ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,372 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 7K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - ניתן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - אם תוספת קטנה במחיר מביאה שדרוג משמעותי, ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - סימולטורים, תיב"מ, עיבוד תמונה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - MATLAB / SOLIDWORKS ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - DCS SIM, ARMAIII וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - RIFT / VIVE, מסך 1920X1200…
-
- 0 תגובות
- 872 צפיות
-
-
הנה המפרט שאני הרכבתי אני בטוח שתוכלו לשפר לי פה משהו במסגרת התקציב BE-2300 Socket AM2 Box ¤446 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1188 לוח אם ASUS M2V ¤397 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31500 כונן קשיח Westren Digital 1600AVJS 160GB ¤275 http://skypc.co.il/product.asp?pid=1600AVJS זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 ¤368 http://skypc.co.il/product.asp?pid=VS2GBKIT667D2 כרטיס גרפי GIGABYTE ATI Radeon HD2400PRO SILENT 256MB PCIe ¤281 http://skypc.co.il/product.asp?pid=37480 כרטיס TV ועריכה Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE ¤388 http://skypc.co.il/product.asp?pid=WIN-PVR150 צורב SAMSUNG SH-S183L X18 DVD ¤185 http://skypc.co.il/product.asp?pid=SH-S183…
-
- 3 תגובות
- 488 צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח, DVD אני לא רוצה , יש לי ספק HEC 400 W לאני רוצה להשתמש. מידות מגירה (למארז ): גובה 16 ס"מ , רוחב 40 ס"מ , אורך 40 ס"מ . 1. מה התקציב המקסימאלי? 100 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…
-
- 4 תגובות
- 828 צפיות
-
-
לאחרונה התחלתי קורס MCSE ואני צריך מחשב לתרגל איתו בבית הדרישות הן Core i5 , הבנתי שההפרשי עלויות לא מצדיק i7 16 גיגה זיכרון. שיהיה שקט. אפיךו מאוד - 9 מתוך 10. SSD 120-128 , אם כבר אז כבר יש לי כונן 1TB נוסף למחשבים הוירטואלים... אין צורך בהארד דיסק נוסף אין צורך במערכת הפעלה.. לא משחק משחקים בכלל.. כרטיס מסך מובנה יעשה את העבודה. הבנתי שיש לוחות אם שלא מאפשרים עובדה עם Hyper-v , זה נכון ללוחות אם ישנים בלבד? מבחינת תקציב הייתי רוצה אפילו להגיע לסביב ה3200, אם אין ברירה אז אפשרי עד 4000.. תודה רבה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חבר מעוניין במחשב השימוש העיקרי יהי בינתיים matlb orcad ובעתיד )חצי שנה) עיבוד אותות ותמונה (סטודנט להנדסת חשמל) ולשאלות 1. התקציב המקסימלי 4000 ש"ח עדיף באיזור ה 3500 ומתחת 2. הפעלת תכנות כבדות ותוכנות משרדיות וכן HD matlab orcad modelsim quartus לא למשחקים לפחות לא בחודשים הקרובים 3. אין צורך בציוד הקיפי 4. צריך את כל הרכיבים יש צורך בכרטיס רשת אלחוטי 6. שקט 8 הולך לישון עם מחשב דולק 7. ללא אוברקלוק 8. ללא מערכת הפעלה צריך הרכבה 9. גר באיזור חיפה 10. אין בקשות מיוחדות ניסיתי להכין מפרט מ rsm אני פשוט לא מכיר יותר מידי חנויות בצפון תודה רבה לכל העוזרים Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪942 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 מאוור OCZ Va…
-
- 2 תגובות
- 758 צפיות
-
-
היי, רוצה NAS. שוקל בין 3 אפשרויות שונות: 1. לקנות NAS. 2. לקחת מחשב ישן (בחינם) ולהפוך ל NAS. 3. לקנות מחשב חדש (זול ככל האפשר) ולהפוך ל NAS. אני מברר פה בקשר לאופציה השלישית בעצם. כמה צריך לעלות מחשב, הזול ביותר האפשרי? אני כמובן לא מכליל את עלות הדיסקים. אותם אני ארכוש בנפרד.
