עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. קצת רקע למאורעות: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=451223.0 כבר למעלה מארבע שעות שאני נובר בפורום, באתר של asus, gigabyte, amd, intel כדי לפתח פרספקטיבה על מה שאני רוצה כמפרט כי כבר מזמן אני לא בעניינים..צבא.. יש לי ניסיון עם אינטל, אסוס ואנבידיה - מעבד, לוח אם וכרטיס מסך בהתאמה.. אבל הרגע בדקתי גם מחירים של מעבדי amd ולוח אם תואם של gigabyte ואני יכול לחסוך עד 800 ש"ח בערך.. אך אני לא מכיר את amd בכלל. קראתי גם על ה core i5.. מה שגם קצת הוריד אותי מאינטל. שימושים עיקריים למחשב העתידי: משחקים, תכנים בHD, הורדות ופוטושופ.

• 3 תגובות
    • 683 צפיות
  2. Started by davido,

האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: חנות אמינה בארה"ב מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): חול ארצות הברית [הבנתי ששם זול באופן משמועותי] תקציב: 600$ יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 100$ יד ראשונה\שניה: ראשונה- חדש זמן אחריות רצוי: שנתים שלוש חברת המחשב הניד המועדפת: טושיבה [הבנתי שהאחריות שלהם מעולה] מערכת הפעלה רצויה: 7 כונן קשיח מועדף: +250 משקל הנייד המועדף: פחות משנה גודל הצג: 14 ומעלה צבע המחשב הרצוי: לא משנה אפשרויות נוספות במחשב: אשמח אם יהיה כרטיס רשת טוב [שיכול לבצע הזרקות וסינפים ושיהיה לו טווח טוב] וכרטיס קול מעל הממוצע[מקסימום אולי אקנה חיצוני] מה מטרת שימוש המחשב? תיכנות [C++ JAVA ASM] מעט עריכת PHOTOSHOP [אבל לא רוצה להשקיע יותר מדי…

3. Started by ehud101,

שלום, אני לקראת קנית מחשב נייד והHD עובד במהירות 5400 סל"ד (לפי מה שאני יודע רוב המחשבים הניידים משתמשים בHD כזה) האם נתון זה משפיע הרבה על תפקוד המחשב (לעומת 7200 סל"ד)? האם זהו נתון בעל משקל שעלי לקחת אותו בחשבון? תודה

• 2 תגובות
    • 637 צפיות
  4. hey. i still didnt install hebrew.. listen I bought a laptop of fujitsu siemens , and it has bluetooth, but when im trying to eneable it i cant, the option is blocekd, somebody knows why is that happening? i know for sure that my computer has this option. write the answer in hebrew please, thanks.

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  5. בקרוב אני רוצה לקנות מחשב חדש למטרת גיימינג (לא רק) והציעו לי את המפרט הבא- Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz BOX Gigabyte GA-P55-US3L P55 CHIPSET Transcend 2GB DDR3 1333Mhz-x2 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS HIS ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5 PCIe Sony / Nec AD-5240S SATA x 24 Black CoolerMaster CM 690 SeaSonic SS-500HT 500Watt 80 Plus סה"כ-3900ש"ח הינה הדרישות אם המפרט לא משהו- 1. מה התקציב המקסימלי?4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות לחסוך, לכיוןן ה-3500. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 4000. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים,עבודה משרדית. א) תנו דוגמאות…

• 39 תגובות
    • 2.6k צפיות
  6. היי חבר'ה, אני מחפש לקנות מחשב חדש במחיר הכי נמוך אבל ללא פשרות אני יודע שזה נשמע נוגד את ההגיון... אז תנו לי להסביר : אם יש לוח אם שיעלה עוד 50 ש"ח אבל הוא יכיל שידרוג חשוב - אז לקחת את היקר יותר או אם למשל מעבד עולה עוד 10% אבל נותן עוד 30% ביצועים - אז לקחת את היקר יותר או אם למשל הארדיסק 5400RPM? אבל 7200RPM נותן ביצועים הרבה יותר טובים ועולה אולי מעט יותר - אז לקחת את היקר יותר או אם למשל זיכרון של חברה אחת או אחרת וידוע שהחברה הזולה היא זבל לגמרי... אז לקחת את היקר יותר - אבל אם שתיהן אותה רמה בערך ואחת יותר זולה מהשניה - אז לקחת את הזול יותר או אם למשל ספק כח - שלא יהיה מחברה גנ'רית אבל שלא יהיה מהסדרה הטובה ביותר שלהם לא מתוכנן כרטיס מסך רציני. מה דעתכם לגבי ללכת …

