ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית,סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …
-
- 0 תגובות
- 637 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית,סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, בעוד חודש אני אהיה בארה"ב ואני מעוניין לקנות שם נייד. התקציב זה עד 800$. השימושים זה בעיקר לעבודה משרדית וקצת משחקים.(לא משחקים כבדים) מסך אני מעדיף שיהיה 15.4 אינץ'. לא מבין כלום במחשבים ניידים..אז על מה אתם ממליצים במחיר הזה? תודה!
-
- 7 תגובות
- 822 צפיות
-
-
מחפש נייד בתקציב הנל... לפחות 250 גיגה אם אפשרי שיהיה לו יציאת HDMI בלוטוס זמן סוללה לפחות 6 שעות משקל עד קילו וחצי 12 אינץ אם אפשרי 13 לא צריך צורב עדיף כרטיס רשת אלחוטי בתקן N תודה וחג שמח
-
- 0 תגובות
- 640 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, גלישה באינטרנט וIDE שונים כמו אקליפס, ויזואל סטודיו, JB וכו' * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על 14 שהוא איזושהי פשרה בין גודל למשקל * רזולוציית המסך? לא חייב להיות מסך סופר איכותי, אבל אני כן מתעסק עם הרבה טקסט אז שלא יהיה נורא * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? סביבות 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות יהיה מספיק טוב, שיספיק לחצי יום מחוץ לבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) יש לי כונן 250GB SSD שאני מתכוון לשים בו, מעב…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות נייד בקרוב מאוד ואני אשמח לשמוע כמה שיותר פרטים והמלצות על דגמים ספציפיים 1. אני יודע שמחשבים נייחים ניתן לקנות 'מוכנים' אך לרוב מרכיבים לבד ע"פ מפרט רצוי ואילוצי תקציב,השאלה שלי היא האם זה אותו הליך ברכישת נייד או שכולם מגיעים מוכנים? 2. מאילו חברות ניתן להזהר ולאילו כדאי 'לשאוף'? 3. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים, * גודל המסך? לא כל כך רלוונטי * משקל רצוי?לא כל כך רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) רצוי * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250G * צורב DVD? לא כל כך רלוונטי * האם נדרשת אחריות בי…
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום, יש לי חבר שמחפש מחשב נייד במחיר של 3000 עם חריגה קטנה לטובת משהו טוב, המחשב ילווה אותו בשימושים שוטפים כמו אינטרנט וורד סרטים HD וכל מה שמסביב, אני רוצה לעזור לו לבחור מחשב עם הכי הרבה עלות מול תועלת במחיר הזה, אם יכנס במחיר I3 עם כרטיס מסך נחמד עדיף, כמובן 15.6", יציאת HDMI, ומחשב של חברה טובה, עדיפות לחנות זונה באזור השרון כמו אייבורי או KSP, תודה, חנן.
-
- 0 תגובות
- 864 צפיות
-
-
מסך 14.1 זיכרון לא פחות מ 2GB כרטיס מסך , רצוי משהו יותר טוב מה ON BOARD HD האמת לא כזה משנה לי המחשב לא מיועד לאחסן כמויות של נתונים ורצוי גם יציאת HDMI אם יש למישהו יש הצעות ?
-
- 1 תגובה
- 662 צפיות
-
-
שלום המחשב אמור לשמש רק לדברים פשוטים כמו גלישה אינטרנט, מוזיקה, אופיס וכו' (לא משחקים בכלל). יש כל כך הרבה דגמים ומותגים שבאמת אין לי מושג במה לבחור ולכן אני צריך את עזרתכם. מה שכן אני צריך (ויש את זה ברוב הניידים) זה שיהיה אפשר להתחבר לאינטרנט באופן אלחוטי (יש לי ראוטר אלחוטי). חשוב לי גם זמן סוללה ארוך, וכמובן אחריות. אני מעדיף לקנות מחנויות רגילות מאשר מחנויות באינטרנט, אבל אשמח לראות כל הצעה. תודה!
-
- 1 תגובה
- 559 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים קלים כגון GTA San Andreas, League of Legends צפייה בסרטים. * גודל המסך? לא קריטי, שיהיה ממוצע. * משקל רצוי? לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נדרש, אך מוכן להתפשר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) בסביבות ה 500-640 GB לפחות. * כונן CD/DVD? צורב? כונן DVD חובה, צורב זה אופציה. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל הבנתי ש-3 שנים נחשב כחובה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כלל לא. מצידי שיגיע בלי כלום. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.
