עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני מעוניין במחשב נייד לצורך עבודה עם תוכנות עיצוב ואדריכלות. תוכנות: autocad photoshop sketchup freehand רוב העבודה על המחשב היא עם תוכנות אדריכלות, אך מעוניין שיהיה מחשב טוב גם כדי לראות סרטים, מוזיקה והורדות. משחקים לא חייב. הייתי רוצה להשקיע עד 4000 ש"ח, אשמח לקבל חוות דעת לדעת אם העיניין ריאלי ואם לא האם מחשב נייח ניתן להשיג בסכום זה. תודה עומרי

• 1 תגובה
    • 875 צפיות
  2. Started by ran16,

שלום אנשים, אני מחפש לקנות נייד חדש. בעיקר למטרות לימודים, אבל שתהיה לי גם את האפשרות לשמור על יכולותיי כגיימר. מעדיף מסך גדול, אבל לא חובה 15 כי הניידות שלו גם חשובה. בעדיפות עד 5000 שח, אבל אפשר קצת למעלה מזה אם מדובר במחשב טוב. תודה רבה מראש לעונים, רן

• 0 תגובות
    • 875 צפיות
  3. 1. התקציב שלי הוא 3000 ש"ח אפשר לחרוג בעוד 500 ש"ח 2. השימוש של המחשב הוא בעיקר לצורכי גיימיניג אני משער שכבד (אני לא חזק במונחים הללו) א.המסך הוא 19 אינץ' של LG (אני לא יודע מה הרזולוציה הטבעית שלו אך אני משתמש ברזולוציה של 1280X1024) ב.המפרט מיועד למשחקים הכבדים ביותר שיוצאים לשוק אין תחום ספציפי ג.הגדרות גרפיות שהמפרט מיועד הן גבוהות 3. אין צורך בציוד היקפי כפי שניתן להבין מן הכותרת מדובר בשידרוג 4. כן, אין צורך בHD ,מארז,ספק,CD ROOM וציוד היקפי כמובן 5. א. ספק של 450W של חברת thermaltake דגם tr2 rx-450pp ב. מארז http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_402_2249&products_id=12195 ג. HD 320G של Western Digital 6. השקט לא ממש קריטי אבל עדיף שיהי…

• 5 תגובות
    • 875 צפיות
  4. שלום לכולם אני צריך עזרה עם מפרט שישמש בעיקר למשחקים אבל גם לעיבוד תמונה ועריכת וידאו ביתית. התקציב בסביבות 2000$ . מכוון שאהיה בארה"ב בשבוע הבא חשבתי לקנות את החלקים מ newegg ובארץ להשלים את המארז. אני לא צריך את כל הציוד ההיקפי רק מעבד, לוח, זיכרון, כרטיס מסך והרדיסקים. חשבתי על משהו כמו: 1. 450$ - Intel Pentium 4 560J 3.60GHz LGA 775 (לקחת OEM או retail ?) 2. ASUS "P5AD2-E Premium" i925XE 246$ 3. 250$ ? - זיכרון 2x512MB DDR2 (מישהו יכול להמליץ על משהו ספציפי?) 4. 500$ - כרטיס מסך 6800 Ultra או X800 XT ? (אבל איפה מוצאים PCI-Express ???) 5. Western Digital Raptor 74GB - 180$ (מה ההבדל בין OEM ו retail ?) 6. 200$ - HD נוסף, 300GB סה"כ 1826$ ונשאר כסף למארז וספק בארץ…

• 7 תגובות
    • 875 צפיות
  5. מה המצב אנשים.. אני אודה לכם אם תמליצו לי על מפרט מחשב בסכום הנ"ל (6500 לערך [פחות גם יכול להיות טוב חחח]) המתאים למשחקים. יש לציין כי המפרט צריך לכלול גם רמקולים (5.1+) איכותיים ; צורב DVD ; מסך שטוח (לא LCD) <-- כל אלו כמובן מלבד הדברים ההכרחיים שצריכים להמצא בכל מחשב אגב, אם קיים כזה דבר (למרות החיפושים לא מצאתי ..) - שיהיה לוח תומך DDR II [אגב, מה ההבדל למעשה בין DDR ל DDR2] בענין כרטיס המסך - על אף שהמחשב מיועד למשחקים, אני מעונין בכרטיס של 1000-1300 שח ולא מפלצת ב 2000 שח :-X (אלא אם יש לזה הצדקה..) תודה ענקית מראש לכל העוזרים. [נ.ב - יצויין שאני רוצה לקנות את המחשב מחר - 3.3.05 - על כן אני מבקש את המפרט העדכני והאופטימלי ביותר שאפשר למצוא בסכום שציינ…

