עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by nadav2605,

היי חברה, אני צריך מפרט למשחקים (לא משהו פסיכי אבל הכי טוב שאפשר במסגרת התקציב). לא צריך מסך או כל ציוד היקפי אחר. חנות טובה באיזור ת"א. תודה!

• 3 תגובות
    • 537 צפיות
  2. שלום לכולם, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב למשפחה מאותגרת טכנולוגית המחשב צריך להריץ משחקים באופן סביר (שאח שלי עדיין יצא מהבית לשחק במגרש) שהאינטרנט יזרום כמים ושיהיה מקום להורדות ושיהיה אפשר לראות בו סרטים בכיף עם אמא. קיצר מחשב משפחתי ממוצע למשפחה מושבניקית לא טכנולוגית במיוחד. התקציב... נגיד עד 4500 כולל מסך חביב לסרטים ורמקולים סבירים תודה רבה לכל העוזרים המלצות לחנויות טובות יתקבל בברכה

• 2 תגובות
    • 533 צפיות
  3. Started by alonle22,

שלום לכולם, צריך את עזרתכם. מדובר במחשב ביתי לשימוש כללי. חשוב שיחזיק הרבה זמן לישומים כלליים ולא יקרוס. מעוניין במסך 22" מוגבל ל 3.5K תודה.

• 1 תגובה
    • 520 צפיות
  4. Started by elip20,

שלום לכולם, אני חדש בפורום אבל עוקב אחריו הרבה- מצאתי בו הרבה עצות מועילות. הנה מפרט שהציעו לי, בלי מארז וספק שאני לא בחרתי עדיין, האם הוא טוב? , יחידות 1 ₪690 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=4973 Arctic Cooling Silencer 64 TC, יחידות 1 ₪45 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3514 OCZ DDR2 VALUE 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL5, יחידות 1 ₪395 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=2704 SAPPHIRE RADEON HD5750 1GB GDDR5 Dual DVI/DP/HDMI, יחידות 1 ₪880 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=6192 SEAGATE ST3500418AS 500GB SATA2 7200RPM 16MB, יחידות 1 ₪235 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=4500 Gigabyte GA-MA74G…

• 9 תגובות
    • 682 צפיות
  5. Started by PriorTak,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי לימודים. המחשב יפעיל תוכנות כבדות (וירטואליזציה - VMWARE), גלישה ברשת וכ"ו, אבל לא ישמש למשחקים או סרטים. תקציב - 3000 שקל בערך (אפשר לחרוג אם התוספת משמעותית ביותר) גודל המסך אינו חשוב. בנוסף, שקלתי לקנות מDELL OUTLET. מישהו קנה משם? שווה? כמו כן איזו אחריות עליי לקחת על מנת שהיא תהיה תקפה בארץ?

• 2 תגובות
    • 716 צפיות
  6. ערב טוב, להלהן התייחסות לשאלות הקבועות: 1. מה התקציב המקסימלי? 5.5K 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים (כגון NBA ,Fallout3, TotalWar), פוטושופ, סרטים. מסך שלי הינו T240 של סאמסונג (24 אינץ עם רזולוציה 1920-1200) 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? המחשב יהיה בחדר שינה ולכן 8. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? בשלב הזה לא, לא פוסל בהמשך. לפי הכרות שעשיתי עם הפורום בניתי מפרט לפי אוסף המלצות שכתבתם פה, אשמח לקבל אליו התייחוסות. או לחלופין להמליץ על מפרט אחר: מעבד Intel Core i5-750 Box ₪1036 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5750 לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪601 כמות:1 http://www.sky…

• 8 תגובות
    • 645 צפיות
  7. Started by cdr80,

היי חבר שלי ביקש ממני מפרט חלקי 1. מה התקציב המקסימלי? 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 7. האם מתוכנ…