-
- 0 תגובות
- 521 צפיות
-
-
שלום רב אני מחפש מחשב נייד בטווח המחירים כפי שמתואר הנ"ל חשוב לי מאד שהיו למחשב 1)קורא Bio (קורא ביומטרי) 2)יציאת Hdmi תודה
-
- 5 תגובות
- 718 צפיות
-
-
נייד בעיקר לאינטרנט וסרטים. מסך בכיוון ה15 אינץ' חיבור HDMI ,BLUETOOTH יהיה מהיר אמין ומותג מוכר. עם כרטיס מסך סביר להפעלת משחקים בינונים. אשמח אם תמליצו לי!!!
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
מטרות המחשב: המחשב אמור להריץ תוכנות כגון MATLAB , JAVA ECLIPSE ותיכנות ב C++,(לומד תיכנות) ישומי אופיס וצפייה בסרטים. מצד אחד הייתי מעדיף מחשב שיוכל להריץ גם מישחקים בהגדרות מינימליות ( nba fifa) גודל המסך: אין העדפה. משקל רצוי: עד 3 קילו האם נדרש זמן סוללה ארוך?:3-5 האם יש צורך ביציאות מיוחדות?: לא בלוטות?: לא משנה.. גודל מינימלי של כונן קשיח?: 160GB צורב DVD? כן האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש
-
- 1 תגובה
- 548 צפיות
-
-
אהלן אני צריך עזרה בבחירת נייד שישמש אותי בעבודה ביום(office,photoshop,solidworks,עריכת וידאו בסיסית) ולפנאי בערב(סרטים, מוסיקה, v.o.i.p). העבודה במקום נידח ודורשת התניידות ברכבי שטח על בסיס יומי יחד עם המחשב, לכן נראה לי שיש לי צורך במחשב עם איזו שהיא קשיחות. solidworks למי שלא מכיר היא תוכנה לתכנון חלקים בתלת מימד, שמאפשרת חישוב וסיבוב על אוסף חלקים בזמן אמת. המחשב צריך להרכש ולקבל אחריות בארץ. 15.4" נראה לי גודל הגיוני מבחינת משקל/גודל מסך. אמור להחזיק מעמד שנתיים. לגבי שאר המאפיינים אני פתוח להצעות. תודה מראש [br]פורסם בתאריך: 9.11.2008 בשעה 00:16:56 מאפיינים נוספים שגיליתי שיש לי צורך ב... :כרגע המחשב חייב לעבוד בXP, יש לי גרסה מקורית של XP כך שאם לפרמט גרס…
-
- 6 תגובות
- 947 צפיות
-
-
שלום לכולם ! לאחרונה הבנתי שאני זקוק למחשב נייד. אני מעוניין לרכוש נייד במחיר של 5000 ש"ח (מוכן לחרוג מעט מן התקציב אם הדבר הכרחי). הנייד ישמש למטרות של אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים וגם תוכנות כמו פוטושופ. דרישות נוספות: מעבד- חזק יחסית גודל - 14-15 זיכרון- 2-4 ג'יגה דיסק קשיח - 7200 כי אני עובד עם כונן חיצוני איכות הרכבה ואחריות - חשוב לי שאיכות הרכיבים של המחשב תהיה גבוהה, אבל היא לא חייבת להיות הגבוהה ביותר כמו בסדרות העיסקיות. אחריות שתהיה לפחות 2-3 שנים.
-
- 6 תגובות
- 739 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים קצת משחקים. * גודל המסך? 13.3 עד 15.6 אינץ * רזולוציית המסך? בין 1600X900 עד FHD 1920x1080 * משקל רצוי? נמוך מ2.4 קילו כולל סוללה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. 6-7 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא חשובב הגודל * כונן אופטי? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ל א שייהיה עם המעבד I5 לפחות של האסוול דור 4
-
- 1 תגובה
- 844 צפיות
-
-
אפשר לחרוג טיפה אבל רק אם זה שווה את זה מהדברים הכי חשובים בשבילי זה שהמקלדת תהיה נוחה להקלדה ומסך טוב כי אני עוסק הרבה בהקלדה וכל הקשור לטקסטים. המחשב ישמש להרצה של הרבה תוכנות במקביל, לא כבדות במיוחד אבל בכל זאת רצוי שיהיה לפחות 2 ג'יגה זכרון ומעבד סבבה. לא משנה המשקל.. הבאים נראים נחמד למרות שחורגים מהתקציב. http://www.skypc.co.il/pl_product~71111~14~0.htm http://www.skypc.co.il/pl_product~PSAGCE-04G01KH2~14~0.htm http://www.skypc.co.il/pl_product~71612~14~0.htm
-
- 4 תגובות
- 657 צפיות
-
-
מטרות המחשב?עבודות משרדיות, משחקים כגון NFS וכאלה, צפיה בסרטים. * גודל המסך? 14-15.6 * משקל רצוי? לא כל כך חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? סבור ש4 שעות של עבודה יספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חובה * בלוטות? שיהיה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 ג'יגה * צורב DVD? בכיף * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? קיבלתי תשבוחות על MSI ועל LENOVO למרות שגם DELL סבבה. אודה על העזרה!!!!!
