ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2850 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל כמה שאפשר וצריך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?בלי לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים וקלים ואינטרנט וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:BF4 / BFBC2 / GTA IV וכו' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות / אולטרה (לא חובה אם פילטרים בכל משחק) 3. האם יש צורך בציוד הקפי …
-
- 3 תגובות
- 881 צפיות
-
-
הוא הלך לחברת מחשבים אצלנו ונתנו לו את המפרט הבא הוא ביקש ממני שאני יבדוק לו אותו אז אם בבקשה תוכלו לבדוק אתזה מעבדי AMD כמות מחיר סה"כ Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE 1 830 830 לוחות אם למעבדי AMD ABIT כמות מחיר סה"כ KN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II 1 610 610 זכרונות DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512Mb 400MHz Kingston Hyper-X (CL2) 1 550 550 כרטיסי מסך Sapphire (ATI) כמות מחיר סה"כ X550 PCI-E 256MB +TV, DVI 1 495 495 כרטיסי קול כמות מחיר סה"כ PCI Sound Card 5.1 1 70 70 דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 80GB 7200 8MB WD800JB 1 345 345 כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 (Black) 1 50 50 כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD DVD כמות מחיר ס…
-
- 9 תגובות
- 881 צפיות
-
-
נתחיל במה שכבר יש: מעבד: Intel - I5 661 כונן: Intel SSD 80GB X25-M התכנון המקורי היה למחשב עם אופציית HD לסרטים ו- casual gaming (כרגע משחק diablo2 warcraft3 עם מחשבה על SC2) ולכך הגרפיקה המובנית הייתה אמורה להיות מספיקה. ה- SSD למערכת הפעלה כדי שיעלה מהר ולכל שימוש רגיל, כל השאר: תמונות, מוזיקה, סרטים על דיסק קשיח פנימי המפרט המתכונן המקורי: לוח: ga-h55m-usb3 gigabyte מחיר 600 ש"ח זכרון : 2x2GB kingstone מחיר 650 ש"ח דיסק קשיח שני: 0.5Tb westren digital מחיר 220 ש"ח ספק: enermax 450W מחיר 320 ש"ח מארז כלשהו יחסית שקט במחיר של עד 300 ש"ח להעביר צורב ישן (מאוד ישן) או לקנות אחד חדש 120 ש"ח סה"כ: 2200~ ש"ח אחרי מחשבה החלטתי שהייתי רוצה קצת יותר (diablo3 שעומד לצאת {מתישהו} …
-
- 5 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב טוב למשחקים שיחזיק כמה שיותר. כמובן שיריץ כל משחק (נתפשר לגבי crysis) על ההגדרות הכי גבוהות. הרכבתי מפרט מפוקס פי סי. אם אפשר שגם שאר המפרטים שתציעו יהיו משם. אני צריך שתתנו ספק למפרט הזה ותשפרו כמה שאפשר, כי יש מה לדעתי. Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz + AC Freezer 7 Pro ¤889 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1118 Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 ¤380 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=101 G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI CL5-5-5-15 ¤455 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1152 Connect3D Radeon HD4870 512MB DDR5 PCIe ¤1360 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1262 Samsung 640GB HD642JJ HDD - SATA II 7200rpm…
-
- 10 תגובות
- 881 צפיות
-
-
CTX CRT 17" - VL700 - Monitor 639.21 WD 80GB-8MB JB -7200RPM ATA100 442.53 COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - white 312.90 EPOX EP-8RDA+ Rev 2.1 (nforce2 ultra400) - ATX 505.11 256MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original 268.20 AMD ATHLON XP (BARTON) 2500 - 512K Cache, 333FSB (RETAIL - 3 Yea 607.92 Microsoft - Multimedia Keyboard + Wheel Mouse Optical - PS2 169.86 LEADTEK - Geforce FX 5200 128MB DDR - TV OUT - Retail 460.41 התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) 169.86 סך הכל לתשלום: 3,576.00 ש"ח אשמח לשמוע הערות על המפרט, או כל דבר אחר שיעזור לי להגיע למפרט הטוב ביותר עבור התקציב שציינתי לעיל. תודה.
