ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב נייד של פוג'יסטו (לא חדש), אני רוצה לפרמט את המחשב ולהתקין מחדש וינדוס. שאני נכנס להתקנה של הוינדוס בעזרת הBOOT הוא רושם שלא נמצא דיסק קשיח. לפי מה שהבנתי צריך לעשות עדכון RAID (בתהליך ההתקנה F6?) אבל אין לי מושג איזה דיסק קשיח יש לי וגם זה אמור להתבצע בעזרת דיסקט ואין לי כונן כזה במחשב. מה צריך לעשות ? אולי אני בכלל טועה בדרך בה חשבתי ? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
דבר ראשון האם מומלץ להוסיף מהמחשב הישן את הזיכרון שנמצא בו למחשב החדש לתוספת ביצועים? יש לי לוח אם [h=1]Intel® Desktop Board DG41WV[/h]אין לי מושג איפה בודקים כרטיס זיכרון, אבל אני כמעט בטוח שהוא מסוג DDR3 והוא 2GB [h=1]. מה התקציב המקסימאלי? 5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (fifa, 2k, assisan creed, call of duty..) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני חושב ש1440x900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי…
-
- 3 תגובות
- 845 צפיות
-
-
לא מדובר במפרט מלא (אין צורך במסך/ציוד היקפי/ספק כוח/כוננים אופטיים/הארד דיסק), ואת הבסיס שלו אני חושב שכבר יש לי, אבל עדיין יש לי כמה שאלות פתוחות... השימוש במחשב: יהיה רב תכליתי - סביבות פיתוח, מולטיטאסקינג כבד, פוטושופ, אינטרנט, סרטים לא מתוכנן אוברקלוקינג, ואני ממש לא גיימר, אבל יהיה נחמד אם למחשב תהיה יכולת להריץ משחקים ברמה סבירה יש לי ספק כוח מעולה של אנרמקס שיחזיק את המערכת, וכוננים אופטיים/הארד דיסקים... הרכבתי משהו בסיסי, תגידו לי אם הוא מתאים לצרכים שלי - ויחזיק מעמד הרבה זמן: מעבד: Core i7 860, s1156, 8MB Tray 1400 ש"ח לוח אם: Gigabyte P55M-UD2 540 ש"ח DDR III 1600Mhz - 3x2GB G.Skill NQ Edition Triple Channel 770 ש"ח (שאלה: כמה טעם יש בללכת על 6GB? …
-
- 5 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אני קצת מאבד את הידיים והרגליים מרוב אפשרויות.. ממש ממש תודה לכל העוזרים!! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים, SPSS 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. Docking station במידה ולא יקר מדי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינונ…
-
- 0 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד עוד חודש וחשבתי לקנות נייד. השימושים הם בעיקר אינטרנט ואופיס, משחקים קלים ישנים, צפיה בסרטים, הורדות, מוזיקה, פוטושופ. ראיתי בוואלה שופס את המחשב הבא: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TZ218391C415191052 האם כדאי? תודה.
-
- 11 תגובות
- 845 צפיות
-
-
הי, מצטער שאני פותח דיון חדש, ואני יודע שזה קצת נודניקי, אבל אני מקפיץ את הקודם כבר כמה ימים ואף אחד לא עונה. P: אני צריך מפרט למחשב חדש לגיימינג כבד שיריץ משחקים לכמה שיותר שנים, אין שום כוונה לOC והוא צריך להיות שקט. הנה מה שרשמתי בסוף של הדיון הקודם; טוב אז אחרי כמה דיונים כאלה כאון ובפורומים אחרים הגעתי למסקנה שאלה החלקים שאני רוצה במפרט שלי, אם למישהו יש רעיון לחלקים יותר משתלמים ישגיד, אבל על אלה קיבלתי הכי הרבה המלצות.מעבד של אינטל, IVY BRIDGE לפי מה שהבנתי הוא מ-א-ו-ד משתלם.כרטיס מסך 7950-80, גם כן, לפי מה שהבנתי הרבה יותר טוב מהGTX570 וכרטיסי מסך של נווידיה בOC מתחממים בטירוף. (לא משהו שאני רוצה לעבור, המחשב הקודם התפוצץ בגלל החום, החדר חם והמחשב די צמוד לקיר.…
-
- 6 תגובות
- 845 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:1080P המשחקים הם כל המשחקים הכבדים כרגע ובעתיד הקרוב, 3-4 שנים. אשמך להריץ אותם בגרפיקה כמה שיותר גבוהה כמובן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? יש צורך במסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב כלל: 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (…
