ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,384 דיונים בפורום זה
-
שלום אנשים, באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה מדעי המחשב ומתוקף כך אני זקוק לרכוש מחשב נייד. אני מחפש מחשב שיהיה בגודל סביר [13-14 אינצ' זה סביר או שזה לא נוח למחשב באוניברסיטה? או שאפשר ללכת על משהו כמו 15-17?], בעל משקל הגיוני וזמן סוללה שמאפשר להעביר יום לימודים תוך חיבור לWIFI. המחשב אומנם למטרת לימודים אבל אני לא שולל שהוא ייועד גם למדיה - סרטים ומשחקים. ואני מעוניין שהוא יריץ אותם בצורה טובה. ברמת העיקרון המחשב ישמש גם לעריכה גראפית [אם כי לא ברמה היסטרית, שימוש בPHOTOSHOP CS5 ומעט 3DMAX] תקציב למחשב: 4000-4500 ש"ח. כבר הרבה שנים שלא התעסקתי עם מפרטי מחשבים ובאופן כללי מעולם לא התעניינתי בעולם המחשבים הניידים, כך שאין לי שום קנה מידה לגבי מחירים של מחשבים נ…
-
- 2 תגובות
- 839 צפיות
-
-
הראשון : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=16941 של לנובו מגיע עם שנה אחריות ועם הרחבה ל3 יעלה סהכ 3030ש"ח השני : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=24464 של אסוס מגיע עם 3 שנים אחריות ועולה 3050ש"ח. כמו כן שני המחשבים מגיעים עם ווינדוס 10. התקציב הוא עד 3100 למחשב נייד שבו מעבד i5 לפחות עם 8gb זכרון . רציתי לדעת מה ההבדל העיקרי בין 2 המחשבים הנ"ל ומה לדעתכם יותר עדיף?
-
- 1 תגובה
- 839 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה המחשב נכבה תוך כדי עבודה, וללא כל התרעה מוקדמת, בעיקר כאשר הוא מחובר לחשמל (אך לא רק). הרבה פעמים לאחר שזה קורה לא ניתן להפעיל את המחשב מחדש מייד לאחר מכן. הוא מתחיל לעלות ונתקע על מסך האתחול (מסך לבן שכתוב עליו בגדול "lenovo"). כשזה קורה כל שנותר לי לעשות הוא לכבות את המחשב ולנסות להדליק אותו לאחר זמן ולקוות שיידלק. לעיתים אני נדרשת להדליק אותו 3 - 4 פעמים ברציפות עד שהוא נדלק. למישהו יש אולי מושג באיזה בעיה מדובר? תודה מראש למשיבים
-
- 4 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי HP DV7 שרכשתי בארה"ב, ולאחר שנתיים וחצי לוח האם נפח את נשמתו ועלות התיקון כ-1700 ש"ח. החלטתי לרכוש חדש במקום...עכשיו אני מתלבט האם לרכוש שוב בארה"ב מחשב נייד עם מפרט מעולה ועם אחריות רק לשנה http://tinyurl.com/3ap5tkz או להתפשר ולקנות ביותר כסף מחשב פחות טוב בארץ אך עם אחריות ל-3 שנים מה אתם הייתם עושים במקומי? תודה
-
- 7 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב אני לא יודע איזה תקציב אבא שלי רוצה הוא אמר מה שיהיה טוב אז נקנה. אתם יכולים לתת לי מפרטים טובים למשחקים וסרטים על בסיס AMD Athalon 64 Intel Pentium 4 800Mhz AMD Athalon XP לא במחירים מוגזמים. מחשב טוב מאוד בכמה שפחות כסף אני יודע זה בקשה גדולה אבל בבקשה תעזרו לי [glow=red,2,300]תודה לכל העוזרים![/glow]
-
- 2 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות מחשב חדש לעריכת סרטים (בעיקר premiere, after effects, וגם קצת פוטושופ ו-3d studio). התקציב הוא 2500 ש"ח. אני קונה דיסק קשיח חיצוני (320 ג"ב, לא כלול ב 2500 ש"ח האלו) כך שאין צורך להפציץ בנפח. חשוב שירנדר מהר ושתהיה אפשרות לחבר שני מסכים בעתיד. (בינתיים אני עובד עם מסך 19 של סמסונג 931bf). תודה מראש, גיא שפירא
-
- 13 תגובות
- 839 צפיות
-
-
יש לי מחשב msi ex400 עם מעבד t5800 שנרכש לפני 4 חודשים ב3400 ש"ח הצעתי למישהו שהוא יקנה לי את המחשב הזה Dell Vostro A840 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-a840.htm ואני אתן לו את שלי. יתרונות: מסך מט, מותג דל, 3 שנים אחריות, זכרון 800mhz חסרונות: דיסק 160 ג'יגה, אין מצלמה, כרטיס מסך אינטל ואני לא יודע לגבי הזמן סוללה של הדל, אבל בmsi היא מאוד חלשה האם כדאי לי? תודה.