-
- 7 תגובות
- 881 צפיות
-
-
מחפש עבור קרובי משפחה מחשב נייד שישמש כמחשב ביתי בבית קטן עם מגבלת מקום. יהיה רוב הזמן בבית ולכן אין בעיה אם הוא יהיה כבד. עדיף לא לעבור את 2000 ש"ח. מקסימום 2500 ש"ח. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך: לפחות 15.6 כמה שיותר גדול יותר טוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? אין מגבלה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא. יוכל לעבוד רוב הזמן מחובר לחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB רגיל או 250GB SSD * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכ…
-
- 1 תגובה
- 881 צפיות
-
-
שלום, אשמח בעזרה ליצור מפרט לעבודה בגרפיקה תלת מימד סקאצ' אפ ורינדורים אין צורך במסך או בכל ציוד הקפי, כולל צורב DVD וכו'.. אין צורך לתת דגש לכרטיס קול חזק לספק מטורף או למארז חתיך... אין צורך לכלול מערכת הפעלה, אך אופק שידרוג בהחלט אפשרי... הכי חשוב שהמחשב יתן בראש בשרטוטים בתלת מימד וברינדורים.. ואם התקציב לא יאפשר זאת אשמח לשמוע... תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש את המחשב הנ'ל והדבר העיקרי שחשוב לי הוא איכות בנייה ונוחות שימוש,וכמובן חומרה מעודכנת יחיסית לטווח מחירים זה? מישהו יכול לתת לי חוות דעת על המחשב והאם הוא אמין ואיכותי,או להפך לתת לי המלצה על מחשב עד 3500 ש"ח?
-
- 1 תגובה
- 881 צפיות
-
-
המחשב שהמליצו לי של סמסונג נמחק מהאתר ולכן אבקש שוב המלחצות באזור הסכום 3000+- אפשר לחרוג קצת מהסכום.. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות , משחקים נוטים לכיוון הכבדים, צפיה בסרטים, עריכה גרפית (פוטושופ וכדומה). * גודל המסך? ;באזור ה15 אינץ' * רזולוציית המסך? עדיפות לרזולוציה הגבוהה ביותר שניתנת בתקציב הזה, חשיבות מזערית יחסית לעומת שאר הקטגוריות. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עדיפות למחשב קל, אין בעיה להתפשר על הנושא.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מה שניתן בתקציב, חשיבות מזערית לעומת קטגוריות אחרות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות לVGA HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? בהתאם לתקציב... * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכ…
-
- 1 תגובה
- 881 צפיות
-
-
שלום אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואני אשמח קצת לעזרה. התקציב שלי בסביבות 3000 ש"ח מטרות המחשב: בעיקר תכנות, אינטרנט וכל הנובע מזה... בנוסף גם משחקים אבל לא ברמה בכבדה (לא צריך שהגדרות הגרפיקה של כל משחק יהיו על מקסימום). בנוסף המחשב ישאר בעיקר בבית עם מקלדת, עכבר, מסך ורמקולים חיצוניים לכן כל אלה לא ממש משנים גודל מסך: לא כזה חשוב, לפי הבנתי הסטנדרט זה 15.6 ולכן זה גם הכי זול רזולוציית מסך: גם כן לא חשוב דרישות מיוחדות לאמצעי קלט: אין משקל רצוי: לא חשוב יהיה בבית רוב הזמן האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: אני מאמין ש500 ג'יגה מספיקים לי אך יותר התקבל בברכה. כונן HDD מספיק לי, אין צורך בSSD אם הוא מייקר את המחשב כונן א…
-
- 0 תגובות
- 881 צפיות
-
-
ספק: http://up385.siz.co.il/up3/o2qm2byzjggz.jpg כרטיס מסך : GIGABYTE GTX650 Ti OC 2GB קניתי את הכרטיס השבוע והוא עושה לי בעיות יוצא לי ממשחקים באמצע.. קורס עושה לי בלגאנים..
