עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, ברצוני לעדכן את המחשב הקיים (מפרט בצד ימין) כאשר הרכיבים המיועדים הם: לוח-אם, מעבד, זיכרונות וכ.מסך. ההעדפה היא למחשב זול ככל הניתן אשר יוכל להריץ את המשחקים שעתידים לצאת בקרוב על ההגדרות המירביות ברזולציה של 1680*1050. כמוכן אני עורך חובב בפוטושופ ובתוכנות עיצוב בתלת מימד (לא צריך לתת דגש כמעט לכיוון). לא מתוכנן אוברקלוק או מערך SLI/CF, אך אם הדבר כלול בלוח-אם באותו המחיר, מה טוב. כמובן יש יתרון ללוח-אם שיכלול את החיבורים העדכניים כגון; USB 3.0, SATA III וכד'. אין עדיפות לחנות מסויימת כל עוד היא בסביבת חיפה, ואין תוכניות לשדרוג מסיבי בזמן הקרוב. בתודה מראש.

• 11 תגובות
    • 816 צפיות
  2. ;D לפני כחודש וחצי קניתי מפרט במבצע ב(כןכן) אייבורי, המפרט כלל בתוכו מסך 22" רחב של HYUNDAI שבאותו זמן עלה כ-999 שקלים ובמפרט נכללו - E5200 ARCTIC COOLING ALPINE 7 PRO MSI G31M3-F 2GB CEON 9400GT 512MB HITACHI 350GB SATA ll 16MB LG DVD-RW JSP-TECH REAL 300W מארז ג'נרי כפי שאתם רואים המפרט לא מרשים במיוחד, אבל הלכתי על המבצע מכיוון שיחד עם המסך בשווי 1000שקלים, המפרט כולו עלה 2200ש"ח בלבד. עכשיו עם כל הביקורות הנגטיביות לגבי אייבורי וזה ידוע לי, הלכתי על זה וכעת יוצאת הקומבינה הבאה - נוריד את שווי המסך, ספק הכוח, וכ. המסך 2200-1000-350-135 = 715ש"ח כעת נוסיף את שווי השינויים הבאים שאני עושה למפרט ברכישה בקרוב מIQPC: INNO3D GTX260 896MB Freezer X2 - http://www.iqpc.co.il/…

• 9 תגובות
    • 816 צפיות
  3. Started by royban,

שלום, קרוב משפחה,אזרח אמריקאי,מגיע לארץ עוד חודש וחצי. הוא יכול להביא לי חומרה לבניית מפרט. מעוניין לבנות לילד מחשב לגיימינג.יש לו מסך 144 hz qhd 27 חשבתי להביא מארה"ב את החומרה היקרה:מעבד,זכרונות,וכרטיס מסך ואת השאר להשלים מפה. מאחר והוא תושב ארהב,למחירים שהוא ירכוש יתווסף מס מקומי. תקציב למעבד+זכרון+כרטיס מסך,סביבות 3500 שח. אשמח להמלצותכם למעבד+כרטיס מסך.לוח ארכוש בארץ. תודה

4. Started by lomri,

שלום, ברשותי מחשב dell v131. בארץ נותנת האחריות היא חברת "יעל" לפני בערך חודש המסך התחיל לרצד, לכן התקשרתי לשירות הטכני ושם הודיעו לי שצריך להחליף את המסך. טכנאי הגיע אליי הביתה והחליף את המסך. לאחר שימוש מאוד קצר במחשב אני שמתי לב שהמסך החדש לא באותה איכות של הישן, רמת הבהירות שלו נמוכה וזווית הצפייה שלו מאוד גרועה. לאחר שיחה עם יעל הציעו להחליף לי מסך שוב. הטכנאי שהגיע אליי טען שהמסך שהביאו לי הוא מקורי ושיכול להיות שהמסך שהיה לי לפני הוא מדגם ישן יותר. בכל מקרה שני המסכים שהביאו לי ברמה מאוד גרועה, אני כל הזמן צריך להזיז את המחשב כדי לראות כמו שצריך וכשאני מנסה לראות סרט בכלל רואים ממש גרוע. מישהו יכול לשפוך אור על הנושא או לעזור. תודה, עומרי

