ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? לימודי הנדסה וכל הנלווה אליהם, אני מניח שלא שונה מסטודנטים אחרים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש ? אינטרנט, אופיס PDF וכו.. באופן תדיר מאוד ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא למשחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? יש צורך במסך (עדיף מרובע אני חושב, לפחות 19"), מקלדת ועכבר. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כב…
-
- 7 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב חדש עבור חברה שלי, כבר עברתי על הרבה דיונים בפורום ועוד חיפושים בעצמי, אבל חשבתי ששוה להתיעץ עוד קצת. נתחיל מתשובות לשאלון ואז נפרט את ההתלבטויות... * מטרות המחשב? לימודים ( == עבודה משרדית), סרטים * גודל המסך? 14" * רזולוציית המסך? האם שווה להשקיע ב-FHD או שמספיק 1366x768 * משקל רצוי? פחות מ-2KG, וכמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ככל שניתן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם נכנס במחיר מן הסתם SSD זה חיובי * כונן אופטי? לא (מעדיך לחסוך במשקל) * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא נראה לי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אז…
-
- 7 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב עם הדרישות הבאות: עדיפות ל-SSD, אין צורך בנפח ענק. מסך 14-15.6 משקל עדיף כמה שיותר קרוב לכיוון ה-2 קילו +- (המחשב ללימודים וחבל שיכאיב לגב). אין צרוך בכונן אופטי. אם קיימת חייה שעונה על כל אלו וגם בעלת מסך עם רזולוציה גבוהה אז מה טוב. תודה מראש, לירן.
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
-
-
היי חברים.. אחרי הסתייגויות רבות והתחלת לימודי התוכנה שלי הייתי חייב להעדר אך לא למשך זמן וזאת בכדי להתייעץ איתכם על דגם חדש שראיתי של DELL מדגם STUDIO XPS13 http://www.dell.com/us/en/business/notebooks/laptop-studio-xps-13/pd.aspx?refid=laptop-studio-xps-13&s=bsd&cs=04&~oid=us~en~4~laptop-studio-xps-13_anav2~~ כאמור המחשב הזה ישמש אותי לתקופת הלימודים ובדר"כ השימוש שלי בו יהיה לאינטרנט ובעיקר מהיר אש ובעל ביצועים חזקים במידה ואראה גם סרטים דבר שלא יקרה נראה לי 3 שנים תודה לעוזרים...
-
- 4 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום, כבר הרבה זמן שאני מחפש מחשב נייד. אני לא מבין גדול בזה ואת העיקר עושים חברי. אולי אוכל להעזר בכם ולא לשגע להם את השכל בבורות שלי. מה אתם אומרים על המחשב הזה? http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22200&cf=zap אם המחשב לא משהו או שיש מחשב טוב יותר לצורכי אז: * מטרות המחשב? לימודים, סרטים, ודברים שיגרתיים * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? נמוך... אך לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? די * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? דל *מחיר- עד 3000 כמו כן האם יהיה שווה לי לקנות את המחשב בחול? או שזה לא קריטי וזה סתם יעשה בעיות.
