ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
סוף סוף ובמזל טוב אני הולך לקנות מחשב חדש. ככה, יש לי אפשרות להשיג בזול משמעותית כל מפרט אז הרשתי לעצמי קצת להתפרע. אני צריך את דעתכם על המפרט הבא. אני האמנם מבין בכל הקטע של מפרטים אבל אני אשמח בכל זאת להצעות לשיפור או אלטרנטיבות. השימושים שלי במחשב הם מאוד כבדים. בראשונה זה משחקים, גראפיקה ברמה גבוהה, מוסיקה (ועריכת סאונד בעתיד הקרוב) ובכלל שימוש רגיל וכבד מאוד במחשב, אז מצתייר מכאן שאני צריך מפרט All around וזה בדיוק מה שבניתי. השקט חשוב לי יחסית (סקאלה של 7-8), וזה בא עם מסך ה-22" המפורסם של דל. מתוכנן OC מאוד גדול למעבד, לכן גם לקחתי זכרונות במהירות המקסימלית למרות שהמעבד לא תומך בהם (מתוכנן שדרוג של המעבד בעתיד, אז ככה שהמהירות שלהם תהווה לי מתישהו יתרון, וה…
-
- 2 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום חברה, אבא של חבר שלי מעוניין לקנות נייד לכל מה שציינתי מעל. עכשיו לגבי משחקים, הוא ישחק COD4 וBF2142 זה מה שחשוב לו שירוץ שם, בנוסף הוא מבקש אם אפשר גם מסך 15 או 17 אינ'ץ, עד 5000 ש"ח אבל עדיף בפחות אם אפשר, תודה.
-
- 0 תגובות
- 725 צפיות
-
-
אהלן, חבר ביקש שאבנה לו מפרט למחשב מפלצת אבל לאו דווקא למשחקים. הוא מהסוג אנשים האלה שאין להם סבלנות בגרוש. משחקים פחות מעניינים אותו אבל הוא דורש שהמחשב יהיה "טיסן לא מהעולם הזה" כדבריו. הוא לא רוצה שיהיה דבר כזה כמו "לחכות" ומוכן לשלם על כך כמה שצריך. בקיצור, שיהיה מהיר בצורה היסטרית וכמה שיותר יותר טוב משחקים לא קריטי בכלל עדיף כמה שיותר שקט אין צורך ב-OC אין צורך במסך תקציב: כמה שצריך תודה לכולם
-
- 5 תגובות
- 962 צפיות
-
-
מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית כבדה (מספר תוכנות משרדיות שירוצו בנוסף למספר חלונות אקספלורר יחד), תכני HD - סרטים שיורדו מהרשת משחקי רשת המשחק הכי כבד-סימולטור טיסה של מיקרוסופט. האם יש צורך בציוד היקפי? כן - מקלדת ועכבר אלחוטיים האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב? לא ממש, אני אוהב שיש הכל מהכל. עד כמה השקט חשוב - המחשב יעמוד במרכז הבית-חדר עבודה פתוח ולכן חשוב שיהיה שקט. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? חלונות 7 מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אין העדפה לחנות, העיקר שתהיה אמינה. איזור דרום עד מרכז אגב- איך פנדה? האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? כל סוגי החיבורים יבואו בברכה. חשוב כמובן HDMI. דיסק קשיח- לפחות 1 טרה. כרטיס מסך חזק ככל האפשר למחשב מסוג זה. מא…
-
- 3 תגובות
- 700 צפיות
-
-
אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא, רגע לפני קנייה. המחשב ישמש בעיקר לגיימינג, מבוסס INTEL עם מע' הפעלה WIN 7 ומסך סביבות ה 22-24 אינץ' שאלות: 1. מה דעתכם על השילוב של ההארדיסקים - ה WD שישמש למערכת הפעלה וה F3 לטובת המשחקים. יש סדרה טובה יותר של WD מאשר ה BLACK? 2. דעתכם על הלוח אם שנבחר? אפשרי לקחת משהו טוב יותר בסביבת המחיר הזו? 3. דעתכם על המעבד? עדיף I5 750 על פניו? - לא כ"כ מפריע לי ה 400 שח הבדל ביניהם. מעדיף לשלם קצת יותר לטובת ביצועים.. 4. איזה זכרונות כדאי לקחת? האם השילוב שנבחר הוא טוב? (סה"כ 8 ג'יגה זכרון).. השאלה אם Gskill שנבחר יתן יציבות ומהירות... 5. איפה לדעתכם הצוואר בקבוק במערכת? מסך: [..] LG LCD 21.5" W2261VP 2ms DVI HDMI FULL HD WIDE ₪1079 מעבד: [..] …
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אלוהא, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש, שיהווה פלטפורמה נוחה לשדרוגים עתידיים. אני בונה על המחשב הנוכחי שלי לחלקים, כדי להוזיל בעלויות. כרגע אני שוקל להעביר את הרכיבים הבאים למחשב חדש: צורב מעולה של NEC 2GB RAM 400MHz (מחולק ל-2*512 ועוד 1GB, כולם של קינגסטון) כרטיס מסך ATI Radeon HD4670 סיבת הקניה/שדרוג הפוך היא פשוטה. הפלטפורמה הנוכחית שלי מצויינת לי, אך מכיוון שמדובר במארז Asus Barebone מיני, די ישן (וכבר מלא אבק) אני חושב שהגעתי למקסימום ניצול החיים שלו. חשוב לי שהמחשב החדש ישתמש בציוד הקיים שציינתי מקודם. אין לי בעיה לדעת שכרטיס המסך הזה ייצור לי צוואר בקבוק ואני אצטרך לקנות אחד חדש יותר עוד שנה אם אני ארצה "לעלות שלב". עוד כמה דברים חשובים: - HDD גדול (טרה או טרה…
-
- 3 תגובות
- 703 צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי תופעה מאד מוזרה במחשב הנייד שלי. כאשר המחשב פועל על סוללה , מהרגע שהווינדוס עולה הוא קופא לאחר 2-3 דקות (הכל קופא , שום דבר לא מגיב). כאשר המחשב פועל על חשמל הוא עובד פיקס. אבל זה כבר המוזר , כאשר אני מעלה את הווינדוס בSAFE MODE המחשב פועל פיקס על הסוללה :s05: אני ממש מיואש מהבעיה הזאת , יש לציין שהיא החלה להופיע פתאום. דברים שעשיתי בשביל לנסות להתגבר על הבעיה: פירמטתי את המחשב והתקנתי ווינדוס 7 (לפני זה היה מותקן XP והיתה אותה תופעה) עדכנתי ביוס + embedded עדכנתי ווינדוס עדכנתי power manager שחזרתי הגדרות יצרן לביוס. בדקתי עם סוללה אחרת טובה וגם אותה תופעה מה יכולה עוד להיות הבעיה?? מדובר ב R50e. נ.ב. העלתי את המחשב על סוללה ונכנסתי לביוס ושיחקתי אי…
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ללא ציוד הקפי רק מסך. ומינימום 4 GB זה בעיקרון למשחקים כבדים.. יש מפרט שמישו בנה לי תגידו לי מה דעתכם ....................... מעבד AMD Athlon II X4 620 Box ₪522 כמות:1 סקאי פי.סי חנות המחשבים המקצועית בישראל - מעבדי AMD - מעבד AMD Athlon II X4 620 Box לוח אם Gigabyte GA-MA770T-UD3P ₪502 כמות:1 סקאי פי.סי חנות המחשבים המקצועית בישראל - לוחות אם למעבדי AMD - לוח אם Gigabyte GA-MA770T-UD3P כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪252 כמות:1 סקאי פי.סי חנות המחשבים המקצועית בישראל - דיסקים קשיחים - כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB זיכרון OCZ DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-20 Value ₪183 כמות:2 סקאי פי.סי חנות המחשבים המקצועית ביש…
