עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by zam,

אני זקוק בבקשה להמלצות למחשב נייד לפי הדרישות הבאות: * מטרות המחשב? הרבה אינטרנט ואופיס, קצת תכנות, צפיה בסרטים באיכות HD וקצת מוזיקה להעביר את הזמן. * גודל המסך? היא אומרת שלא משנה אבל אני חושב שמאחר והיא יושבת הרבה מולו, היא צריכה לפחות 14, 15.6 יהיה אחלה. * משקל רצוי? כמה שפחות בהתחשב בדרישות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. כמה שיותר בהתחשב בתקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף עם USB3 ו-HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לדעתי כן כי היא בסיום הדוקטורט ויש מצב שהיא תעבור לחו"ל. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? יש בלי? אשמח לאופציות עם ובלי. * האם יש לכם העדפה לחבר…

• 5 תגובות
    • 856 צפיות
  2. Started by demultiplexer,

מסך 14 אולי קצת יותר קטן, גדול מזה יהיה כבר כבד גדול ומסורבל וקטן מזה כבר יהיה קשה לעבוד מולו שעות. בטריה נניח ל4 שעות, זה הממוצע לא ? יישומים של אינטרנט לימודים סרטים. גיגה זכרון, זה הסטנדרט היום ? שיהיה יפה ושל חברה מוכרת. כולם פחות או יותר אותו דבר לא ? יש המלצות ?

3. Started by J0n1,

למי שזוכר לפני כמה חודשים פרסמתי אשכול כשהתקציב היה 1000, אבל הנסיעה לארה"ב התעקבה וכך גם הרצון לרכוש מחשב. בשבועיים הקרובים מכר שלי יהיה שם ואני רוצה להביא לו כבר את הדגם הרצוי, אז אשמח לעזרה. אני מחפש מחשב לסטודנטית כמו שאמרתי, 800$ בערך, עדיף לא לחרוג. הדרישות, אני מחפש את השילוב הטוב ביותר לבין מחשב קל, לבין מסך גדול מספיק בשביל לעבוד איתו. חשוב שהמסך לא יהיה מבריק, והסוללה תהיה מספיק חזקה. יהיה טוב גם אם תכובד האחריות בארץ. אשמח לעזרה, חג שמח

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by reggaewithdoli,

שלום, חבר שלי פנה אלי וביקש עזרה בקשר למחשב של שותפה שלו: תקציב: בערך 1500. יעוד :עבודה משרדית,אינטרנט וסרטים. היא רוצה שהוא יריץ vista/ המפרט לא צריך לכלול מסך וצורב. עדיפות לחנויות באזור הדרום. תודה

5. Started by Nightbeat,

היי, קודם כל אני מתנצל אם האשכול יצא קצת לא מסודר, אני כותב הכל דרך סמארטפון. אז לאחותי נהרס הנייד והיא צריכה אחד חדש, לבנתיים מצאתי כמה אופציות שאותם אדביק בסוף ההודעה. הנה הטופס: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט, אבל זה לא ממש משנה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמה שיותר גבוה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by barakSinay,

שלום לכולם, מחפש מחשב לסטודנטית, ללימודים וצפיה במדיה (לא משחקים), בסכום של 2000-3000 ש"ח, כאשר עדיף כמה שיותר "להתקמצן" בעלות. אין בעיה לרכוש מאמזון אם המחיר עדיף. עדיפות למסך 13.3-14 אינץ', 8 ג'יגה ראם, קל משקל כמה שאפשר. חשוב לציין - קיים כבר כונן SSD 256 gb וווינדוס 10 מהאוניברסיטה. תודה

• 20 תגובות
    • 21.7k צפיות
  7. Started by Yossarian22,

שלום לכולם, אני צריך לרכוש מחשב לסטודנטית שמתחילה ללמוד בקרוב. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות לחלוטין.. אינטרנט וWORD. * גודל המסך? עדיף 13.3-14.. מתוך הבנה שגדול יותר זה כנראה גם כבד יותר * משקל רצוי? אני יודע שבמחיר הזה אני לא צריך לצפות לאולטראבוק, אז כמה שיותר נמוך * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אם הוא יחזיק 4 שעות בלי טעינה זה יהיה מדהים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מניח שכונן סטנדרטי יהיה בסדר (500GB, אם אפשר אז 7200RPM או SSD) * כונן CD/DVD? צורב? אם אפשר צורב-מה טוב. לא deal breaker אם זה לא נכנס בתקציב * כונן Bluray? לא * האם…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by barakSinay,

שלום לכולם, אז גיסתי מתחילה את לימודיה בקרוב, וביקשה ממני לעזור לה למצוא לפטופ משתלם. להלן הדרישות השונות. תודה מראש נ.ב היא מתחילה ללמוד פסיכולוגיה, כך שאין דרישות חריגות (solidworks וכו' למשל) מהמחשב וביצועיו 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח, עדיף שלא לחרוג, רק אם החריגה קריטית ומשתלמת מאד. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמה: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, צפיה בנטפליקס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמה: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שק…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by liraz_lm,

