עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by CompMaster,

שלום, אני מחפש מפרט מחשב לסלון שיכלול (בנוסף לדברים הרגילים כגון צורב) גם מסך מחשב דק (LCD) בגודל של 21.5 אינצ' או 22 לא קטן יותר מ21, רמקולים, מקלדת, עכבר, מדפסת הניתנת לשימוש בתור פקס (היא תתחבר לראוטר שאפשר יהיה להדפיס דרכו אבל העיקר שיהיה גם שימוש בתור פקס), וגם מאווררים (אוורור טוב) שהמחשב יהיה לא רועש כי הוא הולך להיות בסלון בכל זאת... המחשב הוא לא בשביל גיימרים אלא בעיקר לעבודות משרדיות כאלה ואחרות... (מחשב לסבא וסבתא) כל המחיר אבל שלא יהיה יותר מ3000 שח (כולל הכל) לא צריך כמובן תוכנות וכו'.... זה משהו שאני כבר ארכוש בעצמי. (יש לי כבר וינדוס 7 פרו שרכשתי) תוודה מראש

• 9 תגובות
    • 859 צפיות
  2. שלום אני מחפש מפרט מחשב למחשב שעיקרו עבודה משרדית וצפיה בסרטים. אין צורך בציוד הקפי, יש לי מסך מקלדת עכבר ורמקולים. אני צריך מחשב שיהיה חזק מספיק להחזיק זמן ממושך, לעבודה משרדית וכן שיהיה חזק מספיק לצפיה בסרטי HD. אודה לכם על כל עזרה אפשרית, בנוסף גם על איפה מומלץ לקנות את המפרט שיוצא (אני גר באזור השרון). תודה יוסי

• 3 תגובות
    • 886 צפיות
  3. ללא מסך, לא למשחקים. רק אינטרנט, ועריכת מסמכים פשוטה. המסך שיחובר אליו 19". אין העדפה בין AMD/INTEL, מה שיותר זול. גם אין לי בעיה לקנות בKSP או אייבורי אם החלקים הבסיסיים שם יותר זולים. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 760 צפיות
  4. Started by roni35,

אז ככה ניגש לעניין: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 - אבל באמת מקסימום, אם אפשר יותר לכיוון ה3000 זה עדיף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן לנצל אך עם התחשבות, כמו שאמרתי עדיף כזה 3.5K בערך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן יותר מ4000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים, עבודה משרדית, וגם אני צריך פשוט שהמחשב ירוץ מהר וחלק. אני רוצה מחשב עם כוח. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: הייעוד הוא לא גיימינג אבל הוא כן בא בחשבון ולכן אני רוצה להשקיע בכרטיס מסך (בסביבות ה800-1000) -אילו משחק…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 מקסימום כולל מסך 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: גלישה, סרטים ומשחקים פה ושם 3. האם יש צורך בציוד היקפי - אני מחפש מסך 22" עדיף רחב 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 10 - השקט חשוב מאוד 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור ת"א 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)? 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של…

• 2 תגובות
    • 743 צפיות
  6. שלום! אני מחפש מחשב ללא ציוד היקפי (עכבר, מקלדת, מסך) - למטרות של עבודה משרדית, אני צריך שיהיה חזק, מעבד חזק, לוח אם חזק, שלא ייתחמם, שלא יתקע (או לפחות כמה שפחות :-)), ובעיקר שיהיה יציב לעבודה "כבדה" עם זאת אני רוצה שיתפקד מצויין גם במשחקים בעלי גרפיקה גבוהה. למרות שאני מחפש מחשב לעבודה משרדית יותר, היכולת להפעלת משחקים חזקים עליו היא לא פחות חשובה לי. תודה! :-)

7. אם אפשר לפרט מחירים של כל פרט ואת המקום שבו אפשר למצוא את כולם. נכון לעכשיו מחפש מחשב מותאם למשחקים, בסגנון של מנג'ר ופרו אבולושיון, גרפיקה לא הכי חשובה, שיחזיק לאורך זמן . אני מעדיף כאלה עם ליבה כפולה, ו1000 מגהבייט של ראם. באותה הזדמנות לרשום לי מה עדיף, פנטיום או amd תודה רבה מראש.

