עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. חבר'ה לאחר התרשמות מהרמה הגבוהה בפורום קבלו שאלה: אני צריך חוות דעת על מפרט למחשב ללא מסך בתקציב קטן של 1300- 2000 ש"ח להורות של מדיה ושימוש משרדי. אני גם רוצה לחבר את המחשב לTV בכדי לראות סרטים דרכו. כמובן שאם התקציב מאפשר שדרוג עתידי מה טוב. אני רוצה את המקסימום בתנאים ה"בעייתיים" הנ"ל: הצעה שקיבלתי: מארז סטנדרטי לוח אם לפנטיום 4 MSI P8M2 מעבד אינטל פנטים D כפול ליבה3.0GHz-800Mhz (לא CORE DUE) זיכרון CEON 512 MBDDR2 533MHZ כרטיס מסך Geforce 6200 128MB דיסק קשיח SATA 80GB 7200RPM צורב DVD של LG 52*32*52 כרטיס רשת10/100 כרטיס קול 6 ערוצים (5.1) רמקולים מקלדת ועכבר (משער שמהסוג הכי זול- אבל לא קריטי יש לי ציוד היקפי די טוב מהמחשב הקודם) מחיר: 1900ש"ח מה דעת…

• 14 תגובות
    • 835 צפיות
  2. שלום לכולם, ההורים שלי מעוניינים לרכוש נטבוק למטרת קריאת מיילים, אינטרנט ומצגות (קלות ). התקציב הוא גמיש אבל זה בעיקר כי גם אני לא ממש סגור על מה הסטנדרט היום בתחום הזה וכי כל עוד המחיר סביר הם מוכנים לשלם עבור מוצר שהם יהיו מרוצים ממנו. אז ככה, הדרישות הם על פי סדר החשיבות לפי ההורים שלי (יש צורך לציין דברים כמו צורב DVD או ויירלס מובנה ? ) 1) משקל נמוך - לא יותר מ 1.4 ואם אפשר פחות אז עוד יותר טוב , הם מבוגרים ולא אוהבים לסחוב תיק כבד. 2) צג גדול - אמנם זה גורר עלייה במשקל אבל הם בכל זאת צריכים לראות את המסך, אני לא יודע אם יש נטבוק של 13 אבל אם לא אז נראה לי ש 11.5 או 12 ולא פחות מזה. 3) 2 GB זכרון לפחות (לא יודע אם היום נהוג להתקין XP או 7, אבל לפחות שתהיה אפשרות לעת…

3. אני רוצה לקנות מחשב חדש בתקציב של 4400 ש"ח עם מארז,סידירום וצורב שחורים,כרטיס קול,ורמקולים(לפחות 5/4 רמקולים) בלי מקלדת ועכבר. תודה מראש לכל העונים.

• 9 תגובות
    • 834 צפיות
  4. שלום, אני מתחיל ללמוד הנדסת חשמל באוקטובר, אני צריך המלצה על מחשב נייד חזק ללימודים, וגם בין היתר שיריץ משחקים חזקים כרגע לא סגור על המחיר אבל כל האופציות פתוחות תודה,

• 2 תגובות
    • 834 צפיות
  5. Started by devilm,

שלום לכולם ותודה מראש על העזרה! אז ככה אני מרכיב מחשב לעריכת וידאו. אני צריך רק מעבד, לוח אם, זכרון, ספק ומארז. אני די סגור על המעבד והלוח אם i7 920 וה asus p6t deluxe לגבי שאר החלקימ אני ממש לא בטוח אבל הספק והמארז צריכים להיות ממש שקטים.

• 10 תגובות
    • 834 צפיות
  6. שלום לכם, אני צריך המלצה ל2 מפרטים שונים. הראשון- לשימוש משרדי(OFFICE, אימיילים, פייסבוק, יוטויוב בHD משחקי רשת וכד'), כולל מסך , לא כולל ציוד היקפי, עד 2.5Kש"ח-אם אפשר שיהיה שקט. השני- אותם דרישות כמו הראשון אבל לא כולל מסך וציוד היקפי עד 1.8Kש"ח.-רצוי שיהיה שקט. ואני צריך המלצה לשילוש(מעבד+לוח אם+זכרון) בשביל המפרט בצד, עד-1Kש"ח תודה, אריאל.

