ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,367 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. בעקבות ההמלצות הטובות שלכם כשאני קניתי את המחשב שלי לפני ארבעה חודשים, חזרתי לחפש מחשב נייד לאחותי. התקציב כמו שמפורט בכותרת הוא איזור 3100 ש"ח. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), ללא משחקים, צפיה בסרטים וסדרות אבל לא מחייב HD, עריכה גרפית מקסימום פוטושופ, לא יותר. * גודל המסך? עד 13.3. אפשר מבריק. * משקל רצוי? הסטנדרט ל13.3... אפשר עד 2.5 אני מניח אבל בגדול כמה שיותר קל יהיה יותר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר יותר טוב, 3.5 שעות וצפונה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * בלוטות? אני לא מכיר מחשבים שלא באים עם זה היום... כן, זה יהיה נחמד. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160, אבל לא נבכה אם זה יהי…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצה למחשב נייד לסטודנטית, בתקציב עד 2,500ש"ח, יקנה מאייבורי או KSP אילת. עדיפות ל- DELL. * מטרות המחשב? סטודנטית, עבודה משרדית+אינטרנט+סרטים. * גודל המסך? 15.6 אינצ'. * רזולוציית המסך? לא עקרוני. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI (או מיני). * Bluetooth? לא עקרוני. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB, סוג ושילוב לא עקרוני. * כונן אופטי? צורב DVD. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL. * כל דרישה מיוחדת שחשובה…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחותי מתחילה ללמוד, והיא זקוקה לנטבוק כלשהוא. בעבר, רכשתי S12 של לנובו (מבוסס אטום), שעשה עבודה יפה. קטן, קל, זמן סוללה סביר במחיר מעולה. יש אלטרנטיבות למחשב כזה היום? אין דרישות מיוחדות למעט מסך 12".
-
- 1 תגובה
- 643 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית אקסל פאורפוינט, מעט פוטושופ, סרטים HD. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).כרגע אין צפי למסך חיצוני -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים לא צריך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?6 6. האם מתוכנן אובר…
-
מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט, צפיה בסרטים באיכות HD * גודל המסך? 15.6 העדפה למאט , לא קריטי * רזולוציית המסך? רצוי FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל עדיפות לאחריות טובה בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL ASUS תודה רבה !
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעוניין במחשב נייד עבור סטודנטית (אחותי במקרה הזה) שישמש אותה למוזיקה ולעבודה כסטודנטית כמובן. התקציב הוא 2900 עד אפשרות חריגה ל3500 ש"ח. (בעיקרון היא עכשיו באנגליה ובסוף החודש היא מקבלת בונוס של 350 פאונד (2900 ש"ח אם מעגלים) שאיתו היא רוצה לקנות מחשב נייד) רצוי מחשב כמה ושיותר קטן, עם נפח שיספיק לשירים ולעבודות (משהו בסביבות ה30-60GB). גודל המסך לא משנה, מעבד כמובן שיריץ ויפעיל ויתפעל את המחשב כמו שצריך. עכשיו הציעו לה את המחשב הבא: http://www.pcworld.co.uk/martprd/store/pcw_page.jsp?BV_SessionID=@@@@1780794184.1174067642@@@@&BV_EngineID=cceeaddkhdgedljcflgceggdhhmdgmj.0&sku=307066&tabIndex=1&page=Product&fm=null&sm=null&tm=null מה דעתכם עליו…
