עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by -ox-,

שלום לכולם , אני מעוניין לקנות לחברה נייד ליום הולדת , בקרוב סטודנטית , ללא צורך במשחקים וכו' אך חשוב שתהיה יציאת HDMI ומערכת הפעלה WIN7. סוגיית המשקל חשובה בגלל זה חשבתי על 13.3". בדקתי בכל מיני אתרים כמו וואלה וכו' קשה לדעת את המחיר האמיתי כי הכל זה מכירות אישיות (הצעות החל מ..) התקציב מוגבל עד 3500.

• 3 תגובות
    • 892 צפיות
  2. Started by schumih,

ערב טוב, אבא שלי משתמש בחודש האחרון במחשב נייד סמסונג מסדרה 9, בגודל 13". הוא מרוצה מאוד מבחינת הביצועים, הבעיה היא שלטענתו הוא גדול בשבילו מדי (טס הרבה לחו"ל). באפשרותו להחליף אותו לנייד חדש, ואני מחפש בשבילו ניידים בגודל של 11", חזק ככל הניתן (בשום פנים ואופן לא נטבוק). קצת מבולבל מכיוון שיש מבחר לא קטן כרגע של אולטרה בוקים בסגנון הזה. האם יש דגם כלשהו בגודל 11" מומלץ יותר מהאחרים? אשמח לעזרתכם תודה

• 0 תגובות
    • 892 צפיות
  3. אני מעוניין לקנות מחשב נייד שיהיה אך ורק ללימודים, רק לשימושי אופיס וגלישה באינטרנט. התקציב שלי הוא מקסימום 1500 שקל יש מצב למצוא משהו שתואם את הבקשות האלה?

4. Started by heli8,

שלום. אני לא מבין כלום בכל העניין הזה ואני באמת צריך עזרה על מנת לבנות מחשב לצרכים שלי. העיסוק המרכזי במחשב הוא המשחק פוטבול מנג'ר, פוטושופ וגלישה באינטרנט(תוך צפייה בסרטונים וכד'). לא משחקים על המחשב שום משחק אחר ובאמת שפוטושופ ומנג'ר הם התוכנות ה"כבדות" היחידות. אני צריך בבקשה מפרט(או מחשב כבר מוכן, עם המלצות שלכם/קווים מנחים כדי שאוכל לדעת איזה מחשב יתאים לי) למחשב, בסביבות ה1300 ש"ח, עם חריגה של 200 ש"ח בלבד. אני חייב לציין שאני רוצה שהמנג'ר יעבוד חלק והכי טוב שאפשר תוך הצגת כל הגרפיקה ושבאופן כללי המחשב יהיה מהיר ושקט. בנוסף, אני כותב מהמחשב של אחותי ורציתי לדעת מה דעתכם עליו וכמה לדעתכם הוא עולה כיום: Field Value Computer Operating System Microsoft Windows …

• 2 תגובות
    • 892 צפיות
  5. Started by danielly,

אז הנה המפרט שאני עומד לקנות(מצורף): למטרת גיימינג בFHD שקט 8/10 ומעוניין בOC בינוני רק שאלה אחת לגבי איפה לקנות כי בסקאי פי סי מציעים את אותו מחיר בערך אבל שם יש אפשרות לקבל OC מהחנות כמה זה משמעותי? תודה למגיבים [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 892 צפיות
  6. Started by PandaCore,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1800 ש"ח ניתן לחרוג בעוד 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב שיהיה טוב לעבודה משרדית וחשוב שיריץ טוב את המשחק The sims 4 (המשחק היחיד שצריך). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפ…

7. שלום לכולם, אני צריך המלצה ללפטופ לחבר שלי, שימושים עיקריים: - windows 7 - פיתוח בסביבת visual studio 2010 - הרצת sql server express - הרצת IIS 7.5 - כמובן אופיס, אינטרנט מסך 15.6 - הוא לא מתכוון להתנייד יותר מידי. התוכנות שציינתי דורשות למיטב ידיעתי בעיקר זיכרון ומעבד. אשמח לדגמים מעניינים. ושאלה קטנה שלא קשורה, יש סיבה מדוע אין דגמים של 14.1" עם מעבד חזק (core i7 או i5) ? בכלל נראה כאילו הדגמים שמתחת ל- 15.6 נכחדים... תודה לכולם.

• 2 תגובות
    • 892 צפיות
  8. Started by vic1234,

הלך הלוח אם asus p8p67 מחפש מחליף לא יותר נחות ממה שהיה היה מורכב i7 דור שני נראה לי 2600 צריך רק לוח אם מעבד וזכרון כל שאר הדברים יעברו מהמחשב הישן כמו ssd 860 Evo כרטיס בסיסי 710 gt ספק של Thermaltake ומארז בתקציב מינימלי שלא יהיה נחות ממה שהיה תודה

• 1 תגובה
    • 892 צפיות
  9. שלום, יש לי היום מחשב נייד במקום המחשב הרגיל. אני מרוצה מהנייד אבל בגלל הכרטיס מסך ON BOARD שלו הוא לא מריץ שום דבר. חשבתי לקנות במקביל שיהיה לי גם מחשב נייח למשחקים בעיקר. אני לא משחק משחקים ממש ממש כבדים כמו קרייסיס וFEAR וכאלה בסגנון. בעיקר משחקי מרוצים, אסטרטגיה ו-3D Shootes פשוטים כמו HALF LIFE 2 וכל המשחקים שמשתמשים במנוע שלו. אז מה אתם אומרים? כמה המינימום שצריך להשקיע כדי לקבל מפרט כזה? והאם תוכלו להרכיב לי מפרט מתאים? תודה רבה לכולם!

• 11 תגובות
    • 892 צפיות
  10. Started by benz89,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בגדול אינטרנט ואופיס, כי זה בעיקר מה שצריך ללימודים אבל חוץ מזה צפיה בסרטים וספורט, ומשחקים קלים יחסית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני לא יודע בדיוק עדיפות שלא יהיה גדול מדי או קטן מדי קשה לי להגדיר ממש * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? שלא יהיה כב…

• 0 תגובות
    • 892 צפיות
  11. Started by martin1998,

שלום רב יש לי מחשב דל (קישור למטה) והציעו לי מהעבודה מחד אידיאלפד לנובו ללא עלות (קישור למטה). הייתי רוצה לדעת איזה מחשב כדאי לי לשמור לעצמי כלומר באיזה להשתמש. מבחינת מפרט הם ניראים לי כמעט זהים, אך העלות של הלנבו הרבה יותר גבוהה ואיני מבין למה ואם בכלל כדאי לי להחליף. אשמח לחוות דעת הדל ששייך לי- https://www.pc365.co.il/product-11316-Dell_Vostro_5468_VM_RD09_9853_ללא_מערכת_הפעלה_במלאי אידיאלפד לנובו שמציעים לי- http://m.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=917579

12. Started by djashban,

היי חברים מתלבט בין רכישת מחשב מבוסס אינטל 13500/13600 וddr4 וכרטיס מסך 3070 לעומת amd 7700X (תושבת AM5) ו DDR5 כך שתהיה לי אופציה קלה יותר לשידרוג עתידי. שימוש לאופיס/ גלישה /וירטואליזציה של מערכות הפעלה ומעט גיימינג תקציב בסביבות 6000 ניתן לחרוג עדיפות לקירור נוזלי 360 כ מסך 3070 (פתוח לשינויים) ספק מודולרי ללא ציוד היקפי ללא צורך במערכת הפעלה מארז- אין הגבלה בגודל שיהיה חלון צד ודעתכם בנוגע להתלבטות האם כדאי לרכוש socket 1700 שעתיד להתחלף בעוד כשנה או לעבור לAM5

13. שלום כולם, אני בונה מפרט בבערך 6000 שקל (ואל תבנו לי מפרטים... רק תענו) ואני צריך לדעת: האם הלוח אם p35 NEO-F MSI טוב? וכמה הוא בערך שווה? והוא יותר טוב מלוחות P35 אחרים? ושווה לקנות את 1900J של LG (שהוא 1500 שקל)? תודה לעונים!