• 1 תגובה
    • 613 צפיות
  7. שלום לכולם אני מחפש מפרט מחשב לילדה בת 8 לדברים בסיסים שלא יהיה רעוש כולל ציוד נלווה (מסך,עכבר, מקלדת ) התקציב הוא בין 2K-3K חשוב שהחנות תיהיה מאזור חיפה-קריות תודה לכול מי שעזור

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. מה דעתכם על המפרט הזה- http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=1134 למטרת אינטרנט בעיקר, יחד עם שימוש ביתי כללי ומשחקים בקטנה- כלומר להריץ ברמה נמוכה משחקים [גם חדשים] על מסך 19" עקרונית המפרט נראה ממש בסדר- אבל השאלה היא כמה בדיוק הוא מתאים לדרישות ואם אפשר להתפשר על דברים יותר חלשים [מעבד או כ. מסך למשל] או שצריך לשנות משהו שיהיה יותר איזון בין הרכיבים? התקציב לא כולל מסך או ציוד הקפי כלשהו, לא למטרת שדרוג או OC

• 3 תגובות
    • 775 צפיות
  9. Started by hararim,

שלום לכולם. לפני יומיים הדלקתי את הנייד וראיתי שבמקום להעלות את מערכת ההפעלה הוא מנסה להיכנס ל- DELL MEDIA CENTER. לאחר דקה בערך הוא רושם שהוא נכשל בפעולה ומכבה את עצמו. מישהו מכיר? מישהו יודע מה אפשר לעשות? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  10. אז ככה המחשב הולך להיות לצורכי עבודה בלבד עיבוד תמונה בפוטו שופ אנימציה 2D עריכת סרטים - קידוד המרה רוב התוכנות יהיו של אדובי CS4 אני צריך פשוט רינדורים מהירים עבודה חלקה שיהיה מחשב שקט ואמין ! הנה מפרט שהרכבתי מקריאה בפורום רציתי לדעת אם יש מקום לשיפורים או שינויים תודה

• 4 תגובות
    • 682 צפיות
  11. שלום. אני כבר הרבה זמן (5 שנים?) סוחב את העגלה שלי איתי. הייתי רוצה מחשב חדש (: הפעולות הכבדות העיקריות שאני עושה עם המחשב זה לשחק - משחקים כבדים. כמובן שעם הגרוטאה שלי עכשיו אי אפשר לעשות הרבה, אבל אני מכוון למשחקים כבדים, גם כאלו שנמצאים עכשיו בשוק, וגם כאלו שעוד יצאו. חוץ מזה אני רואה פה ושם סרטים (לא באמת חשוב לי איכות HD או משהו), גולש הרבה (עם הרבה טאבים), וגם מדי פעם מתכנת (בעיקר בEclipse). ציוד היקפי: צריך מסך חדש (לא צריך להגזים, אני אחיה עם 19 אינץ'). עכבר ומקלדת - לא צריך משהו מיוחד, היום אני מסתפק בעכבר הפשוט של Microsoft שהגיע עם המחשב. רמקולים - גם צריך חדש, אבל ממש לא משהו מיוחד. צורב (כונן אחד לכל הסוגים, כולל DVD) מערכת הפעלה: Windows 7. איזו גרסא? אני ל…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by PTTM,

היי מחפש מחשב נייד עד 3000 לשימושים משרדיים, אינטרנט וסרטים. חשוב שתהיה אחריות+מערכת הפעלה חוקית! עדיפות לפנדה'ס או IQPC, אבל אפשר גם KSP או אפילו IVORY במקרים חריגים חס וחלילה.