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום! עקב ריבוי מחשבים בבית וצורך במקום מרכזי לאחסן את כל הקבצים (חבל שיהיו כפילויות של MP3, סרטים וכו'), וגם להוריד את נטל ההורדות ולמרכז אותן החלטתי לקנות מחשב שישמש כ NAS. המטרה להכיל לפחות 5 כוננים (4 לאחסון בתצורת RAID5 ו1 לסיסטם) בצורה נוחה בשאיפה לכמה שיותר מקום על ה4 כוננים (לפחות טרה כ"א), בשאיפה לשימוש נמוך בחשמל, אבל לא MUST. דברים שיש בבית - כרטיס מסך PCIX וכונן לסיסטם. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 557 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב חדש (כל שלוש שנים ) הפעם החלטתי להתעסק במחשב המיועד ל OC אז הנה הדרישות למחשב - מעבד: INTEL, הסדרה החדשה, 1700 ש"ח + - מדרבורד: שיהיה של ASUS, DDR3,PCI-E2, (גם מהסדרה החדשה ביותר) - 1800 + - ראם: DDR3, מהירות כמובן כמה גבוהה שאפשר,( 2GB (1X2 גג 2000 ש"ח - האם יש בכלל כבר DDR3 למכירה? הרדיסק: 500 GB - גג 700 שקל (סומך עליכם שיהיה מהיר ) - כמובן SATA2. כרטיס מסך: לא חשוב ATI או NVIDIA, רק שיהיה HIGH END. - גג 3500ש"ח (גם של אסוס אם אפשר, יש לי חיבה אליהם) ספק: כל חברה שתרצו, רק שיהיה הרבה וואט ומקצועי - גג 800 ש"ח מארז: מיועד ל OC, גדול. - גג 700 ש"ח יצא בערך 11 אלף ולא 10000 אז אם אפשר שיהיה טיפה זולן יותר. תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 771 צפיות
-
-
אני מחפש פיתרון ללהיות מסוגל להשתמש בOCULUS RIFT. יש לי מחשב נייד DELL INSPIRION 15 SERIES 5000 שיכול להריץ את האוקולוס מלבד הכרטיס הגרפי שלא מספיק מהיר. כלומר המעבד, הזיכרון וכל השאר מספיקים. אז דבר ראשון האם ניתן לשדרג את כרטיס המסך של הDELL הזה? גם קצת חבל כי יש לי עליו 16GB זיכרון. אם לא ניתן לשדרג את הכרטיס מסך, אחד המחשבים המומלצים של OCULUS הוא המחשב הנ"ל: https://www.amazon.com/A80CJ-DS51-Oculus-Ready-Console-GeForce-VR-ready/dp/B06VXT72F1/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1500319421&sr=8-3&keywords=Oculus+Ready אומרים שהוא מחשב מעולה ומשתלם במחיר מלבד ההרד דיסק שלו שהוא ממש גרוע. אבל אחריי שמחליפים את ההרד דיסק לSSD אומרים שהוא …
-
- 0 תגובות
- 834 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב למשחק P3D V4 . האם המפרט הזה מספיק טוב? ואם חסר משהו תגידו. במידה ולא רואים את התמונה: * Intel Core i5 10600K 4.1Ghz 12MB Cache s1200 - Box * MSI Radeon RX 5500 XT MECH 8GB OC GDDR6 HDMI 3xDP * Gigabyte B550 AORUS PRO AM4, AMD B550, DDR4, 3xPCI-E, HDMI * Corsair 650W 80+ Gold RM650x * Western Digital Red Pro 2TB 64MB Sata III WD2002FFSX * G.Skill Ripjaws V 2x8GB 3200Mhz DDR4 CL16 Kit *Crucial P1 CT500P1SSD8 500GB SSD PCIe NVMe M.2 2280 * CoolerMaster Hyper 212 RGB Black Edition CPU Cooler * מארז ללא ספק Corsair Carbide 200R התקציב שלי היה 5000 ש"ח אבל זה קצת חרג. תודה.
