ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,385 דיונים בפורום זה
-
שלום כולם, אני מעויינת במחשב נייח למטרות ביתיות (שימוש סטודנטיאלי ), אשמח לעזרה והכוונה. שאלה נוספת: האם כדי לשקיע יותר בנוגע למעבד, כמו אינטל I5 תודה לכל העוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לשימוש ביתי, משחקים בסיסיים, לשימוש סטודנט, סרטים באיכות HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן ל…
-
- 1 תגובה
- 820 צפיות
-
-
CPU Type Intel Pentium 4 530J, 3000 MHz (15 x 200 Motherboard Name Intel Eatonville D915GEV (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN Video Adapter Intel® 82915G Express Chipset Family (128 MB) זכרונות של HYNIX 256*2 זה לא בשביל משחקים זה לשימוש של אופיס, אינטרנט, מוסיקה לא יותר מזה.
-
- 6 תגובות
- 820 צפיות
-
-
חברס עוד כמה ימים אני הולך לקנות מחשב וחבר הרכיב לי מפרט ואני רוצה לשמוע חוות דעת נוספות השמח אם תוכלו לעזור תודה מראש לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתעניין במחשב מיני נייד Compaq Mini 730EJ PC * מעבד Intel Atom N270 1.6GHz * דיסק קשיח 80GB! * קורא כרטיסים SD/MMC * תומך בתקשורת אלחוטית WI-FI + BlueTooth * מסך "10.1 SD LED Anti-glare Widescreen Display * מערכת הפעלה Win XP Home מה אתם חושבים? האם נוח לעבוד עם מיני נייד? האם המפרט מספק את דעתכם?
-
- 1 תגובה
- 820 צפיות
-
-
פורמט מומלץ לתוכן ההודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 6500-8500 + - תשלומים 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים + סרטי HD 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. כן מסך 22' מקלדת עכבר חוטי לגיימר 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי כרטיס קול איכותי מספיק מובנה בלוח אם5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצ…
-
- 10 תגובות
- 820 צפיות
-
-
מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2GHZ 64 bit quad core AM3 boc אם: Gigabyte GA 770T-D3L AM3 מארז: Antec 200 Gaming PSU ספק: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+Retail זכרון: 8 GB של חברה "מוכרת" מה שנקרא קשיח: 1 TB של סמסונג או ווסטרן , או חברה איכותית אחרת כ. מסך: Sapphire HD6870 1 GB GDDR5 PCI DVI HDMI צורב די.וי.די כדוגמת LG DVD RW +22 DUAL LAYER מסך 23 אינץ' מי שיודע ומכיר, אני מחפש חנויות שמוכרות את הרכיבים האלו כמה שיותר בזול באזור הקריות-חיפה כמובן מי שיכול לשפר אותי - אני אשמח =] תודה מראש לשפיץ שיעזור!
-
- 5 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אני משער שצריך המלצה ממישהו עם נסיון ספיצפי בתחום , אני מעוניין לבנות מחשב שישמש כ NAS עבור סרטים בפורמט גבוה (3D) וBD. מוסיקה כולל לאייפון (על DAAP). דרישות: תאימות למערכות כמו UNRAID,FREENAS כוננים בגיבוי - לא יותר מ4 טרה (שני דיסקים של 2 טרה). כוננים ללא גיבוי - יש לי כמה כוננים של 500 GB חשוב מאוד: צריכת חשמל נמוכה --> סופר נמוכה רשת 1 Gbit אם אפשר כמה שפחות חום כמה שפחות רעש קונקטיביות (ESATA,USB3) תקציב 3000 ש"ח אפשר פחות אפשרי גם להזמין בחו"ל תודה !
