עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by omerd2,

שלום. קניתי השבוע מחשב של Asus עם סוללה מסוג Li-Ion. רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לאופן השימוש במחשב. מהאשכול הנעוץ הבנתי שלניתוק הסוללה כאשר אין בה שימוש יש יתרונות וחסרונות. לצרכים שלי, רוב הזמן המחשב ליד חשמל אך הוא עובר מחדר לחדר הרבה פעמים וכל מעבר כזה דורש כיבוי של המחשב. 1. באופן כללי, האם יש נזק בכיבוי והדלקה של המחשב מספר פעמים ביום? 2. האם יש נזק בעבודה עם בטרייה כשהמחשב מחובר לחשמל והבטרייה מלאה? 3. מתי יותר כדאי לטעון את הסוללה, כאשר המחשב כבוי או דלוק והאם יש לכך משמעות במשך זמן הטעינה הדרוש 4. האם טעינת הסוללה כאשר רובה עדיין טעונה מזיקה? תודה לכל העוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by יקירn95,

"ה-9100M G תומך ב-Hybrid-SLI (שהוזכרה בתחילת הסקירה), ובשילוב עם כרטיס ייעודי מסדרת GeForce 9M יכול להביא לשילוב של ביצועים גבוהים וזמן סוללה ארוך." איך משלבים בין שני הכרטיסים? הרי זה לא הגיוני לא? במחשב נייד אי אפשר להוסיף עוד כרטיס

• 1 תגובה
    • 512 צפיות
  3. מפרט הכי חזק שאפשר להוציא למשחקים בתקציב הזה + מסך מקלדת ועכבר ורמקולים תלכו על הכי מצומצם כדיי שיהיה אפשר יותר להשקיע במפרט עצמו אם אפשר מפרט אחד AMD ואחד אינטל תודה רבה לכם זה מפרט אינטל מה דעתכם עליו ? מסך: [..] BENQ LCD 19" T900HD 5ms DVI WIDE ₪649 מעבד: [..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 : "SLGU9" - BOX ₪426 לוח אם: [..] ASUS P5KPL-CM ₪303 זיכרון: [..] PATRIOT 2048MB DDR2 800MHz CL6 : PSD22G8002 ₪161 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4850 512MB DDR3 HDMI - RETAIL ₪609 צורב DVD: [..] SONY NEC DVDRW AD-5240S X24 - BLACK - SATA ₪111 מארז: [..] RAIDMAX APEX w/o PSU ₪162 סט מקלדת ועכבר: [..] GIGABYTE GK-KM6100 ₪61 רמקולים ואוזניות: [..] CREATIVE SBS265 ₪99 ספק כוח: [..]…

• 5 תגובות
    • 607 צפיות
  4. שלום, אני מחפש מחשב נייד לשימוש משרדי + משחקים + HD התקציב עומד על כ 4000 ש"ח +- לכן חשוב לי הכרטיס מסך. מבחינת גודל מסך ומשקל אין העדפה. העדיפות היא מקסימום ביצועים. תודה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 640 צפיות
  5. Started by chap123,

אני מחפש מחשב נייד לצרכים הבאים: 1. עבודה (משרד \ בית) 2. סרטים ומוסיקה. בתחילה ראיתי את dell studio 1555 אבל מהר מאוד ירדתי מהעץ כי הוא יקר לי (למרות שהוא מחשב טוב מאוד יחסית למחיר) הלכתי ל IQPC והציעו לי את שני הדגמים הבאים: GIGABYTE W576V-87H4 (מחיר : 4500 ש"ח... חורג מהתקציב אבל מחשב טוב מאוד לטווח הארוך הטכנאי אמר לי שהוא מציאה במחיר שלו - בא עם מעבד P8700 ועם נפח הארד דיסק די גבוה) GIGABYTE W576V-65R4 (מחיר: 3800 ש"ח המחשב שהומלץ לי ע"י הבעלים לצרכים שלי) הייתי שמח לשמוע על מחשבים אחרים בתקציב הנ"ל ולראות מה אתם חושבים על ההצעות של שני הניידים שהוצעו לי (ניסיתי לחפש ביקורת עליהם בפורומים כאן אבל לא מצאתי כלום. אם למישהו יש לינק לב…

• 2 תגובות
    • 556 צפיות
  6. Started by Shaq Diesel,

שלום לכולם ותודה מראש תקציב 4-5k עם אפשרות לחריגה אם החרידה משתלמת. שימושים עיקריים הם גלישה באינטרנט עבודות והאזנה למוזיקה, מידי פעם סרטים ומשחקים המפרט צריך לכלול מסך העדפה ל Dell 2209WA אלא אם כן יש לכם המלצה אחרת לא מתכנן אוברקלוק אין צורך במערכת הפעלה אין העדפה לחנות כלשהי בגדול מחפש מחשב לשימושים כלליים עם יחס מחיר לתועלת כמה שיותר גבוהה תודה רבה לעוזרים

7. 1. תקציב 2500 כולל מסך 2. שימושי המחשב הם אינטרנט, אופיס והרצת סרטי HD. 3. יש צורך בציוד היקפי - מסך 22", רמקולים, מקלדת ועכבר. 4. חשוב שיהיה שקט. 7. לא מתוכנן OC. 8. יש צורך בהרכבת המחשב בחנות. 9. מעדיף לרכוש את המחשב מ zigzag. 10. אם אפשר בתקציב הזה לקבל יציאת HDMI זה יהיה מצוין. תודה רבה רבה!

