ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
היי, קניתי מחשב נייד חדש (ותודה לכל העוזרים...) בזמן קנית המחשב לא ציינתי שאני רוצה שיחלקו את הדיסק ל- 2 מחיצות כי חשבתי שכך מגיעים המחשבים. בפועל במחשב שלי יש כונן אחד בלבד. החברה שקניתי דרכה אומרת שהם יכולים לסייע לי בכך מרחוק אך הם לא לוקחים כל אחריות על נזק שיגרם למערכת ההפעלה. רציתי לשאול האם כדאי לי לבקש מטכנאי שיחלק לי את הכונן ל- 2 מחיצות. מה המעלות והחסרונות בכך. תודה מראש!!
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-
-
ברשותי Dell LATITUDE D630 בן כחודשיים שעושה לי בעיות בכל מה שקשור ליציאת fire wire. המפרט הוא: מעבד T7500 duo core זיכרון 2GB הארד דיסק 7200 RPM כ. מסך Nvidia Quadro NVS 135M 1. כשאני מחבר אליו מצלמת וידאו ומנגן מתוך תוכנה Avid או Premiere אז הוא מנגן על המצלמה כ 30 שניות ואז הוא מפסיק להריץ תמונה המחשב נתקע, מת, אי אפשר לעשות כלום מלבד לאתחל אותו בצורה כפויה. חשבתי אולי הארד דיסק הפנימי לא מספיק מהיר או משהו, אז עבדתי עם הארד דיסק נייד שהוא RPM 7200 עם 16 באפר המחובר ב USB2 (שבחיבור לדסקטופ עובד מצויין) והבעיה נותרה. 2. בכלל ה Avid רוב הזמן לא מזהה את המצלמה המחוברת, רק לעיתים. זאת למרות שכביכול ה windows מזהה אותה ב my computer. 3. כשאני מחבר hard disk נייד דרך כניסת ה…
-
- 5 תגובות
- 822 צפיות
-
-
מפרט לHTPC ב3K עדיפות למארז שוכב וקטן שמיועד לHTPC לא משנה אינטל או AMD הכי טוב שיהיה אפשר להוציא בתקציב וחייב שיהיה כרטיס טלויזיה טוב מאוד להקלטות מה אתם אומרים על זה? מעבד: AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CSBOX - BOX ¤364 לוח אם: ASUS M2A-VM HDMI ¤474 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤366 צורב DVD: LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤198 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 ¤470 מארז: ANTEC NSK2400 DESKTOP CASE + 380W HE PSU ¤624 וידאו וטלוויזיה: HAUPPAUGE PVR-150 MCE KIT ¤459 הרכבת מחשב: הרכבה ובדיקה במעבדת החברה ¤77 מחיר סופי: ¤3032 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום רב, זאת הפעם ראשונה שאני מפרק מחשב נייד והתקשתי מעט "לפרק" אותו, בעיקרון אני רוצה להחליף לו את הבטריה של הלוח, העלתי תמונה של הנייד עם משהו שנראה כמו בטריה קטנה שמחוברת ללוח, השאלה האם זאת הבטריה של הלוח? [br]פורסם בתאריך: 21.01.2009 בשעה 20:28:28 לאחר שוטטות באינטרנט הבנתי שזאת אכן הבטריה....מישהו יודע היכן ניתן להשיג אותה? כמובן שמחר אני אתקשר למעבדה של hp ונראה עם הם מוכרים אותה. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 822 צפיות
-
-
האם המחשב הזה יכול להריץ משחקים חדשים בצורה טובה? http://www.b-student.co.il/Product/36145089/מחשב-נייד-Y700T-Lenovo-מסך-15-6-מעבד-i7-6700HQ משחקים כגון BATTLEFIELD 1, MAFIA 3, GTA V ועוד... אני מודע לכך שהיכולת של הניידים פחותות בהרבה מהנייחים אך בכל זאת. אני לא מבין כלום בניידים וסליחה על ההשוואה אבל איך כרטיס המסך שלו לעומת gtx 770 2gb שיש לי במחשב נייח כיום? מי המקביל שלו פחות או יותר בכרטיסי המסך של המחשבים הנייחים?
