ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם. ברשותי מחשב דיי ישן מסוג Pavilion zt3000 שברצוני להתקין עליו את מערכת ההפעלה Windows XP מחדש. ביצעתי בוט כרגיל מדיסק ההתקנה, קבצי ההתקנה עולים ולאחר שהוא נכנס להתקנה הוא מציג מסך כחול דיי מוזר (מצורף). יש למישהו מושג מה פשר השגיאה? יכול להיות שדיסק ההתקנה פגום או שאין קשר לשגיאה? תודה רבה. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 838 צפיות
-
-
מעוניין במפרט למחשב נייח שיעבוד מצוין עם אוטוקאד, סקצ'אפ, V-RAY ופוטושופ בהשקעה עד 4000 ש"ח (ללא מסך, מקלדת ועכבר). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אוטוקאד, סקצ'אפ, V-RAY ופוטושופ שימוש כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? נדרש מקלדת ועכבר אלחוטיים - אשמח להצעה בנפרד5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי…
-
- 1 תגובה
- 838 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לבנות מחשב לאחותי לאחר שהקודם מת. המחשב ישמש כמחשב כללי, עם הרבה מאוד צפיה בוידיאו, אינטרנט ואופיס . אני לא רואה צורך במשחקים כרגע. אז כל עוד הכרטיס מסך המובנה יריץ סרטים באיכות 720P בצורה טובה אני לא רואה צורך בכרטיס מסך. חשוב לי מאוד רכיבים איכותיים , שקט ואסטטיות כי המחשב ישב על כוננית מגובהת יחסית במקום חסוף ובמרחק קטן מהאוזן. וישמש לאורך זמן, כלומר עדיפות לתקנים (כמו USB3) /תושבות מעבדים חדשות עם מנת שיהיה אפשר לשדרג בקלות יחסית. אני רוצה שבתוך התקציב יכנס גם מסך 22 איכותי (כמו הDELL 2209WA) יש צורך גם בשלט למחשב ועדיפות לצג LCD על המארז וקורא כרטיסים. אם אפשר ליצור משהו בתקציב קטן יותר אני אשמח, אבל אני מעדיף לא לחסוך על מסך ומארז כי אלו חלקי…
-
- 1 תגובה
- 838 צפיות
-
-
קדימה רק תתנו לי הצעות! יש לי 3000 ש"ח ואני צריך מעבד+לוח אם+כרטיס מסך!!! את כל השאר נשדרג שיהיה לי כסף! (40G 2M MAXTOR בעיקר בעעעעע) תודה לכולם
-
- 4 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. אופיס, אינטרנט. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה. לא. ג) המחשב לא למשחקים. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין צורך בכונן דיסקטים. 5. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב? 7 6. לא מתוכנן אוברקלוק 7. אין צורך לכלול מערכת הפעלה אבל אני ירצה מחשב שיוכל להריץ WIN 7. יש לכלול הרכבה. 8. אין חנות מועדפת. אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא: AMD Phenom 2 X2 545 3.0Ghz Dual Core AM3 Box, יחידות 1 ₪505 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1114 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS, יחידות 1 ₪237 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=88 Gigab…
-
- 10 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מפרט למחשב למשחקים כבדים ועבודה כללית ללא ציוד היקפי, התקציב 4400-4500 מקס', יש לי מסך 19 אינצ'. אם מישהו יכול להרכיב לי את המפרט כאן: http://www.noacomp.co.il/smartconfigurator.aspx זה מאוד יעזור לי כי אני קונה שם בטוח
-
- 7 תגובות
- 838 צפיות
-
-
החלטי להחליף את הגרוטאה הנייחת שלי במחשב חדש. אני דיין לא בטוח אם אני רוצה מחשב נייד או מחשב נייח, אבל צריך לבדוק אופציות. אני לא יודע כמעט כלום בתחום ואשמח אם תוכלו לתת לי הנחיות או קווים מנחים. אזככה - אין ממש דרישה למשקל. צריך שיוכל להריץ משחקים מהדור הנוכי על הגדרות בינוניות-גבוהות(אם אי אפשר,אז חבל ). אני לא יודע אם זה יהיה אפשרי, אבל אם יהיה אפשר לחבר איכשהו כרטיס קול חיצוני למטרת הקלטה זה גם יתקבל בברכה. התקציב שלי הוא 4500 שקל, אך אני מוכן לחרוג מתאיים שקל אם זה מוצדק. אני מחפש מחשב נייד, למרות שרוב הסיכויים שאני לא אצא איתו מהבית. האם לדעתכם שווה יותר לקנות מחשב נייח באותו כסף?