שלום, אני מחפשת מחשב: * מטרות המחשב? בעיקר ללימודים, עבודה על הרבה תוכנות ביחד (כמה דפי אינטרנט, office) * גודל המסך?13.3 * משקל רצוי? לא גדול, אני רוצה לקחת אותו כל יום. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן (5 שעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) * בלוטות?כם * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב * צורב DVD?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? dell (אבל לא עקרוני, רק משמועות) תודה רבה מראש

10. שלום לכולם, חברה שלי מתחילה ללמוד בקרוב והיא צריכה מחשב נייד, התקציב לוחץ ועדיף שהוא יהיה כמה שיותר זול.. מילאנו את השאלון אבל חשוב לי להדגיש כמה צרכים: אני יודע שבתקציב נמוך אין מה להתפנק אבל אם הוא יחזיק כמה שיותר זמן זה יהיה מבורך, וכן אם המשקל לא יהיה נורא מאוד. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, אופיס, צרכים של לימודים ולא יותר מזה. * גודל המסך? 13.3-15.6... מה שנכנס בתקציב. אני יודע שה13.3 נוטים להיות לפעמים יותר יקרים, אבל מצד שני הם גם יותר קלים. אם יש משהו בגודל הזה שנכנס בתקציב אז אחלה, אם לא אז גם 15 זה בסדר. * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך. כנראה שהוא יהיה לפחות 3-4 שעות ללא טעינה אז אם …

• 4 תגובות
    • 721 צפיות
  11. העדיפות הראשונה שלנו שהמחשב יהיה במחיר הכי זול שנדרש- כלומר לא ממש להתפשר על רכיבים- אבל אין צורך ללכת על הרכיבים הטובים ביותר בשוק. בעיקרון המחשב מיועד לסטודנטית בלי צרכים מיוחדים (אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים וכו') כמובן שאין צורך בכרטיס מסך. הדרישות היחידות הינם ציוד היקפי (הכל מלבד למסך- מקלדת, עכבר ורמקולים סבירים), צורב DVD ומדפסת שרצוי שתהייה חסכונית. ועוד שאלה קטנה- האם לסטודנטים יש צורך ממשי במחשב נייד? או שזה רק "פוזה" של סטודנטים?

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  12. Started by anton11,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב לאחותי שמתחילה ללמוד השנה. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), (קצת) צפיה בסרטים * גודל המסך? 13.3 או 14 (עדיף עם מסך מט) * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי * כונן Bluray? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא התקציב קצת גבולי (שאיפה לסדר גודל של 2500) תודה מראש לכל העוזרים...

• 1 תגובה
    • 542 צפיות
  13. Started by Moon-Mage,

שלום, המחשב מיועד לסטודנטית בטכניון ומטרותיו הן: לימודים (משרדי), מטלאב, שפת סי ושימושים בייתים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 מטעמי משקל, אבל אם יש דגם טוב עם מסך 15 הוא לא יפסל על הסף * רזולוציית המסך? קשה לי להאמין שאפשר יהיה למצוא מחשב בתקציב ולא 1366X768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? יהיה נחמד אם יהיה טאצ' אבל ממש לא קריטי * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי מאד SSD אם לא אז לפחות היברידי עם רכיב SSD גדול מספיק למערכת ההפעלה * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by vipersh,

היי לכולם, אני צריך המלצה למחשב לסטודנטית, גודל מסך רצוי הוא 13.3", שלא יהיה כבד מידי, עד 2-2.5 קילו, אם אפשרי יהיה נחמד שהמחשב יהיה בצבע ורוד (אויי כמה שזה קיטשי!!!) התקציב הוא עד 4000 והמחשב יקנה בארץ... תודה רבה

• 9 תגובות
    • 855 צפיות
  15. שלום, אני סטודנטית בדרך ללמוד מדעי המחשב ולפי ההתייעצות שלי עם סטודנטים מעליי אני יודעת שאני מחפשת מחשב עם פחות או יותר המפרט הבא: מעבד I5 זיכרון 8GB אחריות שלש שנים קל יחסית טווח המחירים הוא כ3000 שקל. תודה רבה לעוזרים, חג שמח!

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. היי אני מחפש מחשב לסטודנטית לאדריכלות ואני צריך חוות דעת על המפרט הבא: לוח אם:INTEL G41TY-Trinity valley-1600MHZ מעבד: Intel® Core2 QUAD Q8200/1333Mhz/45Nm אני מתלבט אולי לבקש את ה Q6600 במקום. זכרון: 4GB PC6400-HYPER-800MHZ-kingston כ.מסך: FX 9400GT-1024MB/DVI/HDMI ד.קשיח: SEGATE/HITACHI-1000GB(1TB) SATA II 32MB די וי די: DVDRW X22 S.ATA אני מחפש מפרט עד 4K ש"ח - המחשב לא אמור להריץ משחקים כבדים או משהו אלא בעיקר לעבוד עם תוכנות של עיצוב גרפי וכדומה. אני כן מעוניין במעבד 4 ליבות - אם כבר קונים היום אז כדאי לקנות משהו שיחזיק מעמד כמה שנים תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by vaxhax20,

היי, אני מחפש כבר זמן מה מחשב נייד שישמש ללימודים (הנדסה) בסביבות 2500 עד 3000 ש"ח עדיפות למחשב מאט, קל יחסית ומהיר יחסית (לא למשחקים) עם מסך 15.6 עכשיו מביקורות פה בפורום ראיתי שמציעים הרבה את הדגם הזה http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12692 עכשיו התקשרתי לחברה הזאת נייד נייד לגבי הדגם הזה והוא אמר לי שיחזרו אלי רק ביום ראשון אחרי שיבדקו במלאי וכאלה ואז הוא מתחיל להגיד לי שבגלל שזה דגם לא פופולרי אז אין אותו כרגע וזה בעיקר בגלל שהוא 3 תאי סוללה והוא יחזיק רק שעה וחצי! אמרתי לו שמספר התאים לא מעיד על אורך החיים של המחשב והוא אמר שעבדו עלי ושזה מה שקובע ושכדאי לקנות משהו עם 6 תאי סוללה והתחיל להציע לי דגמים כמו http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?…

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by gaizeror,

היי, התחלתי ללמוד מדעי המחשב והלפטופ שלי לא סוחב compile ו Build של אפליקציות בסיסיות. אשמח לקבל סיוע מכם בבחירת מחשב חדש. המפרט הנוכחי: X555U 4g ram, i5 gen6, 500gb sata HD. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח למקרה וזה באמת משתלם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח אפליקציות בסיסיות של מדמ"ח. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio 2015, Office, Chrome ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא …

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. שלום! אני סטודנטית למדעי המחשב. המחשב הנייד הזקן והטוב שלי הלך לעולמו, ואני נואשת למחשב חדש. מאחר ואני הולכת ללמוד מדעי המחשב אני צריכה מחשב שיכול לעמוד בעומס של סביבת עבודה כמו ECLIPSE לדוגמה, וכמובן לצרכים טריויאלים כמו גלישה וכתיבת מסמכים. כמו כן אני מסתובבת איתו הרבה לכן חשוב שהוא יהיה קל יחסית(מתחת ל-2.5 קילו) וכן רצוי שהסוללה תהיה חזקה(אם כי לא חובה, יש לי היכן להטעין אותו.). * גודל המסך?לא משנה * משקל רצוי? כמה שפחות! * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף שהיא תחזיק 5-6 שעות, אבל זה לא עקרוני(לא על זה יפול ויקום דבר) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא עקרוני * בלוטות? לא עקרוני * גודל מינימלי של כונן קשיח? 4 ג'יגה …

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by EE044,

שלום חברים, אשמח לקבל הצעה למחשב פשוט שיוכל להריץ SolidWorks בצורה טובה. המחשב לא מיועד למשחקים או לשימוש כבד אחר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,250 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודי הנדסת מכונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SolidWorks בשימוש תדיר אך לא כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  21. היי לכולם, סטודנטית למערכות מידע שנה ראשונה, מחפשת מחשב נייד עד 4K 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4K, מתאפשרת חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודי תואר במערכות מידע, הרצת שפות תוכנה כמו פייתון ג'אבה וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק עכבר. לא חובה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כ…

22. שלום, מחפשת מחשב נייד לצרכי עיצוב גרפי בדגש על מסך איכותי ואמין, עדיפות ל15.6". ראיתי מספר דגמים ורציתי לשמוע את חוות דעתכם בהיבט של עמידות בעיצוב גרפי: 1. Lenovo Y50 הגרסא FHD עם 16GB RAM 2. Lenovo Y510p הגרסא עם כרטיס מסך 750M SLI אשמח לשמוע את חוות דעתכם על דגמים אלו ובנוסף לשמוע על דגמים נוספים שלדעתם מתאימים יותר לדרישות. אציין שאני גרה באילת ולכן המחירים ללא מע"מ תודה!

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. אני מבקש מכם המלצה למחשב שיראה לא רע ושיריץ ממש טוב פוטושופ ופלאש. זה הכל בעקרון. אם אפשר בפחות מ6K ולקבל ביצועים טובים, יותר טוב. מסך 15.4" תודה

• 6 תגובות
    • 912 צפיות
  24. המינימום שאני הצלחתי זה ב 5K עם התפשרות על מסך (NU 19) E6300+160GB+7600GS+945+1GBX1+6A19 400W+NU 19 כולל מסך - רצוי 19 LCD מקלדת+עכבר רמקולים פשוטים תודה לכולם...

• 10 תגובות
    • 907 צפיות
  25. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), בעיקר אינטרנט ואופיס וגם קצת צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13" לא חשוב מאט או מבריק. * רזולוציית המסך? 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עכבר * משקל רצוי? כמה שיותר קל שלא יהיה כבד לקחת אותו ללימודים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? גן נדרש זמן סוללה ארוך, בין 3 ל-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חשוב שיהיה לו יציאה ל HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אני אשמח מאוד אם יהיה בוא SSD של 8 או 1. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.