-
- 5 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אני קצת לחוץ בכסף, יש בחור שאני עובד איתו זה המפרט שהכנתי לו והכי זול שהוא יכל לעשות לי זה 3300ש"ח core2duo e-6300 לוח אם-intel 965 Kingston DDR2 512MBX2 667MHs geforce 7300 128mb Western Digital 160G sata2 7200rpm צורב DVD LG X16 מארז פשוט בלי מסך כמובן אז ככה את המחשב אני לא צריך למשחקים אבל יש תוכנת שרטוט שאני עובד איתה (solidworks) אז חשבתי להוריד את הכונן קשיח ל-80G שיהיה לי להשקיע על כרטיס מסך יותר טוב... הצעות, שיפורים ותוספות יתקבלו בברכה רק תזכרו שאני סטודנט תפרן
-
- 7 תגובות
- 845 צפיות
-
-
הגיע זמן קצת לשפר מחשב קיים(לפני חג הבא) ואני צריך המלצה שלכם. האם במסגרת התקציב 3000-3500 ש"ח ניתן לשפר מפרט הבא Intel Core2 Quad 2.4GHz 8MB Q6600 Box CPU - 1550 NIS Gigabyte GA-P35-DS3R Intel P35 LGA775 Motherboard - 780 NIS Corsair TWIN2X2048-6400C4 2048MB (2x1024) DDR II 800 Dual XMS Memory - 830 NIS המלצות ללוח אם אחר? (אני לא overclocker וספק רב שאהיה) מה לגבי זכרון? ייצרן? נפח? שימוש במחשב למשחקים, גלישה, סרטים (כולל קידוד) תודה
-
- 14 תגובות
- 845 צפיות
-
-
דבר ראשון תודה!! אז ככה אממ רציתי לדעת עם מישו יכול להכין לי מפרט תחת הסכום 6000 ש''ח עם מסך 17 חמוד...(של מאג שעולה 750) לגבי שאר המפרט אני צריך עזרה ואני מתלבט...אז מישו? שוב תודה אה כן המחשב הוא למשחקים ויצירת מוזקיה
-
- 7 תגובות
- 845 צפיות
-
-
לא צריך מסך, דיסק קשיח- 60 ג'יגה זה מ-ס-פ-י-ק, רק שיהיה מהיר. לא צריך כונן CD סטנדרטי. מומלץ שיהיה DVD. לא צריך עכבר ומקלדת לא צריך רמקולים כן צריך כרטיס קול איכותי- כזה שיפעיל 2 רמקולים טובים (לא צריך 6 ערוצי קול, צריך 2, אבל טובים) כרטיס מסך- 9800 ומעלה, מומלץ 256 מגה
-
- 6 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אהלן קיבלתי בפורום מפרטים מפרט למחשב נייח לגרפיקאים, יש אפשרות שמישהו פה יוכל לעזור לי עם נייד?... אני כעקרון צריכה מחשב נייד בעל אותן יכולות בדיוק של המחשב הנייח שהורכב לי, ואין מגבלת תקציב. קודם כל, למען הפרוטוקול... עונה על השאלות הבסיסיות: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות - המון אינטרנט ואופיס, עריכה גרפית שיוצאת לדפוס - 2D, 3D, ועריכה קלה מאוד של סרטים (למשל הוספת/שינוי פסקול, חיתוך קטעים וכד') * גודל המסך: 15" או יותר (גודל המסך באמת לא מאוד חשוב כיוון שתהיה גם תחנת עגינה) * משקל רצוי: לא מאוד חשוב, המחשב כנראה ישאר במשרד רוב הזמן * זמן סוללה: רצוי זמן סוללה של שלוש שעות ויותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: ESATA, HDMI, USB3 * בלוטות: כן * גודל מינימלי של כו…
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה אני עובד בתוכנות הבאות: בעיקר After effects Revit AutoCAD גם פוטושופ ופרמייר אבל פחות אני לא מומחה למפרטי מחשב ואני צריך עזרה תקציב משהו סביב ה-7 בלי מסך לא צריך מערכת הפעלה תהיה על המחשב מערכת הפעלה Windows 7 ותודה לכל מי שיוכל לעזור אחרי הרבה קריאה באתר הגעתי לזה: מעבד אינטל Core i7 870, 2.93GHz, s1156, 8MB Tray לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P7P55D s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 1600, 2xPCI-E זכרונות DDR III 1333Mhz 3x2GB Patriot Extreme Performance Triple Channel כרטיסי מסך ASUS GTS250 1GB GDDR3 DX10 DVI HDMI PCI-E WoW Edition 2 דיסקים קשיחים Samsung 1TB EcoGreen F3 1TB 32MB Sata II HD105SI צורב Samsung SH-S2…
-
- 1 תגובה
- 845 צפיות
-
-
עדיף אם אפשר המלצה לכרטיס זול בינוני ויקר . בתנאי שהם מייצגים גם פרפורמנס בהתאמה . אני מתכוון לעשות איתו שימוש כצלם = עיבוד תמונה פוטושום ולייטרום.