• 4 תגובות
    • 729 צפיות
  8. אהלן. בשביל חבר אני מחפש מפרט בכ-2000 ש"ח (כולל מקלדת, רמקולים, מסך, עכבר), אתם יכולים לחרוג מהתקציב אבל רק אם זה הכרחי (אני מניח שזה יהיה, אבל אם לא, מעולה) מטרת המפרט היא רק לעבודה במסנג'ר - שיחות ווידיאו בלבד. שום דבר אחר (ז"א, VGA מובנה יהיה בסדר גמור למשל). מהן הדרישות? עכבר Trackball כנראה, כי מדובר במפרט לחולת פרקינסונס אם הבנתי נכון. מסך גדול (17" לפחות כמובן) וברור **וכאן הערה קטנה - האם מומלץ לקנות מסכים יד שניה? כי אני אשמח לקבל 19" במקום 17"**. מצלמת אינטרנט בסיסית ביותר, אבל סבירה. בכיף אני גם אקנה Bundle כלשהוא ואוסיף עליו חלקים אחרים אם זה ייצא משתלם יותר... בעיקרון יש לי עדיפות לקנות בחנות Glob-Net רק בגלל שאני קונה מהם עוד מחשב ממילא וכך יהיה יותר נוח לקח…

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  9. היי קודם כל שאלת NOOB- מה ההשפעה של כרטיס המסך (או הזכרון של כרטיס המסך) על עריכת וידאו ממצלמה ביתית? עד כמה שאני זוכר ההשפעה היא דיי אפסית. אחרי שעברנו את הרגע המביך הזה, חבר מהעבודה מחפש מחשב כמו שמתואר בכותרת, אין צורך במסך ואין צורך גם במע' הפעלה (יותקן XP ויעבור לWin7 במבצע הראשון) המחשב לא יריץ משחקים, או לפחות לא משחקים כבדים כך שעדיף להוציא את התקציב על דברים שלא קשורים. יש צורך במקלדת ועכבר. בין הפותרים נכונה יוגרל פותר שלא ענה נכונה

• 1 תגובה
    • 729 צפיות
  10. אני צריך לשדרג/לקנות מחשב חדש לאבא של אשתי שחובב משחקים ויש לו גם זמן לשחק אותם עדיין לא משחקי פעולה לרוב RPG ואסטרטגיה . המפרט המקורי בן כ 5 שנים והוא עבר תיקון http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=293575.0 החלקים שהתחלפו הם הספק - לא יודע מה KSP דחפו לו (הוא סיפר לי על חנות מחשבים בצומת בילו שתיקנה וגיליתי מי הם) , הכרטיס מסך התחלף מ1950GT לHD5670 אם אני לא טועה (אפשר לבדוק) , הDVD התקלקל אז צריך חדש בכל מקרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 צריך לשאול תנו הצאה ונשאל את מי שמשלם אפשר עדיין להתפרע קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכ…

• 1 תגובה
    • 684 צפיות
  11. אני מנסה לבנות לשכנים שלי מחשב המחשב יהיה לצורכי אינטרנט (גלישה וצפייה סרטים) ואופיס בנוסף הם רוצים שהמחשב ישמש גם את הנכדים שמגיעים אליהם גם היום וגם לטווח הרחוק יותר (שלא יצתרכו להחליף כל-כך מהר) אני הצעתי להם לא להשתגע ושאין טעם להוציא יותר מ 3000 ש"ח על מחשב אבל מה שחשוב לי ולהם שבמידה ובעתיד הנכדים ירצו להתקין משחקים יותר כבדים המחשב יתעדכן בקלות. לכן נכון להיום לדעתי לא צריך כרטיס מסך אבל חשוב שיוכלו להוסיף בעתיד, הבנתי שיש כרטיסי מסך טובים (מספיקים) מובנים זה אולי חשוב. כמו כן לדעתי עם הזכרונות אותו הדבר אני יתקין להם win 7 32 שמעל 3 הוא גם ככה לא תומך אז אולי יספיק 1 של 2גיגה ואם בעתיד ירצו להוסיף יוכלו להוסיף בחריצים הנוספים . אשמח אם תתקנו אותי אם אני טועה …

• 6 תגובות
    • 917 צפיות
  12. Started by Chymes,

רכשתי AMD Athlon XP 2500 והתאכזבתי. עובד כמו פנטיום 2.5 בחלום השמיני. המעבד ולוח אם נזרקים לרחוב כמו זונות רוסיות. אני חושב שאצליח למכור אותם ב-700 - 800 ש"ח. אני רוצה מעבד אינטל טוב ולוח אם טוב במחיר סביר. שלא תעזו להמליץ על AMD. (חשבתי על פנטיום 2.8C) אם אפשר תנו מעבד בלי גוף קירור.