-
- 1 תגובה
- 881 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב לסטודנט, כלומר עבודה באופיס, אינטרנט, סרטים וגם למשחקים. אני לא יודע איך להגדיר את הרמה של המשחקים, אז אני מתכוון לרמה של TF2, FEAR וכדומה. אני צריך כרטיס מסך בטכנולגיה לעיבוד תוכן HD (כלומר AVIVO או המקביל של נוידיה). כמו כן יציאת HDMI או DVI. זמן הסוללה צריך להיות לפחות 3 שעות. גודל מסך של 15.4 דיסק קשיח של 160 ג'יגה לפחות. צורב DVD. אין לי העדפה לחברה מסויימת מפני שהבנתי מהדיונים בסטיקי שזה תלוי בדגם, אבל כן חשובה אחריות טובה. עברתי על מחשבים בזאפ ונראה שהדרישות שלי והתקציב שלי לא הולכים ביחד. מפני שאני לא יכול לעלות את התקציב, תרגישו חופשי להוריד את הדרישות.
-
- 3 תגובות
- 881 צפיות
-
-
מדובר בדגם dell inspiron n3010. המחשב פשוט נשאר תקוע על המסך שעבדתי עליו, וכלום לא עוזר, חייב לכבות ולהדליק. לא בעיית חום - הרצתי תוכנה למדידת טמפרטורה, וברגע הקפיאה המעבד היה בסביבות 45 מעלות. יכול להיות שזה מערכת הפעלה? למרות שזה לא נשמע ככה..
-
- 0 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לפטופ שעונה לדרישות הבאות - אחריות 3 שנים במקום הלקוח (מנסיון זה יותר חשוב מכל דבר אחר) - יכולת לעמוד בעומסי עבודה של פיתוח וובי בעיקר כמה תוכנות של אדובי רצות במקביל כאשר ברקע אאוטלוק, פאואר פוינט, וורד ושאר החברים - יכולת ללכת איתי לכל מקום , פגישות בתי קפה, מצגות וכו' (זאת אומרת לא מסך 17 אינצ' עם 5 קילו) - עדיפות לכאלה שמתחברים לתחנת עגינה או לפחות חיבורים מתאימים לעבודה מול מסך גדול כרגע חושב על XPS 15z אבל לא משוכנע שהוא מספיק חזק כל המלצה מבעלי נסיון תתקבל בברכה
-
- 2 תגובות
- 881 צפיות
-
-
אני מתכוון לשדרג את המחשב שלי ואחרי השדרוג הוא יהיה כזה: מארז ג'נרי hed 400 trt leadtek 7600GT AGP MSI Neo-2 865p 80 GB hard disk Pentium 4 Prescott 2.8Ghz 1 GB ram PC3200 השדרוג יעלה לי 1800 שקל (אני משדרג כרטיס מסך,זכרון וספק כוח) מחשב חדש יעלה לי כנראה 4500 ויהיה בו x1950pro,core2 e6300, מארז יותר טוב משלי וכו' השאלה היא האם כדאי להוציא עוד 3000 ש"ח על החדש או שכדאי לשדרג את מערכת הAGP שלי ב1800. אני מתכוון לשחק במשחקים די כבדים למשל OBLIVION, FEAR וכו' תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני קורא כאן בפורום ומנסה להיעזר בו לקניית מחשב. אני לא מצליח להחליט על סוג המעבד\ כרטיס מסך ואפילו בסוג הספק והזכרון אני לא החלטי. בקיצור, האם תוכלו לעזור לי לבנות מפרט למחשב המיועד לגיימר כבד לפי עלות\תועלת ולא לפי תקציב ידוע מראש ? הסדר גודל הוא 1000$-1400$ ללא מסך אך יש לי אופציה לחרוג בתקציב . הנטייה שלי היא למעבד אינטל 6400 ולוח עם ערכת שבבים של NFORCE. אך אני זקוק לכם ולידע שלכם. תודה מראש מנו
-
- 14 תגובות