-
- 6 תגובות
- 839 צפיות
-
-
מה שאני צריך זה מעבד, לוח אם, זיכרונות, HD ומסך. החנות שאני אקנה ממנה זה KSP בהרכבה עצמית, חשבתי על: מעבדי אינטל כמות מחיר סה"כ Pentium E2180, Bus800Mhz, s775, 1MB, DualCore, Life Time Warranty 1 370 370 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE - 3 Years Warranty כמות מחיר סה"כ 945GCM-S2C s775 1333Mhz, Intel 945GC, DDRII 667, VGA, PCI-E 1 250 250 זכרונות DDR II 667Mhz - Life Time Warranty כמות מחיר סה"כ 1GB Kingston 2 90 180 דיסקים קשיחים Western Digital - שלוש שנות אחריות כמות מחיר סה"כ 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II 1 199 199 מסכים LG - שלוש שנות אחריות כמות מחיר סה"כ L1953S 19'' LCD 5ms או במילים אחרות, מעבד E2180 לוח אם של ג'יגהבייט צ'יפסט 94…
-
- 5 תגובות
- 839 צפיות
-
-
היי אנשים, קיבלתי המלצות חמות על הפורום הזה מחבר שמאוד מרוצה ממחשב הגיימינג שהומלץ לו עליו. אשתדל לדבוק בפירוט שהוצע כאן אך כמובן אשמח לענות על עוד שאלות. הייתה לי יום הולדת לאחרונה והוריי מעוניינים לרכוש לי מחשב חדש בתקציב של כ2000-2500 ש"ח. עדיף לחסוך אם אפשר אבל אם ובמידת הצורך תציעו לי רכיבים שישתלם להשקיע בהם עוד כמה מאות שקלים, אני אשקיע אותם, מוכן להוסיף אפילו עוד 1000 ש"ח אם אראה שתהיה לכך השתלמות לטווח הארוך. אני משתמש במחשב לרוב בשביל עבודה ללימודים (אינטרנט וכתבן), גיימינג ועריכה גרפית דו ממדית בפוטושופ. מדי פעם אני משתמש בו גם לעריכת קבצי וידאו וסרטונים וייתכן שבעתיד אצטרך להשתמש בו לעריכת קבצי וידאו דו ממדיים בתוכנת פלאש ודומותיה. סך הכל, המחשב צריך לשאת…
-
- 2 תגובות
- 839 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד 13\ 15.6 אינץ' עם לפחות כרטיס מסך 650M לא מעוניין במחשבים של MSI ו\או מחשב כבד 3 קילו + היש חיה כזו? תקציב 6-8K
-
- 6 תגובות
- 839 צפיות
-
-
הי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, לכן אני מתחיל לעבוד בקרוב. בכל מקרה, רציתי לקבוע תקציב יעד, אז רציתי לשאול- אני מעוניין לקנות מערכת חזקה למשחקים, שתוכל להפעיל את המשחקים היום על הגדרות גרפיות גבוהות, עם לוח אם שאוכל לשדרג בעתיד (לדוגמא, שיצאו כרטיסי הDX10), אני אשמח עם הלוח יכלול גם מערך AGP (ל7600GT, אני רוצה לקנות בינתיים כרטיס מסך למערכת הנוכחית שלי, שאוכל להנות ממשחקים עד השידרוג. וכדי שלא אצטרך לקנות כרטיס חדש לפני הDX10...), מישהו יכול לתת לי תקציב יעד למערכת כזו? אם תוכלו להוסיף מפרט זה יהיה נחמד. ועוד שאלה, כדאי לקנות בינתיים את ה7600GT? או לחסוך גם את הכסף הזה למערכת, כי יכול להיות שזה יקח כמה חודשים טובים עד שיהיה לי מספיק כסף למערכת חדשה... ואין לי סבלנות לחכו…
-
- 2 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אני מתכנן בניה של מטריצה 3 על 3 של מסכי 22 אינצ לקיר בבר , הרעיון שיראו בכל מסך תמונה או סרט שונה או בכולם תמונה אחת גדולה . קיבלתי הצעה ואשמח לתגובה ENERMAX PHOENIX ECA3162-B HEC WIN+700 700W ASUS P5Q PREMIUM Intel Dual Core E5200 TRAY ARCTIC COOLING Alpine 7 GT SEAGATE ST3500410AS 500GB SATA-2 16MB Sony Optiarc AD-7240S X24 Dual Layer DVD+/-RW SATA BLACK OCZ OCZ2G8002G 2GB 800MHz CL5 SAPPHIRE HD 4870X2 2GB DDR5 PCI-E GAINWARD 8400GS 512MB PCI-E+HDMI 471846200-9726 X 3 HANNS-G HG216D 22" (21.6) 5Ms 1:1000 Wide LCD + HDMI X 9 האם יש פתרון אחר ? האם יש פתרון יותר זול ? מה אתם אומרים ?
-
- 4 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום לכולם, דרישות מעבד I7 מהדור החדש אפשרות גם ל I5 במידה ולא נכנס בתקציב. כונן 128 ומעלה SSD 8גיג זכרון מסך בין 13-14 אינץ.כרטיס מסך טוב שיוכל להריץ את משחקים באיכות טובה. עדיף שיהיה כמה שיותר קל ונוח כי הוא משמש גם ללימודים ועבודה המחשב משמש בעיקר לפעולות יום יום אבל חשובה האופציה של הרצת המשחקים ואם יהיה טאץ זה תוספת נחמדה אבל לא MUST. אין לי בעיה גם לחרוג מעט במידה וזה שווה את זה, תודה רבה לעוזרים !
-
- 1 תגובה
- 839 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה נשרף לי הלוח-אם והספק. ניסיתי לתקן את המחשב הישן וזה לא הלך. יש לי דיסק קשיח 500G חדש, ספק כח 500 W חדש, כונן DVD ומארז וכרטיס מסך geforce 7600 gs pci . אני צריך: לוח-אם. מעבד. זיכרון. שימושים: גלישה, משחקים לא כבדים מדי, תוכנות מקצועיות (MATLAB), תכנות ב C. חשוב לי שהמחשב יחזיק מעמד 4 שנים (בערך). הכי חשוב: אני מריץ מערכת הפעלה לינוקס - אובונטו לכן כדאי שהרכיבים יהיו ידידותיים אם אפשר. תודה מראש על העזרה
-
- 9 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אני צריך מפרט של מחשב לאנטרנט ועבודה משרדית כולל מסך, מקלדת ועכבר עד 5000. תודה
-
- 6 תגובות
- 839 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין להרכיב מחשב לעיבוד וידאו שכולל המון המון רינדורים (Full HD כמובן) עם עבודה גם על EDIUS 6 גם על הADOBE Premiere/After Effect זוללי הזכרון וגם על תוכנות כמו MAYA ודומות. אני כיום עובד על מחשב מאד מיושן שמצליח להריץ את תוכנת הEDIUS ... אבל לוקח לו נצח לרנדר דברים קטנים. בכל מקרה, התקציב כרגע עומד על סביב 6K (אני יכול לספוג חריגות קלות) כך שמעבדי הi7 extreme (כל משפחות ה-6 ליבות) נופלים לי. אני מניח שאצטרך כרטיס גרפי שיתמוך ביותר ממסך אחד כדי לעבוד בצורה נוחה יותר (2-3?). אז: 1. הייתי שמח לקבל מפרט מתאים מפי המומחים 2. הייתי רוצה לשאול האם יש עדיפות לעבודה בiMac (או אפילו שימוש בMac Mini) על עבודה במחשב בעל spec דומה שמריץ מערכת מייקוסופט? 3. מחר יש …
-
- 6 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד מ KSP או מאייבורי אילת לצורך לימוד תכנות במכללה , ויש לי מספר שאלות: מה עדיף:1. מעבד i7 למעבד m?2.DELL או LENOVO? 3.SSD או HDD או SSHD? 4.על איזה מחשב אתם ממליצים? התקציב הוא עד 6,000. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 839 צפיות
-
-
מעוניין למכור את הנייח שלי, כמה לפי דעתכם אני יכול לקבל עליו ( מה יהיה מחיר הוגן לבקש)? מעבד : I7 4770k מאוור : Noctua DH 14D לוח אם: Asus sabertooth Z87 זכרון : Corsair vengeance 2X8 1600MHZ כונן 1 : Samsung Evo pro 256GB כונן 2 : Western digital black 2T כרטיס מסך : שני כרטיסי מסך של Gigabyte windforce 780 OC Sli ספק כוח : Seasonic 1000W gold edition מארז : Corsair 600t צורב : Asus x24 האם יש המלצות לאיפה אני יכול לפרסם ? העלתי את הנייח ביד שתיים אבל נראה לי שבטוח קיים מקום קצת יותר טוב לזה... חשבתי לקחת בסביבות ה 4000-4500, אלא אם כן נראה לכם שהוא שווה יותר ? תודה
-
- 3 תגובות
- 839 צפיות
-
-
המחשב נועד לעשירון העליון. תנו הצעה של מחשב עד 20,000 ש"ח שיכלול את הכל. ואני רוצה גם שתהיה מערכת קירור מים עם מארז יפה.
-
- 6 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אני ואח שלי קונים מחשבים חדשים (שלי נהרס ולו יש בר מצווה) ורציתי המלצות למפרטים... יש לי מפרט בערך אבל אני צריך לשפר אותו. המחשבים צריכים להיות מאותה חנות, עדיף iqpc אלא אם כן יש משהו יותר טוב. 1) לאח שלי, תקציב: 7000 כולל מסך, אפשר לחרוג קצת מהמחיר. משחק להרצת משחקים חדשים (כמו crysis וכאלה..), אינטרנט, קצת סרטים וקצת פוטושופ. מארז שקט כמה שיותר לא משנה איך נראה.. הכי מכוער שיש לא משנה. מסך 20 אינצ' טוב למשחקים וסרטים. לא לOC בשום צורה... בציוד הקפי צריך עכבר נטען אלחוטי (או אם זה עולה הרבה אז לא נטען) ורמקולים 5.1 סבירים (לא חייבים לרשום במפרט אבל לקחת בחשבון במחיר). הנה המפרט שבניתי עד עכשיו (לתת כיוון למחשב): מעבד : INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 STEPING G0 - BO…
-
- 8 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות את Asus G75VW והכרטיס מסך שיש זה GTX 660M, השאלה שלי אם אני ארצה בעתיד לשדרג לדוגמא ל-GTX 675MX תהיה לי אפשרות ? ועל הדרך, אם מישהו כבר רכש את המחשב הזה ויהיה אפשר לקבל חוות דעת וכו' אני אשמח. שבוע טוב!
-
- 3 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום מאחר ואני תקוע עם מחשב שהוא לא שיא הטכנולוגיה, החלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש. המחשב מיועד למשחקים בעיקרו, התקציב כ-4500ש"ח, ללא מסך, אין סיכוי שאני עושה אוברקלוק. עזרו לי בפורום אחר להרכיב את המפרט הבא: AMD Athlon 64 3000 CPU OEM 2.0GHz L2-512K FSB-1600MHz, Socket 754 (retail) ש"ח 920 A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 ש"ח 603 EPoX EP-8KDA3J nVIDIA nForce3 250Gb 754-pin AMD-64 Socket 754, nVIDIA nForce3 250Gb, 3 x DDR400, AGP x8, 6 x PCI, Gigabit LAN, 2 x S-ATA-150, 8 Channel Sound ש"ח 570 Raidmax 822WBP COBRA 420W Silver Original ש"ח 375 WD SATA 160GB 8MB 7200 RPM ש"ח 584 XFX nVIDIA GeForce 6600GT AGP 128mb ש"ח 1100 כונן Mitsumi Floppy 1.44 50 ש"ח 50 …
-
- 9 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום , אשמח לקבל הצעה למפרט למחשב הכי מהיר שאני יכול לעבודה משרדית. 1. התקציב: 2,500 ₪, עדיף לא לחרוג 2. שימושים: עבודה משרדית, תוכנות עיקריות: מיקרוסופט אופיס (כבד), אדובי פיירוורקס (כבד) תוכנות פוטושופ ועריכה של סרטונים (קליל) 3. ציוד הקפי: אין צורך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 ? 5 עדיף שקט כמה שיותר בתקציב הרלווונטי (אם השקט לא משמעותי במחיר אז 8) 6. אוברקלוק: לא מתוכנן 7. מערכת הפעלה: אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא. (אזור השרון). 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? היום - מחר. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? כמה שיותר מהיר (כמובן ביחס לתקציב). 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא אתנגד - א…
-
- 2 תגובות
- 839 צפיות
-
-
שלום לכולם, זה מפרט למחשב שאני רוצה לקנות, אשמח עם תאירו ותעירו לי על חומרה טובה יותר קבלו: מעבד: AMD ATHLON 64 3000 + BOX (מה זה לעזעזל BOX) + מאוורר silentboost לוח אם: כאן לא ידעתי מה יותר טוב אבל בסוף בחרתי, EPOX 8HDA3J למעבדי AMD 64 זכרון : TWINMOS 512MB (השאלה עם הלוח אם שבחרתי תומך בשני סלוטים של 512MB!!!!!!!) כרטיס מסך: GIGABYTE RADEON 9800 PRO 128MB 256BIT - יש משהו יותר טוב!!!!!! מארז: COMPUCASE, אני צריך משהו חזק עם יותר מאוורר אחד על המארז, אבל בסביבות 350 ש"ח. הסכום שאני רוצה להשקיע זה עד 4500 ש"ח, אני עומד בזה???
-
- 5 תגובות
- 839 צפיות
-
-
המפרט צריך לכלול מחשב ללא מסך,ציוד היקיפי וHDD אופציאונאלי. עדיף עם אפשרות ל-CF... תודה
-
- 9 תגובות
- 839 צפיות
-