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב לכולם לפני כמה חודשים רציתי לשדרג את המחשב שלי אך וויתרתי על הרעיון, כרגע אני מרגיש את הצורך בשידרוג אך כמו בפעם שעברה אני צריך רק מספר חלקים והם מעבד I7 זכרון 6GB ולוח אם, אם צריך אז גם ספק כוח כרגע משתמש בספק של PCP&C SILENCER 500. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: שימוש כללי בעיקר גרפיקה תלת מימדית אך יהיה שימוש גם במשחקים, סרטים ומוסיקה. אין שום צורך בציוד היקפי. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט: אין צורך HDD, כרטיס מסך קרטיס קול ומסך. . האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? קל עד בינוני יש קירור MUGEN 2. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? רצוי קניה מKSP גם באזור אשדוד. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה…
-
- 6 תגובות
- 821 צפיות
-
-
כפי שמצויין בכותרת המחשב ישמש כמחשב נוסף בבית, אז המשקל לא משחק תפקיד והמסך צריך להיות גדול. ביקרתי ב-ivory (כן, אני יודע שזה נשמע גרוע) והמליצו על מחשב msi (גם זה כמובן לא היה צפוי) הבא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2247&CatCode=315. כמובן יחסית למחיר הוא נראה לי טוב מדי, אך לא מצאתי ביקורות באינטרנט, אז איני יודע מה חסרונותיו. אם משהו יוכל לשפוך אור על פשר המחיר הזה, אני אודה לו מאוד. וכמו כן כמובן לציין כמה אלטרנטיבות אפשרויות במסגרת התקציב. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד שאמור לכלול את הדברים הבאים: 1. חברות DELL או HP בלבד. 2. טווח מחירים: 4,500 עד 5,000 ש"ח. 3. מעבד: חזק, T7500 ומעלה. 4. זיכרון RAM: חשוב שיהיה 2GB ומעלה, עדיפות ליותר. 5. זיכרון: 150 GB לפחות. 6. מסך 15.4 בלבד! 7. כרטיס מסך: חשוב שיהיה נחמד, למשחקים קלים. לא כרטיס פשוט. 8. צורב DVD. 9. אינטרנט אלחוטי, WiFi, מצלמה+מיקרופון. המחשב עצמו אמור להיות לעבודה מהבית, חשוב מאוד הזיכרון RAM והמעבד החזק, וגם האינטרנט שיוכל להתחבר ממקומות אחרים. כל השאר זה לטובת שעות פנאי - משחקים, סרטים.. מוסיקה.. * חשובה לי גם האחריות - המחשב מיועד לפחות ל3 שנים הקרובות. תודה רבה לכל העוזרים, מקווה לקבל פה תמורה טובה במחיר. יום טוב, ושוב תודה!
-
- 9 תגובות
- 821 צפיות
-
-
מחר או יום שני אני כבר הולך ליקנות מחשב אז דחוף!! בלי oc. וכרטיס מסך שלא היה גיפרוס. r1950xtx ובלי דברים מיותרים מחשב נטו. כולל כרטיס קול וכול הדברים הפנימיים שצריך. אבל בלי מקלדת עכבר מסך דבריים חיצוניים
-
- 10 תגובות
- 821 צפיות
-
-
בת הזוג שלי חושבת לקנות מחשב גיימינג. ראינו את המפרט הזה: https://www.tms.co.il/45582 הבעיה היא שאני חושב שחסר עוד מאוורר למחשב. קצת קשה למצוא מידע על המארז הזה, אבל אני חושב שיש לו מאוורר רק מאחורה. כדי אולי להוסיף עוד אחד מקדימה? מה עם המפרט? נראה טוב? תודה מראש לכל העונים
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
SMART FAILOURE PREDICTED ON HARD DRIVE 0 TOSHIBA PRESS F1 TO CONTINUE לאחר לחיצה על F1 נשאל האם לעלות נורמלי או במצב SAFE MODE XP אנו עולה בשום מצב בביוס הכונן מזוהה (את המחשב קיבלתי במתנה לפני חצי שעה ואני להוט להפעיל אותו) מה עושים? תודה
-
- 7 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום שלום, יש לימחשב asus eee קטן וחמוד שיש בו ווינדווס xp אחי התקין לי פה windows 7 לפני כשנה, כמו שקיבלתי אותו... מתישהו במהלך השימוש שלי במחשב, גיליתי שכפתורי הפונקציה מתים בחלקם. הכפתור שמשנה את עוצמת הכוח של המחשב (במקש הרווח), הווליום ועוד... חלקם גם עובדים... עוד כפתור שהפך למת זה הכפתור המקביל לכפתור הכיבוי, מצידו השני, שהוא של העכבר, מבטל אותו ומדליק אותו... הפסיק לעבוד... איך אפשר להחזיר הכל ? איך ביטלתי את כל זה?.... מבקשת אם אפשר לענות בפירוט, אני בחורה (זו כבר סיבה אחת) ולא מבינה מספיק במחשבים בשביל שאבין באמת את הכוונה שלכם אם לא תפרטו אחי בחו"ל כבר הרבה חודשים, הוא הגאון ואין לי מושג מה לעשות. כבר קראתי את המדריך שימוש ומשום מה לא רשום איך לעשות לזה unlock …
-
- 6 תגובות
- 821 צפיות
-
-
האפשרות השניה היא מחשב יד שניה פנטיום 4 ב400 שקל, אבל אני מעדיפה חדש, אז אפילו שיהיה "דפוק" זה עדיף.... עריכה: טוב משיטוט קל באתרים הבנתי שזה כמעט לא אפשרי התקציב, אם יש חריגה סבבה אבל תנסו לכוון להכי זול.