-
- 0 תגובות
- 838 צפיות
-
-
זה הדגם שאני קונה: Toshiba - Satellite Laptop with Intel® Centrino® Processor Technology - Graphite Gray Model: L505-S6946 | SKU: 9371538 לינק: http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9371538&type=product&id=1218093382123 יש לי כמה שאלות: 1. המחשב הזה טוב ? אני רוצה מחשב ב 550 דולר ואמרו לי שהוא מועלה 2. המחשב הזה טוב לארץ ? (מבחינת אחריות, שקעים וכל זה...) 3. משתלם לקנות אותו בארצות הברית ? אממ ועוד משהו.... תגידו לי מה יותר משתלם וטוב ואם יש בכלל הבדל: יש לי 2 אפשרויות קנייה מארצות הברית: 1. דודה שלי היא ישראלית ונוסעת לארצות הברית לשבועיים ושאלתי אותה אם היא יכולה לקנות לי את המחשב הזה והיא אמרה כן. 2. בן דוד שלי בן 17 אמריקאי נוסע לארץ לכמה שבועות ושא…
-
- 2 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט וזקוק למחשב נייד, בזמן הקרוב אטוס לארה"ב ויש לי אפשרות לקנות אחד שם. לאור פערי המחירים בין ארה"ב לארץ חשבתי שזה יהיה הדבר הנבון לעשות. התקציב הוא כ 3000 ש"ח, עם אפשרות לחריגה קלה, והצרכים הם כאלה: 1) שימוש תוכנות משרדיות. 2) נפח כונן קשיח גבוה - לאכסן סרטים ומוזיקה. עדיפות לאיזור החצי טרה. 3) מסך איכותי בגודל כ15". 4) חיישן ביומטרי קורא טביעות אצבע. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 838 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי?5.5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? רק למשחקים כבדים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: המחשב מיועד רק למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך כלול במפרט * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?משחקים ברמה של crysis 2/cod black ops/ SC2/ daiblo 3 באיכות טובה * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהת 3. האם יש צורך…
-
- 8 תגובות
- 838 צפיות
-
-
הנה הצעה שקיבלתי מחנות מקומית: מעבד E4700 מאוורר EVERCOOL PT12-9525EA לוח אם PALIT N73V מארז Foxconn S-808 355W זכרון 2GB DDR2 800 A-data דיסק קשיח samsung 200Gb כרטיס מסך GF 8500GT 512MB מחיר 2100 ש"ח. המחיר כולל הרכבה, 3 שנים אחריות על כל הרכיבים. אין צורב כי כבר יש לי. התלבטויות ושאלות: 1. מתלבט בין המעבד הנ"ל לבין E4600. מה אפשר לצפות להבדל ביניהם מבחינת מחיר וביצועים? אולי עדיף בכלל ללכת על סדרת E21XX ולעשות איזה OC בסיסי? 2. האם המעבדים הנ"ל צגיעים ללא יחידת קירור וצריך לקנות בנפרד? כמה טובה היחידה הנ"ל? האם יחידת קירור של פנטיום 4 תתאים? 3.האם חברת A-DATA ידועה כחברה טובה לזכרונות? 4. אני יודע שהכרטיס מסך הנ"ל הוא חלש. איזה כרטיס מסך חלופי כדאי לקחת בתוספת קטנה (ש…
-
- 8 תגובות
- 838 צפיות
-
-
טוב חברים הגיע הזמן שאני אחליף את המחשב שלי אחרי 4 וחצי שנים. אני מחפש מחשב שתכלס יעשה הכל. אינטרנט, תוכנות, סרטים , מוסיקה ומידי פעם גם משחקים. לא מתוכנן OC , לפחות לא בזמן הקרוב. בניתי פה מפרט שניראה לי סבבה רק חשוב לי להתיעץ פה לפני. זה המפרט מ SKYPC: פריטים מק"ט תיאור הפריט סכום ביניים 39250 לוח אם GIGABYTE GA-945P-S3 מחיר לפריט - 585.00 ¤ 585.00 ¤ 37321 כרטיס מסך Gigabyte GeForce 7600GS PCI-E 256MB מחיר לפריט - 644.00 ¤ 644.00 ¤ 6300 מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box מחיר לפריט - 1,010.00 ¤ 1,010.00 ¤ T667UA1GC זכרון למחשב SUPER TALENT 1G 667MHZ מחיר לפריט - 600.00 ¤ 1,200.00 ¤ 250ks דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB מחיר לפריט - 433.00 ¤ 4…
-
- 12 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום לכולם, אולי זה לא המקום הנכון אם זה כך אבקש להעביר למקום הנכון. יש לי מחשב בן חודש שקניתי HP Pavilion מסדרת DV6000Z בעקבות קבלת מחשב ממקום העבודה אין לי צורך בו ואני שוקל למוכרו. הנתונים הבסיסיים הם 15.4 widescreen bright view מעבד TL-60 TURION x2 Dual 2GHz x2 2GB 667MHz(2x1GB 120GB SATA 5400RPM צורב דיוידי שלט אינפרא אדום 256MBנפרד מזיכרון המחשב geforce 7200 Bluetouth wireless abg+pre-N סוללה כפולה 12תאים מצלמה מובנית שעובדת ללא דופי מיקרופון מובנה. קורא כרטיסים מובנה חיבורים הסטנדרתיים שיש בנייד 3usb, dvi, mic, אוזניות+יציאה למערכת סטראו,s.video וכו' זה מה שנראה לי בינתיים. אשמח לקבל הערכות מחיר לנתונים אלה
-
- 5 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום לכם קיבלתי המלצות חמות להתייעץ עמכם. אני מחפשת מחשב נייד שישמש אותי בעיקר ללימודים. * מטרות המחשב? יישומי אינטרנט, אופיס ו-PDF, משחקים - אולי קלים, צפיה בסרטים, SPSS. * גודל המסך? בהתחלה חיפשתי באזור ה-15 אבל כעת 13'' ואולי אף פחות יהיה בחשבון. * משקל רצוי? כמה שפחות (עם עדיפות לפחות מ2). אני אמורה להסתובב איתו יומיים שלמים בלימודים וגם בתחבורה ציבורית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן. ימי הלימודים ארוכים ואם אפשר בלי מטען זה משמעותי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) רצוי שכן. * בלוטות? גם כדאי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? גודל רצוי - 250. * צורב DVD? הייתי סגורה שכן אבל הבנתי שזה אלמנט שמשפיע על כובד ה…
-
- 1 תגובה
- 838 צפיות
-
-
-
בוקר טוב, אני מחפש פתרון לבעיה הבאה: אני צריך בפגישות ארוכות להציג הרבה חומר, אבל לא רוצה לעשות את זה על הלפטופ שלי. בהנחה שיש מסך\מקרן, ואני צריך לגישה לרשת (אין שם מחשב) בשביל להראות מסמכים בדרייב. מה הדרך הזולה\נכונה לעשות את זה? 1. כרומקאסט? - אפשר לחבר לו עכבר? מקלדת? 2. מחשב מיני שאני מביא איתי בלי מערכת הפעלה? עוד רעיונות? תודה
-
- 0 תגובות
- 838 צפיות
-
-
אהלן, אשמח לקבל עצה או חו"ד לגבי מפרט שהוצע לי בTMS המפרט כעקרון מיועד להכל, בין אם זה גיימינג מפעם לפעם, או הורדות וצפייה בסרטים וכו'. GP61USB3B3 Gigabyte GA-P61-USB3-B3 ₪417 C2400T Intel Quad Core I5 2400 Quad Core 3.1GHZ 1155 6MB Tray ₪879 N560OC1GI Gigabyte GTX560 Ti 1GB GDDR5 - Overclocked - בקניית מחשב חדש בלבד ₪1073 K4G1333 Kingston 4GB DDR3 1333 ₪105 BUNDEL500W SilverStone Precision Black X1 120MM + Silverstone Strider 500W- ברכישת מחשב חדש בלבד ₪480 ZM70VALSI ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד ₪37 CC120R Raidmax 120mm Retail Quiet Fan ₪23 HD502HJ Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 ₪399 SH-222AB Samsung DVDRW SATA x22 …
-
- 4 תגובות
- 838 צפיות
-
-
צריך את המלצתכם בנוגע לנייד חדש. מחפש משהו בגדלים של 13-14אינץ, עד 2 קילו. למימדים הפיזיים יש משמעות גדולה, השאיפה היא למחשב כמה שיותר קטן וקל במסגדת גדלי המסך האלו (גם על חשבון ביצועים). ישמש בעיקר למוזיקה, סרטים (חשוב שיריץ וידאו hd בצורה חלקה. כמו כן יציאת hdmi היא בגדר חובה), ושימושי אינטרנט סטנדרטיים. אם יהיה אפשרי להריץ משחקים ישנים בצורה סבירה זה יהיה בונוס מבורך. זמן סוללה הוא דם פקטור חשוב, אך ניתן להתפשר בעיניין הזה אם זה מייקר מאוד את המחשב.. יש לציין שזהו הנייד הראשון שאני רוכש כך שאין לי שום ידע או ניסיון בתחום. תודה רבה מראש :-)
-
- 5 תגובות
- 838 צפיות
-
-
1. תקציב עד 2000ש"ח א, יש עוד מקום לחסוך מהמפרט? ב, חריגה עד 200ש"ח 2. מטרת שימוש א, 99% Word ב, 1% אינטרנט. ג, בשום אופן לא למשחקים. ד, רזולוציה 800x600 מקסימום 1200x1024 מסך ביחס 4:3 בלבד. ה, הגדרות גרפיקה נמוכות 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין צורך במקלדת עכבר ומסך. 5. חשיבות שקט 5. 6. לא מתוכנן OC. 7. כולל Win8/7 - ו-Word 2010 - שוקל התקנה עצמית. 8. רכישה מתוכננת מ- TMS ת"א 9. SATA 2 מספיק, אין צורך ב FW RAID USB3. 10. לא מתוכנן שדרוג 11. חייב כרטיס מסך מובנה. NZXT Source 210 Black ₪265 Intel Dual Core G640 2.8GHZ for 1155 Tray ₪268 Gigabyte GA-H61M-D2P-B3 ₪305 Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 ₪118 SeaSonic ET 400W 30A @ 12V Bulk ₪249 קירור I…
-
- 3 תגובות
- 838 צפיות
-
-
1GB DDR2 (667MHz,Up to 4GB) או 512MB*2 DDR2(DDRII 667z, Dual Channel Support , Up to 4GB ) אני מדבר על הדגמים האלו של LG : P1-KP11E ו P1-JACKE תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 838 צפיות
-
-
:yelclap: אז ככה קניתי את המחשב dell xps1530 עם המפרט הבא ורצית לדעת כמה זמן אמורה הבטרייה להחזיק ברצוני לציין שהבטריה היא רגילה 6 תאים ובנוסף קיבלתי את המחשב עם ויסטה ביזנס אמורה להיות בעיה למחשב עם הויסטה ? הוא יריץ אותה ומשחקים יהיה בעיה עם הכרטיס מסך הזה? תודה לכולם על העזרה לכל אורך הדרך בבחירת המחשב [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 838 צפיות
-
-
אשמח מאד לקבל מפרט אופטימלי של רכיבים המתאימים בשים לב לפירוט ולפעילויות הבאות: 1 - צפייה בסרטים - בתדירות גבוהה למדי (לפחות פעם ביום) 2 - שימוש בעריכת וידאו (לעתים - VIRTUALDUB בעיקר או DR.DIVX) 3 - שימוש תכוף באקסל ו-MULTITASK (שתי תוכנות או יותר עובדות או פתוחות במקביל) 4 - גלישה רציפה באינטרנט (רוב שעות היום) 5 - אוברקלוקינג - בכלל לא. 6 - ציוד היקפי - אין צורך (גם לא מסך). 7 - AMD או אינטל - מה שיותר טוב למשימות הנ"ל. 8 - המחשב עובד באופן רציף, גם בלילה (אחת לשלוש יממות אני מאתחל אותו). 9 - משחקים - לא הרבה, אולי פעם בשבוע. טווח מחיר: 4000-4500 שח (כולל הרכבה) שאלות למומחים: קראתי את הכתבה על "יונה" האם כדאי להמתין לצאתו? האם צפויה הורדת מחירים של מעבדים בעקבות יציאת…
-
- 9 תגובות
- 838 צפיות
-
-
המחשב מיועד לאמא שלי, אינטרנט, אופיס סרטים ופעולות רגילות כאלה של אמא אמא שלי הביאה לי חוברת של חנות בשם XDNO למי שמכיר. היא ראתה שם מחשב של ACER זה הדגם: acer aspire as5738z מפרט: מסך: 15.6 רחב מעבד: intel dual core t4200 זכרון: 2GB DDR2 דיסק קשח: 250GB צורב ורשת אלחוטית + בלוטוס השאלה עם המחשב הזה עונה לדרישות כמו כן המחיר. אשמח לקבל תשובה וגם המלצמה למחשבים אחרים לדוגמה בחוברת לא נרשם עם אפשר לחבר את המחשב לטלויזיה זאת אחלה אופציה כתוספת תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 838 צפיות
-
-
אהלן ידידיי, אני מחפש מחשב נייד כבר זמן רב יחסית אבל מתקשה לבחור אחד ספציפי מהסיבה העיקרית שאני לא רוצה לפקשש ולא מבין מספיק בנושא. לאחרונה החלטתי למצוא מאמרים או כתבות וקראתי די הרבה. עדיין, כאחד שמכיר הרבה יותר את תחום הנייחים התקשיתי להבין בניידים בלי שהחזקתי אחד ביד בפועל. מסתבר שזה עולם אחר ולכן באתי לכאן למעשה כפי שכתבתי בכותרת, אני עושה כמה דברים והמחשב מספק לי מענה כולל. הוא לא תחליף לנייח בבית, אני פשוט בבית רק בסופי שבוע. אני גם רוצה לשחק בו, בעיקר League of Legends, Fifa 12, A.V.A, CS:Source, Battlefield 3 ומשחקי רשת אחרים, עם זאת לא רוצה להיות מוגבל מדי. הוא צריך לשמש ללימודים כיוון ושנה הבאה אני מתחיל ללמוד. בנוסף אני מעצב גרפי ומתכנת (אתרי אינטרנט …
-
- 5 תגובות
- 838 צפיות
-
-
לוח אם + מארז + כרטיס מסך = מה לקנות ? אני צריך לקנות מחשב שהו עבור גרפיקה , עריכה וידאו ובנית אתרים. להלן החלקים שקשה להחליט ואני צריך עזרה : 1.איזה לוח אם כדאי לבחור (מחיר עד 900 ¤-מצאתי זול יותר מהקישורים) הלוח צריך להיות עם כמה שיותר USB וחריצים PCI (ה-FIREWIRE אני חייב , הכרטיס קול אין לי מוסג אם הוא איכותי מספיק, וכרטיס רשת בכל מקרה צריך) אפשרות א' - PRO RockLake + LAN Intel Pro/1000 + Firewire http://pccenter.co.il/details.asp?id=746&lead_id=&look= אפשרות ב' Intel Bonanza D875P http://www.isracomp.com/define.asp?idd=1006 אפשרות ג' הצעה שלכם 2. מארז תואם ללוח האם (מחיר עד 600 ¤ או עם מאוד חשוב אפשר גם יותר) אני לא מבין הרבה במארז ולא חשוב לי היופי אלה שיה…
-
- 0 תגובות
- 838 צפיות
-