ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
שלום ברצוני לדעת האם חיבור עזרים חיצוניים לחיבור ה-USB במחשב מנצלים יותר חשמל וגורמים לסוללה להסתיים יותר מהר? תודה!
-
- 2 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום, אבקש ממכם לבנות לי מפרט מבוסס I3 למשחקים כבדים וכו'.. דברים שאיני צריך: מארז כרטיס מסך דיסק קשיח תודה.
-
- 8 תגובות
- 636 צפיות
-
-
רוצה לקנות מחשב נייד באיזור ה 5000 ש"ח נתפס לי בעין הדגם הבא : http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=27951&PHPSESSID=cgp74ngks7t1231j35i97omu67 אני לא מבין מה ההקבלה פחות או יותר לסדרות nvidia במחשב ביתי רגיל : לדוגמא ה 320 gt שווה ערך למה ? 9800 ? :s05: האם אתם ממליצים על המחשב הזה ? כי לדעתי ביחס עלות מול חומרה הוא לוקח את רוב או כל המתחרים אבל אני צריך עזרה מבחינת הכרטיס מסך האם משחקים מ 2010 -2011 ירוצו כמו שצריך? הכוונה במהירות ! מה ההבדלים בין core i3 לבין core i5 ? זה עדיין רק 2 ליבות ? תודה אנשים [br]פורסם בתאריך: 17.03.2010 בשעה 15:17:48 תגובות ?
-
- 1 תגובה
- 641 צפיות
-
-
אני מרכיב מפרט שהשימוש העיקרי בו יהיה מדיה סנטר שינגן FHD בצורה הטובה ביותר והשקטה ביותר. בנוסף לכך שימושי כללים אחרים (אינטרנט, אופיס ושות') וקצת עריכת וידאו. אלו הרכיבים שאני סגור עליהם:AMD Athlon 2 X4 630 2.8Ghz Quad Core AM3 Tray, יחידות 1 ₪507 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1333 Gigabyte MA-770TA-UD3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ₪524 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1524 Sapphire ATI Radeon 4670 Ultimate 512MB GDDR3 Passive Cooling, יחידות 1 ₪385 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1338 Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 2 ₪502 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=759 סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1918 המפרט הורכב באתר:http:/…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום לפורום, אני מתכנן רכישת מחשב אשר יהיה מחובר למסך טלויזיה Full HD, ובמקביל למסך מחשב LCD (אני מניח שניתן לקנות מפצל, אם אין 2 יציאות HDMI). המחשב יהיה ממוקם בקרבת הסלון ויפעל באופן קבוע ולכן הוא צריך להיות שקט, אבל הוא לא חייב להיות מעוצב כמרכז מדיה. רצוי מארז שחור. האפלקיציות המרכזיות הינן משרדיות ואינטרנט, אך גם יעשה בו שימוש בפוטושופ. המחשב לא יריץ משחקים. אני מעוניין ב- USB 3.0, ובצורב DVD. אין צורך בציוד הקפי כגון מסך עכבר/מקלדת, מע' הפעלה וכו'. יש טעם להשקיע בכרטיס רשת שתומך ב- 1GB? תודה
-
- 4 תגובות
- 585 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל פידבקים לגבי הדרישות והמפרט הבא: 1. מחשב משרדי ללא משחקים (מקס' תוכנות לפיתוח תוכנה). 2. חשיבות גדולה לשקט אך לא קריטית (7 מ-10). 3. חשיבות העליונה היא שהמחשב יהיה רלוונטי גם עוד 4-5 שנים . 4. ניסיון לחסוך לכיוון 2100-2200 ש"ח. מארז מחשב : Cooler Master Elite 335 - ש"ח 160 ספק כח: Seasonic S12 II Bronze 430W :ש"ח 290 לוח אם: Gigabyte דגם GA-H55M-USB3 : ש"ח 610 או Gigabyte דגם GA-H55M-S2H : ש"ח 480 מעבד: Intel® Core™ i3 530 2.93GHz : ש"ח 520 זכרון: Kingston2048MB DDR3 1333MHz- ש"ח 260 הארדיסק: Western Digital 500GB SATA2 7200RPM –ש"ח 270 צורב: LG SATA DVD x22 -ש"ח 155 סה"כ : 2265/2135 ש"ח הדילמה היחידה היא בלוח האם כאשר היקר יותר איכותי יותר ו…
-
- 5 תגובות
- 637 צפיות
-
-
יש לי מחשב עם לוח אם 975X Platinum PowerUp Edition-MSI ,מעבד אינטל PD945 3.4 4M DUALCORE וכרטיס מסך MSI- NX7900GT VIVO אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך שהוא כבר די חלש ונתקע לפעמים. המחשב משמש בעיקר לעיבוד וצפיה בוידאו סרטים ותמונות נמצא בממ"ד ומחובר לטלויזיה בסלון בחיבור S-VIDEO ׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁׁ(כבל קואקסיאלי).הטלויזיה פיליפס HD מלא דגם PFL5404H. אני מבקש המלצה לכרטיס מסך.
