ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,373 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח לחרוג , לא חייב את כול הסכום רק אם אין ברירה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גרפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ - פרנסה (בקטנה), אילוסטרייטור - פרנסה, אינדזיין - פרנסה, פעם ב.. עריכת סרט בתוכנה המובנית של חלונות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמו…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, חדש כאן, נעים מאוד 8) מחפש מחשב שעיקר העבודה עליו היא עיבוד תמונות, אבל ישמש גם לכל דבר אחר ב"עצימות" נמוכה יותר - אינטרנט, מסמכים, משחקים, מעט עריכת וידאו וכו'. המטרה בגדול - שעריכת קבצי RAW מה-canon 5d mk2 תתרחש במהירות מירבית במגבלות התקציב (כאמור, גמיש), אותו כנ"ל לגבי סרטים היוצאים מאותה המצלמה (HD). אני משער ששאר הדברים יעבדו טוב אם אלה יהיו בסדר. 1. תקציב - 7000-8000 - זה לא קיר, אבל אשמח לא לחרוג מזה. 2. שימושים צפויים - כפי שנכתב למעלה. לשימוש באופן יומיומי, עדיין ללא החלטה על מסך (אפתח פתיל נפרד בפורום מסכים) 3. יש צורך במקלדת ועכבר. 4. יש צורך בכונן DVD פשוט. 5. נדרש כרטיס רשת אלחוטי. 6. השקט לא קריטי, אבל זה מחשב שנמצא בחדר שינה, כך שיש משמעות ל…
-
- 4 תגובות
- 658 צפיות
-
-
יש לי בקשה מעט שונה ממה שבדרך כלל מבקשים פה... אז ככה יש לי מחשב יחסית חלש... ואני רוצה לדעת מה אני צריך להוסיף כדי שהוא יוכל לעבד ישומים גרפיים כגון רינדור וכדומה? שאלה נוספת: האם מומלץ להשתמש בכרטיס QUADRO (הכי פשוט) מאשר הכרטיס הנוחכי שלי? המחשב שלי: P4 2.800MHZ (מעבד ישן פרסקוט). 1024-DDR1 6600GT 450GB תודה
-
- 2 תגובות
- 504 צפיות
-
-
אני שואל בשביל חבר שהתחיל ללמוד עריכת וידאו ורוצה מחשב חזק ע"מ שבעתיד יוכל לשדרג אותו. התוכנות שהוא יעבוד איתם הם פרמייר ואפטר אפקטס חשבתי על משהו כזה: מעבד - Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core Arctic Alpine 11 Rev.2 - מאוורר למעבד GIGABYTE H67MA-UD2H-B3 s1155 Core i3/i5/i7 - לוח אם DDR3 1333Mhz 2x4GB Kingston - זכרון Samsung 1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ - דיסק קשיח LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA - צורב Thermaltake V3 Black Edition Midi Tower Series Black Case - מארז SeaSonic 520W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-520 - ספק המחשבה פה זה על מעבד חזק לוח עם 4 סלוטים של זכרון - לשדרוג עתידי דיסק קשיח - אפשר להוסיף בעתיד ספק - לשדרוג עתידי/להוספת כרטיס מסך אש…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שימוש בתאכלס לחדר קולנוע עם פלזמה ומערכת טובה... לסרטים... לוח- asus p5ad2 delux ch- 915 מעבד- intel p4 socket 915 3.0GHZ זכרון- kingston kvr533d2n4 ddr2 דיסק קשיח- wd\maxtor 160GB 7200 8MB כ.מסך- asus eax600xt128 HTVD DVD x16 retail מקלדת + עכבר אלחוטיים microsoft כונן 1.44 מארז + ספק 480W ג'נרי סה"כ 6000 פלוס מינוס