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Sagi_M,

שלום שלום, אני מתחיל ללמוד שבוע הבא ומחפש נייד למטרות לימודים. הציעו לי את הדגם של טושיבה ב-3100 שקל. האם הוא מומלץ? אם לא איזה מחשב כן מומלץ לתקציב של עד 3100-3300 שקל? הצרכים שלי יהיו שהמחשב יהיה בעל מקלדת נוחה להקלדות ארוכות, תקשורת אלחוטית, אופיס, אינטרנט וזהו בגדול ממש לא משהו למשחקים וכמה שיותר זול וזמן סוללה יותר טוב.

• 1 תגובה
    • 620 צפיות
  9. שלום, אחרי הרבה עצות טובות מאנשים חכמים כאן ובמקומות נוספים, ואחרי שכבר קניתי מסך T220P (זול בטירוף לתמורה) וראיתי שאפילו הנטבוק החלשלוש שלי מסוגל לשנע עליו את כל 1920x1200 הפיקסלים ולגלוש בצורה משביעת רצון (חיברתי ביניהם עם ה-D-Sub), החלטתי להצטמצם למפרט שפוי, בלי שום גחמות ל-OC מיותר, אבל כן עם השקעה ברכיבים שיאפשרו לי לשדרג בעתיד בלי להיפטר מהכל (נניח וארצה להתפנק פעם במשחקים, אחליף מקס' לוח/מעבד/זכרון ואקנה כ"מ). אני מצרף תמונה מ-KSP למפרט של 1970 ש"ח - אנא התייחסותכם המוערכת - רוב תודות! הערות: המעבד בכוונה הכי חלש (נראה לי מספיק, מקס' אשדרג בעתיד בלי כאב לב), הלוח הוא מינימלי שכולל DVI (חשוב לי לאיכות תצוגה), ומכיוון שאולי גם אחליף לוח בעתיד, לא רוצה להשקיע ביות…

• 5 תגובות
    • 680 צפיות
  10. Started by zvika.e,

אהלן. יש לי נייד עם מסך WLED. איך מנקים אותו? באותה שיטה שמנקים מסך LCD? תודה..

• 2 תגובות
    • 861 צפיות
  11. Started by LIOR1994,

אני מעוניין לרכוש מחשב נייד העניין הוא שהשימוש העיקרי הוא להורדות וסרטים המחשב יהיה פעיל בלילה אין בעייה שהוא יתחמם? האם עדיף לרכוש נייח לפי הדרישות שלי?

• 4 תגובות
    • 518 צפיות
  12. Started by ofirmk,

כאשר אני מבצע חיפוש בפורום אני מקבל באופן קבוע הודעה Your search query didn't return any matches ניסיתי עם מרכאות ובלעדיהן מילים כמו מחשב, נייד וכדו' אך קיבלתי את אותה הודעה - מישהו יודע מדוע? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 614 צפיות
  13. אז ככה.. יש לי כבר בראש שני מפרטים. הייתי רוצה שתעזרו לי להוריד טיפה במחיר. אני מתכוון לעשות OC למעבד, לכרטיס מסך, ואם יהיה צורך אז גם לזכרונות. Phenom II x4 Quad-Core 955 Socket AM3 3.2Ghz 45nm Tray 1180 GIGABYTE MA790FXT-UD5P 885 NOCTUA NH-U12P SE2 280 Scythe S-Flex Quiet 12cm Case Fan 1200 RPM X2 130 DDR III 1600Mhz 3x2GB G.Skill NQ Edition Triple Channel 680 Sapphire HD 4890 Vapor-X 1GB GDDR5 DX10.1 HDTV DVI HDMI DP PCI-E 1190 LG DVD±RW GH22LS40 x22 Black LightScribe Sata Retail 149 Enermax Chakra ECA-5001 Full-Tower 25cm Monster Fan Black/Silver (No PSU) 440 Thermaltake ToughPower W0116 750W PFC (24pin) 750 סה"כ 5684 Core …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום, יש לי בבית מחשב נייח המחובר לאנטרנט מהיר באמצעות מודם פנימי. כעת רכשתי מחשב נייד ואני רוצה לגלוש באנטרנט בתוך הבית, מה הדרך הפשוטה והנוחה לעשות זאת? ועוד שאלה - כונן הCD במחשב הנייד נפתח לי באיטיות ואני גם תומך בו בידי על מנת שיפתח וייסגר? האם זה נורמלי וכך זה צריך להיות? תודה.

