ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,385 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, בשבוע שעבר המחשב ששירת אותי נאמנה כ-10 שנים שבק חיים ? שאותו דרך אגב קניתי לאחר התייעצות בפורום זה (חפשו הודעות שלי משנת 2005 ?) אז כפי שאתם מבינים אני לא אדם שמחליף מחשב כשטכנולוגיות מתיישנות אלא רק אם הוא מת ? כך שכל מה שחשוב לי במפרט שהרכבתי זה שיהיה מחשב עם החלקים העדכניים ביותר שאפשר מבחינת התקציב ואת החיבורים שאני צריך ועל כן אפרט את שיקול דעתי בבחירת המארז הלוח והספק (שימו לב שהמפרט אינו כולל דיסקים קשיחים, ssd וצורב כיוון שאותם אעביר מהמחשב ז״ל, וכמו כן גם כרטיס מסך כיוון שאותו ארכוש מתישהו כשארצה) מארז - חשוב לי שיהיה שקט עם איכות בניה טובה עם מקום ללפחות 5 כוננים קשיחים וגם שיהיה יפה לוח אם - שיהיה איכו…
-
- 5 תגובות
- 827 צפיות
-
-
התקציב בכלל לא משנה אז תרגישו חופשי כי כל המטרה היא המפרט של המחשב , ועד כמה טוב ואיכותי . למשחקים כבדים,עם OC בינוני ,ללא ציוד הקפי, אפשרות לשקט מסוים אבל לא חייב בקשר למסך תרגישו חופשי מעבד INTEL CORE 2 QUAD S775 3.0GHz Q9650 : "SLB8W" - BOX בקשר לכרטיס מסך (רק AMD-ATI) לדוגמה : כרטיס מסך SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4870X2 2GB GDDR5 HDMI - RETAIL
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
-
המחשב מיועד לאמא שלי, אינטרנט, אופיס סרטים ופעולות רגילות כאלה של אמא אמא שלי הביאה לי חוברת של חנות בשם XDNO למי שמכיר. היא ראתה שם מחשב של ACER זה הדגם: acer aspire as5738z מפרט: מסך: 15.6 רחב מעבד: intel dual core t4200 זכרון: 2GB DDR2 דיסק קשח: 250GB צורב ורשת אלחוטית + בלוטוס השאלה עם המחשב הזה עונה לדרישות כמו כן המחיר. אשמח לקבל תשובה וגם המלצמה למחשבים אחרים לדוגמה בחוברת לא נרשם עם אפשר לחבר את המחשב לטלויזיה זאת אחלה אופציה כתוספת תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום. אני צריך ב-4500 ש"ח שיכלול: -לוח אם. -מעבד. -כרטיס מסך. (לפחות 256 מגה, רצוי 512). -זיכרונות (לפחות 1 ג'יגה, במידה ואפשר לצרף את הזיכרונות הישנים...). -דיסק קשיח (יצורף דיסק קשיח נוסף. שהחדש יהיה לפחות 200 ג'יגה, כאשר על הדיסק הישן בעל ה-80 ג'יגה תותקן המערכת). -קירור למעבד (במידה וצריך....). -כונן דיסקטים. החלקים שיש לי כרגע שיצטרפו למחשב הנ"ל: -מארז: טרמלטייק טוואר משהו... קניתי לפני שלוש שנים בערך... שחור... דיי גדול... -ספק כוח: antec true power 550 watt. או שזה 500.. או 450... אחד מהנ"ל . -זיכרונות (במידה ואפשר לשים גם וגם): קורסייר XCS שני כרטיסים של 256 מגה כל אחד DDR דגם מדוייק אני לא זוכר.... -דיסק קשיח: WD 80 ג'יגה 7200. -כוננים: צורב דיוידי …
-
- 13 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב נייד שיתאים לי בעיקר למישחקים אם כרטיס מסך חזק ופה ושם יכול ליהיות לללימודים. לא משנה לי המשקל שלו העיקר שיהיה מחשב חזק! ויש לי גם אוד שאלה האם הכרטיס מסך הזה הוא חזק למישחקים כמו GTA IV NVIDIA GeForece GT 130M w/512MB * מטרות המחשב? עבודות משרדיות אינטרנט ואופיס, משחקים כבדים, צפיה בסרטים * גודל המסך?לא משנה * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך?לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 300GB * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית? עדיף בנלאומי אבל גם בארץ זה בסדר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין העדפה העיקר שהחברה תהיה טובה ואמינה
-