-
- 3 תגובות
- 634 צפיות
-
-
אני לא מבין גדול במחשבים ניידים, יש לי חבר שמעוניין לקנות מחדש נייד חדש, המטרות כלליות: מוזיקה, סרטים, אופיס אבל הוא רוצה שהמחשב יהיה חזק מספיק למשחקים (לא ברור לי כ"כ איזה סוג משחקים והסברתי שעדיף נייח, הוא פשוט רוצה, אני מאמין שהסגנון יהיה כמו FIFA הכי חדש, PES הכי חדש, NBA, משחקי מרוצים חדשים כמו NFS וכו'). הוא מבקש: 4 ג'יגה זיכרון פנימי מעבד 4 ליבות 1TB נפח איחסון אני אומר שוב שאני לא מבין גדול בזה אבל אלה הדרישות שלו והתקציב הוא כ- 6K ש"ח. קיים דבר כזה? אפשר לקבל המלצות? תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 568 צפיות
-
-
שלום ושבת שלום! רציתי להתייעץ בקניית נייד השימוש שלי הוא רגיל + משחקי מחשב כבדים התקציב שלי הוא בין 5000-4500 ש"ח אני רוצה מסך בגודל של 13 אינץ האם יש לכם המלצות? תודה רבה וסופ"ש נעים ליאור
-
- 1 תגובה
- 914 צפיות
-
-
מה נשמע? אני מחפש נייד שיאכל משחקים בשנים הקרובות בסביבות ה-800 דולר מארהב (אם יש חריגה קטנה והיא באמת שווה את זה, אל תהססו להציע..) * מטרות המחשב? עיבוד תמלילים, קצת סרטים ובעיקר משחקים, בערך כל משחק שאפשר לזרוק עליו. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני פתוח ל15.6 או ל17.3. אין לי העדפה מיוחדת, אני גם בכלל לא מכיר את השוק.. מעריך שאני מעדיף קצת 15.6. * רזולוציית המסך? לא נורא קריטי, גם תלוי בגודל המסך.. הוא גם אמור להתחבר לטלויזייה עבור המשחקים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אם יש מקלדת מוארת זה בונוס נפלא. * משקל רצוי? לא קריטי, כמובן עדיף כמה שפחות.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רצוי כמה שיותר. לפחות שעתיים וקצת * האם יש …
-
- 0 תגובות
- 924 צפיות
-
-
אני זקוק להמלצה על מחשב נייד אשר ישמש להקלטת דואטים ברמת אולפן. ( "בשטח", בלי כלי נגינה וכו') איזה כרטיס קול (אני מניח שאצטרך משהו חיצוני על מנת שהאיכות תהיה טובה)? המלצה למיקרופון איכותי. (אני חייב שני מקרופונים בשביל דואט, או שאני יכול להסתפק באחד? אין לי בעיה לבקש מהמוקלטים להתקרב שניהם למקרופון ) חשוב גם שהמחשב יוכל להריץ סרטים בFULL HD, בצורה חלקה. וכמובן גם לספק סאונד איכותי. המחשב גם ישמש לשאר שטיקים שלדעתי פחות רלוונטים (אני לא חושב שמה שיכול להריץ 1080P לא יוכל להריץ משחק אחד או שניים.. ) אני ממש אאוט בנושא הזה של הניידים אז כל עזרה תתקבל בברכה. תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כאשר אני רוצה לחבר אותו למסך LCD ולצפות ככה בסרטים.
-
- 4 תגובות
- 651 צפיות
-
-
אשמח לקבל המלצות גם על כמה דגמים בשוק. תוכנות שאני הולך להשתמש בהם: Visual Studio Eclipse Dev וירטואליזציה של לינוקס (החינמית) ומן הסתם פיירפורס, אופיס וכד'. האם בשימוש הנ"ל ניתן להסתפק במעבדים כמו Intel Atom ? (אני שואל כי אני מעוניין במחשבים 12-13 אינץ' בלבד). תודה
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בהתאם לחוקים מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), אין משחקים,ישמש לסטודנט פשוט,עדיף שיהיה 4 גיגה לייתר ביטחון * גודל המסך - בין 14-15.6 * האם חשוב מסך מבריק או מאט - עדיף מאט * רזולוציית המסך -לט חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא. * משקל רצוי - כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך -לא -סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - לא. * Bluetooth -לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח - לא קריטי * כונן אופטי -לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא,אבל אני רוצה 3 שנים איסוף והחזרה! זה מעולה!כי הרי תיקון הכי קטן+נסיעה לחנות הלוך חזור שווה את ההפרש * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה -לא צריך * האם יש לכם העדפ…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-