ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב חדש כרגע ואני צריך טיפה ייעוץ, השימוש העיקרי של המחשב יהיה לתכנות (בעיקר java,php) ופה ושם למשחקים לא כבדים. לדוגמא, wow שבעבר שיחקתי ואם יום אחד יהיה לי זמן אני אחזור אליו. חשוב לציין שיהיה עליו dual boot, גם linux וגם windows. דברים בסיסים שצריך להיות למחשב מבחינתי: - חובה שיהיה עליו 8 gb זיכרון - לפחות 500 gb הארד דיסק - ואני חושב גם שכדאי שיהיה מעבד עם 4 ליבות (לא יודע אם עדיף i7 או את ה core 2 quad) תודה רבה!!
-
- 6 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מחשב DELL LATITUDE E6400 ווינדוז XP במחשב עצמו יש BLUETOOTH אבל אני לא מצליח לא לשלוח ממנו ולא למצוא אותו. מישהו יודע איך אני מגדיר את ההתקן במחשב? האם זה אפשרי עם ווינדוז XP. תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 882 צפיות
-
-
אז הגרוטאה הישנה שהייתה לי בסלון סיימה את משימתה ארוכת השנים בהצלחה, ואני רוצה להשתדרג. החלטתי שאני מצמצם את המארז ATX הגדול שהיה שמה למשהו יותר קומפקטי. --עריכה-- 1. מה התקציב? 700-800 דולר 2. מטרות המחשב? צפייה בסרטי HD (1080P) באיכות מקסימלית, משחקים פה ושם (כבדים/קלים), הצגת תמונות וארגון, מחשב לשיתוף הקבצים של הבית. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? הטלוויזיה עצמה 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מה שעושה את העבודה 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? כן, המחשב יעמוד בסלון וחשוב שיהיה שקט במיוחד ואלגנטי. 11. במפרט למשחקים - באי…
-
- 5 תגובות
- 882 צפיות
-
-
אני זקוק למחשב בשביל אח שלי למטרת הצגת תמונות ( ללקוחות שלו כך שחשובה מאוד איכות המסך) גלישה באינטרנט , אופיס ואולי אם אפשר אז autocad ( רק אם זה אפשרי מבחינת התקציב) קראתי בפורום שבתקציב שלו (עד 3500 ש"ח ) אלו הניידים המומלצים. חשוב גם שהעיצוב של המחשב יהיה מרשים ( שוב בגלל הלקוחות). נ.ב הוא כנראה ישתמש בזה במשרד . תודה
-
- 3 תגובות
- 882 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לילדים "גדולים" כמו מיינקרפט, עבודה משרדית הכוללת עבודה בריבוי חלונות ובקבצים גדולים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך לפחות 15 אינץ' בשני המחשבים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…
-
- 0 תגובות
- 882 צפיות
-
-
הוא ציין שהתקציב מאפשר עד 9000 שקל, אז אני לא רואה סיבה מדוע לא לקחת שני סטיקים של 512. ובקשר למארז?!?! למה אפשר לחסוך שם איזה 200 או 300 שקל ולקחת את Compucase CI 6A19 שמגיע עם הספק המצויין HEC 300W ולחסוך עוד כמה שקלים ובכסף הזה לקנות את שני סטיקי הזכרון 512X2.
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד ב-3000 שקל בערך, שהעבודה הקשה ביותר שיעשה תהיה להפעיל פוטושופ, אולי במקביל לתוכנה/ות נוספות (דרימוויבר, מוזיקה, דפדפן...). חשוב לי בעיקר שיהיה בסביבות ה-2.5 קילו (מחשב שולחני יש לי, נייד אני צריך בגלל שאני נייד. הייתי אומר קילו וחצי אם היה בתקציב), כונן של 250GB ו-2GB של זיכרון פנימי (לפחות. CS4 דורש 1, ובשולחני אני עם 2GB ואין לי בעיה). יש לי דיסק מקורי של XP PRO 64 BIT. הייתי מוותר על מערכת הפעלה ומתקין את זאת שיש לי, אלא שלא תמיד ניתן להשיג התקנים ל-XP. מה גם שזאת 64 BIT ואני לא ממש יודע עם איזה נייד זה הולך, ואם כדאי לי. אולי עדיף לי לקנות אחד עם VISTA? מצאתי אחד שנראה לי הגיוני: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3673&CatC…
-
- 5 תגובות
- 882 צפיות
-
-
אני רוצה לרכוש השבוע מחשב, ברשת אמינה בישראל. * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, משחקים קלים וצפיה בסרטים. * גודל המסך? 15+ * משקל רצוי? שיהיה קל יחסית לגודלו....אין לי מושג מה זה קל ל15+ אינץ'....אני מעריך כ2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? גם פה אין לי הערכה לזמן סוללה, נא המלצתכם. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו)... אין העדפה מיוחדת * בלוטות? יכול להועיל, אבל לא חייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? סטנדרטי...עדיף בנפח של 500+ ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב?מומלץ * כונן Bluray? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? בנוגע לאחריות עדיף שיהיה למחשב אבא ואמא בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, * האם יש…
