ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
שלום, ראיתי פה מספר דיונים על מפרטים בטווח מחירים דומה לזה שאבקש, אך יש שוני במפרט שאבקש לכן חשבתי שעדיף לפחות דיון נוסף. אני מעוניין במפרט למחשב בתקציב שבין 4000-4500 ש"ח בהעדפה למחיר נמוך ככל הניתן. ללא ציוק היקפי (מסך,מקלדת, עכבר ורמקולים),כונן/צורב אופטי וכונן קשיח (Hard Drive) (יש לי אחד יחסית חדש והיום המחירים גבוהים) המחשב יהיה בעיקר לשימושי צפיית סרטי HD (בקונפיגורציה של מעין קולנוע ביתי) ומשחקי מחשב ( Battlefield 3, Assassins creed החדש ובקיצור כול הגדולים) הרצון שלי הוא לשחק בהגדרות הגרפיות הגבוהות ביותר (רזולוציה של 1920X1080) (מכאן הטווח מחירים) כמו כן יש לי מערכת Logitech z5500 5.1 ורק כדי להיות בטוח אני רוצה שלמחשב יהיה חיבור Digital (זה היום סטנדט ב…
-
- 4 תגובות
- 832 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי לשימוש בתוכנות תלת-מימד ופוסט אפקטס כגון Maya, After effects וכו'. פוטושופ כמובן גם.. גודל ומשקל פחות קריטי - שיהיה מסך באיכות גבוהה כמובן, מעדיף מסך מאט. לא צריך מסך מגע וכל מיני פיטצ'רים. העיקר שיהיה חזק מאוד. אני גם גיימר על הדרך אם זה משנה אבל אני מאמין שזה מסתנכרן יפה עם התוכנות תלת מימד.. בכל מקרה, התקציב בסביבות ה6000? משהו כזה. אפשר לחרוג תאכלס, אבל לא להשתגע. נגיד עד 7000 אם זה באמת בצורה חריגה יותר שווה. אשמח גם המלצות מאיפה לקנות - בת"א עדיף. או לפחות באיזור המרכז. רב תודות!
-
- 0 תגובות
- 832 צפיות
-
-
-
לא ידעתי היכן לפרסם את הפוסט הזה כי הוא עוסק במספר פיתרונות חומרה שונות. יש לי צורך בביצוע מניפולצייה בתמונות . הכוונה היא לקחת תמונות ולהוסיף בתוכם חצים מלווים בכיתוב בכתב יד באמצעות עט סטילוס . אין לי מושג בתחום . האפשרויות למיטב הבנתי הן כדלהלן : 1. לרכוש לוח שירטוט כתיבה אלקטרוני כמו wacom bambo שזה בעצם פד משטח מגע וסטילוס שמתחברים ב usb. היתרון שהעלות היא זולה כ 200 ש"ח וניתן להשתמש בו גם עם המחשב השולחני וגם עם הנייד שלי שיש לו מסך מט שמקל על השימוש בו . החיסרון הוא שהניידות מוגבלת ומסורבלת ויתכן שכמו הרבה אנשים לפני,יהיה לי קשה להתרגל לצורת העבודה הנידרשת , של שימוש בסטילוס על משטח שמונח על השולחן ובו זמנית צפייה במסך שנימצא מול העיינים . 2. לרכוש נייד היב…
-
- 0 תגובות
- 832 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, מוסיקה וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים בעיקר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג . - משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Battlefield 3,COD, DEUS-EX -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם י…
-
- 5 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום רב, http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=846339,853514 הרכיבים שיש במחשבים האלה זה מה שאני מחפש מבחינת החומרה פחות או יותר. רק לא ברור לי מדוע למשל יש בין שני הדגמים הנ"ל הפרש של 400 ש"ח בעוד ההבדלים מאוד מינוריים (ואפילו לטובת הזול) לדוגמא הסוללה של הזול היא 6 תאים לעומת 4 תאים של היקר.. בנוסף, אם מסתכלים בכלל על סדרת T430, מחשב עם אותו רכיבים כבר מגיע כמעט ל3000 ש"ח. מה ההבדל בין הסדרות שגורם להבדלי מחיר האלה?? והאם באופן כללי המחשבים שיש שם בהשוואת מחירים נחשבים טובים ואמינים?
