ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום! לאחרונה החלטתי לקנות מחשב נייד ולאחר התלבטות הגעתי למסקנה שאני מעדיף נטבוק קטן על מחשב גדול וכבד. השימושים שלי די בסיסיים - גלישה באינטרנט, עבודה משרדית פשוטה וצפייה בסרטים. הבעיה היחידה היא שאני מעוניין שהמחשב יוכל להריץ סרטים בפורמט 720p, ושיהיה בעל יציאת HDMI כדי שאוכל לחבר אותו לטלוויזיה. כמו כן אני מעדיף כונן קשיח בנפח של 250GB (ומעלה, כמובן). ראיתי את ה Asus N10J והוא נראה לי נחמד, אבל אני לא בטוח שהמעבד יוכל להתמודד עם HD. התקציב שלי עומד על 3000 שקל עם אפשרות לחריגה, והכוונה הכללית היא להביא את המחשב מארה"ב, מה שנותן תקציב של כ 800$. תודה רבה מראש!
-
- 6 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום אני מחפש נייד לשימושים בסיסיים אך לא רוצה להיות מוגבל אם בא לי לראות איזה סרט ברזולוציה טובה מידי פעם עדיפות לפחות מ 15 אינץ' ולרמת בנייה טובה של השילדה והמקלדת , סוללה שמספיקה לפחות לשעתיים בשימוש רציף האם מעבד חזק במיוחד כדוגמת I5 יהיה בו איזה שהו ערך מוסף עבורי גם אם אני לא משתמש בתוכנות מאסיביות ואם זה שווה השקעה נוספת כדי שהמחשב ישמור על כשירות לאורך יותר זמן 4 GB RAM כרטיס מסך של Nvidia או של READON (אם ככה כותבים) המשקל פחות קריטי לי וגם כונן אופטי הוא לא מאסט 2 או 3 כניסות USB, יציאת מסך פחות קריטית אם VGA או HDMI אם יש המלצות לגבי אמינות ואיכות היצרנים : ASUS, DELL ו LENOVO התקציב שלי הוא כ 3000 ש"ח, מוכן להוציא קצת יותר על עסקה משתלמת במיוחד תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 672 צפיות
-
-
כתבתי ללא הגבלת תקציב למרות שיש לי תקציב מוגבל, אבל אני מוכן להשקיע כמה שצריך בשביל שיספק את הדרישות שלי. אני לא יודע לשים גג לתקציב מכיוון שאני לא מבין בדגמים של מחשבים ניידים. חשוב לי לציין שהכוונה היא לצאת במינימום הוצאות שיספקו אותי. אני אתחיל: קודם כל, חשוב לי שבמידה ואני אפרמט את המחשב בעתיד, לא תהיה לי שום בעיה להשיג את הדרייברים של המחשב. אז ככה, המחשב הולך לשמש במשך היום לשמיעת מוזיקה, הרבה גלישה באינטרנט, ICQ, ועבודה. אני לא צריך מהמחשב שום כרטיס גרפי מטורף כי לא הולכים לשחק בו שום משחקים. מה שכן די חשוב לי שיהיה לפחות 1 ג'יגה זכרון פנימי ומעבד חזק(כדאי 2 ליבות) לפי מה שהבנתי מומלץ לי לקחת HP, אבל אני פתוח לכל ההצעות שתציעו לי. לאחר שתראו לי דגמים ומחירים, אני א…
-
- 7 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שלום אני חבר שלי מחפש מחשב נייד בינוני שיבוא עם מצלמה ומיקרופון מובנה.. הצרכים שלו מהמחשב הם גלישה באינטרנט עריכת מסמכים ותמונות שלא יהיה חלש מדיי ולא חזק בשביל משחקים תקציב 2500 ל 4000 תודה
-
- 4 תגובות
- 696 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים, עבודות (סטודנט), אינטרנט, עריכת תמונות כבדות (צלם חובב). - אולי בעתיד עבודה עם תכנות כבדות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף באזור ה15", אין לי בעיה ליותר או פחות (עד 14") אם זה מוזיל את המחיר. - לא יודע לגביי מסך מט או מבריק, כרגע יש לי מחשב של לנובו G550 גודל 15.6" מסתדר איתו יופי. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא מהותי לי. * דרישו…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש נייד בתקציב של עד 6800. שיהיה חזק לא כבד ז"א באיזור ה-2.5 קילו. משחקים לא ירוצו על המחשב הזה אבל תוכנות גרפיקה כן וגם, לא בהגזמה. שיהיה במחשב: WiFi Bluetooth תודה , אופיר
-
- 0 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני צריך עצה בנושא הנ"ל. ידידה שלי רוצה נייד והציעו לה את השניים הנ"ל: Lenovo IdeaPad G560 M274NIV Fujitsu LifeBook AH530-12 למעט העובדה שזה KSP, מה יהיה מומלץ והאם יש אופציה טובה יותר? אני לא יודע איך FUJITSU אבל על הנייר המפרט יותר טוב והמחיר יותר גבוה ויכול להיות שבמחיר הזה עדיף משהו אחר בכלל. אודה על תשובתכם המהירה - היא צריכה לרכוש כמה שיותר מהר.