• 4 תגובות
    • 816 צפיות
  5. מחשב נייד ב3000-4000 ש"ח. מה כדאי? מה הייתם בוחרים? איזה שדרוגים גם כדאי? האם אפשר להשוואת מחיר באתרים להשוואת מחירים או שכדאי להיזהר כי בחנויות שונות המחשבים עלולים להיות שונים? האם למחשב שאתם מציעים לקנות יש אחריות בחו"ל? http://p.zap.co.il/models.asp?sog=C-PCLaptop הייתי מעדיף לא HP מכמה סיבות כמו שלא אהבתי את המסך המבריק שיש בו השתקפויות. אני לא יודע אם כדאי lenovo בגלל שבמחשב IBM ראיתי שיש הרבה תוכנות של IBM על המחשב. מאוד רציתי ללא מערכת הפעלה של microsoft אבל אני אאלץ לקנות עם בגלל שאין ממש אפשרות אחרת. תודה,

• 6 תגובות
    • 816 צפיות
  6. שלום רב, אני מתלבט בין 3 אופציות: 1. לקנות נטבוק 10' 2. לקנות נייד רגיל יד שניה 3. לקנות נייד חדש ב-2600 שח השימושים שלי הם בסיסיים - אינטרנט ואופיס, אשמח מאוד אם לא ייתקע כשאני עושה כמה דברים בו זמנית וגם חשובה לי האמינות. 1. אופציית הנטבוק - הבנתי שזה לא נוח לעבוד זמן ממושך אבל אני יכול לחבר אותו למקלדת רגילה ולמסך רגיל לא? אפשר גם מסך מהסוג הישן, לא דק? 2. יד שניה - ראיתי כל מיני מחשבים ברשת ב-1000 1500 שקלים מה הסיכונים? מה לעשות כדי לא ליפול? 3. חדש - שווה לקנות משהו במחיר הזה או שזול יצא יקר? (בעיות התחממות או דברים אחרים?) סליחה על השאלה המיגעת, תודה רבה

• 6 תגובות
    • 816 צפיות
  7. אני מחפש מחשב נייד למשחקים אך עדיין שיהיה קל לסחוב אותו ללימודים. כמה נקודות שאני סגור עליהם: 1.לא יותר מ 13 אינצ 2.כרטיס מסך נורמלי שיריץ משחקים(לא על ההגדרות הכי גבוהות אבל עדיין משהו נורמלי) 3.יותר קל משקל יותר טוב 4.יש לי אפשרות לקנות בדיוטי פרי אז אנא קחו את זה בחשבון 5.התקציב הוא 5000 אבל גמיש(אפשר יותר בתנאי שהמחשב מצדיק את הכסף) הציעו לי את ה LG E310 2B5 ואת ה HP PAVILION DV3660 ואני אשמח להצעות נוספות תודה רבה מראש לכל העוזרים בברכה RA96

• 7 תגובות
    • 816 צפיות
  8. Started by JonesD1,

במדריך המושקע שנעוץ בראש הפורום מצויין כי "כלל אצבע הוא שרוב הניידים העסקיים מספקים איכות בניה טובה מזו של הניידים הצרכניים/ ביתיים". שאלתי היא למה אפשר לקרוא ניידים עיסקיים? אשמח אם ניתן לקבל דוגמאות ממגוון מחשבי HP בבקשה, שעליהם די התמקדתי. תודה מראש, ושבוע טוב.

• 6 תגובות
    • 816 צפיות
  9. Started by dafi123,

תקציב משוער: 2500 שח * מטרות המחשב?- לימודים (כל תכנות האופיס) , צפייה בסרטים/סדרות. * גודל המסך? 13-14, לא יותר מזה!!! * משקל רצוי? לא יותר מ1.5 (חשוב שיהיה קל!!) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? חשוב מאוד * כונן אופטי? כן (לא קריטי) * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? חשובה אחריות ל3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיפות לdell אבל לא קריטי

• 1 תגובה
    • 816 צפיות
  10. שימושים - בעיקר מסמכים והצורך להעמיד ב PIVOT. תודה לחברים. https://www.amazon.com/dp/B07HZPCWD8?tag=georiot-us-default-20&th=1&psc=1&ascsubtag=trd-3723381815143944794-20&ref_=nav_custrec_signin&

• 1 תגובה
    • 816 צפיות
  11. Started by ElishaBar,

. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד, עבודה משרדית, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassin's Creed- כל הסדרה. COD BF3 GTA ועוד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? 1200*1920 גודל מסך 24'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד ה…

• 6 תגובות
    • 816 צפיות
  12. Started by Zippopo,

שלום, אני מתחיל ללמוד עוד חודש וחשבתי לקנות נייד. השימושים הם בעיקר אינטרנט ואופיס, משחקים קלים ישנים, צפיה בסרטים, הורדות, מוזיקה, פוטושופ. ראיתי בוואלה שופס את המחשב הבא: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TZ218391C415191052 האם כדאי? תודה.