• 6 תגובות
    • 892 צפיות
  14. אהלן. כמה הערכות גסות: לרוב אם מישהו קונה מחשב עם ביצועים בינוניים-גבוהים, הוא יהיה מסוגל לשחק משחקים חדשים על ההגדרות הכי גבוהות עם 30FPS ומעלה, לזמן מוגבל, עד שאחרי כמה שנים יוצאים משחקים חדשים שכבדים עליו. קניית מחשב בכפול כסף מהנ"ל, לא מקנה פי 2 זמן לשחק במשחקים במקס' עם 30FPS ומעלה. היא מקנה פחות. וקניית מחשב בחצי מהכסף של המחשב הראשון, לא מקנה חצי מהזמן, אלא פחות. (אם המחשב מספיק חלש אי אפשר להריץ משחקים חדשים על מקס', גם אם המחשב חדש) כלומר יש הוצאה ותדירות קנייה מסויימת שמקנה את ההחזר הכי טוב - למה אנשים אי פעם מוציאים יותר כסף על זה? כלומר, לקנות כרטיס מסך ב 2000-2500 ש"ח במקום 1000-1200, מעבד ב1200~ ולא ב 700-800~, וכו'. עומד להם כשהם רואים 70FPS בfraps ולא 40?…

• 1 תגובה
    • 892 צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? 3000 לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש'ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים וכבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. diablo 3 / guild war 2 / starcraft 2 / league oflgends / Crysis] -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 22 אינץ' והרזולוציה הטיבעית 1680 x 1050 - לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…

• 7 תגובות
    • 892 צפיות
  16. Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6Mb 1333MHz BOX, יחידות 1 ¤849 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1163 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤475 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1297 G.Skill DDR2 4096MB 1000MHZ 2GX2 Dual Channel Kit CL5, יחידות 1 ¤285 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=956 Connect3D ATI Radeon HD 4670 512MB AC Cooler DDR3, יחידות 1 ¤395 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1373 Samsung 640GB HD642JJ HDD - SATA II 7200rpm 16MB , יחידות 1 ¤345 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1226 צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA, יחידות 1 ¤129 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid…

• 10 תגובות
    • 892 צפיות
  17. Started by Dani92,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000₪ באילת, אפשר לחרוג עד 500₪ אם זה מהותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - Dota2, Diablo2 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSDשכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים SSD M.2 1TB Samsung 980 pro Heatsink NVMe PCIe 4.0 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה, אפשר עם אורות 7.…

18. התקציב שלי הוא עד 3700. צרכי משרד (וורד, אינטרנט, אופיס וכד')+ סרטים באיכות סבירה. חשוב שתהיו אחריות בינלאומית ומערכת הפעלה (לא צריך שהיא תהיה ויסטה). הדגמים שהומלצתי לקנות אותם בתקציב הם: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7279&perur=2&t=1&c=483 http://www.gamaoffice.co.il/products/145257 הבנתי שההבדל העיקרי הוא שלדגם הראשון מעבד יותר חזק, אבל פחות זיכרון (ראם), והשני עם מעבד פחות חזק ויותר זיכרון. מבחינת כרטיס מסך, הארד דיסק וכד' הם די זהים. איזה עדיף מהדגמים? האם יש מחשב עדיף בתקציב הזה? לא צריך שיהיה אייסר, זה רק במקרה יצא ככה. תודה!

• 6 תגובות
    • 892 צפיות
  19. Started by thebat,

שלום, לא מזמן ביקשתי פה בפורום מפרט שיתאים לי, כמובן שעזרתם לי מיד וקיבלתי מכאן את המפרט הזה: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=1170 שנראה נהדר, אך הבעיה הייתה שהחנות נמצאת בתל אביב ואני לא גר קרוב לתל אביב, אז שאלתי מספר חנויות מקומיות למפרט דומה. המפרט היחיד שנראה סביר מהם היה זה: המחיר שהם רוצים בשבילו הוא 6000 ש"ח. אז עכשיו אני בהתלבטות בין שני המפרטים, ובתור אחד שלא מבין גדול בנושא, רציתי עזרה מכם כדי לדעת מה לבחור- מה ההבדלים בין שני המפרטים, ומה הופך את השני ליקר יותר? האם המפרט השני שווה את המחיר? במידה ולא, אילו שינויים אני יכול להציע להם לעשות שאולי יורידו את המחיר מבלי להוריד את האיכות? לאלו שהזמינו מפרט מעיר רחוקה יחסי…