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  13. Started by tomna,

שלום, אני מקווה שאני בפורום הנכון, פשוט לא מצאתי הודעות שעוזרות לי בפורום קירור, או כאן. אז אני מעלה הודעה, אם זה לא המקום אז תגידו. יש לי 1525 dell . הבעיה שלי היא עם הכונן הקשיח wd1600bevt הטמפרטורות שלו נעות סביב 43 מעלות לרוב, אני לא יודע אם זה תקין, ואני לא מצליח למצוא מקום שכתוב בו טמפרטורות תקינות סטנדרטיות. :s05: לרוב הטמפרטורות במעבדים הן על 55 מעלות, שזה אני הבנתי בסדר יחסית. את הטמפרטורות בדקתי עם speedfan, everest וגם hwmonitor. תודה רבה למי שיעזור

• 5 תגובות
    • 709 צפיות
  14. שלום, אני צריך עזרה בבקשה בבניית מפרט לחבר טוב שלי, הדרישות למפרט הן: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! התקציב הוא בסביבות ה-2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2800 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים בעיקר וכן צפייה בסרטים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא לפרנסה, בעיקר למשחקים וסרטים, וכמובן עבודה שוטפת כגון תוכנות office למינהן ושימוש באינטרנט ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1280x1024 * בא…

• 5 תגובות
    • 710 צפיות
  15. Started by hararim,

קניתי לאחותי נייד של לנובו עם ווינדוס 7. המחשב מגיע עם מערכת ההפעלה מותקנת אבל ללא דיסק של מערכת ההפעלה. מה עושים אם צריכים לפרמט?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. מחשב נייד תומך HDMI, כרטיס מסך NVIDIA GeForce G 103M ומערכת הפעלה WIN 7 ודיסק ע-נ-ק 320GB מעבד Intel Pentium Dual Core T4300 2.1GHz חבילת זיכרון מורחבת 3072MB כרטיס מסך NVIDIA GeForce G 103M 512MB חיבור HDMI + e-sata דיסק קשיח 320GB מסך "Brightview 15.6 ברזולוציית FULL HD צורב DVDRW תומך LightScribe - צורב בלייזר ע"ג הדיסק קורא כרטיסים 5 ב-1 מערכת הפעלה Win 7 שנה אחריות ע"י HP ישראל איך הוא ?!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. שלום לכולם! אתם יכולים להיות רגועים עשיתי חיפוש לפני שפתחתי את התרד כמובן שהיו דברים דומים אבל אף אחד מהם לא ענה על הדרישות... אז מה הדרישות מהפרט? 1. 4K ואי אפשר לחרוג מהתקציב *(כמובן שאם זו תהיה קפיצה משמעותית בשביל סכום זניח אני אשקול זאת... ) 2. השימושים הצפויים של המחשב- עריכה גרפית, תכנות, סרטים, שימוש שוטף ומשחקים בעתיד. א) פוטושופ, אילוסטרייטור עריכה גרפית דו מימדית. תהיה גם עריכה של תלת מימד אבל לא ברמה שמצריכה דגש. ב) בעתיד הקרוב (8 חודשים+- ) אני אהיה מעוניין להריץ משחקים ברמה בינונית\גבוהה ולכן כרגע אני לא ארכוש כרטיס גרפי ואעדיף להשתמש במובנה. 3. אין צורך בציוד היקפי 4. אין צורך בכרטיס מסך. אני אסתפק במובנה בחודשים הקרובים. (זה שאני בונה על הכר…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by alon06100,

אני צריך חוות דעת על המפרט שבניתי תגידו לי מה אפשר לשפר... 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.משחקים תכני HD בעיקר משחקים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1920 -1080 2333hd * באיזה סוג משחקים תשחקו? GTA IV וכו * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. …

• 6 תגובות
    • 640 צפיות
  19. שלום אני עובד בתחום הגרפיקה וברצוני לרכוש מחשב ביתי די פשוט כרגע ,אשר תיהיה לו אופציה לשדרוג בעתיד הדברים החשובים לי הם: מסך dell 22" 2209 מעבד I5 מערכת הפעלה windows 7 יכול להיות אפילו 64BIT זכרון 4 ומעלה כרטיס מסך