• 8 תגובות
    • 875 צפיות
  6. Started by l_roi,

שלום לכולם. לא מזמן רכשתי lenovo N500, דגם 4233-75G הכונן הקשיח משמיע רעשים כאילו הוא כל הזמן עובד.(בדרך כלל זה הולך ובא) הרעשים הם כמו חריטות ותיקתוקים,זה לא חזק או מפריע ממש אך האם זה נורמלי? הכונן הוא של seagate אם זה תקין האם משהו מכיר דרך להשתיק את זה? אני יודע שחלק מניידי דל סובלים מאותה הבעיה,אך יכולים ופתור אותה באמצעות איזשהי תוכנה שדל מספקת להגדרות חומרה. בנייד הישן למשל אין שום רעש. תודה מראש לעונים. רועי

• 5 תגובות
    • 875 צפיות
  7. חשוב לציין שזהו מחשב שאבא שלי מקבל מהעבודה שלו בהנחה רצינית לוח אם - X48 GA-X48-DS5 GIGABYTE זכרון Hynix / Samsung / Kingston 2GB (2x1024) 1066MHz DDR2 מעבד - Intel® Quad QX9770 3.2GHz 1600Mhz Bus CLP דיסק קשיח - Hitachi / Western Digital 3.5" 320GB 7200RPM 16MB SATA 2 צורב - LG DVD±RW Dual Layer 20X SATA Black כרטיס מסך G force 8800GT 512MB LeadTek / Gigabyte כרטיס רשת - Gigabit (10/100/1000 Mbits/sec) LAN מארז מפואר Antec SONTA III Antec SONTA III כולל ספק Antec 500W תקני ושקט מערכת הפעלה - Windows® Vista Home Premium כלולה (ניתנת להסרה בהזמנה) זה המפרט והוא יהיה מיועד בעיקר למשחקים וגם כמובן לגלישה באינטרנט עבודות אופיס וכו' הכרטיס מסך יריץ לי טוב משחקים כבדי…

• 13 תגובות
    • 875 צפיות
  8. העבודה שלי מתמקדת בתוכנת maya2008/9 וכן בתוכנת After Effects.. אני עובדת על סצנות כבדות שמצריכות מחשב חזק. להלן המפרט שחשבתי עליו, וכן מפרט שקיבלתי מחברת מחשבים שהמחיר שלו די מחרפן, בקיצור... אני בבלאגן ואני ממש מקווה שתוכלו לעזור לי ולהיות ספציפיים כי אני אחרי כמה חודשים טובים של התעסקות עם הנושא (: אז הנה המפרט שלי והשאלות שיש לי לגביו. את המפרט שקיבלתי מהחברה אתם יכולים לראות בגדר "נספח" כי אם תוכלו לשדרג את מה שאני הכנתי אני מאמינה שזה יהיה הדבר הטוב ביותר עבורי! הנה- המפרט שלי: מעבד ארבע ליבות של חברת אינטל:Q9450 FSB1.333 2.66 GHz 12 MB of L2 cache 1333 MHz QDR QDR 1600 MHz לוח אם Intel® Desktop Board DX38BT- גם כן של אינטל chipset:x38 Min.BIOS Versions:151…

• 5 תגובות
    • 875 צפיות
  9. חברה אני רוצה לקנות בקרוב מחשב למשחקים שיחול להיכנס למארז sff בתקציב של 2800 שקל

• 6 תגובות
    • 875 צפיות
  10. Started by lidorkalfa,

עלה לי 4300 לפני קצת פחות משנתיים, מה השווי כרגע?

• 1 תגובה
    • 874 צפיות
  11. Started by o_talmi,

מה ההבדלים העיקריים בינהם? חוץ מאחריות של שנתיים לעומת 3 האם האחריות של HP באמת כל כך גרועה ? כל הזמן הייתי בטוח לגבי הדל עד שהגעתי לחנות וראיתי שהHP הרבה יותר יפה וגם עם HDMI בתודה, עומר.