-
- 1 תגובה
- 533 צפיות
-
-
היי לכולם, אני מתחיל ללמוד אדריכלות ועיצוב פנים ורציתי לדעת האם המחשב ( ארשום מספר מקט ואת הדגם. המחשב שראיתי היה ב KSP) הוא טוב בשביל התוכנות הבאות כולל כרטיס מסך. אני קונה את המחשב באילת מ KSP אם יש לכם המלצה יותר טובה ולא יקרה מידי אשמח ממש. התוכנות שאני יעבוד איתם הן: אוטוקאד סקאצ'אפ רווית מספר מקט 102364 דגם: Asus Zenbook 14 UX425JA-BM055T / UX425JA-BM132T תודה לעוזרים המשך שבוע טוב , לידור
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני מחפשת מחשב נייד לקראת הלימודים, הבנתי שבהנדסת מכונות משתמשים הרבה בסולידוורקס, אז אני צריכה מחשב שיעמוד בדרישות התוכנה מחפשת את המחיר הנמוך ביותר שניתן שייתן תוצאה סבירה (בכל זאת סטודנטית ענייה ) (בשיטוטים שלי האינטרנט הבנתי שזה לפחות 5 וחצי אלף) חובה- מקלדת מלאה, חיי סוללה סבירים (אם צריך להתפשר זה בסדר) בונוסים נחמדים- משקל, מסך מגע
-
- 3 תגובות
- 558 צפיות
- 1 follower
-
-
השימושים הם בעיקר גלישה, סרטים, משחקים לא כבדים במיוחד ועבודות משרדעות. אני רוצה שהוא יהיה קל כי אני אצטרך לסחוב אותו פעם בשבועיים הביתה. ולכן חשבתי על 14 אינצ' .. מה דעתכם ? אני שונאת מחשבים ניידים פיצים. אני יכולה להתקין מערכת הפעלה.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? אין באמת תקציב מוגדר, אבל לא רוצה לבזבז כסף סתם. 2. מה שימושי המחשב- עבודה משרדית, לימודים, אופיס וצפייה בסרטים דרך הטלוויזיה שבחדר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, אולי יהיו תוכנות שאשתמש בהם במהלך התואר אבל זה לא אמור להשפיע על כלום ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג בכלל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - full hd מסך 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אין צורך בגרפיקה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת ועכבר אלחוטיים שיעשו את העבודה נאמנה- חשבתי על mk270 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב שמיועד ללימודים ולאינטרנט,אני צריך שהיה מספיק מקום משהו כמו 160 גיגה +- ואני רוצה לראות אולי סרטים או משהו כזה... כולל מסך... תודה
-
- 1 תגובה
- 597 צפיות
-
-
מעוניין במחשב שישמש בעיקר לאימון מודלים של למידת מכונה. קיים כרטיס RTX 3060 12GB, אך על המפרט לתמוך בשדרוג עתידי ל - RTX4090. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 +/-. מתאפשרת חריגה עד 1000 ש"ח עבור Futureproofing או פרמטרים חשובים אחרים 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אימון מודלים של למידת מכונה פיתוח תוכנה - python/js 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכרטיס מסך…
-
- 3 תגובות
- 877 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, יש לי תקציב לקנות מחשב ללמידת מכונה בעלות של עד 15,000 ש"ח. אשמח לעזרה בהרכבת מפרט טוב שיעמוד בתקציב הזה. הצורך העיקרי הוא GPU. לאחר הרבה קריאה נראה שהכי משתלם (ומתאים לצרכים שלי) זה לקנות 2 כרטיסי מסך מסוג EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 w/ICX עם 11GB שיעבדו בתצורת SLI. (קישור לכרטיס מסך: https://www.amazon.com/EVGA-GeForce-GAMING-GDDR5X-Technology/dp/B06Y13N2B6 ) לשם כך נדרש כמובן לוח אם מתאים וספק כוח מתאים שאין לי מושג איך לבחור. בנוגע לזכרון נדרש 32 ג'יגה זכרון, אם אפשר לקבל 64 ג'יגה ולהשאר במסגרת התקציב זה עדיף, אבל יותר מהותי מהירות הזכרון מאשר הכמות. למעבד נדרש קאש גדול יחסית וכמה שיותר ליבות (לפחות 8). נדרש דיסק SSD …
-
- 1 תגובה
- 885 צפיות
-
-
אהלן אנשים ... אני צריך קצת הכוונה ... אני רוצה לעזור לידידה שלי בענייני מחשב. .. היא לומדת קורס מאיה ואני צריך לבנות לה מערכת שתהייה מספיק סבבה ולא ביותר מדי תקציב כמובן כולל מסך 17" lcd וכ"ו ... חשבתי ללכת בכיוון של מערכת מבוססת פרסקוט ו512 ddr2 ... האם אפשר בלי כרטיס מסך מטורף ... משהו חמוד , לעמוד בתקציב של נניח עד 5500-6000 ? כולל מסך כמובן .. בתודה ... טל. אני אשמח אם תיתנו לי כמה כיוונים שכדאי ללכת עליהם ...
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מקסימום משתמש בקוראל מה עדיפות מבחינת אמינות / יכולות ? 2 מפרטים מ KSP מעבדי ?AMD Sempron 2800+ (S-754) לוחות אם למעבדי ?AMD ASROCK K8-UPGRADE VM800 ??? זכרונות DDR 400 256MB 400MHz V-DATA דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 80GB 7200 2MB WD800BB כרטיסי מסך 64MB Shared DDR כרטיסי קול On Board 128Bit כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? DVD Philips 16x48 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים 2202 ATX MIDI PFC, usb מקלדות 2 Lang. עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסכים None מחיר 1530 ¤ או: מעבדי אינטל Celeron 2.4 Ghz 533FSB 256K לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE 8I845GVM (845GV), VGA, SB, HT זכרונות DDR 400 256MB 400MHz V-DATA דיסקים …
-
- 1 תגובה
- 581 צפיות
-
-
שלום אני מתכנן מחשב שיתחבר לטלויזיה בסלון (32-37 אינץ) המחשב ישמש למשחקים בעיקר SC2 ולראות סרטים ומוזיקה התקציב הוא באיזור ה 2500 אם אפשר שיכלול גם מקלדת ועכבר אלחוטיים. המלצות יתקבלו בברכה
-
- 1 תגובה
- 482 צפיות
-
-
שלום רב. אחי מחפש מחשב קטן בכמה שפחות בוצאה לצורך ניגון סרטים ב-1080P תלת מימד, תקציב דיי נמוך. בניתי לו את המפרט הבא, ורציתי לדעת אם הוא יענה לדרישות: מעבד: INTEL G640 לוח: H61 זיכרון: 4GB 1333 כרטיס מסך: RADEON HD6450 מארז אני כבר ימצא משהו ודיסק קשיח כבר יש לו המחשב יענה לדרישות ויוכל לעמוד בסרטי 1080P ותלת מימד? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום לכם. אני מחפש מחשב טוב שיהיה לי קל להתנייד איתו באונ' ומחוצה לה, ושישמש כמחשב ראשי עבורי. אשמח אם תמצאו עבורי את הדיל המשתלם ביותר בBF. אין לי בעיה לרכוש מחו"ל, אך אם כן צריכה להיות אחריות בינלאומית. תקציב: 5K ללא SSD (ועוד 500 לSSD). * מטרות המחשב? תכנות בסיסי (של תואר ראשון במדמח), מחשב ראשי (גלישה באינטרנט). בנוסף, יכול להיות שאכתוב איתו בLyX בהרצאות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3-14, מט. * רזולוציית המסך? FHD ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת נוחה ומוארת אם ניתן. * משקל רצוי? לכל היותר 2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות של שימוש סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD…
-
- 28 תגובות
- 12.5k צפיות
-
-
היי, אני מוזיקאי והחלטתי להשקיע בלקנות מחשב חדש לעשיות המוזיקליות שלי, שדורשות הרבה כוח עיבוד. תכננתי לקנות מפיסי פאוור את המחשב הבא: http://www.pcpower.co.il/product_info.php?cPath=150&products_id=1665 להלן המפרט שלו: [table] [tr] [td] מעבד[/td] [td] Intel Core i7-3820 3.60 ~ 3.80 GHz x4 QUAD CORE 10MB Cache[/td] [/tr] [tr] [td] קירור מעבד[/td] [td] Ultra Silent 6 Heat-Pipe CPU Cooler[/td] [/tr] [tr] [td] מערך שבבים[/td] [td] Intel X79 Express Based Main Board[/td] [/tr] [tr] [td] זיכרון[/td] [td] 16GB (4096x4) DDR3 1600MHz - Tested For Dual Channel[/td] [/tr] [tr] [td] קירור פאסיבי ללוח[/td] [td] Silent Passive Bridge & Mosfet Heatsink[/td] [/tr] [tr] [td] ממשק…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום רב, ארצה לקבל המלצה למפרט מחשב שיעמוד בתנאים הבאים: 1. כרטיס קול עם יציאות מקדימה 2. מארז קטן ואסתטי במידת האפשר 3. 8 ג'יגה זיכרון מסך יש שימושי המחשב: 1. מולטימדיה - אינטרנט אופיס וכדומה 2. יצירת מוזיקה - כל הנגינה הינו גיטרה תודה Sent from my ONE E1001 using Tapatalk
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל מפרטים למחשב נייח בסכום 3000.(כולל מסך.) השימוש במחשב הוא למוזיקה נטו. על המחשב יותקנו תוכנות מוזיקה כגון קיובייס, פרוטי לופס ודומיהן- כך שהמחשב צריך להיות חזק ולהחזיק את התוכנות ללא נפילות. עוד הוסיף שהמחשב יהיה באולפן ליצירת מוזיקה שכן השקט הוא גורם חשוב. חשוב שיהיה במחשב כרטיס קול חזק. (( או אם מישהו מבין בזה, האם עדיף חיצוני? )) תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 844 צפיות
-
-
אשמח לקבל הצעה למפרט מחשב (לא כולל מסך) ב 2000 ש"ח. המחשב מיועד להקלטה של אודיו (וגם קצת עריכה) אבל בעיקר לאינטרנט וישומיי Office. תודה
-
- 5 תגובות
- 674 צפיות
-
-
המחשב הוא למטרות יצירת מוזיקה בלבד (אלקטרונית,cubase ). כרטיס קול אינו נחוץ אני מתכוון לרכוש אחד בנפרד. ללא OC. ללא ציוד הקפי (מסך, מסך מקלדת, רמקולים ,עכבר) תודה רבה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 662 צפיות
-
-
אני לא צריך מחשב שלם אני צריך: לוח אם מעבד - אינטל quad זכרונות - 4 GB DDR3 שני מארזים אחד למחשב ישן יותר ואחד למחשב שיכיל את מה שנתון למוזיקה ומשחקים, יש לי כבר כרטיס מסך.. אם אפשר מארז הכי שקט שאפשר אפשרות לחריגה קטנה... .
-
- 6 תגובות
- 964 צפיות
-
-
היי , אני מעוניין לקנות מחשב חדש. האם כדי לי לקנות בתקופה הזו או לחכות עוד קצת ? *אני לא כזה משחק משחקי מחשב. אבל אני מעוניין שתהיה לי אפשרות להריץ משחקי מחשב עדכניים. * אפשרות לשמוע מוזיקה בצורה איכותית, וגם אפשרות לעבוד עם תוכנות עריכה של מוזיקה. * דרוש גם מסך וציוד היקפי. האם כדאי גם לקחת כרטיס קול בנפרד או שאפשר להתפשר על כרטיס שמגיע עם הלוח אם ? * מה אתם אומרים על מסך 22 אינץ של החברה שמייצרת פנאלים chemi ? * זיכרון פנימי של 4 ג'יגה של חברה טובה. האם כדאי לקחת קינסגטון או שאפשר להתפשר על g.skill מה ההבדל בין cl4 ל cl5 ומה עדיף ? * חשוב לי לוח אם איכותי, שתומך גם בארבע ליבות אם אני בעתיד ארצה להחליף מעבד. והאם כדאי מעבד בעל 4 ליבות או שני ליבות ? * מה ההבדלים בין הכרט…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צפו לשינויים בתקציב. אוקי, כעקרון המחשב נועד למוזיקה, והוא ישמש למישהו שלא ממש מבין במחשבים, שכמעט ולא משחק משחקי מחשב, רק משחקים קלים (W2) מדי פעם לפעם. המחשב ישב בסלון, כך שהוא צריך להיות שקט ויחסית קטן (לא HTPC, אבל קטן). בלי כרטיס מסך מובנה, ומאוד רצוי מעבד כפול ליבה. כעקרון חשבתי על זה : A64 X2 3800 Dual Core AM2 | 985 nis | http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5415sku=ADA3800CUBOX&affiliate=zap DFI INFINITY ULTRAII-M2 AM2 | 650 nis | http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=5639 TWINMOS 256MB DDR2 533MHz CL3,4,5 PC4300*2 | 240 nis | http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=1494 HIS X300SE 128MB PCI express DVI + TVOUT | 299 nis | htt…
-
- 11 תגובות
- 705 צפיות
-