ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,377 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? אפשרי מזומן ואפשרי אשראי. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)- היות ואני קונה אותו לקראת האונ' אני מניחה שאשתמש הרבה ב office, באינטרנט, אני ארצה לצפות בו בסרטים ומתכוונת להשקיע במסך שטוח גדול מספיק (חשבתי בסביבות ה-22/24 אינצ'- אני רוצה למקם אותו ככה שאני אוכל לראות סרטים בכיף יחסית מהמיטה), הגיוני שגם הורדות, ואני וחברה שלי כבר מפנטזות על איך שנשחק לנו ביחד בדיאבלו ברשת..אני לא חושבת שאני אתקין עליו משחקים כבדים, ולא מבינה בזה מספיק בשביל לדעת איזה משחק כבד וכמה…
-
- 15 תגובות
- 953 צפיות
-
-
היי לכולם אני צריכה לקנות מחשב חדש. בהתחלה שקלתי ללכת על מחשב נייח, אבל עכשיו אני שוקלת גם את כיוון המחשב הנייד ככה שאני אוכל לקחת אותו גם לאוניברסיטה. המחשב נועד למשחקים כגון World of warcraft, sims 3, Heroes of newreth וכל מיני הרחבות שעלולות לצאת להם בעתיד. אני מחפשת מחשב שיוכל להריץ את המשחקים הללו בצורה חלקה בהגדרות הגבוהות. בנוסף לכך, הוא ישמש לגלישה באינטרנט, לתוכנות בסיסיות ללימודים כמו אופיס וכאלו ואולי קצת סרטים. שימו לב שברצוני להשתמש במחשב לפחות ל3-4 שנים הקרובות, ככה שחשוב לי שהוא יהיה חזק יחסית כדי להריץ משחקים שעתידים לצאת (רובם בסגנון המשחקים שכתבתי למעלה). בנוסף לכך, חשוב לי שתהיה מקלדת שקטה ורכה ומחשב שקט יחסית. העיצוב פחות חשוב כל עוד זה לא איזה משהו…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קודם כל, תודה לחברה שעזרו לי באשכול לבחירת נייד. הוא אצלי והוא סוחב סרטי HD בצורה יפה מאוד. הבעיה כרגע היא כזו - יש בו מצלמה מובנית, ומסנג'ר וג'ימייל למשל מזהים אותה, אבל לא מצליחים להפעיל אותה. אם אני עושה שיחת וידאו, זה נכשל, ומופיע סמל של מצלמה עם קו אדום מעליה [כאילו פתאום אין מצלמה]. האם תוכלו לעזור לי בזה?
-
- 7 תגובות
- 973 צפיות
-
-
1. מה התקציב? לא משנה 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים מאוד ומשחקי FLASH באינטרנט, צפיה בסרטיי, הורדות, מסיבות רשת,ICQ ומסנג'ר ושירים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו:לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? מחשב שקט ונראה נחמד 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? שיהיה דיסק קשיח בגודל בערך 320 או קצת יותר ועדיף מעבד אינטל. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? ממש שקט 10. האם מתוכנן :OCממש לא צריך 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו …
-
- 8 תגובות
- 724 צפיות
-
-
הי אני צריך בבקשה בשביל שכן שלי מפרט מחשב בסביבות 1,500-2,000 ש"ח. בלי מסך.. הוא מעוניין להפעיל רק מידיי פעם איזשהו משחק - לא משהו רציני מידיי ולכן אני צריך בשבילו לוח אם עם כרטיס מסך ONBOARD.. ליד הבית יש KSP אז 90% שקונים משם הכל...(KSP ירולשים - הר חוצבים או תלפיות גם אפשרי) ואפשרי גם לקנות מאייבורי (גבעת שאול) ולקבל שירות מעל הממוצע... (פשוט הגוף שאבא שלי עובד איתו מזמין מהם הזמנות רציניות ולא כדאי להם לאבד לקוח עסקי רב ערך...) ללא ציוד היקפי. הוא רוצה ראם 4GB - אפשרי בתקציב הזה? בכלל נחוץ כזה נפח זיכרון?? יש הצעות למפרט נחמד? ת-ו-ד-ה!