-
- 8 תגובות
- 821 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד ב-3000 ש"ח, מיועד בעיקר לוורד, כמובן שרצוי שיעבוד גם ביישומים מעט כבדים יותר...- אבל הפרמטר הכי חשוב הוא נוחות וקלות נשיאה כרגע הכיוון הוא lenovo כלשהוא... מחכה להמלצותיכם, תודה
-
- 3 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום חברים ותודה מראש לעוזרים.. רציתי לדעת כמה שווה הספק שלי מדגם seasonic m12 520w bronze modular הספק בן חמישה חודשים בערך ויש לו אחריות ב-KSP נקנה ב390 ש"ח.
-
- 1 תגובה
- 821 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין במפרט למחשב משהו לאחי הקטן(בן 20 ) עד 3000 3200 שח לא יותר סוקט 478 כמובן לא AMD 512 מגה אם אפשר לא כולל מסך!ואיפה אפשר לקנות? המחשב יהיה ליישומים שכולנו משתמשים אינטרנט סרטים משחקים בינונים לא 9800פרו שיוכל להינות מהמחשב ולא יפגר בטק מאחורה בעוד שנה הנה מפרט שאני מצאת דרך חברה שאני עובד איתם אילו מחירי דילר לא כולל מעמ לוח אם INTEL865 8IPE1000Gגיגהבייט 87$ $209 478\1MB\FSB800 P4 3G BOX $71 R7200\8MB WD80JB $75 128mb, 128bit, DVI R955128D R9550 $54 kingston 2*256mb DDR pc400 $27 כסוף + ידית ATX, USB 2753 שח
-
- 5 תגובות
- 821 צפיות
-
-
1. בחרתי את המודל, קופסא, כרטיס זכרון ושנאי - האם הכל יעבוד יחד היטב? האם שכחתי משהו קריטי? 2. האם כדאי להחליף חלק מהרכיבים ברכיבים אחרים? 3. שמעתי שאמור לצאל מודל עם 1GB זכרון RAM, האמנם? מתי? 4. אשמח לקבל המלצה לשלט USB IR שיתחבר ל Pi כדאי שאוכל לשלוט בו דרך הטלויזיה 5. האם יש שלט RF במקום IR? (מכיוון שהמכשיר יהיה מצידו השני של קיר הטלויזיה, ועדיף RF מאשר IR שידרוש העברת העינית) תודה[ATTACH=CONFIG]6239[/ATTACH]
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום אני מחפש עד 4,000 שח בעיקר למטרות לימודים, פוטושופ מוליטדמיה ותוכנות סטייל mathlab ועוד * גודל המסך - 15 לפחות * רזולוציית המסך - FHD * Bluetooth - כלול * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - SSD בלבד, 256GB * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לנובו * דרישות מיוחדות - מעבד סקייליין כרגע זה המחשב שמצאתי בהתחשב במה שאני מחפש https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=18266 האם למישהו יש משהו אחר להציע יותר טוב או יותר מתאים? או שהבחירה שלי מתאימה?
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם! אני מעוניין לבדוק מהי העלות פלוס מינוס של שדרוג הלוח,המעבד,והזכרונות intel e8400 asus p5k gpu asus hd5770 זכרונות ישנים של קינגסטון אני רוצה לשדרג בערך במחיר של 2000-2500 ובנוסף האם יש לי מה לעשות עם הרכיבים הישנים? אפשר להרכיב אולי מחשב לאמא?
