ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,385 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני עוזר לחבר להרכיב מפרט ואשמח לעזרתכם. הוא ציין בפני שהתקציב שלו זה עד 3500 ש"ח,והוא צריך רק את המארז עם הרכיבים, לא צריך מסך\לא צריך ציוד היקפי לא כלום. (יש לו מסך 22 אינץ'). לאחר שיחה קצרה הבנתי ממנו מספר דברים הכרחיים (כל השאר כמובן לשיקולכם) : מעבד: הוא מעוניין במעבד intel מסדרת core 2 (כפול\מרובע ליבה, אך לא פחות מE8400) . כרטיס מסך: ביקש שכרטיס המסך יהיה באזור רמת radeon 4870 (או משהו דומה\מקביל). הארד-דיסק: 500GB ומעלה. אשמח לעזרתכם,תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 815 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 חריגה של 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימניג כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה לי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שיהיו אורות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש א…
-
- 3 תגובות
- 815 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב נייד 13" רצוי עם מעבד CORE I3 לפחות פחות מ 1.8 קילו עם כונן אופטי והכי חשוב - כ.מסך טוב !! מצאתי המון מחשבים טובים ואיכותיים כגון TOSHIBA R700 , DELL 4310 ועוד... אבל הם ללא כ.מסך. רק מובנה. אשמח לעזרה !!!
-
- 5 תגובות
- 815 צפיות
-
-
PROCESOR: AMD Athlon 64-BIT 3000 Socket 939 VENICE technology Mother Board: "GIGABYTE" GA-K8NMF9 chipset: nForce4 4x - PCI Express, S-ATA , Dual-DDR MEMORY: 2x "Twinmos" DDR 512 mb 3200 HDD: "Western Digital" 120gb 7200rpm 8mg buffer SATA I VGA card: PowerColor RadeonX800 XL PCX 256Mg DDR3 DVD-RW: "NEC" ND3540AW Power supply: Enermax 420w EG425P-VE FMA20/24 pin Case: Compucase HEC midi tower Monitor: 19' Viewsonic VX912 + DVI 8ms LCD ערך החבילה הוא בערך 8300 שח בלוג'יק. מה דעתכם? מה הייתם משפרים? האם הייתם מציעים מערכת אחרת במקום? נתונים נוספים - המערכת תשמש בעיקר למשחק (טוב אף אחד לא מוציא כל כך הרבה רק כדי לעבוד באופיס), הקצבתי למערכת מקסימום 10000 ש"ח אבל ממש לא חו…
-
- 9 תגובות
- 815 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב לשימוש משרדי, שיוכל גם להפעיל משחקים ברמה טובה נגיד PES 10 וכאלה. שיכלול מסך 19-22" וציוד היקפי. יש לי העדפה לחנות סקיי פי סי. אבל אם יש לכם המלצה על מקום אחר באזור המרכז אז גם אפשר, עדיף איזור השרון.
-
- 5 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום חברים, אזדקק למחשב נייד לנסיעה לחו"ל. העבודה העיקרית שלי היא בפוטושופ.הוא יתפקד כנייח אז המשקל לא ממש חשוב. מה דעתכם על המפרט? יתאים לי? המלצה על מפרט אחר? http://www.groupon.co.il/deals/national-deal/gamvegama-c1301416041/26933824?nlp=&CID=IL_CRM_1_0_0_262&a=2022 תודה רבה לעונים וחג שמח
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-
-
עשיתי פורמט והתקנתי את כל הדרייברים שלו כשאני לוחץ על הכפתור הנורה נדלקת ועולה חלון כתוב שהוא עובד אבל אני לא רואה אתה הסמל שלו רק סמל של LANואני לא יכול לחפש את הרשת שלי
-
- 2 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק לעזרה להרכבת מפרט שיילך למחשב HTPC שינגן F HD + שימושי אינטרנט + קצת משחקים מערכת ההפעלה שתורכב תהיה כנראה אובונטו 9.04 עם תוכנת מדיה כלשהי מה דעתכם על המפרט הנ"ל: AMD Athlon II X2 240 2800MHz 1MB 65W AM3 BOX + Asus M3N78-EM או E5300 + GA-E7AUM-DS2H Western Digital Caviar Green 1000GB WD10EADS Kingston KVR800D2S6/2G 22X LG GH22LS40 Antec NSK2480 יש רעיונות לשיפור בערך באותו תקציב ? כ 2200 ש"ח ? אין לי מושג האם OC טוב או רע אז תסבירו במידה ואתם מייעצים בנושא
-
- 9 תגובות
- 815 צפיות
-
-
יש לי מחשב שמחזיק 11 שנה מגיע לי להתפנק ולקנות מחשב חדש. מה שבניתי עד עכשיו זה דברים שאני רוצה אבל לא יודע אם יצא לוח מתאים למעבד החדש. הזיכרון כבר אין לי מושג מה עובד היום מה טוב ולא טוב רק תמליצו לי על דגם טוב. מארז: Antec twelve hundred v3 אני צריך כמה שיותר כוננים קשיחים במארז. ספק כוח אין לי מושג כמה w אני צריך עדיין תעזרו לי בזה בהמשך. לוח אם: Gigabyte אין לי מושג איזה רק אני צריך אפשרויות לשדרוגים ועם הרבה סלוטים pci-e אז אם צריך להחליף מארז אז נחליף. מעבד: החדש I7 3770k זיכרון: 16g G.skill, Kingston, corsair בשנים האלה מי יוצא טוב? כ. מסך: Gigabyte gtx 680 מה ההבדל בין בלי המותג? זה אותו איורור רק שיש עין על המעטפת. כ. קול: Creative titanium fatality זה עם 7.1 אם…
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3200. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?..... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים בעיקר... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).... ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: דיבלו 3 תכלס.... -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות אני חושב.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן…
-
- 3 תגובות
- 815 צפיות
-
-
המחשב שלי בן 4 בערך, כבר לא כל כך סוחב (תקיעות בדפדפן עם הרבה דפים פתוחים, משחק כמו פיפא 13 נראה לא משהו עליו). המפרט שלו בגדול זה: מעבד אינטל E4500 2GB זיכרון KINGSTONE קשיח 160GB של WD כרטיס מסך GF9500 לוח אם של ג'יגהבייט (משהו עם 945) כמו כן, יש לי מסך 19" של LG ולא נראה לי שאני אשדרג אותו למשהו אחר (לפחות לא בקרוב). אם אני אחליט לשדרג אותו, זה יהיה למסך DELL בגודל 22-23 אינץ'. השימושים שלי במחשב לא מיוחדים במיוחד: אינטרנט (הרבה דפים פתוחים בדפדפן), משחקי כדורגל - פיפא ופרו אבולושן, ומשחק פעולה שאני אוהב מדי פעם לשחק בו - קאונטר סטרייק (1.6, סורס). לא משהו שמצריך מחשב מפלצתי מדי. השאלה שלי היא האם כדאי לשדרג משהו במפרט הקיים אצלי או ללכת כבר על מערכת חדשה? עניין הכסף ל…
-
- 7 תגובות
- 815 צפיות
-
-
אוקיי חבר'ה אני חדש פה מישהו שלח לי את הפורום כי הייתי צריך מפרט.. בקיצור חברים אני צריך מפרט למחשב חדש וחזקק על בסיס amd 64 3500+ אממ ליצירת מוזיקה עכשיו אני צריך מעבד חזק ולוח אמ טוב וזיכרונות בקיצור הכל ומי שמבין בכרטיסי קול גם חשוב.. אני צריך כרטיס קול חזק.. התקציב הוא 5000 לא כולל מסך
-
- 5 תגובות
- 815 צפיות
-
-
טוב אז ככה היום יש לי : P D 3.4 512 OF RAM ASUS P5WD משהו בסגנון ... מארז וספק גנ'רי ... חשבתי על לקנות 2 גיגה זכרון ו 8800GTS 320 מגה , השאלה האם הספק יחזיק ? פשוט ספק שרשום עליו 500W .. לא מוכר או משהו. אני מתכנן שהמחשב הזה יחזיק לי לפחות עד תחילת שנה הבאה , קיצר מה אתם אומרים ? 8800GTS 320 : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814130082 2GB : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231109
-
- 10 תגובות
- 815 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100+- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים (מדעי המחשב), בעיקר עבודה משרדית, סרטים, מוזיקה, תמונות, משחקים לא כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל המסך שיש לי כרגע 17 אינץ' רזולוציה של 1280*1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 4 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות לפטופ מארה"ב שחבר יביא לי כשיחזור משם, הדרישות שלי המחשב הן: גודל מסך: 13-14 (עדיפות