-
- 1 תגובה
- 699 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצות למחשב שיעודו העיקרי הוא משחקים. תקציב =3500 ש"ח חריגה עד 4000ש"ח אין צורך בשום ציוד הקפי (מסך, מקלדת וכו') מעוניין במעבד של אינטל. אין צורך במערכת הפעלה או כל תוכנה שהיא. מעדיף המלצות עם כרטיס מסך של Gainward (יש לי הנחה עליהם) לא מתוכנן OC במחשב. ** האם כדאי SLI של 2 כרטיסי מסך "חלשים" על כ.מסך חזק יותר? תודה מראש על העזרה גיא
-
- 29 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום חברים, צריך עזרתכם ועצתכם לשיפור המפרט הנ"ל, לטובת לימודיי כסטודנט. בסה"כ בניתי את המפרט הנ"ל בהתאם להצעות דומות שראיתי פה בפורום, ולדעתי הוא די מתאים לי, עם שינויים קלים שתציעו. מבקש מחשב טוב ל"עבודה משרדית", וגם שיריץ טוב משחקים (למרות שתכל'ס לא יהיה לי יותר מדי זמן לזה). אין צורך במסך וצורב. (המסך שיש לי הוא SAMSUNG 2233BW). ולהלן המפרט: מעבד Intel Dual Core E6300 2.8Ghz Tray, יחידות 1 ¤391 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=929 Arctic Cooling Alpine 7 CPU COOLER , יחידות 1 ¤56 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=50 Gigabyte GA-EP43-DS3 P43 CHIPSET, יחידות 1 ¤414 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=192 OCZ 4GB Kit DDR2 1150Mhz Reaper HPC, …
-
- 5 תגובות
- 668 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב בסכום של 3500 ש"ח בערך,זה מפרט משחשבתי עליו, תגידו איך ואם הוא חזק בשביל העברת קלטות וידאו ישנות למחשב והרצת משחקים חדשים ברמה בינונית מעבד אינטל 2.93GH 3MB CORE 2 DUO E7500 ¤520 מאוורר למעבד CNPS7500-AlCU LED ZALMAN ¤150 לוח אם Gigabyte GA-EP45-UD3L ¤530 כונן קשיח Seagate 750GB 7200RPM, 32MB SATA II ST3750528AS ¤360 זיכרון Kingston DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz ¤280 כרטיס גרפי GIGABYTE HD 4850 512MB Zalman Fansink GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E ¤590 כרטיס טלוויזיה ועריכה WinTV-PVR-150 MCE-Kit PCI FM Analog + Remote ¤390 מארז ללא ספק LED+25CM FAN EZCOOl ¤350 ספק כח PFC SPIRE 12CM FAN 550W SPIRE ¤350 רמקולים Altec Lansing VS2421 ¤290 סה"כ מחי…
-
- 7 תגובות
- 798 צפיות
-
-
הייתי מעוניין לקבל המלצה לגבי מפרט מחשב סלוני אשר אמור להריץ סרטי FULL HD ובנוסף להריץ את את משחקי המחשב כגון FIFA , NBA GTA 4 וכו' לפי הבנתי יהיה קשה לראות משחקים באיכות טובה גם כשכרטיס המסך איכותי נניח ATI 4870. תקציב המחשב ללא מסך כמובן עומד על כ- 4,000 ש"ח
-
- 7 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אני תלמיד במכללה ואני צריך מחשב נייד שיהיה קל ושיריץ לי סביבות פיתוח למינהן בשביל C ,C++,JAVA גרפיקה וכו'. ז"א אני מחפש מחשב קל ,נייד,וחזק אם זה יתאפשר אשמח לקבל הצעות..
-
- 1 תגובה
- 595 צפיות
-
-
שלום רב. כיוון שאני בור ועם הארץ במחשבים ניידים, רציתי בבקשה לקבל הצעה כאן מהמומחים לגבי מחשב נייד (חשבתי על DELL או טושיבה) המחשב מיועד לגרפיקה ועבודות עם תוכנות של Adobe וכמובן עריכות וידאו, סרטים, ותוכנות בסיסיות כמו WORD ו OFFICE המחשב לא מיועד למשחקים כבדים, אולי משחקים פשוטים. וכמובן גם אינטרנט. חשבתי שזה יהיה נחמד אם יהיה שילוב של מערכת הפעלה של WINDOWS 7 גירסת ה HOME מספיק לא? (היא לא רוצה VISTA מנסיון עבר שלה) התקציב זה עד 4200 אם אפשרות לחריגה קטנה בלבד אם זה עניינים שוליים. חשוב שהמסך של המחשב יהיה לפחות 15 אינ'ץ ומעלה. כמו כן חשוב האחריות ורצוי מאוד חנות באיזור המרכז. המחשב לא מיועד בשבילי אלא לידידה שלי שלומדת את התוכנות הנ"ל אשמח והעריך מאוד לשמוע את הצעותכם…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מיזמן לא עסקתי כבר בבניית מיפרטים והרבה דברים היתשנו אז אני זקוק לחוות דעת על מיפרט שבניתי בישביל ילד למישחקים בעיקר. אז ככה, היה לו מחשב ישן עם כרטיס חדש יחסית- ATI 4670. עכשיו המחשב הישן כבר גמור וצריך מחשב חדש- כל מה שבקופסא חוץ מהכרטיס מסך. לדעתי הכרטיס הזה אמור לעבוד טוב יחסית בהגדרות בינוניות במיפרט כזה לא? המיפרט שבניתי מצורף: [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 644 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב (3500 ש"ח פחות או יותר) בעוד כשבוע שבועיים לאחר שתצא סדרת המעבדים, לוחות האם וכרטיסי המסך החדשים, הזה הנה מפרט מתוכנן, תגידו איך ואם הוא חזק להריץ משחקים כמו GTAIV וכאלה בגרפיקה הכי גבוהה שאפשר? מעבד AMD Phenom II X3 710 Box ¤627 לוח אם Gigabyte GA-MA770-UD3 ¤461 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤268 זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤330 כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4870 512MB DDR5 PCIe ¤834 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ¤114 מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 ¤388 ספק כח Seasonic SS-500ET 500W ¤347 הרכבת מערכת מחשב + בדיקה ¤79 סה"כ מחיר לכל המוצרים:3448¤ אני צריך חו…
-
- 5 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום חברים. האם אני דוחף את הגבול? מפרט עד 1000 ש"ח? הקיצר אני צריך: שימושים: אינטרנט, הורדות, סרטי מוזיקה וקצת עריכת תמונות ווידאו מעבד חזק (אבל לא בשמיים) לוח אם עם: כרטיס מסך און בורד עם יציאת DV, כרטיס קול סביר, יציאת לאן \ בלוטות' \ ווי-פיי מארז עם קירור סביר ספק כוח סביר זכרונות מספיק 2 ג'יגה אבל שתהיה לי אפשרות להרחיב והכי חשוב: שיתמוך בלינוקס 100 אחוז. וזהו. אני אתקין עליו הארד דיסק SATA שיש לי וצורב שיש לי
-
- 8 תגובות
- 745 צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים ויהיה מחובר לצג 22". רק רציתי לדעת אם משהו לא מתאים/אפשר לייעל את המפרט. Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER , יחידות 1 ¤124 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1051 Gigabyte MA-770-UD3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ¤411 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1048 OCZ 2GB DDR2 800Mhz Gold Edition , יחידות 2 ¤268 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=754 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS, יחידות 1 ¤281 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=88 Power Color ATI Radeon 4890 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ¤1049 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1122 צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black, יחידות 1 ¤…
-
- 1 תגובה
- 550 צפיות
-
-
מה דעתכם על המחשב הזה: מחשב נייד Duel Core 2.16Ghz HASEE דגם: FU542 ו 2048MB 320GB מעבד חזק Intel T4200 2.16GHz - בעל ביצועים משופרים. מסך''15.4 WSVGA 1280x800 בטכנולוגיית LED דיסק קשיח בנפח 320GB לאיחסון סרטים, קבצים ועוד זיכרון מהיר 2GB DDR2 תקשורת אלחוטית Wi-Fi 802.11b/g מצלמה איכותית מובנית 2 רמקולים מובנים + מיקרופון דיגיטלי 4 כניסות מהיר 2.0 USB + קורא כרטיסי זיכרון תודה
-
- 2 תגובות
- 825 צפיות
-
-
חברים . יש לי E4300 משו יודע אם אפשר לקנות לו כרטיס קול אופטי כך שאפשר לחבר אותו לרסיבר
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? עד 1500-1700 שקל (סביר להניח שאפשר לבנות מפרט בפחות). 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המחשב מיועד להורים שלי - הם ישתמשו בו בעיקר לאינטרנט ועבודה משרדית - אינטרנט, אופיס והתחברות למחשבים אחרים מרחוק. משחקי פלאש לכל היותר. ללא צפייה בסרטים\קולנוע ביתי בכלל. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה במעבדה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? עדיפה חנות בירושלים. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא חשוב שקט בכלל. המחשב מכובה כש…
-
- 9 תגובות
- 675 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את זה: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JH5B83B99 לשימוש של צפיה בסרטים(לא HD) וגלישה באינטרנט. מה אתם אומרים על זה? האם יש אלטרנטיבות טובות יותר בסביבות הקרובות של המחיר הזה? אשמח לתשובות מפורטות ולעניין. תודה רבה, !