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Intel® Pentium® Dual-Core E5200 2.5GHZ BOX LGA775, יחידות 1 ¤359 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1380 ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro LGA775, יחידות 1 ¤99 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=262 GIGABYTE GA-G31M-ES2C , יחידות 1 ¤264 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1734 Hec Compucase CI-6A19 Case + HEC 400TRT PSU, יחידות 1 ¤420 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1851 A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 CL5 Vitesta, יחידות 1 ¤271 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1933 Samsung 500GB HD502HI EcoGreen F2 16MB, יחידות 1 ¤299 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1668 Sapphire ATI Radeon HD4770 512MB DDR5 PCIe, יחיד…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, יש לי דודה בסביבות גיל 60 שהחלה לקחת קורס באינטרנט ואני האחיין "שאמור" להבין במחשבים. היא רק רוצה לגלוש באינטרנט ללא משחקים במחשב, ללא תוכנות מיוחדות (חוץ אולי מוורד), ללא הורדות סרטים או שירים. איזה מחשב אתם ממליצים לרכוש לה (מעבד, מארז...) ומהו עלותו (מסך יש לה כבר) ? תודה, ירון
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברים צריך המלצות לקניית מחשב שבעיקר ישמש להקינג ופעולות דומות ..מה הדברים שחשובים שיהיו למחשב כזה ??? לשים דגש על מעבד? כמות זיכרון? מספר יציאות USB ? כל דבר. וכמובן אם יש איזה לינק למחשב במחיר טוב אשמח !!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לקנות מחשב בתקציב מוגבל יחסית (2000+/-) לטובת הורדות בלבד, כלומר מחשב שיוכל לרוץ בלי הפסקה ולהוריד דברים באי מיול מבלי לקרוס אחרי שבוע של עבודה. השאלה המרכזית היא האם יש בכלל צורך במשהו מיוחד בשביל זה או שמחשב ביתי רגיל יוכל להסתדר כמו שצריך עם העבודה הזאת?
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אני זקוק למפרט מחשב שהיעוד שלו הוא (לפי סדר עדיפות): 1. תחנת skype 24/7 2. הורדות בלילות 3. גלישה יומיומית באינטרנט 4. תכנות בעזרת visual studio מדי פעם - המחשב לא מיועד למשחקי מחשב כלל הדרישות הכי חשובות של המחשב: 1. יעילות כלכלית כלומר שעלות החשמל תהיה כמה שיותר נמוכה (skype צריך לחסוך לי את המנוי לחברת טלפון קווי). 2. שקט - המחשב איתי בחדר וחשוב לי מאוד שבלילה הוא יהיה כמה שיותר שקט. 3. שיעבוד חלק פחות או יותר ושלא יהיה עגלה. התקציב הוא 1500 ש"ח אבל אני מוכן להוציא עד 2000 אם צריך ואפשר עוד לגלוש אם זה באמת משתלם. תודה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ראיתי שיש עוד כמה הודעות על סביבות המחיר הזה, אבל הדרישות שלי טיפלה שונות. אני רוצה מחשב בעיקר להורדות ותכנות אבל שיוכל להריץ גם את המשחקים הכבדים(אבל בעדיפות אחרונה, כלומר לא צריך כרטיס מסך מפוצץ, רק כזה שמתמש בטכנולוגיות חדשות... שיוכל לעבוד גם בעוד שנה-שנתיים). הבעיה היא שאני חייב 2 הארד דיסקים. אחד למערכת ואחד להורדות (אחרת הביצועים שלי על הפנים...) והנפח של שניהם חייב להיות מעל 200GB ורצוי אף יותר. אני רוצה כפול ליבה, אבל לא מתכנן OC מאסיבי (אולי משהו קטן כזה ...) חוץ מזה אני רוצה את המפרט מזיגזג... ועם יהיה VIVO זה נחמד (אני רוצה לחבר את הממיר של יס ולהקליט, אבל שוב לא חובה. כמו כן אני רוצה מחשב שקט...
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך אם אפשר אבל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?אינטרנט,שירים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).27 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לא צריך כרטיס מסך 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…
-
- 4 תגובות
- 808 צפיות
-
-
ניסיתי לבנות משהו, אבל אני לא כלכך בתחום תקופה.... אשמח להצעות ושינויים!! אין צורך בוינדואז http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=93309 מעבדים - Intel Socket LGA1151 CM8066201920404 - Intel - i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 886/868 ₪ לוחות אם - Intel LGA1151 GA-H110M-S2 - Gigabyte - H110 Chipset - LGA 1151 - 2x DDR4 up to 32GB at 2133MHz - Realtek ALC887 - Realtek GbE LAN - PCIe x16 - 2x PCIe x1 - 4x SATA 6Gb/s - 4x USB3.0 - 6x USB2.0 - VGA - mATX (22.6x17cm…
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני קונה מחשב להורים שלי לשימושים בסיסיים (אינטרנט, תמונות, אופיס ומשחקים) חשבתי על המפרט הזה של אייבורי http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=211&CatCode=3 עם שינוי מארז ל- compucase 6a19 ושינוי מעבד ל- 3600 טיפה יותר זול (לא נראה לי שמרגישים הבדל בינו ובין 3800) השאלה היא האם יש טעם לשדרג את הזיכרון ל- kingston בעלות של 170 ש"ח או להישאר כבר עם ceon שלפי מה שהבנתי לא עושה בעיות?
-
- 4 תגובות
- 824 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, office, תמונות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מבריק 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא ממש * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) שיהיה HDMI * Bluetooth? לא צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשי…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כרגע יש 3 אופציות. לקחת את המחשב הישן שלי 2600k שמגיע עם גוף קירור ,עם לוח וזכרונות וספק תקינים ולהוסיף בקנייה בארץ SSD ומארז. או לקנות מערכת מוכנה בארץ\בחו"ל (אם בכלל שווה) לא צריך כרטיס מסך אפשר את המובנה או שאשים להם 980ti שבסוף לא מכרתי כי רציתי שיהייה לי גיבוי. אופציה אחרונה והכי מסובכת זה לקנות מעבד לוח וזכרונות + M.2 +ספק בח"ול ואת המארז בארץ ואז להרכיב את הכל. הייתי נותן את העבודה לטכנאי אבל אני לא סומך עליהם שייחרבשו את כל המידע וייעשו התקנה צ'וקומוקו ואח"כ תהייה להם בעיה עם מסמכים שאבדו או שייצטרכו שוב להזמין טכנאים לכן ביקשו שאני יעשה את זה (לא עובד בזה כבר). רוצה משהו ברמת השגר ושכח הם החזיקו עם i5-750 ומתחיל להציק להם האיטיות. …
-
- 2 תגובות
- 635 צפיות
- 1 follower
-
-
מחפש מחשב להורי המבוגרים ( מעל 80) רוב השימושים זה אינטרנט, נטפליקס, אימיילים, וורד וכד אין בעיה של תקציב אבל חשובה השימושיות, דהיינו מתלבט בין נייד לנייח ( היום יש להם נייח בן 8 עם מערכת XP ) מסך קריא (גדול?) האם כדאי מסך מגע? מקשים נוחים וברורים רעיונות? תודה
-
- 1 תגובה
- 588 צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 שקל ניתן לחרוג וכמובן יהיה טוב אם יהיה מחיר נמוך יותר 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מדובר במחשב לשימושים בסייסים בעיקר אינטנרט ושיחות אינטרנט. מחשב לסבא וסבתא בבידוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? צריך רק שהיה כונן DVD ומצלמה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חושב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. מחפש מחשב חדש להורים. השימושים הם גלישה באינטרנט וקריאת אימיילים דרך אאוטלוק. שום דבר יוצא דופן. מחשב פשוט יעשה את העבודה, הם משתמשים כבר 7-8 שנים במחשב קופסא של IVORY שעשה את שלו. ראיתי את המחשב הזה: http://www.g-tech.co.il/pl_product~core-i3-6100-2~18~111.htm מדובר על מחשב בלבד בלי ציוד היקפי וברור לי שיש פשרות במחיר. אבל האם ניתן להרכיב בסכום כזה משהו טוב\אמין יותר? פרטני או בקופסא מוכנה. תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
הרכבתי את המחשב הנ"ל: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 8100 3.6Ghz 6MB Cache s1151v2 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 20 PLUS CO 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte B360M H LGA1151v2, Intel B360, DDR4, PCI-E, VGA, HDMI 1 זכרונות: מציאון ועודפים - זיכרון למחשב G.Skill Aegis 16GB DDR4 2400Mhz CL15 1 דיסקים קשיחים: תצוגה ועודפים - כונן קשיח Western Digital Caviar Blue 2TB 64MB Sata III WD20EZRZ 1 כונני SSD: כונן קשיח Samsung 970 EVO M.2 MZ-V7E250 250GB SSD 1 ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Corsair 450W 80+ White VS450 1 מארזים: מ…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק למפרט למחשב להורים שלי,שימושים אינטרנט ואופיס. תקציב 1300-1500 ש"ח. מחפש מחשב עם עלות\תועלת אופטימלים. תודה
-
- 14 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום - (קודם כל התנצלות קטנה, זהו הפורום שנראה לי הכי מתאים אך אם זה לא המקום לשאלה אעביר אותה לפורום המתאים) ברצוני להרכיב מחשב לחדר, למטרת הזרמת מוזיקה בלבד. הסבר מפורט: בחדר 1 יושב כיום מחשב ראשי עם כל המידע, בחדר 2 אני רוצה לשים מחשב (מפרט מינימלי שצריך) ובו הארד דיסק קטן וכרטיס רשת וכל מה שמחשב זה צריך לדעת הוא לנגן קבצי מוזיקה היושבים פיזית במחשב הראשי. כדי לחסוך משאבים ומקום אני מעוניין שהמחשב יידלק ואוטומטית יריץ תוכנה ספציפית ויחידה לניגון קבצים ויהיה "טיפש" - כלומר לא ניתן לבחור תוכנות אחרות או לבצע פעולות רגילות (הבנתי שניתן לעשות דבר כזה). על מנת שבכל זאת יהיה איזשהו נקודת התייחסות אני רוצה במקום מסך גדול שיהיה תצוגה של מסך לדים המינימלי שצריך (או…
-
- 3 תגובות
- 888 צפיות
-
-
אממ אני חדש כאן בפורום ואני מחפש מפרט טוב בתקציב של 4500 שקל חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה AMD , חשוב מאוד שיהיה כרטיס מסך לא מובנה ובכללי זה הכל אני מדבר פה על מחשב ללא מסך ללא רמקולי מקלדת וכלום בקיצור רק מחשב תודה
-
- 8 תגובות
- 957 צפיות
-
-
מחפש מחשב בשביל משחקים, סרטים (כולל כרטיס טלוויזיה), תוכנות פשוטות ושיכלול מסך 22 או 24 אינץ' עד 5000 שקלים בערך. תודה לכל מי שיקח חלק בעזרה...
-
- 4 תגובות
- 784 צפיות
-
-
שלום! ברצוני לשתף אתכם במפרט מחשב שהרכבתי לצורכי המרות וידאו. אשמח לקבל ביקורת ותיקונים. מחשב מבוסס על מעבד QX6700 Motherboard Abit AW9D Intel 975X LGA775 Motherboard (המלצות ללוח יותר טוב יתקבלו בברכה) Power Supply Enermax 535W EG565P-VE 20/24Pin Power Supply Video Card Gainward BLISS 7300GT 256MB Silent PCX DVI Video Card (לא צריך כרטיס חזק, זה רק שיהיה אפשר לראות מה עושים) CPU Intel Core2 Quad Extreme 2.67GHz 8MB QX6700 Box CPU OS Microsoft Windows XP Professional OEM Edition English OS (חייב להיות חוקי) DVDRW NEC AD-7170A White x 18 Bulk DVD±R/RW HD Seagate 250GB ST3250624NS 16MB NCQ S-ATA II HDD HD Seagate 250GB ST3250624NS 16MB NCQ S-ATA II HDD (RAID0) HD Seagate 2…
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-