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. טוב אז ככה, בעקרון אין לי ניסיון רב בחומרה אבל אני מבין את הבסיס. לפי מה שהבנתי, בשביל הצרכים האלה, אני לא חייב כרטיס מסך חזק אם בכלל. הבנתי שאני יכול להשתמש בכרטיס המובנה ולהתמקד בזכרונות, הארד דיסק ומעבד. במידה והייתי עורך וידאו, עורך 3D, מעצב רציני, וכו', הייתי צריך להשקיע יותר. אבל יכול להיות שאני טועה. בנוגע להארד דיסק, אני חושב לקנות 1TB 7200RPM אבל חשבתי גם על SSD. אולי SSD רק לווינדווס? או שאולי לא כי זה יקר מדי..? בנוגע לזכרונות, ראיתי שזה רכיב מאוד זול, אז נראה לי שאקח 16GB שזה סביב ה-450 ש"ח. בנוגע למעבד, הייתי מעדיף ללכת על הI7 כדי לקבל ביצועים כמה שיותר טובים, למרות שלפי מה שהבנתי, התמורה הכי טובה היא בI5, שמספק ביצועים טובים אבל לא עולה כל כך הרבה. אם הדברי…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF 3 לדוגמא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 20 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. הא…

• 7 תגובות
    • 853 צפיות
  15. למטרות צפייה בHD 1080P והקלטה מהTV, יש ברשותי 3 HD של TB 1, וכרטיס TV של HAPPOUNGE רצוי ללא כרטיס מסך חיצוני (אלא אם כן יש סיבה מש טובה) לפחות 4 חיבורי SATA על הלוח. חשוב שיהיה מארז שקט ואיכותי וללא צג ציגטלי ושלט רחוק( ממש מיותר)

• 5 תגובות
    • 625 צפיות
  16. שלום לכולם. בן דודי לומד ניהול רשתות, והוא מחפש נייד מומלץ. אני מאמין שהוא קצת ישתמש במכונות וירטואליות, אך לא יודע כמה כמה. מחפש בשבילו מפרט לנייד מומלץ עד 4000 עם עדיפות ללנובו. חוץ מזה אין לו שימושים נוספים מיוחדים. אשמח לקבל מפרט מומלץ. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 911 צפיות
  17. הי אני דיי חדש פה 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 5000 שקל... יש אפשרות לחרוג ב600 שקל במידת הצורך (אם זה ישפר את הביצועים אני בעד..) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים (כבדים) הרצת תוכנות MULTI THREADED... (משמע שצריך מספר מעבדים מכובד) צפיה בסרטים הורדות עבודות משרדיות וכו'... ועריכת סרטונים בסיסית מאד... 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. אין צורך יש הכל 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב…

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by BindeR,

שלום רב, אני מעוניין לקנות מחשב חדש ואשמח לקבל את עזרתכם בהרכבת המפרט. התקציב: 4000 למחשב מסך:1000 המחשב מיועד למשחקים וסרטים, מחשב שלא יתבייש להריץ משחק חדש שהוא די כבד ויעשה את העבודה כמו צריך. מסך: FULL HD 22 אינץ תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 606 צפיות
  19. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מעוניין להשקיע עד 4500, מעדיף שלא לחרוג בהרבה (בנוסף צריך לקנות גם מסך בנפרד אבל לא מחשיב אותו בתקציב) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך (מתכנן על 24 אינץ בתכנון) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא, כיום יש לי לפטופ 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני..הוא נמצא בחדר אחר ולא בחדר שינה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם …

20. Started by Posford,

המחשב כולל: צורב DVD, רמקולים, מקלדת, עכבר 2-4GB זכרון כמה שניתן בתקציב, HD 500GB +\-. יעוד: קצת משחקים PES 2010, COD MW2, אינטרנט, מוזיקה, סרטים ואופיס. ללא מסך. מקווה שהתקציב יספיק. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 630 צפיות
  21. Started by דין טיבי,

חחחחח שרפתי לאחותי את המחשב, היא ילדה קטנה אבא שלי רוצה לקנות לה מחשב חדש חח פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: הנה השאלון פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 1000-1200 שקל במזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המחשב נטו לעבודות משרד כמו icq וכו' מקסימום icy tower חחח 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא יש הכל ברוך השם 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? אני צריך רק צורב דיוידי במחשב5. האם יש לכם העדפ…

• 4 תגובות
    • 591 צפיות
  22. שלום לחברי הפורום, כפי שאתם רואים אני חדש כאן. אני מחפש מחשב חדש לשימושים הבאים: 1.משחקי רשת באינטרנט מרובי משתתפים עבור בני בן ה-10. 2.לצפייה ב-TV (המחשב ימוקם בחדרו של בני). 3.אני מקווה שבשנה-שנתיים הקרובות הילד יתחיל לשחק במשחקים הדורשים עיבוד גרפי חזק יותר. 4.המחשב ישמש אותי בעיקר לצורך עריכת סרטי וידאו ממצלמת הסוני הדיגיטלית (DCR-PC350E). אנחנו גרים בחיפה, ורצוי שהחנות/חנויות שמהם יירכש המפרט יהיו באיזור חיפה/נשר, לצורך תיקוני תקלות והחלפות במידה ויהיו כאלה. ביקרתי בפורום מס' פעמים רב בחיפושי אחר מפרט מתאים כאורח, ואני חייב להודות שהצלחתי להתבלבל ממגוון המפרטים המוצע. לכן החלטתי לאתגר את כל המקצוענים בפורום ולבקש הצעות למפרט הבא: המחשב הדרוש יכיל : מעב…

• 30 תגובות
    • 2.8k צפיות
  23. Started by TheRedEye,

אשמח לקבל מפרט למחשב - לא משנה המחיר כי אני לא קונה את זה במחיר המקורי אז זה יכול להגיע ל100 אלף שקל. אני רוצה שיהיה בו : מערך SLI של גיפורס 7900 המעבד הכי טוב של AMD כפול ליבה 4 גיגה זיכרון DDR מערכות קירור כולל מסך CRT מקלדת + רמקולים כרטיס סאונד המחשב מיועד להיות מחשב סופר גיימרי.. קיצר - תתפרעו! לא, אני לא עובד עליכם אני באמת הולך לקנות את זה אבל זה לא בדיוק ממני אז ככה שכן.. ואל תספימו בהודעות - אין מצב שהוא קונה את זה בסדר?!

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by iz,

עדיף מהחנויות KSP או פנדה שיהיה 250 או יותר GB צורב DVD והמעבד שיהיה של אינטל בקשר לכרטיס מסך, אני לא משחק בהרבה משחקים, אבל שיוכל להריץ משחקים כמו NFS \ FIFA ולא קריטי אם לא יראו הכי טוב תודה רבה

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  25. התקציב המקסימאלי 2000 ש"ח, רצוי לחסוך שימושי המחשב העיקריים: בעיקר אופיס, מעט תיכנות ב Microsoft Visual Studio C++, eclipse Java ומעט עריכת וידאו (לצרכים ביתיים) ב Adobe Premiere אין צורך בציוד הקפי רצוי שקט ברמה סבירה, אך לא בהשקעה של מאות שקלים אין צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס רצוי לא מחניות פרטיות, אלא מרשתות עם סניפים באזור המרכז. רצוי אייבורי, אך לא הכרחי. עדיפות ליציאות USB3/ESATA. אם זה לא מייקר, רצוי גם FW. שאלה נוספת - לצרכים שלי, האם ארגיש שיפור משמעותי אם אשדרג את המחשב? המפרט הנוכחי של המחשב שלי הוא: זכרון: 4GB DDR2 לוח אם: ASUSTeK Computer INC M3A78-EM מעבד: AMD Phenom 8650 Triple-Core Processor 2.30 GHz תודה רבה לכל המסייעים!

• 2 תגובות
    • 775 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.