ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, הרבה שנים שאני לא מעודכן בשוק החומרה ורמות המחירים. אשמח אם תוכלו לעזור לי השלים את הפאזל. יש לי כיוון להבסיס של המחשב. 1. מה התקציב המקסימאלי? גמיש עד 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך בשביל מערכת טובה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS בעיקר,UT4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציי…
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, לפני כמעט 4 שנים קניתי Athlon XP 3200 64bit, מחשב שהיה בעיקר ל"קריירת" הקאונטר סטרייק ולכן הסתפקתי בכרטיס 5600XT מחורבן. אחרי שהתבגרתי קצת והקאונטר הפך להיסטוריה, נשארתי עם חסך גדול במשחקים אחרים. :-( מטרות המחשב - משחקים, כמובן שאני גם אשתמש בו לסרטים, מוזיקה, אינטרנט, קצת אופיס. מסך - יום אחד אמא הפתיעה אותי ב-LCD לא רחב בגודל 20" של חברה אנונימית בשם Utopia (מהסגנון שקונים בשק"ם), שהרזולוציה המקסימלית בו היא 1400x1050. זה מה יש, אני מניח שגם זה צריך להוות שיקול בעיקר בנושא כרטיס המסך. צורב - יש לי אחד מלפני כשנה וחצי של Optiarc, אני בקושי צורב גם ככה. אני יכול לתת אותו לחנות שתרכיב לי אותו במערכת? שקט / קירור - שקט ממש לא חשוב לי. אני יכול להירדם גם ליד גנרט…
-
- 5 תגובות
- 641 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ms flight simulator -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם …
-
- 4 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום, אשמח לחוות דעת על מחשב שהרכבתי לפני קנייה. בנוסף הייתי רוצה לדעת האם הכרטיסי המסך שאני מתכנן לקנות 6950 יכנסו למארז ג'יגהבייט פוסידון שיש לי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מותר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -ל…
-
- 4 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב למשחקים, בלי oc. בנתיים בניתי את המפרט הזה. מה אתם אומרים עליו? Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BL Front USB 400W V.2 Case 445.00 ¤ 1 445 ¤ Intel Core2 Duo 1.86GHz 2MB E6300 Box CPU 1140.00 ¤ 1 1140 ¤ Western Digital 250GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAII HDD 469.00 ¤ 1 469 ¤ Microsoft Multimedia Keyboard + Optical Mouse KIT 147.00 ¤ 1 147 ¤ ASUS P5LD2SE/C LGA775 Intel 945 DDR2 + 1000 LAN Motherboard 680.00 ¤ 1 680 ¤ Twinmos 1024MB DDR-II DDR 667 Memory 640.00 ¤ 2 1280 ¤ LG GSA-H10A/N 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 200.00 ¤ 1 200¤ ואת הכרטיס מסך הזה מנועה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6017 יש משהו להוסיף או …
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
צריך המלצה למפרט מחשב לבן דוד שלי, בן 14. השימוש הוא בעיקר משחקים. למחשב יחובר מסך 22'. לא מתוכנן OC, והוא צריך להיות עם הארד דיסק 500 ג'יגה. התקציב הוא בערך 2500 ש"ח, עם אפשרות לחריגה (נגיד, עד 2800 אם זה יגרום להבדל מהותי). עוד משהו- סביר להניח שהמחשב הזה יצתרך לשרת אותו כמה שנים, ובגלל שהתקציב נמוך אולי יש היגיון לשים מעבד חזק וכרטיס מסך חלש יותר, ככה שבעוד שנתיים אפשר יהיה לשדרג רק כרטיס מסך והוא עדיין ירוץ טוב (ברור שבתקציב כזה המשחקים לא יעבדו על הגדרות מקסימליות בכל מקרה).