• 3 תגובות
    • 688 צפיות
  20. אני רוצה לקנות מחשב רב תכליתי עד 5500, הרכבתי משהו קטן ורציתי לשמוע חוות דעת עליו (אני יודע שעדיף לקנות AMD אבל אני לא הולך לעשות את זה אז אין טעם להציע....), 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים, סרטים ותכנות א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו - משחקים- לא יודע מה יש, סרטים בHD, וויזואל סטודיו ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא לפרנסה ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסי…

• 5 תגובות
    • 727 צפיות
  21. שלום , אני צריך עזרה וחוות דעת על המפרט שבניתי, ההתלבתות העיקרית היא לגבי כרטיס מסך. המחשב מיועד לשימוש ביתי, הפעלת תוכנות CAD וגרפיקה כגון Photoshop, Indesign, Illustrater. טרם הוחלט איזה מסך לרכוש אבל הרזולוציה המתוכננת לשימוש היא 1920X1080. המחיר לא כולל ציוד היקפי או מסך. 599 ש"ח Intel Processor Core I3 530 2.93GHz Dual Core Socket 1156 1 Gigabyte GA-P55M-UD2 Intel P55 Chipset LGA 1156 Model 1 950206/GP55MUD2 585 ש"ח PATRIOT PVV34G1333LLK Sector5 Viper II 4GB Dual Channel 1 1333MHZ DDR3 CL7 549 ש"ח Seagate Barracuda 7200.12 500Gb 3.5 HDD 7200Rpm SATA II 1 16MB ST3500418AS 235 ש"ח 325 ש"ח CoolerMaster CM 690 1 PowerColor ATI Radeon HD5670 1GB GDDR5 Model 1 PO5671GD5H 5…

• 3 תגובות
    • 703 צפיות
  22. שלום, אני מחפשב מחשב נייד עד האיזור של 3.5 אלף. המחשב מיועד ל MULTI TASKING אך לא למשחקים. תודה רבה עמית

• 0 תגובות
    • 602 צפיות
  23. Started by nazgull,

שלום חברים, אני רוצה לקנות מחשב נייד בתקציב של 800 דולר , חריגה של 50$ גג. הקנייה תתבצע בניו יורק ע"י משפחה. והם יביאו את המחשב לארץ. (אז אני רוצה מחשב מחנות בניו יורק כמובן) המחשב מיועד לגיימינג בעיקר, גלישה ועבודה. תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 769 צפיות
  24. שלום חברים, אני רוצה אולי למחוק את מחיצת השיחזור של היצרן, מהסיבה שמעבר לזה שאני חושב שלא יהיה לי בה צורך, אני גם לא מצליח להשתמש בה. אני רוצה להעלות את מערכת ההפעלה משם (אני יודע שזה ימחק הכל מהכונן, הכל מגובה לשמחתי), ולראות אם יש שם משהו שאני עלול להצטרך בעתיד. מישהו מוכן להגיד לי איך אני משחזר את ההתקנה הזו? העלתי את ה-restore בתפריט ה-F8 בתור admin (מה שלקח קצת זמן), אבל אין לי שם את האפשרות שאמורה להיות לפי ההוראות של המחשב. אגב, האם לדעתכם יש בכלל צורך במחיצת השיחזור הזו? אומנם היא רק 15ג'יגה שזה לא הרבה, אבל אם אין בהם צורך אז חבל שזה סתם תופס מקום.

• 10 תגובות
    • 3.1k צפיות
  25. * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות באופיס ובאינטרנט, חשוב שמקלדת המחשב תהיה נוחה לכתיבה מהירה בזמן הרצאות ושיעורים ושיהיה מספיק זכרון כדי להפעיל הרבה דברים ביחד בלי שהמחשב יקרטע * גודל המסך? לא חשוב, רק שלא יהיה מיני. * משקל רצוי? עדיף כמה שפחות כמובן * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זקוק לזמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא קריטי * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 300GB לפחות * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הבנתי ש-HP וקומפאק אינן אמינות ולכן לא מעוניין בחברות אלו. זקוק לחברה שנחשבת אמינה מאוד. חשוב מאוד שיהיה אינטרנט אלחוטי מובנה WIFI עדיפות לו…

• 16 תגובות
    • 3.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים