ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, 1. המעבד החדש T4200 שהוא מבוסס על פנרין ולמרות שהוא DUAL CORE האם הוא יותר טוב על פני סדרות המעבדים של סידרת מרום שהם T5XXX או T7XXX שהם סידרת מרום הישנה אבל CORE 2DUO ? אנא המבינים יענו 2. מיהו הכרטיס מסך G105M או G103M שהבנתי שהם מובנים... היכן הם עומדים בהשוואת ביצועים מול שאר הכרטיסים המובנים ? היכן הם עומדים ברמת ביצועים מול כרטיסי מסך שאינם מובנים ? תודה למשיבים בעניין זה יעזור לי המון
-
- 11 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום . אני מעוניין לקנות את המחשב הבא : מעבד ??AMD Athlon 64 3200 Socket 939 Tray + Cooler? Venice זיכרון Geil 1024MB (512MBx2) Dual Channel DDR 400MHz Value Series Retail צורב LG CDRW 52x32x52 מארז Foxconn 3GTH001 400Watt Thermaltake PSU לוח אם DFI INFINITY NF4 Ultra Motherboard כרטיס מסך - Leadtek WinFast PX6800GS TDH 256MB PCI Express דיסק קשיח Maxtor 6L200SO 200GB 7200 16MB Buffer MaXLine III + NCQ האם יש צורך בשינויים ? איך המפרט בכללי ? תודה רבה לעוזרים .
-
- 14 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אבא שלי מביא לי 1200 שקל למחשב שיהיה סטנדרטי לבית שאני אישית רוצה להפוך אותו למחשב גיימינג ולכן אני קונה בנפרד כרטיס מסך אם אפשר שלא תהיה חריגה מהתקציב בהפרש של 150 שח חשוב לי שהמעבד יהיה מבית intel תודה רבה לעוזרים אני יודע שקצת סיבכתי אותכם !
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
זה לא שייך ממש לשום פורום אז החלטתי לשאול כאן: קרוב משפחה שלי נוסע לשנתיים לארה"ב. לרגל האירוע הוחלט לקנות לו מחשב נייד בארץ (ולא נתווכח כרגע אם כדאי לקנות בארץ או בארה"ב). האיש אינו בעל ידע טכני ולכן הוא יצטרך שיהיו לו אחריות ושירות גם שם, מה שמוביל אותי לכיוון מחשב של IBM כי אני יודע שהם נותנים אחריות בינ"ל (האם גם אחרים נותנים ?) ויש להם שם של אמינים. מצד שני, אני יודע שלאחרונה נמכרה חטיבת הניידים של IBM לחברת LENOVO הסינית, כך שאני לא בדיוק יודע מה מצבם כרגע. האם הם עדיין נותנים אחריות בינ"ל ואם כן אז מה היא שווה ? במקרה תקלה מי יתקן את המחשב, IBM או LENOVO או איזה סיני אלמוני ? אשמח לדעת על חברות אחרות שנותנות אחריות בינ"ל. תודה
-
- 0 תגובות
- 883 צפיות
-
-
נמצא בחנות ksp קיים אצלם מחשב גיימינג. מבקש חוות דעת על המפרט. http://ksp.co.il/?uin=16101 תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 883 צפיות
-
-
מתי כדאי לכבות אותו? מתי כדאי לשים אותו במצב שינה? מתי מומלץ לכבות את הWIFI? כל כמה זמן להוציא את המחשב מהמטען ולפרוק סוללה? כל טיפ יתקבל בברכה
-
- 2 תגובות
- 883 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? עד 2000, ועדיף פחות. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקרון עבודה משרדית, אך גם סרטים ואינטרנט 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה . לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי - לא צריך כרטיס קול אכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש ד…
-
- 9 תגובות
- 883 צפיות
-
-
העדפה שלי למעבד זה פנטיום 4 מעל 2.4 ג'יגה הרץ, אבל אם יש AMD שהוא שווה בכוח שלו אז לא אכפת לי. כרטיס קול מעדיף שלא יהיה בילט אין בלוח אם. חשבתי לשלב את הצורב הזה במפרט NEC ND-3500A..