למסך 13") משקל: כמה שיותר קל, ניתן להתפשר בנושא הזה זמן סוללה: 4 שעות נשמע לי סביר לגמרי, אשמח אם תהיה אפשרות ליותר גודל מינימלי של HD: לא יותר ולא פחות 160GB שיהיה צורב DVD, ושתהיה אחריות בינ"ל אין צורך ביציאות מיוחדות (למרו שיהיה נחמד אם אפשרי) ואין צורך בבלוטות מה שחשוב לי מאוד זה שהכרטיס מסך יהיה הכי חזק שאפשרי כדי שיריץ משחקים (WOW, LINEAGE2 וגם יותר כבדים...) המחשב הולך להיות המחשב שלי לשנים הקרובות עקב מעבר למעונות/דירה שכורה, בגלל זה הדרישה לכרטיס מסך חזק ככול האפשר בעיקרון חיפשתי קצת מחשבים, בגזרת ה13" מצאתי רק את הSL300 של לנובו שעונה על צרכיי, אודה אם תאיר…
-
- 8 תגובות
- 815 צפיות
-
-
המחשב יהיה תחליף שולחני, ככה שמבחינת מסך The bigger the better 17 או 16, גם 15 אפשרי אבל פחות עדיף. אני רוצה של חברה עם אחריות טובה, יציאת HDMI חובה. מבחינת דרישות חומרה אני צריך שהוא יוכל להתמודד עם קידוד סרטים, משחקים קלילים, קצת תכנות ועיצוב בגדול כמה שיותר חזק יותר טוב, כי אני רוצה שהוא יחזיק כמה שיותר זמן. התקציב כפי שמצויין בכותרת הוא 7.5K ומה שהסתכלתי עליו בינתיים הוא זה: Dell Studio 1747touch Dell Studio XPS16 Dell Studio 1558 Sony Vaio VPC-F123FX/B Toshiba A660-10W מה מהם הכי מומלץ? אולי משהו אחר בתקציב?
-
- 3 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום התחדשתי בDELL INSPIRON 6400 עם ATI 256..לא הספקתי לבחון אותו רק מכיוון שאני עובד בדרך כלל עם מסך רגיל קשה לי להסתגל לוויד סקרין, בכל זאת מה הריזולציה הכי טובה לעבוד עם מסך 15.4?? תודה.
-
- 4 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לילד בן 10 שמשחק counter strike ופיפא. בעקרון אני מחפש את המפרט המינימלי שיריץ את זה עם טיפה הסתכלות קדימה למשחקים באותה רמה שייצאו בשנתיים הקרובות וחלקים יציבים. מה שאני חשבתי עליו (בניתי ב-iqpc) - AMD ATHLON II X3 445 AM3 (3.1GHz) - BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪365 לוח אם: GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 - זמין במלאי אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪294 זיכרון: PATRIOT 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪106 כרטיס מסך: GAINWARD GT430 1GB DDR3 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש! אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪308 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK אחריות: שנתיים. מחיר: ₪105 מארז: COOLERMASTER ELITE 342 w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ₪136 ספק …
-
- 8 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט לשימושים ביתיים עד תקציב של 1800 שקל(כמה שיותר נמוך יותר טוב) שיכלול כרטיס טלוויזיה. חשוב גם לציין שנחוץ שהכרטיס מסך המובנה יספיק לצפיה בסרטים וסדרות. אפשר לרדת גם ל160GB אם נחוץ ואני גם צריך המלצה למסך 22' שהוא ישמש גם כמסך של הטלוויזיה. (דרך הכרטיס טלוויזיה יתחבר ממיר של YES ועל המסך של המחשב יראו גם טלוויזיה) מעבד: Athlon 64Bit AM2 4200 DualCore Box כמות: 1 - מחיר: ¤279 לוח אם: Asus M2A-VM כמות: 1 - מחיר: ¤336 מארז: Compucase HEC 6A19 Black NO PSU כמות: 1 - מחיר: ¤213 קירור למארז: Zalman F3 120MM Case Fan כמות: 1 - מחיר: ¤41 ספק כוח: FSP Basic SI 350W ATX350-PNR 120mm + Satax2 כמות: 1 - מחיר: ¤130 זיכרון: Kingston Original 1GB D…
-
- 11 תגובות
- 815 צפיות
-
-
אהלן יש לי התלבטות קלה בין שני דגמים ,הדגם INSPIRON 3420 והדגם הנ"ל.. תכלס מה שמשפיע על ההחלטה זה מראה חיצוני כרגע,לפי מה שהבנתי מהזבן אין הבדלים יותר מדי.. ה5323 יותר יקר ב600 שקלים והשאלה שלי מה אתם ממליצים?