-
- 4 תגובות
- 559 צפיות
-
-
עוד 3-5 אני קונה מחשב,4K למשחקים הנה מפרט שבניתי מSkyPC: הספק יחזיק את כל זה בכלל? לא מתוכנן OC ולא כלום. תנו הצעות חוות דעת בבקשה. תודה xP
-
- 8 תגובות
- 709 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 5K עם אפשרות לחריגה של עד 500 אם זה מצדיק. ואפשר גם בפחות. 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, הורדות, משחקים בעיקר סימולטורים: GTR2, FS9. FSX וכו' 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך 22" 1680X1050 (נוטה לכיוון הסאמסונג T220 - הצעות אחרות יתקבלו בשמחה), מקלדת. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? ללא מארז - יש לי AURORA 3D 570 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מעבד מרובע ליבות (FS9 ו-FSX מסתמכים יותר על המעבד), כרטיס המסך שהכי משתלם לרזולוציה ולתקציב. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? עיצוב: מארז כבר יש - מה נשאר? שקט: חשוב לי - עד כמה שא…
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
דרישות: 1. מה התקציב המקסימלי?-3000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים, סרטים HD,מוזיקה וסרטים. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו-תוכנות בסיסיות ביותר כמו אופיס, לא יותר מזה ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה- לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.1080X1920 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד-לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?-לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים.-אין צורך 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)?-10 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה…
-
- 3 תגובות
- 688 צפיות
-
-
החלטתי לקנות מחשב חדש והתקציב שניתן לי הוא עד כ-3000 ש"ח. אני לא גיימר גדול,אבל בכל זאת אני רוצה שהמחשב החדש יריץ את GTA 4 וכל המשחקים החדשים האלו, אני לא מתכנן לעשות OC,אני לא צריך ציוד הקפי,אבל אני כן רוצה צורב DVD. יש לי מסך 19 אינץ' ואני עובד עם רזולוציה 1024X768. תודה רבה לעוזרים -------------------- נ.ב אני חדש כאן
-
- 8 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום רב המחשב אמור לשבת בסלון וישמש לסרטים ולמשחקים בעיקר ולכן חשוב מאוד שיהיה שקט ואסטטי. התקציב כולל אל-פסק וכולל מערכת הפעלה חוקית. לגביי המסך, התקציב גדול בגלל שמדובר במסך טלוויזיה LCD לכל דבר שמתחבר למחשב בשאיפה ל-32". ככל הנראה אני יקנה את המחשב בחנות שעושה OC אז קחו בחשבון. (אם זה לא הפורום הנכון לגביי מסך,סליחה, אשמח אם תפנו אותי למקום הנכון). התפריט שבניתי הוא כדלקמן ואבקש את חוות דעתכם לגביי אי התאמה של הרכיבים או שיפורם. מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1425 1 לוחות אם Gigabyte GA-G33-DS3R Conroe Support GG33DS3R ¤ 657 1 מארזים NZXT Lexa BlackLine No PSU ¤ 517 1 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤ 122 1 ספקי כוח…
-
- 6 תגובות
- 663 צפיות
-
-
הנה מה שחשבתי: Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6MB 1333MHz Tray, יחידות 1 ¤890.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1472 OCZ Vendetta CPU Cooler, יחידות 1 ¤120.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=752 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤467.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1731 G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI Black Dual Chanel CL4-4-4-12, יחידות 1 ¤260.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1407 SAPPHIRE ATI Radeon VAPOR X HD48701GB GDDR5 PCI-E, יחידות 1 ¤1,170.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1490 צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA, יחידות 1 ¤129.00 …
-
- 7 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש למטרת משחקים,התקציב שלי הוא 5500+- ואני צריך רק מחשב ללא צורב וציוד היקפי(יש לי מסך 22'). הסיבה העיקרית שאני קונה בגללה את המחשב היא GTA IV,לכן אני מעוניין במחשב שיריץ את המשחק בצורה הטובה ביותר והיה חזק גם בעתיד. בגלל זה אני רוצה מעבד 4 ליבות(i7) כי קודם כל לפי מה ששמעתי הוא יריץ יותר טוב את המשחק והi7 היה גם יותר משתלם לעתיד מאשר Q9550 לגבי OC: אני לא כל כך מבין בזה אז שהיה לפי דעתכם. זה המפרט שחשבתי עליו: מעבד Intel Core i7-920 Box ¤1642 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i7-920 לוח אם Gigabyte GA-EX58-DS4 ¤1233 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39422 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤333…