• 5 תגובות
    • 629 צפיות
  8. שלום רב, בשבוע הבא אשדרג מחשב לשימושים ביתיים כללים קצת מכל דבר (אינטרנט+סרטים+משחקים קלים+שימושי אופיס) אני חושב על המפרט הבא סך עלויות אמורות להיות באיזור 1,000 ש"ח הרעיון רכישת (החלפת ישן) : מעבד - AMD ATHLON II X2 250 AM3 (3.0GHz) - BOX - 350 ש"ח לוח אם - GIGABYTE MA78GM-US2H - 408 ₪ דיסק קשיח - ST3500418AS – 240 ש"ח כרגע קיימים ואני רוצה שישארו: Leadteck PVR 2000 XP - כרטיס מסך Physical Memory : 2048 MB (1 x 2048 DDR2-SDRAM ) Hard Disk : WDC (80 GB) DVD-Rom Drive : _NEC DVD+-RW ND-3530A ספק כוח של דל W300. מארז קיים ואיכותי שקט וגדול מספר שאלות למפרט לפני הרכישה: האם הבחירה שלי נכונה? האם הקירור מספיק ? הא ספק הכוח יספיק למפרט.? האם להסיף כרטיס מ…

• 7 תגובות
    • 922 צפיות
  9. Started by cybermoron,

שלום חברים מה דעתכם על זה? זקוק למפרט למחשב שיתפקד כשרת וירטואליזציה. המחשב ישמש שלושה עובדים לכתיבת קוד ולקומפילציה. מתוך שיטוטים בפורומים כאן, אני חושב שהמפרט הבא יהיה מתאים: Core i5 750 GB-P55-UD3L 8 גיגה זיכרון (2 סטים של 2x2gb במצב דואלי, אין לי מושג מה כדאי, חשבתי על 1600Mhz DDR3) י 3 כוננים קשיחים של 500gb במצב רייד-5 (עדיף כוננים עם cache גדול) כרטיס מסך - הכי פשוט לא יזיק קירור סביר וOC למערכת בשביל להגיע לאיזור ה-4ghz אין צורך במסך, ציוד היקפי או אל-פסק תקציב 4.5K האם זה מתאים לדעתכם? אולי כדאי לשנות משהו? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 629 צפיות
  10. Started by crik,

שלום, 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? תכני HD, משחקים, עריכת סרטים מדי פעם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך ? כן, גודל 20" יספיק(לא למחשב הנ"ל אך באותה קניה) 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? צורב 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים - כרגע יש לי כרטיס מסך 9600GT 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, מעדיף להרכיב לבד9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מ…

• 7 תגובות
    • 754 צפיות
  11. Started by nimrodh,

שלום לכם, אשמח להמלצות למחשב נייד לשימוש של עבודה משרדית לעיתים "כבדה" (קידוד, הפעלת מספר תוכנות באותו זמן - אבל לא בהגזמה). דרישות: כונן מובנה. דיסק קשיח גדול ככל האפשר - מובנה. גודל מסך - 14-16 אינץ. תודה רבה מראש,

• 1 תגובה
    • 633 צפיות
  12. Started by deyan,

מחשב ממותג (DELL, HP...) יכול לענות לצרכים של סטודנט המשתמש בתוכנות אופיס וכמה תוכנות הנדסיות (AUTOCAD, MATLAB)? התוכנות ההנדסיות בדרך כלל דורשות הרבה זיכרון ולפעמים גם כרטיס מסך טיפה חזק יותר, אבל עדיין מדובר בסטודנט ולא מקצוען... הסיבה העיקרית למחשב מותג היא השרות של החברות בקשר לתקלות או בעיות שונות. האם מישהו יכול להמליץ על דגם מסוים בתקציב הזה? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 589 צפיות
  13. שלום לכולם ראיתי לא מעט מפרטים בפורום שהמלצתם לאנשים והרכבתי לעצמי משהו - אשמח מאוד לשמוע חוות דעת תקציב: 3K (אפשר חריגה של כמה מאות שקלים אבל רק עם זה באמת שווה את זה) מטרות: שימוש כללי +משחקים משחקים: אני אוהב לשחק מדי פעם (crysis, COD) אבל לא חשובות לי ההגדרות הכי טובות ציוד הקפי: רק מסך שונות:לא צריך הרכבה. בגדול אני רוצה שזה יהיה מחשב שיריץ משחקים בצורה טובה אבל כרגע אין לי מספיק כסף ולכן לקחתי לוח עם כ.מסך מובנה ואוסיף כ.מסך נפרד עוד איזה חצי שנה (סדר גודל של 4870). כנ"ל לגבי המעבד - לקחתי אחד שנראה לי בסדר כרגע ואשדרג גם אותו ביחד עם כ.מסך (למשהו כמו X3 720 או יותר טוב, תלוי כמה סכף יהיה לי). בחרתי מסך טוב כי אני רוצה שהוא ישרת אותי הרבה זמן גם אם אחליף את המחשב עו…

• 5 תגובות
    • 834 צפיות
  14. Started by razabc,

שלום! לאחרונה קיבלתי כמה הצעות למחשבים ניידים, מתוכן אצטרך לבחור אחד. אני צריך מחשב אשר מיועד לגלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה, צפיה בסרטים, עבודות באופיס וגם (ואולי הכי) למשחקים ותוכנות. אז אני לא בור לגמרי, ואני יודע שהמפרטים לא בשמים ולכן אני לא מדבר על משחקים חדשים ביותר, אלא על קצת פחות טובים, עד לשנת 2008 בערך. כדוגמת סדרת ה GTA (חוץ מהאחרון), Black hawk down, Rainbow six וכו'. סתם זרקתי כמה ישנים, אבל אני מקווה שהכוונה ברורה. אני מתייחס דווקא למשחקים כי לפי מה שקראתי במדריכים כאן זה הגורם המשמעותי ביותר, והוא יכול לשנות את מפרט המחשב מקצה לקצה. מה שאני צריך בוודאות במחשב הנייד זה יכולת לאינטרנט אלחוטי (תקשורת WiFi). המשקל לא כ"כ משמעותי בעיניי (אא"כ מדובר בהגזמה)…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by imsnoop,

שלום לכול היוםהתחדשתי בנייד של HP http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7731&perur=2&t=1&c=320 כמובן לא במחיר הזה ... מה אתם חושבים???

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  16. מה התקציב המקסימלי? בסביבות ה ה: , 3-3.5K. אשמח לעוד מפרט באזור ה4 אם אפשר לראות את ההבדל והאם כדאי ההשקעה. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה עם תוכנות גריפקה כגון: INDESIGN , ILLUSTRATOR , FLASH , PHOTOSHOP וכד' עבודה עם כמה תוכנות פתוחות במקביל. מסך: 20' רחב 1680x1050 אין צורך בציוד הקפי, מסך ומערכת הפעלה. ללא OC חנות מאזור נתניה. ניסיתי להרכיב את המפרט הבא: תודה 8)

• 1 תגובה
    • 586 צפיות
  17. שלום לכולם אני צריך המלצה על מפרט שיריץ משחקים חדשים על גרפיקה גבוהה יחסית. התקציב הוא 4K אפשר לחרוג מעט, הוא כולל גם ציוד הקפי וגם מסך 20 אינץ'. חשוב נורא שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט. תןדה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 583 צפיות
  18. טוב אז אחרי 3 שנים בערך אני חושב שאני צריך לשדרג את המחשב שלי ולהתעדכן המחשב נמצא בחדר שלי ומחובר לLCD 32" SAMSUNG A450 . רוצה שתעזרו לי להרכיב מפרט שיחזיק סרטים 720p ברזולוציה של הTV , וכן משחקים על הגדרות גבוהות , אבל לא ברזולוציה הכי גבוהה של הTV. וזהו , לא צריך מסך מקלדת עכבר וכו' , רק המחשב עצמו . שקט לא כ"כ חשוב , מארז סביר . (לא מתוכנן OC) תודה רבה מראש דודי

• 5 תגובות
    • 610 צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימלי?4300 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: סרטים, לימודים ושימוש בסיסי באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד: כן, מסן 19 אינץ' (או 20), וסט עכבר ומקלדת אל-חוטיים. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא צריך כונן דיסקטים וגם לא צריך כרטיס מסך חיצוני, מספיק מובנה. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)?5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק ב…