-
- 6 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום, קרוב משפחה,אזרח אמריקאי,מגיע לארץ עוד חודש וחצי. הוא יכול להביא לי חומרה לבניית מפרט. מעוניין לבנות לילד מחשב לגיימינג.יש לו מסך 144 hz qhd 27 חשבתי להביא מארה"ב את החומרה היקרה:מעבד,זכרונות,וכרטיס מסך ואת השאר להשלים מפה. מאחר והוא תושב ארהב,למחירים שהוא ירכוש יתווסף מס מקומי. תקציב למעבד+זכרון+כרטיס מסך,סביבות 3500 שח. אשמח להמלצותכם למעבד+כרטיס מסך.לוח ארכוש בארץ. תודה
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד בשביל חבר שהמטרה העיקרית של המחשב זה משחקים מסך 17 אינץ' והתקציב הוא עד 5,000 ש"ח תודה !
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
אין לי עדיין תקציב מוגדר, בגלל שאני עדיין בשלב של בירור מצב השוק ביחס לצרכים שלי שאני צריך מהמחשב. המחשב הנוכחי שלי: Intel Pentium 3Ghz Abit AI7 Radeon 9800 Pro 512MB ram 80GB Maxtor Hard drive LG F700P "17 CRT screen SB Audigy soundcard Logitech Z-540 5.1 speakers המחשב הזה (למעט הרמקולים) הולך לחדר הפנימי של הבית לשימוש משרדי כללי ולמשחקים של אחותי ואבא שלי (מחליף מחשב ישן שעוד לא החלטנו מה נעשה בו). השימושים העיקריים שלי במחשב: עבודה משרדית (סרטים, אינטרנט, אימייל, אייסיקיו, עיבוד תמלילים וכו') בנוסף עבודה לא כבדה מדי עם פוטושופ. אני שומע הרבה מאד מוזיקה, זה אחד הדברים הכי חשובים בשבילי במחשב כרגע. משחקים: PES, קצת שוטרים קצת אסטרטגיה וקצת מכוניות. אני לא יכול להריץ את…
-
- 9 תגובות
- 883 צפיות
-
-
Intel Pentium D 820 Dual Core 2.8GHz LGA775 Tray -1,250.00 + Cooler For Intel 775 Cooper Base 110 =1360 ?Forsa 7800GT 256MB 2xDVI, VIVO? -1790 ?8I945P-G S775, DDR2, SATA2, PCI-E? - 630 SAMSUNG DDR2 1024MB 667MHZ - 680 סכ"ה=4460 ספק של 400watt יחזיק את זה? שווה? אם למישהו יש עוד עצות תירשמו
-
- 12 תגובות
- 883 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית, המרת קבצי RAW ל-JPEG ב-Batch, ווירטואליזציה, גלישה באינטרנט, Office וצפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש חובבני - כנראה בתוכנות עריכה Nikon Capture NX2, DXO OPtics ואולי גם Photoshop Elements (לא CS) ווירטואליזציה על תשתית חינמית של Microsoft או Vmware. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - לא מיועד לגיימינג. …
-
- 5 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך מפרט בעיקר למשחקים. אני אשתמש בו גם להרבה תכנות, מעט הקלטות ומעט עבודה ב3D(ולגלישה ושאר הדברים הברורים מאליהם). על המחשב להחזיק בדיוק שנה על high(גם אם בלי פילטרים) - אני מתגייס. אם אפשר, אשמח לאפשרויות שדרוג בעתיד(החלפת מעבד/כ.מ) בעוד שלוש שנים ככה. מסך 19" 1440X900 האם שווה לי להכניס HD5750? אם כן, סחטיין. אם לא - האם עדיין לא יש סיכוי שאני אוכל לקנות בזול יותר(נגיד 10%)(דרך חבר של אבא של חבר שקונה) מהיבואן.
-
- 6 תגובות
- 883 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 4000-4500 [תלוי מה תציעו]. 2. מטרות המחשב? בעיקר משחקים כבדים בטווח של כשנתיים מהיום 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: כונן DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אמממ מעבד AMD 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? .. לא .. העיקר שיעבוד טוב. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? מה הבעיה לפרוץ? 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? אמממ בעיקר משחקים כבדים בטווח של כשנתיים מהיום. אל תביאו לי 2 ליבות. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? רק שלא יחפור כמו טרקטור. 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינ…
-
- 8 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפשת לחמותי מחשב נייד שיש לו את המאפיינים הבאים: 1. מהיר ונוח לשימוש. 2. מסך גדול (''15 לפחות). 3. היא מורה, וצריכה להפעיל בקלות "זום". המחשב צריך להיות עם מיקרופון, רמקול ומצלמה מובנית, כדי שההפעלה תהיה ישירה ונוחה. 4. מערכת הפעלה שכבר תגיע עם המחשב. 5. אם יש אופיס מותקן - מה טוב. 6. מתחבר בקלות לרשתות וי.פי זמינות. 7. מקלדת עברית ואנגלית בגודל נוח (כמה שיותר קרוב למקלדת של מחשב נייח). 8. מחיר טוב ביחס למוצר. 9. חשוב מאוד במצב הנוכחי - מחשב שיכול להגיע במהירות, במשלוח. וכאמור, פשוט (סטנדרטי) להפעלה - כדי שאוכל להדריך אותה מרחוק לגביו במקרה הצורך. אם מכירים מחשב/חנות מתאימים - נשמח מאוד. תודה!
-
- 4 תגובות
- 883 צפיות
-
-
היי, חבר שלי רוצה לקנות מחשב שיהיה חזק ביותר למשחקים ושיהיה שווה את הכסף. כולל מסך. אין צורך בציוד היקפי, שלא יהיה רועש מידי... מבקש להכניס ASUS 8800GTS 512MB TOP ושלא יהיו חריגות רציניות
-
- 9 תגובות
- 883 צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום, אני מחפש מחשב נייד ללימודים משהו כזה בתקציב של 2500 ש"ח: * מטרות המחשב? גלישה,יוטיוב, קצת קומפיילרים. באופן כללי אני תמיד פותח 8 טאבים ביחד+ויוטיוב, אבל קשה לי להעריך כמה RAM צריך לזה. * גודל המסך? 11.6~ * משקל רצוי? עד 1.5 ורצוי פחות. המשקל זה הכי חשוב, אחרי שהמחשב עובד.. * זמן סוללה טוב (5+ שעות) מה דעתכם על (סתם שמות שעלו לי): lenovo x121e - מקצת ביקורות באנגלית נשמע שהכל טוב בו, חוץ מהעיצוב והמשטח לעכבר. איך המעבד שלו [e-450 AMD] נחשב? (לא מצאתי ביקורות על הדגם הזה ספציפית) דגמים יותר זולים שרציתי לדעת אם הם בכלל מתאימים. Asus 1225B - ממש זול,זמן סוללה בעייתי להבנתי. asus 1015cx - לא ברור לי שהוא ישרוד את השימושים שלי.…
-
- 0 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש במחשב נייד מסוג LG X130 הורדתי את כל הברגים, ועדיין לא הצלחתי להוציא את הפלסטיק התחתון. האם ייתכן שהחביאו ברגים תחת מדבקות בשביל שידעו באחריות של המחשב אם פתחתי את המחשב? (המחשב מכוסה מדבקות רבות - של ווינדוס וכדומה) בכל אופן איך עושים את זה? אם אני רק רוצה שיבנו לי מפסק שיפעיל או יכבה את הדיסק קשיח, יש מעבדה שיכולה לעושת את זה בשבילי?