-
- 0 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב נייד עד 6000 לגיימינג ושימוש רגיל אחסון של קבצים מה שחשוב לי זה חיבור לכבל רשת , מסך 15.6 תאורה במקלדת אחסון גדול ואשמח לשמוע המלצות לעוד דברים שלא חשבתי עליהם אני חשבתי ללכת על dell אבל ראיתי שאין להם איזה דגמים טובים
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
- 2 followers
-
-
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום יש כמה וכמה יצרנים של מחשבים ניידים, שנמכרים בארץ. האם אפשר לצמצם את מספר היצרנים שמהם אבחר מחשב נייד איכשהו? למשל(סתם לדוגמא): - יצרן מסוים איכות הבנייה לא משהו, לכן לא כדאי לקנות מחשב שלהם - יצרן אחר, יקר מאד בהשוואה למה שהוא נותן, יחס עלות תועלת נמוך, ולכן פחות כדאי - עוד יצרן, בעייתי מאד עם שינויים/תוספות למחשב. כל פירוק/הוספה חייב לעבור דרכו, ועלות החלקים אצלו יקרה מאד בהשוואה למה שקורה בחוץ, לכן לא כדאי להתקע עם מחשב כזה. דברים כאלה, מנסיון של אנשים. אני מחפש לצמצם ל-2-3 יצרנים, שמהם אבחר אח"כ דגם.. הנסיון שלכם יכול מאד לעזור. תודה רבה card
-
- 4 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום לכולם. אבקש את עזרתכם בהצעת מפרטים למחשב בתקציב של עד 3,500 שקלים. המחשב ישמש אותי למשחקים קלים יחסית, ובעיקר חשוב לי שיהיה יציב, מהיר, ושיחזיק לאורך זמן. הבחינה החיצונית לא חשובה לי ולכן אבקש מכם להציע מארזים פונקציונליים בלבד וסולידים לגמרי מבחינת מראה. אני הולך לגמרי לאיבוד בין כל המבחר, ולכן מאוד אשמח לקבל הכוונה.. תודה רבה מראש!
-
- 14 תגובות
- 820 צפיות
-
-
האם יש איזשו הבדל בין נייד לPC בהתקנת הוינדוס?.... הכוונה עם צריך דברים מיוחדים או דברים קטנים שצריך לשים לב אליהם ..?..
-
- 3 תגובות
- 820 צפיות
-
-
תקציב של 2000 ש''ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג רק במידה וזה אכן הכרחי. כ200-300 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקרון שימוש באינטרנט מסנג'ר וכו'. גם משחקים, אבל קצת יחסית. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא צריך כונן דיסקטים, כן צריך צורב. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? קריטי כי אני ישן עם המחשב דלוק אז אני מעדיף שיהיה כמה שיותר שקט. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתכוון לבצע אוברקלוק 8. …
-
- 7 תגובות
- 820 צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים בעיקר, אינטרנט ושיתוף קבצים וסרטים. מעוניין לבצע OC כשהמחשב לא יהיה חזק מספיק למשחקים ועבודה שוטפת. למרות שהמחשב מיועד למשחקים אני מעוניין בכרטיס מסך זול יחסית כדי לשדרג עוד כשנתיים לכרטיס מסך תומך DX10. להלן המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box לוח אם GA-965P-DS3 כ. מסך 7600gs sonic (לדעתי הוא עדיף על ה7600gt במחיר שלו - 585 ש"ח, שיחזיק למשך שנתיים עד הכרטיס שיתמוך בDX10) זכרון - משהו איכותי של Dual Channel 667mhz 1G הארד דיסק - 250GB 8mb/16mb cache רצוי שקט אך מהיר. לא מעוניין בRAID. ספק - שיאפשר עבודה יציבה גם בOC, אפשר לשלב בין מארז לספק למרות שאין לי צורך במארז! מעדיף 450W ומעלה צורב - אם ישאר מספיק כסף, שיהיה צורב איכותי (לא חייב המה…
-
- 10 תגובות
- 820 צפיות
-
-
לוח אם MSI P965 NEO-F 7.1 1GLAN מעבד אינטל E6300 CORE DUO CONROE צורב NEC שחור DVDX18 DLAYER כרטיס FIREWIRE 2EXT+ 1 INT מאוורר למעבד 775HEAT-PIPE שקט כ.רשת O/B 1G LAN ספק כח 12CMF 420W REAL EZ COOL דיסק קשיח 250GB 16MB SATA2 WD כ.מסך MSI 7600GT T2D256EZ PCIE זכרון GOLD 1G KIT DDR2 800 OCZ כ.רשת אלחוטי MSI PCI 802.1G כ.קול O/B 7.1 מסך SAMSUNG LCD 19" 2MS 931BF מקלדת + עכבר MICROSOFT מוליטמדיה רמקולים CYBER ACOUSTICS 3550 2.1 מעמד מחשב + גלגלים מארז ידית כסוף שחור USB קידמי סה"כ מחיר 6200 ש"ח מזומן !!!