-
- 9 תגובות
- 895 צפיות
-
-
מעוניין לקבל מפרט מחשב במחיר הנ"ל. המחשב מיועד לקידודים ועריכות וידאו+משחקים כבדים. לא צריך ציוד הקפי ולא צריך כרטיס מסך. כמה דברים חשובים. מעבד הייתי מעדיף 4 ליבות מסדרת ה 9XXX המערכת מיועדת לויסטה Ultimate לוח אם שיהיה עתידי לOC חזק ושיתמוך ב PCI E 2 DDR3 ו ב מערך RAID עתידי. מארז גדול שיהיה מקום לכוננים קשיחים . ושיהיה כמה שיותר חיבורי SATA וחשוב לי שהקירור בו יהיה רלוונטי מאוד. כרטיס קול, לא מובנה . אני רוצה שיהיה כרטיס קול שתומך באופציות במשחקים EMAX אם אני לא טועה. 4GB 800MHZ אם אפשר 1000MHZ+ זה יכול להיות נחמד. ספק כוח טוב שיחזיק לי הכל מכל. הכרטיס מסך שיש לי זה 8800GTS 640) מה שנשאר לי בעתיד זה לקנות מסך 22 LCD רמקולים 5.1 וזהו כונן קשיח לפחות 500GB…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מצרף מפרט שבניתי. אין צורך בהארד דיסק מכני אלא רק ב SSD לצורך מערכת הפעלה ובנוסף אין צורך בDVD. איך המארז והספק? הן מבחינת רמת הרעש והן מבחינת אמינות/קירור וכדומה. אשמח לקבל הצעות ושיפורים. תודה. 1. מה התקציב המקסימאלי - 6300. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - אפשר לנסת לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב - למשחקים,סרטי HD, תיכנות, שימוש בתוכנות גראפיות . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - כרגע יש מסך 19, מעוניין לקנות עם המחשב מסך 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) רק מסך 4. האם יש רכיב …
-
- 0 תגובות
- 609 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להרכיב מחשב חדש לשימוש כמו שרשום בכותרת, חשבתי על כמה מהחלקים ורשמתי, מוכן לקבל הצעות לשיפור, מעבד : Intel C2D e8400 לוח אם : Gigabyte EP45-DS3L כ. קשיח : SEAGATE 500GB SATA2 16MB BUFFER ST3500418AS זכרון : 4GB ב-DUAL CHANNEL כ. מסך : 9800GT 512 MB SPARKLE DDR3 מקלדת ועכבר אלחוטי (לא משהו מפואר מדי) רמקולים 2.1 איכותיים צורב SATA DVD-RW מארז חשבתי על GIGABYTE SETTO 1000 (חשוב שיהיה שקט!) ספק שמתאים לכ. מסך ויעמוד בעומס. מסך 19" לא רחב !!! תודה רבה. אריאל
-
- 2 תגובות
- 542 צפיות
-
-
אז ככה התקציב שאני רוצה להשקיע נע מ 4,500 ובמקרה הכי גרוע עד 5,000 שאני מעדיף לא להגיע למחיר הזה בכל זאת אני חייל המפרט שאני צריך לא כולל: כרטיס קול,סידירום כלשהו או רמקולים אני שוקל להשקיע מפרט כזה: כרטיס מסך: 6800GS של GYGABYTE שעולה 1290 דיסק קשיח: 80GB SATA2 7200RPM השאלה היא איזה חברה? זיכרון פנימי: 1GB DDR2 אני חושב שעדיף של KINGSTON מארז: אולי Gsmart ET-7 500W Black ? עכשיו השאלה היא מה עדיף מעבד ולוח של Intel או Amd? אני רוצה מעבד בסביבות ה 3.0Ghz 64 Bit הamd יותר זול ובגלל זה אני רוצה לקנות כרטיס מסך 6800GS אבל אם אני הולך על אינטל הוא יותר יקר אז אולי אני יתפשר על כרטיס מסך X800GT 256MB, DDRIII, PCI-E של powercolor בקשר למעבד ולוח של אינטל חשבתי על: מעבד: P4 3.0…
-
- 41 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב משחקים לילדים. צריך להריץ משחקים עדכניים, פחות או יותר, ברמה סבירה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אפשר לחרוג ב 100-200 ש״ח אם ממש חייבים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. מסך 24, 1920x1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בשום ציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במסך, אין צורך בכונן אופטי, אין צורך בדיסק קשיח (רק SSD) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש ל…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי דיון ארוך שנפרס ל4 עמודים בניתי את המפרט הנ"ל עבור מחשב משחקים דיסק קשיח, כרטיס קול, כרטיס רשת יש לי כבר אז אני לא צריך איוורור וספק אני משאיר לכם להציע אפשרויות ובכלל כול הצעה תתקבל בשמחה [attachment deleted by admin]
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
http://www.geocities.com/exploits2003/NewComputer.html לדעתכם ספק Enermax Liberty 500W יכול להחזיק את המפרט ?
