ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום, אשמח לקבל חווד על מפרט המחשב הבא, שמיועד לצרכי שימוש בייתי, לצורכי גלישה באינטרט, הורדת סרטים/מוזיקה, שימוש בתוכנת שירטוט אוטוקד. מעבד: אינטל Core 2 Quad Q8400 לוח אם: ח Asus דגם P5G41C-M LX או לוח Gigabyte דגם GA-G41M-COMBO (מה עדיף?) זכרון פנימי: Ceon/Kingston 2GB DDR3 1333MHz דיסק קשיח: Western Digital 500GB SATA2 16MB Buffer 7200RPM כרטיס מסך: Gigabyte NVIDIA GeForce 8400GS 512MB (האם אין בעיה כרטיס מסך כזה עם לוח ASUS?) צורב: צורב LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X22 או צורב Optiarc SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X24 (מה עדיף?) ספק כח: IN-WIN Power Man 450W Real או Seasonic SS-500ET 500W (מה עדיף?) סה"כ כ 1750 ש"ח תודה,
-
- 3 תגובות
- 926 צפיות
-
-
http://www.siz.co.il/up/owctwjykfxyc.jpg http://www.siz.co.il/up/nfmykzmzdomw.jpg אודה לכם אם תתנו תשובות מהירות אם צריך לשנות שם משהו. תודה רבה ושבת שלום , אסף.
-
- 9 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום! הרבה זמן לא נכנסתי לפורומים אבל לעמוד הראשי אני נכנס מידי יום -עדיין האתר הכי טוב בתחומו! נחזור לנושא... בשנתיים האחרונות המחשב שלי עושה לי המון בעיות (מסכים כחולים פעמיים ביום לפחות,הוינדוס 7 מעלים את שורת המשימות כל שעה בערך ... הצורב לא עובד,האינטרנט לעיתים קרובות "ללא גישה לאינטרנט") ואת האמת זה לא הכי הפריע לי מכיון שההיתי בצבא... ועכשיו שאני אזרח ;D נמאס לי מהקטע הזה.... והרצון העז שלי לקנות מקבוק גובר מיום ליום אבל הרצון שלי לחסוך כסף לטיסה לדרום אמריקה גם גובר... אז החלטתי שאני ישדרג את המחשב בדברים המינמלים ביותר כדי שירד לי כל העצבים שנגרמים מהתקלות המחשב זקן מאוד בסביבות ה7 שנים ובתקופתו עלי לי לא מעט (7500 ש"ח ) והיום שווה אגורה -כרגיל חחח כמובן ש…
-
- 3 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום לכולם, אבקש עזרה בבחירת מחשב נייד למטרת עבודה משרדית, גלישה באינטרנט. אני מעוניין במחשב מהיר יחסית ושיהיו לו צורב DVD, מסך 15.4, כרטיס רשת אלחוטי. בחיפושי ברשת נתקלתי במחשבים הבאים: 1. באיבורי יש את MSI http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=250&CatCode=113 ב4060 ש"ח (אני מוסיף ל1GB) 2. ב KSP יש את Lenovo 3000 C200 TZ04LIZ/M ב 4100 ש"ח. מפרט: Lenovo 3000 C200 TZ04LIZ/M Model TZ04LIZ/M CPU Intel Centrino Core 2 Duo Processor T5500 1.66GHz Memory 512MB Up To 2GB HD 80GB Display TFT 15'' 1024x768 GPU Intel Graphics Media Accelerator 950 Up To 128MB Optical Device Multi Burner DVD-Writer Wireless 802.11b/g …
-
- 0 תגובות
- 926 צפיות
-
-
היי! מעוניינת ביעוץ לקראת רכישת מחשב נייד חדש. אני מעצבת גרפית, משתמשת בכל תוכנות adobe חשוב לי שהמחשב ירוץ מהר, ויעלה את כל התוכנות והקבצים - בו זמנית במהירות ככל הניתן. כמו כן, אני עובדת על הנייד עצמו כך שהמשסך והצבעים צריכים להיות טובים. מצרפת לינק למפרט שנראה לי טוב, אשמח לחוות דעת!!! https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=19630&added=1
-
- 1 תגובה
- 926 צפיות
-
-
היי, הייתי מעוניין לשאול מה יותר עדיף: מעבד בעל 4 ליבות, מסדרה ישנה יחסית, נגיד core 2 Quad (לדוגמה Q8200 או Q8400) לעומת מעבד דו-ליבתי, מהסדרה החדשה יותר, i5, נגיד (באותה רמת מחיר), i5 750. כמו-כן, שמתי לב שבסקשן המפרטים המומלצים, מעבדי AMD שולטים בתדירות הופעתם - אני מניח שבעיקר עקב שיקולי מחיר. האם מעבדים אלו אינם נופלים ברמתם מאלו של INTEL, בשום פרמטר? (חום, ביצועים, OC, אורך חיים, טכנולוגיית Hyper-Threading שלמיטב ידיעתי אינה קיימת בAMD) או בקיצור, האם באמת שווה ללכת על AMD לעומת אינטל??? האם אינטל זה רק מותג? אם כן- אודה להמלצת דגם שיתאים לדרישות המצ"ב, ברמת מחיר דומה/זהה. עיקר השימושים יהיו לתכנות, וכן המחשב ישמש לצפייה בסרטים (1080p). כמו-כן, ייתכן והמערכת תשמש גם…
-
- 5 תגובות
- 926 צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Duo E6600 (S775) - 2.4GHz 1066MHz 4MB Shared Cache 64bit Box - 3Y Warranty=1700 גוף קירור למעבד SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM=270 לוח אם GA965PDS3וGigabyte=800 זיכרון פנימי DDR-2 - 1024mb PC5300 - Twinmos/Samsung/Kingston/Corsair/Geil etc... 667mhz - CL5-5-5 - 3Y Warranty=650 צורב DVDRW BLACK LG H10N OEM DVD-RAM - 2Y WARRANTY=200 דיסק קשיח 250GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB - Maxtor Daimondmax 10 - 3Y Warranty=450 מאווררים Glacialtech [GT12252BDL-2] 120mm 37CFM@19dBA - 3/4pin connector=50 כרטיס מסך nVIDIA GeForce PX7300GS 256MBוLeadtek=350 מארז למחשב RC-330 Coolermaster=250 ספק כוח Cooler Master eXtream Power 380w=200 כונן LG DVD GDR8164BB=150 מה אתם אומרים…
-
- 11 תגובות
- 926 צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום רב. אני עובר דירה בימים הקרובים, ולכבוד המאורע החלטתי לקנות מחשב חדש כמה שיותר מוקדם. על פי הערכה לא מדויקת של הרכיבים שאני רוצה שהמחשב יכיל, הגעתי לתקציב בערך של 5K עבור המחשב, 1K עבור המסך. עבור הציוד ההיקפי עוד לא בדקתי מחירים ואפשרויות, הקצבתי בערך 1K שאני מקווה שיכללו גם עכבר ומקלדת גיימינג שמעולם לא היו לי. אני עוד מתלבט כמה להוציא על ציוד היקפי, אשמח לשמוע את דעתכם על החלוקה, והאם מקלדת ועכבר גיימינג זה הוצאה שווה. הציוד ההיקפי פחות קריטי בשלב זה, כי אני מאמין שאני אוכל להשיג עכבר, מקלדת, אזניות ורמקולים זמניים, וייתכן שבחודשים הקרובים תהיה לי הזדמנות לרכוש בארה"ב רכיבים מה שיגדיל את האפשרויות שלי. אשמח לשמוע המלצות על ציוד היקפי הזמין בארה"ב. …
-
- 1 תגובה
- 926 צפיות
-
-
לאחרונה המחשב החל להיתקע, הוא קופא לדקה ואז משתחרר בזמן שהוא קופא התמונה קפואה ואי אפשר להזיז את העכבר ודברים הפועלים ברקע לא זזים. בנוסף הוא התחיל להתחמם ונראה שהמאוורר שלו עובד שעות נוספות וקשה יותר. המסך נכבה מידי פעם לכמה שניות וחוזר. זכור לי שיש לDELL כלי שיודע לאתר בעיות חומרה בלוח\הארדיסק\מסך וכו'. מישהו יכול להפנות אותי למדריך שניתן לבצע את זה? וכיצד ניתן לאבחן אם יש בעיה בהארדיסק\לוח\מסך וכו'? והאם יש דרך לפתוח טת המחשב ולנקות מאבק אולי בגלל זה הוא מתחמם? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 926 צפיות
-
-
המפרט הוא ללא דיסקים קשיחים שאני מעביר מהמחשב הקודם, ואני מעביר גם את ה Creative X-Fi Elite Pro .. כ"כ גם ללא רמקולים, (מחובר למערכת).. חשבתי בנתיים על המפרט הבא: Antec Twelve Hundred The Unbeatable Gaming Case 915 ש"ח Antec Truepower Quattro 1000W 1,110 ש"ח ASUS P5Q PRO Intel® P45 Chipset LGA 775 760 ש"ח Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 12Mb BOX 1,559 ש"ח Thermalright Ultra-120 eXtreme CPU Heatsink 295 ש"ח Corsair 4GB Kit PC2-6400 DDR2-800 CL4 Twin2X4096-6400 DHX 1,274 ש"ח Sapphire ATI Radeon HD 4870X2 2GB DDR5 2,450 ש"ח Dell 24 LCD 2408WFP HC Ultrasharp Black 3,115 ש"ח Logitech® G15 Gaming Keyboard New 2008 Version 45…
-
- 10 תגובות
- 926 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בגבול הטעם הטוב, לא יותר מ300 שקל, ורק אם זה באמת שווה את הכסף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב עבודה, office ותוכנות כמו autocad א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב עבודה לעצמאי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. שלילי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? אין חשיבות 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינונ…
-
- 2 תגובות
- 926 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות נייד לקראת תחילת הלימודים כסטודנט * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) ותכנות (Visual Studio, Eclipse, Netbeans) ואולי קצת עריכה דו מימד. (לא צריך בכלל למשחקים) * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל 3 שעות יהיה טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) אי צורך * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB * צורב DVD? לפחות כונן שקורא DVD * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא HP חשבתי על הLENOVO SL300, יש מישהו שמכיר את המחשב? מה דעתכם עליו?
-
- 6 תגובות
- 926 צפיות
-
-
טוב,אז..... אני רוצה לקנות לעצמי מחשב נייד ב5500 ש"ח בערך. חשבתי על זה: http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=TZC07684999 או על זה: http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=1EZPSM70E01500QG3 או http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=TZC076849N-
-
- 6 תגובות
- 926 צפיות
-
-
הייתי רוצה לשמוע את המלצותיכם למפרט מבוסס אינטל למחשב שעתיד לשמש לעבודה על קבצים גדולים ומרובים בפוטושופ ובלייט-רום. התקציב הוא בין 4-5K, עם כוונה להכניס כונן SSD. אין צורך בציוד היקפי. מה הייתם ממליצים?
-
- 6 תגובות
- 926 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COH, LoL, GW2, Skyrim, Borderlands, Planetside2 XCOM -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …
-
- 3 תגובות
- 926 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3000 ש"ח בלי חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב משחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1280x1024 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?GTA IV Battle Field Bad Company 2 Assasin Creed 2 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?לא חשוב 1 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת…
-
- 3 תגובות
- 926 צפיות
-
-
במשך חודש אני מחכה שהמחשב הנ"ל יגיע לארץ עם מפרט של: Dell Latitude D630 Intel T8300 2.4GHZ 1GB 160GB 7200RPM 14.1" X3100 שיחות טלפון לספר חנויות במשך החודש האחרון כל הזמן אמרו שאין במלאי אצל היבואן. לשמחתי היבואן קיבל את הנייד מהמכס שבוע שעבר. אחרי שביררתי מחירים במספר חנויות החלטתי לקנות את הנייד מחנות פנדה מחשבים בחיפה במחיר של כ5390 אחרי שדיברתי עם מספר גורמים גם במרכז בקיסריה וגם בחיפה כולל שיחה היום בבוקר עם נציגם בחיפה. לפני רבע שעה חזרתי מביקור בחנות כאשר המחיר פתאום התעדכן לו ל6250!!!! עלייה של כמעט אלף ש"ח. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_2179&products_id=21694 כמו כן גם בטי אם אס המחיר עלה ל6300 במקום 5600. איך יכול להיות שהיבואן העלה א…
-
- 4 תגובות
- 926 צפיות
-
-
