עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי בניתי מפרט על בסיס מה שקראתי פה באתר אמח לשמוע את דעתכם עליו, אני מעוניין להזמין אותו מקסימום בתחילת שבוע הבא. עניתי לשאלות ההכוונה 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?ניתן נצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן לחרוג עד כ1000 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה מול שוק ההון בזמן אמת עם ריבוי מסכים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. תוכנות גרפים, תוכנות סריקת מניות זמן אמת, חדרי מסחר אינטרקטיביים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). כן זו העבודה שלי ג) במידה והמ…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום לכולם קיבלתי את הטבלט המדהים הזה של fujitsu ורציתי לדעת אם יש תוכנה או תוסף לווינדוס 7 שמאפשר זיהוי כתב יד בעיברית? תודה!

• 1 תגובה
    • 677 צפיות
  3. שלום רב כאמור בכותרת אני מבקש מפרט למחשב שישמש כnas בסכום של 2000 שח ללא חריגה ורצוי פחות בתוך המפרט הזה צריכים להיות ארבעה הארדיסקים לא בהכרח בנפח גבוה אבל חשוב מס' ההארד יסקים בשביל היתירות אני מתכוון להפעיל את הnas במע' freenas ובraid 5 תוכנתי. לשימוש משרדי אינטנסיבי של ארבע תחנות בעבודה יום יומית של 8-10 שעות ביום. המפרט השני הוא למחשב משרדי שיעבוד גם כן 8-10 שעות ביום חמישה ימים בשבוע ויריץ תוכנות קאד בסכום כאמור של 3000 שח ללא חריגה וללא ציוד היקפי אני מבקש להביא בחשבון אפשרות לשדרוג עתידי של זיכרון/מעבד למחשב שתשמש את המשרד לשלוש ארבע השנים הבאות, כרגע המחשב יעבוד על XP אולי בעתיד הנראה לעין נעבור לWIN7 אחרי שמספיק טכנאים יצברו ניסיון על המע' הזו. כהערה לסיום אני …

4. היי, אני זקוק לנטבוק עד כ 450$. השימושים הם רק לגלישה ו Office. רצוי סוללה חזקה שיכולה להחזיק 6+ שעות. משקל לא חשוב. מסך משהו כמו 12", ואני חייב שגודל המקלדת יהיה 100% (סטנדרטי, לא מקלדת קטנטנה שצריך עט כדי ללחוץ על משהו). בינתיים חשבתי על Lenovo Ideapad S12 (החדש, עם Win7 ומעבד של nvidia), האם הוא מתאים לשימושים שלי? תודה.

• 3 תגובות
    • 796 צפיות
  5. תקציב מקסימלי למחשב - 4895 שימושים, למה מיועד המחשב? משחקי רשת/ משחקים כבדים/ עבודה משרדית - במידה והמחשב מיועד למשחקים, נא לציין באילו משחקים תשחקו - fall out vegas , diablo 3, crysis... - במידה והמחשב מיועד לתוכנות גראפיקה ועריכה, נא לציין באילו תוכנות תשתמשו - OverClock/אוברקלוק (ביצוע המהרה לרכיב מסויים במערכת) - האם מתוכנן אוברקלוק על המחשב החדש? לא, הכרטיס מסך בא בגרסת OC של MSI. - במידה וכן, נא לציין על איזה חלק יבוצע אוברקלוק: - האם לקונה יש ידע בביצוע אוברקלוק? ציוד היקפי - - מהו גודל וסוג המסך שיתחבר למחשב?(מומלץ לציין גם דגם) אני ארכוש בשנה הקרובה מסך בעל רזולוציית FH - איזו מערכת רמקולים תחובר למחשב? (לסמן באדום) 2.0/2.1/4.1/5.1 דרישות מיוחדות מהמחשב? (כגו…

• 4 תגובות
    • 800 צפיות
  6. Started by V00d00,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כולו. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג, ב-50 שקל עוד סביר. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? אינטרנט, סרטי HD ומשחקים קלים. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1920x1080, אבל רזולוציה לא למשחקים. * באיזה סוג משחקים תשחקו? מה3-5 שנים האחרונות על הגדרות נוחות ושירוץ נחמד. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות\נמוכות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 5. במידה ו…

• 1 תגובה
    • 548 צפיות
  7. Started by repero,

שלום, צריך להגיע לי מארה"ב asus 1201N, עכשיו הוא מגיע רק עם סטיק של 1 גיגה ראם. הוא תומך בעד 4 גיגה. אני רוצה להוסיף לו סטיק, מישהו יכול לעזור לי ולהגיד איזה סטיק של 2 גיגה אני צריך לקנות ואם אפשר גם מאיפה ? זה המפרט: http://www.bestbuy.com/site/Asus+-+Eee+PC+Netbook+with+Intel%26%23174%3B+Atom%26%23153%3B+Processor+-+Black/9727739.p?id=1218161509986&skuId=9727739&st=1201n&cp=1&lp=1 תודה רבה

• 0 תגובות
    • 619 צפיות
  8. שלום לכולם, רכשתי מערכת HTPC מאתר : http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=2080 השימושים הם :צפייה בסרטי HD,גלישה באינטרנט ותוכנות קלות כגון:אופיס וכתיבת מיילים. רציתי לדעת האם השימושים למחשב זה מספקים?ישל ציין כי מתוכנן OC קליל על המעבד ולכן המאוורר ה"משודרג" יחסית. האם לקחת כ.מסך חיצוני ואם כן איזה? (בתקציב עד 300 ש"ח שייתן תמורה יותר מהמובנה על הלוח) *אין את הלוח עם ציפ'סט G31 במלאי אז לקחתי לוח GAEG41 MG-US2H עם כ.מסך INTEL 4500 לשאלתי האם אוכל להריץ 1080P עם הכ.מסך הנ"ל או שאשדרג לכ.מסך חיצוני. *עדיפות לDDR2-1066 או DDR3 אם נכנס בתקציב סה"כ תקציב כ-3800 ש"ח כולל סט מקלדת ועכבר אלחוטיים איכותיים

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  9. Started by Yehuda7,

במחשבי לנובו יש את כפתור חזור,השאלה היא מה השיחזור הזה מוחק והאם הוא משחזר רק את הכונן שעליו נמצאת מערכת ההפעלה? זאת אומרת שהקבצים בכונן השני ישארו לי ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. התייעצות אחרונה בנושא המפרט בעיקר לגבי הלוח אם שאני לא ממש סגור עליו וגם לגבי הספק! מידע קצר על הדרישות מהמפרט: 1.השימושים הצפויים של המחשב- עריכה גרפית-פוטושופ, אילוסטרייטור עריכה גרפית 2D בעיקר, תכנות, סרטים, שימוש שוטף ומשחקים בעתיד. 2. בעתיד הקרוב (8 חודשים+- ) אני אהיה מעוניין להריץ משחקים ברמה בינונית\גבוהה ולכן כרגע אני לא ארכוש כרטיס גרפי ואעדיף להשתמש במובנה. בנוסף לכך, העורכת הגרפית עוד בחיתוליה +- כך שאין לה צורך של ממש כרגע בכרטיס איכותי. 3.השקט של המפרט מאוד חשוב. אני מודע לכך שמפרט בעלי רכיבי OC הוא לא האידיאלי שבשקטים אבל עד כמה שאפשר.... 8+ 4.האם מתוכנן אוברקלוק? בינוני. אני עדיין לא מתמצא בOC כי אף פעם לא עשיתי אבל לפני שאני אעשה אני אדאג ללמוד זאת…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by YardenRon,

היי חברה.. אני חדש פה בפורום ואשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא מחשב נייד ;D * מטרות המחשב: שימוש באוניברסיטה ובבית- תיכנות, אינטרנט, מוסיקה, סרטים ומשחקים (בעיקר משחקי רשת רבי משתתפים עם דרישה לגרפיקה גבוהה) * גודל המסך: 15.4 15.6 * משקל רצוי: אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך: עדיף כמה שיותר בהתאם לחומרה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * בלוטות: רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח: 320GB * צורב DVD: כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: HP, DELL * זכרון: לפחות 4GB * מעבד: רצוי מסדרת ה-i התקציב הוא אמנם עד 5000 ש"ח אבל יותר נוטה לכיוון ה-4500 (מוכן לחריגה של 500 אם יש צורך) אני פתוח לכל הצעה.. מעדיף לקנות בארץ אבל אשמח לשמוע גם על…

• 1 תגובה
    • 707 צפיות
  12. פייי יא.... 5 שנים מאז שנכנסתי לכאן.....לפני 5 שנים נרשמתי לפורום וביקשתי מפרט למחשב כן כן גם עכשיו אותו הדבר. אז ככה, הרכבתי מאין סקיצה גסה על המפרט שאני רוצה, אני דיי בטוח שישנם כמה דברים שניתן להוריד ברמה (כמובן באותו הזמן גם את המחיר). הבעיה שלי זה עיניים גדולות ולפעמים אני נסחף ולא מבדיל בין העיקר לבין הטפל, לכן יוצא שאני פשוט בוחר חלקים יקרים בכל האספקטים. בעקרון המפרט שאני רוצה הוא עד 15K, אבל שוב זה תלוי בנחיצות של כמה מהחלקים שבמפרט. מעבד: Intel Core i7 920 Tray - 1,300 -פה אני לא חושב שיש יותר מדי מקום לשחק, אבל אני אשמח לשמוע הצעות אחרות גם כן. לוח אם: Asus P6T7 WS SuperComputer - 2,420 -הלוח הכי יקר של אסוס. ואסוס זה אסוס. חחח סתם... אבל בהחלט לוח מטור…

• 30 תגובות
    • 3.7k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימלי? 1500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?פלוס מינוס 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? ביתי - אופיס, קצת משחקים (GTA SA, DIABLO) א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.אופיס, אינטרנט, סרטים, קצת משחקים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?מקלדת, ע…

• 1 תגובה
    • 572 צפיות
  14. שלום אנשים, אבי רוצה להפתיע את אמי! ולקנות לה מחשב ניד. אין לי כל ידע בנושא הניידים ואני לא יודע מהי הקונפיגורציה האופטימאלית לצרכיה. חשוב שיהיה מסך גדול (מפאת הגיל) (: ומחשב נח מבחינת עכבר מרווח וכו' (אם יש הבדלים בענין הנוחיות). המחשב עבור גלישה באינטרנט ומשחקים בעלי גרפיקה בינונית, איני יודע את שמות המשחקים אבל יודע שמחשב שולחני AMD 4200*2 עם כרטיס מסך GF 8400 מצליחים להריץ את המשחקים על הגבול התחתון ללא עודף כח, כלומר כל קונפיגורציה נמוכה מכך יצרה בעיות שונות. כמו כן חשוב שיהיה כונן קשיח בעל נפח סביר במונחים עכשווים. התקציב שרשמתי בכותרת הוא בעיקר תקוה כיון שאין לי מושג בתחום, במידה ואין ברירה ניתן לחרוג עד 500 ש"ח. נקודה נוספת, דרוש חיבור רשת, כלומר שניתן יהיה לחבר א…

• 0 תגובות
    • 593 צפיות
  15. אהלן, אשמח לקבל שני מפרטים לHTPC, בתקציב של עד 3000 ש"ח ללא ציוד היקפי מלבד מקלדת-משולבת עם עכבר. שימושים עיקריים: 1. צפייה בשידורים חיים מהאינטרנט 2. חיבור במקביל גם למסך מחשב רגיל לצורך עבודה משרדית הבדל בין מפרטים: האחד, לטלוויזיה רגילה (CRT) - עם חיבורי RCA ו-S-Video (שימוש ברמקולים של הטלוויזיה) השני, לטלוויזיית LCD עם חיבור HDMI ו-RGB תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 655 צפיות
  16. שלום לכולם, אשמח אם אנשים יוכלו לעזור לי לבנות מפרט למחשב , שימוש ביתי.. אינטרנט, סרטים.. ומשחקים לא חזקים במיוחד כגון COUNTER STRIKE, GTA SA וכו'. יש לי כוון: מעבד: Intel Core i3 לוח אמ: GIGABYTE ספק כח 400w הארדיסק: 320GB או 500GB כרטיס מסך: NVIDIA/ATI 512MB זיכרון: 2048MB DDR3 צורב DVD - לא חייב מארז פשוט ללא ציוד הקפי להלן פירוט לפי הפורמט המקובל: [shadow=red,left]1. מה התקציב המקסימלי? 2000₪ האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כן במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200₪ 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : כמו שאמרתי, בעיקר משרדי, אינטרנט וסרטים, ומדי פעם למשחקים לא הכי חזקים, כגון: CS, GTA SA וכו' 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכד…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. רציתי לדעת: מעבדי I3 ו I5 החדשים- לאילו מעבדי אינטל אני יכול להקביל אותם? CORE2DUO , SU, ATOM, DUAL CORE וכו' ולאיזו מהירות שעון? תודה.

• 3 תגובות
    • 954 צפיות
  18. Started by yoavbuskila,

שלום, יש לי נטבוק של אסוס מדגם 1201N. אני על חלונות 7 ויש קטע קצת משונה עם הסוללה של המחשב. במידה ואחוז הסוללה עומד על 95% או יותר ואני מחבר את המחשב לחשמל אני מקבל (כשאני מניח את סמן העכבר על סמל הסוללה בשורת המשימות) את ההודעה של "מחוברת, אינה נטענת". אותו דבר גם כשהסוללה בין 96-99 אחוז. רק כשהסוללה יורדת ל-94% ואני מחבר אותו לחשמל אז זה מתחיל לטעון עד ל-100%. חשוב לציין שאם הסוללה על 95% או יותר והמחשב מחובר לחשמל אז אחוז הסוללה נותר בעינו ולא יורד אבל מצד שני היא גם לא נטענת. דיברתי עם התמיכה של רונלייט, הם המליצו לנתק את הסוללה ולהחזיר ולעדכן ביוס. עשיתי את שני הדברים אבל זה לא ממש עזר והליצו לי והם המליצו לי להביא אליהם את המחשב לבדיקה. השאלה היא האם באמת מדובר בבעי…

• 3 תגובות
    • 883 צפיות
  19. Started by the-hunter,

שלום לכולם , יש ברשותי מחשב נייד MSI דגם EX620 , בניסיון להבין כמה דברים על החיבורים שייש בו מצאתי סיקור ומשם זה נהיה עוד יותר לא מובן . בסיקור הזה יש ארבעה תמונות שהשניים התחתונות הן על USB משולב בחיבור E-SATA והשניה על הקורא טביעות אצבע , הבעיה היא בשני תמונות העליונות , הראשונה מראה את ארבעת החיבורים האנלוגיים של הסאונד וגם רשום שייש יציאה אופטית , גם כשקניתי אותו הבנתי שייש לו יציאה אופטית ואני לא מבין איפה היא . בתמונה השנייה מראים יציאת VGA ואת חיבור המתח ועוד עיגול זהוב קטן כזה שעד עכשיו הייתי בטוח שזו כניסת לאנטנה של WIFI להגברת הקליטה אבל שם רשום שזו בעצם כניסת TV , איך אני אמור בעצם להשתמש בה , עם איזה חיבור , איזו תוכנה צריך אם בכלל צריך ? תודה רבה לעוזרים ! הנ…

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  20. ההבדל בין ה-ACER ONE D250 לבין ה-ACER 532 החדש עומד על כמה מאות שקלים, תלוי בחנות ובזמינות. השאלה האם ההפרש מוצדק או שחבל על הכסף... ה-532 גם בא עם WIN7 starter 32bit לעומת XP home 32bit איתו מגיע ה-D250. ל-XP אני יודע ש-1G מספק, השאלה מה המצב עם WIN7 - יספיק? רב תודות, גונן.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש, הצרכים הם אך ורק לגלישה באינטרנט ועבודה משרדית. התקציב שלי הוא עד 3000 ש"ח (אם יש משהו יותר זול שיענה על הצרכים שלי אשמח לשמוע) שיהיה סטנדרט ולא מיני. הסתכלתי על הדגמים של DELL INSPIRON אבל יש כמה וכמה, אשמח להמלצה מסויימת תודה מראש

• 0 תגובות
    • 598 צפיות
  22. Started by s87,

היי אני סטודנטית ואני מעוניינת לקנות נייד 3K הוא ישמש בעיקר לאינטרנט, סרטים וכו'.... אבל גם פה ושם לקחת אותו לספריה ללמוד, לימודים, מצגות וכאלה. ראיתי את 3 מחשבים: ראשון של לנובו http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OK29589AG ואז אני יוסיף עוד 150 שקל כדי לשדרג לשנתיים אחריות ו-320 HD או שעדיף להשקיע עוד קצת כסף ולקחת מחשב של דל הראשון: ווסטרו 1015 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1015-t65.htm השני: 1545 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1545-t6600.htm ופה בדלים אני שוקלת להוסיף מע' הפעלה ווינדוס 7, ושוקלת לשדרג ל- 4 ג'יגה זיכרון תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 647 צפיות
  23. שלום לכולם החשב הוא לשימוש כמדיה סנטר סרטים באיכות FHD, משחקים כמו GTA VI' NEED FOR SPEED SHIPT' ועוד... התקציב עד 3200 ללא מסך היום הלכתי לקבל הצעת מחיר וזה המחשב שבנו לי: Intel Core i3 530 Socket 1156 2.93Ghz 4MB BOX, יחידות 1 ₪618 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1470 Gigabyte GA-H55M-UD2H H55 CHIPSET, יחידות 1 ₪578 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1506 Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪251 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=759 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪249 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 Sapphire ATI Radeon 5670 512MB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪464 http://www.rsm.co.il/produc…

• 2 תגובות
    • 577 צפיות
  24. Started by arake,

1. מה התקציב המקסימלי? 3 אלף האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? מחשב לבית שאני אוכל לראות סרטים משחקים ויכול להריץ דברים בצורה טובה ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). הייתי רוצה שתהיה אפשרות להריץ משחקים חדשים שהם כבדים ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: המחשב מיועד גם למשחקים ולא בעיקר * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? הייתי רוצה שתמליצו לי על מסך מחשב 19 אינג' * באיזה סוג משחקים תשחקו? GTA NEED FOR SPEED CALL OF DUTY * באילו ה…

• 4 תגובות
    • 693 צפיות
  25. שלום רציתי לקבל חוות דעת למארז הבא למחשב קולנוע ביתי, הפרמטר החשוב לי אורור טוב ושקט (במידה ולא עומדים בכך האם ניתן לשדרג את המאורריים ? ) Jsp-Tech EzCool T888 http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=T-888〈=heb&cart=12227635925020563 Jsp-Tech T280D http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva תודה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים