ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,385 דיונים בפורום זה
-
אני שוקל לקנות מחשב לאחרונה ואני מאוד מתלבט לגבי מספר דברים. הייעוד של המחשב הוא בעיקר אינטרנט, סרטים, ומעט מאוד משחקים (האתגר הויזואלי העיקרי יהיה Myst 4 ודומיו). אני חושב בכיוון אינטל מאחר ואני בור לחלוטין ב-AMD - לא יודע להעריך מה טוב או לא ולעשות השוואות. אני לא זקוק למסך אבל יש לי הגבלות שונות אחרות כפי שאציג זאת תיכף. התקציב שלי הוא עד בתחום של 3500-4000 ש"ח. אהיה מוכן לחרוג ממנו במעט אם אקבל תמורה טובה יותר משמעותית. מעבד: P4 2.8 HT 800MHz הבנתי שעדיף 512KB מטמון ולא 1MB בשל בעיות טכניות של האחרון לוח: Intel Rocklake D865PERL לא מאוד יקר ומכיל את מה שאני זקוק לו: אודיו, רשת, USB 2.0, SATA, Dual DDR 400MHz Support זכרון: Dual DDR 400MHz 512…
-
- 4 תגובות
- 819 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שאפשר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2600 גג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, טיפה עריכה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). sony vegas. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS Global Offensive, BF3, Far Cry. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1440x990 topfield TLD1900D. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות לעכשיו, בינוניות עד נ…
-
- 8 תגובות
- 819 צפיות
-
-
יש לי ספק של חברת ACER בעל מתח של 19V ו4.7 אמפר. ויש לי לפטופ שלא שייך לו אבל גם של ACER שדורש מתח זהה אך 3.4 אמפר. אני יכול לחבר אותו?
-
- 1 תגובה
- 819 צפיות
-
-
רמקולים מובנים חזקים עם איכות סאונד טובה ממש חשובים לי, חוץ מזה לא אכפת לי באמת משום דבר אחר. כן, אני יודע שרמקולים ומחשב נייד הם מושגים סותרים, אבל מה הרע במיעוטו (או בקיצור, הכי נורמלי והכי חזק)? חוץ מאופיס וסרטים אני לא עושה יותר מדי. היה לי lg e500 שאהבתי מאוד אך הוא נגנב ( :-\) ולצערי לא מוכרים אותם כל כך יותר. התקציב שלי הוא 3-3.5K, למרות שהייתי חורג ל4K אם זה משהו מפוצץ. מבין הזולים שראיתי עד כה יש את lg r560 ואת הdell inspiron. הרמקולים שלהם שווים משהו? תודה וחג שמח לכולם, דורי
-
- 0 תגובות
- 819 צפיות
-
-
רוצה חוות דעת על המפרט הזה יותר למשחקים שיהיה לכמה שנים... אולי הכרטיס מסך להחליף?..יש לי מסך 17 רגיל.. http://www.upit.ws/uploads/436892351f8d3.JPG
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אם זה לא יפגע יותר מידי בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב משחקים כבדים, תיכני HD ואינתרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המחשקים הכי כבדים... -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? אם יש אפשרות למארז טוב ושקט במזגרת התקציב אז אני אשמח 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7…
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום לכולם, נתחיל מהעיקר: 1. מה התקציב המקסימאלי? כ- 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק במידה והשיפור אכן מצדיק ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים ב HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קשה לחשוב על דוגמאות כרגע, AC3 ודומיו העתידיים נאמר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות…
-
- 4 תגובות
- 819 צפיות
-
-
זה הדגם שאני קונה: Toshiba - Satellite Laptop with Intel® Centrino® Processor Technology - Graphite Gray Model: L505-S6946 | SKU: 9371538 לינק: http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9371538&type=product&id=1218093382123 יש לי כמה שאלות: 1. המחשב הזה טוב ? אני רוצה מחשב ב 550 דולר ואמרו לי שהוא מועלה 2. המחשב הזה טוב לארץ ? (מבחינת אחריות, שקעים וכל זה...) 3. משתלם לקנות אותו בארצות הברית ? אממ ועוד משהו.... תגידו לי מה יותר משתלם וטוב ואם יש בכלל הבדל: יש לי 2 אפשרויות קנייה מארצות הברית: 1. דודה שלי היא ישראלית ונוסעת לארצות הברית לשבועיים ושאלתי אותה אם היא יכולה לקנות לי את המחשב הזה והיא אמרה כן. 2. בן דוד שלי בן 17 אמריקאי נוסע לארץ לכמה שבועות ושא…
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
-
-
הגיע הזמן להחליף את הרכיבים הישנים... -יש לי כבר 2 גיגה DDR2 , כוננים וכל שאר הדברים שאני צריך. אני רוצה להוסיף עוד 2 ג'יגה זיכרון על מה שכבר יש לי. -יש לי גם ספק כח Thermaltake TR2-RX450PP בהספק של 450W. אם המפרט דורש ספק כח יותר חזק, אפשר להוסיף במסגרת התקציב. אני רוצה בבקשה מפרט חזק במחיר הזה, במיוחד למשחקים כולל הכבדים שבהם. תודה, אורן
-
- 9 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אני צריך למצוא מחשב לבת דודה שלי. מחשב בהחלט לא למשחקים. לא כולל מסך,רמקולים,מקלדת,ועכבר. יש לה גם geforce 2 mx 32 mb שאפשר להשתמש בו אבל את האמת אני לא יודע אם הוא מתחבר ללוחות החדשים.... המחשב יכול להיות מבוסס amd או celeron או פנטיום 4 זה לא משנה העיקר שלא יחרוג מ-1500 ש"ח. המחשב לעבודה רגילה בווינדוס,אינטרנט לאיכסון תמונות(הארד דיסק נחמד). הסתכלתי גם במפרטים המומלצים והמחשב ב-200 נראה שם נחמד.... רק אני לא צריך כונן דיסקטים,סידירום,עכבר ומקלדת ובזה אפשר לקנות אולי עוד 256 זיכרון..... להחלטתכתם. נ.ב היא משתמשת בווינדוס XP... תודה!
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייד Compaq presario cq60-220ej הבטרייה שלו כבר מתה לחלוטין וגם המטען כבר מתפרק חוטים חשופים תוקן פעמיים אצל טכנאי בקיצור אמרתי אם כבר אני קונה בטרייה חדשה אקנה גם מטען חדש כדי לא ליצור בעיות עתידיות.. מבדיקה קצרה המחירים בארץ מטורפים לכן אני רוצה להזמין מEBAY רציתי לבקש את עזרתכם במציאת הדגם המתאים הן של הבטרייה והן של המטען שאני צריך למחשב צירפתי תמונות של הבטרייה הנוכחית והמטען: מה הכוונה בREPLACE WITH HP SPARE ? איזה דגם אני צריך ? האם הבטרייה והמטען שמצאתי בEBAY הם אלו שאני צריך להזמין ? http://www.ebay.com/itm/Original-Battery-Compaq-CQ50-CQ60-498482-001-485041-001-/220647398273?pt=Laptop_Batteries&hash=item335f9c1b81#ht_2790wt_1396 http://ww…
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
-
-
רק מחשב ללא מסך מקלדת וכו' צריך כרטיס מסך עם כמה שיותר CUDA או שעדיף ללכת כבר על הMAC PRO? תודה
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. בעיקר משחקי מחשב,לא הכי כבדים, חשוב שיריץ אץ cod:mw2 בצורה טובה, עדיף גם שיריץ את BF:BC2, אני יודע שהוא יוצא רק במרץ ושהדרישות גבוהות אך אם ניתן להכניס במסגרת התקציב אז תכניסו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. - מסך 20 אינץ של BENQ, 1680*1050 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב …
-
- 8 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את ה d 805 של אינטל ורציתי לשאול איזה לוח אם וספק כח מומלצים למעבד כזה בהתחזב שהסכום המירבי שאני שיש לי להוציא על הלוח הוא 400 ש"ח.תודה על העזרה...
-
- 12 תגובות
- 819 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אחסון תמונות, הורדת סרטים וסדרות... * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?15.6 ומעלה, שיהיה מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). כמה שיותר למחיר הנל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) אפשרי 6-4 שעות.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI , VGA , ExpressCard...) H…
-
- 4 תגובות
- 819 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3200- חריגה עד 3500, וזה במידה וכולל כבר מערכת הפעלה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר ללימודים. אופיס, זום, ייתכן ותוכנות מסוימות (לימודי הנדסה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אבל לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך ד גדל 14 אינץ', חשוב שהוא יהיה קל. משהו בערך 1.6 ק"ג מקס', אפשר לחרוג בכמה גרמים. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (…
-
- 4 תגובות
- 819 צפיות
- 1 follower
-
-
אחרי שאני 4 שנים(ואחרי חצי חודש-חודש בערך שאני מחכה שהפורום יעלה P: רק עליכם אני סומך) עם המחשב P41.7 שלי והGF2mx400 הגיע הזמן להחליף מחשב חיכיתי כבר מינואר בשביל זה, ועכשו שהגיעו הכרטיסי מסך החדשים הגיע הזמן לקנות את המחשב! ;D המפרט דיי מקוצץ כי חלק מהרכיבים כבר יש לי לוח אם, זכרונות,מעבד,HDD,מארז חדש וספק חדש(כרגע אני עם גנרי 300W) אני לא כל כך מבין בלוחות אם של AMD אבל אני ארשום פה את הרכיבים שאני רוצה לבנות את זה מסביבם: [עריכה : רק לוודא, ההבדל בין ה3000+ וה3200+ הוא במהירויות שעון בלבלד נכון?] CPU:Amd athlon 64 3000+ (with TT 12 cooler) Motherboard : ?? (לפי מה שהבנתי מהחדשות באתר באה עלינו ערכת שבבים טובה, כדאי לחכות?) Memory : ?? (512 DDR עד 700 שקל +- ) HDD : 1…
-
- 4 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, זקוק לעזרתכם בבחירת נייד. המחשב הוא מתנה לאישתי. כרגע היא עובדת עם נייד מלפני 4-5 שנים כך שכל שדרוג יעשה את העבודה! * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, צפייה בסרטים ועבודה עם פוטושופ (לא באופן אינטנסיבי) * גודל המסך? 14" או 15" למיניהם. * מסך מבריק או מט? לא נראה לי שזה חשוב. רוב השימוש של הנייד נעשה במשרד\בבית כך שאין חשיבות ממשית למט... * רזולוציית המסך? סטנדרטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? קל ככל האפשר. גמיש בנושא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? היא כרגע עובדת עם נייד עם שעתיים עבודה גג כך שכל שדרוג בנושא יורגש! 4-6 שעות זה מוגזם לבקש? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 …
-
- 1 תגובה
- 819 צפיות
-
-
אהלן חברים, מבקש עזרה עם מפרט למעבד I7 870 ולוח אם DP55KG, החלקים הנ"ל כבר ברשותי ולא כלולים במחיר, התקציב הוא לכל מה שמסביב. המחשב הולך לשמש אותי בעיקר למשחקים על מסך 19" (עם כוונה לשדרוג בעתיד ל22 או 24), את החלקים בכוונתי להזמין אך ורק מפנדאס בבאר-שבע בגלל נושא האחריות ומרחק נסיעה פיזי. הדגש הוא על אופציות שדרוג בשנים שיבואו, חלקים כמו המארז, ספק הכוח וכרטיס המסך רצוי שיהיו בעלי אפשרויות שדרוג כמו CF, ספק כוח מתאים ומארז שיוכל לבצע את עבודתו נאמנה למשך שנים רבות. לא זקוק למסך ולציוד היקפי. התקציב הוא 4500 ש"ח אך תיתכן חריגה של +- 500 ש"ח. רב תודות מראש!
-
- 4 תגובות
- 819 צפיות
-
-
יש לי במחשב שלי כרטיס מסך ראדון 9600xt 256mb ati. בעיקרון אני רוצה מחשב שיחזיק לי למשחקים וסרטים ואינטרנט... אז המלצות אני צריך רק על לוח אם מעבד, כרטיס מסך (שיחזיק להרבה זמן ושיהיה טוב) , וזיכרון של 1024 (2 של 512 או אחד...) המוכר בחנות גם אמר לי שהכרטיס מסך שלי לא יכול לשבת על לוח אם חדש שיש לו pci.... אז אני מבקש המלצה על כרטיס מסך שיחזיק וישב טוב על הלוח אם.. בעיקרון אני מתכוון לקנות הרד דיסק של 250 גיגה וכונן די וי די אז את זה אני כבר יבחר לבד.... בבקשה תעזרו לי כי אני ממש מבולבל.... מה עדיף בכלל? amd או אינטל? ולמה? וזה באותה איכות בכלל??? והאם שווה לקחת לוח אם ממש חדש או אפשר גם אחד שהוא טיפה ישן?? מחכה להמלצות שלכם.... תודה.
-
- 1 תגובה
- 819 צפיות
-
-
מחשב שיתמוך ב 2 מסכים במקביל \ 22" וכן 32" , אחד יראה סרט , השני יעבוד בחדר ליד אודה לכם על עזרה במפרט מחשב חזק שיתמוך בדבר הבא : מסך 22 אינץ + AUDIO מסך 32 אינץ בחדר ליד כדי שיראו סרטים (VIDEO ? AUDIO) מה האופציות שיש לי (לחבר)? חשבתי על לוח עם 2 PCIE16 , אבל מה עושים עם ה AUDIO (המחשב עובד רגיל והסרט עובד גם) חשבתי על GA-MA790X-DS4 (rev. 1.0) או משהו אחר אבקש את עזרתכם בכרטיס מסך איכותי 2 גיגה זכרון 800 מג"הצ. אודה על תשובתכם במהרה
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אני מחפש כבר חודש מחשב נייד למטרת עריכת מוזיקה ובמהלך החיפושים ניתקלתי בהרבה עצות שגורסות שרק הMackbook יספק את המטרות שלי מכיוון שהמחשב מכוון למולטימדיה . החלטתי לברר את העניין וגיליתי שהמחירים של המקים בשמיים (10000ש"ח!) בעוד המפרטים דומים למחשבים שאני יכול לקנות במחירים זולים יותר (DELL/HP לדוגמא) אשמח אם תאירו את עייני בנוגע לנושא : מה כל כך מיוחד במקים ואיך זה מתבטה בביצועים ... נ.ב : ועוד שאלה - מה הסיכונים בקניית מחשב נייד יד שנייה ואיך אפשר להימנע מהם בתודה , לירון ודרך אגב : למה המקבוק כל כך יקר , מה מיוחד בהם כל כך ?
-
- 5 תגובות
- 819 צפיות
-
-
צריך לדעת כמה השילוש הבא שווה: E8400 + קירור : freezer 7 PRO Gigabyte EP43-DS3L 7GB RAM 800MHZ ואם כבר אני פה, אולי אפשר לדעת כמה הספק שלי שווה: Corsair 450W-VX
-
- 1 תגובה
- 819 צפיות
-
-
כמו שהכותרת אומרת, לא לחרוג בבקשה מהתקציב בבקשה עם מסך LCD, מקלדת ועכבר(בלי רמקולים) ואם אפשר צורב \ צורב DVD, ושיהיה די שקט :] בתודה מראש
-
- 11 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת אם יש נייד שיש בו כרטיס קול של 5.1 ערוצים לחבר למערכת קולנוע ביתית של לוג'יטק (3 חיבורי PL) ואם כן איזה באיזור תקציב של 3,000 ש"ח? תודה
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-