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח להמלצות, אני מחפש מחשב חזק שלא יגביל אותי, לעבודה עם תוכנות פיתוח למיניהן, הרצה של VMs וכו. הרבה זיכרון (16 או יותר, נראה לי עדיף כבר שיהיה 32) דיסק מהיר מסך מט גדול ואיכותי במיוחד, כך שאפשר לעבוד גם בשמש (17 זה מעולה) מקלדת מלאה ונעימה להקלדה בלי דפיקויות מוזרות ואם אפשר גם לשפר במשקל (פחות חשוב משאר הפרמטרים) אין צורך בצורב, אבל שיהיו הרבה חיבורי USB ושטויות אחרות תודה רבה, מיכאל
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
שלום הינה תמונה של המפרט שאני רוצה לקנות יש לי שתי שאלות (אחרי התמונה) 1)בחרתי במעבד e6320 שיש בו 4mb בהתחלה בחרתי ב e6300 עם 2mb ההבדל בכסף קטן מאוד מה אומר ההבדל של ה 2mb האם זה משפיע על ביצועי המחשב? 2)בחרתי בשני זכרונות ראם של 512 האם זה עדיף על אחד של גיגה? 3)מה אתה אומרים בכללי על המחשב? תודה
-
- 11 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט לגיימינג בעיקר, גם מסך (22") התקציב שלי הוא 4000-4500 כלומר יש חריגה כזו אבל לא יותר מ 4500!! הדרישות שלי שיהיה מעבד INTEL (נראה לי עדיף 4 ליבות לא?) דיסק קשיח מספיק לי חצי טרה בייט כרטיס מסך שיהיה של NVIDIA מארז שיהיה שקט ויתן קירור מספיק טוב! זהו נראה לי? עכשיו עוד דבר, מה אני עושה עם הוינדוס שמעו יש לי דיסק של וינדוס ויש לי את המדבקה שמוכיחה שזה מקורי ועליה הסיריאל אני נותן את זה למוכר את הדיסק והמדבקה? והוא יתקין לי הכל חוקי וזה?? אבל חשוב להדגיש שהוינדוס הנ"ל כבר מותקן על המחשב שלי פה? אז מה עושים? זה אפשרי תעזרו לי כי אני זוכר שככה עשיתי במחשב הזה שאז קניתי אותו העברתי את המדבקה חח היא עברה כמה וכמה מחשבים כבר.. והם לא עשו לי בעיות
-
- 7 תגובות
- 883 צפיות
-
-
המפרט הבא אמור לעלות לי 2500 בזיג זאג בלי הרכבה: AMD Venice 939 3000+ gigabyte k8n51gmf(6100 O/B) floppy WD 80GB SATA Compucase 6a19 liteon CD-RW Twinmos 512 MB 400Mhz ובאייבורי רכיבים באותה רמה(אולי לא בדיוק אותה חברה) אמורים לעלות איזה 400-300 פחות כולל הרכבה למה זה ככה לעזאזל? ולמה אומרים לי לא לקנות משם אם זה כזה זול? בעעע ???
-
- 7 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום פירמטתי מחשב ישן של VAIO היום ממש ישן ניראה לי שנת 2003 בערך מדגם VGN FS 115M ועכשיו מקשי ה FN לא עובדים וגם שני מקשי S1 ו S2 (קיצורי דרך) וגם המחשב לא מזוהה בתור "מחשב של VAIO" טגם לא מצליח לעשות BIOS UPDATE כי הוא רושם "CANNOT READ HE SYSTEM INFORMAION" חיפשתי בגוגל ולא מצאתי כלום אז אנ י צריך את הדריבר \ תוכנה שתעשה אותו מחשב של VAIO ושיעבדו לי המקשים. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אין לי הרבה ניסיון בתחום ואני בסה"כ רוצה מחשב לצרכים בסיסיים + משחקים בינוניים האם יש פה מפרט מתאים? יש משהו שכדאי להחליף? לשנות? תודה מראש... #מעבד * סוג מעבד: Intel® CORE I5 * מהירות המעבד: 2.66GHz * דגם מעבד: I5 - 750 * זכרון מטמון cache: 8MB * מהירות FSB: 1333Mhz * אחריות למעבד: כל החיים # לוח אם * דגם: Intel® WHITESBURG * סוג ציפסט: INTEL DP58WD * מהירות FSB: 1333 Mhz * כרטיס קול משולב: High Definition Audio 5.1 * כרטיס רשת: intel 10/100/1000 * יציאת PCI Express X16 לכרטיס מסך: כלול * יציאת PCI: 3 סה"כ * יציאת PCI Express: כלול * יציאת S.ATA: 2 * USB 2.0: 6 * אחריות ללוח אם: 3 שנים # זכרון * סוג: DDR III * נפח: 2048MB * מהירות…
-
- 13 תגובות
- 883 צפיות
-