• 2 תגובות
    • 892 צפיות
  20. שלום, אני מעוניין לרכוש את המחשב הבא מאייביי ואני רוצה לדעת מה דעתכם והאם אני יכול להשיג דברים יותר טובים במחיר הזה. לינק למוצר באייביי: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180512598181&ssPageName=STRK:MEWAX:IT דגם:ASUS K42JC-A1 מפרט המחשב: ASUS K42JC-A1 Intel Core i5-430M (2.26GHz) Processor, 14" HD 16:9 (1366x768) LED Display, 4GB DDR3 1066MHz Memory, 500GB 7200RPM Hard Drive, DVD Super Multi Drive, NVIDIA GeForce G310M 1GB DDR3 Graphics Card, Microsoft Windows 7 Home Premium 64 Bit Preloaded. מחיר: המחשב יעלה לי כ3900 ואם יהיה מכס אז עוד קצת שימושים: GAMING מה דעתכם? עכשיו בקשר לכרטיס מסך רציתי לשאול מה יותר טוב? 9600m gs? או G310M שבא עם המחשב ה…

• 6 תגובות
    • 892 צפיות
  21. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות -9000 שקלים. 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים,צפיה בסרטיי HD. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך,רמקולים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?מקלדת ועכבר לא צריך 5.האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?ממש לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא משנה לי. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?כרטיס קול 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב במידה מסויימת לא ביג דיל 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? מתוכנן OC מהחברה TMS 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשח…

• 12 תגובות
    • 892 צפיות
  22. רוב הזמן אני בחוץ או בעבודה ואני מחפש מחשב למשחקים שיעבוד לי בצורה חלקה אם תוכלו לעזור לי תודה.

• 9 תגובות
    • 892 צפיות
  23. אורח Mini ATX
    Started by אורח Mini ATX,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך עד כמה שניתן. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, שמיעת מוסיקה, צפייה בסרטים, עבודה משרדית פשוטה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משתמש בתוכנות כבדות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג כלל. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…

24. החלטתי לבנות מחשב חדש ולחסוך לא קצת כסף .לפני כן לא יצא לי להזמין יותר מזוג זכרונות וכוננן ssd בגלל הספקות לגבי האחריות,שאף פעם לא יצא לי לנצל במהלך חיי אז החלטתי להרים את הכפפה ולהזמין הכל ביותר זול . יש לי מספר שאלות : 1. אין שום בעיה של הזמנת לוח אם,רדיאטור,מארז מבחינת הספק החשמל נכון?(ac/dc חוץ מספק כח אין בעיה לקנות הדברים האלה?) 2.למישהו יצא להזמין מ-new egg? או לא כדי לקחת סיכון ולהזמין מאמזון?

• 0 תגובות
    • 892 צפיות
  25. שלום לחברי הפורום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש... בואו נראה: * תקציב בערך 6.5K, במזומן, גמיש יחסית. עם זאת, אני מסכים לקונצנזוס בפורום - "חסוך במה שאתה לא צריך היום, והשתמש בכסף לשדרוג מחר". * מטרות המחשב הם בעיקר גיימינג כבד, וצפייה בסרטים (כרגע DVD בעיקר). * אין צורך בציוד הקפי. * האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא צריך כונן דיסקטים, מן הסתם. כרטיס קול - מספיק אחד שתומך ב- 5.1 רמקולים, אני לא כזה אודיופיל, לכן נראה לי ש On-Board מספיק לי, או שאני טועה... * הקירור והעיצוב: אני מעדיף עיצוב סולידי מצעקני, אבל לא צריך להגזים, אין צורך שמעצב איטלקי ידוע שם יהיה חתום לי על המארז (כלומר, אפשר עיצוב זול כל עוד המארז איכותי ). * הרכבה במעבדה, עדיפות רבה לחנו…

• 10 תגובות
    • 892 צפיות

דיונים חדשים בפורומים