• 6 תגובות
    • 834 צפיות
  7. כרגע המפרט שלי הוא כזה: מעבד Q6600 (ללא OC) לוח אם Gigabyte P35-DS3L 2 גי'גה RAM ספק כוח EZ cool 450W היה לי כרטיס מסך 8800GT, הוא נהרס לפני כמה ימים. התקציב שלי לכרטיס מסך הוא בסביבות ה700 ש"ח , חשבתי לקנות את ה-HD6850. (אם יש כרטיס מומלץ יותר בתקציב אשמח לשמוע) אני רוצה גם להחליף את הספק הג'נרי שלי, צריך המלצה לספק טוב שיחזיק ויתאים לכרטיס מסך החדש. כרגע יש לי לי 2 ג'יגה RAM של קינגסטון שקניתי עם המחשב לפני 4 שנים בערך... אם אני רוצה להוסיף עוד 2 ג'יגה כדאי ששתי הזכרונות יהיו תואמים או שזה לא משנה ?

• 5 תגובות
    • 834 צפיות
  8. Started by 3gh,

THERMALTAKE-SILENT PUREPOWER 420W? והאם הספק יספיק לכזה מחשב בערך? AMD ATHLON 64 3000+ 512K Epox EP-8KDA3j(Nforce3)-ATX 512mb samsung DDR PC3200/400 WD 80GB-8MB JD- 7200RPM S-ATA THERMALTAKE-SILENT PUREPOWER 420W LEADTEK-GEFORCE 6800 256MB

• 7 תגובות
    • 834 צפיות
  9. שלום לכולם אני הולך לקנות מחשב חדש. אני רוצה במחשב הזה קירור מים בגלל זה חשבתי על המארז Thermaltake Kandalf Silver LCS המארז מגיע עם קירור מים למעבד (ניתן להוסיף גם קירור לכ. מסך) הולך להיות בו CF עם 4870 אם יש למישהו הצעת קירור מים אחרת אני אשמח לשמוע שאלה נוספת, איפה כדאי לקנות היום מחשב באיזור המרכז ? חשוב לי מאוד השירות אבל לא על חשבון מחיר! כרגע המפרט מורכב מסקיפיסי המפרט אכן מעט בזבזני אבל אני רוצה להגיע למחשב ברמה ממש גבוהה מעבד Intel Core 2 Quad Q9450 Box ¤1610 לוח אם ASUS Striker II NSE ¤1723 (או לוח אם ASUS Maximus Extreme ב ¤1639) כונן קשיח Seagate ST3750330AS 750GB SATA2 32MB ¤550 כמות:2 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-18 Reaper ¤758 כ…

• 8 תגובות
    • 834 צפיות
  10. אני רוצה להשתמש בו בעיקר למשחקים ואינטרנט... לא לאובר קלוקינג או לעריכת וידאו רצינית...

11. Started by Syncro,

שלום אני רוצה לשדרג את המחשב שלי. כרגע יש לי מעבד amd duron 800mhz עם לוח אם של Aopen . יש לי זיכרון של 384m sdram וכרטיס מסך mx 440. מה שאני רוצה להחליף זה את המעבד,לוח אם,זיכרון + כרטיס מסך. התקציב שלי הוא מקסימום 2000 שקל. זאתי ההצעה שמצאתי עד עכשיו : http://www.freewebs.com/inla/mifrat2.JPG תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 834 צפיות
  12. היי! אני מחפש מחשב שישמש בעיקר לשימושים משרדיים אך גם לתכנות ב-Visual Studio,Eclipse וכדו'... התקציב שלי הוא 3000-2500 ש"ח. ברור לי שזמן סוללה ומשקל במחיר הזה לא יהיו מדהימים. הכי חשוב לי שהמחשב יעבוד בצורה חלקה. מבדיקה שעשיתי, הבנתי שבגדול מחשבים עם מעבד Core 2 Due עולים לפחות 3500-4000 ש"ח והמחשבים בתקציב שלי מכילים מעבדים כמו Dual-Core או Celeron M (מסכימים?) אני מבין שההבדל בעיקרי בין Dual Core ל-Core 2 Due הוא בזיכרון המטמון הנמוך של DC (בד"כ 1MB) להלן מס' דגמים: 1) http://www.notebookclub.co.il/zoom.php?&item_id=3001 2) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1028&CatCode=315 שתי שאלות: 1) מה דעתכם על הדגמים , בפרט, מה הוא בערך זמן הסוללה בכל אחד? 2) ה…

