקציב לקונרו ואני לא משחק משחקים ממש כבדים ולא מעניין אותי האיכות הכי גבוהה העיקר טוב ומהיר. מה דעתכם ?

• 11 תגובות
    • 835 צפיות
  18. בוקר טוב, כבר קרוב לעשור שאני עם אותו לוח אם ואותו מעבד, כנראה שהגיע הזמן לשדרג מPCIE 2.0. אני עדיין לא הכי עדכני לגבי חנויות וחומרות מומלצות אז פונה לפורום פה לקצת עזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K +- 500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד חמש לנצל חופשי מעל זה טיפה להתקמצן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על …

• 0 תגובות
    • 835 צפיות
  19. Started by babu,

היתי אצל דודים ויש להם מחשב שהם רוצים למכור חדש מחו"ל נייד אני ראיתי כתוב עליו HP G60 מדבקות על הפאנל של AMD X2 TURION משהו ושל VISTA גם כן ושל ALTEC LANSING או משהו כזה הוא כסוף כולו בפנים מבחוץ פאנל עליו שחור יש מצלמה באמצע בדיוק מעל המסך וזהו בערך מישהו יודע באיזה דגם מדובר וכמה הוא עולה בארץ? (הם דתיים אז הם לא מבינים אז אולי עבדו עליהם אמרו לי שעלה 6K )

• 6 תגובות
    • 835 צפיות
  20. Started by epichorus,

Intel Core 2 Duo 6420 - 2.13 GHz - 4MB cache - 65W - LGA775 1,131.25 ש"ח INTEL WESTCHESTER (G965) - FIREWIRE - LAN 1000 - VGA - ATX 687.48 ש"ח 1024GB*2 TwinMos DDR II - 800 - TwinMos Original 662.26 ש"ח WD 250GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II 375.56 ש"ח Coolermaster Centurion 532 + 430W psu 507.90 ש"ח התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) 169.98 ש"ח סך הכל לתשלום: 3,534.44 ש"ח מה אתם אומרים על המפרט הנ"ל??? לאחר התפזרות העשן סביב כרטיסי הDX10 יתווסף לו אחד כזה בעתיד. כמו אין תכנון כרגע לOC אך האופציה אינה נשללת.

• 8 תגובות
    • 835 צפיות
  21. שלום וערב טוב, אני מחפש הצעות למפרט למחשב לעריכת וידאו ב AVID MC5 המעבד לא צריך להיות יותר מדי מתוחכם, סביב 2.8 ג'יגה זה מספיק חובה כרטיס מסך NVIDIA QUAD 580\600 4 גיגה RAM חיוני יש צורך במארז עם חיבורי ESATA ו FIREWIRE חיצוניים יש צורך באפיקי שדרוג, אך לא לטווח יותר מדי ארוך (נגיד 3-4 שנים) אין צורך בצורב מעבר לסטנדרטי או אביזרים נלווים תקציב גג גג עד 3500 אני נמצא בת"א, יכול לנוע גם מרחקים קצרים באזור המרכז תודה רבה מאוד, יהונתן

• 2 תגובות
    • 835 צפיות
  22. Started by alex15,

דודי רכש כאן מחשב ועשיו נתן לי אותו LENOVO 3000 V100 . אבל כשאני מוציא את המטען מהשקע או מהמחשב הוא נכבה בפתאומיות . מה אפשר להיות הבעיה ? ואיך אפתור אותה ? יש חנות שמוכרת סוללות למחשבים נידיים ? כי החנות בה הוא קנה BUG אמרו שלא מוכרים סוללות כאלו וגם דרך אגב אני צריך להגדיל את הזיכרון ! מה אעשה ? אפשר פתרון?

• 4 תגובות
    • 835 צפיות
  23. Started by lbrn,

שלום לכולם! מבקש המלצות על מעבדה (חוץ מ iDigital) איפה שאפשר לתקן MacBook. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  24. Started by Jules Winnfield,

אני רוצה לקנות את הgigabyte w468 2.0GHz ומסתבר שהדגם הנ"ל עולה הכי זול אצל לא אחרת מאשר "אייבורי", אני יודע שבתחום המחשבים הנייחים ישנם לא קצת תלונות כאן בפורום אבל בגלל שזהו מחשב נייד ולא מרכיבים אותו במעבדותיה של אייבורי חשבתי, מה כבר יכול לקרות? מימוש אחריות?

• 3 תגובות
    • 835 צפיות
  25. צריך מפרט למשחקים בעד 3000 ללא OC ללא ציוד הקפי גודל מסך 23" עדיפות למעבד אינטל דגש על אפשרות לשדרוג עתידי... עדיפות להשקעה קצת יותר גדולה על לוח אם בשביל אפשרות שדרוג.. לדוגמא חשוב שהסוקט יהיה מהחדשים ולא 775.. ועם USB 3, וDDR3 שקט לא מאוד קריטי.. אבל אני לא רוצה מכסחת דשא בחדר.. לא צריך צורב.. יש לי שתיים ולא צריך עוד אחד.. אני חשוב שזהו.. תודה מראש..

• 6 תגובות
    • 835 צפיות

דיונים חדשים בפורומים