-
- 4 תגובות
- 830 צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה, יש לי מעבד E6750 (כן זה Overkill מטורף אבל זה מה יש) ונשאר לי בתקציב פלוס מינוס 3000. המחשב ישמש בעיקר ל Photshop, אינטרנט ולראות קצת סרטים. חשוב כמובן מסך איכותי 19'' ועדיף שיהיה עם footprint מה שיותר קטן. תודה!
-
- 4 תגובות
- 579 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב חזק מאוד בעל יכולת להפעיל כל דבר כל משחק כל תוכנה ולא יעשה לי כאילו קופא ....... מעבד : בעל עוצמה ובעל יכולת חזקה ומסוגל להפעיל כל דבר ... ערכת שבבים : מה זה אפשר להסביר לי ? זכרון : GB4, DDR2- DDR3 ת1333MHZ דיסק קשיח : 1 TIB כונן אופטי : צורב DVD כרטיס גרפי (מסך) : חזק מאוד בעל יכולת עצומה להפעיל כל משחק בזמן עומס ולא בזזמן עומס על המחשב .... כרטיס רשת : מהיר מאוד ואמין כרטיס קול : שמע משולב איכותי עוצמתיי ..אני חושב ש 7.1 ערוציים sound blaster x-fi xtremegamer אולי אתם תמצאו משהו טוב יותר או עדיפ על זה ... צינון : לקרר את כל המחשב מ מעבד ,זכרון כרטיס מסך .... מארז : יכולת לשים RAID שיתמוך ב RAID ,יצאות USB 8 מאוחורה וגם 2 USB מקדימה תיציאות מקדימה ומא…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש לפטופ קטן, 11.8" לחברה שלי. לא ממש בקיא בתחום... אין דרישות מיוחדות... אחריות כמה שיותר טובה, כמה שיותר קליל... אם יש חיבור HDMI זה יהיה בונוס נחמד.
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני יודע שזה נראה קצת מוזר לבנות מחשב למשחק מסויים אבל זה מה שאני הולל לעשות איתו - לשחק ! מצב שני מפרטים מ-DICE אני רוצה המלצה על משהו שקרוב למפרט הגבוהה יותר ! מצב מפרטים : http://forums.vgrequirements.info/showthread.php?t=7690 Battlefield: Bad Company 2 Publisher: EA Games Developer: EA DICE Minimum System Requirements OS: Windows XP Processor: Core 2 DUO @ 2 GHz Memory: 2 GB Hard Drive: 15 GB for Digital Version, 10 GB for Disc Version Video Memory: 256 MB (NVIDIA GeForce 7800GT/ATI X1900) Sound Card: DirectX Compatible DirectX: 9.0c Keyboard and Mouse DVD Rom Drive Recommended System Requirements OS: Windows Vista/7 Processor: Any Quadcore Processor Memory: 2 GB Har…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים יקרים, אנא עזרו להרכיב מפרט על פי דרישות הבאות: 1. תקציב - עד 3000 ש"ח עדיף לא לחרוג. 2. מיועד לעבודה ב- AutoCAD, וקצת Photoshop עם תוכנות לעריכת תמונות שונות. השימוש די תדיר. 3. יש צורך במחשב שלם עם ציוד היקפי מלא כולל מסך, מקלדת, עכבר רמקולים הכי פשוטים. מסך 19 או 20 אינץ' לא רחב. אין העדפה מסויימת למסך, לא תהיה עריכה גרפית מדוייקת או משהו כזה. 4. שקט לא ממש חשוב. 5. אם במחיר הזה יכנסו רכיבים המאפשרים oc אז מעולה ואם לא, אז לא. 6. מעדיף לרכוש מ- skypc בראשל"צ. 7. שונות: אני מעדיף לשים 4 ג'יגה RAM (אם מתאפשר במסגרת התקציב) שלא אצטרך להתעסק ולהוסיף בעתיד. 500GB קשיח יספיקו, אבל אם אפשר אז 1TB. תודה רבה לכל העוזרים.