-
- 3 תגובות
- 845 צפיות
-
-
צרכים:אינטרנט מיילים אופיס סרטים. בלי משחקים או גרפיקה.ראיתי 3 דגמים: dell n5110' ,hp g6 1230sj, asus k53e שלושתם כמעט אותו מפרט מעבד i3 2330 זכרון 4 גיגה דיסק קשיח 640 חשוב לי מחשב אמין שרות טוב כולם אחריות 3 שנים. מחירים אותו סדר גודל. אנא עזרתכם האם יש עדיפות לחברה מסוימת? , נוסף לכך רציתי לשאול האם ksp נחשבת לרשת אמינה? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד מסוג IBM X41. העניין הוא כשבקשתי מפרטים ממספר חברות נתנו לי 2 דגמים: הראשון, המספר הסידורי נגמר ב-43G והשני מספרו נגמר ב-64G. ההבדל היחידי, לפחות ממה שכתוב, הוא שה-FRONT BUS ב-43G הוא 400MHZ ואילו ב-64G הוא 533MHZ. רציתי לדעת האם השינוי משמעותי ומצדיק הפרש של כ-500 ש"ח במחיר. תודה!
-
- 6 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לבחון עדכון חומרה למחשב כיוון שאיני בקיא ואת המחשב הרכיבו לי בעבר אשמח לקבל המלצתכם בעיקר משמש למשחקים וצפייה בסרטים רכשתי מסך סמסונג ultraHD אולם הרזולוציה המקסימלית היא HD בלבד להלן המפרט הקיים Operating System Windows 7 Ultimate 64-bit SP1 CPU Intel Core i7 3770 @ 3.40GHz 63 °C Ivy Bridge 22nm Technology RAM 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 672MHz (9-9-9-24) Motherboard Gigabyte Technology Co., Ltd. Z77MX-D3H (Intel Core i7-3770 CPU @ 3.40GHz) 28 °C Graphics S27D590 (1920x1080@60Hz) 1024MB ATI AMD Radeon HD 6850Series (Sapphire/PCPartner) 61 °C 1024MB ATI AMD Radeon HD 6850Series (Sapphire/PCPartner) 63 °C Storage 931GB Western Digital WDC WD10EZRX…
-
- 4 תגובות
- 844 צפיות
- 1 follower
-
-
מפרט למשחקים, תקציב של 3000 ש"ח, אין צורך בציוד הקיפי מלבד מארז וספק כוח, אין צורב בדיסק קשיח (יש לי 80GB SATA2). מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3000+ (Socket AM2) 450 1 450 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT Price Units Total KN9 Ultra AM2, nForce 570 Ultra, DDRII 800, PCI-E 650 1 650 זכרונות? DDR II 667 Price Units Total 1GB Twinmos 480 1 480 כרטיסי מסך? Powercolor Price Units Total X1900GT 256MB, DDRIII 2xDVI, VIVO, PCI-E 1190 1 1190 Total price 2770 ¤ אני יודע שהמעבד חלק וכנראה יגביל את הכרטיס מסך, לא נורא. אני יודע שאני מאבד את ה-Dual Channel כשאני לוקח סטיק אחד של 1GB זיכרון, לא נורא. אני עושה זאת למען שדרוג עתידי, כלומר שדרוג מעבד ותוספת זיכרון. מה דעתכם על…
-
- 9 תגובות
- 844 צפיות
-
-
אהלן, קודם כל תודה מראש על העזרה! מחפש מחשב נידי עם מפרט כמו שפרטתי למטה... מאוד אוהב מחשבים של Dell וLenovo, עדיפות למסך 13-15". ביינתים חושב על Lenovo IdeaPad 510S, עדיין בהתלבטויות ואשמח אם תוכלו לעזור 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש מחשב טוב ב2500 אשמח, מצד שני מחשב מעולה ביותר מ3000 גם אוכל לשקול. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפיה בסרטים וסדרות (HD), גלישה באינטרנט, עריכת קבצים בסיסית (Word, Powerpoint). משתמש קל יחסית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות,…
-
- 1 תגובה
- 844 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עוזר לחבר להרכיב מפרט ואשמח לעזרתכם. הוא ציין בפני שהתקציב שלו זה עד 3500 ש"ח,והוא צריך רק את המארז עם הרכיבים, לא צריך מסך\לא צריך ציוד היקפי לא כלום. (יש לו מסך 22 אינץ'). לאחר שיחה קצרה הבנתי ממנו מספר דברים הכרחיים (כל השאר כמובן לשיקולכם) : מעבד: הוא מעוניין במעבד intel מסדרת core 2 (כפול\מרובע ליבה, אך לא פחות מE8400) . כרטיס מסך: ביקש שכרטיס המסך יהיה באזור רמת radeon 4870 (או משהו דומה\מקביל). הארד-דיסק: 500GB ומעלה. אשמח לעזרתכם,תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 844 צפיות