13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 *** א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל *** ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 אבל אם יש שידרוג משמעותי , אז לא איכפת לי להוסיף עוד 150 ככה.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר משחקים *** א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). *** ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ******* -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WD/BF4 וgta v שיצא ******* -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD ******* -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך…

• 3 תגובות
    • 816 צפיות
  14. אני חושב אולי לקנות לפטופ קטן לשימושים רגילים כמו אינטרנט אופיס וכו' וראיתי שבבזק מציעים לפטופים ונוטבוקים ב36 תשלומים שזה מאוד אקוטי בעיניי כי אני רוצה לפרוס את התשלום לכמה שיותר זמן.בגדול אני מתלבט בין הלנובו שעולה 49.90 לבין הACER (ההבדל הוא שהלנובו הוא עם סוללה 3 תאים והשני עם 6 ובאייסר אין בלוטוט שזה גם חשוב).אפשר חוות דעת על שני המחשבים האלה? מה עדיף? ???

• 2 תגובות
    • 816 צפיות
  15. Started by Born2Kill,

שלום, יש לי את הנטבוק Compaq Mini 331C ואיך שהוא מאתחל הוא מראה לוגו בצבע אדום של Compaq ומיד אחרי זה מסך שחור כאשר בפינה יש קו תחתון מהבהב ושם זה נעצר ולא זז. זה קורה ברוב הפעמים, בעיקר שאין לו מספיק חשמל, אפילו אם יש 30% סוללה זה לא עולה, ולפעמים אפילו כשאשר יש 100% סוללה זה לא עולה. אשמח לכיוון לשם פיתרון.

• 1 תגובה
    • 816 צפיות
  16. לא ידעתי היכן לפרסם את הפוסט הזה כי הוא עוסק במספר פיתרונות חומרה שונות. יש לי צורך בביצוע מניפולצייה בתמונות . הכוונה היא לקחת תמונות ולהוסיף בתוכם חצים מלווים בכיתוב בכתב יד באמצעות עט סטילוס . אין לי מושג בתחום . האפשרויות למיטב הבנתי הן כדלהלן : 1. לרכוש לוח שירטוט כתיבה אלקטרוני כמו wacom bambo שזה בעצם פד משטח מגע וסטילוס שמתחברים ב usb. היתרון שהעלות היא זולה כ 200 ש"ח וניתן להשתמש בו גם עם המחשב השולחני וגם עם הנייד שלי שיש לו מסך מט שמקל על השימוש בו . החיסרון הוא שהניידות מוגבלת ומסורבלת ויתכן שכמו הרבה אנשים לפני,יהיה לי קשה להתרגל לצורת העבודה הנידרשת , של שימוש בסטילוס על משטח שמונח על השולחן ובו זמנית צפייה במסך שנימצא מול העיינים . 2. לרכוש נייד היב…

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  17. Started by bsc,

שלום, אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד. הצרכים שלי הם עבור עבודה בתוכנת גרפיות-עיצוב ואדריכלות. אני מחפש מחשב בגודל "15.6 בתקציב של 5000 ש"ח פלוס מינוס. כמו כן האם יש הבדל בצרכים שלי בין מעבד i5 או i7. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 816 צפיות
  18. שלום רב לכל מי שיעזור,אני מעוניין בשדרוג המחשב הקיים שלי, אני צריך חוות דעת על המפרט שרשמתי,מה אפשר לשפר,כל הצעה תתקבל בברכה. המחשב הקיים: מעבד: e5200 2.50ghz(2cpus) pantium r dual core כרטיס מסך:8800gt זיכרון:1.5 ram לוח אם:ep43-ds3l 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בטח לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עבודה אוניברסטאית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב…

• 13 תגובות
    • 816 צפיות
  19. Started by hwmember,

אני צריך מפרט למחשב בסכום של עד 3500 שקלים.. ללא מסך ושאר הציוד ההיקפי.. (לא לאוברקלוקינג.. שימושים רגילים..)