-
- 7 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אני הולך לקנות מחשב ב - ksp בסכום של בערך 6500 ש"ח (יכול להיות פחות או יותר 100 ש"ח גג) בחחיים שלי לא עשיתי OC כך שגם אם אני אתחיל עכשיו אני לא צריך משהו מפלצתי. מה שכן אני חולה משחקים ולכן אני צריך שמשחקים ירוצו מצויין זה המפרט שיש לי עד עכשיו : 1390 ?Core2 Duo E6400, 1066Mhz, s775, 2MB? 790 ?GIGABYTE 965P-S3 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E? 1120 DDR II 667 X 2?1GB TwinMOS? 1940 Sapphire ?X1900XT 512MB, 2xDVI, VIVO, PCI-E? 460 Western Digital ?250GB 7200RPM, 16MB, SATA II? 240 ?HEC Compucase CI-6A21 Beige and Silver (No PSU) 490 Enermax ?Liberty ELT400AWT 400W? 10 ?Assembly - New Computer more than 4000nis? …
-
- 14 תגובות
- 820 צפיות
-
-
תקציב 3700 מטרות המחשב:בעיקרון אני רוצה מחשב שיהיה לי ללימודים אני מתחיל ללמוד כנראה השנה,יש אפשרות שתחום הלימוד יהיה קשור במחשבים אם זה רלוונטי. חשוב לי מאוד שהמחשב יוכל להריץ סרטים וגם שהמעבד יהיה בעל יכולות לא רעות כדי לעשות כל מיני שימושים בתיכנות. יהיה נחמד אם גם הוא יוכל להריץ משחקים ברמה סבירה+- * גודל המסך?14-15 * משקל רצוי?לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?עדיף שיספיק ליותר מ3 אבל זה ממש לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)לא * בלוטות?עדיף שכן * גודל מינימלי של כונן קשיח?500GB * כונן CD/DVD? צורב?כן וכן * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא חובה אבל מומלץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למע…
-
- 5 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום לכולם. דודה באה מחול בקרוב ובגלל בעיות מרחק ממנה לחנויות אני מזמין מכאן אליה הבייתה והיא תביא לארץ שתחזור... המחשב ישמש להכל מהכל והוא בשבילי אני חייל לפני שחרור שסתם מתחשק לו נייד חח בכל מקרה מרוב כל החברות של המחשבים ומרוב החנויות אני לא יודע מאיפה להזמין ואיזה מחשב של איזה חברה... המחשב צריך להיות כזה: מעבד - T2350 Core 2 Duo ועד משהו שיכנס בתקציב... זכרון - 2 גיגה הרד דיסק - 120-160 7200 אם אפשר אם לא 5400 כרטיס מסך - x3100 מינימום אם אפשר יותר בתקציב הזה אני ישמח מסך - לא כזה משנה 14-15.4 זה הדרישות שחיפשתי עד עכשיו... הבעיה מתחילה שאני לא יודע איזה חברה תתן לי את המחיר והאמינות ביחד מבלי לשלם על השם שלה תוספות מיותרות. וגם אני צריך חנות טובה מאזור ניו יורק מנה…
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום לכם האם יש דרך שונה ממחשב שולחני לגבי פירמוט וחלוקת המחיצות בנייד DELL 6400 הבנתי שיש מחיצות מוסתרות שה XP לא רואה אותן ...האם אני יכול להכניס את XP-PRO בעיברית שיש לי במקום האנגלית עם הסריאל שאני מקבל עם המחשב ? חוץ מזה ראיתי בביוס אפשרות ל..VT שהיא בברירת מחדל של הביוס ב OFF האם כדאי להפוך ל ON ולמה זה יתרום ? תודה לכם
-
- 3 תגובות
- 820 צפיות
-
-
מיקום: מהארץ. מטרות המחשב: גיימינג לא כבד כלכך, משחקים כמו WOW מה שאפשר להכניס ולשחק בסכום כזה. גודל מסך: מעדיף 17אינץ אבל גמיש בגודל. זמן סולה: לא משנה. יציאות מיוחדות: לא משנה. בלוטוט: כן גודל כונן: 200גיגה ומעלה. צורב: לא אכפת. בלוריי: לא אכפת. אחריות בינלאומית: מומלץ... מערכת הפעלה: לא, אני מקסימום אקנה בעצמי. העדפה לחברה: אתם יודעים יותר טוב.. מקסימום שאפשר להוציא לגיימינג בסכום הזה.