-
- 4 תגובות
- 832 צפיות
-
-
-
אהלן קיבלתי בפורום מפרטים מפרט למחשב נייח לגרפיקאים, יש אפשרות שמישהו פה יוכל לעזור לי עם נייד?... אני כעקרון צריכה מחשב נייד בעל אותן יכולות בדיוק של המחשב הנייח שהורכב לי, ואין מגבלת תקציב. קודם כל, למען הפרוטוקול... עונה על השאלות הבסיסיות: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות - המון אינטרנט ואופיס, עריכה גרפית שיוצאת לדפוס - 2D, 3D, ועריכה קלה מאוד של סרטים (למשל הוספת/שינוי פסקול, חיתוך קטעים וכד') * גודל המסך: 15" או יותר (גודל המסך באמת לא מאוד חשוב כיוון שתהיה גם תחנת עגינה) * משקל רצוי: לא מאוד חשוב, המחשב כנראה ישאר במשרד רוב הזמן * זמן סוללה: רצוי זמן סוללה של שלוש שעות ויותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: ESATA, HDMI, USB3 * בלוטות: כן * גודל מינימלי של כו…
-
- 2 תגובות
- 832 צפיות
-
-
* בפעם הראשונה שפרסמתי את האשכול הוא היה מלא בלאגן וכול מיני בקשות מפריעות. נסתי לסדר אותו בצורה נוחה יותר לעין והורדתי פריטים לא חשובים. שלום לכולם, בזמן הקרוב אני מתכנן רכישת מחשב חזק עם ציוד הקיפי כלול. חשוב לי להדגיש שהציוד ההיקפי חשוב מאוד, כך שרצוי לתת לו כמה אלפי שקלים מהתקציב. 1. תקציב: עד 7500 ללא חריגות. אם ההבדלים לא קריטיים ומספקים לדרישותיי (מטה) לפחות 4 שנים קדימה, רצוי לחסוך כמה שיותר. 2. שימושי המחשב: 75% תכנות (עבודה) Visual studio, eclipse; משחקים - GTA/FIFA/BATTLEFILED. שימוש מידי פעם בתוכנות כבדות (Photoshop/3dmax/AfterEffects,SonyVages) 3. ציוד הקפי: מסך - 22-24 אינץ עם פאנל Ips. חשובה האיכות, רזולוציה גבוהה וכמו כן עבודה מולו שעות ארוכות ב…
-
- 1 תגובה
- 832 צפיות
-
-
רציתי לקבל ביקורת לגבי מפרט כלשהו: TUF Z490 Gaming-Plus 998 - 947 - לוח אם Intel® Core™ I5-10500 Comet Lake 938 מעבד Gigabyte GeForce GTX 1660 GV-N1660OC-6GD כרטיס מסך Crucial Ballistix sport LT DIMM 16GB DDR4 3000Mhz DRx8 BLS16G4D30BESB זכרון CoolerMaster MasterBox MB530P מארז המחיר פחות או יותר בגבול ה-4000 שח ונראה לי שזה מחשב טוב למחיר הזה המחשב בעיקרו צריך להיות מחשב גיימינג
-
- 3 תגובות
- 832 צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה שני החברות הם dell מול acer ה- acer דגם TRAVELMATE 5730 מעבד core 2 duo t6570 2.1 ghz זכרון 2 ג'יגה כרטיס מסך ati radeon 3470 שנה אחריות מערכת הפעלה vista מסך 15.4 מחיר - 2980 מול dell vostro 1015 מעבד core 2 duo 2.0 ghz t5870 2 גיגה זכרון כרטיס מסך intel 4500 מחיר 2990 שלוש שנים אחריות ללא מערכת הפעלה מסך 15.6 על איזה מחשב הייתם הולכים? תודה
-
- 4 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום כולם, אני מעויינת במחשב נייח למטרות ביתיות (שימוש סטודנטיאלי ), אשמח לעזרה והכוונה. שאלה נוספת: האם כדי לשקיע יותר בנוגע למעבד, כמו אינטל I5 תודה לכל העוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לשימוש ביתי, משחקים בסיסיים, לשימוש סטודנט, סרטים באיכות HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן ל…
-
- 1 תגובה
- 831 צפיות
-
-