• 2 תגובות
    • 816 צפיות
  20. שימוש כללי גבוה קצת משחקיםבקטנה פה ושם וצפייה בסרטים ושיפעל חלק ומהר ככל האפשר רצוי כרטיס מסך וזיכון מינימום של 2GB גודל מסך בין 14-15.4 ולא אכפת לי שלא תיהיה מערכת הפעלה מותקנת תקציב עד 5000 ש"ח(אם יש סיבה מוצדקת אז מוכן להוסיף עוד קצת) ראיתי הרבה מחשבים של MSI וGIGABYTE עם מפרטים ממש מרשימים ומחיר טוב אבל כל מי ששאלתי ענה לי את אותה התשובה "לא ידעתי שהם מייצרים מחשבים ניידים" חחח אז אם למישהו יש חוות דעת טובה על המחשבים שלהם תודה על העזרה ושבת שלום

• 5 תגובות
    • 816 צפיות
  21. Started by שירה .,

האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: לא, אבל בעיקרון DELL נשמע לי אחלה חח לא? מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): ארץ תקציב: 2000 עד 3000 כזה. יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: לא רצוי, אבל שיהיה חח יד ראשונה\שניה: ראשונה נראה לי. זמן אחריות רצוי: כמה שיותר יותר טוב אך לא קריטי חברת המחשב הניד המועדפת: DELL, אבל אני לא עם ראש בקיר מערכת הפעלה רצויה: משהו טוב שיחזיק מעמד הרבה זמן ובאמת משהו איכותי ביותר כונן קשיח מועדף: כנ"ל משקל הנייד המועדף: שיהיה קל. קל מאוד אפילו חח גודל הצג: 11.6 או 12.1 זמן סוללה רצוי: שתהיה סוללה טובה, 6CELL זה בסדר צבע המחשב הרצוי: חחח לבן/ורוד למרות שלא קריטי לי שיהיה גם שחור מצידי אפשרויות נוספות במחשב: זה נחמד אם יהיה מצ…

• 2 תגובות
    • 816 צפיות
  22. Started by shai82,

שניהם של LG, ההבדל הוא בגודל ההרדיסק, ובמערכת ההפעלה. אז ההתלבטות שלי נובעת מכיוון שבראשון יש 2 סלוטים של זכרון תפוסים, ככה שאם ארצה להוסיף בעתיד אצטרך להוציא את הקיימים. P1-JPROE http://www.hye.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=35&subcatid=57&prodid=163&keySearch= או P1-KP11E http://www.hye.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=35&subcatid=57&prodid=195&keySearch= תודה רבה

• 3 תגובות
    • 816 צפיות
  23. שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 1400 דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה, אופיס, משחקים קלים וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Office - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Hearthstone -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציה: לפחות FHD. גודל: 13 - 14 אינץ'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…

• 0 תגובות
    • 816 צפיות
  24. אורח בן
    Started by אורח בן,

אני קונה לפטופ חדש בעקבות פטירתו בטרם עת של הקודם. הדרישה הכי קריטית שיהיה אולטרה בוק קל עם SSD 256 ו8 ג'יגה זיכרון אשמח לקבל המלצות נוספות מתלבט כרגע בין Toshiba Portege Z30 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=17127 ודל xps 13 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=16438 תודה!

• 2 תגובות
    • 815 צפיות
  25. שלום לכולם, אני עוזר לחבר להרכיב מפרט ואשמח לעזרתכם. הוא ציין בפני שהתקציב שלו זה עד 3500 ש"ח,והוא צריך רק את המארז עם הרכיבים, לא צריך מסך\לא צריך ציוד היקפי לא כלום. (יש לו מסך 22 אינץ'). לאחר שיחה קצרה הבנתי ממנו מספר דברים הכרחיים (כל השאר כמובן לשיקולכם) : מעבד: הוא מעוניין במעבד intel מסדרת core 2 (כפול\מרובע ליבה, אך לא פחות מE8400) . כרטיס מסך: ביקש שכרטיס המסך יהיה באזור רמת radeon 4870 (או משהו דומה\מקביל). הארד-דיסק: 500GB ומעלה. אשמח לעזרתכם,תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 815 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.