-
- 3 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי אח קרציה שרוצה מחשב למשחקים ובנוסף המשפחה רוצה לעשות שימוש במחשב לצריבת וידיאו משפחתי על תקליטורי דיוידי. יש לי מפרט שחשבתי עליו אחרי שהתרשמתי מכל מיני מקורות מידע כולל מהאתר המצויין הזה. הייתי רוצה הצעות לשיפורים הערות הארות וכדומה.. במיוחד הייתי מעוניין לקבל הערות והצעות לגבי מסך מכיוון שאני לא מבין בזה למרות שהמסך לעומת הנתנוים שלו זול, אני מחפש מסך 19 עד 2000 ש"ח. Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 800 shekel מעבד A8N-E S-939, PCI-E, GBE, nForce4 Ultra 710 shekel לוח אם אסוס 256MB Twinmos 140X2 =280 shekel שני מקלות זיכרון של 256 6600 256MB DVI, TV, PCI-E RETAIL כרטיס מסך 695 ש"ח (אני יודע שאני צריך VIVO אשמח להצעות בנושא הזה גם) 80GB 7200 8…
-
- 8 תגובות
- 801 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב למשחקים, בנתיים בלי כרטיס מסך!. אני מחכה לסדרה החדשה שתצא בנוב' אז אני מחפש מחשב למשחקים, כנראה אני לא יעשה OC או שאני יעשה OC קטן. בפרט לא צריך: צורב, מסך,וציוד היקפי אחר. כמו שאמרתי תקציב בין 3000-3500 לגבי מארז- לא איכפת לי לשים את המחשב בתוך קופסת נעליים. ביצועים באים לפני יופי/שקט. אבל חשוב שהספק יחזיק את כרטיסי המסך החדשים שיצאו. ויש לי עוד 2 שאלות - מתי אינטל אמורה להוריד את מחירי המעבדים שלה? -כמה יעלו הכרטיסי מסך החדשים שיצאו בנוב'? נ.ב אני מתכוון לקנות את המחשב עוד חודש וקצת, כך שאם ידוע לכם רכיב שבנתיים יקר ,אבל מחירו ירד לרמת התקציב שלי, אפשר להכליל אותו במפרט.
-
- 1 תגובה
- 468 צפיות
-
-
שלום לכם. אני רוצה לקנות לאחי הקטן מחשב ליום הולדת . והנה הדברים שאני צריך שיהיו בו... מסך טלויזיה 21-22 אינץ', ציוד הקפי שכולל רמקולים מקלדת ועכבר (אין צורך בדברים מפוארים) צורב די וי די. אין צורך בDL והדפסה... מעבד כפול ליבה... וכמובן המחשב עצמו... בתקווה שיהיה מהיר... אין צורך במשהו שקט, והמארז לא צריך להיות הכי יפה שבעולם אבל משהו נחמד בכל זאת לא מתוכנן OC, אני יודע שזה לא הרבה כסף למחשב למשחקים אבל זה מה שאני יכול להרשות לעצמי כרגע...
-
- 7 תגובות
- 770 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ותכנות. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680*1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכל מהכל. FPS ו-RTS בעיקר. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות-בינוניות. אין צורך ביותר מזה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכ…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
התקציב הוא 3000 לבין 4000 שקל. מעבד אינטל - חובה. לוח אם עדיף ASUS. ד"א, מה אתם אומרים על המפרט הזה? תודה.
-
- 12 תגובות
- 867 צפיות
-