-
-
שוב הריני חוזר לפורום המפרטים האמין והטוב של HWZone! אשמח לקבל את עזרתכם שוב, והפעם עם HTPC. כאמור - תקציב עד 4K, אולי יאושרו חריגות מוצדקות ( ). והאילוצים, בסדר חשיבות יורד: 1. חייב להיות בעל יציאות אודיו דיגיטליות (אופטי/קואקסלי), נפרדות מ-HDMI/DVI (יש לנו רסיבר ללא כניסת HDMI אבל עם כניסות אופטיות וקואקסליות). 2. חייב להגיע במארז "יפה" לפי הסטנדרטים של אמא (מה לעשות, אמא אחראית על עיצוב הסלון) - כלומר, מארז שנראה שונה ככל האפשר מהסטנדרט המקובל של "בלוקי hi-fi מלבניים", או לחלופין דק מאד. זה המארז הדק ביותר שהצלחתי למצוא בארץ - אשמח אם תראו לי אחד יותר דק (או, לחלופין, אחד שמן שנראה מגניב, כמו למשל ה-HTPC העגול של סוני) 3. רצוי שיהיה לו כרטיס רשת אלחוטי בתקן n, אבל…
-
- 9 תגובות
- 844 צפיות
-
-
אוקיי, אני צריך מפרט ב3.5 k למחשב טוב למשחקים כבדים ולסרטי hd (אם זה אפשרי...) אממ.. אין לי ממש יותר מה להוסיף אבל המחיר שיהיה למזומן כי בעיקרון אני רק צריך ת'מפרט כי אני קונה בחנות שאני מכיר... תודה לעוזרים!!11
-
- 13 תגובות
- 844 צפיות
-
-
הרכבתי את המפרט ב- tms Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤105 Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DHX DDR2-800 CL4-4-4-12 - In Stock ¤675 Foxconn TH-061 120mm + Window FSP 450W ¤440 Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 Zalman Cooling Overclocked Retail - In Stock ¤1099 Gigabyte GA-P35-DS3L ¤459 Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX - In Stock ¤945 WD 250GB SATA II 16MB AAKS ¤276 סה"כ: 4004 ש"ח מה אתם אומרים על המפרט הזה? יש מקום לשיפורים? (תקציב 4000 ש"ח)
-
- 11 תגובות
- 844 צפיות
-
-
אני בבעיה, יש לי כרטיס מסך AGP X800XT PA של TUL שקניתי לפני כשלושה חודשים (אני יודע שעשיתי טעות), אני מנסה למכור אותו ללא הצלחה. אני רוצה לשדרג את המחשב שלי מ P2.6 עם לוח אם ASUS P4C800 DELUXE וג'יגה זיכרון DDR400-3200של CORSAIR ל AMD 64. הבעיה שלי היא שאני לא יודע אם לשדרג ללוח אם AGP או לחדש יותר עם PCIe? יש לי שתי אופציות האחת, להישאר עם הכרטיס מסך AGP ולקנות את המפרט הבא: מעבד- AMD Athlon 64 3500 (939-pin) Box לוח אם- MSI K8N Neo2 Platinum nVIDIA nForce3 Ultra Socket 939 כרטיס מסך- להישאר עם הכרטיס שלי TUL RADEON X800XT PLATINUM 256MB 256BIT GDDR3 AGP TV OUT RETAIL 3Y ואז אני יוצא ב"נזק" של 2500 ש"ח ואני אוכל לקנות אולי זיכרון טוב יותר (אם צריך) לא ממש מבין א…
-
- 11 תגובות
- 844 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 7000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אם אין צורך בכל הסכום ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש המרכזי והחשוב של המחשב הוא לצורכי תלמידת אנימציה (שנה שניה) שמתעתדת לעבוד ולעסוק בזה תוכנות בשימוש MAYA, MudBox, Photoshop, AfterEffects. השימוש העיקרי הוא ב-MAYA וחשוב שיעבוד איתה כמו שצריך. חשוב גם שהמחשב יהיה חזק ברינדורים (וגם mental ray) יחוברו למחשב 2 מסכים בגדלים של כ-20 אינץ לערך, ברזולוזציה טובה ובהגדרות גרפיות בינוניות-גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך בציוד הקפי, גם לא במסך 4. האם יש רכיב שאין צורך ל…
-
- 5 תגובות
- 844 צפיות
-