1. 2500 ש"ח גג 2. בעיקר משחקים וסרטי FHD רזולוציית מסך 1920X1200 בהגדרות בינוניות (אסטרטגיה בעיקר...) 3. ללא ציוד הקיפי 4. אין צורך בכרטיס מסך יקנה בהמשך בנפרד 6. 8 אמור להיות בחדר שינה אבל לא כזה מפריע 7. OC בינוני+ תלוי בצורך, כן 8. ללא מערכת הפעלה 9. איזור רחובות אבל אם זה זול משמעותית אפשר לקפוץ למרכז 10. נדרשת יציאה דיגיטאלית בלוח אם 11. כרטיס מסך יקנה בהמשך (כנראה ה5770...) בעוד כמה חודשים 12. עדיף שתהיה אפשרות לשדרוג תודה רבה לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 926 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? 4.6K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD , Crysis, Battlefiled 3 , Medal of honor וכו'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 INCH לא יודע כמה הרזולציה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 8 תגובות
- 926 צפיות
-
-
פרטי המחשב: מעבד Dual Core E5400 לוח אם Gigabyte GA-G31M-ES2L זיכרון 4GB DDR2 כרטיס מסך GeForce 9600GT 512 DDR3 ספק כוח Hunt-Key cp 400 hp זה מחשב לעבודות פושטיות - הכנת מצגות וקליפים קצרים בפרימייר, סריקה וצריבה. מדובר בחומרי DV רגילים. + אם מישהו מכיר תוכנה טובה למצגות (לסרטוני בר/בת מצווה וכו..) אני אשמח לשמוע. מודה לכם מראש על כל טיפ, עצה או ביקורת.
-
- 8 תגובות
- 926 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים תכני HD ותכנות בהמשך א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BT4 METRO DEAD RISING וכו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 42" על FHD כרגע בעתיד מתוכנן קנייה של מסך טלוויזיה של 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? UL…
-
- 6 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואשמח לקצת עזרה עם המפרט 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך למה לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים קליל (אסטרטגיה וכדומה), תכני HD והורדות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - הורדות בUSENET וצפייה בתכני HD - שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו ה…
-
- 2 תגובות
- 926 צפיות
-
-
המחשב ישמש כמחשב ביתי לצורך משרדי. המטרה היא לקנות מחשב שיחזיק מספר שנים טובות. אני מאמין שi3 עם 8GB זיכרון יספיק אבל אשמח לשמוע המלצות נוספות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2500 ש"ח עם חריגה של 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. אינטרנט, מסמכים וכו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב מאוד. המחשב יושב בפינת עבודה שבסלון כך שהרעש פחות מפריע, כמובן בגבול הס…
-
- 2 תגובות
- 926 צפיות
-
-
מכרתי את השילוש שלי והשיקול כרגע הוא כזה. המערכת היא HTPC שיושב בסלון מחובר למסך 42 FHD מערכת למשחקים ברז' 1920X1080 כולל כל הפילטרים,מעבר למשחקים הרבה וירטואליזציה. i5-760 ASUS Maximus III GENE 2x2GB G.Skill ECO Edition Dual Channel 1600 W.D 1 TB 32 MB Caviar Blue Scythe BIG Shuriken CPU Cooler Enermax MODU82+ 525W Active PFC 12cm Fan Sahppire 5770 Vapor-X בקרוב נוסף עוד אחד תודה
-
- 6 תגובות
- 926 צפיות
-
-
נו, הכותרת די אומרת הכל, אבל אני ארחיב טיפה בכל זאת, יש לי חבר קצת מטורף משחקים שדי הדלקתי אותו (אופס...) על הקטע של DX10. עכשיו הוא רוצה כזה מפרט (כאמור, ב-8000 שקל) שיכיל GE FORCE 88000 (אם אפשר GTX סבבה, אבל עדיף אני חושב GTS) ושיאפשר אוברקלוק, כלומר זכרונות 2GB DDR II 800MHZ, זהו אני חושב... עריכה : אה, וחשוב INTEL CORE 2 DUO E6300 כי הוא גם זול וגם על אוברקלוק לא יחנוק את הכרטיס מסך
-
- 10 תגובות
- 926 צפיות
-