ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, לפני שאני מתחיל את המסע להרכבת מפרט, אנא עזרתכם בבחירת בית עסק שיש לו מעבדה הסמוכה למגוריי, היינו במרכז (אני מגבעתיים). בפעם האחרונה (לפני כשנה), הרכבתי אצל TMS שנתנו שירות מעולה אבל גם הבטיחו שתוקם מעבדה בת"א. היום כשדיברתי איתם, התברר שלא דובים ולא מעבדה - המעבדה הקרובה היא בנתניה. אז נכון שלא צריך לחשוב שלילי, אבל מהניסיון, זהו תנאי מקדמי עבורי. אז למעט אייבורי, עליו לא זכורות לי ביקורות טובות - מי מהמוזכרים והמומלצים בפורום הינו בעל מעבדה באזור המרכז?
-
- 3 תגובות
- 774 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות נייד, גודל מסך לא עקרוני אם זה 13-15 לא נדרש זמן סוללה ארוך או יציאות מיוחדות באחד הדיונים פה ראיתי המלצה למחשב הזה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4285&CatCode=315 איך הוא לדעתכם והאם הוא טוב? כעיקרון הייתי מעדיף אחריות ל 3 שנים או יותר
-
- 4 תגובות
- 922 צפיות
-
-
השימוש הוא כאמור פשוט למדי (אינטרנט, סרטים). כאשר אין חשיבות יתרה למשקל, והכיוון הוא 14". הדרישות המיוחדות הן: 3 שנים אחריות, הארדיסק 7200, ועדיפות ליציאת HDMI (אך לא חובה). יש לי הכרות טובה עם ה VOSTRO 1320. האם הוא אכן מוצלח ? ראיתי גם משיטוט פשוט שיש את ה ווסטרו 1014 שהוא די זול ונראה לי מתאים לצרכים. למישהוא יש משהוא רע להגיד עליו ? ושאלה אחרונה - איך ה SL300 ? הוא אומנם שנה אחריות, אבל מעניין אותי לדעת עם המדבקת THINKPAD שלו הוכיחה את עצמה במבחן הזמן... אשמל לכל תובנה שהיא
-
- 1 תגובה
- 715 צפיות
-
-
אבא שלי מעוניין לרכוש נייד. הוא לא מוכן להשקיע יותר מ-2500 שקלים (גג). אני מכוון למקס' 2000. הוא חובבן בכל מה שקשור למחשבים, אין צורך בכרטיס מסך רציני. אין צורך גם במערכת הפעלה. מטרות המחשב - אינטרנט, מסמכים וכו', סרטים. לא משחקים. גודל המסך - סטנדרטי, לא קטן מדי. 15 אינץ' ~ המשקל - לא משנה. זמן סוללה - גם כן, לא קריטי. אני לא חושב שזה אמור להוות שיקול. האם יש צורך ביציאות מיוחדות - לא. בלוטות' - כן, מה זה בעצם? שהמחשב יכלול כמובן מודם אלחוטי.. גודל מינימלי של כונן קשיח - כמה שנראה לכם בגדול (לשימושים שציינתי), אבל לא 4 ג'יגה נגיד.. בסביבות 100 ג'יגה. צורב DVD - כולל. אין העדפה לחברה כלשהי. תודה לכל העוזרים. אם אתם צריכים עוד מידע, רק תשאלו.. (:
-
- 0 תגובות
- 569 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב חזק שיהיה טוב לעריכות פוטושופ וכאלה. תנאים: תמיכה מלאה בFull HD ככה שצריך כרטיס מסך חזק. סאונד:כמובן גם סאונד HD או תמיכה בלפחות 5.1 ערוצים. עיצוב-כמובן חשוב אבל לא ממש חשוב. אחריות-הדבר הכי חשוב, מינימום שנתיים. מחיר-3500-4500 מחפש כמובן מחשב שיתאים לי גם לעוד שנתיים עם DDR3 ו4GB זכרון דיסק קשיח-250 מינימום. שימושים : אינטרנט,סרטים,עריכות בפוטושופ. בקיצור, צריך מחשב חזק. גודל מסך-העדפה ל14.1 בגלל המשקל שלו אם שכחתי משהו,תעדכנו. אגב, מה ההבדל בין כל המעבדים החדשים האלה אני עדיין לא הבנתי ומה ההבדל בין הT6600 ל 4300 לבין i3 i5 i7 ומה הכי כדאי לקנות? תודה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מתנצלת אם הנושא עלה כאן כבר כמה פעמים - למרות שחיפשתי הרבה בפורום לא מצאתי משהו שייתן מענה לצרכים שלי, כך שמאוד אודה למי שיוכל לעזור: אני מחפשת כבר המון זמן נייד שיענה על הדרישות הבאות: 1. יוכל להריץ פלאש (בצורה טובה) ופוטושופ (רמה סבירה) ויתמוך גם בתכנות קל (JavaScript). 2. גודל 13" (15 גדול מדי, 10 היה ממש לא נוח בשבילי). 3. זמן עבודה - בערך 5 שעות עבודה ואם אפשר שלא יתחמם יותר מדי. 4. מחיר - וכאן החלק הבעייתי - התקציב שלי מוגבל ל-3,500 במקרים חריגים אחרוג ל-4000 אבל אני מניחה שיהיה לי קשה מעבר לכך. 5. מחשב בצבע אדום - יהיה ממש נחמד, אך כמובן שאהיה מוכנה להתפשר ובאופן כללי - אשמח לקבל המלצות ליצרן אמין. בינתיים אני נוטה לכיוון HP, TOSHIBA ו-DELL (אם כי מהתרשמותי…
-
- 2 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום חבר'ה, בעבר ביקשתי מיכם ליבנות לי מחשב רב תכילית עד 4200 שקלים באשכול הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=436592.0 לאחר שהוחלט על מפרט מסויים פניתי למיספר חברות מחשבים מוכרות כמו אלוף המחשבים, IQPC ,IVORY ולמשה ארונס הנדסה ומחשבים בע"מ. מיכול אחד קיבלתי מפרט אחר. IVORY: מארז THERMALTAKE V3 שחור+ חלון VL80001W2Z ספק כוח 2INּ700 700W HEC לוח אם P55-CD53 7.1 1GLAN MSI מעבד אינטל GHz 8MB CORE I5 1156 QUAD 7502.66 מאוורר למעבד VENDATTA HEAT PIPE OCZ 1156/1366 מאורר למארז AKASA 12 ס"מ זיכרון VALUSE GEIL 2X2GB DDR3 1066MHZ כ. מסך ATI RADEON 4870 1G-5 GIGABYTE דיסק קשיח פנימי TERA SATA2 7200 32MB SAMSUNG1 צורב SATA SONY OPTIARC DVDX24 שחור AD7240S כר. רשת G LA…
-
- 5 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אחים שלי אני צריך המלצה למחשב לסטונדנט לאדריכלות ואני צריך נייד שמסוגל להריץ אוטוקאד 2010 האם המחשב הזה מריץ אותו http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-Eee-PC-1201N-Ion-Notebook.24498.0.html
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני מעוניינת לקנות מחשב ובשביל זה אני צריכה את עזרתכם.:-) אני צריכה מחשב ללימודים,אינטרנט, וסרטים שאני מורידה הרבה. חשוב לי שזה יהיה מחשב טוב מבחינת מהירות עבודה, אבל לא צריכה משהו משוכלל למשחקים כי אין לי צורך בזה. מבחינת מחיר- כמובן שעדיף לי כמה שיותר זול. לא צריכה מקלדת וגם לא מסך. אז מה אתם אומרים? תודה לכל מי שיענה.:-)
-
- 32 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום !!! בעיקרון מה שאני מחפש זה מחשב עם מעבד CORE I5 עם דגש על לוח מתקדם שיאפשר לי לשדרג את המחשב בעתיד(אני לא יודע אם זה יצא אבל עדיף שיהיה בלוח אם SATA 3 ,USB3) ,וספק כוח איכותי . אפשר לחסוך כסף על חשבון כרטיס המסך והזיכרון הפנימי . עדיף מארז מרווח . תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 707 צפיות
-
-
מעבד- Core i3 530, s1156, 4MB, GPU Core, Tray לוח אם- P7P55D s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 1600, 2xPCI-E asus זיכרון- 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel כרטיס מסך- HD 5770 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI קירור למעבד- CNPS10X Extreme Blue LED סה"כ- 3145 ש"ח. המחשב מיועד לעבודה משרדית וקצת משחקים. מתוכן לעשות OC
-
- 3 תגובות
- 641 צפיות
-
-
קצת רקע למאורעות: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=451223.0 כבר למעלה מארבע שעות שאני נובר בפורום, באתר של asus, gigabyte, amd, intel כדי לפתח פרספקטיבה על מה שאני רוצה כמפרט כי כבר מזמן אני לא בעניינים..צבא.. יש לי ניסיון עם אינטל, אסוס ואנבידיה - מעבד, לוח אם וכרטיס מסך בהתאמה.. אבל הרגע בדקתי גם מחירים של מעבדי amd ולוח אם תואם של gigabyte ואני יכול לחסוך עד 800 ש"ח בערך.. אך אני לא מכיר את amd בכלל. קראתי גם על ה core i5.. מה שגם קצת הוריד אותי מאינטל. שימושים עיקריים למחשב העתידי: משחקים, תכנים בHD, הורדות ופוטושופ.
-
- 3 תגובות
- 693 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה:משחקים חדשים באיכות גבוהה,אינטרנט,סרטים * גודל המסך?14-15 * משקל רצוי?2-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך?מעל 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות?לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח?160 * צורב DVD?חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא על מה אתם ממליצים??
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני לקראת קנית מחשב נייד והHD עובד במהירות 5400 סל"ד (לפי מה שאני יודע רוב המחשבים הניידים משתמשים בHD כזה) האם נתון זה משפיע הרבה על תפקוד המחשב (לעומת 7200 סל"ד)? האם זהו נתון בעל משקל שעלי לקחת אותו בחשבון? תודה
-
- 2 תגובות
- 648 צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני מחפש לקנות מחשב חדש במחיר הכי נמוך אבל ללא פשרות אני יודע שזה נשמע נוגד את ההגיון... אז תנו לי להסביר : אם יש לוח אם שיעלה עוד 50 ש"ח אבל הוא יכיל שידרוג חשוב - אז לקחת את היקר יותר או אם למשל מעבד עולה עוד 10% אבל נותן עוד 30% ביצועים - אז לקחת את היקר יותר או אם למשל הארדיסק 5400RPM? אבל 7200RPM נותן ביצועים הרבה יותר טובים ועולה אולי מעט יותר - אז לקחת את היקר יותר או אם למשל זיכרון של חברה אחת או אחרת וידוע שהחברה הזולה היא זבל לגמרי... אז לקחת את היקר יותר - אבל אם שתיהן אותה רמה בערך ואחת יותר זולה מהשניה - אז לקחת את הזול יותר או אם למשל ספק כח - שלא יהיה מחברה גנ'רית אבל שלא יהיה מהסדרה הטובה ביותר שלהם לא מתוכנן כרטיס מסך רציני. מה דעתכם לגבי ללכת …
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: חנות אמינה בארה"ב מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): חול ארצות הברית [הבנתי ששם זול באופן משמועותי] תקציב: 600$ יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 100$ יד ראשונה\שניה: ראשונה- חדש זמן אחריות רצוי: שנתים שלוש חברת המחשב הניד המועדפת: טושיבה [הבנתי שהאחריות שלהם מעולה] מערכת הפעלה רצויה: 7 כונן קשיח מועדף: +250 משקל הנייד המועדף: פחות משנה גודל הצג: 14 ומעלה צבע המחשב הרצוי: לא משנה אפשרויות נוספות במחשב: אשמח אם יהיה כרטיס רשת טוב [שיכול לבצע הזרקות וסינפים ושיהיה לו טווח טוב] וכרטיס קול מעל הממוצע[מקסימום אולי אקנה חיצוני] מה מטרת שימוש המחשב? תיכנות [C++ JAVA ASM] מעט עריכת PHOTOSHOP [אבל לא רוצה להשקיע יותר מדי…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
ביקשתם שנבנה סטיקי עם מידע למפרטי גרפיקה שיאחד את הידע אחת ולתמיד. אם יש לכם מה לתרום זה המקום. אין צורך לקרוא את כל השירשור, הידע הרלוונטי רוכז בפוסט הראשון. לפני שנתחיל עם המידע הטכני הספציפי, פוסט קטן בשביל להעניק קצת פרופורציות לגרפיקאים המוגבלים בתקציב: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=451237.msg4222548#msg4222548 מושגים טכניים - הסבר כללי ידובר בהמשך על כל מיני תקנים למיניהם, בשביל להבין על מה מדובר נבדיל בין שתי קבוצות של תקנים - פקודות רינדור (צייר לי דברים - מעגלים ותמרות עשן) ופקודות תיכנות (חשב לי דברים - כמה זה 2+2). קבוצה אחת - CUDA, Stream ו- OpenCL - פקודות תיכנות (שפות תיכנות). CUDA זו השפה של Nvidia, לשפה של ATI קוראים Stream, ו-OpenCL זו ש…
-
- 279 תגובות
- 435.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, שמתי לב שמחשב זה עלה לדיון כבר מס' פעמים (היות ובאג עכשיו מפיצים אותו והוא עושה רושם של מחשב טוב). אך עדיין ישנן מס' שאלות. המחשב שאני מחפש הוא לצרכי תוכנות גרפיות ומשחקים. כ. המסך הוא מסוג ATI m96 pro 1G שמעולם לא שמעתי עליו- אשמח לשמוע תגובה עליו אם מישהו מכיר. שנית הדיסק הקשיח עובד במהירות 5400 סל"ד- מהי ההשפעה על ביצועי המחשב? תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש לי נייד של דל ואני מעוניין לבטל את העכבר הקטנציק שנמצא בתוך לוח המקשים. ישנה אפשרות לבטל אותו ??? ואיך????
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בכותרת, תודה -ניתן לחרוג ב100 ש''ח. כרגע שמתי לב ל-DV6-2130EJ של HP. אך איני מכיר את הכרטיס מסך GT320M...אשמח לתגובות.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחרי שקניתי LCD חדשה לסלון התלבטתי בין סטרימר לHTPC. הוחלט על HTPC בסופו של דבר על מנת שאוכל גם לגלוש וקצת לשחק בסלון (פוקר בשבילי, וWOW בשביל הבת זוג). התקציב הוא בסביבות 1500 ש"ח, אני יודע שזה נמוך אבל יש לי תירוצים: מארז כבר יש לי (אני גם כמעט בטוח שיש לו ספק). דבר שני, אין לי צורך בכרטיס טלויזיה ללכידה (לפחות בשלב זה). על איזה חלקים אני צריך לשים דגש? מעבד חזק יותר (או להסתפק בATOM) או כרטיס מסך חזק יותר? המטרה העיקרית מן הסתם זה ניגון סרטי HD.
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מחפשב מחשב נייד עד האיזור של 3.5 אלף. המחשב מיועד ל MULTI TASKING אך לא למשחקים. תודה רבה עמית
-
- 0 תגובות
- 606 צפיות
-
-
שלום , אני צריך עזרה וחוות דעת על המפרט שבניתי, ההתלבתות העיקרית היא לגבי כרטיס מסך. המחשב מיועד לשימוש ביתי, הפעלת תוכנות CAD וגרפיקה כגון Photoshop, Indesign, Illustrater. טרם הוחלט איזה מסך לרכוש אבל הרזולוציה המתוכננת לשימוש היא 1920X1080. המחיר לא כולל ציוד היקפי או מסך. 599 ש"ח Intel Processor Core I3 530 2.93GHz Dual Core Socket 1156 1 Gigabyte GA-P55M-UD2 Intel P55 Chipset LGA 1156 Model 1 950206/GP55MUD2 585 ש"ח PATRIOT PVV34G1333LLK Sector5 Viper II 4GB Dual Channel 1 1333MHZ DDR3 CL7 549 ש"ח Seagate Barracuda 7200.12 500Gb 3.5 HDD 7200Rpm SATA II 1 16MB ST3500418AS 235 ש"ח 325 ש"ח CoolerMaster CM 690 1 PowerColor ATI Radeon HD5670 1GB GDDR5 Model 1 PO5671GD5H 5…
-
- 3 תגובות
- 708 צפיות
-
-
התקציב היה 4K, עלה ל4.5 עם אפשרות לחריגה.. הוא ישמש בעיקר לעבודות אופיס כאלו ואחרות, אינטרנט ושימוש ביתי, המחשב יהיה בעיקר נייד (מטבעו ) אני מתלבט בין רזולוציה של 15" לרזולוציה של 13", השאלה כמה נוח לעבוד על 13"? אני זקוק למינימום 4.5 שעות עבודה עם המחשב, ומינימום משקל, אבל שלא יבוא על חשבון נוחות עבודה (כי אז המחשב באמת לא שווה הרבה). עדיף שיהיה לפחות 2GB ראם, עם שאיפה ל4. יש הבדל בHD בין 5400 ל7200 RPM? ומסך של 720px או מסך עם רזולוציה גבוהה יותר? מה עדיף? הייתי מזמין מחו"ל אבל אני צריך את המחשב בזמינות של שבוע מקס'. אני אשמח אם במחשב יהיה מעבד מסדרת i3 \ i5, ובעיקרון כמה שיותר חדיש, איכות גבוהה ואחריות, שיהיה מחשב "טוב" גם בעוד שנתיים. מה דעתכם על ה- http://w…
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לצורך סטודנט (מדעי מחשב) עד 4K ש"ח עם חרגיה קטנה של לא יותר מ 200-300ש"ח. מטרת המחשב: עבור סטודנט למדעי מחשב, לרוב תיכנות, מוזיקה, סרטים, אינטרנט, יש סיכוי המחשב יחליף את ה DESKTOP שלי (הוא יחובר למסך חיצוני) (אין צורך לייחס חשיבות מיוחדת לזה, זה אמור להיות מחשב נייד לכל דבר פשוט בבית הוא לא יהיה כל כך נייד). גודל מסך: 14.1 אינץ' משקל רצוי: אין לי מושג, שלא יהיה אבן. אני מאמין עד 3 קילו זה בסדר האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם): סוללת שש תאים רגילה תספיק (שזה בערך 4 שעות על מצב חסכוני?) האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו): יהיה נחמד אך לא חובה. בלוטות: יהיה נחמד אך לא חובה גודל מינימלי של כונן קשיח: לא ממש מש…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-