ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,418 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, עד כמה מסובך להרכיב מחשב לבד למי שלא עשה זאת עד היום? יש לי נסיון בסיסי עם החלפת זכרונות, דיסק וכרטיס מסך במחשב מורכב, אבל לא מעבר לכך. האם כדאי לי לנסות לעשות את ההרכבה לבד או שיש בזה סיכון?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי תקופה ארוכה של מחשבות החלטתי שאני רוצה לקנות מחשב. קחו קצת פרטים שיעזרו לכם: תקציב: 5000 ש''ח שימושים של המחשב העתיד: משחקי רשת, מנג'ר 2010, סימס 3, תוכנות שיתוף קבצים, פיפא, פרו, אן בי אי (כל המשחקים שיצאו ב-2010) ושיהיה איכות טובה. מערכת הפעלה: אני בעיקרון רוצה את הויסטה החדש זקוק לצורב ושיהיה מהיר נפח דיסק קשיח: 500 גיגה והכי חשוב בשבילי שהוא יהיה שקט ולא יעשה רעשים (כמו מה שיש לי עכשיו..חח) מצאתי משו שנראה לי יתאים לי אבל צריך לשפר אותו מעט\הרבה והוא גם די מתאים לצרכים שלי כי המסך שנותנים שם יכול מאוד לעזור לי. http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=492235 הייתי שמח אם הייתם יכולים פשוט לשדרג את זה ולתת חוות דעת על המחשב הזה. בעיקרון המחיר שהוא עומד …
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום מחפש מפרט עד 6 אלף למשחקים כבדים רציתי לקנוות לפני חודש אבל חיכיתי למעבד החדש אפשר חוות דעת על מפרט הזה ? אם יש משהו לשפר . תודה מעבד Intel Core i5-750 Box ¤1087 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5750 לוח אם Gigabyte GA-P55-UD3R ¤884 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950203 כונן קשיח Samsung HD103UJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ¤426 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SAM-DD-35-1TSATA32M זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 8-8-8-21 Trident ¤516 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-12800CL8D-4GBTD כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4890 1024MB DDR5 PCIe ¤1160 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9S4890G…
-
- 61 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לשימושים הבאים: * עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * משחקים קלים מאוד * צפיה בסרטים * חשוב לי שיהיה צורב DVD + בלוטות + מצלמה מובנית במחשב'. בגלל שכבר נכוויתי בעבר בכמה קניות לא מוצלחות בעקבות המצלמות של כל מני טכנאים ומכרים למניהם, הדבר שהכי הכי חשוב לי הוא שזה יהיה מחשב אמין, שמחזיק לאורך זמן רב, שידוע בעמידות שלו ולא נוטה להתקלקל, שלא מדווחות עליו יותר מדי תקלות ושידוע שאנשים מרוצים ממנו. בקשר לקריטריונים האחרים כמו זמן סוללה ארוך, גודל מסך, נפח דיסק קשיח, סוג המסך (שבשמש לא רואים כלום) - כל אלה כמובן חשובים לי שיהיו טובים כמה שאפשר, כל עוד זה עומד בתקציב. כל עוד מדובר במחשב אמין וטוב אני לא צריך משהו מיוחד בקריטריונים האלה, אלא מש…
-
- 4 תגובות
- 695 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד, בעיקר לשימושים: סרטים, מוזיקה, גלישה באינטרנט ועריכת מסמכים... הדרישות החשובות שיש לי הן: של חברת HP בלבד מסך בסביבות "15.6 זיכרון - בסביבות 250GB עדיף שיהיו גם מצלמה מובנית ומיקרופון מובנה... המליצו לי על המחשב הבא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4042&CatCode=315 שסה"כ נשמע מתאים, אבל יקר מדי לשימושים שבהן אני מעוניין להשתמש במחשב... חשבתי על אפשרות לרכוש חלקים נדרשים (כמו הזיכרון) בנפרד. האם מישהו יכול לעזור ולהציע מחשב במחיר זול יותר עם הדרישות הנ"ל לשימושים הנ"ל? -עדיף בסביבות ה-3000 פלוס מינוס. (ככל שיותר זול - יותר טוב...) (כולל לקיחה בחשבון אפשרות של קניית זיכרון נפרד). תודה.
-
- 3 תגובות
- 710 צפיות
-
-
מחשב למגוון שימושים גם אינטרנט וגם סרטים וגם משחקים מעבד E8500 לוח אם לוח אם תוצרת Gigabyte דגם GAEP45UD3L זיכרון 2x1GB OCZ Vista Upgrade Edition XTC עם צלעות קירור כונן קשיח סמסונג G500 sata 7200 16M מאוור למעבד deep cool ספק 500W צורב סמסונג DVD RW X22 כרטיס מסך gigabyte 9800gt 1024 ddr3 256bit מארז ATX אשמח להערות ולהארות בנושא אם כדאי לחסוך בדברים מסוימים ואו להוסיף בדברים אחרים אני רוצה לשחק במשחקים כבדים ותוך כדי שהמחשב יעבוד על אי מיול ואי סי קיו תודה אלעד
-
- 1 תגובה
- 511 צפיות
-
-
היי, אשמח אם תיעצו לי בנושא הבא: מחר אני מביא את המחשב למעבדה, מפרט: amd 5600 2.8 GHz, שתי ג'יגה ראם, וכרטיס מסך 8800 GTS עם 640 מגה. אני לא רוצה בינתים להחליף הכל, רציתי לשאול אם כדאי להוסיף עוד 2 ג'יגה ובעיקרון מה עוד אפשר לשדרג כדי שמשחקים חדשים יעבדו בצורה טובה? עוד מעט מגיע גל של משחקים והמחשב שלי כבר מתחיל לצלוע במשחקים כמו ARMA2 ואני חושש שבכלל ימות כשינסה להריץ את Operation Flashpoint 2 הבעיה שאני יכול להוציא כרגע לא יותר מאלף שקל (אפשר לחרוג מעט) אז באתי לשאול אותכם, האם כדאי לשדרג RAM ועוד איזה חלק במחשב, או שאין טעם ועדיף לחסוך לשדרוג מלא?
-
- 2 תגובות
- 547 צפיות
-
-
-
אני מתלבט בין: MSI PR601 מעבד ליבה כפולה Intel® Core 2 Duo Processor T6500 2.1GHz מסך "15.4 כולל מצלמה מובנית מאיץ גרפי - Video Intel® GMA X4500 זכרון 4096MB DDR II 800MHz דיסק קשיח 320GB SATA 5400 RPM ב3000 ש"ח... ללא מערכת הפעלה. האם משתלם? האם אפשר לסמוך על המחשב הזה? לבין: מעבד ליבה כפולה Intel® Dual Core Processor T4200 2.0GHz מסך "15.6 כולל מצלמה מובנית מאיץ גרפי - Video NVIDIA GeForce G105M זכרון 4096MB DDR III 1066MHz דיסק קשיח 250GB SATA 5400 RPM כולל מערכת הפעלה Windows Vista Home Premium כולל יציאת HDMI ב200 שקל יותר מהמחשב הראשון.. השימוש הוא לתכנות בשפת C#... כלומר, VISUAL BASIC ואני רוצה שהמחשב יהיה אמין ויסחוב טוב... אני לא רוצה שעוד חצי שנה - שנה הוא ייחש…
-
- 1 תגובה
- 798 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין במחשב למשחקים כבדים ובעיקר משחקי רשת - אין צורך בציוד היקפי, כמו כן אין צורך במארז,ספק ודיסק קשיח. כרטיס מסך: SAPPHIRE HD4890 1GB GDDR5-RETAIL מחר:1126 ש"ח מעבד: INTEL CORE I7 S1366 2.76GHZ 920 - STEPPING DO; SLBEJ BOX מחר: 1531 ש"ח זכרון: OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - PLATINUM EDITION : OCZ3P16004GK מחיר: 446 ש"ח לוח אם: GIGABYTE GA-EX58-UD3R מחיר: 1093 ש"ח ברצוני לשמוע אם לדעתכם יש איזשהו חלק מהחלקים הנ"ל שכדאי להחליף? והייתי רוצה לדעת אם אני צריך להוסיף איזושהי מערכת קירור ?
-
- 5 תגובות
- 536 צפיות
-
-
שיניתי את ההודעה לגמרי , המחשב ישמש אך ורק לאינטרנט ויישומי אופיס וגם לתוכנת אוטוקד (שהיא קצת יותר כבדה אבל אני לא חושב שזה דורש הרבה מהמחשב) דרישות : 4 ג'יגה זכרון פנימי , רמת הרעש לא קריטית , אין תכנון לשדרוגים עתידיים אבל כמובן שיהיה נחמד אם תהיה אופציה. מסך 22" רחב עכבר + מקלדת אלחוטיים (או לפחות רק העכבר) ורמקולים שהם קצת יותר מבסיסיים. אני מוסיף את הדרישות למקלדת עכבר ורמקולים כי אני רוצה שזה יהיה מאותה חנות שאני קונה בה את המחשב ובגלל שאני רוצה שזה יהיה בתוך התקציב. חנות עם סניף בחיפה - חובה וכמובן שלא KSP. מקווה שעכשיו תוכלו לכוון אותי יותר , תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 607 צפיות
-
-
-
אהלן, אני צריך מחשב חדש לאחי. הנה הפרטים: תקציב - 3,000 ש"ח. מטרות המחשב - גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. המחשב לא נועד למשחקים בכלל. אבל חשוב שיוכל להפעיל סרטים ב-FULL HD באופן חלק. צריך צורב DVD, הארד דיסק 500GB(לא יותר ולא פחות), שהזיכרון הפנימי יהיה 4GB כי נתקין עליו מערכת 64BIT. לא צריך ציוד היקפי, צריך שיהיה מארז יפה, לא מתוכנן OC. ד"א, את המחשב אנחנו מתכננים לקנות מ-KSP. זהו בעיקרון. את שאר השיקולים נשאיר לכם. תודה.
-
- 7 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום בניתי מפרט למחשב ואני רוצה חוות דעת עליו אם הוא של גימר מעבד: Intel Core 2 QUAD 2.83 Q9550 12M 1333/1600 לוח אם: Intel Skyberg ATX/DDR3/FSB1333/1600 זיכרון: 8GB DDR3 צורב :DVD AOPEN דיסק קשיח: WD-500GB כרטיס מסך: Nivdia Geforce 9600GT 1GB DDR3 Sweex חוות דעת דחוףףףףףף
-
- 2 תגובות
- 504 צפיות
-
-
אני אשמח לקבל מפרט שיתאים לי לתלת מימד(3ds max) וקומפוזיטינג(אפטר אפקטס) אני גם משתמש בתוכנות נוספות(פוטושופ פלאש ופרמייר), אבל מניח שלא אמורה להיות בעיה איתם במפרט שיתאים לתוכנות שבשורה למעלה(תקנו אותי אם אני טועה..) יש איזו מעבדה שהמליצו לי עליה ויש בה את המפרט הבא: מעבד ואפשרות שדרוג Intel Core i7-920 2.66-GHz x 4 Quad Core + 8 Threads 8MB Cache קירור מעבד Low Noise Variable Speeds Advanced CPU Cooler לוח אם Intel X58 Express Main Board קירור פאסיבי לרכיבי הלוח Passive Bridge & Mosfet Heatsink - Silent זיכרון 3GB (1048x3) DDR3 1333MHz (Triple-Channel Compatible) כרטיס מסך nVIDIA QUADRO FX-580 512-MB DDR3 25.6 GB/sec Dual-DVI כרטיס קול 8-Channel (7.1) Audi…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים המחשב כאמור לעיל יהיה מיועד בעיקר למשחקים וגם לסרטים. המחשב יתחבר לטלויזיית HD 720P (לא לכלול במפרט). בנוסף: 1. אני רוצה מעבד quad (אין העדפה לאינטל או AMD - מה שנותן תמורה טובה יותר) 2. אני רוצה הארדיסק 500GB 3. אני רוצה שהמחשב יהיה שקט יחסית 4. אין צורך במערכת הפעלה/ציוד היקפי 5. לא מתוכנן OC 6. אני צריך גם מדף-זז חדש למקלדת, אבל נראה לי שאת זה אני כבר אשאל בפורום של הום סנטר. תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 862 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות Lenovo G530, המחיר מתחיל מ-2290 ש"ח. האחריות הבסיסית היא תמיד שנה, והרחבה לשלוש שנות אחריות עולה 700-870 ש"ח. במחשב שעולה 4k ומעלה הייתי כנראה מרחיב את האחריות, אבל כאן מדובר בתוספת של 30%-40% למחיר, שכבר לא בטוח כדאית. מה דעתכם??
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
עדיפות לערכת השבבים האחרונה (סנטרינו 2?) 3gb ראם קשיח 320gb צורב DVD Dual Layer 3x USB 2.0 Wi-Fi LAN BT HDMI דגש גם על מעבד בעל פליטת חום נמוכה ככל הניתן חיי סוללה ארוכים (ליתיום 6 תאים?) כרטיס מסך המתאים לשימושים בכותרת מסך 15" מותג אמין ובעל שנתיים אחריות לפחות[br]פורסם בתאריך: 7.09.2009 בשעה 12:30:08 התקציב נמתח ל 5,000 אם יש צורך אמיתי
-
- 0 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום לכולם אני עובד עם adobe cs4 בעיקר עם premiere וAE ואני מחפש כרטיס מסך חזק שיכול לעמוד בסטנדרטים של התוכנות האלה. משחקים לא מעניינים אותי במיוחד. התקציב הכולל של המחשב הוא 5000 (כולל מסך 24 אינץ'), ככה שאני מעריך שיש לי משהו כמו 600 - 800 להוציא על כרטיס. תודה על העזרה ואם למישהו יש הצעה למפרט אני גם אשמח לשמוע [br]פורסם בתאריך: 7.09.2009 בשעה 11:55:49 זה המפרט שאני חושב ללכת עליו ... Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz Tray, יחידות 1 ¤1188 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=231 מאוור Cooler Master Socket 775, יחידות 1 ¤47 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=51 Gigabyte GA-EP43-DS3 P43 CHIPSET, יחידות 1 ¤414 http://www.rsm.co.il/product.…
-
- 0 תגובות
- 639 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2.5K 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צורב, מארז, ספק. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אינטל, WD 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכב…
-
- 6 תגובות
- 847 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר שימוש משרדי, אבל גם משחקים מדי פעם (לא crysis למיניהם, כל מיני age of empires, pes וכאלו). 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב וי…
-
- 5 תגובות
- 811 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 1500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. יהיה נחמד אם בתקציב יכללו גם מקלדת ועכבר אלחוטיים באיכות טובה 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב ש…
-
- 25 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני עומד לבקר בארה"ב בקרוב, ואני צריך לקנות מחשב נייד. התקציב עומד על 1K, לשימושים משרדיים בלבד, ללא גרפיקה כבדה. הגודל שמתאים לי זה בין 13 ל 15 אינטש- עדיף 14. אני מעוניין במחשב אמין וסולידי, בלי גימיקים מיותרים שיחזיק מעמד כמה שיותר. 70% מהזמן המחשב יהיה נייח. ++ הכי חשוב - שלא יהיה לו את המסכים המבריקים הללו שקשה לראות בהם שיש או חזק ++ צמצמתי את תוצאות החיפוש שלי לשלושת אלו: אשמח לדעת מי מהם הכי ממולץ וגם אם יש חברות אחרות שיותר טובות זה יכול לעזור. בתודה מראש, אורי. Toshiba Satellite Pro® : S300M : S300M-EZ2421 Intel® Core2 Duo Processor T5870 Genuine Windows® XP Professional (SP3) with Recovery Media for Windows Vista Business (32-bit, SP1) 3GB PC2-6400 DDR2 80…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות לפטופ עד 2,000 שקל לצורכי לימוד בלבד כמעט, פשוט לוקח אותו איתי לתיכון. שיהיה הכי גדול שניתן בתקציב הזה (למרות שהגיוני שאעדיף קטן אבל כבר כמה גדול אוכל להשיג במחיר הזה) אשמח ללינק ללפטופ מומלץ. תודה רבה מראש!
-
- 5 תגובות
- 777 צפיות
-
-
אהלן, ברשותי המפרט הבא: Athlon 64 3200+ DFI nForce4 Ultra-D 2x1Gb eVGA 7800GT Enermax 420W PSU Asus Xonar Essence צורב DVD צורב CDRW 160GB HD שאלתי היא כזאת: האם, במידה ואשדרג את המפרט במעבד-לוח-זכרון-הארד דיסק חדשים אצטרך להחליף גם לספק כוח חזק יותר? אני מעוניין כרגע רק לשפר את ביצועי המערכת במולטי-טסקינג ופחות חשוב לי הכרטיס מסך כרגע למשחקים חדשים. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
-