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) ועריכה גרפית ( Photoshop ו- Illustrator ) * גודל המסך? 15 * רזולוציית המסך? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות... * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?אין * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא מבין בזה * כונן אופטי? עדיף, לא לחוץ * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אשמח לשמוע המלצות * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם יש שני מחשבים שנראים לי מתאימים. אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי אם הם מתאימים, אם כן איזה מהם יותר מתאים ואם לא איזה מ…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, המחשב הנוכחי שלי בן העשר (2013) שבק חייו ואני מנצל את ההזדמנות לרכוש אחד חדש. כדי לתת קונטקסט - מדובר ב: (4770K, 32GB RAM, R7 270X RADEON) השימושים העיקריים שלי הם CASUAL GAMES כגון: POE, DIABLO 4, LOL, MTGA, OW2, וכיו"ב עם ביקורים נדירים בכותרים דורשניים יותר (WITCHER 3). וכן - צפיה בסרטים (4K), פיתוח תוכנה (זה המקצוע), וגלישה ב-914 טאבים בו-זמנית התקציב הוא בערך 6000-7000. יש לי שני דגשים עיקריים שאל לחרוג מהם: א. המחשב חייב להיות אסתטי (לשיפוטי) כי יש לי OCD בעניין. אני מוכן גם לשלם על אסתטיקה לצורך העניין, גם אין לה הצדקה פונקציונלית. ב. המחשב חייב להיות מסוגל להחזיק לפחות ל-5-10 …
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? שיריץ דיאבלו חלק ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: דיאבלו 3 עם ההרחבות העתידיות -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הכי טוב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך,…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם אפשר במחיר הזה להרכיב מחשב שיתן ביצועי FHD סבירים עבור Fortnite? לא צריך לכלול מסך/מקלדת/עכבר/מערכת הפעלה.
-
-
- 17 תגובות
- 2.9k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום רב! ברצוני לרכוש מחשב, שיעודיו השונים: משחקים, פוטושופ, matlab, סרטים, אינטרנט ועבודה משרדית. (ללא מסך). מס' דרישות קטן שיהווה עוגן בכל מפרט: 4GB של זיכרון, כרטיס מסך 8800GT, כונן קשיח של לפחות 250GB. שאר הדברים פתוחים להצעותיכם (אשמח גם להצעה לגבי חברות לזיכרון ולכרטיס מסך אם זה משנה). אין צורך במארז מהודר או מרשים חיצונית, החשיבות כאן היא באמינות, פרקטיות, איוורור ושקט. לגבי המעבד, אין צורך בסופר מעבד - אשמח לקבל הצעה לתמורה הטובה ביותר למחיר בעניין המעבד ולוח האם. ונא לא לחרוג מהתקציב - אלא אם זה ממש אבסורד לוותר על משהו הרבה יותר טוב תמורת תוספת של עד 200 שקלים. תודה מראש לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 666 צפיות
-
-
המחשב ישמש למשחקים ו-OC כבד! CPU Intel Pentium IV 2.4C GHz 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX 1193.53 ¤ Motherboard ABIT IC7(875PE),DDR128b,H-Threding 950 ¤ Memory Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 Memory 536.9 ¤ Cooler Thermalright AX-478 Cooler for Intel-478 201.34 ¤ Hard Disk Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD 614.91 ¤ Video Card Sapphire Atlantis Radeon 9500 Pro 128MB DDR DVI Bulk Video Card 1159.7 ¤ Case Enermax CS-3181L-S Case w/Neon Lighting (P/S not included) 379.91 ¤ Fans / Lighting Thermaltake 80mm Smart Fan 2 with "Coolmod" 92.62 ¤ Power Supply HEC (Heroichi) 300AR-T Power Supply 180.83 …