- 881 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב הוא סביבות ה-3500-4000 ש"ח, כאשר אם יש איזשהו שיפור משמעותי למחשב מאוד משמעותי שיהיה בחריגה של 400-500 ש"ח אז יש מקום לחריגה. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אני מידי פעם כן משחק משחקים וכרגע המחשב שלי מריץ אותם אבל חלקם הגדול זזים לאט, אני זקוק למחשב שיוכל להריץ משחקים שכבר יצאו וגם משחקים שעתידים לצאת לא חובה על גרפיקה הגבוהה ביותר, כל עוד המשחקים החדשים ירוצו על LOW זה בסדר, אבל שלא יהיו איטיים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר …
-
- 14 תגובות
- 881 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן שמוחלף באחר בימים אלה, כאשר את הישן אני מעוניין להפוך למחשב HTPC, שאמור לשמש להקלטת תוכניות מהטלוויזיה, צפייה בסרטים ותוכניות וגלישה באינטרנט. אני מעוניין להשקיע כמה שפחות ועדיין לקבל תמורה טובה. (המחשב לאחר השינוי אמור להתחבר למסך פלזמה HDTV) עיקר המפרט הקיים הוא: Pentium 4 2.4Ghz לוח אם MSI Neo2 זכרון : 1 ג'יגה כ. מסך GeForce 5600 מארז קיים ורועש עד מאד של Enermax שאלותי: 1. המלצות על מארזים טובים ולא יקרים. 2. האם כל המאזים ל-HTPC זקוקים לוח אם MicroATX 3. בהמשך ל-2 האם חובה עלי להחחיף לוח אם? 4. מהו כרטיס המסך המינימלי שייעשה עבודה טובה בשידור תכני H.264 למשל? אני מתכוון לרכוש כרטיס PVR כמובן לצורך ההקלטות של haupauge (בתקווה שאייתתי נכון את שמם) המלצו…
-
- 9 תגובות
- 881 צפיות
-
-
היוש! אני מחפש מחשב שישמש אותי באונברסיטה ואני די אבוד עצות.. מצד אחד אני צריך שהוא יהיה 13.3 אינץ' וקל. מצד שני אני רוצה שהוא יהיה מספיק חזק כדי שישרוד לפחות 3 שנים... לא צריך להריץ משחקים. בעיקר אופיס וסדרות. ומצד שלישי אני חייב שיהיה בו כונן אופטי. (אחרת זה סרטן לפרמט ולהתקין דברים) אני חיפשתי קצת בזאפ ולא ככ מצאתי... כל שאר הדברים (גודל של ההארד דיסק, תחינת עגינה רצולוציית מסך גובהה וכ'ו וכ'ו) פחות קריטים לי. יש לכם אולי איזו הצעה? ותודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 881 צפיות
-
-
1. מ ksp : מעבדי ?AMD Athlon 64 3000+ (S-754) לוחות אם למעבדי ?AMD GIGABYTE K8NS (s754) Nforce3 250 זכרונות DDR 400 512MB A-DATA דיסקים קשיחים Hitachi(IBM) 80GB SATA כרטיסי מסך PINE XFX MX4000 128MB כרטיסי קול On Board 128Bit צורבים CD Recorders ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים 2209 ATX MIDI PFC, usb מחיר 3200 ¤ ( המחיר כולל מסך מקלדת וכו' ) ----------------------------------------------------------- מ ksp : 2. מעבדי אינטל P-4 3,0 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB cache) לוחות אם למעבדי אינטל ABIT IS7-V2 (intel 848) זכרונות DDR 400 512MB A-DATA דיסקים קשיחים Hitachi(IBM) 80GB SATA …
-
- 11 תגובות
- 881 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב שיתאים לי למשחקים קלים כמו maplestory/קונטר סטרייק/Heros of newreth ולאינטרנט מוסיקה אתם יודעים דברים בסיסיים המחשב הזה יתאים לי והוא טוב?? ולפי מה שהבנתי מחבר שמבין המעבדים של AMD חזקים אבל גם מתחממים מהר זה נכון? http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4960 אם לא תציאו לי משהו טוב בסכום הזה...
-
- 7 תגובות
- 881 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני רוצה לרכוש מחשב נייח לצורכי עריכת סאונד, יצירת מוזיקה ובין היתר גם תוכנות לעיצוב ועריכה של תמונות (פוטושופ ולייטרום) ככה שהוא צריך גם כרטיס מסך חזק עם זיכרון עבודה מספק. הדגש חייב להיות על מעבד חזק, זיכרון של 16 ומעלה וכונן SSD בלבד. אני יכול להרכיב את המחשב בעצמי ככה שאין צורך לשלם על הרכבה בנוסף. לגבי קירור, אפשרי קירור למעבד שהוא לא קירור סטוק אבל לא צריך להסחף עם קירור מים וכו'. לגבי המארז, אחד שלא יהיה שואב אבק וגם יקרר את המחשב ושימור על הרכיבים. ניסיתי להרכיב מפרט כזה בעצמי אבל הגעתי לסכום של 20 אלף שקל.. הסכום שאני יכול להשקיע הוא 6000 ש"ח עם אפשרות לחריגה עד 6500 תודה רבה חברים!
-
- 0 תגובות
- 881 צפיות
-
-
קודם כל שלום לכולם, אני חדש פה ויש פה אחלה אתר..מאוד מקצועי. עכשיו לעניין אני רוצה להחליף מחשב ונראה לי שהחלטתי ללכת על amd בסוף. אז ככה..ההצעה שקיבלתי היא כזאת: מארז 500w מעבד amd athlon 64 bit 3000+ לוח אם: epox 8kda3j זכרון: 512 ddr של סמסונג כ.מסך: radeon 9600xt 128 mb ddr זה הכל פחות או יותר..שאר הדברים יש לי אני מוסיף בעצמי. עכשיו ההצעה שנתנו לי היא 3,250 ש"ח על הפריטים הנ"ל. רציתי לדעת קודם כל אם זה שווה את זה ואם יש משהו שאפשר לשפר בלי צורך לחרוג יותר מדיי, עד 3500 ש"ח בערך.והאם כדאי להשקיע עוד טיפה ולעבור ל-939 היותר חדש? ועוד שאלה חשובה מאוד: האם כדאי לעבור לamd מאינטל? המחשב מיועד בעיקר למשחקים ולצפיה בסרטים ועבודה עם תוכנות כדוגמת פוטושופ וכו'. תודה מראש על הת…
-
- 14 תגובות
- 881 צפיות
-
-
אם ניתן להעריך עבורי בכמה כסף ניתן למכור (+/-) את המפרט הבא: AMD 2000+ PALOMINO קירור: זלמן מניפה נחושת (לא זוכר את הדגם המדוייק) לוח: EPOX 8K5A3+ (רייד מובנה ) זכרון:Corsair CMX 512 3200C2 כרטיס מסך:LEADTEK TI4200 64M + VIVO דיסק קשיח: 2 (!) של W.D 80GB 8MB 7200RPM כל אחד מחוברים ברייד 0. מארז:Compucase super Midi Tower CI 6A19 קורא DVD: לייטאון. מסך: MAG786FD 17 כונן 1.44 וזהו פחות או יותר. אני בדילמה אם לשדרג את המפרט . או למכור ולקנות חדש לגמרי הכל. תודה. עריכה** המחשב הזה נכון להיום חלש מבחינתי בביצועים במשחקים, עיבוד וידאו, ומהירות הרדיסק **
-
- 7 תגובות
- 881 צפיות
-
-
אהלן, תגידו אני מעוניין לרכוש את המחשב הזה, כיצד הוא יסתדר עם עבודה באופיס ואינטרנט במקביל (כמובן שאני אשדרג ל2GB זכרון)
-
- 2 תגובות
- 881 צפיות
-