-
- 3 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום רב, קודם כל תודה רבה לכל האנשים פה שתורמים רבות ממרצם ומזמנם ועוזרים לאחרים ! כן ירבו. המחשב שלי התפגר וצריך לקנות חדש. בשיחה עם מוכר מחנות כלשהי הגענו למפרט שיצויין למטה ואודה לכם אם תוכלו בבקשה לתת את דעתכם עליו. אבל קודם לסטיקי : 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3,500. אני מוכן לעלות עד 4,000 אם זה מצדיק את זה. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל כמה שצריך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? אני לא משתמש כבד של אף תחום אבל הייתי רוצה שיהיה אפשר לעשות מהכל. (פירוט בהמשך) א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. …
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות נייד בקרוב מאוד ואני אשמח לשמוע כמה שיותר פרטים והמלצות על דגמים ספציפיים 1. אני יודע שמחשבים נייחים ניתן לקנות 'מוכנים' אך לרוב מרכיבים לבד ע"פ מפרט רצוי ואילוצי תקציב,השאלה שלי היא האם זה אותו הליך ברכישת נייד או שכולם מגיעים מוכנים? 2. מאילו חברות ניתן להזהר ולאילו כדאי 'לשאוף'? 3. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים, * גודל המסך? לא כל כך רלוונטי * משקל רצוי?לא כל כך רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) רצוי * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250G * צורב DVD? לא כל כך רלוונטי * האם נדרשת אחריות בי…
-
- 2 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש ורוצה לשמוע המלצות על מחשבים טובים שישמשו אותי לגלישה באינטרנט, לעיצוב דו מימדי (פוטושופ, פלאש, אילוסטרייטור), לצפייה בסרטים ופה ושם שיריץ איזה משחק קל (עם דגש על הקל, כך שלא יהיה פקטור עיקרי בבחירת המחשב). התקציב הוא עד 5 אלף. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 674 צפיות
-
-
מאוד מושך אותי מחשב נייד של dell מדגם: DELL Precision M6500 עם זכרון 8 ג"ב במהירות 1333 מ"ה ואופציה להרחבה ל-16 הייתי שמח לשמוע עליו המלצות, או להיפך. כמו"כ, אנשי מכירות מחשבים מנסים לגרור אותי ממנו למחשבים מחברות אחרות כמו למשל לנובו (דגם W510), אסוס, או סוני. מי מבין החברות/הדגמים הכי טוב? מי מביניהם הכי זול, במידה והביצועים והאיכות מקבילים. איזה דגמים בחברות האחרות שהוזכרו דומים לדגם שהבאתי מ'דל'. ומה אתם יכולים לעזור לי בעניין, כדי שאוכל לקבל החלטות. תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין לרכוש מחשב לשימוש ביתי. הוא צריך להריץ משחקים בסיסיים (סימס וכדומה. לא דברים מעבר לכך). אולי פוטושופ מדי פעם אבל בעיקר אינטרנט ואופיס, אך גם רוצה בעת הצורך את האופציה לחבר אותו לטלויזיה (לכן התוספת של כרטיס מסך עם יציאת HDMI). מארז: IKONIK EN1 ספק כח: CORSAIR CX SERIES 400W CMPSU-400CX לוח אם: GIGABYTE GA-G31M-ES2L מעבד: Intel Dual Core E6500 TRAY זכרון: KINGSTON KVR800D2N6/2G 2GB 800MHz DDR2 הארדיסק: Western Digital WD3200AAKS צורב: LG GH22LS40 X22 DVD±R/RW LightScribe SATA BLACK כרטיס מסך: GIGABYTE ATI Radeon™ HD 4350 512MB PCI-E GV-R435OC-512I מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 32bit English OEM הכל כולל הכל ב-2,500 כאמור. טו מאץ'? סביר? חסר…
-
- 4 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום יש לי MSI WIND U100 עם WIN XP רציתי לדעת האם מומלץ להתקין עליו WIN 7 והאם זה משנה לגבי האחריות-המחשב נקנה ליפני למעלה משנה וחצי. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1600X1200 בינתיים המסך משרת אותי מעולה כבר 11 שנה! ייתכן ואחליף בעתיד * באיזה סוג משחקים תשחקו? FIRST PERSON SHOOTER * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת…
-
- 2 תגובות
- 596 צפיות
-
-
הערה: יש אפשרות לרדת בתשלומים במידה ויש ירידה בתקציב. אני רוצה לקנות מחש 13.3" לאחר שהסתובבתי לא מעט הגעתי למסכנה שזה הגודל שמתאים לי, לא גדול מדיי מצד אחד, ניתן לנשיאה בקלות מצד שני לא קטן מדי ומאפשר עבודה נוחה. השימושים שלי הם משרדיים בעיקר, אני נהוגת לעבוד עם הרבה ישומים וקבצים פתוחים ולעבור בינהם, בנוסף יש לי שימוש רב ב EXEL ואני מריצה עליו לעיתים קבצים כבדים. כתחביב אני משתמשת לעיתים בפטושופ תוכנות לעריכת וידיאו ותכנות כמו סקצ'אפ, המחשב צריך להיות מסוגל להריץ אותם, אבל לא חייב ברמה מאוד מקצועית. אני אשמע מוזיקה ואצפה בוידיאו על המחשב. ישנם שני דגמים שאני מתלבטת לגביהם: 1) TOSHIBA Satellite U500-1EZ http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8454&perur=2&t=1&a…
-
- 2 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום פירמטתי מחשב ישן של VAIO היום ממש ישן ניראה לי שנת 2003 בערך מדגם VGN FS 115M ועכשיו מקשי ה FN לא עובדים וגם שני מקשי S1 ו S2 (קיצורי דרך) וגם המחשב לא מזוהה בתור "מחשב של VAIO" טגם לא מצליח לעשות BIOS UPDATE כי הוא רושם "CANNOT READ HE SYSTEM INFORMAION" חיפשתי בגוגל ולא מצאתי כלום אז אנ י צריך את הדריבר \ תוכנה שתעשה אותו מחשב של VAIO ושיעבדו לי המקשים. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום לכולם, כבר זמן רב אני מחפש מחשב נייד, וכל פעם אני מתלבט בין חברות שונות, או דגמים שונים. אני מחפש מחשב נייד שיענה על הצרכים הבאים: אחריות לתקופה ארוכה (3 שנים) קל יחסית (לא מעל 3 ק"ג) (אני סטודנט והמחשב יהיה איתי רוב הזמן) עמידות גבוהה. יכולת צפייה בסרטים באיכות HD ושמיעת מוזיקה. יכולת הרצת כמה תוכנות במקביל (MATLAB, office, פוטושופ וכו') זמן סוללה ארוך יחסית (לא פחות משעתיים) כמובן עם תקשורת BT ו wireless צורב DVD זכרון גדול לפחות 4GB. לא חייב עם מערכת הפעלה (אבל שוינדוס 7 ירוץ עליו בצורה חלקה) מחברה מוכרת, עדיפות לחברת dell, אבל אם יש חברה שעונה על הדרישות אז זה גם בסדר. ראיתי כמה דגמים של מחשבים שכולם של אותה החברה dell והם 1557 ו1558. כאשר אני לא ממש יודע מה ההבד…
-
- 5 תגובות
- 657 צפיות
-
-
לאחר חיפושים בפורום על ניידים בתקציב של 3K, הנייד שהכי משך את העין שלי הוא Acer Aspire 5738ZG. קראתי בעיקר ביקורות טובות עליו, ואשמח לדעת אם יש פה מישהו בפורום שיש לו את המחשב, או שקרא/יודע לתת קצת מידע רלוונטי עליו. לפי מה שהבנתי, הוא לא הכי טוב למשחקים, אך זה בסדר כי איני מתכוון לשחק בו משחקים כבדים אם בכלל. אך מעבר לכך, הוא מחשב מצויין. דבר שסיקרן אותי - האם ניתן לשנות את ההארד דיסק ל-7200RPM במקום 5400? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4831&CatCode=315 אם מישהו מכיר מקום יותר טוב/זול - אשמח למידע תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייד מסוג amilo si 2636 התקנתי לו ווינדוס 7 ודרייברים והכל טוב, חוץ מסימן שאלה צהוב קטן ליד השם הזה במנהל ההתקנים תחת הכותרת שירותים אחרים. אייך מסדרים את זה ?
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חזק (לא mac) המיועד בעיקר לעיצוב. מטרת המחשב: עבודה מרובה עם פוטושופ(קבצי עיצוב כבדים ביותר) ותוכנת פלאש. המחשב צריך להיות מסוגל להתמודד עם 2 התוכנות האלו שפועלות במקביל, קבצי עיצוב כבדים+ מספר רב של חלונות דפדפן פתוחים. המחשב צריך להיות מסוגל להריץ משחקים חדשים. תקציב 7000 ש״ח אשמח לקבל מפרט למחשב ואני אשמח אם תוכלו לתת פידבקים חיובים או שליליים לגבי המפטים שינתנו. תודה.
-
- 8 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אז ככה...הרבה זמן לא התעסקתי בכל הדברים האלה..צריך את העצה שלכם... מעבד אינטל E6500 ליבה כפולה 2.93 GHZ 550 שח זיכרון 2GB KINGSTONE DDR2 800 זיכרון 2GB KINGSTONE DDR2 800 (בכוונה כתבתי את זה פעמיים...) 290*2=580 שח לוח אם ASUS G41 P5QPL 460 שח צורב DVD SONY NEC X22 SATA 150 שח כ.מסך SAPHIRE ATI DDR3 4670 1024M 580 שח דיסק קשיח SAMSUNG SATA 500 GB 380 שח מארז 3 מאוררים מפואר+תאורה ספק 500W 250 שח מסך BENQ W24 דגם G2410HD 1150 שח -250 הנחה 3850 סה"כ זאת האופציה הראשונה... יש עוד אופציה... שבמקום הכרטיס מסך ההוא יהיה לי את הGforce 9800 שעולה 680 (מאה שקל יותר) מארז EZcool h550D שעולה 450 (200 שקל יותר) ויש את האפשרות היותר פשוטה, שהיא.. מעבד Intel E…
-
- 8 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד בסכום של 4500 ש"ח שישרת אותי נאמנה לאורך זמן.. עם ביצועים טובים שיחזיק משחקים כבדים, ושיהיה נוח לתפעול. פרטים בסיסים שהמסך יהיה באזור ה15.4 אינץ פלוס מינוס. עוד פרטים? בכל מקרה תודה רבה!!
-
- 0 תגובות
- 511 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4200 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים,תכני HD. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * באיזה סוג משחקים תשחקו? FPS חדשים * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)?לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא לא מ…
-
- 2 תגובות
- 769 צפיות
-
-
הנייד נכנס למצב המתנה לאחר 10 דקות למרות שביטלתי את האופציה הזאת דרך ניהל צריכת החשמל ואפילו ביטלתי את שומר המסך. מה עושים? יש עוד מקום שצריך לקנפג?
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-