• 1 תגובה
    • 538 צפיות
  15. שלום לכם אנשים טובים, ברשותי מחשב פנטיום 4 D כפול ליבה, עם 2GB זכרון ולוח אם של אסוס מסדרת ה945 , כונן קשיח של 500GB, וכרטיס מסך של ATI X1800XT . בזמן האחרון המחשב כבר אינו פועל טוב כבעבר, כאשר אני מרגיש שהוא בקושי סוחב במשחקים חדשים, וגם בכל הנוגע לתוכנות שבהן אני משתמש לתכנות שלי, אני חש שמחשבי הוותיק אינו עומד בעומס . אני חושב שהגיע הזמן לשדרגו, כאשר התקציב הוא עד 2500 ש"ח, כשהחלקים עליהם חשבתי שצריכים שדרוג הם הכ.מסך, הלוח אם והמעבד .... אם באיזשהו צורה ניתן להשחיל בנוסף גם מארז מאורר היטב ולא יקר, אני אשמח, אבל הרבה פחות קריטי, כשהמטרה של השדרוג הנ"ל היא לתת לי כמה שיותר זמן של נחת ושקט מהמחשב בלי צורך לשדרג פעם נוספת בשנה-שנתיים הקרובות . כמו כן, במארז הקיים ישנו…

• 5 תגובות
    • 664 צפיות
  16. Started by RDragon,

הרכבתי מפרט עבור מחשב המיועד לעיצוב גראפי, דגש על עוצמת העיבוד. ללא משחקים! שיהיה שקט באופן סביר ויפלוט כמה שפחות חום . מתוכנן OC בין 3.6 ל 3.8GHZ ... אני צריך את המחשב בעיקר בשביל חבילת CS3 ,וקצת לתוכנות כבדות אחרות ותוכנות תלת-מימד ו Fractal ... : Bryce,Vue,Maya,Zbrush,Poser,Terragen,solidworks TextureMaker,Apophysis,INCENDIA... עד 4000 ש"ח ללא ציוד היקפי מIQPC קונה מחר !! שוקל לקחת CM600 במקום ה 590 ולוח אם זול יותר . מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX - זמין במלאי ₪1060 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55-UD3 ₪750 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL7 - RIPJAWS - F3-10666CL7D-4GBRH ₪539 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4650 512…

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימלי - 3K 2. שומושי המחשב - משחקים כבדים. תכנות ברמה גבוהה שצורך זכרון רב ויכולת ביצועית גבוהה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך- לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב - כמובן שלא צריך כונן דיסקטים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי) - 9 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? - לא מתכונן OC כלל! 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - לא מערכת הפעלה אבל כן בניית המחשב בחנות. 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? - KSP 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? - המעבד צריך להיות ליבה מרובעת לפחות. בנוסף, 4 GB זכרון לפחות. אני מוכן להש…

• 3 תגובות
    • 525 צפיות
  18. שלום לכולם, אבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט ע"פ הפרמטרים הבאים: 1. תקציב: 5500 ש"ח (חריגה מקסימלית עד 500 ש"ח) 2. שימוש המחשב: המחשב ישמש בעיקר למשחקים ולעריכת וידאו קלה אפליקציות לדוגמא בהם אשתמש: Sony Vegas, Adobe After Effects רזולוציה טבעית של המסך (1920X1080) 3. ציוד היקפי: אין צורך בציוד היקפי 4. אין צורך בכונן דיסקטים ובצורב DVD 5. השקט חשוב יחסית ואפשר להשקיע בו סכום סביר 6. לא מתוכנן OC 7. המחשב ירוץ על Windows 7 64bit, אין צורך לכלול מערכת הפעלה במפרט 8. על החנות להימצא באזור תל אביב, אודה להמלצות על חנויות אמינות ועם מחירים הוגנים. 9. לוח אם עם עם אפשרות לקרוספייר עתידי 10. הארד דיסק עם קיבולת של 1.5TB בתודה מראש, דניאל.