• 1 תגובה
    • 874 צפיות
  12. אני מעוניין באולטרא נייד....ואני לא רוצה להתפשר על ביצועים. כמובן שברור לי שזה הולך להיות קנס כמו שאומרים...חשוב לי שהוא יהיה "סקסי", שיהיה קל משקל, וכמובן עם ביצועים גבוהים. הלוואי והיה אחד שתומך גם במשחקים ! אני מכיר רק את הסאמסונג S9.....שיש לו SSD (מעולה) , עיצוב סקסי לחלוטין , ומחיר "אטרקטיבי" של 7200 ש"ח. נתקלתי גם בASUS ZENBOOK UX31....שיש לו SSD גדול יותר, עיצוב מדהים , ומחיר "אטרקטיבי" של כ7700 ש"ח. וכמובן נתקלתי גם בMACBOOK AIR, שאם אני ארכוש אותו אני אתקין בו WINDOWS. אני אשמח לעצה בנושא - למשל בנושא הSSD , יש הבדל בביצועים בין הניידים הקיימים בשוק ? חשוב לי חיבור USB 3, HDMI. אה וזה קצת מוזר להגדיר - לגבי המסך - במידה ויש הבדלים ביניהם - הייתי מעוניין במסך הבה…

• 4 תגובות
    • 874 צפיות
  13. Started by adirnasri,

לא מבין מה זה זה אובר קלוק? ומה זה עושה ולמה אפשר לעשות OC תודה מראש אדיר

• 3 תגובות
    • 874 צפיות
  14. Started by eranisra,

שלום רציתי לדעת אם ידוע על מעבדי ATOM כפולי ליבה שאמורים לצאת מתישהו ואם כן אז מתי בערך? אני חושב על לקנות מחשב מיני אך המעבדים הם עדיין די חלשים ואני חושב בטווח הרחוק מחשב שיחזיק לפחות 4 שנים (לא למשחקים כמובן).

15. Started by Sarm1x,

השימושים העיקריים שלי זה גיימינג . ואני מבקש המלצה למפרט חזק וטוב לתקציב של 4 אלף תודה לעוזרים.

16. שלום לחברי הפורום אני מודה שכותרת ההודעה שלי לא כזו ברורה אבל לא עלתה בראשי כותרת אחרת.. אני מנסה למצוא מפרט שיתאים לי גם לעכשיו ובעיקר לעתיד. המחשב יהיה בעיקר לשימוש ביתי פשוט צפיה בסרטים דרך מסך LCD גדול (37), משחקים פה ושם שימוש בתוכנת VS 2008 . לגבי תקציב אין בעיה אבל מצד שני אני מעוניין יותר במפרט שיהיה לו את האפשרות לשדרג אותו בעתיד הקרוב וזה אומר למשל לוח אם התומך ב4 ליבות או בDDR3 או 2GIGA זיכרון שכרגע לצורכי הם לא נחוצים לי. אינני עתיד לבצע OC במערכת הזו. דבר נוסף אינני מעוניין בדיסק קשיח 1 גדול אלה מעדיף 2 קטנים שעל כל אחד מהם תרוץ מערכת הפעלה אחרת. תודה לכל הצעה שתבוא.

• 5 תגובות
    • 874 צפיות
  17. היי, הכי חשוב לי שהוא יהיה מבוסס על מעבד Core 2 Duo ושללוח תהיה יציאה אופטית. אני מתכנן לקנות מחר, ואני באמת סומך על התגובות שלכם. ודרך אגב, אני מתכנן אוברקלוקינג, לא כבד, אבל שתהיה אופצייה. תודה.

• 10 תגובות
    • 874 צפיות
  18. שלום אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואני אשמח קצת לעזרה. התקציב שלי בסביבות 3000 ש"ח מטרות המחשב: בעיקר תכנות, אינטרנט וכל הנובע מזה... בנוסף גם משחקים אבל לא ברמה בכבדה (לא צריך שהגדרות הגרפיקה של כל משחק יהיו על מקסימום). בנוסף המחשב ישאר בעיקר בבית עם מקלדת, עכבר, מסך ורמקולים חיצוניים לכן כל אלה לא ממש משנים גודל מסך: לא כזה חשוב, לפי הבנתי הסטנדרט זה 15.6 ולכן זה גם הכי זול רזולוציית מסך: גם כן לא חשוב דרישות מיוחדות לאמצעי קלט: אין משקל רצוי: לא חשוב יהיה בבית רוב הזמן האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: אני מאמין ש500 ג'יגה מספיקים לי אך יותר התקבל בברכה. כונן HDD מספיק לי, אין צורך בSSD אם הוא מייקר את המחשב כונן א…

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF 3 לדוגמא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 20 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. הא…

• 7 תגובות
    • 874 צפיות
  20. תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 874 צפיות
  21. שלום לכולם, אני צריך המלצות בקשר למחשב חדש בעיקר למשחקים ב5500 ש"ח ללא: מסך, רמקולים, מקלדת עכבר... תודה רבה לעוזרים..

• 9 תגובות
    • 874 צפיות
  22. Started by Yossarian22,

שלום רב, אני מחפש מחשב נייד לסטודנט להנדסה. אני עוד לא ממש יודע מה הדרישות מהמחשב בתואר (בהיבט המעבד, רזולוציה וכו') אבל אני מניח שיש פה אנשים שידעו, ובנוסף אני מניח שאלה דרישות די סטנדרטיות מכל מחשב של סטודנט.. מה שכן אני הולך לסחוב אותו עליי אז אני מעדיף שהוא יהיה כמה שיותר קל, ובנוסף שיהיה לו חיבור לכבל רשת כי אין לי חיבור לWIFI. חוץ מזה אלה הדרישות בגדול: * מטרות המחשב? כאמור, לימודים (תכנות?) ובנוסף שימושים כלליים כמו סרטים ואינטרנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בעיקרון אני מעדיף 13.3 (אני מניח שהם יותר קלים), אבל אם יש מחשב יוצא דופן שמתאים לדרישות והוא גם קל אבל 15.6 זאת גם יכולה להיות אופציה. עדיפות למסך מאט. אין צורך במסך מגע. * רזולוציית המסך? FHD אנ…

23. שלום לכולם, אני קורא כאן בפורום ומנסה להיעזר בו לקניית מחשב. אני לא מצליח להחליט על סוג המעבד\ כרטיס מסך ואפילו בסוג הספק והזכרון אני לא החלטי. בקיצור, האם תוכלו לעזור לי לבנות מפרט למחשב המיועד לגיימר כבד לפי עלות\תועלת ולא לפי תקציב ידוע מראש ? הסדר גודל הוא 1000$-1400$ ללא מסך אך יש לי אופציה לחרוג בתקציב . הנטייה שלי היא למעבד אינטל 6400 ולוח עם ערכת שבבים של NFORCE. אך אני זקוק לכם ולידע שלכם. תודה מראש מנו

• 14 תגובות
    • 874 צפיות
  24. Started by sssddd2,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב הוא סביבות ה-3500-4000 ש"ח, כאשר אם יש איזשהו שיפור משמעותי למחשב מאוד משמעותי שיהיה בחריגה של 400-500 ש"ח אז יש מקום לחריגה. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אני מידי פעם כן משחק משחקים וכרגע המחשב שלי מריץ אותם אבל חלקם הגדול זזים לאט, אני זקוק למחשב שיוכל להריץ משחקים שכבר יצאו וגם משחקים שעתידים לצאת לא חובה על גרפיקה הגבוהה ביותר, כל עוד המשחקים החדשים ירוצו על LOW זה בסדר, אבל שלא יהיו איטיים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר …

• 14 תגובות
    • 874 צפיות
  25. שלום אנשים, אני צריך עצה בנושא הנ"ל. ידידה שלי רוצה נייד והציעו לה את השניים הנ"ל: Lenovo IdeaPad G560 M274NIV Fujitsu LifeBook AH530-12 למעט העובדה שזה KSP, מה יהיה מומלץ והאם יש אופציה טובה יותר? אני לא יודע איך FUJITSU אבל על הנייר המפרט יותר טוב והמחיר יותר גבוה ויכול להיות שבמחיר הזה עדיף משהו אחר בכלל. אודה על תשובתכם המהירה - היא צריכה לרכוש כמה שיותר מהר.

• 1 תגובה
    • 874 צפיות

דיונים חדשים בפורומים