-
- 6 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום לכול חבריי הפורום היום בשוק מחשביי הנייד אפשר לרכוש מחשב בלי מערכת זה מבחינת זה שההוצאה הכספית יותר על הרכיבים שבמחשב ולא על המערכת הפעלה קיצור מה יותר טוב? ואם נגיעה למסקנה שיותר טוב מחשב נייד שנקנה ללא מערכת הפעלה איזה ווידוס צריך להתקין עליו פשוט מה שמורידים מהאינטרנט או ווינוד מיוחד למחשב שבה עם בנדל מיוחד תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות את המחשב HP Pavilion dv5-1190ej -מישהו יכול לתת חוות דעת על המפרט. -זה מחשב טוב למשחקים? -כמה המחשב הזה חזק? -איזה משחקים ועל איזהאיכות הוא יריץ אותם? תודה מחשב נייד HP HP Pavilion dv5-1190ej Entertainment Notebook PC הסדרה החדשה של מחשבים ניידים המעבד החדש Intel Core 2 Duo T9400 2.53GHz חבילת זיכרון מהירה 4096MB דיסק קשיח בנפח 320GB מסך מחשב רחב בגודל 15.4" כרטיס מסך חיצוני Nvidia GeForce 9600M GT צורב DVD RW תומך LightScribe - צריבה בלייזר ע"ג הדיסק תומך BlueTooth מצלמת אינטרנט + מיקרופון משולב קורא כרטיסים 5 ב- 1 מערכת הפעלה Win Vista Home Premium אבטחה מתקדמת - קורא טביעות אצבע
-
- 4 תגובות
- 815 צפיות
-
-
ברצוני לקנות 2 מחשבים ניידיים אחד בשבילי למטרת עבודה השני לאחי ואישתו הראשון בשבילי לעבודה בפוטושופ או פריהנד טיפה לא עריכות וכו' רק להקטין להגדיל ולהוסיף כמה סלוגנים מתמונות מהמצלמה...בזמן אמת ושלא יקרטע לי וכל השאר לעבודות רגיל ואם כבר על הדרך שיהיה כרטיס מסך טוב ולא סנטדרנט למשחקים מוכן להשקיע עד 4 אלף שקל בשביל אחי מחשב לבית אופיס ומשחקים רגילים וכל השטויות הרגילים...שנראה לי כל מחשב סטנדרטי בעל חלקים טובים יכול לעשות תעבודה והוא מוכן להשקיע עד 3500-
-
- 4 תגובות
- 815 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי hd א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגדרות גבוהות/ מקסימליות, full hd מתלבט לגבי גודל המסך. 27" או גדול יותר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …
-
- 5 תגובות
- 815 צפיות
-
-
כמות. מוצרים סה"כ 1 Intel Core 2 Duo E6420 2.13GHz 4Mb BOX 1,090 ש"ח 1 XFX Fatal1ty GeForce 8600GT 256MB DDR3 845 ש"ח 1 Gigabyte GA-945P-DS3 Intel 945P LGA 775 531 ש"ח 1 LG GSA-H62 SATA Multi DVD-Recorder Bulk Black 215 ש"ח 1 Compucase 6A19 Black Midi Tower True 400Watt PSU 420 ש"ח 1 Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500AAKS 393 ש"ח 1 Sony Floppy Drive 1.44 Black 49 ש"ח 2 Twinmos DDR2 667 1GB 552 ש"ח 1 הרכבת מחשב במעבדה 195 ש"ח סה"כ 4,290 ש"ח זה מה שהרכבתי, כיוון שכבר הרבה זמן לא הייתי חלק משוק המפרטים אני לא מעודכן בכלל. תקנו בבקשה . תודה :yelclap: :silly: :s05:
-
- 10 תגובות
- 815 צפיות
-