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אהלן, אשמח לעזרתכם בקניית מחשב נייד חדש ללימודים. יש אפשרות שאקנה את המחשב בישראל, בריטניה או ארה"ב, אז אם תוכלו לציין אופציות בהתאם זה יהיה מצוין * מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים בלבד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רצוי באזור 14, כדי שיהיה נוח לקרוא בו * רזולוציית המסך? לפחות HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? חשוב שיהיה קל ונוח, 1.5-2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד, 4 שעות ללא טעינה יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חשוב לי שתהיה אפשרות לחבר למסך חיצוני, לא נראה לי שזה דורש חיבור מיוחד * Bluetooth? לא נחוץ * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות למהירות על-פני גודל, מאמין שאוכל להסתדר גם עם 128 * כונן אופטי? לא * האם ד…
-
- 4 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום, יש לי כרגע פנטיום 2.4 עם זיכרון 256 לוח אם של ASUS P4S8X-X כרטיס מסך GFORCE4, וכונן קשיח 60 ג'יגה אני לא רוצה לקנות חדש אלא לקנות חלקים ולשדרג. את החלקים אני מתכוון לקנות בתאילנד, אז הכוונה היא לקנות חלקים פנימיים.. הייתי מעדיף לשדרג רק את מה שחיוני למשחקים ולשיתוף קבצים, כי המחשב בסך הכל בסדר. הבעיה גם שאני לא יודע אם אני מחליף כרטיס מסך אז אני גם צריך להחליף לוח אם...ואם צריך להוסיף מאווררים.אם כדאי לשנות זיכרון... אודה לעזרתכם..
-
- 14 תגובות
- 820 צפיות
-
-
בקרוב אני טס ואני מחפש לעצמי משהו רק לגלישה תקציב עד אלף שקל, לא מחפש משהו מאסיבי, שרק ישרת אותי בתקופה הזו ומצידי שיזרק אחרכך הוא חייב להכיל יציאת HDMI\DVI ויציאת אודיאו
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
- 1 follower
-
-
חבר שלי החליט לקנות מחשב חדש... הוא צריך מסך... ורצוי שהמחשב יוכל להריץ משחקים כמו שצריך תודה
-
- 7 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום לכולם! בשעה טובה בניתי לי לפטופ באתר של לנובו ארה״ב ובקרוב תתבצע ההזמנה. שנייה לפני שאני מזמין את המחשב הייתי שמח לדעת האם קיים הבדל משמעותי בין המעבדים: p8800 p8700 p8600 מכיוון שהמחשב עצמו גם ככה מגיע לכמעט 2000 דולר, תהיתי עד כמה ״שווה״ המעבד שבחרתי (p8800) ביחס לאחרים. כבר עברתי על גוגל לחפש השוואות אבל כל הציונים לא ממש מובנים לי.. תודה מראש לעונים! עריכה: אם אני כבר שואל, למישהו יש מושג האם כדאי להשקיע עוד 70 דולר בשביל לקחת סוללת 9 תאים במקום ה 6? המחשב עצמו נועד לעבודה, תיכנות, הרצת VM וכדומה..
-
- 1 תגובה
- 820 צפיות
-