ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,385 דיונים בפורום זה
-
שלום תוך פחות מ24 שעות אני קונה מחשב מכיוון שעליי לחזור ולשרת את המולדת... טוב קצת רצינות, במסגרת תפקידי אין לי זמן להתעדכן בכול עולם החומרה ואני תקוע שנתיים מאחור. אני אשמח עם חכמי הפורום יעזרו לי. 1. מה התקציב המקסימאלי?3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לחסוך.. 3500 אמור להספיק. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מכוון בעיקר למשחקים חדשים כגון GTA V וחבריו שיוציאים בקרוב.. כמו כן גם להצגת סרטים באיכות גבוה ולחבר למסך טלוויזיה מיידי פעם א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד …
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, הרבה זמן לא ביקרתי בפורום ועכשיו אני צריך עוד פעם טובה אחי רוצה לקנות מחשב והתקציב שלו 3000 ש"ח אפשר לחרוג ב 100-200 שקלים אם זה כ"כ הכרחי כדי לקבל מפרט חזק יותר. הוא צריך מחשב+מסך, כל שאר הציוד יש לו כבר. השימושים שלו הם בעיקר אינטרנט וסרטים אבל בגלל שיש לו 2 ילדים קטנים, אז צריך שיוכל גם לסחוב משחקים. (לא משחקים כבדים, כי הילדים עדיין קטנים ולא גיימרים כבדים ;D ) בקשה שלו שהמפרט יבנה מהחנות KSP בלבד. תודה רבה לכל מי שיעזור, מעריך אתכם מאוד.
-
- 7 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מעונין לקנות מחשב נייד בארה"ב בתקציב של כ750$. המחשב מיועד לשימוש הבסיסי של אינטרנט וכדומה אך גם שיוכל להפעיל משחקים קלים (מנג'ר וכאלה) ומדי פעם לעריכת גרפיקה פשוטה או סרטים (פוטושופ בסיסי וסרטונים קצרים בMOVIE MAKER וכאלה). אלו שני מפרטים שהרכיבו לי בDELL ובHP אשמח לשמוע את חוות הדעת שלכם. הDELL - Processors: Intel® Core 2 Duo T6500 (2.1GHz/800Mhz FSB/2MB cache) STUDIO 14z: Studio 14z Notebook Operating System: Genuine Windows Vista® Home Premium Edition SP1, 64-Bit Hardware Support Services: 1 Yr Ltd Hardware Warranty, InHome Service after Remote Diagnosis Memory: 3GB Shared Dual Channel DDR3 at 1066MHz Hard Drive: …
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט, משחקים (משחקים כמו סימס 3 ודומים לו בדרישות), צפיה בסרטים(לא חובה), עריכה גרפית (בפוטושופ ותוכנות דומות וקלות יותר) * גודל המסך? לא קטן, גדול מספיק, שיהיה נוח. * משקל רצוי? / * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיהיה מספיק ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא חובה * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? * צורב DVD? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא אני בעיקרון רוצה שהמחשב יהיה טוב למשחקי מחשב כגון סימס 3 ודומים לו בדרישות.. שימוש בתוכנות קלות יותר כמו פוטושופ.. כמובן גלישה באינטרנט וכו'.. מחשב שיוכל לשמש אותי גם בעתיד ולא רק בהווה... מעבד CORE 2 DUE , כרטיס מסך לא מובנה, לוח אם טוב שבעתיד יהיה ניתן להחליף בעת בצורך …
-
- 7 תגובות
- 827 צפיות
-
-
התקציב המקסימלי - 6500 , אבל עדיף כמה שפחות מדובר על מחשב למשחקים כבדים והכי חדשים, יש לי מסך 24 ברזולוציה 1920X1200 , ואני מעוניין לשחק בהגדרות הכי גבוהות לכן נדרש כרטיס מסך חזק אין צורך בציוד הקפי. חשוב מאוד שהמארז יהיה שקט ובמקביל קר. בשלב ראשון לא מתוכנן אוברקלוק אבל בעתיד כן לכן לוח האם צריך לתמוך באופציה. זכרון DDR3 לפחות 6 ג'יגה. דברים חשובים מבחינת שדרוג עתידי : 1. ספק שיכול להחזיק מערך SLI, מן הסתם גם לוח האם צריך לתמוך בSLI וכרטיס מסך של NVIDIA כי אני מעוניין בעתיד בטכנולוגיית התלת מימד 2. תושבת למעבד 1366 כדי שתהיה אופציה לשדרוג למעבדים החדשים איזה צ'יפסט מומלץ X58 או משהו אחר? מבחינת המארז מצד אחד שיהיה שקט ומצד שני שיהיו בו הרבה מאווררים כי המחשב אצלי בעומס…
-
- 6 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשבים קטנים הניתנים לתלייה מאחורי מסך פלזמה. המחשב צריך להיות מינימום P3 עם 10 גיגה הרדיסק לפחות, יתרון יהיה במחשב ללא מאוורר או אפילו ללא חלקים נעים בכלל, (אולי מבוסס פלאש דרייב) אשמח לתגובות הצעות והמלצות
-
- 7 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום לכם. ברשותי מחשב דיי ישן מסוג Pavilion zt3000 שברצוני להתקין עליו את מערכת ההפעלה Windows XP מחדש. ביצעתי בוט כרגיל מדיסק ההתקנה, קבצי ההתקנה עולים ולאחר שהוא נכנס להתקנה הוא מציג מסך כחול דיי מוזר (מצורף). יש למישהו מושג מה פשר השגיאה? יכול להיות שדיסק ההתקנה פגום או שאין קשר לשגיאה? תודה רבה. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אני קונה מחשב להורים שלי לשימושים בסיסיים (אינטרנט, תמונות, אופיס ומשחקים) חשבתי על המפרט הזה של אייבורי http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=211&CatCode=3 עם שינוי מארז ל- compucase 6a19 ושינוי מעבד ל- 3600 טיפה יותר זול (לא נראה לי שמרגישים הבדל בינו ובין 3800) השאלה היא האם יש טעם לשדרג את הזיכרון ל- kingston בעלות של 170 ש"ח או להישאר כבר עם ceon שלפי מה שהבנתי לא עושה בעיות?
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי נייד של טושיבה בן שנה עם מערכת הפעלה VISTA BASIC. יש לי מידי פעם מסכים כחולים שבסוף של המסך זה מה שכתוב : stop: 0x0000008e (0x000001d,0x81e3c04e,0xaf6ba960,0x00000000) האם זוהי בעיה בזכרון? או בעיה חומרה של הזכרונות. תודה.
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לבנות מחשב לאחותי לאחר שהקודם מת. המחשב ישמש כמחשב כללי, עם הרבה מאוד צפיה בוידיאו, אינטרנט ואופיס . אני לא רואה צורך במשחקים כרגע. אז כל עוד הכרטיס מסך המובנה יריץ סרטים באיכות 720P בצורה טובה אני לא רואה צורך בכרטיס מסך. חשוב לי מאוד רכיבים איכותיים , שקט ואסטטיות כי המחשב ישב על כוננית מגובהת יחסית במקום חסוף ובמרחק קטן מהאוזן. וישמש לאורך זמן, כלומר עדיפות לתקנים (כמו USB3) /תושבות מעבדים חדשות עם מנת שיהיה אפשר לשדרג בקלות יחסית. אני רוצה שבתוך התקציב יכנס גם מסך 22 איכותי (כמו הDELL 2209WA) יש צורך גם בשלט למחשב ועדיפות לצג LCD על המארז וקורא כרטיסים. אם אפשר ליצור משהו בתקציב קטן יותר אני אשמח, אבל אני מעדיף לא לחסוך על מסך ומארז כי אלו חלקי…
-
- 1 תגובה
- 827 צפיות
-
-
אז סוף סוף יש לי עבודה ממש מעולה (מה סוף סוף סימתי לימודים לפני שבוע =) ואני רוצה מחשב חדש בגלל שהעבודה מאפשרת לי את זה D: סכום 5500 שקל אפשר חריגה של 100 שקל לא יותר =] אהההה ללא ציוד הקפי בלי מסך הארד דיסק 80 GB (אני יעביר את ה250 למחשב הזה) שיהיה אינטל וכרטיס של nvidia כי אני אוהב אותם =] תודה רבה רבה רבה רבה לכל העוזרים....... וגם שמעתי שה8800 gts שווה בטרוף..... אז תודה לכל העוזרים.... (לא חייב להיות עם ה8800 רק שמעתי זה חיה רעה....) תודה עוד פעם =] תעזרו לי D= תודה =] עריכה: חשוב להזכיר שאני שחקן קאנטר סטרייק סורס וכרגע אני משחק על 40-70 FPS ואני יודע שאני יכול יותר עם יהיה לי יותר FPS אז שלמחשב יהיה לפחות 100 FPS יציב D: ועוד פעם (פעם אחרונה אני מבטי) תודה =]
-
- 12 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אני מחפש נייד כמתנה לחברה. כיום היא עובדת עם VISUAL STUDIO 2008, אבל עוד חודשיים בערך היא תשתמש בו לרוב לאינטרנט ואופיס וכו'... ראיתי את הניידים של ה 10" והם פשוט קטנים מדי ונראה לי שגם חלשים מדי (ATMO N270). אבל ה 15.4" אולי גדולים ומגושמים מדי - לא מצאתי איזה משהו בין לבין (משהו כמו 13" עם DUAL CORE) חשבתי לקנות את ה LENOVO G550 - אבל חבר המליץ לי לא לקחת LENOVO. יש רעיונות? אני צריך לרכוש את זה עד יום רביעי! תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אז ככה אני צריך מפרט למחשב שיריץ משחקים כבדים ותכנות כבדות (כמו אוטו קל). יש לי עדיפות גדולה לאינטל ואני מעדיף מעבד Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB או יותר חזק. התקציב מחולק למחשב ב-4000 ש"ח (בהנחה שיש לו יכולות גרפיות נמוכות) ובהמשך שדרוג כרטיס המסך. כלומר תקציב 4000ש"ח עם כרטיס מסך חלש. אשמח לקבל עזרא תודה nolie
-
- 3 תגובות
- 827 צפיות
-
-
טוב אני צריך את במחשב למשחקים החדשים כמו קול אוף דיוטי פרו אבולושן וסרטים באיכות HD נלוריי וכל מה שמסביב. פעם פתחתי פה אשכול והוא נתן לי את המפרט הבא: (שיש לי בעייה למצוא באתר שוב את כל החלקים אז פתחתי חדש) מעבד AMD Athlon 64 X2 4850e Box ¤407 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1239 לוח אם ASUS M3A78-EMH HDMI ¤372 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31622 כונן קשיח Westren Digital WD6400AAKS 640GB SATA2 16MB ¤376 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=6400AAKS זיכרון G.Skill DDR2 1024MB 800MHz CL 5-5-5-15 NT ¤87 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5S-1GBNT כרטיס גרפי Asus ATI Readon HD4670 512MB DDR3 PCIe ¤445 כמות:1 http:…
-
- 3 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אחותי מגיעה מארה"ב בשבוע הקרוב אני צריך להחליט מהר אם להזמין את אלה: כדאי? לא כדאי? מה עם נושא של אחריות? זיכרונות: GeIL 1GB (2 x 512MB) 240-Pin DDR2 SDRAM Unbuffered DDR2 667 (PC2 5300) Dual Channel Kit System Memory - Retail http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820144326 410 ש"ח (אולי יש זול יותר.. נראה... מה אתם מציעים?) כרטיס מסך: MSI NX7600GT-VT2D256EHD Geforce 7600GT 256MB 128-bit GDDR3 VIVO PCI Express x16 Video Card - Retail http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16814127217 810ש"ח תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אהלן חברים, לאחר אין ספור התלבטויות וקריאת אשכולות ישנים זה המפרט שבניתי. מיועד להחזקת תוכנות כבדות שפועלות בו זמנית, צפייה רבה בתכני HD ועבודה עם וידאו, גרפיקה וכמובן גם משחקים (לא גיימינג כבד). מעבד AMD Phenom II X6 1055T Box ₪951 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HDT55TFBGRBOX לוח אם Gigabyte GA-870A-UD3 ₪553 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950810 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪296 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון Kingston DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 ₪160 כמות: 2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=23752 כרטיס גרפי PowerColor ATI Radeon HD6850 1024MB DDR5 PCIe ₪1054 כמות: 1 …
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות מחשב לחדר שלי שישמש אותי להכמה דברים : 1. לצפות בסרטים באיכות HD 2. להקלטת תוכניות מהטלוזיה 3. לאינטרנט 4. משחקים קלים בנוסף לכך המחשב יהיה צריך להיות בנוי מKSP בלבד יש העדפה למעבדי קריר ומשתלם חשבתי על I3 530 או על Athlon II x3 Triple Core 445. כרטיס מסך לבנתיים לא צריך יקנה בנפרד אחרי כל הקנייה. בעיה היא שאנ ילא יודע מה התקציב הנורמאלי למחשב HTPC שיעשה את העבודה של מה שאני צריך אז אני לא נותן תקציב ותשתדלו לעשות את המפרט כמה שיותר זול ומשתלם. תודה רבה שקד
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעצת המומחים למפרט הבא(בכוונתי לבצע OC "צנוע" ל 400MHz ב FSB): מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.3GHz(E6550) 1333MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: ASUS P5K-E WIFI-AP Intel® P35 chipset LGA 775 כרטיס מסך : GIGABYTE PCI-EX GeForce 8600GT 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - GV-NX86T256D - HEATSINK - RETAIL זיכרון : CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT צורב DVD : LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA דיסק קשיח : SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD501LJ מארז : ANTEC SONATA 3 MINI TOWER CASE + 500W EARTHWATTS PSU קרור נוסף למארז : ANTEC 120mm TRICOOL בעיקר חשוב שהמפרט יהיה "מאוזן", כיוון שלא נראה לי שאשדרג מי מהמרכיבים בשנתיים שלו…
-
- 12 תגובות
- 827 צפיות
-
-
1. מה התקציב? כ2100ש"ח. בעיקר כי הבנתי שבמחיר הזה אפשר לקבל מחשב לפי הצרכים שלי. אין לי בעיה להוסיף עוד קצת במידה וזה לדעתכם משתלם באיזשהו רכיב. 2. מטרות המחשב? בעיקר גלישה וסרטים. קצת משחקים, מלפני כמה שנים. civilization 4 לדוגמא הוא הכי מתקדם שארצה. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? נחוצים רמקולים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? בעיקרון צריך הכל. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני קונה בחיפה, אז אני רוצה לקנות בחברה טובה ואמינה באזור. שמעתי שנעה מחשבים היא כזו, וראיתי פה בפורום שגם TMS טובה. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם?לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? רק הרכבת מחשב 8. האם יש צרכ…
-
- 12 תגובות
- 827 צפיות
-
-
-
היי, אני מתלבט אם לרכוש את המחשב הזה או לא. אני מחפש מסך 15.4/6. מעבד שיריץ משחקים לא את החדשים ביותר אבל פה ושם PES.. 4GB זכרון לא פחות ולא יותר. כונן קשיח של 250GB. ננעלתי על המחשב הזה בגלל איכות הבנייה ובכלל הסידרה הזו ממש טובה. השאלה אם יש משהו יותר טוב שבנוי מאותו סגנון קשיח ויוקרתי באותו איזור מחיר של עד 1100$ (הרכישה תבוצע בארה"ב). אשמח לקבל המלצות למחשבים או לאישור רכישת המחשב הנוכחי והאם מישהו יודע איפה אני יכול למצוא אותו במחיר נמוך יותר ממה שמוצע באתר של DELL כי שם הוא הכי זול ובחנויות גדולות לא ממש מוכרים את הסידרה הזאת. תודה רבה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אז ככה, אין צורך ב: עכבר, מקלדת, רמקולים, מסך, צורב. נועד למשחקים\משחקים כבדים (שירוצו חלק, ממש לסחוט את ה3000 ש"ח שיצא מחשב הכי חזק בסכום הזה). העדפה לNVIDIA ו-AMD. תקציב: 3000 ש"ח ללא חריגות. שקט\לא שקט לא משנה לי, העיקר שלא יתחמם. תודה ואם אפשר להגיד לי גם חנות שאפשר לקנות (וידוע לכם שהיא טובה).
-
- 8 תגובות
- 827 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? 3800-4000 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים חדשים, עריכה גראפית קלה בלבד (PHOTOSHOP) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו: PHOTOSHOP FIREFOX צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) לשימוש יומיומי בלבד במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אין לי תשובה לזה. אך מסך 22 אינץ חשוב לי להדגיש שכרגע בגל חוסר תקציב המחשב יעבוד על מסך CRT אבל בעתיד הלא רחוק אקנה מסך דק. באיזה סוג משחקים תשחקו? NBA2K COD MW2 GTA IV וכו באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבו…
-
- 3 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד LG LS55 ואני רוצה להוסיף לו זיכרון. הכרטיסי זיכרון שהוא תומך בהם הם DDR PC2700 (333Mhz) . משום מה יוצא שהזכרונות האלה הרבה יותר יקרים (יותר מפי 2) מזכרונות ניידים DDR2 667Mhz . מישהו יודע למה? מה ההיגיון שזיכרון יותר איטי וישן יהיה יותר יקר מזיכרון חדש? ועוד שאלה - יש סיכוי כלשהו שאני יכול לשים מהזכרונות המהירים יותר והם כן יעבדו (במהירות איטית יותר ממה שהם יכולים , אבל יעבדו) ? תודה.
-
- 8 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום, ראיתי מחשב של חברת ACER מספר חברים אמרו לי שהוא בסדר, אבל רציתי לשאול את החבר'ה המומחים פה מה דעתם על המחשב, מכיוון שפעם אחת נפלתי בקניית מחשב אני משקיע מחשבה מרובה ביותר בקניית המחשב הנייד. המחשב הוא כדלקמן: סוג: AMD TURION 64 X2 מהירות המעבד: 2GHz סדרה: ML-37 BUS SPEED: 533 MHz כרטיס מסך: ATI Radeon X200 128MB זכרון : גיג'ה כונן: צורב DVD Super Multi Dual Layer ד.קשיח נפח איחסון: 120GB ד.קשיח מהירות: 5400RPM משקל כולל סוללה: 2.79 ק"ג נתוני סוללה סוג סוללה: Lithium-ion זמן עבודה: 4 שעות מערכת הפעלה דגם: WIN XP HOME מה דעתכם ואם אתם חושבים שהוא לא טוב אם אתם יכולים להמליץ לי על מחשב טוב לעבודת סטודנטים ולמשחקים אבל כזה שיחזיק ויהיה רלוונטי לפחות לשנתיים שלוש…
-
- 1 תגובה
- 827 צפיות
-