ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום, אשמח לעזרה בשדרוג לנובו W510 עם מעבד 720QM I7 במחשב יש 4 slots של זכרון, 2 מתוכם פנויים ובשניים האחרים מותקן: 2x2GB PC3-8500F (533MHz) Hyundai HMT325S6BFR8C-G7 דיסק: HITACHI 320GB SATA אני רוצה להוסיף SSD ככונן ראשי, להעביר את הדיסק הקיים ל caddy במקום ה DVD, ולהוסיף זיכרון. 1. אם המחשב שלי תומך ב SATA II, האם כל caddy יאפשר שימוש ב SATA II בלי להפחית מהירות ? ראיתי באיביי caddies ל W510 בטווח מחירים גדול. האם יש יצרן ספציפי מומלץ ? 2. האם ישנם SSD וזכרונות עם אחריות בינ"ל שניתן לקנות בחול ולקבל אחריות בארץ ? 3. בקניית זיכרון האם אפשר וכדאי להוסיף סטיק אחד של 8GB במקום 2 סטיקים של 4GB כדי לאפשר שדרוג נוסף בעתיד ? תודה רבה, עדי
-
- 4 תגובות
- 869 צפיות
-
-
הראשון : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=16941 של לנובו מגיע עם שנה אחריות ועם הרחבה ל3 יעלה סהכ 3030ש"ח השני : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=24464 של אסוס מגיע עם 3 שנים אחריות ועולה 3050ש"ח. כמו כן שני המחשבים מגיעים עם ווינדוס 10. התקציב הוא עד 3100 למחשב נייד שבו מעבד i5 לפחות עם 8gb זכרון . רציתי לדעת מה ההבדל העיקרי בין 2 המחשבים הנ"ל ומה לדעתכם יותר עדיף?
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-
-
שלום לכם אנשים, יש בידיי שתי מפרטים ששתיהם חזקים השאלה מה יהיה טוב יותר! אשמח לעזרה מכם! מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪937 קירור למעבד: Scythe NINJA 3 כמות: 1 - מחיר: ₪189 לוח אם: Gigabyte GA-B85M-HD3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪409 מארז: באנדל Core 3000 + FSP RAIDER 450W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪540 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 2 - מחיר: ₪146 כרטיס מסך: Gigabyte Geforce GTX760 Windforce X3 2GB RETAIL - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪1299 קשיח למחשב שולחני: Kingston SSD 120GB Sata3 SandForce 2281 …
-
- 4 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד: ברמת העיקרון התקציב הוא6000ש' +\- ודרישות : מעבד בתצורת סנטרינו 1.7 בערך, WI FI , הרדיסק מהיר (לאו דווקא גדול) 512 זיכרון (DDR2 באמת יותר עדיף? ) לשימוש אינטרנט\מולטימדיה\לימודים\ואולי גם לינוקס... מי מבין הבאים עדיף מבחינה חומרתית, אך לא פחות חשוב עיניין האחריות והאמינות המחשבים ששמתי עליהם עין 1)IBM R50E מחשב טוב ואמין עד כמה שידוע לי אבל מפרט טיפה מיושן? צ'יפסט 865 כ.מסך אקסטרים גרפיקס2 http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=2647&scat=313&tcat=20 2)FUJITSU-SIEMENS V2040 מפרט לא רע הרדיסק SATA אינטל 900 וכו'... http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_658&products_id=11993 3)HP PAVILLION DV4250 שיש …
-
- 4 תגובות
- 869 צפיות
-
-
בניתי את המפרט הבא בKSP. מיועד ל SQL Server ו-וירטואליזציה. אוברקלוק מינימאלי או בכלל לא. Core i7 3930K 3.2Ghz s2011 12MB L3 Cache, Box 3090 Asus P9X79 PRO s2011 Core i7, Intel X79, DDR3 1866Mhz, 4xPCI-E 1790 3 * 2x8GB G.Skill Ripjaws-X Dual Channel DDR1333 CL9-9-9-24 2985 Asus GT210 Silent 512MB DDR3 DVI HDMI PCI-E 185 CoolerMaster Elite 335U Black ATX Case (No PSU) 200 Antec High Current Gamer 750W Active PFC 13.5cm PSU HCG-750 (Retail) 580 הרכבת מחשב חדש מעל 4000 שקל 10 סה"כ 8840 רכיבים קיימים: הארד דיסק 500GB, שני SSD של 40+80GB. שאלות/נקודות פתוחות: האם הספק כוח חזק מדי/מספיק? למה להחליף? (לא לשכוח שאני מוסיף דיסקים קיימים) לא שמתי קירור למעבד, לא ב…
-
- 0 תגובות
- 869 צפיות
-
-
יש לי x61 של lenovo עם מערכת הפעלה vista וזיכרון של 1 ג'יגה, המחשב קצת איטי לפעמים כאשר עובדים עם תוכנות כבדות יחסית וכן בהדלקה וכיבוי שלו. אם אני אוסיף זיכרון, האם זה ישפר את הביצועים בצורה משמעותית? אם לא האם יש לכם רעיון אחר? כמו כן אם אני רוצה להרחיב בעוד שני ג'יגה (סה"כ 3), סלוט אחד יהיה עם 1 ג'יגה והשני עם 2, האם זה בסדר או שהזכרונות בשני הסלוטים צריכים להיות זהים? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 869 צפיות
-
-
אני נמצא בארהב ומחפש לפטופ עד 600דולר שימושים רגילים של סטודנט וגם מאיפה הכי זול לקנות ?? אם אתם צריכים פרטים נוספים כיתבו לי פה.