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
-
-
-
היי, אני מחפש מפרט לעיצוב גרפי- Photoshop, במיוחד, כולל ציוד הקפי ומסך. תקציב, בערך 6000 ש"ח. חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט מאוד. אשמח לחוות דעת על המפרט שהרכבתי: ASROCK Z77 PRO4 + Intel Ivy Bridge Core i7 3770 בנדל מנצח, יחידות 1 ₪1979 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4453 Scythe Katana 3 Rev 2 Intel 1156/1155/1366, יחידות 1 ₪132 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=247 Transcend 8GB DDR3 1333Mhz 1.5v JM1333KLN-8G, יחידות 2 ₪536 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3879 SeaGate Barracuda 2TB ST2000DM001 64MB Sata3 7200rpm, יחידות 1 ₪454 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3623 Samsung SSD 840 Series MZ-7TD250BW 250GB 540/250 Sata3 7mm, יחידות…
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
היי, אני כמעט סגור על המחשב הנ"ל, אך יש לי כמה שאלות: - עד כמה הוא מתחמם בעבודה משרדית ועד כמה כאשר משחקים ? - זמני סוללה ??? - האם ה-HD 5400 יהיה מינוס רציני בשביל אינטרנט/אוניברסיטה/תכנות, או שההשפעה תהיה זניחה ? (אני לא הולך לעבוד עם קבצים גדולים בסגנון עריכת וידאו או גרפיקה מעבר לתחביב). הבנתי שלמשחקים אין בעיה מיוחדת ... ראיתי אותו והוא נראה הרבה יותר מסיבי חיצונית מה- pavilion 3050EJ (לטובה) זהו .. מקווה לקבל תשובות ולהתחדש במחשב חדש אחרי 7 שנים
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום לפורום, ברשותי מחשב טבלט surface של מיקרוסופט שנרכש בארה"ב. האם משהו יודע איפה ניתן להשיג מקלדת בעברית תואמת לטבלט? תודה, אבי.
-
- 0 תגובות
- 882 צפיות
-
-
הי. אני במהלך רכישת מחשב חדש ומחפש כרגע מסך זו אבל איכותי. התקציב הוא בסביבות 800-1000, הגודל הוא לפחות סביב 24", רזולוציה לפחות 1080P, חיבורי HDMI או DP ורצוי גם USB. היעוד הוא בעיקר צפיה בסרטים/סדרות אבל גם משחקים. כרגע הכיוון הוא DELL U2414/P2417H או משהו דומה. הייתי שמח לקבל המלצות נוספות..
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
-
-
אני לא צריך: מסך, כרטיס מסך, צורב, עכבר , מקלדת עדיף כרטיס קול + כרטיס רשת משולבים בלוח אם אני גם רוצה הארד דיסק של 120 GB , אלא אם כן זה לא נכנס בתקציב ובא על חשבון משהו חשוב יותר... התקציב הוא עד 4000 ש"ח אני לא מתכנן אוברקלוק אין לי העדפה לגבי אינטל / AMD - מה שיותר טוב במסגרת התקציב
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
-
-
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
פרימייר, אפטר, אילוסטריטור ופוטושופ (: תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 882 צפיות
-
-
מתי כדאי לכבות אותו? מתי כדאי לשים אותו במצב שינה? מתי מומלץ לכבות את הWIFI? כל כמה זמן להוציא את המחשב מהמטען ולפרוק סוללה? כל טיפ יתקבל בברכה
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
-
-
אני כבר מחפש מעל לשנה לפטופ 11.6 שווה במחיר שפוי ונראה לי שמצאתי, אבל אני מעט מתלבט. אז אני ממש רוצה את ה Lenovo ThinkPad X120e החדש שעולה בארה"ב כרגע ממש מעט: http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:category.details?current-catalog-id=12F0696583E04D86B9B79B0FEC01C087¤t-category-id=C63BB22720313B14F5906FFA72CB90D5 (אני מדבר על המפרט החזק ביותר) אבל אני לא ממש מכיר את הפלטפורמה החדשה הזאת של AMD, היא שווה את זה? כמובן שאני לא אלך על האליאן וור 11.6 שהוא סתם יקר וממש אוברקיל לצרכים שלי מהלפטופ, ומצד שניה הלנובו אדג' 11.6 עם ה i3-380um ( http://shop.lenovo.com/gbweb/gb/en/learn/products/laptops/thinkpad/thinkpad-…
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
מצאתי פה מחשב לא רע במחיר לא רע ורציתי לדעת מה דעתכם http://www.memorypc.co.il/default.asp?catid={3DBE98AC-ADD2-4EAE-A96F-0EB04E585BC5}&details_type=1&itemid={04986D79-7043-4D58-8B49-6DE313D1BF19}
-
- 10 תגובות
- 882 צפיות
-
-
היי חברים 👋 עושה רילוקיישן ולכן שוקל למכור את ה-PC והציוד הנלווה, ורוצה להבין מה מחיר הוגן היום. אשמח לשמוע הערכות. לא מצאתי פורום יעודי לנושא. ולכן שואל כאן מפרט מלא (בן 3 שנים, שמור מצוין, ללא OC): CPU: Intel Core i7-12700 MB: Gigabyte B660M AORUS PRO AX DDR4 RAM: Corsair Vengeance LPX 32 GB (2×16 GB) 3200 CL16 GPU: Gigabyte RTX 3070 8 GB SSD: Samsung 980 Pro 1 TB NVMe PSU: Antec HCG 850 W Gold Case: be quiet! Pure Base 500DX White Cooler: be quiet! Shadow Rock 3 Monitor: Samsung Odyssey G7 32" (LC32G7XT) אפשר למכור כמכלול או בנפרד (כרטיס מסך ומסך בנפרד אם צריך). מה לדעתכם טווח מחירים סביר? תודה! 🙏
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב עם i7 2600 (לא k) 3.4ghz 8 ג'יגה ראם ddr3(לא זוכר מהירות, אני חושב ש1333, אפרסם בהמשך במדוייק) ולוח אם עם pcIe 2.0 וכרטיס מסך gtx 650 אני מתכנן לקנות כרטיס מסך 1070 ורוצה לדעת אם המפרט שיש לי כרגע (בפרט המעבד ) עלול לגרום לצוואר בקבוק משמעותי, במידה וכן, 1060 יהווה בחירה יותר טובה? תודה מראש לכולם
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום לכם, ברשותי לוח אם P67A-GD55(B3) של חברת MSI. ברצוני להרכיב על גביו מחשב חדש, בהוצאה של עד 3 אלף ש''ח, לא חובה לנצל את כל התקציב. כאשר לא דרוש ציוד היקפי כלל ולא דרושים כוננים קשיחים. לוח האם אינו ניתן להחלפה/שינוי כלשהו, ויש לעבוד איתו. אני מעוניין שהמחשב יהיה למשחקים, ועדיף 8GB זיכרון RAM. לנושא שקט וצריכת חשמל וכו' - עדיף שקט, אבל לא צריך להתאבד על הנושא. כרגע יש לי מסך שהרזולוציה שלו היא 1280X1024, אבל אני מתכנן רכישת מסך 21' בהמשך (לא להוסיף למפרט). לא מתוכנן שום OC. מעדיף שהחלקים יהיו מ KSP (העדפה אישית שלי, בהתאם למקום מגורים. לא מעוניין להתחיל להתעסק עם שליחויות בדואר וכו' במידה ותהיה לי תקלה). תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 882 צפיות
-
-
* תקציב - 3000-3700 * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - אינטרנט, סרטים, לימודים , קצת משחקים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 13 , לא קריטי מבריק או מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). - FHD יהיה אחלה אם אפשרי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - אם יהיה מגע עוד יותר מעולה! * משקל רצוי? - לא יותר מ 1.5 המחשב יגרר על הגב בלימודים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך …
-
- 0 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה! בהתאם להוראות: 1. תקציב מקסימלי 4,00 ש"ח 2. שימושים עיקריים יהיו משחקים כמו פיפא ופרו, לא סימולציות עתירות גרפיקה, וצפייה בסרטי HD 3. צריך מסך, שיהיה טוב ויריץ HD 4. צריך מה שצריך... 5. שיהיה שקט בסביבות ה7 6. לא מיועד אוברקלוק 7. לא צריך מערכת הפעלה או אופיס. כן צריך הרכבה בחנות 8. איזור השרון, רצוי רעננה/כפר-סבא 9. לא 10. כדאי להשאיר אופציה לשדרוג עתידי שוב תודה מראש על העזרה!
-
- 5 תגובות
- 882 צפיות
-
-
(עריכה מהפוסט הקודם) - התקציב הקודם היה 2500ש"ח לכל היותר , אבל אז קניתי מסך 24" ככה שהמחשב החדש אמור להיות תואם. ההתלבטות שלי היתה לגבי כ.מסך וספק שיחזיק אותו, וזאת נראת לי הבחירה הנכונה: השימושים: כללי, וכמובן משחקים. התקציב: עודכן, ואני מוכן לחרוג בעוד כ500ש"ח אבל כדאי וצריך לכסוך! תודה רבה מעבד: [..] AMD ATHLON II X3 440 AM3 (3.0GHz) - BOX - זמין במלאי ₪403 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪350 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪255 כמות:2 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX460 768MB GDDR5 - RETAIL ₪992 צורב DVD: [..] SONY NEC DVDRW AD-7240S X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪98 מארז: [..] COOLERMASTER ELITE 334 w/o PSU …
-
- 8 תגובות
- 882 צפיות
-