מצ"ב ביקורת: http://www.geek.com/spire-pacific-breeze-laptop-cooler למישהו יש ניסיון עם משטח הקירור הזה? המחשב שלי עכשיו בקיץ נורא מתחמם (hp dv6500 עם כרטיס מסך gf8400) קראתי שיש איזה בעיה עם כל סדרת הGF 8xxx לא יודע בדיוק עד כמה זה רלוונטי למחשב שלי אבל גם כשהמחשב עובד והמעבד לא נמצא במקסימום שלו - הוא מאוד חם ובאיזור המקלדת. וזה לא נוח, אגב אני מניח שזה נובע גם מטמפ' הסביבה שהיא 34 מעלות בערך.. (כן יש לי בית חם.. אני מפחד בכלל להריץ עליו משחקים כמו דום 3 כי אני מפחד שזה יגרום לנזק למחשב בגלל החום בגלל זה נראה לי שחיוני לקנות משטח קירור יעיל ... האם כדאי בכלל להוציא יותר ממאה שקל על דבר כזה כשיש אופציות ממותגים ידועים (כמן vantec) ובמחיר יותר זול
-
- 0 תגובות
- 831 צפיות
-
-
חברס עוד כמה ימים אני הולך לקנות מחשב וחבר הרכיב לי מפרט ואני רוצה לשמוע חוות דעת נוספות השמח אם תוכלו לעזור תודה מראש לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שוב הריני חוזר לפורום המפרטים האמין והטוב של HWZone! אשמח לקבל את עזרתכם שוב, והפעם עם HTPC. כאמור - תקציב עד 4K, אולי יאושרו חריגות מוצדקות ( ). והאילוצים, בסדר חשיבות יורד: 1. חייב להיות בעל יציאות אודיו דיגיטליות (אופטי/קואקסלי), נפרדות מ-HDMI/DVI (יש לנו רסיבר ללא כניסת HDMI אבל עם כניסות אופטיות וקואקסליות). 2. חייב להגיע במארז "יפה" לפי הסטנדרטים של אמא (מה לעשות, אמא אחראית על עיצוב הסלון) - כלומר, מארז שנראה שונה ככל האפשר מהסטנדרט המקובל של "בלוקי hi-fi מלבניים", או לחלופין דק מאד. זה המארז הדק ביותר שהצלחתי למצוא בארץ - אשמח אם תראו לי אחד יותר דק (או, לחלופין, אחד שמן שנראה מגניב, כמו למשל ה-HTPC העגול של סוני) 3. רצוי שיהיה לו כרטיס רשת אלחוטי בתקן n, אבל…
-
- 9 תגובות
- 831 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: כתיבת קוד (תכנות) , מדי פעם עריכת סרטים ב AfterEffects , מדי פעם פוטושופ . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה לי. * רזולוציית המסך? HD 1366x768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין דרישות מיוחדות * משקל רצוי? אין משקל רצוי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה הגיוני, בסביבות שעה וחצי שעתיים .. לא יודע מה המינימום היום. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA HDMI . * Bluetooth?רצוי לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?HDD 500G * כונן אופטי? לא חובה, רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון …
-
- 0 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לצפייה בסרטי HD עד גודל מסך 14" ללא מערכת הפעלה. התקציב הוא עד 2.5k תודה.
-
- 0 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שלום, דרוש מפרט ליעוד: -גראפיקה מעולה -משחקים כבדים(דרישה של כרטיס מסך גבוהה ומעבד) אני חשבתי בכיוון Intel . אם לעשות OC בעתיד: לא מתעסק בזה...אני לא שוקל זאת לעתיד. חשבתי על: מעבד-INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX לוח אם- ABIT IB9 זכרונות-G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-2GBNQ כ.מסך-BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL ספק כח-ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מארז- GIGABYTE POSEIDON TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK/SILVER - GZ-XA1CA יוצא בערך 5700 +/- שאלה : אם יש משחק שדורש למשל 3 ג'גה במעבד,מעבד e6300 יפעיל דבר כזה? 6300 מספיק…
-
- 5 תגובות
- 831 צפיות
-
-
Abit IP35 PRO INTEL E6320 with with OC from 1.86 to 2.52GHZ 2GB RAM 800MHZ 8600 Gforce BIOSTAR 256 MB 250 GB DVD 22" LCD ספק כח 400 wat האם יש לכם רעיונות לשיפור? בעיקרון רציתי את הכרטיס מסך והזיכרון המעבד סה"כ לא רע בכלל רעיונות יתקבלו בברכה.