-
- 5 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום צריך חוות דעת יש לי מחשב עם מפרט כזה : INTEL core 2 quad 6600 2.4h 2gb ram ddr2 800mhz samsung HD western digital 500gb sata II 16 buffer Asus Maximus Formula BFG Nvidia 8800GTS OC 512mb PSU Epsilon 600wat http://www.fspgroup.co.uk/u.k/02_newproducts/Epsilon.htm Thermaltake soprano dx black http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/sopranoDX/ve7000bws.asp and i got this for the cooling of the cpu http://www.scythe-usa.com/product/cpu/006/scnj1000p.html עכשיו לשאלותי : 1. איך המחשב? 2. ויסטה או אקספי ? 3. כרגע הקירור של המעבד הוא פסיבי לא מותקן על הגוף קירור שום מאוורר והוא זורק לי הודעות שמאוורר לא מחובר האם כדאי לחבר את המאוורר שבא עם הנינ…
-
- 8 תגובות
- 869 צפיות
-
-
דרישות: מחשב יחסית בסיסי למשחקים ללא מסך וללא ציוד היקפי. ללא מערכת הפעלה. ללא הארדיסק. ללא CDROM. עד 2K שח. חשבתי על המפרט הבא: מעבד I5 7600K לוח אם : ASUS HM110 זיכרון פנימי 8GB KINGSTON ספק CORSAIR 450' ACTIVE PFC MODULAR כרטיס מסך (GEFORCE 1050 2GB (ASUS מארז ג'נרי * חשוב לציין את המעבד אקנה במחיר מוזל. אשמח לכל דעה!! אפשר לחרוג טיפה.
-
- 4 תגובות
- 869 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?- משחקים, סרטים, גלישה עם הרבה טאבים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).- אין תוכנה ייעודית ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.- FIFA15, GTA,NFS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך אמור להיות 23" כנראה, אולי 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?- לא יודע. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 2 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט שישמש אותי בעיקר למשחקים ולמעט עריכת תמונות ווידיאו. אני חושב על לעשות OC קטן, אבל לא משהו משמעותי. חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט. כלומר קירור שהקירור למעבד יהיה שקט, שהספק יהיה שקט, שההרדיסק יהיה שקט והמארז ישמור על השקט. אני לא צריך ציוד הקפי/מסך. תודה!
-
- 10 תגובות
- 869 צפיות
-
-
צריך לוח עם כ.מסך מובנה, זכרון, מעבד,מארז+ספק. בעקרון בשביל משחקים. 2500 זה הגבול! אין יותר. אפילו שקל לא.
-
- 6 תגובות
- 869 צפיות
-
-
לוח,מעבד,זכרון,מארז,ואם אפשר כרטיס מסך או כרטיס קול(לא קריטי כי יש לי שניהם) תודה
-
- 4 תגובות
- 869 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, לאחר שהייתי הרבה זמן בנושא הנייחים היום אני עובר לניידים כי אני צריך משו טוב יתר לזמן הצבא ואחריו. קיום אני ללא מחשב עקב פיצוץ במעבד (ממש פיצוץ [נו למה ציפיתי עם OC 4.8 בפנטיום 4] ) דרישות מינימליות למחשב הנייד: I5 430 כרטיס מסך חייב להיות טוב לגיימינג (1024 זיכרון ומומלץ תמיכה בHD ודיירקט 11) 500BG (אופצונלי אני יכול גם להסתדר עם 250 אבל כמה שיותר יותר טוב) 2G ראם (מומלץ 4) 15.6 אינץ (בכל זאת למשחקים) אם יש במחירים זולים אז אני אשמח כי אני חייל ואני משלם את זה >< תודה מראש, שחר
-
- 2 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להעזר בכם לבניית מפרט למחשב ל 70% גרפיקה (פריהנד / פוטושופ.. תוכנות דו מימד, בעבודה על מספר תוכנות בו זמנית) ן- 30% אינטרנט ואופיס, אם אפשר עם אופציה לעריכת ווידאו בפרמייר בעתיד (לא חובה), לא לשימוש למשחקים או תלת מימד בכלל. לאחר שיטוט של מספר ימים במספר אתרים ובעיקר כאן הגעתי למפרט חלקי , אבל התחלתי להתבלבל לגמרי מעודף אינפורמציה... ועקב התקציב המוגבל אני לא בטוחה איפה עדיף לצמצם... כאמור העלות עד 4000 שח ללא ציוד הקפי. מעבד Intel Core 2 Do E6300 (S775) 1.8 GHz 1066MHz 2MB Shared Cache 64 bit Box 3Y warranty גוף קירור למעבד (האם אני זקוקה לאחד??) Glacialtech Igloo 5071 Light Intel LGA775 Cooler - 28dBA לוח אם נאמר לי שלוח מבוסס על ציפ של אינטל 945 אי…
-
- 10 תגובות
- 869 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואני מתלבט בנוגע ל-3 דברים: 1.הלוח-אם 2.ספק 3.כרטיס מסך לגבי הלוח-האם אני רוצה לדעת איזה לוח-אם כדי לי לקנות שיעשה עבודה טובה ולא יעלה יותר מ-400 שקל... לגבי הספק אני יודע שחברת Enermax יותר טובה מ-Thernaltake אבל המחירים שלה יותר מדי גבהוים אז רציתי לדעת אם באמת ההבדל כזה גדול שכדי לי לקנת ספק Enermax או שזה בדר לקנות ספק Thermaltake וגם רציתי לדעת אם כדי 400W או 500W למחשב חדש... לגבי הכרטיס מסך אני רוצה לדעת מה כדי לי לקנות Nvidia 8600GT או ATI Redaon 2600Pro/XT ואם כדי לי לקנות של 512MB או של 256MB DDR3 טוב..בנוגע לתקציב אמרתי ללוח-אם עד 400 שקל...לגבי הספק זה עד 400 שקל... גם ולגבי הכרטיס מסך עד 550 שקל... מטרות המחשב הם משחקים(בינוניים-כבדים…
-
- 13 תגובות
- 869 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2600 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך עד כמה שאפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג... 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? אינטרנט וסרטים(לא HD) א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. מסן, אקפלורר, מדיה פלייר ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו …
-
- 8 תגובות
- 869 צפיות
-
-
אני מבקש עזרה בהרכבת מפרט מחשב אופטימלי מנועה בלבד. המחשב ישמש לשימוש כללי, אינטרנט, אופיס וכדומה. לא משחקים. אין צורך במסך, מקלדת, רמקולים, מערכת הפעלה. המחשב כנראה יותקן עם XP (אם זה חשוב) עקב שמרנות. תודה.