-
- 9 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב של ASUS דגם UL50 VT יש לי אפשרות לקנות אותו גם און ליין דרך EBAY או AMZON וגם פיזית בחנויות כגון B&H אני יודע שבקניה הפיזית אני צריך להוסיף מס על המחיר שהם מציגים האם זה כך גם בקנייה און ליין? יש מקום ממולץ או זול יותר כמו האתר של דל רק עבור ASUS ? תודה חזי
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Intel Core i5 750 2.66GHZ 8MB LGA1156 BOX, יחידות 1 ₪1100 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=5911 Gigabyte GA-P55A-UD3 Intel P55 LGA1156, יחידות 1 ₪780 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=6525 Kingston HyperX DDR3 4GB Dual Channel 1600MHZ CL9, יחידות 1 ₪730 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=6521 WD 500GB 7200RPM 16MB SATA2, יחידות 1 ₪255 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=123 SAPPHIRE RADEON HD4670 1GB DDR3 PCI-E, יחידות 1 ₪420 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=4124 TZAG MIDI-ATX 630 BLACK+SILVER 500W CASE, יחידות 1 ₪230 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=5328 NEC DVDRW AD5240S BLACK X24 DUAL L…
-
- 4 תגובות
- 658 צפיות
-
-
אני צריך מחשב חזק מאוד שיעבוד 24/7 למשחקים כבדים חדשים בעיקר כמו COD MW2, קרייסיס, באטלפילד באד קומפני 2 ועוד בנוסף מפרט שמתאים לסרטים באיכות HD למסך 23 אינץ' FULL HD חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט במיוחד ולא יתחמם יותר מדי כמו כן שיחסוך בצריכת חשמל לקראת החורף ללא OC אבל שיתאים למערכת הפעלה ווינדוס 7 אולטימייט (שיריץ גם משחקים שמותאמים לXP)
-
- 4 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אוקיי, צריך מפרט גיימינג בתקציב 3600-3800. ישלי מסך 19' אז כמובן שאני משחק ברזולוציה קטנה יחסית. אין צורך בציוד הקפי בשום אופן. לא מתכנן לבצע OC בזמן הקרוב וגם אם כן (ונראלי שלא) הוא היה קל. כמובן שהמחיר אינו כולל מערכת הפעלה אמממ רק מSKYPC או KSP כל חנות אחרת לא באה בחשבון בכלל D: זהוא... חשוב שיהי מארז טוב עם זרימת אוויר טובה וכמה שיותר LED'S חח שיהיה זוהר ויפה אבל לא הכרחי אממ זהוא, תודה D:
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מפרטים למשפחה שלי. האחד מחשב ביתי לשימושי אינטרנט, מסמכים, וכדומה, בתקציב 1700 שח בערך. צריך לכלול מחשב בלבד (ללא ציוד היקפי) מחשב שני אותו דבר רק עם עבודה חובבנית בפוטושופ ותמונות. אולי העדפה לI5 בכ3000 שח ללא ציוד היקפי. יש עדיפות לפנדה כי יש באזור שלי (בנימינה), אם לא אז TMS או מישהי אמין ששולח בדואר תודה!!!