-
- 7 תגובות
- 821 צפיות
-
-
ערב טוב. ברשותי נייד מדגם pavilion dv6 1330. כאשר יוצא לי לשחק בוא לדוגמה need for speed shift מהפתחי איוורור יוצא אוויר יותר מידי חם, כמו כן כעבור כ-15 דקות של משחק, המשחק נהיה פתאום איטי. ברשותכם אבקש לינק או שם של תוכנה שאפשר לראות את נתוני המעלות של הכרטיס מסך. הכרטיס מסך מדגם readon hd 4650 ג'יגה זיכרון. בנוסף ארצה לדעת מה הטמפרטורה האידיאלית כאשר הכרטיס במאמץ, ומה האידיאלית כאשר במנוחה. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 821 צפיות
-
-
חבר שלי מעוניין לקנות מחשב והתקציב 5000 ש"ח כולל מסך והרכבה . המחשב למטרות ביתיות של אינטרנט, סרטים, מוסיקה וכו'. יחד עם זאת הנ"ל רוצה צורב DVD וכן שתי אפשרויות במסך - CRT 19 או LCD 17 . עדיף למצוא מפרט מחנות באיזור השרון מאחר והוא מעדיף לקנות מחנות קרובה לבית.
-
- 2 תגובות
- 821 צפיות
-
-
פתחתי כאן לא מזמן אשכול בבקשה למצוא נייד לסטודנט עכשיו קיבלתי שם תשובה ואני מתלבט אם לקנות משהו פחות טוב ויותר קל שרק כביכול מתאים לסטדונט או להשקיע קצת יותר על מנת גם להחליף את הנייח הזקן בבית חח אז בגלל זה פתחתי אשכול זהD: מה גם שבמכללה יש לי שקעים זמינים בשולחנות ובספריות וכו' ... * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים אבל לא גיימר מטורף..אבל על MED וכאלה, צפיה בסרטים, סדרות בצפייה ישירה , שימוש במספר תוכנות במקביל או מספר חלונות במקביל כגון VISUAL STUDIO ועוד אתרים וכאלה..אופיס * גודל המסך? 14 או 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? הגודל לא הכי קריטי..תלוי באיכות החומרה ומאט זה נגד שמש ? אם כן אז למה לא חח * רזולוציית המסך? F…
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? 7000 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - פיתוח VS2010 - סולושינים כבדים ומורכבים + איקליפס משחקים וסרטי HD. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש שימוש תדיר אין צורך במסך חדש קיים מסך 22 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני + ניתן להתפשר 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? - אין צורך הכל קיים 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צורב קיים 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם…
-
- 6 תגובות
- 821 צפיות
-
-
מדובר על מחשב לאחיין שלי שהוא בן 10, כלומר שלא יהיה שום OC בשום צורה ואופן - אין שם אף אחד שמבין במחשבים ויוכל לטפל בו. התקציב הוא בשביל המחשב בלבד - ללא מסך ו/או ציוד הקפי אבל כולל הרכבה. השימוש היחיד של המחשב הוא למשחקים. הוא לא ממש מבין בגרפיקה - כלומר שמבחינתו לא משנה אם המשחק רץ על ההגדרות הכי גבוהות או על הגדרות בינוניות, מבחינתו זה אותו הדבר, אבל היינו רוצים שהמחשב יחזיק מעמד כמה שיותר זמן ללא שדרוג - כלומר שגם עוד שנתיים הוא עדיין יריץ את המשחקים החדשים, פשוט על הגדרות נמוכות.
-
- 12 תגובות
- 821 צפיות
-
-
המפרט הוא למחשב שיחזיק הרבה זמן ויריץ משחקים חדשים על רזולוציית 1152X864 . לא חשוב השקט ולא מתוכנן OC וגם אם כן אז לא רציני. Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪942 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 Scythe Slip Stream SY1225SL12M 120mm 1200rpm, יחידות 2 ₪76 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=527 מאוור Scythe Reeven, יחידות 1 ₪138 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1239 Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪605 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1187 A-Data 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz CL9 Core I5 , יחידות 1 ₪522 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1173 Samsung 500GB 16MB 7200rpm Sata2 HD502IJ, יחיד…
-
- 8 תגובות
- 821 צפיות
-