• 1 תגובה
    • 658 צפיות
  20. 1) חריגה עד 500 שקל 2) המחשב ישמש למשחקים וסרטים בעיקר רכשתי כבר מסך סמסונג t260hd אמרו לי שהוא טוב אני מתכוון להריץ משחקים כבדים gta crysis וכו כנראה ארכוש גם בנפרד רמקולים 5.1 creative t6100 אשמח לקבל הצעות לשיפור אשמח לדעת מה עדיף מעבד e8400 או amd phenom 720 x3 בנוסף ראיתי מפרט של עד 4k עם מעבד i5 וכרטיס מסך חזק האם כדאי? האם רצוי לשים ddr3??? כי זה הכיוון שלי.. הכרטיס מסך הרצוי hd4870 אשמח לקבל הצעות נוספות כולל צורב dvd פשוט לא צריך להחשיב מערכת הפעלה במפרט אך אשמח לקבל הצעות איזו כדאי לשים ואיזו גרסה? תודה רבה

• 8 תגובות
    • 697 צפיות
  21. Started by matu89,

1. המחשב יממש צרכים כמו גלישה באינטרנט אתרים וכאלה ( מחשב לאבא ). 2. בנוסף לכך , אני מחפש לראות סרטי HD בטלויזית LCD בסלון ונאמר יל כי ע"י חיבור כבלים מהמחשב אפשר להריץ את הסרט בLCD . מתוך עניין זה אני שואל אם אני אצטרך לשדרג את הכרטיס מסך למשהו יותר טוב או שמספיק כרטיס מובנה לסדר את כל העסק והאם בתקציב כזה הוא יתאים ל- 2 הסעיפים שרשמתי למעלה . אני פעם ראשונה מתעניין בקניית מחשב נייד כך שאין לי שום ידע בנושא . עריכה : לא שמתי לב שכתבתי את ההודעה בפורום הזה .. תודה לעוזרים .

• 0 תגובות
    • 652 צפיות
  22. Started by Lior4543,

1. מה התקציב המקסימלי? 4000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים כבדים ככל שניתן. א) קרייסיס, פרוטוטייפ וכל החדשים. ב)מסך 19 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. לא צריך 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה+ווינדוס. 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכ…

• 8 תגובות
    • 683 צפיות
  23. שלום. אני מחפש המלצה לנטבוק שילווה אותי ב-4 השנים האקדמיות שלפניי. מטרתיו יהיו אך ורק כתיבה בוורד (ומסמכים קלים באקסל ו-power point) וגלישה באינטרנט. אין בכוונתי לצפות בו בסרטים או לשחק בו משחקים. גודל המסך: מעל 10 אינץ' (אני לא יודע מה גודל המסך המירבי לנטבוק...) משקל רצוי: לא רלוונטי (2 ק"ג ומטה, לכן כתבתי לא רלוונטי - משקלו של כל נטבוק הוא מתחת למשקל זה...) זמן סוללה: 6 שעות ומעלה. לצורך העניין, ייתכן ואני אאלץ להעביר יום לימודים שלם (8-10 שעות) מבלי שסוללת הנטבוק תטען והחסכון בסוללה יתבטא בכיבויו של הנטבוק במעבר בין שיעורים והעברה למצב sleep לכמה דקות מדי פעם. זמן סוללה הוא הקריטריון החשוב ביותר עבורי - כמה שיותר ! האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לפחות 2 יציאות USB. אין …

24. Started by nirmeller1,

שלום, קניתי היום מחשב ננייד (VOSTRO 1320). יש לו 2 ג'יגה זכרון פנימי. המחשב משמש אותי בעיקר לצרכים סטודנטיאליים בסיסיים (לא משחקים ולא תכנות גרפיקה). רציתי לדעת האם מומלץ להרחיב את הזכרון. חשבתי להרחיב בכל מקרה ל-3, אבל המוכר אמר שלא כדאי ושאני ארגיש הבדל רק אם ארחיב בכפולות (ל-4, ב-400 ש"ח). מה אומרים?

• 3 תגובות
    • 650 צפיות
  25. - רצוי להשאר בסביבות ה1000 ש"ח, אבל אפשר לחרוג עד 1200 - המחשב ישמש לגלישה בלבד, לא למשהו שדורש כרטיס גרפי רציני - אין צורך בציוד היקפי - צריך צורב (DVD כמובן) - דיסק קשיח 80 GB או הכי קטן שאפשר אם אין 80 - השקט לא קריטי - המחשב יורכב בחנות אבל אין צורך במערכת הפעלה - חנות באזור חיפה (פנדה, אם אפשר) תודה

• 5 תגובות
    • 764 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.