• 4 תגובות
    • 834 צפיות
  13. שלום, אני רוצה לקנות לפטופ מארה"ב שחבר יביא לי כשיחזור משם, הדרישות שלי המחשב הן: גודל מסך: 13-14 (עדיפות למסך 13") משקל: כמה שיותר קל, ניתן להתפשר בנושא הזה זמן סוללה: 4 שעות נשמע לי סביר לגמרי, אשמח אם תהיה אפשרות ליותר גודל מינימלי של HD: לא יותר ולא פחות 160GB שיהיה צורב DVD, ושתהיה אחריות בינ"ל אין צורך ביציאות מיוחדות (למרו שיהיה נחמד אם אפשרי) ואין צורך בבלוטות מה שחשוב לי מאוד זה שהכרטיס מסך יהיה הכי חזק שאפשרי כדי שיריץ משחקים (WOW, LINEAGE2 וגם יותר כבדים...) המחשב הולך להיות המחשב שלי לשנים הקרובות עקב מעבר למעונות/דירה שכורה, בגלל זה הדרישה לכרטיס מסך חזק ככול האפשר בעיקרון חיפשתי קצת מחשבים, בגזרת ה13" מצאתי רק את הSL300 של לנובו שעונה על צרכיי, אודה אם תאיר…

• 8 תגובות
    • 834 צפיות
  14. * מעבד Intel Pentium Dual Core Mobile T2410 2.0GHz * מסך רחב WIDE 15.4 לחוויית צפייה מושלמת! * דיסק קשיח ענק 250GB S.ATA * חבילת זיכרון ענקית DDR2 667MHz - 3072MB * כולל קורא טביעות אצבע משולב לאבטחה מושלמת * תקשורת אלחוטית WiFi + BlueTooth * קורא כרטיסי זיכרון למצלמות * צורב DVD-RW DL דו שכבתי ותומך בכל הפורמטים * מערכת הפעלה מקורית VISTA PREMIUM כולל MEDIA CENTER * מצלמת אינטרנט מובנית. כל זה ב3400 ש"ח ולהזכיר שהמחשב מבית לנובו

• 4 תגובות
    • 834 צפיות
  15. בניתי מפרט : מעבד QX9650 עם קירור Thermalright Ultra -120 מחפש שני מאווררים הכי טובים ושקטים תמליצו לי לוח GIGABYTE X48 DQ6 קשיחים SYSTEM RAPTOR X2 150GB ב- RAID 0 בנוסף 500GB X2 זכרון OCZ DDR2 4096MB 800 MHZ REAPERX רציתי לקחת DD3 אבל הבדל עצום במחיר כרטיס גרפי QUADRO FX 3500 256 MB יש לי מסך "23 LG בנוסף אני רוצה כרטיס חיצוני (עד 5000-6000 ש"ח לא מכיר דגמים מבקש עזרא מהמבינים בתחום ) צורב BLU RAY + צורב DVD רגיל ספק CORSAIR 620 W מארז ? חשבתי ZALMAN GT 1000 . מה דעתכם ? בחנות המליצו ANTEC 182 אבל הוא לא יפה כרטיס קול חיצוני קרייטיב הכי מתקדם שיש . לא מכיר מ יש היום 2 מערכות הפעלה XP PRO + VISTA ULT מה דעתכם על המפרט ? ניתן לחרוג מהתקציב לצורך שיפור

• 4 תגובות
    • 834 צפיות
  16. Started by Ovid,

שלום, חבר שלי ביקש לעזור לו למצוא נייד טוב, ואני חשבתי בכיוון ה EDGE והG62 השימושים הם די בסיסיים, אין צורך בכרטיס או מעבד חזק במיוחד למשחקים. אבל שיריץ 1080P ושלא תיהיה בעיה עם מולטיטסקינג.אני מניח ש4500HD יספיק לזה. רצוי סוללה טובה ,משקל נמוך יחסית. המסך חייב להיות 15" . יהיה נחמד אם הטראקפד יתמוך במולטי-טאצ' , לא מולטיטאצ' אמיתי אלא דברים כמו pinch-to-zoom . והענין של איכות בנייה כמובן, שלא ירגיש כמו פלסטיק שלא הדביקו טוב. תודה.

• 0 תגובות
    • 834 צפיות
  17. Started by redead,

אני רוצה לחבר את הנייד בHDMI לLCD ולצפות בתכני HD.. איזה כרטיס מסך יעשה את העבודה?

• 6 תגובות
    • 834 צפיות
  18. Started by The Ghost,

-לוח אם: Intel grant country 2 chipset ATI לא VIA ולא SIS -מעבד: Intel 3.4G, 4MB cache 64bit D ליבה כפולה 800Mhz -זיכרון:512MB DDR2 667Mhz -כ.מ:לא משולב GForce 6200 PCI-E -דיסק קשיח:160GB SATA 7200 RPM -צורב DVD כפול 16 -כרטיס רשת 10/100 -כרטיס קול 6 ערוצים 5.1 -מסך דק 17" LG 1718S/SAMSUNG 740N LCD -מארז,מקלדת,עכבר,רמקולים מחיר: 3420 ש"ח -לוח אם:Chipset Nvidia niorce 550 full ATX MSI K9N NEO -מעבד:AM2 Athlon 3800 H2 D.C 64bit AMD ליבה כפולה,לא 939 -זיכרון:512MB DUAL DDR2 667Mhz -כ.מ:PCI Express בנפרד מלוח האם GForce 7300 -דיסק קשיח:160GB SATA 2 7200 RPM -צורב DVD כפול 16 -כרטיס רשת:10/100/1000 -כרטיס קול: 8 ערוצים -מסך דק 17" LG 1718S/SAMSUNG 740N LCD -רמקולים,עכבר,מקלד…

• 8 תגובות
    • 834 צפיות
  19. שלום אני מחפש לקנות מחשב חדש אני בתחום המולטימדיה ואנימציה(אפטר אפקט וסטודיו מקס) אני רוצה מפרט הכי מפורט שאפשר עד תקציב 6K כולל מסך אחד לפחות תודה

• 11 תגובות
    • 834 צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט .. רק אם זה שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). premiere, photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: rocket league, call of duty, league of legends ובסגנון -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד …

21. מחפש המלצות לנייד קל לסטודנט, לצרכי עבודות, וצפייה בסרטים (חשוב לי מסך טוב ושהמחשב יריץ סרטים בצורה איכותית). חשוב לי זמן סוללה ארוך. כרגע אני מתלבט בין LG200 (למרות שאני לא יודע את זמן הסוללה שלו). MacBook (שהבנתי שאפשר להשיג גם ב 6200 שח - האם שווה משהו?), 1330 xps של Dell בגירסה עם כרטיס מסך עלוב ו 1Giga זיכרון (בסביבות ה - 6500) או MSI PR200 שנמכר באיבורי - בעל המפרט הטוב ביותר שראיתי בטווח המחירים עד 6.5K. אשמח מאוד לתגובות והמלצות ואף להמלצות של מחשבים אחרים העשויים להתאים. אציין שוב שמאוד חשוב לי שהמחשב יהיה קל (כלומר עד 2 קג כולל סוללה) תודה

• 1 תגובה
    • 834 צפיות
  22. Started by Shbd,

בעעעע בהתחלה היה לחבר שלי תקציב גדול יותר עכשיו הוא רוצה ב-4K פלוס מסך דק המחשב בעיקר לגלישה, מולטי טסקינג לא רציני עדיף שמרבית ההשקעה תלך לכייון המעבד והמסך זכרון תנסו לדחוף 1 ג'יגה זול אם יכנס ומה שבטוח 120 ג'יגה הארד דיסק הוא לא מוכן לרדת מזה טוב נראה לי בלתי אפשרי אבל תנסו לעשות משהו... תודה.

• 7 תגובות
    • 834 צפיות
  23. Started by Ametrine,

שלום, רציתי לדעת האם הלפטופ DELL Inspiron 1545 T6500 נחשב כאיכותי. הנייד נועד ללימודים, סרטים, משחקים פשוטים ביותר. האם אתם ממליצים על הדגם הנ"ל? מסגרת הכספית היא סביבות ה 3000 ש"ח, כך שאין צורך להשוות עם לפטופים יקרים יותר מ 3200 ש"ח, אלא רק עם לפטופים במחירים אלו. תודה.

• 0 תגובות
    • 834 צפיות
  24. תשמעו אני מבקש שהמפרט יכלול מסך 19 אינץ...ושהחלקים יהיו של ASUS ..ודרך אגב אני קונה את המחשב ב26.12 משופרסל ביג כי יהיה 20 אחוז הנחה על המחשבים אז תוסיפו את זה לחשבון

• 11 תגובות
    • 834 צפיות
  25. איך הוא? ומה אתם אומרים על שאר נתוני המחשב: INTEL CORE 2 DUO PROCESSOR T7250 2.0GHZ 2G RAM 160G ? תודה רבה מראש.

• 7 תגובות
    • 834 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.