-
- 1 תגובה
- 878 צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד שנה הבאה וחיפשתי ניידים שהם מצד אחד בעלי חומרה חזקה אבל מצד שני גם ניידים (17 אינץ' מקסימום , לא יותר מ3.5 קילו ) מצאתי שתי אפשרויות http://hye.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=87&subcatid=177&prodid=566&keySearch= שהוא נייד (2.5 קילו מסך 15 אינץ') , אך הביצועים הם יותר לכיוון הבינוני והqosmio http://www.gamaoffice.co.il/products/118616 שמבחינת ביצועים הוא הרבה יותר חזק , אבל פרקטית הוא לא נוצץ עם 4.3 קילו ומסך 17 אז אני לגמרי פתוח להצעות אם יש משהו טוב באמצע
-
- 1 תגובה
- 656 צפיות
-
-
שלום לכולם, כמו שכתוב בכותרת, מחפש לאשתי נייד "12 עד 4,000 ש"ח. היא תקח אותו איתה לכל מקום ולכן חשוב שיהיה קל ושהסוללה תספיק לכמה שיותר זמן. מעבר לזה, חשוב שהמסך יהיה איכותי ויאפשר לכתוב ולקרוא ממנו בנוחות במשך שעות, לא ממש מבין בתצוגות של ניידים... הארדיסק צריך להיות לפחות 500 250 ג'יגה. נראה לי שבתקציב הזה אפשר להשיג מחשב שיהיה גם מהיר יחסית ויאפשר עבודה זורמת גם עם כמה תוכנות/חלונות/טאבים פתוחים בו זמנית. אשמח לקבל המלצות תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-
-
תודה מראש לחברי הפורם, אני כבר שבוע נובר בהודעות, עזרתם לי מאוד, להגיע לקו הגמר. עכשיו נישארה רק ההכרעה הסופית: בפינה השמאלית, עם מעבד T8400 וכרטיס מסך מרשים GeForce9600 ה W576V של Gigabyte http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=71611&Cat2Cat1ID=31&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE בפינה הימנית עם כרטיס מסך מראשים קצת פחות GeForce® Go 8400M אבל מעבד עוצר נשימה T9300 ה DV6880ej של HP http://www.netshops.co.il/product.asp?productid=3114 דרישות: לא צנועות, הנייד ישמש כסביבת פיתוח ויריץ SQL SERVER לעצמו חלק מהזמן, יהווה תחליף לHTPC בסלון כולל סרטים בHD כמובן, מידי פעם גם למשחקים -FPS, מרוצים לא חייב הגדרות הכי גבוהות , כדי לסבך קצת את הדברים הHP הוא "קופסא פתוחה", שניהם מגיעים…
-
- 3 תגובות
- 820 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, צפיה בסרטים בשפה הסינית ! * גודל המסך? 15-17 * משקל רצוי? סטנדרטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) רצוי שיהיה HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 או משהו בסגנון * צורב DVD? לא חובה למען האמת, אבל זה די סטנדרט בגודל הזה, לא ? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא חבר ביקש ממני להמליץ לו על מחשב נייד הגבול העליון של התקציה הוא 2000 ש"ח אין צורך בכרטיס מסך מיוחד או נפח אחסון גבוה במיוחד הוא צריך אותו בשביל אינטרנט ("שהיוטיוב יזרום, יזרום שוטף"), עבודה משרדית ("אבל שיהיה מהיר" היא אחת הדרישות) השאיפה של…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מסך מט (!!) 14 ל15.4'' (לד?), שלא שוקל יותר מ2.6/7 וללא מערכת הפעלה... השימושים העיקריים הם אופיס וגלישה, אבל רצוי שיהיה חזק למולטימדיה (משחקים פעם ב__ וסרטים באיכות טובה כולל סאונד חזק). תודה[br]פורסם בתאריך: 14.11.2009 בשעה 22:04:50 איך מקפיצים?????????.
-
- 0 תגובות
- 591 צפיות
-
-
שלום! אני מעדיף שהמחשב יהיה למשחקים חדשים שיוכל להריץ אותם על ההגדרות הגבוהות שאפשר, שיהיה בעל נתונים גבוהים ועם משקל נוח. הנתונים הכי חשובים לי,הבנתי שמחשבים ברמה כזאת מתחילים מ 7,000 ש"ח לפחות. אני בנתונים של ניידים טיפה חות מתמצה מנייחים ולכן רציתי לשאול איזה מפרטים כדאי שיהיו לו,מה ההבדך למשל בין המעבדים פי וטי,כי ראיתי שחלק באים ככה וחלקם אחרת. בנוסף איזה כרטיס מסך מומלץ ומה ההבדל בין החלקים,על מנת לקבל תמונת מצב וידע כמה שיותר נרחב בנושא. תודה.
-
- 4 תגובות
- 527 צפיות
-
-
כאמור, צריך מסך 12 אינטש, זמן סוללה לא חשוב בכלל, הביצועים חשובים, המשקל קצת פחות, אבל בגודל מסך כזה, שיהיה מתחת ל1.6 עדיף... התקציב: עד 10,000, אבל עדיף פחות... תודה מראש (:
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב נייד לצרכי עבודה (אינטרנט, ואופיס בעיקר) חשוב שיהיה קל ומחברה רצינית (אחריות מכובדת) התקציב בין 5000 ל6000 ש"ח (חריגות סבירות אפשריות אם זה שווה את זה) תודה רבה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 792 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? שימושים כלליים- אינטרנט אופיס וסרטים * גודל המסך? עדיף 13.3 ואם יש משו טוב אז 14 אינץ' גם אפשרי * רזולוציית המסך? אין לי מושג, שיהיה רגיל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? שיהיה קל יחסית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל סביר של דיסק קשיח * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל שהמחשב יהיה אמין עד כמה שאפשר * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם- אין
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני סטודנט לתואר שני ואני מחפש מחשב לצורך לימודים ואולי עבודה עתידית אני רוצה לקנות בארץ, בלי כל הבלגן של קנייה בחו"ל, אחריות וכו' גודל המסך נובע מהנסיעות הרבות בתחבורה ציבורית, אני מחפש גודל שיאפשר לשבת איתו בנוחות באוטובוס בלי להפריע לנוסע לידי (15 זה גדול מדי) ולקרוא טקסטים בנוחות (בעיקר מאמרים באנגלית). אני חושב ש 12 אינץ' יהיה קטן מדי, אבל אשמח לשמוע את דעתכם. *השימושים העיקריים: office (כמובן), אינטרנט, עיבוד תמונה (לא פוטושופ, אבל משהו יותר מתקדם מ paintbrush), תמיכה מסויימת בתלת מימד (הצגת מודלים של מולקולות). משחקים - לא יותר מסוליטייר, אולי worms. *גודל המסך - כמו שציינתי, 13-14, 12 יישקל במקרים חריגים. * משקל רצוי - עדיפות לסביבות 2 ק"ג. אני סוחב אות…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, המחשב מיועד לאינטרנט, אופיס, מוסיקה, סרטים, ואופציה למשחקי מחשב - אבל לא צריך להשתגע. לאחר קריאת מס' דיונים דומים, ביקור באתרים וכו' - נשארתי עם אפשרויות מועטות: 1. Dell inspiron n3010 2. Dell Vostro 3300 3. ASUS u30jc לגבי אופציה 2 - נראה שאין יציאת HDMI - חסרון משמעותי עבורי, אבל לא כזה שפוסל חד משמעית את המחשב. לגבי u30jc - נראה כאופציה טובה, אבל במקביל גם נראה שלא הגיע לארץ. ה-Inspiron נראה כאופציה המובילה. וכאן מתחילות השאלות: 1. inspiron n3010 - האם יש פה מישהו שהוא הבעלים של מחשב כזה/יודע מספיק כדי להביע התרשמות? מאוד אשמח לקבל חו"ד, ולשמוע המלצות לכאן או לכאן. 2. u30jc - כנ"ל + למישהו יש מושג היכן ניתן לרכוש את המחשב/ומתי הוא יגיע לארץ? 3. לא פחות חשוב - במ…
-
- 1 תגובה
- 884 צפיות
-
-
לאחר מותו של הלפטופ הקודם שלי, הגיע הזמן לקנות חדש. אני מחפש משהו באיזור ה 13-14 אינץ', שיהיה עם כמה שיותר זמן אחריות (עדיף בינלאומית), לא חובה כונן אופטי אבל שיהיה עם I/O נדיב (USB, eSATA, DP/HDMI). לא צריך דברים כמו מצלמה או קורא טביעות אצבעות או משהו בסגנון. שיהיה קל ונייד מן הסתם. לא צריך עוצמת מעבד מטורפת, זה הולך לשמש לאינטרנט ואופיס בגדול. אין לי כרגע תקציב כלשהו, אבל בואו נגיד שעד 4000 זה המקסימום. עדיף פחות כמובן. איזה אפשרויות יש לי? ומה דעתכם על מערכת מבוססת AMD ולא Intel?
-
- 4 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד. חשוב לי שיהיה קל, אבל מסך בגודל סביר, מה שאומר כנראה 13.3. בנוסף, חשוב לי שיהיה גימור טוב, שיחזיק מעמד כשהוא חוטף מכות (כמו IBM thinkpad שיש לי עכשיו). אני לא צריך ביצועים חזקים, לא משתמש בתוכנות כבדות. רוצה גם אחריות לפחות שלוש שנים ומחשב איכותי מבחינת הרכיבים. מעדיף מסך מט. קיבלתי הצעה ל hp 4330 probook מעבד M2330. איך הוא? ואיך אותה סדרה עם מעבד 2310 או 2410? איך הוא לעומת הסדרה dell vostro או asus 31? האם 2 ק"ג זה לא כבד למחשב עם מסך 13.3 (זה המשקל של ה hp)? האם זה בגלל הגימור החזק יותר? תודה ארי
-
- 3 תגובות
- 708 צפיות
-
-
שימושים במחשב: תיכנות, גלישה, צפייה בסרטי HD, סטודנט, (מומלץ שיהיה קל משקל, אני מקווה ש-13.3 אינץ' לא יהיה קטן מדי), אולי משחק מדי פעם לפעם, אבל לא תמיד. בגלל שאני משתמש multi-tasking חזק ביותר, איני יכול לסבול איטיות בשום מצב, פתוחים אצלי עשרות חלונות בו זמנית ואני מצפה למהירות של מאית השנייה. חשוב לי שיהיה מבית טוב, עם אחריות טובה יצא לי להתקל ב- studio xps 13.3 - שהוא לדעתי אדיר, צריך עוד תגובות. ובקיצור שאר המלצות יהיו מבורכות. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני כרגע מחפש נייד בשבילי שהוא שילוב של קטן,זמן סוללה טוב, ושמשחקים חדשים יחסית עובדים עליו ולא אכפת לי באיזה רמת פירוט - העיקר שהם יעבדו עם FPS סביר אפילו על LOW ואני מעדיף RPG H&S על FPS למרות שדי נהנתי מ FO3 .משחקים ישנים גם מעננים אותי אז אולי אני צריך לשדרג ל win7 pro אלא אם כן home יכול להריץ תאימות ל XP טוב. ההורים שלי גרים בחול ואבא שלי אמר שהוא ישלם בשביל חצי נייד . התקציב עומד על כ1000$ אבל יותר לכיוון של 800$ אפשר לחרוג ב100 דולר מהמקסימום אם זה שווה את זה. אז הנה הפרמטרים הפיזים: * מסך : 13.3 ומטה (מוכן להתפשר על 14 אבל זה מתחיל להיות גדול). מינימום 720P כל דבר מעל יהיה טוב יתרון * משקל: לא משנה *זמן סוללה: 5 שעות בשימוש סביר שעתיים במשחקים אני מעדיף כמה …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בעיקר למטרות עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). התקציב הוא 4,000 ש"ח. חריגה של 400 ש"ח תתקבל רק אם מוצדקת. גודל המסך שאני מחפש הוא 13.3 איכות בניה ואמינות - מאוד מאוד חשוב לי. אחריות חייבת להיות לפחות 3 שנים. עדיף בינלאומית כי אולי אהיה שנה בחו"ל (לא חיוני). מעבד וזיכרון - רוצה עבודה זורמת ככל האפשר - אחד מהמעבדים החדשים i3/i5 ו-4 ג'יגה זיכרון. כונן גדול מהווה עדיפות. לפחות 250, עדיף 500. אשמח אם יהיה 7200. אין צורך בכונן אופטי, זה אפילו מיותר מבחינתי. משקל אינו מהווה מגבלה. סוללה צריכה להספיק לשעתיים לפחות. אין צורך ביציאות מיוחדות. בלוטות' ו-wifi חיוניים כמובן. המליצו לי על inspiron n3010 או vostro 3300 של dell, אבל אני לא מכיר כלום ואין לי …
-
- 0 תגובות
- 801 צפיות
-
-
מחפש נייד 13.3 לאנשי עסקים, חשוב ביותר כרטיס רשת, מסך מגע, משקל, סוללה לזמן ארוך. שיהיה עליו WIN7 PRO ואופיס 2010. תקציב עד 10,000ש"ח.
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: אופיס, אינטרנט ומדי פעם פוטושופ * גודל המסך? 13.3 עד 14.1 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)אם אפשר HDMI * בלוטות?צריך * גודל מינימלי של כונן קשיח?320GBלפחות * צורב DVD?צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא אפשר לתת המלצות כם לחנויות מחו"ל. תקציב: 3000 ש"ח + חריגה עד 500 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 806 צפיות
-