-
- 4 תגובות
- 873 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2200 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים, אינטרנט, סרטים, הורדות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי כונן דיסקטים נראה לי דיי מיותר, לא צריך גם מארז וספק 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב ש…
-
- 3 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום לכולם, הנושא אמנם ישן אבל השאלות חדשות ולא מצאתי להן תשובה בפורום: אני צריך את המחשב לאופיס ואינטרנט. לא מתכוון לראות סרטים אבל אולי סרטונים כן וחשוב לי שלא ייתקע אם אני עושה כמה דברים בו זמנית. 1. האם עם נטבוק כזה ניתן להוריד מוזיקה עם אי-מיול או טורנט או שזה תוקע אותו לגמרי? 2. על איזה מחשב תוכלו להמליץ לי במחיר הנ"ל עם 1 ג'יגה זיכרון? 3. כמה יעלה לי לשדרג אותו ל-2 ג'יגה בעצמי ומה התוספת אם יעשו זאת בחנות (או אם זה יבוא built-in)? תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 859 צפיות
-
-
צהריים טובים, יש לי נייד של HP פאוויליון DV7,ניסיתי לחבר אותו לטלוויזיה(איזה משהו של חברה בשם KTV)באמצעות כבל HDMI.המסך של הנייד התחיל להבהב(כאילו הוא מתחבר לטלוויזיה)אבל בטלוויזיה עדיין היה רשום No Signal,מה הבעייה? כבר חיברתי אותו בעבר לטלוויזיה וזה עבד,הבעייה הזאת הייתה קיימת אבל אחריי שמנתקים את הכבל ומחבריפ המצב הסתדר ובמקרה הזה זה לא מסתדר. תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 648 צפיות
-
-
בס"ד שלום אני רוצה לדעת אם יש תוכנה שאפשר לשחק במחשב ניד דרך הרשת במחשב והמחשב הניח יעשה את כול העיבוד וישלח ברשת (כמו באיפון עם הwow או כמו שסלקום עושים)
-
- 0 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לקנות מחשב נייד, שישמש אותי בעיקר לגלישה באינטרנט, וצפייה בסרטים. (לא HD). אשמח לקבל חוות דעת על INTEL ATOM, האם הוא מתאים לשימוש שלי. מישהו יכול להסביר לה למה הוא כ"כ זול !? אני עוד אחשוב שסלרון יותר טוב ממנו.. עוד משהו - האם אני יכול למצוא מחשבים עם המעב"ד הנ"ל אבל מסך יותר גדול מ10 אינץ'...?
-
- 5 תגובות
- 980 צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד ללימוד ( הולך ללמוד הנדסת מחשבים אני עיין לא יודע איזה תוכנות אני יצטרך ) , כמו כן אני גם רוצה מעבד חזק וכרטיס מסך טוב גם לסרטים ומשחקים. עדיפות ל 4 GB RAM או עם אפשרות לשדרוג ל - 4
-
- 7 תגובות
- 862 צפיות
-