-
- 8 תגובות
- 856 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לעזור לחבר למצוא פאנל, לאחר שמסך המחשב שלו ניזוק. מדובר במסך 16" של HP Pavilion dv6-1050us עד כמה שהיה ידוע לי, הפרמטרים היחידים שצריך לבדוק הם: גודל המסך וסוג התאורה. הוא לעומת זאת העיר את תשומת ליבי, לכך שבהצעה לקניית פאנל "מקורי" ישירות מ-HP, כתוב: 512357-001 16inch widescreen BrightView BV display panel IMR, with web camera and microphone אני לא מבין כל כך מדוע אזכור המצלמה והמיקרופון השתרבב לכאן, וזה קצת ערער לי את הבטחון בנוגע לגנריות של החלק הזה, שחשבתי שאפשר להחליף בכל מסך שעונה לקריטריונים שכתבתי בהתחלה. אשמח לקבל עצה בנושא. תודה מראש, אלמוג.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב ישמש לשימושים בסיסיים, אינטרנט, סרטים, עבודות OFFICE. אשמח לקבל המלצה למחשב שיתאים לצרכים אלו, אם יש אפשרות יהיה לשחק במחשב במשחקים בסיסיים זה יהיה נהדר. יש לתת חשיבות לביצועיי סוללה, כמה שיותר זמן עבודה יותר טוב, אני מצפה שזה יגיע ל 3-4 שעות עבודה רצופות ללא הטענה. אשמח לקבל 4 ג'יגה זיכרון מערכת הפעלה Win7 אם יש אפשרות לקבל יציאת HDMI אני מאוד אשמח, אם אין לפחות שתהיה אופציה לחבר למסך טלוויזיה. מעדיף דגם של חברת DELL אבל אפשר להתגמש על מחשב מסוג של HP או Lenovo, אבל עדיפות הכי גבוהה ל DELL חובה שלוש שנים אחריות. אם יש משהו מתאים שחורג מהתקציב בעד 500 ש"ח אפשרי לשקול אותו, אז אנא ציינו גם את זה, בכל מקרה לנסות לא לחרוג מהתקציב. תודה רבה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
קניתי את המחשב הזה לא מזמן : http://www.elive.co.nz/hp-pavilion-dv5-1209ax-laptop-t11757.php?utm_source=priceme&utm_medium=cpc וכשאני מריץ משחקים לדוגמא כמו cod 6 הוא מריץ לי חלק והכל אבל לפעמים נתקע ממש ...עכשיו יש לי 2 giga זיכרון האם זה בגלל זה ..? צריך להוסיף עוד 2? או שזה בגלל המעבד או הכרטיס מסך?
-
- 5 תגובות
- 748 צפיות
-
-
אז ככה, קניתי Dell Inspiron 1545 לפני כחודשיים (מאוד מרוצה ממנו). חיכתי וחיכתי לקבל את השדרוג לווינדוס 7, אבל אני לא ממש רואה את זה קורה (הדל האלה חבורה של מפגרים, פתאום אומרים שהם לא עושים משלוחים לארץ, למרות שאני מכיר אנשים שקיבלו את השדרוג, אז כרגע, אין שום דרך לקבל את השדרוג חינם...)... בכל מקרה, כנראה שאני אשדשרג "בדרך כזאת או אחרת..." השאלה היא, כל עניין הדרייברים. מאיפה אני משיג את כל הדרייברים הדרושים למחשב? צריך פשוט להכנס לאתר של דל ולהוריד את כל הדרייברים הזמינים? ניראה לי מעט טיפשי משהו... אשמח לשמוע מה האנשים פה עשו שהתקנתם ווינדוס חדש (בהתקנה חדשה, זתומרת להסיר את הקודם) עם כל סוגיית הדרייברים הזאת...
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 1800 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. מה זתומרת אפילקציות? המחשב הזה ישמש רק לאינטרנט, עבודה משרדית וכל מה שמחשב ישמש אדם ממוצע שלא משחק במשחקים (אולי רק במשחקי פלאש).... ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). X ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. X 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא צריך כרטיס מסך נפרד וכונן ד…
-
- 6 תגובות
- 643 צפיות
-
-
שלום, אחרי 7 שנים שאני נגרר עם אותו מחשב חשבתי שהגיע הזמן לשדרוג טוטלי, כלומר החלפה במחשב חדש, מבלי שאחשב למושחת... ההבנה שלי בחומרה היא די מוגבלת ואני גם לא מתמצא בחידושי הטכנולוגיה האחרונים בתחום. לכן כך עזרה תוערך ותבורך. ולשאלון: 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח. אבל זה מחיר שרירותי של מישהו שלא כל כך מבין אז אפשר לחרוג מעט לכל כיוון. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: שימושים כלליים: אינטרנט, תוכנות משרדיות, תכנות, גרפיקה קלה וקצת סרטים ומשחקים קלים מזדמנים. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. אופיס, ויזואל סטודיו 2008, פוטושופ. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם…
-
- 2 תגובות
- 635 צפיות
-
-
חשוב שהיה בו hd 4650 או אם אפשר יותר אז בשמחה אין אפשרות לחריגה תודה ויום טוב
-
- 0 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתלבט בין hp pavilion dv6 1110ej מפרט:http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=735497 לבין hp pavilion dv2 מפרט: http://www.pdastore.co.il/pdastore/product.aspx?p_id=10453 השימוש: באמצע השבוע אני בצבא ככה שהמחשב יהיה איתי ואני מתכוון בסוף כל יום לגלוש איתו באינטנרט, לראות סרטים, מוזיקה, מסגנר וכו' בסופי שבוע שאני נמצא אני מתכוון לחבר את המחשב לlcd שבחדר שלי באמצעות hdmi, להתקין לו עכבר ומקלדת אלחוטית ולעבוד מהמיטה, הכוונה היא לראות סרטים במערכת קולנוע ביתית, לשמוע מוזיקה ואינטרנט מה עדיף מבינהם?
-
- 4 תגובות
- 741 צפיות
-
-
עדיפות לKSP או איבורי או כל חנות באיזור כפר סבא זה מה שבניתי בנתיים: Core 2 Duo E7500, 1066Mhz, s775, 3MB Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s775 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5QPL-AM s775 C2Q 1333Mhz, Intel G41, DDR2 800, PCI-E, HDAudio זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value דיסקים קשיחים Western Digital 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II WD1001FALS כרטיסי מסך OnBoard Intel GMA GMA X4500 כרטיסי קול On Board 5.1 Channel Audio צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשתות On Board 10/100/1000 מארזים CoolerMaster Elite 335 Black (No PSU) ספקי כוח Hec 500TD-TF 500W 2x8cm fan 24pin מקלדות none עכברים none רמקולים none מסכים none תוכ…
-
- 10 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום חברים , מישהו יכול להמליץ על שילוב מעבד + לוח + זכרון בסביבות 1500 ש"ח ? דרוש מעבד שתומך בוירטואליזציה שימושים עיקריים : אינטרנט סרטים ואופיס (כמובן על win 7 ) . רב תודות !
-
- 3 תגובות
- 535 צפיות
-
-
מעבדי אינטל Core 2 Duo E7500, 1066Mhz, s775, 3MB Tray מאווררים וגופי קירור none לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5KPL-AM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, VGA, PCI-E, HDAudio זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Samsung Value זכרונות none זכרונות none דיסקים קשיחים Western Digital 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD3200AAKS כרטיסי מסך Zotac 9600GT Synergy 1GB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E כרטיסי קול none צורבים LG DVD±RW GH22NP20 x22 Beige IDE ציוד רשתות none מארזים 7001 Midi ATX Tower Case Black With 450W ספקי כוח none מקלדות none עכברים none רמקולים none מסכים none תוכנות none כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD FLOPPY none מחירון עבודות במעבדה הרכבת מחשב חדש עד 3000 שקל מחיר הח…
-
- 1 תגובה
- 590 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד כמצוין למעלה עם מערכת הפעלה וינדוס 7 גרסה ביתית מקורית לאחרונה נתקע לי המחשב והייתי חייב לבצע כיבוי אלים (עם הכפתור). לאחר ההדלקה הופיעה לי תוכנה בשם כלי תיקון האתחול שמנסה למצוא בעיות (שכביכול יש) באתחול המערכת. התוכנה לא מצאה פתרון לבעיה ולא מאפשרת כניסה לוינדוס אלה לבצע הפעלה מחדש וכך שוב ושוב. ניסיתי להפעיל את המחשב במצב בטוח או כל מצב אחר, אבל בכל מקרה זה מגיע למסך הוינדוס עם התוכנה לתיקון האתחול רצה. עזרה בבקשה . . .
-
- 4 תגובות
- 794 צפיות
-