- 5 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אהלן ושלום לכולם אני כרגע באוסטרליה, עם כוונה לחזור לארץ עוד כמה חודשים. כבר כמה שנים שאני לא בארץ ואין לי מושג מה גובה השוק שם בכל הנוגע למחשבים ניידים. אני מעוניין לקנות מחשב נייד, בעיקר לעבודות בפוטושופ )עיבוד תמונה( מאיה )עיבוד ורינדור בתלת מימד, בעיקר ברזולוציות גבוהות. הייתי גם שמח למחשב נייד שאני אוכל לשחק בו )סטאר קראפט 2 כשיצא, למשל אני אצתרך כונן קשיח גדול וחשוב לי מאד פאנל מסך איכותי שיהיה קל לכיוונון וקליברציה. התקציב שלי הוא פחות או יותר 2000 דולר אוסטרלי ואני אקנה אחרי החגים )אמצע ינואר(. יש למישהו הצעות לדגמים מסויימים? יש משהו ששווה לחכות בשבילו?
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום חברים! מחפש מפרט ל-2 מחשבים בתקציב של -5500-5000 ש"ח לשניהם מהחנות של KSP בירושלים סניף הר חוצבים. המחשבים יכולים להיות זהים - זה לא משנה לי... אלא אם כן זה משתנה בהתאם לגודל המסך - ברשותי מסך 17" ולמחשב השני אני רוצה מסך 22-23 המחשבים מיועדים למשחקים קלים, לאינטרנט, סרטים ולאופיס. יש צורך בציוד היקפי הכולל מסך (22-23 אינטש), מקלדת, עכבר ורמקולים למחשב אחד בלבד - למחשב השני כבר יש לי הכל - כולל מסך 17" לא קריטי שיהיה שקט מערכת הפעלה XP לשניהם כולל הרכבה לשניהם חשוב שלא אצטרך לשדרג שוב את המחשבים ב-3 השנים הקרובות לפחות. תודה רבה מראש
-
- 7 תגובות
- 827 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? ניתן חריגות עד 200 שח3K 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית, תכני HD, תכנות 3. האם יש צורך בציוד היקפי - לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט -כונן דיסקטים 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. - מפרט מלא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? - 8 חשוב מאוד 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? - לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) - לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. - KSP 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפ…
-
- 5 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אהלן ידידיי, אני מחפש מחשב נייד כבר זמן רב יחסית אבל מתקשה לבחור אחד ספציפי מהסיבה העיקרית שאני לא רוצה לפקשש ולא מבין מספיק בנושא. לאחרונה החלטתי למצוא מאמרים או כתבות וקראתי די הרבה. עדיין, כאחד שמכיר הרבה יותר את תחום הנייחים התקשיתי להבין בניידים בלי שהחזקתי אחד ביד בפועל. מסתבר שזה עולם אחר ולכן באתי לכאן למעשה כפי שכתבתי בכותרת, אני עושה כמה דברים והמחשב מספק לי מענה כולל. הוא לא תחליף לנייח בבית, אני פשוט בבית רק בסופי שבוע. אני גם רוצה לשחק בו, בעיקר League of Legends, Fifa 12, A.V.A, CS:Source, Battlefield 3 ומשחקי רשת אחרים, עם זאת לא רוצה להיות מוגבל מדי. הוא צריך לשמש ללימודים כיוון ושנה הבאה אני מתחיל ללמוד. בנוסף אני מעצב גרפי ומתכנת (אתרי אינטרנט …
-
- 5 תגובות
- 827 צפיות
-
-
בניתי מפרט, הוא מיועד למשחקים כבדים, אבל גם מאוד חשוב שיתמוך 100 אחוז ב משחק enemy territory זה המפרט: אני לא בטוח אם לקנות את ה Sapphir RADEON X800XL TV,DVI 256MB PCI-E? או xfx 6800GT 256MB DVI,TV DDR3? (אני לא עושה oc ולא משנה האפשרות לsli) וגם ניתן לראות בתמונה למטה שבמשחק שציינתי למעלה (enemy territory) ה 6800 מוביל אם אפשר גם ביקורת על המפרט עצמו 3>
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
-
-
חוץ משירות הלקוחות ושזה אייבורי, האם יש סיבה חומרתית מדוע לא לקנות את המחשב המדובר? האם הוא לא משתלם מבחינת עלות מול תועלת? תודה מראש, שחר.
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
-
-
זהו המפרט הסופי לגיימנג לא מתכנן OC/RAID/ לא חשוב לי השקט או העיצוב בכל מקום שרשום none סימן שלא קניתי
-
- 11 תגובות
- 827 צפיות
-
-
מסך 22 אינץ של סמסונג אני מאוד רוצה את המעבד E8400 ואני מאוד מתלבט לגבי איזה כרטיס מסך לקחת, אני חושק ב SAPPHIRE HD 4870 1024 MB TOXIC אבל המחיר שלו מופרז לאללה, מצד שני אני לא רוצה להתפשר ואז להתבעס שמשחקים לא רצים לי חלק... הבנתי שיש עוד טובים כמו ה GTX260 שבמבצע בפנדה (של GAINWARD BLISS 995 ש"ח או של אינוביז'ן ב 900 ש"ח). השאלה אם התפשרות לא תגרום לי להתחרט בעתיד? האם הכרטיסים של GAINWARD ו INNOVISION יתאימו ללוח אם EP43-D3SL? אם תוכלו להרכיב לי מפרט עם כל הנתונים הנל במחיר של עד 3500 ש"ח זה יעזור לי מאוד! תודה! נ.ב די חשוב לי שהמחשב יהיה שקט כמה שאפשר... תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 827 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי ? 4000 ש"ח . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך ? לנצל . ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב ? 100 ש"ח . 2. מה שימושי המחשב ? גיימינג . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב . Far cry 3,BF3,ACR,COD8 . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ,1920X1080 . -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות . 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא . 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט ? לא . 5. עד כמ…
-
- 8 תגובות
- 827 צפיות
-
-
ערב טוב היום הלכתי להחליף את המחשב שלי שהוא דגםt43 לt61 סגרתי על מחיר אבל איש המכירות נתן לי להבין שהדגם הישן צוצלח יותר לא אמר את זה ברור אבל נתן לי להבין שהדגם החדש לא הכי מוצלת ופחות אמין רצתי לדעת עם נכון הדבר ..................בתודה גמד
-
- 5 תגובות
- 827 צפיות
-
-
ביקשתי לפני כשבועיים מפרט ב-5000, אך אני רוצה לבדוק אם לצרכים שלי, מפרט זול יותר גם יתאים. אז ככה: דגש גדול מאוד על שקט. אם אפשר לא לשמוע תנועת אוויר מהמחשב, אז זה מה שאני רוצה. המחשב מיועד בעיקר למשחקים הכבדים ביותר, צפייה בסרטים, עבודות גראפיות (Photoshop, 3D Studio Max)... לא צריך ציוד הקפי, לא מתכנן OC. מתכנן לקנות מסך 22" מחוץ למסגרת התקציב, ככה שזה לא משנה, לא להכליל אותו. רק שתדעו לצורך העניין (כ.מסך 4870 הוא מה שאני רוצה נכון לעכשיו). מארז, מעבר לשקט, העיצוב חשוב לי. לא רוצה איזה בלוק שיהיה תקוע לי בחדר, מספיק שיש לי אחד כזה עכשיו ואני רוצה להעיף אותו. שיהיה מקורר היטב, החדר חם. אה כן, שלא יקרוס לי במולטיטסק. שלי בקושי שורד פעולה אחת. (אני מאמין שזה לא יה…
-
- 11 תגובות
- 827 צפיות
-
-
היי, אני צריך עזרה לבנות מפרט (עבור חבר) שישמש בעיקר למשחקים, בכללי דרושה מערכת מחשב חזקה שתחזיק לאורך זמן. התקציב הוא 4K+- אין בעייה לחרוג אם זה שווה עד4.5K זה עוד סבבה לא דרוש ציוד היקפי/מערכת הפעלה לגבי OC, תמיד הייתי בעד זו אחלה דרך לקבל עוד עבור הכסף, לפי מה שהבנתי כיום החלקים האידיאליים לOC הם בעיקר מעבדי אינטל וכרטיסי NVIDIA אך אני לא הכי מועדכן. לא מתוכנן שידרוג בעתיד, סיכוי קלוש לתוספת זיכרון/החלפת כרטיס מסך, לא משהו שאמור לשנות. דבר אחרון, די התרשמתי מביצועים של SSD אבל זה עסק יקר ונראלי לא משתלם. אבל אני כן פתוח לפתרונות אחרים אני לא יודע עד כמה RAID הוא דבר כדאי, אבל ראיתי בכמה מפרטים פה בפורום את הכונן ההיברידי שאמרו שהוא לא רע, אשמח להתיחסות בנושא זה, דיסק ק…
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
היי קוראים לי פופי ואני רוצה לקנות מחשב נייד- אין לי שום מושג במחשבים.. אני רוצה לקנות מחשב באיזור 2000 ש"ח המטרה היא לבית משהו בסיסי מוזיקה,סרטים,עבודות על ה OFFICE ומשחקים קלים. אני רוצה משהו טוב עם זיכרון גדול ושיחזיק מעמד לטווח הארוך.. בנוסף אני גם שואלת בשביל אחותי הקטנה שהיא כיום בתיכון והיא רוצה למחשב נייח רק מחשב ללא המסך,רמקולים,מקלדת ועכבר. הסכום הוא עד 1,500 גם היא כמוני צריכה משהו בסיסי מוזיקה,סרטים,עבודות על ה OFFICE ומשחקים קלים. אני רוצה משהו טוב עם זיכרון גדול ושיחזיק מעמד לטווח הארוך.. תודה פופי
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,500 – 3,000 אפשרי לחרוג במידה והנתונים יצדיקו 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרדי להמון טאבים בכרום, שיחות זום ותוכנות אופיס. אולי אשתעשע ברעיון של להיכנס לניהול סושיאל של עמודי אינסטגרם / טיקטוק / יוטיוב, לכן אחקור על תוכנות לעריכת סרטונים ו AI. אני משער שאשתמש בתוכנות AI שמבוססות ענן, אבל אין לדעת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שהמאוורר יעבוד טוב, אך לא ירעיש כמו מ…
-
- 0 תגובות
- 827 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים. שנה הבאה אני מתכנן להתחיל ללמוד לתואר ראשון. ככל הנראה זה יהיה הנדסת מכונות. אני צריך לקנות מחשב נייד כי אני אגור במעונות ואני אמות משעמום בלי נייד. מכיוון שאני צריך במילא לקנות אז חשבתי לקנות כבר טאבלט, ולכתוב בו במקום בקלסרים ומחברות. לפני כמה שנים היה לי טאבלט של HP וזה מאוד נוח לשימוש הזה בלימודים. הדגם שחשבתי עליו הוא הלנובו X230 טאבלט. ופה מתחילה הבעיה. בארה"ב מחירו סביבות ה1100-1300 דולר, תלוי באופציות שאני בוחר. בארץ מחירו בערך פי שתיים, כמעט 9 אש"ח. אני בכלל לא מבין למה יש פערים כאלה, הניידים הרגילים יחסית זולים ולא רחוקים שנות אור ממחירם בחו"ל, לעומת זאת הטאבלט הבדל שמיים וארץ. באמת אין לי ברירה אלא להזמין מחו"ל? או שיש בארץ חנויות …
-
- 6 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום, לפני כמה שבועות פתחתי פה נושא בבקשה, עכשיו אני יודע יותר טוב מה אני צריך. הדרישות העיקריות והחשובות שחייבות להתמלא הן: -ניידות(13-14 אינטצ' בבקשה). -יכולת ביצוע ושימוש ללא דופי בתוכנות מקצועיות כגון Matlab, Maple ו-Orcad. -איכות הרכבה טובה ואחריות סבירה(אני נוטה לכיוון DELL, אבל אתם המומחים). -יציאות למקרנים, S-Video, maybe HDMI, המחשב ישמש אותי לפרויקטים והאופציה הזאת חייב להיות שם. -אני חושב שיש את זה בכל מחשב נייד, אבל בכל זאת: יציאה לחיבור עוד מסך(לשם עבודה איתו בבית, 13 אינטצ' זה דיי קטן). -זמן סוללה מספק של למעלה מ-3 שעות(בשימוש לא חסכוני, ולא בזבזני). דרישות משניות שלא חובה למלא(אבל זה יהיה לי הרבה יותר כיף אם כן). -משהו שיצליח לעמוד(על קונפיגורציות מינימליות…
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אנא יעצו לי אם יש משהו שכדאי לשנות עוד? CPU : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1063.89 ] 1 Motherboards for Intel : Asus P4P800 Intel 865PE Motherboard (HT, FSB800, Dual DDR, S-ATA, 5.1 Sound, 3Com G-LAN, USB 2.0) [ ¤ 687.89 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 (TMD -50B) Memory [ ¤ 537.63 ] 2 Hard Discs : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 754.92 ] 1 Video Cards : Gigacube Radeon 9800 C3 128MB DDR Retail Video Card [ ¤ 1619.9 ] 1 Sound Cards : Creative Audigy 2 Bulk Sound Card [ ¤ 483.43 ] 1 Floppy : Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 79.9 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/4…
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב נייד לסטודנטית לחשבונאות, בתקציב של 2000-3000 ש"ח. למעשה כל נייד שיש היום בשוק, אפילו הזולים של לנובו (G560 ודומיו) אמורים להספיק מבחינת חומרה, הבעייה שהיא רוצה שהוא יהיה יפה, וה-G560 לא ממש כזה אשמח לקבל המלצה לנייד יפה, ואם הוא עם מעבד I3/I5 עוד יותר טוב. תודה רבה נ.ב. דיסק קשיח גדול מהווה יתרון.
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום רב, הרבה זמן אני מסתובב כאן לקראת קניית המחשב החדש שלי, קודם כל תודה על העזרה (רק מקריאה..) למדתי מהפורומים הרבה! הגיע זמני לקנות מחשב חדש, בניתי מפרט וקיבלתי הצעת מחיר (אני יודע שמעט יקרה) אך הבחור חבר ותיק של המשפחה ו"יש על מי לסמוך", יותר מאשר חנויות רשת שלא כאן המקום לנקוב בשמן. *אני מצטער על הבלאגן אני רושם עכשיו ממאק ואני בעבודה לוח אם ASUS P5B 965P BOX Core2Duo E6400 2M 775 1066FSB זכרון פנימי תוצרת היונדאי MHZ667 DDR2 GB1 2 יחידות 320GB II SATA WD 16MB buffer 7200RPM צורב DVD תוצרת NEC.דגם 5170 beige X18 dual layer (אני רוצה להחליף לפיוניר 111) כ. מסך E-PCI Point of view דגם GT7600 GEFORCE DVI HDTV MB256 כרטיס לכידת וידאו KIT MCE 150HAUPPAUGE PVR…
-
- 11 תגובות
- 827 צפיות
-