• 1 תגובה
    • 611 צפיות
  19. שלום, 1. תקציב מקסימלי של 1,500 ש"ח 2. נועד להצגת סרטים בלבד (HD) 3. אין צורך בציוד היקפי 4. אין צורך בכונן דיסקטים 5. צריך מפרט מלא 6. כיוון שנועד לסרטים השקט חשוב מאוד (8-9) 7. ללא OC 8. ללא מע"ה (יש לי XP מקניה קודמת) 9. רצוי חנות באזור המרכז 10. חייב חיבור HDMI, USB, כונן DVD ושלט רחוק בעיקרון המחשב נועד אך ורק להצגת סרטים בסלון, על מסך LCD בגודל 42". אני רוצה גם מארז קטן ככל שניתן, רצוי שחור. אם התקציב שלי לא ריאלי, שקלתי לקנות את הנגן western digital HD TV Player ב-700 ש"ח ברשת באג + כונן חיצוני. מה דעתכם? תודה.

• 1 תגובה
    • 616 צפיות
  20. Started by asafsh24,

שלום לכולם, אני סטודנט ואני מחפש מחשב נייד שיהיה קודם כל אמין. עד עכשיו הייתי עם מחשב ישן נושן של IBM ולמרות שהוא לא זז, יאמר לזכותו שהייתה לו רק תקלת תוכנה אחת במשך שנתיים ותו לא. אני צריך מחשב עם זמן סוללה ארוך, משקל סביר של עד 2.8 ק"ג (רצוי כמה שפחות), מסך 15.6 אינטש. מעבד, זיכרון פנימי - הביצועים פחות קריטיים לי - אבל אני מעדיף שיהיו מספקים ברמה כזו שתוכנות עתידיות יפעלו כראוי בטווח זמן של שלוש שנים. דיסק קשיח - לא ממש משנה הגודל, כל עוד יש צורב - 250 GB זה די והותר. תקשורת אלחוטית - חשוב שיהיה טווח ראוי וקליטה טובה. כרטיס מסך - ברמה של לראות סרטים - מעבר לכך אין משחקים אז זה לא ממש משנה... רמקולים - שוב, בגלל הסרטים, עדיף סטריאופוני - לא פרט חשוב במיוחד. בגלל…

• 4 תגובות
    • 651 צפיות
  21. כרגע אני עובד עם c2q q6600 ולוח אם של ג'יגהבייט שבעייתי עם הכרטיס קול שלי (RME HDSP9632) אשמח להמלצה על לוח אם חדש בשאיפה של אסוס (הביקורות עליהם טובות) אלא אם כן יש לוח תחליפי שיהיה מעולה לעבודה עם אודיו בנוסף אשמח לכרטיס מסך עם 2 יציאות DVI וקירור פסיבי אשמח לכל המלצה בתודה אור

• 9 תגובות
    • 647 צפיות
  22. שלום לכולם, רציתי לבקש מפרט למשחקים בתקציב הנ''ל רזולוציית המסך: 1680X1050 חשוב לי שיהיה שקט ושיהיה מחנות מהמרכז (ראשון,רחובות) ללא ציוד היקפי. מה אפשר להוציא מהתקציב? תודה.

• 7 תגובות
    • 736 צפיות
  23. שלום! 1. תקציב - אני לא רוצה לחרוג מ2000 שח. 2. עבודה משרדית, סרטי HD, אינטרנט, יכולת בסיסית להפעיל משחקים. אין שימושים מיוחדים, בעיקר מולטיטקינג. יש לי מסך 19" רחב עם רזולוצייה טבעית 1440*900 3. אין צורך בציוד הקפי 4. אין צורך בכונן דיסקטים 5. - 6. 5 7. מאמין שלא.. ואם כן אז במגבלה של קירור אוויר. 8. אין צורך במערכת הפעלה/ הרכבה 9. אזור מרכז, בת ים. 10. - באופן כללי חשבתי על מערכת מבוססת 720 של AMD על לוח עם כ.מסך מובנה, 4 ג'יגה זכרון ו500GB קשיח. מעדיף מארז שחור, קטן, זול עם ספק מובנה ומומלץ גם שיראה בסדר. אני מעוניין לחסוך כמה שיותר אז אני מאמין שאוברקלוק אני לא יעשה. מעבד AMD Phenom II X3 720 Black Edition Box ₪651 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD…

• 0 תגובות
    • 703 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימלי? 4,500 ש"ח. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים נטו! רזולוציה טבעית 1920X1080 FULL HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב? לא. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב? 1. לא חשוב בכלל. 7. האם מתוכנן אוברקלוק? לא מתוכנן אוברקלוק. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? לא.

• 3 תגובות
    • 579 צפיות
  25. מה התקציב המקסימלי? 2000-2500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: מטרת ה/שימוש עבודה גרפיקה עריכת אלבומים דיגיטליים פוטופיוז'ן, פוטושופ, לייט רום, אינטרנט, אופיס. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). כן לרינדורים בפוטופיוז'ן, ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא יש שני מסכים מחוברים T220סמסונג ועוד PROVIEW יש מקלדת ועכבר אלחוטי יש שני טרה חיצוניים WD ו פריאייג'נט 4. האם יש רכיב שאותו א…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.