-
- 1 תגובה
- 776 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה לחפש מחשב נייד שיתאים לסטודנט (יותר שימוש ביתי ופחות הקטע של הניידות באוניברסיטה, אבל חשוב שהסלולה תהיה טובה), כרגע העבודה נעשית מול X60 של IBM שעושה את העבודה אבל מאחר ויש כוונה לקנות מחשב חדש, הייתי שמח לשמוע את דעתכם. עקרונית אני יודע שחלונות 7 צריך לצאת בזמן הקרוב והשאלה אם שווה לחכות (המחשבים הניידים מגיעים עם ויסטה ולפי דעתי עדיף לחכות), לגבי המפרט, צריך מחשב שיריץ סרטים\אופיס\אינטרנט בצורה חלקה ללא הפרעות, עם דיסק קשיח סביר (מעל 150 ג'יגה), בתוספת זיכרון של 2-3 ג'יגה, לגבי המשקל עדיף משהו לא מפלצתי בגודל אבל זה משהו שאפשר להתפשר לגביו, גודל המסך הרצוי הוא 15-17 (לא קריטי). אם יש הצעות והמלצות לגבי חנויות (נושא האחריות מאוד חשוב), אשמח לדעת, תו…
-
- 0 תגובות
- 506 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש״ח לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אופיס ועריכת וידיאו בadobe premier pro 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שקט אבל עדיף ביצועים (אם זה מעלה מחיר אז לא צריך שיהיה שקט) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בסביבות ה-15 אינצ׳ 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם …
-
- 0 תגובות
- 277 צפיות
-
-
מחפש לקראת הלימודים מחשב נייד עד 7000K לצורך עבודות משרדיות והרצת סרטים בHD ללא משחקים בכלל. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית,) * גודל המסך: בין 13'' ל 15.6'' * מסך: מט * מעבד: i5 ומעלה *זיכרון RAM: רצוי 8 * משקל רצוי: כמובן שאשמח לכמה שיותר קל (אולי יהיה צורך לסחוב אותו לאוני') * זמן סוללה : מעל 4.5 שעות * יציאות מיוחדות: HDMI , USB 3.0 , * בלוטות: לא מחייב * כונן קשיח: SSD * כונן CD/DVD : לא מחיייב * כונן Bluray: לא * אחריות : 3 שנים אשמח לעזרה בעיניין.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד שישמש בעיקר לסרטים, גלישה באינטרנט ומעט משחקים. התקציב הוא 2500 שקל, ניתן לחרוג מעט אם יש דגם אטרקטיבי בחריגה של עד 10%-20%. המחשב רוב הזמן יהיה בבית לכן שיקולים של גודל\משקל וחיי סוללה פחות רלוונטים. הסיבה היא שהמחשב הנייח יתיישן ואנחנו בבית מחליפים הרבה בין החדרים לכן בא הצורך במחשב נייד. דרישות היחידה היא מסך 15.3 (או אם יש יותר גדול בתקציב גם זורם). חנות מועדפת - KSP אבל כמובן שלא חובה. עריכה: * מטרות המחשב? אינטרנט, מוסיקה, סרטים. מעט משחקים (לא כבדים) * גודל המסך? 15.3 (או יותר גדול אם קיים במסגרת התקציב) * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא רלוונטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי של …
-
- 3 תגובות
- 861 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד בשביל משחקים קלים יחסית וסרטים באיכות גבוהה (מומלץ HD) בתקציב של 2K מתגמש חשוב לי שהמחשב יהיה נוח לשימוש עם מסך גדול, לא מתחמם יותר מדי ונפח אחסון 160GB ראיתי ניידים נחמדים של lenovo וגם asus eee יש המלצות?
-
- 6 תגובות
- 688 צפיות
-
-
שלום, אני צריך לקנות מחשב נייד שישמש בעיקר לצפייה בסרטי HD וגם לעבודה כללית (office, אינטרנט וכו'..) המחיר הוא בערך 3500, ומקסימום 4000, אם אפשר שלא יעבור את ה 4000 אז עדיף... ואם משהו פה לא הגיוני אז אל תתביישו להגיד ההבנה שלי בניידים לא משו.. תודה רבה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 696 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה אופיס שירטוט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך שיתאים לבחוץ ולבפנים שיהיה אפשר להסטכל עליו הרבה זמן * רזולוציית המסך? ) 1080p * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שעה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) כן hdmi * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 500 ג'יגה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם …
-
- 19 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב נייד לעבודה סביב תקציב של עד 6K בערך המחשב מסתןבב איתי הרבה לכן משקל נמוך חשוב אני רוצה רזולוציה של 14 אינצ' בערך מסך איכותי (מבלה הרבה שעות מולו) המליצו לי על לנובו T450 (לא S שיקר יותר) אבל ראיתי שהמסך די חלש בתאורה שלו בטח בתנאי יום הוא ממש גרוע כמובן שצריך כניסת VGA HDMI לפחות 3 USB סוללה טובה ועמידות טובה (היה לי עד עכשיו E5430 שכולו שבור לאחר 3 שנים של עבודה. המחשב לא חייב להיות כ"כ חזק מבחינת מפרט אשמח להמלצות תודה
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
https://ksp.co.il/web/item/177778 Lenovo Legion 5 Pro 16ITH מחיר 8,090 https://ksp.co.il/web/item/174378 Dell G15 15 5511 מחיר 7,090 ההתלבטות שלי בעיקר היא : 1. אפשר לסמוך על האיכות של לנובו לעומת DELL? נראה שיותר ממליצים על DELL ברשת (או שאני טועה..) 2. הנתונים של לנובו טובים יותר, מסך יותר טוב WQXGA (2560 x 1600) IPS 500nits ושל DELL זה FHD (1920 x 1080), 165Hz, 300 nits בנוסף ללנובו יש חיבור Thunderbolt™ 4 שיכול לשמש לטעינה מהירה עם USB-C.. זה שהנתונים יותר טובים זה משמעותי? שווה את ההפרש במחיר? אשמח לעזרה, תודה רבה
-
-
- 4 תגובות
- 606 צפיות
- 1 follower
-
-
היי לכולם, אני מחפש מחשב ניייד לעבודה בבית על כל מיני פרוייקטי תוכנה שאני מפתח בבית. המחשב אמור להיות מספיק חזק כדי להריץ מספר מערכות הפעלה וירטואליות במקביל (linux וגם גירסאות שונות של windows). כמו כן אמורות לרוץ עליו סביבות פיתוח קצת כבדות כמו intelliJ. הנושא הגרפי פחות חשוב לי מבחינת הרצה של דברים אבל אני מחפש מחשב עם מסך טוב שיהיה אפשר לעבוד איתו גם בנסיעות רכבת וכו'. המסך אמור להיות בין 14" -15". משקל בסביבות ה 2.5 קילו - עדיף פחות כמובן... זמן סוללה אמור להספיק ל 6 שעות בערך. אמור להכיל גם בלוטות וגם צורב DVD כונן קשיח לפחות 640 GB 7200 rpm התקציב הוא באזור ה 4000 אם יש דגמים טובים בקצת יותר אני מוכן להתגמש. תודה לכל העוזרים.
-
- 8 תגובות
- 973 צפיות
-
-
בלי משחקים, רק לעבודות , אפילו עד 3500 אם אפשר, ואיפה אני יכול לקנות אותו?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , אני צריך מחשב נייד למטרות: גלישה , עבודה ב word , הצגת מצגות (חיבור למקרן) וזהו בגדול. כתבתי מחיר בין 3000 ל5000 אבל אני מניח שגם ב 2000 אפשר למצוא מחשב נייד מתאים... *מחשב נייד רגיל , לא קטן או משהו כזה... תודה
-
- 2 תגובות
- 668 צפיות
-
-
שלום חברים מחפש מחשב נייד לעבודה עם סביבת הפיתוח .NET ועבודה מול בסיסי נתונים(ORACLE,SQL SERVER? ) בתקציב הנ"ל. אשמח לקבל המלצות . דבר חשוב אם אפשר ללא מערכת הפעלה ואם לא אז מקסימום XP PRO. תודה מראש לכל הממליצים
-
- 6 תגובות
- 687 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? : בעיקר אינטרנט, אפשרות לצפייה בHD מדי פעם, ואפשרות לשחק במשחקים בעלי גרפיקה נמוכה (לדוגמא, Need For Speed MW בהגדרות סבירות) * גודל המסך? 15.6 אינץ', אפשר גם יותר קטן * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות עבודה יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * צורב DVD? אפשרי, לא קריטי בכלל * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? יש לי ניסיון עם ASUS שהיא טובה, אין לי מושג לגבי האחרות יותר חשוב לי שהמחשב יהיה איכותי, בנוי טוב ומעוצב טוב, מאשר הפרטים הטכניים שלו תודה לכולם
-
- 4 תגובות
- 867 צפיות
-
-
:hi: שלום, אבי מעוניין במחשב נייד חדש. המחשב ישמש לעבודה שוטפת ואינטנסיבית, אמנם לא כבדה כגון עריכת וידאו וגראפיקה, אך דרוש מחשב שיוכל להתמודד היטב עם הרבה חלונות פתוחים ועומסים למיניהם (אקסל, אאוטלוק, מלא חלונות אינטרנט פתוחים וכו') - כך שאני מניח שהדברים החשובים ביותר הם זיכרון (2 ג'יגה זה די והותר, לא?) ומעבד 2GHz או יותר. * כונן קשיח - 160ג'יגה, 5400 סל"ד, וזיכרון מטמון יותר מ-8 עדיף.. * אורך חיי הסוללה חשוב.. אני מאמין ש-6 תאים יספיקו.. * אין צורך בכרטיס גראפי רציני, אך כן צריך כזה שיספיק לכל צורך בסיסי אפשרי (כלומר, לא להתפשר על כרטיס נחות לגמרי).(בזה אני לא מבין) * מצלמה מובנת, BlueTooth, ועדיף מיקרופון מובנה.. *כרטיס רשת אלחוטי 802.11b/g *מסך 15 ומעלה (לא…
-
- 8 תגובות
- 754 צפיות
-
-
אהלן, חבר מתחיל ללמוד עיצוב גרפי והוא מעוניין לרכוש מחשב המתאים למטרה בתקציב הנ"ל. אני אישית המלצתי דבר ראשון על DELL וראיתי את המחשב הבא: Dell Inspiron N5010-480464 בKSP בפחות מ3900. האם 4GB מספיק או שכדאי להרחיב ל-8GB? האם צריך כרטיס גרפי מיוחד או להסתפק בבילד-אין של אינטל?? תודה על כל תשובה.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך נייד חזק שיוכל לעמוד בנטל המשימה הינו עיצוב גרפי רצוי שיהיה עליו מערכת הפעלה של מאקינטוש, אבל לא חובה. \ התקציב שלי עומד על גג 6200 ש"ח חשבתי על המחשב הזה - מה דעתכם? http://shopping.walla.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=1554562 תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום לכולם הרבה זמן לא הסתובבתי פה. אני מחפש מחשב נייד לתוכנות כבדות, משחקים קלים-בינוניים וסרטים (הגיוני - HD). גודל המסך - לפחות 17 אינץ', משקל רצוי - לא רלוונטי, אשמח שתהיה פשוט סוללה טובה ויציבה שתוכל פעם ב.. להחזיק כמה שעות (3-4) בלי תלונות. רוב הזמן המחשב יהיה מחובר לשקע ואני לא רוצה שתהיה סוללה שדבר כזה פוגע בה. יציאות מיוחדות - לרמקולים של מחשב, וחיבור למסך טלוויזיה (HDMI / DVI / RGB). בלוטות' לא חובה, גודל מינימלי לכונן קשיח - 750GB-1TB, דרוש צורב DVD, עדיף אחריות גם פה בארץ וצריך רישיון לווינדווס בפנים. התקציב הוא עד 4K, ואם זה משהו ממש טוב - אפשר גם 5K. ראיתי את זה באייבורי: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5673 מה דעתכם? תודה רבה!!
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אשמח אם תעזרו לי לחפש דגם מומלץ עם איכות בנייה טובה, שיחזיק לי לפחות שלוש שנים במצב טוב. לא אכפת לי מאיזה חנות, אבל צריך חנות אמינה, אחריות לשלוש שנים ומשלוח עד הבית(אלא אם זו חנות בירושלים.) אני לא כל כך מבין במסכים אבל חשוב לי מאוד שהמסך ייראה טוב מהרבה זוויות צפייה. * מטרות המחשב? עבודה בסיסית + קצת תכנות ובעיקר שימוש ביתי(גם קצת גיימינג אבל לא ברמה גבוהה) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מ13' ומעלה לא יודע מה ההבדל בין מבריק למאט. * רזולוציית המסך? 168 * 1366 ומעלה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מדי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות ארבע שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח…
-
- 0 תגובות
- 989 צפיות
-