ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 7000 ש"ח, חריגה של עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - עבודה משרדית, תוכנות רבות שפתוחות במקביל, טאבים מרובים בכרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - כרגע מחוברים 2 מסכי 24, ירכש מסך נוסף שלא במסגרת התקציב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לכלול הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? -חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? -בלי אורות 7. האם האם יש צורך…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
המחשב מיועד לתוכנות סרטים ואנטרנט. קיבלתי כבר 2 הצעות הינה הפרטים: Q6600 עם אפשרות שידרוג לq9400 ב270 ש"ח לוח אם אינטל צ'יפסט g31. pearl creek. צורב lg x22 כרטיס מסך 8400gs דיסק קשיח 320gb 2 גיגה זיכרון 800 מגהרץ סה""כ 1700 הצעה שניה: E8400 שדרוג q6600 או ל8500 ב70 שח לוח אם ג'יגהבייט ga-ep43-ds3l קשיח 320 ג'יגהבייט צורב lg 22 כרטיס מסך 9400gt זיכרון 2ג'יגה 800מגהרץ מארז thermaltake wingrs 101 ספק ספיר 550w סה"כ 2300שח מה אתם אומרים?
-
- 3 תגובות
- 597 צפיות
-
-
שלום רב הגעתי למסקנה שכבר הכי משתלם SANDY BRIDGE, אם אני טועה תקנו אותי. המחשב מיועד לעסק ולכן כולל חלונות חוקי, כמו כן חשוב שיהיה מספיק חזק להשתלטות מרחוק על מחשב אחר. להלן המפרט שבניתי, מחכה להצעות יעול אם יש. Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪243 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1921 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪274 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 צורב Sony / Nec AD-7260S SATA x 24 Black, יחידות 1 ₪106 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1622 הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1 ₪50 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56 Windows 7 Pro OEM 64 Bit גרסה…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב חדש וחשוב לי הדברים הבאים: 1) שיהיה שקט/יפה 2) שיהיה AMD 3) שיהיה מהיר 4) שתהיה תאימות מלאה ללינוקס אני משתמש סטנדרטי, זאת אומרת: אינטרנט, אי-מייל 98% מהזמן. לא משחק ולא משלה את עצמי שאני עושה דברים "כבדים" על המחשב. משתמש בלינוקס כבר שנה על הנייד שלי ואין שום סיבה לחזור לחלונות. הבנתי שיש חומרות שאין להם תמיכה מלאה בלינוקס לכן אני רוצה לעשות קנייה מושכלת. אני רוצה גם להתקין את המחשב בעצמי (ממש לחבר לבד) אבל עם עזרה של מישהו מומחה (אפילו בתשלום), מכירים חנות/אדם כזה?
-
- 1 תגובה
- 491 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב זול עבור עמדת עבודה במשרד אדריכלים... 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 אבל רצוי פחות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אדריכלות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד 2008 (אולי ירכש חדש בעתיד), סקצ'אפ 8 - פרנסה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אני צריך מחשב לעבודה משרדית הוא שיריץ וינדוס 98 אבל אני צריך אופציה שיוכל להרץ xp המפרט שיהיה אם סלרון החדש גרסת d כרטיס מסך מובנה ומסך 17 אינץ לא דק הרד דיסק לא גדול 40G יספיק ובלי מקלדת ועכבר ורמקולים והמחיר הכי נמוך שתוחלו למצו אם רכיבים לו generic בסיבות 2700-2000 שקל תודה
-
- 1 תגובה
- 738 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2000 שקל בערך האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך שיהיה סביבות 2000 שקל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית, מילים, גלשיה באינטרנט, תוכנות גרפיקה אדובי אילוסטרטור ופוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא צריך דיסקטים 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. צריך מפרט שלם 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 3 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם י…
-
- 1 תגובה
- 686 צפיות
-
-
כבר שאלתי והציעו לי בין היתר ללכת על מחשב מותג. יש לי את : Dell OPTIPLEX 3020 SFF I5- 4570/500GB/RW/4GB DDR3/WIN8PRO 64B ENG DG TO 7/3Y-OS ב2600 ש"ח ללא ציוד נלווה. האם ללכת על זה או שאוכל לוותר על I5 ועדיף לבנות מחשב עם I3 וכונן SSD במקום (מבחינת עלויות. אני יודע שזה לא אותו רכיב)?
-
- 33 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
מה עדיף? AM2 4400X2 Dual Core ולוח GA-M61PME-S2 או E2200 ולוח GA-G31ME-S2L או- אסוס P5KPL-CM G31 כל השאר אותו הדבר זיכרון 2 ג'יגה קינגסטון צורב DVD * 22 LG דיסק קשיח 250 GB WD מארז COMPUCASE HEC 6C60 ספק HEC TRT 400W מקלדת ועכבר לוגיטק ההתלבטות שלי היא רק לגבי המעבד (והלוח כמובן)
-
- 2 תגובות
- 518 צפיות
-
-
אהלן. אני צריך מחשב בתקציב עד 3000 שקל, עדיף 2500 אם אפשר - 3000 גבול עליון. מיועד לעבודות משרדיות, משחקים בינוניים, מולטימדיה, ולינוקס. אין צורך בציוד היקפי כלשהוא (מקלדת, עכבר, מסך, רמקולים). יש העדפה לאינטל מבחינת מעבד, אבל אני לא נעול על שום דבר. עיצוב המארז לא חשוב כל כך, קירור ברמה נורמלית יספיק - יהיה נחמד אם הוא יהיה שקט, אבל לא קריטי. יכול להגיע עם ויסטה, יש צורך בהארד דיסק לפחות 250 ג'יגה - מיועד ללינוקס בDual boot. אני מצטער על חוסר פירוט - עבר הרבה זמן מאז שהתעסקתי במפרטים, אז בואו נראה מה אתם מציעים ונתפתח משם. אה, שכחתי לגמרי - אני מעוניין לקנות בנועה מחשבים, אני חיפאי ואין לי כל כך זמן להתרוצץ.
-
- 7 תגובות
- 762 צפיות
-
-
מחשב למשתמש בייתי ממוצע שמעוניין להתנייד לפעמים דרישות: כרטיס מסך איכותי(שיהיה של NVDIA) שהמסך יהיה לפחות בגודל של15" עם עדיפות למסך רחב לפחות 80GB זיכרון בגודל ג'יגה אפילו 2 אם זה אפשרי בתקציב מעבד C2D שהעכבר יהיה משתח מגע ולא תעיגול האדום שתהיה מצלמה מובנית אחריות 3שנים!! ושיעמוד בתקציב של 10,000 שקלים או2,000 דולר
-
- 5 תגובות
- 860 צפיות
-
-
שלום! חדש כאן. קראתי כמות נכבדה של שרשורים ע"מ לא לפרוץ ברגל גסה, נקווה שלא נדרוך משהו. אני מבקש כיוון למפרט עבור מחשב למתכנת שלא עוסק בשום משחק ושום דבר מהסוג הזה, למעט אולי סרטים באיכות גבוהה.אציין כי המחשב הנוכחי שלי הוא מחשב עם לוח Asus P5QL TURBO, מעבד Core 2 Quad, זיכרון 8G , כרטיס מסך ATI Radeon HD 4550 (ממנו אני מאוכזב קשות: לא מאיכותו הגרפית אלא מההתחממויות הרבות שלו שחייבו "אילתור" מאוורר חיצוני וגם זה לא עוזר בקיץ), דיסק קשיח 640G WDC WD5401AALS (מהסדרה של Black).אוסיף עוד כי הפינה בה נמצא המחשב (שלא אמורה להשתנות) כנראה אשמה בחלק מבעיותיו הקשות שהן בעיקר התחממות. המחשב נמצא בארון בעומק של 60 ס"מ וברוחב של 35 ס"מ, כשחורים בדיקט האחורי משמשים להעברת חוטי חשמל ול…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברי הפורום היקרים! קראתי בפורום הזה עשרות עמודים על מנת להכנס קצת לנושא ולהתעדכן, שכן במקצועי הנני מתכנת במקצועי ולא מבין בחומרה הרבה. אני מעוניין בקניית מחשב חדש, אשר יהיה מיועד בעיקר לעבודה (Photoshop+Dreamweaver+Explorer+Apache רצים ביחד, לדוגמא) ולא למשחקי מחשב. התקציב הוא כמו שהתפריט הבא בסביבות 2500, והרכבתי את המפרט לפי עצות קודמות של חכמי הפורום. במידה ותוכלו לייעץ לי מה טוב או לא, להחליף, והאם המחשב הזה חזק ויספיק לעבודתי אני אשמח. יש לציין שאין צורך בצורבים\DVDים\מסך\רמקולים\מקלדת\עכבר וכל העניינים, אותם אני אעביר מהמחשב הקודם. להלן המפרט: מעבד: Intel Pentium 4 3.0 Ghz S-775 Prescott 1M Cache (מחיר: 980 ש"ח) לוח אם למעבדי אינטל מתוצרת ASUS שהוא: P5GD1-VM…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני שימי, בעבר טכנאי מחשבים ורשתות. לפני כ-8 שנים הפכתי למתכנת ודי יצאתי מהתחום של הטכנאות. אשר על כן, אני לא בקי במפרט שהשוק מציע ולא מעודכן בחומרה העכשווית. המחשב שלי אוטוטו בן 8, והוא כבר די איטי, בפרט שאני צריך לעשות קומפילציות וירטואליות של פרוייקטים גדולים - זה כבר מתחיל לעצבן (הוא היה הופך לצב אם לא הייתי מקפיד לא להתקין שום תוכנה שאני לא חייב ושומר על מערכת הפעלה מינימליסטית ונקייה). אז אני חושב שהגיע הזמן למחשב נייח חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3-4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מתכנת אנדרואיד שעובד בד"כ על כמה פרויקטים במקביל. אני אוהב לפתוח כמה "סביבות עבודה" כשבכל אחת יש Android Studio ו- Chrome עם די הרבה טאבים פתוחים. אני אוהב שהמחשב עובד מהר מהר יש לי מחשבה שבנוסף המחשב יהיה מעין שרת פיתוח גם שיריץ בדיקות תוכנה אוטומטיות בלופ (Integration Server). זה מעין בונוס אבל אם זה יאט את המחשב אני יכול להקצות לזה מחשב נפרד (אפשר גם בענן). אני מחפש מחשב נייח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך, אבל לא קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות: תוכנות, אתרים…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, נשמח לעזרה בבניית מחשב נייח למתכנת. דרישות: מעבד i5 או i7 של אינטל לוח אם שתומך ב-PCI Express 3.0 16 ג'יגה זיכרון DDR3 או DDR4 כרטיס מסך של NVIDIA (הכי בסיסי שיש אבל חייב להיות NVIDIA כדי שיתמוך ב-CUDA) 256-512 ג'יגה SSD מסך 24 אינץ אין צורך במערכת הפעלה אין צורך בצורב או DVD אם חייבים אז אפשר לחרוג בתקציב. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 851 צפיות
-
-
שלום לכול וחג שמח דרוש מפרט מחשב עבור מתכנת כולל מסך דק בעל חדות גבוהה בהצגת טקסט. דרישות מהמחשב. 1. הרצת ויסטה ללא ממשק הארו בדרך כלל. 2. תוכנות שירוצא על המחשב: VS2005 SQLSERVER2005 גרסת פיתוח קלה. אופיס. עם אפשר עדיף צג 19" דרישות נוספות: אמינות גבוהה שקט יחסית תודה לכל
-
- 7 תגובות
- 622 צפיות
-
-
המחשב מיועד למתכנת. גודל המסך הרצוי הוא בין 14-15" משקל נמוך מהווה יתרון וזמן סוללה חזק של לפחות 3.5 שעות מעדיף דיסק קשיח SSD אם כי לא אכפת לי להתקין בעצמי ואילו את ה-HDD להעביר במקום הצורב. יש לי העדפה מסויימת למחשבים של דל (בצדק?) חשבתי כרגע על ה- Dell Inspiron 15 5558 http://ksp.co.il/?uin=27158 דעתכם?
-
- 17 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
בוקר טוב! אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי לתכנות שהחלק הכבד בו הוא הAsp.net בVisual Studio מי שמכיר. (מי שלא מכיר, התוכנה לא דורשת משאבים מטורפים כמו לעיצוב גרפי לדוגמא). 1. מה התקציב? 5000-6000 2. מטרות המחשב? תכנות 3. גודל המסך? 15.2 לפחות 4. משקל רצוי?לא משנה. 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות בערך 6. יציאות מיוחדות? לא 7. בלוטות? לא 8. גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 9. צורב? כן, DVD 10. האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא 11. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא ? חברה מובילה. הנה שני המחשבים שאני רוצה לקנות: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2470&CatCode=315 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=7161
-
- 3 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום, הלאפ טופ מזדקן, אני רוצה בקרוב להתחיל להתעסק עם תכנות עבור תלת מימד. אני מכיר ולומד כמה שפות, אני גם יוצר פרוייקטים בכמה שפות. לא מדובר בתכנות אתרים. עכשיו לפי הפורמט שמנהלי הפורום ביקשו: 1. מה התקציב המקסימלי?----" 5500" 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: ----- " תכנות" א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ----- "VS2008" ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). -----"פרנסה ולימודים" ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.-------" צריך לקנות מסך, עכבר, מקלדת - רמקולים יש. מיקרפון ומצלמה אין צורך." 3. האם יש צורך ב…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב חדש עבורי. התקציב שלי הוא 3,000 ש"ח וגמיש. אשמח לשמוע מה דעתכם. התקציב - בסביבות 3,000 ש"ח. אפשר לחרוג אם כדאי. השימוש - תכנות (סביבות פיתוח, vmware, שרתים...) וצפייה בתכני HD. אין צורך בציוד היקפי ואין צורך בכונן אופטי. שקט - חשוב מאוד.
-
- 1 תגובה
- 783 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש שיעבוד טוב עם אנדרואיד סטודיו, הבנתי שכדאי לקנות כונן ssd וזיכרון ראם 8gb לפחות, כשאני נכנס לאתרים של חנויות שונות יש רשימה של רכיבים שונים שאפשר לבחור מהם. אני רוצה לוודא שאני קונה מחשב שהלוח אם למשל יהיה מתאים למעבד (לא רואה שם איזושהי אינדיקציה להתאמה/חוסר התאמה בין הרכיבים השונים) אשמח לקבל מפרט של מחשב נייח/נייד בתקציב של עד 6000₪
-
יי, מחפשת המלצות על מחשב נייד לצורכי פיתוח. כזה שלא מתעייף בזמן דיבאג ועומד בעומס עבודה. שאוכל להתקין בו VS2019 SQLSERVER NODEJS ועוד הרבה תוכנות . מסך גדול וסוללה שלא נגמרת תוך שעה מעוניינת במערכת הפעלה WINDOWS תקציב לא מוגבל אבל אשמח גם לכאלה שהמחיר נורמלי. תודה רבה רבה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
מחפשת מחשב ללימודים של והסוללה נגמרת מעל ארבע שעות, מחברת לנובו.. יש המלצות¿
-
- 3 תגובות
- 843 צפיות
-
-
הי , יש לי מחשב לנובו חדש FLEX 2 - שמכה שהוא קיבל בצד בזמן שהוא היה בתיק שלי שברה את המסך. האם האחריות מכסה את זה ? אם לא - יש מה לעשות (אולי אחריות מורחבת ) - ואם ממש אין מה לעשות יש למישהו מושג כמה זה עולה ??
-
- 14 תגובות
- 4.4k צפיות
-