-
- 10 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום, אני חדש בתחום הניידים ויש לי שאלה בקשר למערכת ההפעלה של ה ASUS EEE PC1000H. אני רוצה לפרמט את ה XP שבא איתו בעברית ולהתקין XP באנגלית חוקי שיש לי מהמחשב השולחני. השאלה היא בסיסית והיא: אם אני יתקין את ה XP מהמחשב השולחני על המחשב הנייד, האם אני יראה את המודול של ה WIFI והמודל של ה BLUETOOTH אחרי ההתקנה? כלומר האם אנ יוכל להפעיל אותם לאחר ההתקנה במחשב הנייד למרות שבמחשב השולחני אין לי את החומרה הזו ובהתאם גם אין לי פיצ'ר של הפעלה שלהם ב CONTROL PANEL? האם ה XP שיש לי כרגע על המחשב הנייד וזה שעל המחשב הבייתי, הם גרסאות שונות? אני לא מתכוון בין HOME לבין PRO אלא, האם יש נניח XP PRO שמיועד למחשב בייתי ויש XP PRO שמיועד למחשב הנייד? אחרת איך מופיע לי פה ה WIFI ו ה BLUET…
-
- 5 תגובות
- 869 צפיות
-
-
לאחר ששאלתי שאלה כללית, הנה דרישות ספציפיות יותר, מקווה שתוכלו לעזור לי הפעם. אין לי הרבה מושג אז זה מה שהצלחתי לגבש נטבוק מיועד לנסיעה לכן קל וקטן (10-12 אינץ')- ישמש להעלאת סרטים דרך מצלמת וידאו (חיבור פייר וייר), גלישה אלחוטית ושיחות וידאו, וכתיבה ללימודים RAM מינימום 2 ג'יגה רזולוציה גבוהה למולטימדיה לפחות 2 USB ורצוי מאוד קורא כרטיסי זיכרון ו- fire wire bluetooth, כניסה של כבל רשת, חיבור ממש טוב לווי פיי סוללה לזמן ממושך. מצלמה ומיקרופון חשוב מאוד שיהיו טובים תקציב- עד 3500 חשוב שהיצרן יהיה אמין (מעדיפה דל אבל מוכנה לשמוע הצעות נוספות) http://ireland.dell.com/il/he/home/Laptops/laptop-inspiron-10/pd.aspx?refid=laptop-inspiron-10&cs=ildhs1&s=dhs סדרה 10 (בל…
-
- 3 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום , הוצע לי המפרט הבא ע"י אחת החנויות, בהתבסס על המפרט שקיבלתי כאן : Intel Core 2 Duo Processor E8400 3GHz 1333MHz 6MB Tray ¤799 ASUS P5Q-E ¤799 CORSAIR DDR2 2048MB 800MHZ CL5 ¤603 GeCube Radeon HD4870 512MB DDR5 PCIe ¤1400 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive ¤375 THERMALTAKE ARMOR BLACK + Window ¤914 CORSAIR HX 520W PSU ¤550 רציתי מחשב שיתמוך בקרוספייר, אבל אז יצא לי יקר מדי. שאלות : 1) בהנחה שלא אצטרך בסופו של דבר קרוס פייר, כיצד ניתן להוזיל את המערכת ? המארז נראה לי יקר מדי וכן לוח האם. 2) בהמשך לאותה שאלה, נניח וכן ארצה קרוספייר בעתיד, מהם לוח האם, המארז וספק הכוח הזולים ביותר (אך מספיק איכותיים) שיתאימו למערכת כזו ? 3) E8400 או Q9300?…
-
- 9 תגובות
- 869 צפיות
-
-
הי. אני רוצה לקנות מחשב עבורי- לשימוש בבית לצורך אינטרנט, סרטים וקצת תיכנות (לא משחקים). אני צריכה גם מסך LCD, ללא צורב ורמקולים. אני רוצה מחשב עמיד לכמה שנים שירוץ טוב. המראה לא ממש חשוב. אני רוצה לקנות באותה הזדמנות טלוויזיה שיהיה ניתן לחבר למחשב ולראות בה סרטים מהמחשב. ההתלבטות שלי היא בכמה דברים: 1. אני מתלבטת אם לקנות נייד- יש נייד של דל ב 4.5K שנראה לי מצוין. היתרון הוא שהוא לא תופס מקום. אני לא צריכה כל כך את הניידות, אבל זה נראה לי יתרון בתור מישהי שגרה בדירה שכורה. הבעיה- אני חוששת מאוד מגניבות. האם כדאי לקנות בגלל זה נייח? אין הפרש גדול במחיר מנייח+מסך. 2. עבור נייח- מבחינת חנויות יש את KSP ו IQPC. האם יש הבדל גדול במחירים/שירות? 3. לגבי מסך 19''- איזה מס…
-
- 9 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום כמו שהכותרת מספרת אני מחפש מחשב נייד למטרות הנ"ל בתקציב שנע בין 2500 - 3000. התקציב לא מטורף מידי אני יודע,אבל השימושים שלו בסיים למדי, תודה רבה !
-
- 13 תגובות
- 869 צפיות
-
-
חשוב: מעבד סביר, זיכרון 2GB, נפח אחסון של לפחות 320GB וכרטיס קול איכותי, וצורב DVD LS אם יש בSATA. תודה
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-