-
- 5 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול מה יהיה השדרוג הכי חכם למשחקים - אם לא כ"כ אכפת לי מהגרפיקה ואני מעדיף לקצר את זמני הטעינה? המפרט : pentium 4 3.00GHZ wHT DDR2 533mhz G.skill 512MB MSI 256mb X1300PRO אני יודע שהכרטיס די דפוק למשחקים, אבל הוא נותן לי לשחק את כל המשחקים על הגדרות נמוכות\גבוהות וזה מספיק לי בינתיים...
-
- 6 תגובות
- 831 צפיות
-
-
D805 gigabyte GA-8I945PG intel 945PG crosair VS1GBKIT675D2 (2x512MB) DDR-II 667 Value samsung 80GB S-ata II enermax 420W evga gforce 7900GT 256MB Compucase CI-6A19-2F BL Front USB BigTyphoon LG GSA-H10A 16x black 17" samsung 740B Computer assembly+ new operating system installa altec lansing ATP3 3-Piece System (2.1) speakers הכל עלה 7807 ש"ח, כולל מקלדת ועכבר של מיקרוסופט מה אתם אומרים? ד"א רציתי לקנות את ה 5700 אבל המוכר אמר שאם אני יקנה את הביג טיפון הוא יוריד לי 20 שקל שזה יוצר מחיר קרוב מאוד ל 5700, 185 ש"ח. ואם מישהו יכול להגיד לי, רשום בדף: computer assembely+new operrating system installa, זה אומר גם מערכת הפעלה או לא?
-
- 8 תגובות
- 831 צפיות
-
-
טוב אז אחרי חשיבה ממושכת הגעתי למפרט הבא אני לא מומחה בבניית מחשבים ולכן אשמח אם תגיבו ותשפרו אם יש צורך בנוסף אשמח אם מישהו יסביר לי איך אני גורם למחשב לקלוט wifi? מעבד: Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כבר נקנה קירור למעבד: Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪44 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪297 מארז: באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W שחור - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪650 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter כמות: 1 - מחיר: ₪388 כרטיס מסך: MSI GTX660 TI 2GB HDMI OC EDITION כבר נקנה מסך: DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM כבר נקנה זיכרון : crosair 8 gb 1600mhz http://ksp.co.il/…
-
- 4 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מחפש נייד חדש בסכום 1000$, המחשב יירכש בארה"ב. אחרי חיפוש ברשת ובדיקת ההצע אני יותר מתלבט מאשר לפני שהתחלתי לחפש. בגדול אני רוצה מחשב בנתונים הבאים מעבד i-5 זכרון 4GB דיסק 500GB מהיר כרטיס מסך לא מוכלל מסך - מעדיף 17 אבל אפשרי גם 15.6 המחשב מיועד להיות ב95 %מהזמן בבית לכן המשקל וחיי הסוללה אינם שיקול בינתיים ראיתי כמה מחשבים שעונים על המפרט (בקירוב) HP מסדרת DV7 - אולם הבנתי שהם אינם נחשבים איכותיים או אמינים במיוחד DELL Studio יש המון דיבור ברשת על מחשבי ASUS אולם איני יודע עליהם דבר, האם נחשבים טובים? אשמח לשמוע על עוד אלטרנטיבות ו/או חוו"ד על המחשבים שציינתי למעלה תודה מראש ערן
-
- 5 תגובות
- 831 צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שלום לכולם. אבקש את עזרתכם בהצעת מפרטים למחשב בתקציב של עד 3,500 שקלים. המחשב ישמש אותי למשחקים קלים יחסית, ובעיקר חשוב לי שיהיה יציב, מהיר, ושיחזיק לאורך זמן. הבחינה החיצונית לא חשובה לי ולכן אבקש מכם להציע מארזים פונקציונליים בלבד וסולידים לגמרי מבחינת מראה. אני הולך לגמרי לאיבוד בין כל המבחר, ולכן מאוד אשמח לקבל הכוונה.. תודה רבה מראש!
-
- 14 תגובות
- 831 צפיות
-