-
- 21 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אחותי הקטנה עומדת לסגור 15 אביבים (טוב, סתוים) והוטל עלי לבחור לה מחשב חדש. המחשב ישמש לעיסוק אובססיבי בתוכנות מסרים, גלישה בלתי סופית ב-Facebook, אולי מדי פעם קמצוץ של לימודים ומשחק אחד ויחיד - SIMS 3 אין צורך בשום ציוד היקפי או במערכת הפעלה. יחובר למסך 22" ברזולוציה של 1680X1050 בעל יציאות DVI ו-VGA השקט אינו שיקול מרכזי (ממילא לא ישמעו את הרעש מבעד למוסיקה המחרישה) , נאמר 4-5 מתוך 10. לא מתוכנן OC. יש צורך בצורב כמובן, וכונן קשיח של לפחות 500gb. אין צורך בשום דבר מעבר לסטנדרט כגון כרטיס טלווזיה או יציאות מיוחדות כלשהן. תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חבר'ה, האם המפרט הזה יספיק לשחק עליו SIMS3? מה הייתם משנים? אגב, התקציב קשיח, עד 2500 בערך פלוס מינוס וצריך חנות באיזור ת"א\ר"ג עצמה. המפרט הורכב ב-KSP רמת גן אני צריך את המארז הכי הכי פשוט שרק אפשר ולכן לקחתי את הכי פשוט שיש להם והדבקתי לו מאוורר 120, בתקווה שזה יספיק. תודה לעוזרים!! מעבדי אינטל Pentium E6300, Bus1066Mhz, s775, 2MB, DualCore Tray 420 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5KPL-AM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, VGA, PCI-E, HDAudio 275 זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB Patriot Signature 280 כרטיסי מסך Sapphire HD 4770 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV DVI PCI-E 550 דיסקים קשיחים Western Digital 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD3200AAKS 230…
-
- 5 תגובות
- 621 צפיות
-
-
היי חברים, אני צריך מפרט למחשב שיריץ את world of warcraft ו League of legends חלק לחלוטין בהגדרות הגרפיות הגבוהות ביותר (או יותר נכון הגבוהות ביותר לרזולוציה 1080p) בנוסף,הייתי רוצה מארז קומפקטי ושקט כמה שיותר, בלי כל מיני אמצעי תאורה מצועצעים. כמובן שאשמח אם אפשר למצוא את החומרה המשתלמת ביותר ביחס של עלות/ביצועים. תקציב - כמה שצריך, אני מניח שזה לא אמור לצאת יקר במיוחד מאחר והמשחק לא בדיוק חזית הטכנולוגיה, רק לוודא שהרכיבים אכן יאפשרו הרצה ב fps גבוה מאוד בלי שיהוקים. תודה רבה רבה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב של חמי, פנטיום 3, 500 MHZ כנראה שבק. אחרי שניערתי אותו מכל ההצעות שהוא מקבל בדוא"ל הוא מוכן לשמוע בקולי ולהרכיב לו מחשב. הצרכים הם: רוב השימוש שלו לגלישה באינטרנט. מקסימום הנכדים באים לפעמים ומשחקים משחקי רשת (פלאש) או מורידים פה ושם משחקים מהרשת. שיחזיק תכנת אופיס 2000/או 2003, מערכת הפעלה XPPRO, דיסק בגודל מינימלי (אם יש 40 גיגה גם טוב), כרטיס יכול להיות OB אבל שיצליח להחזיק משחקים שאולי הנכדים מביאים לפעמים כשבאים לבקר (כמו סימס וכול'). אם אין כרטיס שעושה את העבודה הזאת, אז כל כרטיס OB (דרך אגב, האם יש כרטיסי OB ברמות שונות?). מעבד AMD. זכרון - 2 סטיקים של 512. צורב? לא בטוח, אבל אני מניח שכבר לא הולך CD ROM... אם יש חריגות מהתקציב או אולי אפשר אפילו למזער הוצ…
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-